صدقه و دوری بلا

برای کاری نیت صدقه کرده ایم ولی به هر دلیل نتوانیم پول صدقه را پرداخت کنیم

سلام علیکم

من یک بار این سوال رو توی یه بخش دیگه سایت پرسیدم استاد نور گفتند برای راهنمایی بهتر و بیشتر تو این انجمن (اخلاق) بپرسم.
من یک سال پیش نسبت به استخاره کردن وسواس پیدا کرده بودم به طوری که برای هر کار کوچک و بزرگ بدون تفکر و مشورت یک راست میرفتم سراغ استخاره (خودم استخاره می کردم) ولی بعدا فهمیدم که اینجوری درست نیست و دیگه این کار رو ترک کردم. الان حتی یادم نیست برای چه کارهایی استخاره کردم و برای چه کارهایی نکردم و حتی یادم نیست جواب استخاره هایم چی بوده است. چون خیلی زیاد این کار کردم و تبدیل به یک روال روزمره شده بود. نمیدانم کدام ها خوب و کدام ها بد بوده است؟

در همان موقع که من برای هر کاری استخاره می کردم، برای استخدام در یک شغل فرم استخدامی پر کرده بودم و فرستاده بودم. حالا که یکسال گذشته و جواب درخواست من آمده، من شک کردم که نکند برای این کار نیز استخاره کرده باشم؟ و در صورتی که استخاره کرده باشم نمی دانم جوابش چه بوده است؟ خوب یا بد یا میانه؟ هیچی یادم نیست.


به همین دلیل با دفتر مرجع تقلیدم تماس گرفتم که ببینم باید چکار کنم. من برای حاج آقا همه این ها رو توضیح دادم ایشان پرسیدند آیا این کار، کار حلالی است؟ گفتم بله.
ایشان گفتند پس این کار را انجام بده نهایتاً اگر خیلی دل چرکین هستی به یک فقیر صدقه ای بده و کار را انجام بده.
من نیت کردم مبلغی را صدقه بدهم و چون من خودم درآمدی ندارم، اون روز می خواستم از پدر و ماردم پول بگیرم ولی یه چند ساعتی گذشت و رفتیم مهمانی و بعد هم وقتی برگشتیم شب بود و من برای امتحان فردا شروع به مطالعه کردم و تا صبح درس خواندنم طول کشید و بعد هم رفتم دانشگاه و دیگر پول صدقه را پرداخت نکردم.

و بعد فردا آن کار انجام شد یعنی من دعوت به کار شدم و بعدش یکدفعه متوجه شدم که قرار بود برای این کار صدقه بدهم (طبق گفته حاج آقا) ولی نداده ام. و بلافاصله از مادرم خواستم که آن مقدار را که نیت کرده بودم برایم صدقه دهد و ایشان هم صدقه را از طرف من پرداخت کردند. حالا من نگرانم و سوال من این است که آیا صدقه من در آن کار به حساب آمده است یا نه؟ چون من در آن زمان فقط نیت کردم صدقه بدهم ولی در واقع هیچ پولی بابت صدقه پرداخت نشد. و چون دفتر مرجع تقلیدم گفتند که این کار را انجام بده و صدقه ای هم بده ولی من بعدش صدقه دادم یکم نگرانم، با توجه به اینکه این شغل من ممکن است سال ها ادامه پیدا کند و من از راه آن برای خودم و خانواده آینده ام روزی کسب کنم.

مرجع تقلید: آیت الله وحید خراسانی

با تشکر.

نیت کردن برای صدقه دادن

انجمن: 

سلام علیکم
همانطور که می دانید در دین اسلام نیت از خود عمل بالاتر و برتر است یعنی اگر انسان نیت کار خیری کند ولی به هر دلیلی نتواند آن را انجام دهد ثوابش را خداوند به حسابش می نوسید مثلا اگر قبل از انجام کار عمرش تمام شود.
حالا من یه سوالی برام پیش اومده. اگر یه فردی برای انجام یه کار مهمی و برای دفع بلا ها و سختی های کار نیت واقعی و قلبی کند که مثلا 10 هزار تومان برای انجام آن کار صدقه دهد و بعد به دلایلی مثلا آن زمان به پول دسترسی ندارد یا در آن زمان امکان پرداخت صدقه نباشد نتواند صدقه دادن را انجام دهد یعنی منظورم اینه که خود فعل پرداخت صدقه را نتواند انجام دهد و بعد هم با گذشت چند ساعت کلا فراموش کند که می خواسته برای آن کار صدقه دهد.
و بعد مثلا فردا آن کار را انجام دهد و بعد از کار یکدفعه یادش بیاید که با اینکه نیت کرده بود صدقه دهد ولی پول صدقه را پرداخت نکرده است و همان موقع که یادش آمد پول صدقه ای را که نیت کرده بود، پرداخت می کند.
خوب با توجه به اینکه در دین اسلام همین که فرد نیت کار خیر کند برایش ثواب می نویسند، حالا سوال بنده اینجاست که در این مورد صدقه هم آن فرد بعد از نیت پرداخت صدقه ثواب برده است اما وقتی هیچ پولی تا قبل از کار مورد نظر که برایش صدقه می خواسته بدهد، پرداخت نشده است آیا باز هم مانند ثواب از آثار مادی صدقه مانند دفع بلا، رفع سختی کارها، از بین رفتن خشم خدا نسبت به گناهان و ... در آن کار بهره مند می شود؟ حتی با این وجود که نیت صدقه دادن خود را بعد از کار به مرحله عمل درآورده است؟ یا اینکه فقط ثواب می برد اما از دیگر اثرات صدقه در آن کار بی بهره خواهد ماند؟
مرجع تقلید: آیت الله وحید خراسانی

با تشکر.

کمک به فقرا

سلام
خوب و سلامت هستید
ان شاءالله که سالم و سلامت باشید و از بلا به دور باشید
مدتی بود به فکر فرو رفته بودم و احساس میکردم جای خالی یه تاپیک بسیار قشنگ و دوست داشتنی تو اسک دین مون کمه
تا اینکه تصمیم گرفتم به آرزوها و نیت های خوب و قشنگتون دست پیدا کنید در راه رضای خدا...

دست های پرمهرتون پر از برکت باشه

التماس دعا نیکوکاران عزیز

http://www.emdad.ir/nikokari

رسول خدا – صلی‌الله‌علیه‌وآله - فرمود:
هر كس یك نیاز مؤمنی را روا سازد، خداوند حاجت‌های فراوان او را روا سازد كه كمترین آن بهشت باشد.