نماز آیات
کیفیت خواندن نماز آیات
ارسال شده توسط Mahdi314 در یکشنبه, ۱۳۹۸/۰۷/۰۷ - ۱۹:۳۶آیا خسوفی که پیش بینی کرده اند نماز آیات دارد؟
ارسال شده توسط محدثه83 در سهشنبه, ۱۳۹۶/۱۱/۱۰ - ۱۲:۵۶سلام آیا برای خسوف فردا(چهار شنبه روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها ) باید نماز آیات بخوانیم؟ نماز آیات خسوف با زلزله فرق می کند؟
پس لرزه ها و نماز آیات
ارسال شده توسط یار مهربان در جمعه, ۱۳۹۶/۰۱/۲۵ - ۱۱:۲۹
سلام
از سایت خوب تون تشکر می کنم
همینطور که می دونید در استان خراسان رضوی اخیرا زلزله هایی اومد که به برکت حضرت رضا (ع) خسارات آنچنانی نداشت
اما ما که نزدیک کانون زمین لرزه هستیم و مدام در اخبار گفته میشه در چند ساعت اخیر بیش از دهها پس لرزه اومده حکم نماز آیات چی میشه؟
نمونه اش همین یکساعت قبل اخبار گفت که پس لرزه ای به شدت 4.1 ریشتر اومده اما من واقعا چیزی احساس نکردم.
الان وظیفه ما چیه؟ باید نماز ایات بخونیم یا نه؟
چون این سوال رو چندین نفر پرسیدند و ما در جایی که هستیم چند خانواده زندگی می کنیم اگر امکان دارد طبق فتوا و نظر تمامی مراجع بفرمایید تا برای همگان قابل استفاده باشد.
باز هم از دست اندرکاران سایت سپاسگزارم.
نماز آیات زلزله های اخیر مورموری که تا الان حدود 700 پس لرزه داشته
ارسال شده توسط اشک قلم در یکشنبه, ۱۳۹۳/۰۶/۰۹ - ۰۸:۵۳سلام
چند وقت پیش که مورموری زلزله میومد و هنوزم میاد، شهر ما هم نزدیک به 6 بار لرزید منم قبلا فتوی حضرت امام رو دیده بودم که نماز آیات برای زلزله رو میشه به تاخیر انداخت و ... و فکر میکردم این نظر مرجع تقلید خودم (آیت الله سیستانی) هست. الان طبق نظر آیت الله سیستانی بنده چون همون موقع نخوندم معصیت کردم درست:Ghamgin: ولی سوالم اینه که میشه توبه کرد؟ باید اون نماز ها رو بخونم؟ چند بار (به تعداد پس لرزه ها) بخونم یا یه بار کافیه؟ الان وظیفه ام چیه؟
متشکرم
چند سوال در مورد نماز آیات
ارسال شده توسط felfely در جمعه, ۱۳۹۲/۰۷/۲۶ - ۲۱:۲۱سلام.
چند سوال در مورد نماز آیات داشتم:
1. چه زمانی نماز آیات قضا میشه؟
2. آیا تو نیت حتما" باید مشخص کنیم قضاست یا ادا؟
3. آیا تو نیت باید حتما" مشخص کنیم برای ماه گرفتگیه یا زلزله یا ...؟
4. اگه بعد از تمام شدن ماه گرفتگیه بخوایم نماز آیات بخونیم حکمش چیه؟ (باید حتما" خوند؟ قضاست یا ادا؟ آیا گناهی کردیم که نخوندیم؟)
5. اگه چند سال بعد از وقوع زلزله بخوایم نماز آیات رو بخونیم حکمش چیه؟
با تشکر از وقتی که میذارید.
مراجع: دو مرجع: امام خمینی و آیت الله مکارم
نماز آیات در طوفان، رعد و برق === سوال شرعی
ارسال شده توسط آذر بانو در چهارشنبه, ۱۳۹۱/۰۲/۲۰ - ۲۱:۲۸با سلام و احترام
شرایط واجب شدن نماز آیات در رعد و برق های شدید آسمانی چیست؟
ضمنا برای هر رعد و برقی یک نماز آیات واجبه یا نه؟
مرجع تقلید: آیت الله سیستانی حفظهالله
با تشکر
نماز آیات برای حائض
ارسال شده توسط rink در چهارشنبه, ۱۳۹۰/۰۵/۱۲ - ۱۲:۴۱با سلام
نظر آیت الله مکارم در مورد وظیفه زن در موقع کسوف و خسوف و ... در زمان حیض و نفاس چیست؟
مسائلي در مورد حيض
ارسال شده توسط اسراء در سهشنبه, ۱۳۸۸/۰۸/۱۲ - ۱۹:۱۱
بنام خدا
احکام حیض:Gol:
حیض ،خونی است که غالبا درهر ماه چند روزی از رحم زنها خارج میشود وزن را در موقع دیدن خون حیض،حائض میگویند
نشانه های خون قاعدگی
1-سرخ یا سرخ مایل به سیاهی
2-غلیظ یا در بعضی رقیق
3-گرم
4-بیرون امدن با فشار وکمی سوزش
فلسفه نماز آيات خواندن زماني كه نه زلزله را حس كرديم نه ترسيديم .چيست؟
ارسال شده توسط گمنام در شنبه, ۱۳۸۸/۰۸/۰۲ - ۰۱:۱۸فلسفه و حکمت نماز آيات، تنها ترسيدن و وحشت از برخي پديده ها نيست. براي پديده هايي مانند کسوف و خسوف نماز آيات واجب شده است، در عين حال که مردم به طور معمول از آنها وحشت و ترسي ندارند يا حتي نماز هنگام زلزله مانند بادهاي سياه، مقيد به ترس نيست.
بنابراين، حکمت نماز آيات هر چند در برخي موارد شايد ترس مردم باشد که به واسطه نماز آيات به آرامش و امنيت خاطر برسند «الا بذکر الله تطمئن القلوب» (رعد، آيه 28). اما حکمت هاي ديگري نيز دارد.
از مجموعه رواياتي که درباره نماز آيات آمده است برداشت مي شود که بروز اين پديده ها که معمولا غير عادي و خارج از روند زندگي، انسان ها است، موقعيتي مناسب براي رو آوردن به خداوند و به ياد آوردن علت واقعي همه چيزها است. لذا در اين لحظه ها شايسته و لازم است که ايمان قلبي خود را در قالب عمل ريخته و با خواندن يکي از بهترين ذکرهاي خداي متعال؛ يعني نماز و نهادن پيشاني به آستان قدس پروردگار جهان، عقيده و اعتراف باطني خود را ابراز نماييم.
در روايتي پيامبر اکرم(ص) مي فرمايند: «خورشيد و ماه به خاطر مرگ يا زندگي کسي کسوف و خسوف نمي شوند. اين دو از نشانه هاي خداوند متعال مي باشند، هنگامي که خسوف و کسوف را مشاهده کرديد براي نماز خواندن به مساجد برويد» (وسايل الشيعه، ج 7، ص 492).
در روايت ديگري آمده است: «پديده هاي زلزله، کسوف، خسوف و بادهاي ترسناک از نشانه هاي قيامت است. پس هنگامي که يکي از اين پديده ها رخ داد، قيامت را به ياد آوريد و به مساجد آييد و در پيشگاه الهي تضرع نماييد».
افزون بر آن، نماز آيات مانعي براي پناه بردن برخي مردم به يک سلسله امور خرافي است. اسلام، با واجب کردن نماز آيات، به هنگام اين پديده ها مردم را از توجه به اوهام و خرافات بازداشته و افکار آنان را به نقطه اي که سرچشمه تمام حوادث گيتي است متوجه ساخته است، همچنان که حضرت ابراهيم از افول ماه و خورشيد، توحيد را نتيجه گرفت و فرمود: «اني وجهت وجهي للذي فطر السموات والارض حنيفا و ما انا من المشرکين» (انعام، آيه 79).
در واقع شايد نام گذاري نماز آيات (نماز نشانه ها) به همين دليل باشد که انسان با اين نماز اين پديده ها را نشانه اي از قدرت، عظمت و مالکيت خداوند براي همه چيز بداند.