نحسی ایام و ماه ها در روایات
ارسال شده توسط nasim2011 در یکشنبه, ۱۳۹۶/۰۷/۳۰ - ۱۹:۱۱سلام وقت بخیر.
من درباره نحسی یا مبارکی ایام تحقیق میکردم خصوصا در کتاب اشنایی با قران استاد مطهری که چند دسته روایت گفتند یکی اینکه مثلا روایات گفتند روزهای خاصی مسافرت مثلا خوب نیست. یکی اینکه اصلا به این که روزها فرقی داشته باشند و این احکام نجومی صحت داشته باشند ایراد گرفته شده بود و ائمه قبول نداشتند مثل چیزی ک در جریان نهروان اتفاق افتاد و دسته سومی ک بینابین بود ک یا اثر دارد یا ندارد و در هر حال با صدقه و توکل رفع میشود. حالا سوال من اینجاست که چطور میشه بررسی کرد کدوم روایات دقیقتر و صحیح تر هستند؟ مثلا ما روایت داریم برای کوتاه کردن موها که در چه روزهایی از اه قمری خوب است و چه روزهایی خوب نیست. اگر این خوبی و بدی ایام درست نباشد این احادیث صحت دارد باز یا نه؟
.در برخی جاها این که زمان مهم است مثل آب خوردن ایستاده و نشسته یا گرفتن ناخن در شب ما علت علمی داریم مربوط به بدن و نه مربوط به ویژگی روز یا شب در ذاتشان.
اما در اینکه اموری در فلان روز ماه انجام شود یا نشود یا همین قمر در عقرب که برای ازدواج و مسافرت و حتی دوخت لباس میگویند مشکل ایجاد میکند اینها از نظر روایی صحیحند؟ با اینکه علامه و شهید مطهری را حداقل می دانم موافق نیستند.
ممنون میشم در این مورد توضیح بدین