توصیههای تغذیهای برای روزهداران
تبهای اولیه
فرا رسیدن ماه رمضان ، ماه میهمانی خدا مبارک
در اغلب بیماری هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفید است.وی افزود: مطالعات نشان داده است روزه گرفتن برای
مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است و میزان چربی های نامطلوب موجود در خون را تنظیم می کند و موجب افزایش میزان چربی های مفید خون می شود.مدیر
دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به روزه داران توصیه کرد: همانند زمانی که روزه دار نیستند سه وعده غذا بخورند که این وعده ها شامل افطار،
شام و سحر است.عبداللهی گفت: بسیاری از تصور می کنند هنگام سحر باید غذاهای پرچرب و پرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند. اما مصرف مواد
غذایی پرچربی بخصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود.وی با تاکید بر این که در وعده سحری از غذای کم چرب مواد غذایی پرفیبر مثل میوه
ها و سبزی ها استفاده کنید، افزود: مواد غذایی پرفبیر آب زیادی در خود جذب می کنند و بدن می تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض
شود.دکتر عبداللهی گفت: مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصاً بین غذا توصیه نمی شود چون موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم های گوارشی شده
و روند هضم غذا مختل می شود.وی توصیه کرد: مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک
می کند که تعادل آب و الکترولیت های بدن شما در هنگام روزه داری حفط شود.
ادامه دارد ...
پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نشود
زیرا علاوه بر افزایش چربی های خون موجب سوء هاضمه، ورم معده، اضافه وزن و چاقی می شوند.
وی افزود: مصرف زیاد چای بخصوص در وعده سحری توصیه نمی شود زیرا چای مدر است و باعث از دست دادن آب بدن شما می شود.
دکتر عبداللهی گفت: مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیک های خامه ای، شکلات، شیرینی های خامه دار، زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خیلی شیرین و چرب، شله زرد
شیرین و چرب در ایام ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقی و خطر بالا رفتن قند خون را به دنبال دارد.
وی با بیان این مطلب که آش رشته غلیظ همراه با پیاز داغ که حاوی روغن زیادی است و به وفور در افطار مصرف می شود غذای مناسبی برای افطار نیست زیرا موجب
سوءهاضمه و اختلالات گوارشی دیگر می شود به جای آن بهتر است از آش رشته رقیق و کم روغن در وعده افطار استفاده شود.
دکتر عبداللهی با اشاره به این که در فصل تابستان طول شب کوتاه تر است، گفت: بهتر است روزه داران کمی پس از صرف افطار بسیار ساده و سبک (مثلاً 30 دقیقه بعد)
اقدام به صرف شام نمایند و تا پیش از خوابیدن 2 لیوان چای کم رنگ، یک لیوان شیر کم چرب (کمتر از 2.5 درصد چربی) و حداقل 2 عدد میوه نیز میل کنند.
ادامه دارد ...
وی افزود: برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب می شود تا شخص روزه دار در
زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.
دکتر عبداللهی مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه ها و سبزی ها و نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه
می شود مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف شیر گرم، فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است. استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
دکتر عبداللهی افزود: استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود. توصیه می شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصرف شود. سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند.
وی با بیان این که مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، گفت: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شوند. به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود. از آنجا که میوه ها نیز حاوی قندهای ساده هستند توصیه می شود در وعده سحری کمتر مصرف شوند. انواع میوه را که حاوی ویتامین ها و املاح معدنی است و بسیار مفید برای سلامت بدن می باشد، بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.
دکتر عبداللهی گفت: توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.
وی افزود: یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع می کنند که توصیه می شود افطار را با نوشیدنی های گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: پس از آن روزه داران عزیز می توانند از خرما یا کشمش استفاده کنند زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود و از پر خوری به هنگام افطار ممانعت می کند. علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است لذا توصیه می شود که در وعده افطار حتی المقدور 5-3 عدد خرما مصرف شود و البته از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.
دکتر عبداللهی گفت: در وعده های سحر و افطار از پرخوری اجتناب کنید، و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین ها و مواد معدنی) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه درحد متعادل استفاده شود. افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.
ادامه دارد ...
هرچی چیز خوشمزه است نباید بخوریم که...
سلام بر شما
این قانون تغذیه هست . بیشتر غذاهایی که برا خوردن خوشمزه هستن برای سلامتی مضر هستن .
و اما ادامه ماجرا :
وی گفت: مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. بعد از صرف سحری نیز بسیاری از روزه داران از بیم تشنگی در طول روز به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت صحیح غذایی نیست.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت افزود: از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمائید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.
دکتر عبداللهی گفت: روزه داران عزیز از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
وی افزود: مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست. به طور کلی توصیه می شود به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز، کم چرب و کم نمک استفاده شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصاً شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن چای کمرنگ برای سالمندان روزه دار مفید است و می تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند. همچنین مصرف یک لیوان شیر در هنگام افطار و سحر و مصرف یک پیاله ماست در موقع شام به کودکان و نوجوانان روزه دار توصیه می شود.
دکتر عبداللهی افزود: هرچند بخش عمده انرژی دانش آموزان در زمان روزه داری باید از گروه غذایی نان و غلات تامین شود اما مصرف مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها خصوصاً گوشت سفید، تخم مرغ، شیر و لبنیات برای آنها ضروری است.
منبع :جام جم انلاین
من افطار خیلی زیاد غذا نمیخورم.....ولی سحر انگار معده ام جا نداره به خصوص برای خوردن برنج.....امروز سحر خ کم خوردم نمیرم خیلی شانس آوردم:Sham:
هوا گرم است و روز طولانی و روزهداران هم میترسند این گرمای هوا و مدت زمان زیاد روزهداری، آنها را اذیت کند، برای همین به دنبال راهحلی هستند تا هرچه بهتر و راحتتر بتوانند روزه بگیرند.
جام جم سرا:
تنها راهی هم که معمولا به ذهنشان میرسد، پرخوری و نوشیدن مقدار زیادی آب در فاصله میان افطار تا سحر است. غافل از این که پرخوری و نوشیدن آب زیاد در این مدت نهتنها کمکی به بهبود وضعیتشان نمیکند که حتی میتواند روزهداری را برای آنها با مشکل مواجه کند.تابستان و گرمای هوا باعث میشود روزهداران هنگام سحر آب بیشتری بنوشند تا در طول روز دچار کمآبی نشوند، اما متخصصان تغذیه این روش را تائید نمیکنند و میگویند برای مقابله با تشنگی و کمآبی نباید آب فراوانی نوشید.دکتر میترا زراتی، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی نیز با بیان این مطلب، توضیح میدهد: کمآبی یکی از مهمترین موضوعاتی است که هنگام روزهداری در فصل تابستان باید به آن توجه داشت. در واقع، با توجه به طولانی بودن ساعات روزهداری، اگر توجهی به تامین آب مورد نیاز بدن نداشته باشیم، ممکن است در طول روز با مشکلات متعددی روبهروشویم.این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در گفتوگو با جامجم یادآور میشود: مصرف آب زیاد هنگام سحر نهتنها از ایجاد حس تشنگی جلوگیری نمیکند که حتی میتواند باعث بروز ریفلاکس و مشکلات معده شود. بنابراین توصیه میشود هنگام سحر فقط یک یا دو لیوان آب بنوشید و برای رفع تشنگی از میوهها استفاده کنید.وی با بیان این که اکثر میوههای تابستانی آب خوبی دارد، میگوید: خوردن سبزیجاتی مانند کاهو یا میوههایی مانند انگور و هلو برای تامین آب مورد نیاز بدن بسیار مفید است و در طول روز از کمآبی پیشگیری میکند.
من افطار خیلی زیاد غذا نمیخورم.....ولی سحر انگار معده ام جا نداره به خصوص برای خوردن برنج.....امروز سحر خ کم خوردم نمیرم خیلی شانس آوردم
هرچی چیز خوشمزه است نباید بخوریم که...
برای کسانی 4طبع دموی و...بدنشان درتعادل است
اینو از کجا تشخیص بدیم که در تعادله یا نه؟!
بعضی وقتها در وعده سحر، غذاهایی میخوریم که خودش عاملی است برای افزایش تشنگی و همین موضوع باعث ناراحتی در طول روز میشود.
به همین دلیل هم دکتر زراتی توصیه میکند هنگام سحر از مصرف گوشت، بویژه گوشت قرمز و تخممرغ (بخصوص سفیده) اجتناب کنید.
علاوه بر این، به گفته این متخصص تغذیه از مصرف ادویهجات، سسهای مایونز، انواع سوخاریها، فستفودها، سسهای گوجهفرنگی و مواد غذایی تند و حاوی ادویه نیز باید خودداری کرد. مصرف پیاز، غذاهای شور، نمک و انواع کنسروها نیز باعث تشنگی در طول روز میشود و بر همین اساس باید مصرف آنها را هنگام سحر به حداقل رساند.
به گفته وی، بهتر است روزه را با یک لیوان آب ولرم یا چای کمرنگ ولرم همراه با دو عدد خرما یا شیر ولرم با مقداری عسل باز کنید. مصرف غذاهایی مانند حلیم و سوپهای رقیق هم برای وعده افطار مفید خواهد بود، اما آش رشته به دلیل اینکه حبوبات زیادی دارد و نفاخ است، چندان توصیه نمیشود. خوردن مواد غذاییای مثل شلهزرد و حلوا هم انرژی خوبی تامین میکند و میتواند مورد استفاده قرار گیرد، اما این خوراکیها نباید هر روز و به مقدار بیش ازحد استفاده شود.
کسانی که در طول روز تشنه میشوند و هنگام افطار پشتسرهم آب مینوشند هم باید بدانند این روش صحیح نیست و پس از افطار باید بتدریج از آب و مایعات مختلف استفاده کرد.
اینو از کجا تشخیص بدیم که در تعادله یا نه؟!
بهترین وراحت ترین راه اینه که یسر برید پیش پزشک طب سنتی(معتبر).راه دوم وسخت وباامکان خطا اینه که خودتون مطالعه کنید تشخیص بدید طبق علائم.برای راه دوم برای شروع میتونیدازاین دوجاشروع کنید:نکته هایی درباره طب اسلامی وسنتی و سایت حکیم روازاده
ممنون بابت راهنمایی تون
http://www.tabaye.ir/exam
اینجام شاید مفید باشه