جمع بندی نفرین ناروا

تب‌های اولیه

6 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
نفرین ناروا

سلام اگه مادري بطور ناروا نفرين بکنه ايا نفرينش مي گيره؟

با نام و یاد دوست





کارشناس بحث: جناب استاد

محدثه83;913021 نوشت:
سلام اگه مادري بطور ناروا نفرين بکنه ايا نفرينش مي گيره؟

سلام علیکم
نفرین در صورتی تاثیر دارد که بر حق باشد. شخصی که به دیگران نفرین می کند، اگر به ناحق باشد، تأثیری در زندگی فرد نفرین شده ندارد، حتی اگر نفرین به حق باشد، تا خداوند مصلحت نداند، اثر نخواهد کرد.
طبق برخی روایات، نفرین را خداوند آن گونه که صلاح می‌داند، اجابت می‌کند، نه آن طور که نفرین کننده دلش می‌خواهد،‌ چون گاهی ممکن است به خاطر یک مسئله جزئی و کوچک، شدیدترین نفرین علیه کسی صورت گیرد.
بدیهی است خدای عادل و عالم و حکیم، به اندازة آنچه حق است، ‌نفرین را اجابت می‌کند، نه بیشتر.(1)
در نهج البلاغه، مقوله نفرین و نفرین شدگان مشاهده می شود. حضرت علی(ع) از انس بن مالک، خادم پیامبر خواست که به سراغ طلحه و زبیر برود و حدیثی را که از رسول خدا دربارة آن ها شنیده بود، یاد آور شود.
أنس سرپیچی کرد و بازگشت و بهانه آورد که حدیث فراموشم شده است. حضرت علی فرمود: "اگر دروغ می گویی، خداوند به لکه ای سفید دچارت کند که دستارش نپوشاند". آورده اند که پس از این نفرین، أنس به بیماری بَرَص در چهره دچار شد.(2)
در قرآن مجید این مقوله با واژه های دیگری دربارة کفّار و منافقان و ابلیس و اذیّت کنندگان خدا و رسول خدا و مفسدان و قاطعان رحم و ستمکاران و ... به کار رفته. دربارة کفار آمده : "انّ الله لعن الکافرین و أعدّلهم عذاباً سعیراً؛ خداوند کفار را لعنت و نفرین کرده و برای آن ها عذاب دردناکی را مهیّا نموده است".(3)
با توجه به وجود این روایات و آیات، می توان به نفرین اعتقاد داشت. در عین حال نفرینی که به ناحق باشد، تأثیر گذار نخواهد بود. حضرت امام باقر می‌فرماید: "کسی که چیزی را لعنت می‌کند، اگر مستحق نباشد، لعنت به خود گوینده بر می‌گردد. پس از لعن مؤمن بپرهیزید، مبادا خود گرفتار شوید."(4)
اگر کسی ظلمی کرده باشد، نتیجه عمل خود را در دنیا خواهد دید حتی اگر نفرین نشده باشد.
پس نفرین در واقع دعاست منتها دعای به بد ، پس اگر حق نباشد مستجاب نخواهد شد و برای نفرین کننده هم اثرات منفی خواهد داشت.
در مورد رضایت مادرتان هم شما وظایفتان را انجام دهید و در این صورت خیالتان راحت باشد که عدم رضایت مادر در صورتی که حق با وی نباشد تاثیر نخواهد داشت. منتها در انجام وظایف باید وقت فراوان داشته و مواظب باشید که اشتباهی نکنید. حتی نماز خواندتان اگر ایشان را ناراحت می کند باید سعی کنید در حد امکان جلوی ایشان نماز نخوانید که ناراحت نشوند.(البته اگر امر به گناه کردند و یا از واجبی منعتان کردند نباید گوش دهید منتها با ملاطفت و مهربانی برخورد کنید)
موفق باشید.

پی نوشت:
1- اصول کافی،‌ ج4، کتاب دعا، ص 287،‌ نشر فرهنگ اهل بیت، تهران، بی‌تا.
2. عبدالمجید معادیخواه، فرهنگ تفصیلی آفتاب (مفاهیم نهج البلاغه)ـ ج 9، ص 4777.
3. احزاب (33) آیه 64.
4. میزان الحکمه‌، محمدمحمدی ری شهری‌، ج 5، ص 616، مکتب الاعلام الاسلامی‌، قم.

[="Arial"][="Navy"]بنام خدا.

باسلام.

محدثه83;913021 نوشت:
نفرین ناروا

سلام اگه مادري بطور ناروا نفرين بکنه ايا نفرينش مي گيره؟

ضمن تشکراز شما و مخصوصا کارشناس بزرگوار ذکرنکاتی قابل ضروری خواهند بود که مجبور به بیان آنها میباشم.

اول اینکه باید بدانیم :
1 - نفرین چی هست و 2 - نفرین به چه دلیل بوجود می آید؟{دلیل بوجود آمدن نفرین}

1 - نفرین به معنای دعا یا خواسته بد یا منفی میباشد{یا بعبارتی دیگر یعنی آرزوی بدی را برای کسی خاستن یا داشتن}

2 - نفرین بدلیل آزار و اذیتهایی که از کسی به کس دیگر میرسد بوجود می آید و ..

و البته نکته مهم اینکه باید بدانیم برای آنکه این دعای بد یا نفرین مورد اجابت خداوند قراربگیرد لازم است که چنداصل مهم و اساسی بوقوع بپیوندد{آیا این نفرین اجابت میشود یا نمیشود؟}

خوب حالا که فهمیدیم نفرین چی است و برای چه بوجود می آید نکته مهم دیگر این خواهدشد که بفهمیم چه موقع نفرین ما یا طرف مقابلمان قابل اجابت خواهدبود{شرایط نفرین}

بعنوان مثال آیا هر کس بیاید و برای فردی دیگر یا ما آرزوی بد نماید{دعا و خواسته منفی یا نفرین} آیا بوقوع خواهدپیوست یا مورد اجابت خداوند قرار خواهد گرفت یا خیر؟

شرایط نفرین و اینکه بفهمیم مورد اجابت قرار خواهدگرفت یا خیر :

نفرین زمانی خطرناک خواهدبود یا خواهدشد که فرد نفرین کننده با تمام وجودش یک دعای بد را از اعماق وجودش و با تک تک سلولهای دلش و بدنش بر زبان جاری نموده یا آنرا از خداوند یا اعتقادات و باورهای خاص خودش درخواست نماید

{بنابراین شرایط خاص نفرین که به این سادگی ها و راحتی ها هم نخواهدبود >> نفرین باید از ته دل باشد و حتی گاهی اوقات همراه با یک آه عمیق همراه است}

البته باید اینرا نیز متذکرشوم که گیرا شدن یا نشدن یک نفرین را اول و اول و فقط و فقط خود خداوند میتواند تعیین نماید که آیا گیرا بوده و خواهدبود یا خیر.

و دوم هم اینکه بدانیم نظرات ما در حد نظر و حدس میباشند نه چیزی بیش از آن.

نکته مهم بعدی اینکه بدانیم بین برحق بودن و گیرا بودن یک نفرین تفاوت میباشد و اشتباه ما انسانها گاها این میباشد که میگوییم یا معتقدیم که نفرین تا وقتیکه برحق نباشد گیرا نخواهدشد که متاسفانه اعتقاد و نظر من چیز دیگری را گفته و میگوید که بلکه نفرین کاری به برحق بودن و نبودن ندارد و همینکه دلی را بشکنیم یا فرد نفرین کننده گمان ببرد که مثلا من یا شما مسبب این بدبختی ها و ناراحتی اش بوده ایم و از این عمل ما دلش بشکند و از ته اعماق وجودش نفرین نماید یا دعای بدش را برای ما درخواست نماید کفایت مینماید که عرش الهی را به لرزه در آورد.

لذا تا جای ممکن از نفرین نمودن و بعد هم شکستن دل مخلوقات خداوند پرهیزنماییم چون نفرین مخلوق بسیار بدی خواهدشد آنجا که دلمان بشکند و نفرینمان را یر زبان دل جاری نماییم اما خدایی نکرده برحق هم نباشد.

اینجاست که فقط خدا میداند که مثلا اگرنفرین ما برحق نبوده باشد و بدتر اینکه اجابت هم گردیده باشد چه اتفاقات بسیار شومی در انتظار ما خواهندبود.

{مجددا لازم به ذکراین نکات مهم که 1-نظرات ما انسانها {و خاصه خودم را عرض مینمایم} فقط و فقط در حد حدس و گمان بوده و خواهندبود و >> 2- و همچنین در هر صورت مراقب شکستن دل بندگان و حتی موجودات خداوند باشیم و >> 3- و همچنین مراقب دعاهای بد یا نفرین های خودمان آنجا که یقین نباشد که برحق هستند یا نیستند لذا بمحض شکستن دلمان فورا نفرین نکرده و فرد یا افراد مورد نظر را بخود خدا واگذار نماییم که خداوند اشتباه نمیکند}التماس دعا.[/]

با سلام

از آیات قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام برمی آید که مقام والدین خصوصا مادر در پیشگاه الهی آنچنان والا و پرارزش است که هیچ کس در هیچ جایگاه و مقامی نمی تواند در برابر آن بایستد و اندکی از ارزش آن بکاهد. گویا که خداوند در این مساله با هیچ کس تعارف ندارد و به هیچ وجه با خلافکاران این وادی کنار نمی آید.

این نکته را می توان با نیم نگاهی به زندگی بزرگانی که پله های کمالات را پیموده اند و در قله های پیشرفت، منزل گزیده اند مورد واکاوی قرار داد. روشن است که در زندگی هیچ بزرگی ذره ای بی احترامی به مقام والدین و به ویژه مادر دیده نمی شود که یقینا اگر چنین چیزی در زندگی آنها رخ می داد به آنچنان جایگاه رفیعی دست نمی یافتند. از سوی دیگر تاریخ شاهد آن است که برخی از آنان که به بلندای قله سعادت دست یافته اند به خاطر عدم رعایت این نکته پراهمیت، سقوط و یا پس رفت در این مسیر را تجربه کرده اند.
اگرچه صرف قدم گذاشتن در وادی بی احترامی به والدین تاثیرات و پیامدهای مخرب فراوانی را بر زندگی مادی و معنوی انسان خواهد گذاشت اما باید دانست که این تاثیرات مخرب هنگامی به اوج خود می رسد که نَفَس از سینه مادر برون آید و به دادستانی، از بی احترامی فرزندش او را نفرین کند. گویا که در چنین شرایطی خود خداوند دادستان او خواهد بود و بی شک هیچ کس هم جلودار چنین دادستانی نخواهد بود.



پرسش:
اگر مادري به طور ناروا نفرين بکند ايا نفرينش مي گيرد؟
پاسخ:
نفرین در صورتی تاثیر دارد که بر حق باشد. شخصی که به دیگران نفرین می کند، اگر به ناحق باشد، تأثیری در زندگی فرد نفرین شده ندارد، حتی اگر نفرین به حق باشد، تا خداوند مصلحت نداند، اثر نخواهد کرد.
طبق برخی روایات، نفرین را خداوند آن گونه که صلاح می‌داند، اجابت می‌کند، نه آن طور که نفرین کننده دلش می‌خواهد،‌ چون گاهی ممکن است به خاطر یک مسئله جزئی و کوچک، شدیدترین نفرین علیه کسی صورت گیرد.
بدیهی است خدای عادل و عالم و حکیم، به اندازة آنچه حق است، ‌نفرین را اجابت می‌کند، نه بیشتر.(1)
در نهج البلاغه، مقوله نفرین و نفرین شدگان مشاهده می شود. حضرت علی(علیه السلام) از انس بن مالک، خادم پیامبر خواست که به سراغ طلحه و زبیر برود و حدیثی را که از رسول خدا دربارة آن ها شنیده بود، یاد آور شود.
أنس سرپیچی کرد و بازگشت و بهانه آورد که حدیث فراموشم شده است. حضرت علی (علیه السلام) فرمود: "اگر دروغ می گویی، خداوند به لکه ای سفید دچارت کند که دستارش نپوشاند". آورده اند که پس از این نفرین، أنس به بیماری بَرَص در چهره دچار شد.(2)
در قرآن مجید این مقوله با واژه های دیگری دربارة کفّار و منافقان و ابلیس و اذیّت کنندگان خدا و رسول خدا و مفسدان و قاطعان رحم و ستمکاران و ... به کار رفته. دربارة کفار آمده : «انّ الله لعن الکافرین و أعدّلهم عذاباً سعیراً (3) خداوند کفار را لعنت و نفرین کرده و برای آن ها عذاب دردناکی را مهیّا نموده است»
با توجه به وجود این روایات و آیات، می توان به نفرین اعتقاد داشت. در عین حال نفرینی که به ناحق باشد، تأثیر گذار نخواهد بود. حضرت امام باقر (علیه السلام) می‌فرماید: "کسی که چیزی را لعنت می‌کند، اگر مستحق نباشد، لعنت به خود گوینده بر می‌گردد. پس از لعن مؤمن بپرهیزید، مبادا خود گرفتار شوید."(4)
اگر کسی ظلمی کرده باشد، نتیجه عمل خود را در دنیا خواهد دید حتی اگر نفرین نشده باشد.
پس نفرین در واقع دعاست منتها دعای به بد ، پس اگر حق نباشد مستجاب نخواهد شد و برای نفرین کننده هم اثرات منفی خواهد داشت.
در مورد رضایت مادرتان هم شما وظایفتان را انجام دهید و در این صورت خیالتان راحت باشد که عدم رضایت مادر در صورتی که حق با وی نباشد تاثیر نخواهد داشت. منتها در انجام وظایف باید وقت فراوان داشته و مواظب باشید که اشتباهی نکنید. حتی نماز خواندتان اگر ایشان را ناراحت می کند باید سعی کنید در حد امکان جلوی ایشان نماز نخوانید که ناراحت نشوند.(البته اگر امر به گناه کردند و یا از واجبی منعتان کردند نباید گوش دهید منتها با ملاطفت و مهربانی برخورد کنید.)

پی نوشت:
1.اصول کافی،‌ ج4، کتاب دعا، ص 287،‌ نشر فرهنگ اهل بیت، تهران، بی‌تا.
2. عبدالمجید معادیخواه، فرهنگ تفصیلی آفتاب (مفاهیم نهج البلاغه)ـ ج 9، ص 4777.
3. احزاب / 64.
4.میزان الحکمه‌، محمدمحمدی ری شهری‌، ج 5، ص 616، مکتب الاعلام الاسلامی‌، قم.

موضوع قفل شده است