جبران حق الناس
جبران حق الناس
ارسال شده توسط Ahmadbanitorfi در چهارشنبه, ۱۳۹۹/۰۱/۲۰ - ۲۳:۴۷حلالیت گرفتن از کسی که راضی نمی شود
ارسال شده توسط Ali.jolagah در دوشنبه, ۱۳۹۸/۱۲/۱۲ - ۱۵:۱۵چگونگی درخواست حلالیت در حق الناس
ارسال شده توسط erfan.71 در یکشنبه, ۱۳۹۷/۰۸/۲۷ - ۲۳:۲۰با سلام و خسته نباشید
میخواستم بدونم که گفته شده برای حق الناس های غیر مالی مثل غیبت و... اگر فرض کنیم که به طرف بگیم و وضعیت بدتر بشه باید از طرف آن شخص استغفار کنیم:این استغفار یعنی چی؟ لطفا توضیح بدهید: جمله خاصی را باید بگیم؟
=============================================================
در مورد حق الناس مالی: بعضی از فیلم های سینمایی یا آهنگ ها توی کانال های تلگرامی به صورت رایگان هستند ولی من توی بعضی از سایت های دانلود فیلم دیدم که این فیلم ها پولی هستند!! الان تکلیف چی هست؟ ایا حق الناس محسوب میشه؟ من نمی دانم ان طرف که فیلم را توی کانال تلگرام گذاشته : پول فیلم را پرداخت کرده یا نه!؟
سپاس
به دنبال جبران خطاهای گذشته هستم
ارسال شده توسط مدیر ارجاع سوالات در چهارشنبه, ۱۳۹۶/۱۰/۲۰ - ۲۰:۲۲با نام و یاد دوست
سلام
یکی از کاربران سوالی داشتند که مایل نبودند با نام کاربری خود مطرح نمایند.
لذا با توجه به اهمیت موضوع، سوال ایشان ضمن حفظ امانت، جهت پاسخگویی توسط کارشناس محترم، با نام کاربری "مدیر ارجاع سؤالات" درج می شود:
سلام
سوال اول:
در دوران نوجوانی من در مسابقه ای شرکت کردم. در محل برگزاری بازرس آزمون سرکشی نمیکرد و دو تن از داوران معلم رقیب من بودن(که قانونا نباید میبود ) و من در طرح تئوری نمره بالا عملی بسیار پایین دادن(البته قبول دارم تئوری رو جالب نگذروندم اما نه انقدر بد و اینکه به خاطر شرایط من استرس زیاد درحالیکه رقیبم با ارامش خیال بود ونمرات بعد پایان مسابقه اعلام شد).و چون راهنمایی داوران نسبت به رقیبم و بی اعتنایی بازرس نسبت به داوران و شرایط مسابقه من بلافاصله با بازرسی آموزش و پرورش شهر خودمون تماس گرفتم بعد اینکه دیدم پاسخ درستی نمیدهند و رسما بعد اعتراض به بازرس گفتند برو هرجا میخوای اعتراض کن ببینم میخوای چکار کنی و مطلبی در مورد بی ارزش بودن طرح شکایت من که الان دقیق خاطرم نیست.به بازرسی کل کشور زنگ زدم و طرح شکایت کردم.
این موضوع تمام شد و من اطلاعی نداشتم تا دو سال بعدش که فهمیدم اون بازرس از آموزش و پرورش بیرون آمده(اخراج بازخرید یا بازنشستگی زود هنگام نمیدونم ) و دو دبیر هم مجبور به انتقالی به مدارس دیگه و درج در پرونده شده. البته دلیل فهمیدنم یکی از اشنایان مشترک بود که گویا اون بازرس از من به بدی یاد کردن. الان من عذاب وجدان دارم و فکرم درگیر هست.حق الناس ضرری که از لحاظ مالی کشیدن به عهده منه؟گناه کردم؟چون الان که فکرشو میکنم شاید نباید شکایت میکردم و اینکه اصلا به جانبود از طرفی هم میگم بنا به اعتراض یک دانش آموز(هیچ اعمال نفوذی نداشتم فقط تلفنی به مراجع مربوط گزارش دادم)نمیشه که کسی اخراج یا انتقال بدن؟اونا که کامل و صحیح بررسی میکنند؟یا نکنه به خاطر شایعه ای این طور شده؟اون زمان هم 15-16 سال بودم.الان وظیفه من چی ؟برم حلالیت بطلبم؟جبران مالی کنم؟ یا نه مربوط به من نیست چون فقط اطلاع رسانی کردم (بیشتر ترسم از اینه که به خاطر دشمنی در ادارات زیر اب همو زده باشن و این شکایت من دست آویزی برای اون ها شده باشه)سوال دوم:
در نشر مطالبی که مخالف قوانین اسلامی و عقیدتی ماست در قالب داستان به طوری که میدونم پخش شده و قابل جمع اوری نیست و کامنت هایی که قبلا ها در اینترنت یا صحبت هایی که کردم.صحبت ها از سر نااگاهی و به واسطه خوندن کتابایی از قبیل 23 سال و مشابهاتش که به من دادن اما داستان رو میدونستم خلاف اسلام (محتوای داستان به طور کلی حاوی موارد پورونوگرافی نبود در واقع چند داستان رمنس بدون صحنه ای مثب13+ یا حتی 10+ اما این نوع رابطه کاملا مذموم شده هست اون زمان اینو میدونستم اما با توضیحات کسایی که پیشنهادشو دادن برداشت علما غلط بوده و باید با زاویه دیگه ای نگاه کرد و اگه کسی ظلم نکنه بد نباشه ادم خوبی رواط شخصیش به خودش مربوطه ) الان حکمش چیه؟فقط توبه کافیه یا اینکه بگردم و تا جایی میشه پاک کنم که احتمالاعملی نیست؛ به نظرم لینک هاشون یادم میاد!سوال سوم:
ارتباط و دوستی با کسایی که هیچ اعتقادی به اسلام و دین ندارن حتی مسخره هم میکنند اما از طرفی انسان های واقعا خوب یا از اقوام هستن حکمش چیه؟سوال چهارم:
دروغ گفتن به والدین درباره مکان هایی که میرویم که البته هیچ مفسده ای ندارد و بعضا با تشویق والدین به انجا می ایند اما لازمه گفتنش گفتن یک سری خقیقت دیگر هست که قصد دارم بعدا بگویم گناه است؟سوال آخر:
برای جبران حق الناس هایی که گردنمان هست اما اطلاعی نداریم یا به خاطرمان نیست تکلیف چیه؟فرضا از خراب کردن و صدمه زدن به وسایل دوستان ناخواسته در دبیرستان یا با خودکار نوشتن روی نیمکت وسایل عمومی تا خراب کردن کتاب امانتی از کتابخانه در کودکی و موارد مشابهی در بزرگسالی که به یاد نداریم اما احتمال بر گردن داشتن حق الناسو میدیم نسبت به اموال عمومی یا شخصی وظیفه من چیه؟ممنونم
در پناه قرآن و عترت پیروز و موفق باشید.
نحوه ادای دین و حق الناس
ارسال شده توسط mehrdaad. در جمعه, ۱۳۹۵/۱۱/۱۵ - ۰۱:۵۵با سلام
اگر شخصی در گذشته بدلیل خوردن حق دیگری یا خیانت در امانت یا سرقت و یا سهل انگاری و یا نادانی حق الناسی به گردنش باشد و بعد توبه کرد و عملش را تکرار نکرد و خواست مال را به صاحبش بازگرداند لیکن صاحب مال فوت شده بود یا اینکه برگرداندن مال خطر آبروریزی برای خود و خانواده اش داشت یا صاحب مال در دسترس نبود و نمی توانست پیدایش کند تکلیف این فرد اولا با مقدار آن مال چگونه است یعنی اگر 1000 تومان 10 سال پیش بوده همان 1000 تومان را باید برگرداند یا بدلیل تورم باید بیشتر بپردازد و چقدر بیشتر؟ دوم به یکی از دلایل فوق الذکر یعنی فوت شدن یا خطر آبرو یا در دسترس نبودن میتواند آن مال را صدقه دهد یا خیر؟ و خلاصه در هر یک از موارد ذکر شده چگونه باید مال را برگرداند که دینی بر گردنش نباشد و اگر چنین کرد بخشوده خواهد شد یا خیر؟
در مورد دینی که غیر از مال است مثلا ظلمی به کسی کرده بود یا مشتی به دهان کسی زده بود یا از ناحقی دفاع کرده بود یا از حقی دفاع نکرده بود و خلاصه کاری کرده بود که شخصی از او به درگاه خداوند شاکی بود و ناراضی بود اما طرف یا فوت کرده بود یا در دسترس نبود که حلالیت بطلبد در این خصوص چگونه باید عمل کند تا حقی بر گردنش باقی نماند؟
با تشکر .