بی ارادگی و عدم پایبندی به برنامه ریزی
تبهای اولیه
بی ارادگی و عدم پایبندی به برنامه ریزی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
متاسفانه من مشکلی دارم که در حل آن بی اراده شده ام نمی گویم قابل حل نیست اما من در زندگی ام نمیتوانم با این مشکلم مقابله صحیحی یا برنامه ریزی صحیحی کنم مثلا برنامه میریزم به آن پایبند نیستم انسان بیکاری نیستم کار دارم (مثلا کلاس های دارم که افلاین و انلاین هست اما یا عقب میندازم یا کامل انجام نمیدم و...)و در یک برنامه صحیح نمیتوانم آن ها را پیاده کنم مثلا هر وقت حوصله داشتم انجام میدم هر وقت نداشتم انجام نمیدم حتی ممکن هست چند روز حوصله نداشته باشم
دوست دارم کسی به عنوان مشاور به بنده کمک کنه مثلا چند وقت هست خواب من به شدت بهم خورده و تا ظهر خواب هستم در صورتی که دوست دارم یک برنامه درست بریزم تا مشکل خوابم حل شود اما با برنامه هم باز به آن متعهد نیستم و نسبت به این موضوع بی اراده شده ام صبح بیدار نمی مانم و میخوابم چون با خودم میگویم کاری ندارم که بلند شوم (مثلا کلاسی ندارم یا مساءل دیگر)و خودم را توجیه میکنم و پایبند نیستم ممنون میشم مشکل بنده بررسی شود
سلام
این مشکل شما از زوایای مختلفی قابل بررسی است؛
اینکه شما از انجام کارهای خودتان ناتوان هستند و احساس ضعف و سستی در انجام برنامه های خودتان دارید.
عوامل مختلفی دخیل هستند که می توانید برای رفع آن اقدام بکنید.
یک عاملش؛ عادت های اشتباه در رفتار و برنامه های روزه مره می باشد.
ثابت شدن یکسری از رفتارها در انسانها عادت نام دارد. انسان ها همیشه رفتارهایی از خود نشان میدهند که این رفتارها الگوی برخورد او را در طول روز میسازند. زمانی که یک الگوی رفتاری خاص به هر دلیلی در شخصی تکرار شود واگر در هر شرایطی بخواهد که آن را انجام دهد جزوی از زندگی او میشود. چه بسا این عادت رفتاری اشتباه و غیر منطقی است. در واقع؛ عادتها میتوانند به 2 شکل مختلف در افراد وجود داشته باشند. عادتهای خوب که فرد را به مرحلههای مناسبی از زندگی میرسانند و باعث میشوند که همهچیز به خوبی پیش برود و عادت های بد که همه چیز را زیر سلطه خود میبرند و ممکن است که با بروز آنها اطرافیان از شخص دوری کنند و آسیبهای زیادی به شخص و زندگیش وارد کنند. ممکن است شخص علاقهای نداشته باشد که این رفتار تداوم و تکرار پیدا کند اما به صورت ناخودآگاه و خودکار خودش را نشان میدهد و بتدریج در انجام موفقیت آمیز کارها و تصمیمات مهم تاثیر منفی می گذارد. به طوری که توان حرکت را می گیرد و فرد را فلج می کند.
در وهله اول شما باید عادت های بدتان را بهتر بشناسید!
دیر خوابیدن، دیر بیدار شدن، زیاد خوردن، زود خسته شدن، زود بی حوصله شدن، زود ناامید شدن ، زود عصبی شدن و... اینها عادات بدی هستند که می توانند به عنوان مانع در پیشرفت کارها و برنامه ها باشند.
بعد از شناسایی کامل؛
باید گام به گام به فکر جایگزین کردن عادات خوب باشید تا مشکلات شما بتدریج حل شود.
و...
بحث ادامه دارد...
سلام متشکرم
بله مشکل من از همین گام اول شروع میشه
که عادت ها میخواد تغییر کند
مثلا به طور مثال تنظیم الگوی خواب
یا درس خواندن مقرری آن روز
یا...
ممنون میشم راجب این صحبت بشه که حد تعادل و چگونه در زندگی ام به وجود بیاورم البته نه صحبت کلی بلکه یک تجویز شخصی برای بنده که با توجه به اون تجویز یا برنامه ریزی عمل کنم
سلام
همین حس شما خیلی خوبه!
همین که قبول دارید عادتهای بد در رفتار شما نهادینه شده؛ و واقعا دوست دارید متحول شوبد و از دست این عادتها خلاص شوید؛ جای امیدواری و موفقیت بیشتر است.
حال شروع کنیم برای ترک عادت خواب؛
1. اول با خودتان تصمیم بگیرید که خوابتان باید تنظیم شود. با خود تعهدی داشته باشید.
2. مقدار خواب مورد نیاز؛7 الی 8 ساعت در طول شبانه روز کافی است.
3. ساعت خواب بهتر است در اول شب شروع شود؛ مثلا: از ساعت11 شب شروع کنید به خوابیدن و صبح ساعت7 یا7:30 بلند شوید.
4. اگر حیاط دارید؛ تو همان حیاط 10 الی 15 دقیقه قدم بزنید.
5. اگر خوابتان خیلی سنگین و براتون خیلی سخته؛ یک دوش اول صبحی بیگرید.
6. اول صبح یک لیوان آب گرم بنوشید.( برای بدن خیلی مفیده)...یک مختصری مطالعه و یا یک کاری که علاقه دارید؛ انجام بدید و صبحانه بخورید.
7. این کار اولش خیلی سخته....ولی باید مداومت بکنی... معمولا عادتها 40 روز زمان می برد تا نهادینه شود....شما باید این موضوع را با اراده خودتان ...ادامه بدهید تا عادت پر خوابی حل شود.
بعد از اینکه تونستید این عادت بد خوابی را حل کنین؛( همین که از فردا شروع کرید) برنامه شما برای انجام کارهای درسی سهل الوصول خواهد شد.
اگر لطف کنید بگویید که مقدار نیاز مطالعات درسی شما در طول روز چه مقدار است و شما در چه دوره تحصیلی هستید و دقیقا می خواهید کدوم فعالیتها را ضرورتا انجام بدید؛ راهنمایی ما دقیق تر خواهد شد.
در خدمتتون هستیم.