سلام
اینم یه خاطره از عارف بزرگ، شیخ بهلول گنابادی(ره)
فلسفه نخوردن چای از زبان شیخ بهلول گنابادی
شیخ بهلول در این باره اشاره به داستانی دارد که ناپلئون فرانسوی به مردم کشورش گفت : اگر می خواهید بر مردم مشرق زمین تسلط پیداکنید ،باید چای را در آنجا رواج دهیم تا آن مردم به چای معتاد شوند و حتی مردم از وی چگونگی این امر را جویا شدند.
وی گفت : باید ابتدا پول جمع کنیم و با این پول برای ممالک اسلامی که مدرسه و بیمارستان ندارند،مدرسه و بیمارستان بسازیم و در آنجا چای را مرتب به خورد آنها بدهیم و بدین ترتیب هر کس 40/1 خرج خود را در صندوق نگهداشت تا پول هنگفتی جمع و با آن مدرسه و بیمارستان ساخته شد و چون در این مکان به مردم قبل از هر چیز دیگر چای خورانده شود آنها معتاد به چای می شوند و اگر به جایی رسیدند که بچه ای صبح از خواب پا شود و به جای نان اول بگوید چای،شما به هدفتان رسیده اید. وقتی من این داستان را شنیدم 6 ساله بودم، همانجا استکان چای خودم را به زمین زدم و شکستم و از آن تاریخ تا الان چای نخوردم .
یه سوال: دکترای غربی میگن که چای خاصیت ضد سرطانی داره، حالا چی میگی؟
پاسخ: توجه کنید که در یک قرن گذشته، سرطان در ایران رشد چشمگیری داشته که اگر دقت کنیم می بینیم که دقیقا چای یک صد سال است که وارد ایران شده. از طرفی، دکترای غربی میگن که چای ضد سرطانه، اگه ضد سرطانه، پس چرا با این مصرف بیش از حد چای، بازهم ما شاهد سرطان هستیم.
به این خبر توجه کنید:
18تا 22 درصد مردم به سرطان مبتلا مي شوند
هم اکنون سرطان ها سومين علت مرگ و مير در کشور محسوب مي شود اما با روند کنوني در سال هاي آينده يکي از دلايل اصلي مرگ و مير در کشورمان ابتلا به سرطان است. دکتر عبدا... فضعلي زاده رئيس انجمن سرطان در گفت وگو با مهربا اشاره به آمار سازمان جهاني بهداشت که 18 تا 22 درصد مردم در طول عمرشان مبتلا به سرطان مي شوند،افزود: هرم جمعيتي کشور در چند دهه آينده به سمت افزايش جمعيت کهنسال پيش مي رود و با توجه به اين که 60 درصد سرطان ها، افراد بالاي 60 سال را مبتلا مي کند ضرورت آگاه سازي خانواده ها بيش از پيش احساس مي شود. وي از سرطان سينه به عنوان اولين و شايع ترين سرطان زنان بعد از سرطان پوست در کشور نام برد و افزود: سن ابتلا به اين بيماري در ميان زنان ايراني 5 تا 10 سال کمتر از ديگر کشورهاست.رئيس انجمن سرطان ايران گفت: بر همين اساس از مجموع جمعيت 75 ميليوني کشور حدود 15 ميليون بيمار سرطاني خواهيم داشت.وي از آمار 30 درصدي مرگ و مير ناشي از سرطان ها در کشور به علت مصرف سيگار خبر داد و گفت: 30 درصد مرگ هاي ناشي از سرطان و 90 درصد از دلايل ابتلا به سرطان ريه و ديگر سرطان ها ناشي از استعمال مواد دخاني است.
دانشمندان دانماركي با تاكيد بر تاثير مخرب نوشابه «كوكاكولا» بر باروري مردان، از مردم خواستند تا از نوشيدن اين نوشابه مضر پرهيز كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس، دانشمندان دانماركي با تحقيق بر روي اسپرم 2 هزار و 500 جوان دانماركي به اين نتيجه رسيدند كه مصرف نوشابه «كوكاكولا» تاثير منفي شديدي بر روي توان جنسي اين افراد گذاشته است و لذا از مردم خواستند تا از نوشيدن اين نوشابه مضر خودداري كنند.
اولين كشوري كه به سرعت تحت تاثير اين خبر قرار گرفت، آمريكا بود. نشريه تحقيقات پزشكي آمريكا نيز با درج نتايج اين بررسي خواهان توقف مصرف اين نوشابه شد. اين در حالي است كه گفته مي شود تندترين واكنش به نتايج اين تحقيق از سوي محافل صهيونيستي نزديك به اسرائيل نشان داده شده است.
شركت «كوكاكولا» يكي از شركتهاي چندمليتي طرفدار رژيم صهيونيستي است و سالانه 17 درصد از درآمد خود را به پروژه ارض موعود صهيونيستها اختصاص ميدهد.
10دقیقه بعد:10 قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسیدفسفریک، طعم آن را کمی میگیرد و شیرینیاش را خنثی میکند
20دقیقه بعد: قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یک جای انسولین میشود. کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود
40دقیقه بعد: حالا دیگر جذب کافئین کامل شده؛مردمکهای چشمتان گشاد میشود، فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها میکند. گیرندههای آدنوزین مغز حالا بلوک میشوند تا از احساس خوابآلودگی جلوگیری کنند.
45دقیقه بعد:ترشح دوپامین افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد میکنند، تحریک میشوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی میشود.
60دقیقه بعد: اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی میچسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند. میزان بالای قند خون و شیرینکنندههای مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را ازطریق ادرار باعث میشوند.
مدتی بعد : کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل میشود. حالا دیگر کلسیم ومنیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع میشود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیتها نیز از دست میرود.
مدتی بعدتر : کمکم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش میکند و نوبت به افت قند میرسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریکپذیر میشوید یا خیلی کرخت و بیحال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کردهاید؛ آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثرکافئین هم از بین میرود و شما هوس یک نوشابه دیگر میکنید.
چرا ما به این روز افتاده ایم نوشیدنی که هیچ نمی دانیم از چه ساخته شده مصرف می کنیم.ای انسان بدقت در غذای خود بنگر. چقدر ملاحظات، چقدر مماشات آخر تا کی باید دید جوانان ما با روحیه سازنده و با غیرت بی حاصل و به بهایی اندک(لذت کاذب) در نقشه های دشمنان فنا می شوند و مرگ آنها را در بر می گیرد. از تمام متولیان امور بهداشت و درمان کشور و صاحبنظران در عرصه فقه و حقوق می خواهیم با هم همکاری لازم را مبذول دارند تا در این مورد به راه کاری یگانه برسند( به نظر می توان ابتدا برای آن جایگزین تعیین کرد _با فرهنگ سازی_و سپس واردات را قطع کردو شرکت های داخلی را تغییر بهره وری داد و سپس آنرا تحریم نمود)
سلام
برای تحریم فقهی یک نوشیدنی باید دلیل محکمی وجود داشته باشد مثل ضرر معتد به در سیگار که منجر به تحریم آن توسط بعضی مراجع شد . لذا اگر این ضرر معتد به موجود است می توان با اطلاع رسانی اقدام کرد .
در خصوص بهره مندی یهودیها و احیانا گروههای منحرف دیگر از این قضیه هم شاید کمتر جنس خارجی باشد که اینطور نباشد لذا هر حکمی در مورد نوشابه صادر شود باید در مورد آنها نیز صادر شود که منطقی به نظر نمی رسد چه اینکه اقتصاد دنیای امروز یک اقتصاد به هم تنیده است .
فراموش نکنیم دنیای اقتصاد هم یک میدان جنگ است که اقدامات تلافی جویانه دارد و معلوم نیست اقدامات تلافی جویانه آنها بر ما اثری نداشته باشد .
اما اقدام شخصی افراد منعی ندارد . بنده خودم از خرید و مصرف نوشابه های خارجی ابا دارم . وقتی تقاضایی نباشد عرضه هم بی معنا خواهد بود و تنشی هم ایجاد نمی کند . البته این را هم با اطلاع رسانی می توان تحقق بخشید .
موفق باشید
سلام علیکم
ممنون از کاربر گرامی جناب ولعیصر
لطفا اگر کسی درباره مضرات نوشیدنی های کافیین دار مانند قهوه،نسکافه،کاپوچینو مطلب علمی سراغ داره با ذکر منبع اینجا قرار بده
با آنكه خو گرفتن به عادات بد آسان میباشد اما ترك كردن آنها دشــوار است. مـصرف كـافئـین یـكی از آن عـادات بــد میباشد كه آهسته اما پیوسته بدرون سیستم بـدن شما نفوذ میكند. با یك فنـجان قـهوه شـروع میكنید سـپس یـك فـنـجان قــهوه به 2و 3 و ..فنجان تبدیل شـده و بـه هـمیـن ترتیب تبدیل به یك اعتیاد میگردد. اگر تصور می كـنـیـد كـه منظور از كافئین تنها قهوه میباشد با آنكه غلظت كافئـیــن در قهوه زیاد است اما كافئین در اقلام زیر نیز وجود دارد:
1- چای
2-كاكائو و شیر كاكائو
3-شكلات و كیكهای شكلاتی
4-نوشابه های غیر الكلی مانند كوكاكولا و پپسی.
آیا میدانستید كه كافئین قادر است سیستم بدن شما را ویران كند؟
1- فشار خون: این مطلب ممكن است شما را شوكه كند اما در واقع ظـرف 2 سـاعـت پس از مصرف كافئین بهر شكل فـشار خون بالا رفته و تقریبا تا 3 ساعت پایین نمی آید. و اگر عادت دارید كه هر 4-3 ساعت یكبار قهوه بنوشید بنابراین فشار خون شما همواره بالا میباشد! اكنون باید متوجه شده باشید كه چرا دائما مظطرب و عصبی هستید.
2- سیستم عصبی: هنگامی كه شما كافئین مصرف می كنید انـرژی فراوانی بسمت مغز شما سرازیر میگردد بنابراین احساس بیداری، طراوت و انرژی سرشار می كنید. اما همچنـین احـساسات نـاخـوشایـنـدی را نـیـز در كـنـار آنـها تجربه خواهید كرد
3- قلب: فشار خون بالا قطعا بروی عملكرد قلب تاثیر می گذارد. ثـابـت شـده اسـت كه افرادی كه روزانه 6 فنجان قهوه مینوشند 2 برابر بیشتر در معرض سكته قلبی قرار دارند. انتخاب با شماست!
4- سیستم گوارش: كافئین سـوء هـاضـمه و زخم معده را افزایش می دهد. بـنابرایـن بار دیگر كه دچار سوزش معده شدید تـعداد فنـجـان چـای و یا قهوه ای كه نوشیده اید را بخاطر بیاورید!
5- الگوی خواب: آیا یكی از دلایلی كه شما قهوه می خـورید دور كردن خواب و بیداری نمیباشد؟ شما می خواهید مدت بیشتری را بیدار بمانید تا كـارهـای نیمه تمام و عقب افـتاده خود را به پایان برسانید. اما در حقیقت شما درخـواهید یـافـت زمـانـی كـه واقـعـا میخواهید بخواب بروید نیز قادر به انجام آن نمیباشید. این نتیجه عمل كافئین است كــه در تمام جریان خون شما جریان یافته است.
آماده اید آن را ترك كنید؟
همانند دیگر اعتیادها ترك آسان نمی باشد. شـما ممـكن اسـت دچـار عـلائم محرومیت مانند سردرد و بی حالی گردید و هوس كنید دوباره قهوه بنوشید ویا زودرنج و كـج خـلق شوید. راه حـل آن اسـت كـه ذهـن خـود را از قـهوه منحرف كرده و سرگرم فعالیت دیگری گردانید. مثلا برای دویدن به پارك بروید و یا ورزش كنید. انـتظار مـعـجزه نداشته باشید به خودتان زمان بدهید و اعتقاد راسخ خود را ازدست نداده و تسلیم نگردید.
امروزه ماست به فراوانی در هر مغازه ای یافت می شود.اما آیا این ماست های موجود در بازار همان ماستی است که مورد نظر دانشمندان و حکمای ما بوده است؟سوال این است که چگونه می توان ماست نیاکانمان که بسیار سودمند برای بدن است را تهیه نماییم؟ماست امروزه جایگاه ویژه ای در سبد تغذیه ای خانوار دارد به طوری که کمتر روزی می شود که ماست در سر سفره ها نباشد.امروزه از ماست به اشکال مختلف استفاده می کنند. ماست پر چرب،کم چرب،ماست موسیر نه تنها در خانه ها بلکه در قریب به اتفاق رستوران ها و هتل ها به عنوان چاشنی و همراه غذا سرو می شود.
گذشته از بحث سازگاری و عدم سازگاری ماست با بعضی از انواع غذاها ونحوه مصرف آن باید گفت هنوز بسیاری از افراد ازنحوه کشف و فلسفه تولید ماست و فرایند مثبتی و موثری که در بدن ایجاد می کند کوچکترین اطلاعی ندارند.بسیاری از ما با سوالاتی درباره این محصول لبنی دست به گریبانیم که هنوز نتوانسته ایم جوابی علمی برای آن بیابیم؛سوالاتی چون:ماست چیست؟چرا ماست را درست کردند؟مایع ماست از کجا آمده است؟ماست برای بدن چه فواید و آثار مثبتی دارد؟اکنون در جستاری کوتاه به برخی از این سوالات پاسخ می گوییم.
با مطالعه و تحقیق در آثار گذشتگان می توان دریافت که دانشمندان و حکمای ما قرنها پیش با علم و دانش غنی ای که داشتند،عناصری(به زبان امروزی باکتری)را شناسایی کردند که در برخی گیاهان و جانداران نهفته بودند.نیاکان ما دریافتند که تکثیر این باکتری ها و انتقال آنها به بدن انسان سر منشأ تغییرات شگرف از نظر کارایی بدن و سلامتی پایدار است و می تواند حیات بشر را دگرگون سازد.اندیشه ها در این عرصه آغاز شد تا سر انجام دانشمندان از نیاکان ما در پرتو سالها آزمایش برای شناسایی بهترین محیط برای تکثیر این باکتری ها دریافتند که اگر این باکتری ها در دمای مناسب به شیر افزوده شود بهترین محیط تکثیر(آگار)برای باکتری ها می باشد. بدین صورت می توان درجهت هدف والای خدمت به نسل بشری گام برداشت و بدین ترتیب نام ماست را برای این محصول جدید و ارزشمند برگزیدند.
اگر امروز از کسی بپرسیم که ماست را باید چگونه تهیه کنیم در پاسخ خواهد گفت که با استفاده از چین(یک قاشق ماست)و زدن آن به شیر گرم می توان ماست تهیه کرد.اگر دوباره بپرسیم اگربرای مایه،ماستی در بساط نداشته باشیم چه کنیم پاسخ خواهد داد که از همسایه یا لبنیاتی محل مایه ماستمان را تهیه می کنیم.با تکرار سوال شخص در خواهد یافت که تا به حال به فکرش خطور نکرده است که اگر ماستی وجود نداشته باشد و ما باشیم و مقداری شیر،چگونه می توان شیر را به ماست تبدیل کرد.با بیان سابق روشن شد که دانشمندان از نیاکان ما باکتری هایی را شناسایی کردند که در برخی گیاهان و جانداران وجود داشتند و پی بردند که نمی شود برای جذب باکتری ها آن مواد را مستقیما به بدن منتقل کرد.پس به دنبال راه چاره سالها تحقیق کردند تا شیر را بدین منظور شناسایی کردند.حال سوال اینجاست که این گیاهان و جانداران مورد نظر چه هستند که می توان از طریق آنها باکتری های مفید برای بدن را در شیر تکثیر داده و ماست تهیه کرد.آیا مراد همین پودرهای موجود در بازار است که از کشورهای غربی به اسم مایه ماست در کارخانه های پاستوریزه برای تولید ماست استفاده می شوند؟
بر اساس تحقیقات علمی کشورهای غربی تا ۳۰سال پیش ماست را نمی شناختند و هم اکنون نیز در برخی کشورهای آسیای شرقی ماست وجود ندارد و اصلا با ماست کوچکترین آشنایی ندارتد.جای بسی تعجب است که کشورهایی که هنوز برای ماست لفظی ندارند و از اسم ترکی یاگورت برای نامیدن ماست استفاده می کنند چگونه به فلسفه و چرایی تولید ماست که میراث گذشتگان و نیاکان ماست و نحوه تهیه درست ماست پی برده اند.آیا آنها دایه مهربان تر از مادر نیستند؟!آیا مواد شیمیایی وارداتی به هدف حفظ سلامت نسل بشر وبه این نیت در شیر ریخته می شود که باکتری های مفید را به بدن منتقل کنند؟!آیا می توان قبول کرد که آنها در جهت اهداف عالیه انسانی که هدف و رسالت پیامبران بوده است برای ما دلسوزی می کنند و زحمت تهیه مایه ماست را از گردن ما ساقط کرده اند؟!جای بسی شک و تردید که اقتصاد خدا محور در قاموس ادبیات آنها معنایی داشته باشد.
پس به راستی این مواد شیمیایی که به عنوان مایه ماست در هر جا پیدا می شود چه رسالتی به عهده دارند؟با کمی تأمل و انجام تحقیق می توان دریافت که این مایه های وارداتی نه تنها در جهت اهداف عالیه نیاکان ما قدمی بر نمی دارند، بلکه آنچه که تحقیقات می گویند این است که آنها با شناسایی باکتر هایی که برای بدن انسان مضر بوده و عامل بسیاری از بیماری های لا علاج می باشد،کوشیده اند تا نسل ما را از طریق جبهه تغذیه به سوی رخوت و سستی و بیماری بکشانند و بدون خونریزی خاکریز های ما را یکی پس از دیگری فتح کنند.مردمی که اکثر اوقات خود را صرف دست و پنجه نرم کردن با بیماری و مرگ صرف می کنند هیچ گاه فرصت شکوفایی در عرصه های علم را نخواهد داشت و جامعه بدون انشمند و پشتوانه علمی مدت زیادی نخواهد توانست سر پا بایستد.حال سوال این است که آیا شیر سفت شده ماست نامیده می شود یا ماست باید بافرایند خاصی و تحت تأثیر باکتری های خاصی تولید شود؟
اکنون جواب این سوال اهمیت پیدا می کند که اگر ما نباید از مایه وارداتی برای تهیه ماست استفاده کنیم پس از چه استفاده نماییم.در جواب باید گفت که نیاکان ما باکتری های موردنظر را در ثعلب کوهی،شیره سفید انجیر،تخم گیاه مخصوص ماست و… شناسایی کردند. به همت دوستان شما ماست طبیعی را طبق دستور حکما تهیه کرده و برای تولید آن از همه گیاهانی که برای تولید ماست در گذشته استفاده می کرده اند، استفاده نموده اند . شما می توانید با تهیه این ماست و قرار دادن آن در اختیار ماست بندی های محلتان دوباره به همان ماستی که مورد نظر حکما و اطبا از دانشمندان بوده است دسترسی داشته باشید و دو باره از خواص آن بهره بگیرید. برای تهیه این ماست می توانید به ماست بندی کنار مطب واقع در خیابان جمال زاده جنوبی، ماست بندی اسکندری مراجعه کنید. شایان ذکر است که هم اکنون به همت دوستان شما در بسیاری از شهر های کشور ماست بندی های اصلی و مهم شهر ماست خود را تغییر داده اند و از ماست طبیعی استفاده می کنند
منبع :http://ravazadeh.com/fa/article/5-nourishment-article/30-mast-pastorize.html
سلام علیکم
ممنون از بزگوارانی که این تاپیک رو هدایت میکنند:Gol:
مطالب بسیار مفید است ولی لطفا با فونتهای درشتر و در پست های متعدد بزنید که همه دوستان با اشتیاق استفاده کنند
توطئه ی دیگر "در طول روز باید هشت لیوان آب نوشید":
آیا می دانید که نوشیدن زیاد آب منشاء بسیاری از بیماری ها است
بر خلاف آنچه اکنون بسياری از مردم و پزشكان بر اين باورند كه نوشيدن هرچه بيشتر آب نه تنها ضرری برای بدن ندارد، بلكه براي سلامتی نيز مفيد است و حتی توصیه به خوردن روزانه 8 لیوان آب می کنند، اصولاً زیاد آب خوردن سر منشاء خیلی از بیماری ها می تواند باشد. سلامت بدن در کم آب خوردن هست و همان مقدار که تشنه می شوید، نوشیدن آب کفایت می کند.
افراد بر حسب نوع طبعشان، در احساس نیاز به آب و تشنگی متفاوت هستند. به طور معمول افرادی که بیشتر احساس تشنگی می کنند و نیاز به آب دارند، دارای طبیعتی گرم هستند، مخصوصاً گرم و خشک و افرادی که دارای طبیعت سرد هستند، احساس تشنگی کمتری پیدا می کنند و کلاً نیاز بدنشان به آب کمتر است.
فرایند تنظیم تعادل (بالانس) آب و الکترولیت ها در بدن، بسیار پیچیده بوده و نیازمند هماهنگی دقیق تعداد زیادی از ارگان ها و سلول های بدن است.
وقتی که حجم زیادی از آب وارد بدن می شود، عملاً کلیه و همه سیستم های متعادل کننده آب و الکترولیت های بدن، یک فرایند پیچیده و زمان بر را شروع می کنند تا با توجه به شرایط درونی و محیطی فرد، این حجم زیاد آب مصرفی را در بدن ساماندهی نمایند و در واقع ارگان های بدن به صورت غیر لازم و توسط خود فرد، در مقابل انجام کار زیاد و تحمیلی جهت تنظیم آب و الکترولیت قرار می گیرند و باعث فرسودگی و پیری زودرس این ارگان ها می شود.
در حدیثی از حضرت رسول (ص) آمده است: دل های خويش را با زياد خوردن و زياد نوشيدن نميرانيد، كه دل چون زراعت است، وقتی آب آن زياد شد، خواهد مرد.(نهج الفصاحه ، حديث 2489)
متاسفانه اين تصور در ذهن مردم جا افتاده است که تمام نياز بدن به آب فقط از طريق نوشيدن آب تامين مي شود. اما اين گفته هرگز مورد تاييد نيست.
اين انتخاب به سليقه فردي و امکانات موجود تغذيه اي بستگی دارد. افرادی که روزانه از گروه های مختلف غذايی استفاده می کنند و مرتباً ميوه و سبزيجات تازه می خورند، نيازی به نوشيدن هشت ليوان آب در طول شبانه روز نخواهند داشت. زيرا ميزان قابل توجهی آب در مواد مصرفی آنان وجود دارد و در نتيجه، کمتر دچار کم آبي مي شوند.
بنابراین توصیه می شود هرگاه احساس تشنگی کامل کردید و به اصطلاح عطش صادق پیدا کردید، به میزان رفع تشنگی تان آب سالم جوشیده نوش جان کنید.
سالمندان که اصلا احساس تشنگی و گرسنگی نمیکنند چی؟؟؟؟
با سلام و احترام
تشنگی نشانه ی نیاز بدن به آب هست .
و عدم تشنگی نشانه ی بی نیازیست .
گاهی اونقدر بلغم (سردی و تری) به بدن فرد غلبه می کنه که حتی میلی به یک لیوان آب خوردن در روز رو نداره ! در این حالت اگر به زور آب بخوره به مرور زمان دچار بیماری های فراوانی که منشاء سردی و تری داره میشه
در اینجا دیگه باید به فکر درمان بود نه اینکه بدون تمایل به زور آب بخوریم .
[FONT="]بسیار مشاهده شده است مردم به توصیه برخی از پزشکان از خوردن چربی 'گاو و گوسفندی، خود را محروم می کنند و بارها این جمله را از زبان مردم شنیده ایم که "دکترا می گویند چربی حیوانی برای سلامتی ضرر دارد[FONT="]" .
[FONT="]آیا تاکنون نیاندیشیده ایم که تناقض توصیه پزشکان امروزی را چگونه با حدیث نقل شده از پیامبر اسلام که فرموده اند: " گوشت گاو مرض است، شیر آن دوا و روغن آن شفاست" می توان پذیرفت. سوال اینجاست که حلقه گم شده بین این دو مطلب چیست که چنین تناقضی را به همراه داشته است. مگر می توان پذیرفت پیشرفت علم به حدی رسیده باشد که گستره دانش پزشکی امروز از علم لایتناهی و متصل به وحی الهی رسول اسلام پا را فراتر نهاده و به موضوعاتی دست یازیده که نعوذ بالله حتی در حوزه علم الهی تاکنون جایی نداشته و پنهان بوده است! که هرگز چنین نبوده و نخواهد بود[FONT="].
[FONT="]در این خصوص جالب است بدانید توصیه پزشکان ناآگاه در خصوص مضرات چربی حیوانی به این دلیل است که مرجع کلام این دسته از پزشکان، مقالات خارجی می باشد که در زمینه چربی حیوانی سخن می گویند ، امااین افراد از این نکته غافلند که حیواناتی که در خارج از کشور برای گرفتن چربی مورد استفاده قرار می گیرند و این دسته از مقالات به آن چربی ها اشاره دارند، در درجه اول خوک و بعد حیواناتی چون کرگدن، نهنگ، فک دریایی هستند که در شرع مقدس اسلام حرام یا مکروه می باشند، نه گاو و گوسفند که چربی آنها مورد تایید است[FONT="].
[FONT="]توصیه:در این راستا توصیه می کنیم، مردم آگاه در چنین مواردی که نظریاتی را با احادیث در تضاد می بینند با درایت کامل مو شکافی کنند و حلقه های گم شده بین اختلافات را بیابند تا بر اساس احادیث نقل شده بتوانند اصول تغذیه مورد سفارش معصومین را بدون آنکه دچار درک اشتباه بشوند، در زندگی خود پیاده نمایند[FONT="].
[FONT="]مثلاً در خصوص نمک وقتی به خوردن نمک سفارش می شود باید متوجه باشند که منظور بزرگان دین کدام نمک بوده است. کلرید سدیم یا نمک طعمام؟
[FONT="]و وقتی می گویند کره مشکی برای درمان چربی خون مفید است باید متوجه باشند که منظور کره مشکی که از ماست گرفته می شود می باشد نه کره گیاهی که از فاضلاب ها تهیه می شود[FONT="]!!!
[FONT="]دوستان، همه ی شما میدانید که با جویدن آدامس، بزاق بیشتری در دهان تولید میشود و در پی افزایش بزاق دهان، بزاقی بیش از حد طبیعی، از گلو رد میشود که باعث کاهش تشنگی و در پی آن موجب کم آب شدن بدن میشود و جدا از کم شدن آب بدن، آسیب های را به معده وارد میکند.
به شما پیشنهاد میکنم که به لینک زیر مراجعه کنید تا با ضرر اصلی آدامس آشنا شوید:
در حالی که پاستوریزه کردن شیر و فراوردههای شیری، به عنوان یکی از دستاوردهای مهم بشری در تامین بهداشت عمومی مطرح میشود، برخی از مردم در جوامع غربی، به فواید این گونه لبنیات شک کردهاند و به دنبال شیر غیرپاستوریزه، یا شیر خام، هستند. آنها میگویند باکتریهای موجود در شیر خام، که در جریان فرایند پاستوریزاسیون از بین میروند، میتوانند فواید زیادی برای سلامت داشته باشند.
گرچه هنوز هیچ گونه شواهد علمی دقیقی برای اثبات این مدعا وجود ندارد، به طرفداران شیر خام، روزبهروز بیشتر میشود. این طرفداران معتقدند شیر خام میتواند از احتمال برخی بیماریها، که میزان آنها در جوامع امروزی به شدت در حال رشد است، مانند آلرژیها و سرطانها، پیشگیری کند.
پاستوریزاسیون، فرایندی است که در آن شیر یا فراورده، سریعا حرارت میبیند، 1 دقیقه در دمای بالا نگه داشته میشود و بعد سریعا سرد میشود. این فرایند سبب کشته شدن باکتریهای احتمالی موجود در آن میشود.
کارشناسان صنایع غذایی، از این ادعای جدید، اظهار تعجب میکنند؛ چرا که میزان همه مواد مغذی موجود در شیر، قبل و بعد از فرایند پاستوریزاسیون، یکسان است.
شیر پاستوریزه، به همان میزان شیر خام، پروتئین، ویتامین و چربی دارد. البته میزان آنزیمها و نیز باکتریهای موجود در شیر خام، در شیر پاستوریزه وجود ندارد و کشته شدهاند. این همان پاسخی است که طرفداران شیر خام، به سوال ما میدهند: باکتریها! آنها به دنبال باکتریهای مفیدی هستند که در جریان فرایند، از بین میروند. از جمله این باکتریهای احتمالا مفید، میتوان به اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم اشاره کرد.
در این زمینه مطالعاتی هم، اکثرا در کشورهای اروپایی، انجام شده است که طرفداران شیر خام، به این مطالعات استناد میکنند. در یکی از این مطالعات، مشخص شد کودکانی که در مزارع روستایی بزرگ میشوند، کمتر به انواع آلرژی و حساسیت، مانند تب یونجه و آسم مبتلا میشوند. مطالعه مستقل دیگر نشان داد که کودکانی که از شیر خام تغذیه میشوند، کمتر آلرژیک میشوند. البته شواهد هنوز کافی و قطعی به نظر نمیرسید.
مطالعه جالب دیگری در کرت یونان انجام شد و در سال 2001، در نشریه «آلرژی تجربی و بالینی»، چاپ شد که نشان میداد میزان انواع حساسیت در کودکان شهرنشینی که از شیر خام تغذیه شدهاند، کمتر مشاهده میشود. مطالعه دیگر که بر روی 4 هزار کودک روستایی در انگلستان انجام شد و ن تایج آن در نشریه «آلرژی و ایمنیشناسی بالینی» سال 2006 چاپ شد، نشان داد که این کودکان که از شیر خام مینوشیدهاند، تا 40 درصد کمتر از سایر کودکان که شیر پاستوریزه مصرف میکردهاند، دچار حساسیت پوستی، موسوم به اکزما شدند. (مطالعه دیگری در سال 2002 در نشریه «آلرژی» همین نتایج را در بر داشت)
اما محققان بهداشت پاسخ میدهند که فایدههای احتمالی این باکتریها، در مقابل ضرر قطعی باکتریهای بیماریزای موجود در اکثر شیرهای خام، اهمیت چندانی ندارد. با این حال این پاسخ، نیاز به مطالعات علمی و پژوهشی داشت تا بتواند فایده پاستوریزه کردن شیر را، به طرفداران جدید شیر خام، بقبولاند.
بر اساس همین اقبال عمومی نسبت به شیر خام بود که محققان صنایع غذایی و بهداشتی، شروع کردند به انجام مطالعاتی برای نشان دادن فواید لبنیات پاستوریزه نسبت به انواع خام آن؛ موضوعی که تاکنون به عنوان اصلی بدیهی به نظر میرسید و حتی هنوز هم برای ما ایرانیها، جزء بدیهیات به شمار میرود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، در پاسخ به رشد فزاینده اقبال عمومی در آمریکائیها به شیر خام، بیش از 45 همهگیری را در فاصله سالهای 1998 تا 2005 ، به مصرف شیر و پنیر غیرپاستوریزه مربوط دانسته است که مهمترین آنها بر اثر میکروبهایی مانند کمپیلوباکتر، لیستریا (عامل سیاهزخم)، ایکولای (عامل عفونتهای گوارشی و برخی عفونتهای دیگر) و سالمونلا (عامل تب حصبهای)، یرسینیا و بروسلا (عامل تب مالت) بوده است.
برخی از مهمترین این همهگیریها به شرح زیر هستند:
2001: همهگیری عفونت با کمپیلوباکتر ژوژونی بر اثر مصرف شیر غیرپاستوریزه
2003: همهگیری عفونت با لیستریا مونوسیتوژن، بر اثر مصرف نوعی پنیر مکزیکی غیرپاستوریزه موسوم به queso fresco 2004: همهگیری عفونت با نوعی ایکولای به نام E. coli.O157 ، در اثر مصرف queso fresco
طرفداران شیر خام، به بهداشتی شدن اغلب دامداریها در حال حاضر اشاره میکنند و این که تقریبا همه آنها از بروز بیماری های عفونی از طریق واکسیناسیون موثر، پیشگیری میکنند و بهداشت را در فرایند تولید فراوردههایشان رعایت میکنند و ... آنها معتقدند بودجهای که برای پاستوریزه کردن لبنیات و در نتیجه کشتن باکتریهای مفید شیر مصرف میشود، میتواند صرف پاکیزه کردن محیط دامداریها و در نتیجه پیشگیری از آلوده شدن شیر شود. البته رعایت بهداشت در تمام مراحل تولید، بستهبندی و توزیع شیر، امری تقریبا غیرممکن است و شاید برای دستیابی به حد بهینه آن، به صرف بودجهای بسیار بیشتر از پاستوریزه کردن شیر و لبنیات، نیاز داشته باشیم.
لازم به توضیح است که فروش شیر غیرپاستوریزه در اغلب ایالتهای امریکا ممنوع است و مشمول جریمه میشود، اما به علت داشتن مشتریان کافی، بازهم فروشندگان و توزیعکنندگان شیر خام، دست از فروش و توزیع آن، برنمیدارند.
این که اضافه کردن باکتریهای مفید، بعد از پاستوریزاسیون، به لبنیات، تا چه اندازه میتواند بهصرفه باشد و توجیه اقتصادی داشته باشد، سوالی است که باید متخصصان صنایع غذایی به آن پاسخ دهند.
همه ی ما میدونیم که خداوند دارای علم کامل است و تمام مخلوقات را در بهترین حالت ممکن خلق کرده است و در هیچکدام از مخلوقات خداوند نقصی وجود ندارد پس حتما حکمتی دارد که خداوند، اینگونه شیر را پر چرب آوریده است. و همچنین پیامبر اسلام فرموده اند: " گوشت گاو مرض است، شیر آن دوا و روغن آن شفاست" و شما میبینید که هیچ اشاره به کم یا زیاد بودن چربی شیر نکرده اند و خودم تا به حال نشنیده ام و نخوانده ام که در طول تاربخ که 124 هزار پیامبر و 12 امام حضور داشته اند و دارند در این مورد سخنی گفته باشند و متاسفانه پزشکان ما بدون اینکه تحقیقاتی در این موارد انجام دهند نظرات دکترای غربی را بدون هیچ نقد و بررسی میپذیرند.
به امید آن روزی که یوسف زهرا ظهور کند و در کنار عدل جهانی، علم کامل را هم برایمان نمایان کند.
نمكمانند آب يك ركن از 3 ركن اصلي تشيكل دهندة كرة زمين، جسم انسان و شير مادر است. امروزه دو نوع نمك در دسترس مردم است:
1. نمك موجود در بازار (كلرور سديم)،
2. نمكي كه از گذشتة دور «نمك طعام» خوانده شده و در فرهنگ ايراني و اسلامي ما جايگاه ويژهاي داشته است.
از نمك در طول تاريخ همواره به نيكي ياد شده است و اگر امروزه بحثهاي ضدّ و نقيضي كه در مورد نمك گفته ميشود مرتبط به نوع اوّل، نمك موجود در بازار است.
براساس يك پروژة تحقيقاتي كه بر روي برخي نمكها در «دانشگاه تهران» انجام گرفته است، چنين نتيجهگيري ميشود كه براساس انجام يك سري تغييرات در ماهيّت نمك، تأثيرات مثبت نمك به علّت دستكاري كاملاً منفي گشته و زيانآور ميشود. براي مثال همانگونه كه ميدانيم نمك در طول تاريخ، عامل اُفت فشار بوده است، امّا امروزه بعد از اينكه نمك به نام تصفيه، داخل كارخانه نمك ميشود، فشار خون را بالا ميبرد كه علّت اصلي آن، خارج كردن برخي عناصر بسيار مهم و كليدي در نمك است. برخي موارد اين تحقيق در كتاب همكاران محترم فوق تخصص قلب به نام «بِران والد» ويرايش هشتم، صفحة 1114 چنين آمده است:
وجود منيزيم (mg)، كلسيم (Ca) و پتاسيم (k) به اندازة كافي در غذاي مصرفي، عامل كاهش خون به مقدار 6/4 ميليمتر جيوه در افراد فشار خوني و مقدار 5/2 ميليمتر جيوه در انسانهاي عادّي است و مهمتـرين اين عناصر منيزيم (mg) است كه مقدار آن در غذاي مصرفي روزانه به حدّي كم است كه قابل ذكر نيست، امّا در نمك طعام به وفور يافت ميشود.
رسول خدا(ص) فرمودند: «مَثَل من به اصحابم مانند مَثَل نمك به غذاست. همان طوري كه امّت من» جز به واسطة من اصلاح نميشوند غذا نيز بدون نمك اصلاح نميپذيرد.
از ديدگاه رسول خدا(ص) نمك، اصلاح كنندة غذاست و اگر در غذا ريخته نشود، آن غذا صالح نشده و فاسد است. حضرت در حديث ديگري ميفرمايند: «هركس قبل و بعد از هرچيز نمك بخورد خداوند سيصد و سي نوع بلا را كه كمترينش جذام است از او برميدارد.» «محمّدي ريشهري، دانشنامة احاديث پزشكي»
طبيعت نمك گرم و خشك است (به درجة سوم اوّل و سوم اوّل يا 7+ ، 7-) و عدم مصرف آن سردي و تري را به بدن و خصوصاً مغز حاكم ميكند و به دنبال آن علاوه بر بسياري از بيماريهاي جسمي كه به دليل سردي و تري به بدن غلبه ميكند بيماريهاي رواني مثل افسردگي و بيانگيزگي را بر فرد مسلّط ميكند.
طبق آمار در جوامعي كه مصرف نمك در آنها خيلي كم است مثل «ژاپن»، به رغم برخورداري از سطح رفاهي مناسب آمار خودكشي بالاست.
نمك از نظر منابع طبّ سنتي، برطرف كنندة بلغم، سودا و صفراست. خشك كننده و دفع كنندة رطوبت و بازكنندة انسداد است. اصلاح كنندة غذاي سرد و نيكو كنندة طعم غذا، سبزي و گوشت است و باعث شفافّيت پوست صورت شده، اشتها آور ميباشد.
در تحقيقي كه در دانشگاه تهران انجام شد نمك تصفيه نشده و دستكاري نشده يعني «نمك دريا» (مانند نمك درياچة اروميه) حاوي اكثر ريز مغذّيهاي لازم بدن از جمله روي، يد، كلسيم، منيزيم و پتاسيم است. (در آخرين ويرايشهاي كتابهاي مرجع بيماريهاي قلب و عروق جهت كنترل بهتر فشار خون به بيمار توصيه ميشود رژيم حاوي كلسيم، منيزيم، پتاسيم فراوان مصرف نمايند و اين در حالي است كه نمك طعام علاوه بر «Na» و «Cl» اين عناصر را داراست.
مصرف كافي كلسيم، منيزيم و پتاسيم در افرادي كه فشار خون ندارند 1 تا 5/2 ميليمتر جيوه و در افراد با فشار خون بالا 5/2 تا 4/4 ميليمتر جيوه فشار خون را كاهش ميدهد. «كتاربران والد، ويرايش هشتم، ص 1114»
1- چای:
بیشتر مطالبی که که در مضرات سیگار در پست اول تاپیک آورده شده و متاسفانه از یکی از .....ترین مدعیان طب سنتی نقل شده هیچ منبع و سندی نداره!
چای مضرات خاص خودش رو داره، از جمله اینکه ماده محرکی هست و میتونه باعث ترشح زیادی اسید و سوهاضمه بشه.
از جمله اینکه به خاطر داشتن اگزالات میتونه باعث عدم جذب آهن باشه و فقر آهن به دنبالش ایجاد بشه که یکی از شایعترین علل کم خونی هست
همینطور چای محاسنی داره. از جمله اینکه مقادیر زیادی آنتی اکسیدان داره. آنتی اکسیدان در جلوگیری از ایجاد سرطان ها موثر هست
مقدار تئین موجود در چای برای قلب نه تنها بد نیست بلکه تحقیقات متعدد نشون داده که اثر خوبی روی قلب داره و ....
چای حاوی ماده موثری هست که به اسم تئوفیلین از گروه متیل زانتین ها که مصارف درمانی متعددی داره
بنابراین چای مثل هر گیاه دیگه ای، محاسن و مضرراتی داره. بعضی از افراد میتونن بخورن بعضی ها بهتره نخورن. تمام دارو های گیاهی دیگه هم همینطور هستن. مثلا فرض کنید زعفران رو هم به عنوان یکی از اثبات شده ترین دارو های طب سنتی در نظر بگیرید برای بعضی ها زیادیش بده و برای بعضی ها درمانی هست.
منابع این مطالب همگی در دسترس هست اگر کسی مایل بود بهشون معرفی میکنم این ادعا که پزشکان ایرانی فقط به حرف محققان خارجی گوش میدن و ... هم دیگه خیلی حرف زشتی هست. هیچ وقت در طول تاریخ از اول تا امروز پزشکی ایران وابسته به غرب نبوده و این از افتخارات ما هست و نه تنها خودمون برای نیاز های خودمون تحقیق میکنیم که امروز یکی از بیشترین رشد ها در تولید علم رو پزشکی ایران داره. و این رشد زیاد علمی ایران عمدتا مدیون مقالات پزشکی هست که در مجلات معتبر چاپ میشه و غربی ها از اون استفاده هم میکنند.
2- چقد آب در طول روز باید بخوریم؟ حفظ تعادل آب بدن به چه صورتی انجام می شود؟
- تعادل بدن بر عهده کلیه هاست. عمده آب بدن از طریق ادرار و بعد از طریق تعریق و تنفس از دست میرود و تنها منبع آب هم از طریق غذا و آب است.
- کلیه های ما برای دفع مواد سمی به آب احتیاج دارند. یعنی حتی اگر شما چندین روز پشت سر هم آب نخورید کلیه ها بالاجبار حداقل 400 سی سی آب رو به صورت ادرار دفع میکنند و نهایتا وقتی آب بدن به حدی کم بشه که برای احتیاجات کلیه کافی نباشه منجر به نارسایی کلیه میشه.
برعکس به طور عادی کلیه ها تا 12 لیتر!! آب میتونن به راحتی دفع کنند. یعنی تا 12لیتر آب بدون هیچ دردسری برای کلیه ها دفع می شود.
این اعداد 400 سی سی و 12 لیتر بر اساس ویژگی های کلیه به دست اومده.
- وقتی آب بدن کم میشه، این از دست رفتن آب باعث میشه خون غلیظ میشه (برای یون سدیم یا همون نمک) این غلظت و کم شدن حجم خون توسط مغز درک میشه.
ابتدا احساس تشنگی ایجاد میشه و اگر تشنگی نتونه آب رو تامین کنه بدن شروع میکنه به فشار آوردن به سیستم های مختلف برای حفظ حجم خون
بنابراین طبق تئوری ما میتونیم به احساس تشنگی خودمون اعتماد کنیم و هروقت تشنه هستیم آب بخوریماما ماجرا به همین سادگی نیست!
در شرایط مختلفی، این مرکز تشنگی در بدن نمیتونه به درستی کار کنه! مثلا در سالمندان!
و گاهی هم دستور مرکز تشنگی برای آب خوردن به تنهایی میتونه کشنده باشه! مثل اتفاقی که در کشور هایی مثل هند میوفته و اگه شنیده باشید سالانه خیلی ها در اثر گرمازدگی می میرن! علت مرگ اینها اینه که فقط آب میخورن! درحالی که باید همراه با آب یه قرص نمک هم بخورن. (در طب سنتی ما خاکشیر از قدیم برای این منظور مطرح بوده که موثر هم هست)
پس تشنگی به تنهایی در بعضی شرایط اصلا کافی نیست!
1- سالمندان
2- کودکان
3- افرادی که به خاطر شغلشون عادت کرده بدنشون و اون احساس تشنگی سرکوب شده مثل پزشکان (درصد بالای سنگ کلیه در این گروه ها به همین خاطر هست)
4- فصول گرم سال به خاطر شدت از دست رفتن آب
.
.
پس توصیه این هست که یک برنامه مرتب برای آب خوردن وجود داشته باشه اما این مقدار الزاما 8 لیوان آب نیست. این مسئله بخصوص برای بچه ها و سالمندان فوق العاده مهمه
در کسایی که سنگ کلیه دارن بیشترین توصیه به مصرف آب هست اما همونجا هم قرار این نیست که بگیم حتما 8 لیوان یا بیشتر! دقیق ترین توصیه برای کسایی که کلیه های سنگ ساز دارن این هست که جوری آب بخورن که در طول شب یک بار برن دستشویی
خلاصه:
تا بیش از 12 لیتر در روز آب خوردن!! (آدمیزاد که نمیتونه این کار رو بکنه) هیچ مشکلی برای کلیه های کسی ایجاد نمیکنه. (این مربوط به آدم سالم هست)
اما میزان آب خوردن باید متناسب با شرایط و نه فقط احساس تشنگی باشه
در کسانی که به علت سنگ کلیه توصیه میشن به زیاد آب خوردن بهترین توصیه این هست که انقدر آب بخورن که در طول شب یک بار مجبور بشن برن دستشویی (خیلی ها در حالت عادی همینطور هستن)
این مطلب مسئله جالبی در خودش داره که نیازمند توجه هست.
قطعا حرارت دادن شیر، باعث تغییراتی در شیر خواهد شد. باکتری هایی را از بین خواهد برد و .... البته بین پاستوریزه و استریلزه تفاوت هست و در پاستوریزه همه باکتری ها از بین نمیرن بلکه باکتری های مضرر از بین میرن.
اما چرا ما این کار رو میکنیم؟
جواب این سوال در سنجش سود و ضرر هست. خیلی از کارهای ما در سیستم بهداشتی برای فرد نیست برای جامعه هست. یعنی کاری رو ممکنه برای یک فرد بکنیم که برای خود اون هیچ نفعی هم نداره! اما در مجموع به نفع جامعه هست. مثلا واکسیناسیون زنان سنین باروری بر علیه سرخجه سودی برای زنان نداره! اما جامعه رو از هزینه سنگین تولد نوزادان ناقص نجات میده
در مورد شیر هم شدیدا توصیه به مصرف شیر پاستوریزه هست و همه محصولات لبنی. این مسئله به خاطر بیماری تب مالت هست که در ایران هم شایع هست. همین 2 هفته پیش بیماری داشتم که فقط با یک بار دوغ! غیر پاستوریزه خوردن پیش عشایر به این بیماری مبتلا شده بود. و این بیماری بیماری بدی هست.
پس با وجودی که میدونیم پاستوریزه کردن شیر مقداری از محاسن اون رو کم میکنه اما برای سلامت جامعه کم هزینه ترین راه این بوده که شیر ها رو پاستوریزه کنیم
شاید روزی بیاد که بتونیم بهداشت دام ها تضمین کنیم و اون وقت شیر خام بخوریم!
دقت کنید، حرف های جالب! زدنش کاری نداره! به قول شاعر "آن خشت بود که پُر توان زد!" اما در حیطه سلامت باید هر تجویزی به تجربه مفید بودن اون اثبات شده باشه. این ایده که هر تجویزی باید مفید بودنش اثبات شده باشه یه دیدگاه منطقی هست که اولین بار ابن سینا در طب مطرح میکنه.
(شاید براتون جالب باشه که قبل از اون واقعا اطبا به دنبال این نبودن که فایده یه روش رو عملا بررسی کنن!)
- اما چربی ها در بدن ما به چه صورت هایی هستن؟
ممکنه هر کدام از شما ها تا حالا یه برگه آزمایش چربی های خون رو دیده باشید. در این آزمایش ها معمولا 4 فاکتور سنجیده میشه
1- تری گلیسرید 2- کلسترول 3- LDL و 4- HDL
اما اینها چی هستن؟
تنوع چربی ها در بدن ما بسیار زیاد هست اما این 4 مورد رو به طور خلاصه بهتون میگم که چی هستن
وقتی ما غذا میخوریم، چربی این غذا به صورت ذره های خاصی از چربی از دیواره روده جذب و وارد خون میشه. این چربی وارد کبد میشه و در اونجا تغییراتی درش داده میشه و دوباره وارد خون میشه تا به قسمت هایی که نیاز دارن برسه. از بافت ها دوباره چربی اضافی به کبد بر میگرده
فرمی ذخیره ای چربی همون تری گلیسرید هست
چربی که از کبد به بافت ها از جمله عروق خونی و قلب میاد همون LDL هست
چربی که از بافت ها جمع میشه و به کبد بر میگرده همون HDL هست
و کلسترول در برگه آزمایش ها در واقع مجموع این 3 تا با یه فرمول خاص هست.
پس تا حالا باید حدس زده باشید که اونی که به چربی خوبو! معروفه همون HDL هست که کمک میکنه چربی اضافی در بدن و در عروق نمونه و LDL هم چربی بدو هست!
خوب وقتی ما در مورد چربی و روغن صحبت میکنیم چیزی که برامون نگران کننده هست همین 3 تا هست.
حالا بر میگردیم سر سوال اول: روغن حیوانی بخوریم یا نخوریم؟ روغن گیاهی بهتره یا روغن حیوانی؟
من وارد این بحث نمیشم که ما چه نوع چربی هایی نیاز داریم و از هر کدام به چه مقدار اما مخلص کلام این هست که ما به همه انواع چربی ها نیاز داریم و حتما چربی با منشا حیوانی هم به بدن ما باید برسه
پس چرا مدام میگن روعن گیاهی استفاده کنید؟
این حرف به این معنی نیست که شما نباید چربی های جیوانی بخورید! همین گوشت قرمزی که ما میخوریم حاوی چربی هست.
این به این معنی هست که برای سرخ کردن و .... روغن گیاهی استفاده کنید.
پس چرا قدیمی ها روغن حیوانی میخوردن و سالمتر بودن؟!
اول اینکه بستگی داره منطور شما از قدیمی ها چی باشه!
اونهایی که 2-3 نسل از ما قدیمی تر هستن! که سالمتر نیستن! و همین ها هستن که الآن در سنین 50-70سال هستن و همه پر از بیماری های قلبی و ....
اما قدیمی تر ها! اصلا در ذائقه قدیمی تر ها سرخ کردن و .... جایی نداشته خیلی. این رو به راحتی میتونید در فرق غذاهای سنتی و امروزی ببینید. یعنی اونها به اندازه ما اصلا روغن استفاده نمیکردن. کم و از همه نوع استفاده میکردن (عاقلانه ترین راه!)
و دوم اینکه سلامت بینهایت فاکتور داره! زندگی ماشینی امروز! + روغن حیوانی = مرگ! اما برای کسایی که فعالیتشون به مراتب از ما بیشتر بوده خوب این معادله صدق نمیکنه
(سعی شده خیلی مطالب خلاصه و ساده باشه. اگر پزشکی از اینجا گذر کرد بدونه که من بی سواد نبودم! قصد داشتم خلاصه بنویسم!:Cheshmak:)
بدن انسان به طور طبیعی به عناصر مختلفی نیاز داره که این عناصر رو از طریق غذا تامین میکنه.
چندتا از مهمترین این عناصر که بدن ما به مقدار زیاد هم به اونها نیاز داره، سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم هست.
هرکدام از این عناصر کاربرد های بسیار بسیار زیادی دارن. یکی و احتمالا مهمترین منبع سدیم همین نمک طعام با فرمول شیمایی NaCl هست
همونطور که گفته شده و میدونید، نمک های دریا و نمک کوهی به همراه نمک سدیم مقداری هم از عناصر دیگه اما به مقدار کم دارن که میتونه در تامین نیاز بدن مفید باشه.
اما چرا نمک ید دار؟!
در بعضی کشورها از جمله ایران به خاطر کم بودن ید در برنامه غذایی، بیماری خاصی شیوع پیدا میکنه به اسم گواتر!
این بیماری در واقع عکس العمل طبیعی بافت تیروئید هست برای تامین هرمون های بدن. یعنی وقتی ید در بدن کم باشه این بافت بزرگ میشه تا بتونه بیشتر هرمون تولید کنه.
قدیمی تر ها، حتما یادشون هست که قدیما چقدر این بیماری زیاد بود. اما امروز خیلی خیلی کم شده.
برنامه ای که وزارت بهداشت برای حل این مشکل پیشبینی کرد این بود که به نمک به عنوان یکی از پر مصرفترین مواد در غذا ید اضافه کنه. همین! همین و همین!
اصلا بحث این نیست که چه نمکی خوبه چه نمکی بده! فقط بحث این بوده که برای جبران کمبود ید در جامعه به نمک ها ید اضافه شده
همونطور که امروز به آرد های نان آهن اضافه میشه!
پس این حرف های مربوط به نمک ید دار و بدون ید اصلا موضوعیت نداره. و تنها فرق این نمک ها این هست که ید دار هستن
نکته مهم نتیجه بسیار رضایت بخش این کار بوده که باعث شده این بیماری بسیار بسیار کم بشه و دیگه خدا رو شکر ما افراد جوان یا غده تیروئید بزرگ به دلیل کمبود ید رو خیلی کم می بینیم در جامعه.
سلام
اینم یه خاطره از عارف بزرگ، شیخ بهلول گنابادی(ره)
فلسفه نخوردن چای از زبان شیخ بهلول گنابادی
شیخ بهلول در این باره اشاره به داستانی دارد که ناپلئون فرانسوی به مردم کشورش گفت : اگر می خواهید بر مردم مشرق زمین تسلط پیداکنید ،باید چای را در آنجا رواج دهیم تا آن مردم به چای معتاد شوند و حتی مردم از وی چگونگی این امر را جویا شدند.
وی گفت : باید ابتدا پول جمع کنیم و با این پول برای ممالک اسلامی که مدرسه و بیمارستان ندارند،مدرسه و بیمارستان بسازیم و در آنجا چای را مرتب به خورد آنها بدهیم و بدین ترتیب هر کس 40/1 خرج خود را در صندوق نگهداشت تا پول هنگفتی جمع و با آن مدرسه و بیمارستان ساخته شد و چون در این مکان به مردم قبل از هر چیز دیگر چای خورانده شود آنها معتاد به چای می شوند و اگر به جایی رسیدند که بچه ای صبح از خواب پا شود و به جای نان اول بگوید چای،شما به هدفتان رسیده اید. وقتی من این داستان را شنیدم 6 ساله بودم، همانجا استکان چای خودم را به زمین زدم و شکستم و از آن تاریخ تا الان چای نخوردم .
lمنبع از سایت زدی ؟ بدرد خودت میخوره از یه سند محکم منبع بزن
ما کارمون خیلی جالب هست 7 تا شرکت ثبت کردیم که کاره یکسان انجام میدیم وقتی در میخوایم در شرکت پروژه ای رو انجام بدیم با شرکت 1 وارد میشیم و از 6تا شرکت دیگه که ماله خودمون هست استعلام قیمت میاریم طرف مطمئن میشه که قیمت انجام این پروژه در همین محدوده هست و کار و با همین قیمت به ما میده ....
لطفا از یک مقاله علمی و معتبر در یک جای معتبر منبع بدید تا حالیمون بشه.....
داداش تو چین هم از N سال پیش چایی میخوردن و تازه برای اینکه داغ داع نخورن و ضرر نداشته باشه یک برگ مینداختن توش که یا تلخ بوده برگه یا میگفتن سمی هست البته نبود فقط برای رسم و وقتی که کسی چایی رو میخورده یواش میخورده و وقتی که برگ نزدیک به لبش میشده از نوشیدن امتناع میکرده و صبر میکرده برگ به عقب بره و دوباره شروع میکرده به نوشیدن این کار باعث میشده که کسی چای داغ داغ و تند به تند نخوره و از خوردن چای لذت ببره
منبع ندارم
دلم هم نمیخواد منبع بزارم
خودت برو امتحان کن 1 دقیقه کار داره
نری برگ درخت کاج یا انگور بندازیا در حد و اندازه شمشاد باشه کافیه البته باید با لیوان بخوری که شمشاد توش جا بشه :Nishkhand:
[quote=خدا [size=14]غلط کردم نخواستم;112790]lمنبع از سایت زدی ؟ بدرد خودت میخوره از یه سند محکم منبع بزن[/quote][/size] با سلام منظورتون اینه که سند محکم بیارن؟
البته واقعا حالا چایی چیزی نیست که بخوایم حالا ازش دفاع کنیم که خوبه یا بده! نکاتی که من گفتن فقط از این جهت بود که مطالبی که در مورد بد بودنش گفته میشه بی دلیل هست. متاسفانه دیده میشه اونهایی که منشا این حرف ها هستن، مثلا میگن چایی خیلی بده و ... بعد هم تو همون سایتشون می بینید فروشگاه دارن برای فروش معادل های چایی!
می بینید میگن عسل خیلی خوبه و .... ولی فقط عسل ما هست که اصل هست! و ما هیچ اصل دیگه ای رو تضمین نمیکنیم!
البته در بین چیزهایی که به عنوان جایگزین چایی مطرح میشه، یکیش گل گاوزبون هست که سمیت کبدی جدی داره! و این رو تحقیقات در ایران و در همین شیراز نشون داده و اولین بار از دکتر لنکرانی (وزیر سابق) این رو شنیدیم
اینکه چطور در گذشته طبیبان داروهایی با سمیت مثلا کبدی تجویز میکردن و چطور میتونستن جلو عوارضش رو بگیرن واقعا مطالب خاص و جالبی داره که اینجا جاش نیست اما به هر حال چیزی که می بینیم اینه که بی توجه و ناآگاه به عوارض داروهای گیاهی مختلف یکی میاد میگه چایی بد هست و بیاید از من بجاش فلان چیز رو بخرید
ببینید من خودم اکثر مقالات و مباحث اسلام و زرتشتی رو میخونم والبته در ابتدا فقط میخونم ببینم چی نوشته
بعد میرم سراغ منبع نوشته صحت نوشته رو از منبعش میشه درک کرد
خیلی زرتشتی های افراطی دیدیم که میان داستان های اسلام و دستکاری میکنند و همچین تعریف میکنند که آدم میگه همین فردا میرم زرتشتی میشم ولی هیچ وقت منبع درستی از حرفاشون ندیدم همین موضوع هم برای مسلموناش هست
استادای ما توی دانشگاه وقتی میگن که مثلا مانیتور چی هست و کارش چی هست آخرش میگن به کد مثلا 34232 در IEEE مراجعه کنید خوب خدایی میبینی اگر استاد هم چرند گفته باشه یه قسمتی رو میری مقاله رو میخونی میبینی که چی بوده و....
در مورد همین اسلام هم جالب چیزایی دیدیم و طرف هم منبع داده بود ولی منبع خیلی جالب بود یا کتاب خودش بوده یا دوستش :Nishkhand:
یه چیزی باشه که از منه بی سواد تا اون انیشتین وقتی میخونه آخرش نگاه به منبع میکنه اگر هم که بحث شما رو قبول نکنه بگه لااقل طرف از خودش نگفته از فلانی نشنیده یجایی رو خونده اومده حرف زده
توی درس شیوه ارائه مطالب علمی و فنی 20 نمره کل داره در آخر اگر منابع و مآخذ محکم و درست نباشه درس و 0 میگیریم حالا اگر 223023 صفحه هم داکیومنت داشه باشیم و در ضمن برای هر پاراگراف از بحث هم باید به منبع اون قسمت اشاره کنیم....
والا اگر به من هست میگم سم بخورید ولی کم بخورید هیچ چیزیتون نمیشه
هر چیزی یه دز داره زیاد بخوری آب هم که باشه میترکیم چه برسه به سم و چایی و اینا
اینجوریه؟
خوب روغن نخورید کلسترول داره
برنج و نون هم نخورید کربوهیدرات داره بعد تپل میشید بعد قلب درد میگیرید بعد پخ
آّب میوه ، آب میوه هم نخورید شکر داره مرض قند میگیرید بعد پخ
نفس ، حتی نفس هم نکشید هوا آلودست و سل میگیرید و هزارتا مریضیه دیگه پس نفس هم نکشید
ببینید من خودم اکثر مقالات و مباحث اسلام و زرتشتی رو میخونم والبته در ابتدا فقط میخونم ببینم چی نوشته
بعد میرم سراغ منبع نوشته صحت نوشته رو از منبعش میشه درک کرد
خیلی زرتشتی های افراطی دیدیم که میان داستان های اسلام و دستکاری میکنند و همچین تعریف میکنند که آدم میگه همین فردا میرم زرتشتی میشم ولی هیچ وقت منبع درستی از حرفاشون ندیدم همین موضوع هم برای مسلموناش هست
استادای ما توی دانشگاه وقتی میگن که مثلا مانیتور چی هست و کارش چی هست آخرش میگن به کد مثلا 34232 در ieee مراجعه کنید خوب خدایی میبینی اگر استاد هم چرند گفته باشه یه قسمتی رو میری مقاله رو میخونی میبینی که چی بوده و....
در مورد همین اسلام هم جالب چیزایی دیدیم و طرف هم منبع داده بود ولی منبع خیلی جالب بود یا کتاب خودش بوده یا دوستش :nishkhand:
یه چیزی باشه که از منه بی سواد تا اون انیشتین وقتی میخونه آخرش نگاه به منبع میکنه اگر هم که بحث شما رو قبول نکنه بگه لااقل طرف از خودش نگفته از فلانی نشنیده یجایی رو خونده اومده حرف زده
توی درس شیوه ارائه مطالب علمی و فنی 20 نمره کل داره در آخر اگر منابع و مآخذ محکم و درست نباشه درس و 0 میگیریم حالا اگر 223023 صفحه هم داکیومنت داشه باشیم و در ضمن برای هر پاراگراف از بحث هم باید به منبع اون قسمت اشاره کنیم....
سلام
اینکه شما برای هر مطلبی منابع اون رو بررسی میکنید خیلی خوبه. در قدم بعدی حتی باید اعتبار و ارزش اون منابع رو هم سنجید. این عادت شما عادت خوبی هست که اگر از خدا کمک بخواید همین عادت شما رو از گمراهی دور نگه میداره.
اما به تجربه و به حکم عقل، واقعا اسلام برای محبوبتر شدن احتیاجی نداره چیزی اضافی و خارج از دایره دین بهش اضافه کنن
البته دیده میشه گاهی بعضی ها بعضی مطالب رو برای درست جلوه دادن به دین ارتباطش میدن، حالا یا سنتگرا هایی هستند که میخوان از سنت دفاع کنند (سنت منظورم رسم و عادت قدیمی هاست) یا آدم های منفعت طلب. این کارها اتفاقا برعکس به دین ضرر می زنه!
متاسفانه مجبور شدیم در تاپیک طب سنتی! شیمی درس بدیم!
اخیرا در اینترنت فیلم هایی آپلود شده از سخنرانی های شخصی که انقدر این حرف های مضحک بوده که از قرار در بخش خبری صدا و سیما هم دقایقی به این سخنرانی اختصاص داده شده و مورد تمسخر قرار گرفته.
البته صدا و سیما چهره این آدم رو مات کرده! ولی احتمالا خیلی ها اینجا این آدم رو میشناسن:
به هر حال چون یه بخش خبری به تنهایی نمی تونه جوابگوی حجم بالای تبلیغات این آدم باشه تصمیم گرفتم یه توضیح کاملی نقل این ماجرای الکل در آدامس! و آهن و فرقش با یون آهن بدم.
بر اساس آن چیزی که از شیمی آموختیم، و بر اساس آنچیزی که در شیمی آلی خواندیم و بر اساس چندین واحد بیوشیمی که در دوران تحصیل پزشکی خواندم، عرض میکنم، که نه فقط در آدامس و دارو بلکه تقریبا در هر آنچه که شما میخورید الکل وجود دارد!
اما الکل چیست؟! طبق تعریف الکل عبارت است از گروه شیمیایی OH که به اتم کربن چسبیده است. این گروه تقریبا در تمام مواد آلی زیستی وجود دارد. جتی در یک ملکول قند ساده:
همونطور که می بینید در یک ملکول گلوکز 5 گروه الکلی وجود دارد. بنابراین مثلا وقتی شما عسل میخورید یه نوع الکل بیوشیمیایی مصرف میکنید.
نه در تمام داروها! بلکه در درصدی از دارو ها هم همین گروه شیمایی وجود دارد. به عبارتی حتی اگر شرط اتصال گروه oh به اتم کربن در مواد آلی نبود. حتی آب هم الکل است!
اما آن چیزی که به عنوان الکل مست کننده شناخته می شود که حرام است و با احکام آن آشنایی دارید. ماده ای است به اسم اتانول
که مست کننده است و برای بدن مضررات بسیار بسیار زیادی دارد.
اما داروها حاوی اتانول نیستند.
البته ممکن است یک شرکت در آدامس تولیدی این ماده را اضافه کند همانطور که به یک نوشیدنی معمولی هم ممکن است این ماده اضافه شود. اما به طور کلی آدامس و دارو و .... حاوی اتانول نیستند.
باید از دکتر! روازاده پرسید که آیا شما اینقدر با علم شیمی بیگانه هستید؟!
--------------------------------------------------------------------------------------------
مطلب اضافی:
بعد از نوشتن اون مطلب جستجو بیشتری کردم و متوجه شدم در یکی از سایت ها نقل شده که در آدامس sugar alcohol وجود داره. و این همون الکل هست و .... این در واقع اسم دیگر سوربیتول هست. البته sugar alcohol ها میتونن متنوع باشن.
به هر حال به نظر میاد جایی که ایشون درس خونده شیمی تدریس نمیشده! و در خوشبختانه در ایران از دوره زکریا رازی تا امروز پزشکان شیمی هم میخونن!:Nishkhand:
باعث تاسف و تاثره که دوستان عزیز به تذکرات توجه ندارند ، علی رغم میل باطنی اگر کاربران عزیز قوانین و تذکرات را رعایت نکنند ناچاریم از سازو کار های قانونی سایت استفاده کنیم
آیا می دانید که نوشیدن زیاد آب منشاء بسیاری از بیماری ها است
یکی از دوستان ما سنگ کلیه داشت و تا مدت زیادی به همین توصیه های بی حساب کتاب عمل می کرد.
این بنده خدا 4 سال گرفتار سنگ کلیه بود و ازارهای ان
تا اینکه به او الزام شد از طرف پزشک که روزانه 8 لیتر اب حتما بخورد
این بنده خدا پس از عمل به این دستور الان 6 سال است که اثری از سنگ کلیه ندارد و هر روز هم سرحالتر است ماشاالله
در تاپیکی دیگر هم گفتم اسلام با علم قدم به قدم می رود و بعضا جلوتر است اگر مسلمانها بگذارند
منجم باشی: بیشتر مطالبی که که در مضرات سیگار در پست اول تاپیک آورده شده و متاسفانه از یکی از .....ترین مدعیان طب سنتی نقل شده هیچ منبع و سندی نداره!
1.شما از کجا میدانید که هیچ سند و مدرکی نداره( آیا خودتون درخواست کردین و هیچ سندی رو به شما ندادن).
2. طبق سخن شما، فرض میکنیم ایشون مدعی هستند و هر مدعی کننده برای مطرح کردن خودش باید چندتا حرف درست بزنه که اعتماد مردم رو جلب کنه، پس دیگه نمیشه گفت که تمام حرفهای یک مدعی کذب و دروغ است.
منجم باشی: از جمله اینکه به خاطر داشتن اگزالات میتونه باعث عدم جذب آهن باشه و فقر آهن به دنبالش ایجاد بشه که یکی از شایعترین علل کم خونی هست
اینکه دیگه آخرش، ... مردم رو به خوردن چای تشویق میکنن و بعد از اینکه دچار کم خونی میشن، باز میگن قرص آهن بخورید. در مورد ضررهای کم خونی که تا دل تون بخواد تو اینترنت پیدا میشه. فقط کافی یه جستجوی ساده انجام بدین.
منجم باشی: همینطور چای محاسنی داره. از جمله اینکه مقادیر زیادی آنتی اکسیدان داره. آنتی اکسیدان در جلوگیری از ایجاد سرطان ها موثر هست
چرا داریم خودمون رو گول میزنیم. میشه به جرات گفت که هر ایرانی در روز بیش از 3 لیوان چای میخوره، پس با این تفسیر دیگه بدن همه در برابر سرطان مقاومه و این آمارهای سرطان ماله فضایی هاست.
منجم باشی: مقدار تئین موجود در چای برای قلب نه تنها بد نیست بلکه تحقیقات متعدد نشون داده که اثر خوبی روی قلب داره و ....
بله یکی از این تحقیقات توسط دکتر کاری روکستون انجام شده که این پژوهش در کالج کینگ لندن انجام گرفته. دوستان عزیز، همینطور که میدونید دشمنان اسلام دیگه از طریق نظامی قادر به ضربه زدن به ایران نیستند برای همین از راههای گوناگونی به مردم ما ضربه میزنن که مهمترینشون جنگ نرمه ولی تنها جنگ نرم نیست و یکی از این موارد ایجاد تغذیه نامناسب برای کاهش طول عمر مسلملنان است. و این هم بگم که دشمنان اسلام برای اینکه به جامعه مسلمانان ضربه بزنن حاضر هر کاری بکنن حتی اگر اونکار به ضرر مردمشون باشه.
منجم باشی:بنابراین چای مثل هر گیاه دیگه ای، محاسن و مضرراتی داره. بعضی از افراد میتونن بخورن بعضی ها بهتره نخورن. تمام دارو های گیاهی دیگه هم همینطور هستن. مثلا فرض کنید زعفران رو هم به عنوان یکی از اثبات شده ترین دارو های طب سنتی در نظر بگیرید برای بعضی ها زیادیش بده و برای بعضی ها درمانی هست.
هر چیزی زیادش بده، اگه عسل هم زیاد بخورین مریض میشن. اما بعضی چیزها در تمام شرایط خوب نیستند و اصلا کم و زیاد ندارند.
حتما کارشناسان عزیز و محترم سایت اسک دین میدونند که در روایات متعدد آمده است که معده سر منش اکثر بیماریها است و اولین و مهمترین روش درمانی، پرهیز غذایی است.
حالا از خود آقای منجم باشی در خواست میکنم که ضررات چای رو برای معده ذکر کنند.
همانطور که مطرح شد بهترین روش درمانی، مسئله نحوه تغذیه است که یکی از ضربات سنگینی که نظام پزشکی ما دارد با تقلید از نظام پزشکی غرب میخورد، اینست که برای مسئله تغذیه رشته جداگانه ایجاد کرده اند. در صورتی که تمام پزشکان، حتی پزشکان شکسته بند (ارتوپدی) باید با آن آشنا باشند. و به جرات میشه گفت که دکتری که با اصول تغذیه آشنایی نداشته باشه دکتر نسیت.
داداش تو چین هم از n سال پیش چایی میخوردن و تازه برای اینکه داغ داع نخورن و ضرر نداشته باشه یک برگ مینداختن توش که یا تلخ بوده برگه یا میگفتن سمی هست البته نبود فقط برای رسم و وقتی که کسی چایی رو میخورده یواش میخورده و وقتی که برگ نزدیک به لبش میشده از نوشیدن امتناع میکرده و صبر میکرده برگ به عقب بره و دوباره شروع میکرده به نوشیدن این کار باعث میشده که کسی چای داغ داغ و تند به تند نخوره و از خوردن چای لذت ببره
منبع ندارم
دلم هم نمیخواد منبع بزارم
خودت برو امتحان کن 1 دقیقه کار داره
نری برگ درخت کاج یا انگور بندازیا در حد و اندازه شمشاد باشه کافیه البته باید با لیوان بخوری که شمشاد توش جا بشه :nishkhand:
به نام خدا
سلام
دوست عزیز تو چین، سوسک و ملخ و ... هم میخورند، آیا این دلیل میشه که ما هم بخوریم!
1.شما از کجا میدانید که هیچ سند و مدرکی نداره( آیا خودتون درخواست کردین و هیچ سندی رو به شما ندادن).
2. طبق سخن شما، فرض میکنیم ایشون مدعی هستند و هر مدعی کننده برای مطرح کردن خودش باید چندتا حرف درست بزنه که اعتماد مردم رو جلب کنه، پس دیگه نمیشه گفت که تمام حرفهای یک مدعی کذب و دروغ است.
منابع و شواهد پزشکی مخفی و سری و در گنجه ها نیست. منابع در دسترس هست و دانش خاصی مبتنی بر منطق ایجاد شده برای بررسی و استفاده از این اطلاعات. بنابراین در پارادایمی که من حرف زدم منظور از اسناد و مدارک این هست. کسی هم نمیتونه بگه من خودم مطالعه کردم و اینگونه بود. که دلیل این مطلب هم باز برخاسته از منطق علم هست و باید هرکسی مطالعاتش رو در دسترس و قضاوت سایرین قرار بده. بنابراین وقتی میگم سندی نیست یعنی هیچ مدرکی که یک پزشک بتونه در مورد حرف ایشون قضاوت کنه نیست و همچنین از لحاظ تئوری این حرف پشتیبانی نمی شود.
در مورد سوال دوم شما. دقت کنید که به دلائل بسیار زیاد، صداقت مهمترین و اساسی ترین وظیفه پزشک هست. حتی اگر منفعت بیمار مطرح باشه بازهم پزشک حق حرف خلاف واقع زدن رو نداره. سیگار یکی از مضرترین مواد مورد استعمال بشر هست. سرطان، انواع بیماری های عروقی، تنفسی و ...... اما قرار نیست من از خودم دربیارم که مثلا سیگار باعث میشه آدم شاخ در بیاره!! این عدم صداقت نتیجه آموزش من رو از بین می بره.
اینکه دیگه آخرش، ... مردم رو به خوردن چای تشویق میکنن و بعد از اینکه دچار کم خونی میشن، باز میگن قرص آهن بخورید. در مورد ضررهای کم خونی که تا دل تون بخواد تو اینترنت پیدا میشه. فقط کافی یه جستجوی ساده انجام بدین.
دوست عزیز شاید من بیشتر از شما با عوارض کم خونی آشنا باشم. مطلب رو دقیق نخوندید. تذکر دادم که چون چایی میتونه باعث عدم جذب آهن بشه پس بایستی از خوردن اون در فاصله کم از غذا پرهیز کرد. بجز چایی بعضی از سبزیجات هم همینطور هستند. ولی دلیل نمیشه شما مثلا کلم نخورید بلکه باید به این نکته توجه کرد.
چرا داریم خودمون رو گول میزنیم. میشه به جرات گفت که هر ایرانی در روز بیش از 3 لیوان چای میخوره، پس با این تفسیر دیگه بدن همه در برابر سرطان مقاومه و این آمارهای سرطان ماله فضایی هاست.
سرطان یه بیماری مولتی فاکتوریال هست. اگر 1000 تن آنتی اکسیدان هم کسی بخوره دلیل بر این نیست که سرطان نمیگیره. معنی حرف من این بود که مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد بعضی از سرطان ها در افرادی که چایی میخورن کمتر دیده می شود. وقتی میگیم کمتر یعنی ممکنه بجای 1000 نفر 999 نفر سرطان بگیرن اما این میزان کمتر از لحاظ منطقی معنی دار بوده است
بله یکی از این تحقیقات توسط دکتر کاری روکستون انجام شده که این پژوهش در کالج کینگ لندن انجام گرفته. دوستان عزیز، همینطور که میدونید دشمنان اسلام دیگه از طریق نظامی قادر به ضربه زدن به ایران نیستند برای همین از راههای گوناگونی به مردم ما ضربه میزنن که مهمترینشون جنگ نرمه ولی تنها جنگ نرم نیست و یکی از این موارد ایجاد تغذیه نامناسب برای کاهش طول عمر مسلملنان است. و این هم بگم که دشمنان اسلام برای اینکه به جامعه مسلمانان ضربه بزنن حاضر هر کاری بکنن حتی اگر اونکار به ضرر مردمشون باشه.
متاسفانه کسانی که امروز واقعا به طرز مشکوکی به دنبال ترویج دوباره بیماری هایی در ایران هستند که در این چند سال اخیر ریشه کن شده اند همین آقایون هستند. بیماری های عجیب غریبی که تا همین 10 سال پیش زیاد بودن و امروز نیستند.
اما در مورد مطالعاتی که فرمودید. عرض کردم دانشی وجود داره بر اساس منطق علم که به پزشکان اجازه میده در میان هزاران مطالعه و مقاله به نتیجه برسن. هرگز یک مقاله و یک مطالعه ملاک نظر نیست. بلکه چندین مطالعه و فقط در صورتی که شرایط خاص داشته باشن قابل استناد هستند. و دانشمندان هیچ جای دنیا هم دست روی دست نگذاشتن.
فراموش نکنید بیشترین جهش علمی ایران مدیون مقالات پزشکی ایرانی هاست. ما خودمون هم تحقیق میکنیم. و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی ما مطالعات مختلف رو ارزیابی می کنن با تحقیقات خودشون می سنجن و .... در مورد همین چایی کافیه سرچ کنید تا به مقالات ایرانی ها برسید.
متاسفانه در کنار اقدام به آموزش های خطرناکی که برای سلامت یک کشور خطرناک هست اینها تلاش دارند دانشمندان و پزشکان ایرانی رو هم عقبتر از بقیه جهان نشون بدن. که این هم واقعا مشکوک هست.
هر چیزی زیادش بده، اگه عسل هم زیاد بخورین مریض میشن. اما بعضی چیزها در تمام شرایط خوب نیستند و اصلا کم و زیاد ندارند.
بله هر چیزی زیادش بده و همینطور حتی مقدار کم هرچیزی برای بعضی اشخاص بد هست. مثلا همانطور که ذکر شد، گل گاوزبون که به عنوان جایگزین چایی در بعضی جاها ذکر شده در بعضی افراد به شدت سمیت کبدی داره و این رو در همین ایران و در شهر خودمون و اتفاقا کسی که شما میشناسیدش در موردش تحقیق کرده.
بنابراین به عنوان پزشک توصیه من این هست که افراد بیمار هیچ دارویی رو چه گیاهی و چه صنعتی بدون مشاوره شخصی با پزشک مورد اعتماد مصرف نکنند.
همانطور که مطرح شد بهترین روش درمانی، مسئله نحوه تغذیه است که یکی از ضربات سنگینی که نظام پزشکی ما دارد با تقلید از نظام پزشکی غرب میخورد، اینست که برای مسئله تغذیه رشته جداگانه ایجاد کرده اند. در صورتی که تمام پزشکان، حتی پزشکان شکسته بند (ارتوپدی) باید با آن آشنا باشند. و به جرات میشه گفت که دکتری که با اصول تغذیه آشنایی نداشته باشه دکتر نسیت.
البته جراح استخوان و مفاصل (ارتوپد) یکی از پرطرفدارترین و زیباترین و سخت ترین رشته های تخصصی پزشکی هست که معجزاتش در رویای طب سنتی هم محقق نمی شود!
اما تغذیه در تمام سیستم های بهداشتی یکی از مهمترین اصول بهداشت هست چه غربی چه سنتی و این مطلب که تغذیه در طب غرب مورد توجه نیست از اساس یک دروغ بزرگ هست. فقط کافیه دقت کنید ما رشته ای تا سطح دکترا برای تغذیه داریم.
اینکه متاسفانه پزشکان ما زیاد توجهی به همکاران تغذیه نمی کنند دلیل بر این نیست که علم پزشکی به تغذیه بی توجه است. ایراد از همکاران پزشک اینجانب است:Cheshmak:
ممنون از سوالات خوبتون. احتمالا به باز شدن مطلب کمک زیادی کرده.
بن نام خدا
سلام
در جواب آقای عبدالله
دوست عزیز، جالب بدونید که اصلی ترین علت سنگ کلیه، خود آب شهری است که خود پزشکان طب جدید هم این مسئله رو تایید میکنن و دلیل اصلی اینکه به آشنای شما توصیه کردن که 8 لیتر آب بخورند اینکه وقتی ایشون 8 لیتر آب میخورند باعث عبور حجم زیادی آب از کلیه شون میشه ( مثل سیل ) که این طوری میشه که سنگ کلیه دوست شما رو آب (سیل) میبره.
درستکه آقای دکتر روا.... میگه وقتی تشنه شدید آب بخورید ولی ایشون میگن که آب جوشیده بخورید نه هر آبی.
در مورد آب به شما پیشنهاد میکنم که به لینکهای زیر رجوع کنید:
[FONT="]دیگه بحث کردن در اینجا فایده نداره و از شما دوستان اسک دینی میخوام که در روزهای چهارشنبه، ساعت هفت و سی دقیقه بامداد، شبکه قرآن رو نگاه کنید که در مورد طب سنتی اسلامی برنامه داره.
[FONT="]و ساعت 9 ، برنامه سلامت باشید از شبکه 3 رو نگاه کنید.
[FONT="]و خودتون قضاوت کنید.
[FONT="]پایان
بن نام خدا
سلام
دیگه بحث کردن فایده نداره و از تمام دوستان اسک دینی میخوام که در روزهای چهارشنبه، ساعت هفت و سی دقیقه بامداد، شبکه قرآن رو نگاه کنن که در مورد طب سنتی اسلامی برنامه داره.
و ساعت 9 ، برنامه سلامت باشید از شبکه 3 رو نگاه کنید
و خودتون قضاوت کنید.
پایان
:Gol:
بحث بسیار خوبی بود. مطالب بیشتر و بهتری تبیین شد.
موفق باشید.
الحمد لله امروزه عده ای پیدا شده اند و بدون ارایه دلایل محکم صحبتهایی می کنند و در برخی جمعیتها به صرف اینکه مخالف با غرب است، پذیرفته می شود و خریدار دارد. آیا اگر غربی ها آب می خورند، ما نباید آب بخوریم؟ آیا اگر غربی ها حرف می زنند، ما نباید حرف بزنیم؟ و و و ...... اگر همه چیز غربی ها بد است، همین الان کامپیوترها را در سطل بیندازیم و به خانه های کاه گلی برویم و کلا همه چیز را از نو بسازیم.
ما پیروان عزیزی هستیم که فرمود:"علم را بخواهید حتی اگر در چین باشد". چینی ها آن زمان احتمالا کافر محسوب می شده اند. به نظر من، باید حرف حساب را قبول کرد و بر شانه های غولها ایستاد و نگاه کرد. شاید ما چیز جدیدی ببینیم.