درآمد حرام
کار کردن با سرمایه و پول حرام و حلال پدر
ارسال شده توسط J@v@d در دوشنبه, ۱۳۹۷/۰۲/۲۴ - ۲۲:۴۱سلام دوستان
حال شما ؟؟؟؟ امیدوارم حال و احوالتان خوب باشد
و همچنین آخرین روزهای ماه شعبان و رسیدن ماه مبارک رمضان هم به خیر و برکت باشد ( الان که اینو میفرستم 2 روز مونده به ماه رمضون شاید تا زمانی که تایید بشه محرم بیاد :d:d )
همونطور که از عنوان تاپیک پیداست سوالی در مورد درآمد و کار کردن با سرمایه مبهم پدر دارم ( البته قبلا سوالی مشابه پرسیدم ولی الان بعد از 2 3 سال که میخوام با پدر کار کنم سوالات دیگه ای پیش اومده )
پدر بنده کارمند بازنشسته و کشاورز هستن ( که این نوع پول حلال محسوب میشه )
ولی خب در کنار این درآمد کارهایی دیگه ای از جمله نزول و وام های بانکی ( قطعا ربا ) هم قاطی اموالشون هست
و در برخی موارد حتی شاید خوردن مال مردم و قمار و ........
از کنتور برق بگیرید که برق دزدی هست و .....
الان بعد خدمت تصمیم به کار با پدرم دارم در زمینه کشاورزی
مشکلی که ایجاد شده اینه
اولا ( این سوال مربوط به کار مشترک نیست )
بنده هیچ علاقه و نگاهی به وام بانکی ندارم و اصلا کاملا معتقدم سیستم بانکداری ما رباست . ( در رابطه با تایید این حرف هم علاقه ای به بحث ندارم )
ولی متاسفانه پدر بنده بسیار تمایل به این وام ها دارند
سوال اصلی بنده اینه
اگه پدرم بخواد وام بگیره ( کاری به غیر از کشاورزی ) ولی به اسم من باشه و کارهای بانکی رو من انجام بدم ولی از پول هیچ استفاده ای نکنم و کل سود و .... به عهده پدر باشه
آیا بنده گناهکار و شریک این رابطه هستم ؟؟ ( حتی اگه ریالی هم دریافت نکنم فقط همه کارهای بانکی به اسم بنده جلو بره )
دوما
در زمین کارهای کشاورزی از جمله تجهیزات کشاورزی و ..... پدرم علاوه بر سرمایه خودش ( مخلوطی از حلال و حرام ) علاقه ای به دریافت وام داره
سوال اینجاست
اگه وام گرفته بشه و من و پدرم باهم کار کنیم و در آخر سود کار تقسیم بشه و بنده خمس مال رو پرداخت کنم آیا مشکل شرعی وجود داره ؟؟ ( با توجه به اینکه علاوه بر درآمد مخلوط حرام و حلال پدرم این وسط بحث وام هم هست )
و همچنین چون مباحثی چون برق دزدی و .... هم وسط هست ( کلا بیت المال به شدت قاطی درآمد پدرم هست )
علاقه زیادی به کار کشاورزی و فعالیت در این زمینه دارم ولی متاسفانه درآمد و کارهای پدر بنده به حدی خطاست که اصلا نمیدونم چیکار کنم !!!
کلا آدمی نیست که بخواد بیکار بشینه و همش به فکر دور زدن هست ( از همون کنتور برق بگیرید که بیت و المال هست و ....... ):(:(:(
مرجع تقلید مقام معظم رهبری happy
سپاس
آیا این درآمد حرام است؟
ارسال شده توسط هـدا در سهشنبه, ۱۳۹۶/۰۸/۱۶ - ۱۲:۱۸با سلام و احترام،
متوجه شدم که نامزدم روزهای پنجشنبه که تعطیل هستند، اینکار رو انجام می دن: در ازای گرفتن مبلغی از یک فرد، کل ترم رو به جای ایشون به کلاس میرن، هم جزوه می نویسند و هم به جای اون فرد حضور می زنن. بعد مطالب کلاس رو بهش آموزش می دن. و اون فرد آخر ترم می ره امتحان می ده.
نامزدم بخاطر اینکه از نظر مالی در تنگنا قرار دارند اینکارو انجام دادن.
این درآمد (چون فریب استاد و سیستم آموزشی رو در خودش داره) حرامه؟
حلال یا حرام بودن در آمد (استفاده و کسب درآمد از نرم افزار دولتی)
ارسال شده توسط هو السمیع البصیر در یکشنبه, ۱۳۹۴/۰۳/۱۰ - ۰۶:۴۷با عرض سلام وخسته نباشید
همسر من کارمند یکی از ادارات دولتی هست.با توجه به اقتضای شغلی او نرم افزاری برای انجام کارهای اداری به اداره آنها خریداری شده و اجازه استفاده از آن را به همسر من داده اند. سوالی که از محضرتان داشتم این است که همسر من در ساعات بیکاری میتواند از آن نرم افزار برای کارهای شخصی خود که البته درآمدی نیزدارد استفاده کند و پول در آورده در این زمان آیا حلال میشود یا حرام.
با تشکر
مرجع تقلید بنده آیت اله خامنه ای میباشد
فاجعه ای واقعی:22 دقیقه در روز کار مفید کارمندان ایرانی!
ارسال شده توسط استاد در چهارشنبه, ۱۳۹۱/۱۱/۲۵ - ۱۳:۵۲[="Tahoma"][="Navy"]بسمه تعالی
مازیار شیبانی فر در خبرآنلاین نوشت:
خبر بسیار تکان دهنده بود؛ بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی کار مفید کارمندان ایرانی (به خصوص در بخش دولتی) 22 دقیقه در روز است. این در حالی است که سال گذشته این رقم یک ساعت و 4 دقیقه یا به عبارتی 64 دقیقه بود. با این حساب، کار مفید کارمندان نسبت به سال گذشته به یک سوم کاهش یافته است.
کم کاری و به عبارت بهتر فرار از انجام وظیفه که در بخش اداری و ارایه خدمات کارمندان بخش های دولتی و خصوصی بیشتر به چشم می آید، در اصل ریشه در مشکلات فرهنگی و آموزشی کشور دارد و تنها راه درمان آن توجه به نحوه رشد فکری و روانی خردسالان، کودکان و نوجوانان کشور است.
بر اساس همین آمار، وضعیت کارمندان بخش خصوصی بهتر است و کارکنان این بخش در روز حدود 2 ساعت کار مفید دارند. این در حالی است که در حال حاضر بیشتر کارمندان در بخش های دولتی و خصوصی حدود 8 ساعت (از 8 صبح تا 4 بعدازظهر) سر کار هستند. البته در بخش خصوصی ممکن است از کارمندان در روز 1 ساعت بیشتر کار گرفته شود.
[/][/]