چرا در اسلام حقوق زنها كمتر است مگه هر دو يك نوع نيستند؟و چرا حداقل اين فروتني در زنها وجود نداره كه بپذيرند؟من با خيلي ها صحبت كردم و ناراضي بودند،مثلا من اگه با كسي ازدواج كنم چرا ان فرد بايد حق داشته باشه هروقت خواست من طلاق بده اگه اينطوره اصلا چرا ازدواج كنم؟يا چرا زنها بعد از ازدواج هيچ اختياري از خود ندارند؟چرا يك زن نميتونه ابراز مخالفت كنه با ازدواج مجدد همسرش؟چرا اگه همسرش اجازه نده نبايد تحصيل كنه؟چرا براي هر چيزي بايد رضايت همسرش را جلب كنه ولي عكسش برقرار نيست؟چرا بعد از جدايي بچه به پدر ميرسه و مادر نقشي نداره؟چرا من كه خدا را دوست دارم و حق ابتداييم اينه كه خدا دوستم داشته باشه اينطور نيست :Gol:
بيشتر مشكلم اينه چرا زنها از حقوق خود ناراضي ولي مردها راضين حتما يه علتي داره ديگه همه زنها كه بد نميشن حضرت فاطمه هم همسرشون در زمان ايشان فقط يك همسر داشته و نميشه فهميد عكس العمل ايشان چي ميتونسته باشه دوست داشتم همه عالم و ادم بهم ظلم كنند ولي خدا با ما هم مهربان باشه
بيشتر مشكلم اينه چرا زنها از حقوق خود ناراضي ولي مردها راضين حتما يه علتي داره ديگه همه زنها كه بد نميشن حضرت فاطمه هم همسرشون در زمان ايشان فقط يك همسر داشته و نميشه فهميد عكس العمل ايشان چي ميتونسته باشه دوست داشتم همه عالم و ادم بهم ظلم كنند ولي خدا با ما هم مهربان باشه
با سلام و احترام
ولي من حقيقتاً به هيچ عنوان از جنسيتم ناراحت نيستم و حتي ذره اي فكر نمي كنم به اينكه خدا شايد مردها رو بيشتر دوست داره! و به خانم ها كم اعتنايي كرده.
ضمن اينكه هستند آقايوني هم، كه به خاطر اين همه مسئوليت و وظيفه و... از خدا شكايت مي كنند.
واقعا من كه به آقايون رحمم مياد چون وظايف خيلي سنگيني دارند.
البته اینکه تعداد خانومهایی که از جنسیت شون ناراضی ان از آقایونی که از جنسیتشون ناراضی ان بیشترن رو قبول دارم. اما علتش رو ناکارآمدی قوانین الهی نمی بینم. یا اینکه خدا زنا رو دوس نداره...
به نظر من علتش باورهای غلطیه که افکار و مکاتب غربی به خورد زن امروز داده. وگرنه شما دیدگاههای اسلام رو که نگاه کنی باور کن همه چی از آن زنه. اونقدر که من گاهی با خودم میگم یه کمپین یک میلیون امضا برا حمایت از حقوق آقایون راه بندازم.:khandeh!:
من که از جنسیتم خیلی راضی ام، اصلا هم دلم نمیخواد پسر می بودم مگر در یک مورد اونم محرم، صفر برا که بریم هیئت و سینه زنی و بعدم دسته ها برن حرم، چه فازی می ده خداییش...
به نظر من اینکه یه خانوم دلش بخواد مرد باشه به خاطر اینه که فقط حقوق آقایون رو می بینه نه تکالیفشون رو.مثال می زنم براتون از همین خونه ی خودمون: چند وقت پیش ما بنایی داشتیم و چون بنایی داخل خونه بود قرار شده بود که از نامحرم ها کمک نگیریم. داداش بزرگم یک کم بلد بود بقیه هم شدیم کارگراهای ساده. داداشم یه وسیله ای آورده بود اسم فِرِس( یا فِرِز) بود. باهاش سنگ می بریدن. باور کن من که جرئت نمی کردم به خاموشش دست بزنم انقد که ازش می ترسیدم. شما فک کن سنگ به اون عظمت رو می برید. کلید خاموش روشن دستگاهه بد جایی بود و احتمال می رفت بخوای خاموشش کنی دستت رو بگیره. داداشم منو گذاشتن پای پریز برق که هر وقت گفت من از برق بکشم دستگاهه رو. با این که سیمش خیلی بلند بود و من دور می ایستادم ولی همین که داشتم نگاه می کردم به شدت می ترسیدم و همش برا داداشم صلوات می فرستادم که کاریش نشه. بعد اون، انقد از اون دستگاهه ترسیده بودم که تا یه مدتی بعد نماز برا همه اونایی که شغلشون با اون دستگاه بود دعا می کردم که کاریشون نشه.
تو این قضیه که خیلی سطحی و پیش پا افتاده بود، با خودم فک می کردم چرا هیچکس از من انتظار نداره که با این دستگاه کار کنم؟( با توجه به اینکه داداشم هم پشت میز نشینه و این کار تخصصش نیس) با توجه به اینکه خودم به بنایی علاقه داشتم و تو سایر زمینه هایی که نیاز به زور بازو نداشت به داداشام کمک می کردم مثل سیمان با آب قاطی کنم یا گچ رو با آب( تازه همونم چون پوست دستم رو اذیت می کرد تا مجبور نمی شدن اجازه نمی دادن). یا مثلا کاشی رو نگه دارم که داداشم سفتش کنه و از اینجور کارا.با این که کار با اون دستگاه زور بازو نمی خواست، تازه با ظرافت زنانه حتما سنگ رو می شد بهتر و تمیز تر هم برید، ولی نه من این پیشنهاد رو دادم که من ببرم و نه داداشام اجازه می دادن من این کار رو بکنم. چرا؟ چون این کار رو دون شان یک زن می دونستن. زن تا جایی که خودش خودش رو باور نکنه و به موقعیتش و وظیفه ی بزرگ وسنگینی که خدا به عهده اش گذاشته واقف نشه نمیشه از مردان و از جامعه انتظار داشت که اون رو به عنوان یک انسان با تمام حقوق انسانیش بشناسن. خود زنان هستند که می تونن با این باور که انسان سازن و خدا بزرگترین رسالت -که همانا هدایت افراده- رو به اونها سپرده، نگاه جامعه رو به خودشون تغییر بدن. نگاهی که بر اساس یک سری شبیخون های فرهنگی وارد کشور ما شده و به جای اسلام به خورد ما داده شده.
یا علی
خداوند شما را ابتدا از خاك و سپس از نطفه آفرید. آن گاه جفتهاى یكدیگر قرارتان داد … و هدف از خلقت جن و انس بندگی خداست.و بندگی کمال مخلوق است و خداوند انسان را برای رساندن به کمال آفرید از روی رحمت و کرم خود
وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ:
و جن و انس را نیافریدم مگر براى این كه مرا بندگى كنند.
در حالیکه خود نیازی به آفرینش ایشان نداشت :
والله غنی عن العالمین :
قطعا خدا از جهانیان بىنیاز است.
بنابراین آنکس که در مسیر بندگی پیشتر ,–چه زن و چه مرد -, نزد خداوند عزیزتر :
اى مردم! ما شما را از یك مرد و زن آفریدیم، و شما را تیرهها و قبیلهها قرار دادیم تا یكدیگر را بشناسید [و اینها ملاك امتیاز نیست]، قطعا ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست. بىتردید خداوند داناى آگاه است.
و در این مسیر نه تنها خداوند اجر هیچکس را – چه زن و چه مرد - ضایع نمی گرداند :
هر كس از مرد یا زن كار شایسته كند- در حالى كه مؤمن باشد- قطعا او را با زندگى پاكیزهاى حیات حقیقى مىبخشیم و مسلما اجرشان را بر پایه بهترین كارى كه مىكردند مىدهیم
هر كه بدى كند، جز به قدر آن مجازات نمىشود، و كسانى كه كار شایسته كنند- چه مرد و چه زن- و مؤمن باشند، آنها داخل بهشت شده، در آن جا بىحساب روزى داده مىشوند
در بینش توحیدی مردان و زنان با ایمان دوستان یکدیگرند و در مسیر بندگی یکدیگر را یاری رسانند :
و مردان و زنان با ایمان یار و دوستدار یكدیگرند كه امر به معروف و نهى از منكر مىكنند و نماز به پا مىدارند و زكات مىدهند و از خدا و پیامبرش فرمان مىبرند. آنان را خدا به زودى مشمول رحمت قرار مىدهد [و] خداوند شكستناپذیر، حكیم است.
و زنان همچون مردان می توانند در تمام کمالات بندگی همچون صبر ,خشوع و... پیش روند :
بىگمان، مردان و زنان مسلمان، و مردان و زنان با ایمان، و مردان و زنان اطاعت پیشه، و مردان و زنان راستگو، و مردان و زنان شكیبا، و مردان و زنان فروتن و مردان و زنان صدقه دهنده، و مردان و زنان روزهدار، و مردان و زنان پاكدامن، و مردان و زنانى كه خدا را فراوان یاد مىكنند، خداوند براى [همه] آنها آمرزش و پاداشى بزرگ فراهم ساخته است.
و خدا براى كسانى كه ایمان آوردهاند، همسر فرعون را مثل آورده، آنگاه كه گفت پروردگارا! براى من نزد خویش در بهشت خانهاى بساز و مرا از [شرّ] فرعون و عمل او نجات ده و مرا از مردم ستمكار برهان.
و مریم دختر عمران را [مثل آورده] كه دامان خود را پاك نگاه داشت پس ما از روح خود در آن دمیدیم و او سخنان پروردگار خود و كتابهاى او را تصدیق نمود و از فرمانبرداران بود.
و سرانجام سیر بندگی انسان – چه زن و چه مرد – رسیدن به رستگاری عظیم است :
تا مردان و زنانى را كه ایمان آوردهاند، به بهشتهایى داخل كند كه از پاى درختانش نهرها جارى است و در آن جاویدان بمانند و بدىهایشان را از آنها بپوشاند و این در پیشگاه خدا كامیابى بزرگى است.
روزى كه مردان و زنان مؤمن را مىبینى كه نورشان پیشاپیش آنها و به جانب راستشان شتابان مىرود، [به آنها گفته مىشود:] مژدهى شما امروز باغهایى است كه از پاى درختانش نهرها جارى است، [و] در آنها جاویدانید. این همان كامیابى بزرگ است.
حال انسانی که خود را شناخته و دانسته که چرا او را آفریدند از اعماق وجود ایمان دارد که عمل به آنچه خالق حکیم و مهربان در قالب دین بر او عرضه داشته تنها راه رستگاری اوست.
او می داند که خداوند حکیم است و تفاوتهایی که در آفرینش مرد و زن قرار داده نه به گزاف بلکه به جهت بقاء و مصلحت جامعه بشریت بوده است و در نهایت همه برای رساندن او به کمال .
او می داند که اصل خلقت او به جهت تفضل خالق او بوده و نه استحقاقی از جانب او چه رسد به تفاوتها و کم و زیادهای خلقت ! که البته در همه آنها حکمتی نهفته است چه آن حکمتها را بداند و چه نداند. همینکه می داند خداوند حکیم است کافیست.
و چیزى را كه خدا بدان برخى از شما را بر برخى دیگر برترى داده آرزو نكنید.مردان را از آنچه كسب كردهاند بهرهاى است و زنان را از آنچه به دست آوردهاند بهرهاى است. و [هر چه خواهید] از فضل خدا بخواهید كه بىگمان خدا به هر چیزى آگاه است.
بسیاری از شبهات عقیدتی ناشی از عدم ایمان حقیقی به این جمله است:
سلام منم نميگم ايمانم قويه اگه بود حالم اين نبود جناب سفير و دوست دارم منم مثل كساني كه به خدا حسن ظن دارند باشم،اما متاسفانه نميشه.:Gol:
شما قران كه بادقت بخوانيد و مدح مردان بزرگ را ببينيد شايد به اين موضوع برسيد كه زنها زياد در ديد خدا نبودند و اينكه خدا در قران به بيشتر مردان بزرگ سلام داده ولي به هيچ زني سلام نداده.
و از همه مهمتر اينكه حتي اگه زني هم ايمان كامل بياره بايد حسابي با دين آشنا باشه و بدونه منظور خدا از آيات متشابه مثل زدن زنها و اينجور چيزا چيه ولي مردا تا قرآن باز ميكنند عشق ميكنند اينقدر كه همه چي به نفعشونه بعد انوقت مجازاتمون يكسانه بنظرم با اين همه لطف و عشقي كه خدا به مردا داشته كفر برخي نامرديه بعد زن و مرد كافر يك جا ميسوزن در صورتي كه ان مرد در دنيا همه جور نعمتي از جانب خدا داشته ولي من دختر هنوز اندر خم يك كوچه ام كه ايا خدا دختران را دوست دارد يا نه؟
از همه بدتر اينكه مردم گناه ميكنند لذت ميبرند من گناه با زجر تمامه شايد گناه بد حجابي از گناه من كمتر باشه.
من بچه بودم وقتي قران ميخواندم از شوق خدا و عشقش و اينكه چرا بعضي ها ناشكر بودند گريه ميكردم ان موقع فكر ميكردم همه براي خدا يكسانند گفتم كه بگم پيشينم بد نبوده يكدفعه اينجوري شدم الانم گريه ميكنم ولي بيشتر بخاطر بي مهري خدا به زنها.بخدا راضي بودم حقوق مادي زنها كم باشه ولي ارزششون نزد خدا بيشتر باشه ولي هم حقوق دنيويشون كمه هم همانطور كه ميبينيد اشرف مخلوقات مرده و افرادي كه مورد پسند خدا هستند بيشتر مرد بودند
راضي بودم حقوق مادي زنها كم باشه ولي ارزششون نزد خدا بيشتر باشه ولي هم حقوق دنيويشون كمه هم همانطور كه ميبينيد اشرف مخلوقات مرده
بعید میدونم با دقت اون آیاتی رو که ذکر کردم خونده باشین!!!
که اگر چنین بود متوجه می شدین ارزش نزد خدا تنها به تقوی و عبودیت است نه جنسیت!!!
حرفی ندارم جز اینکه خواهش کنم بار دیگر مطلب قبلی بنده را ـ که آیاتی از قرآن است و ترجمه اش ـ مطالعه بفرمایید!
البته قبل از آن برای لحظاتی دیدگاه فعلی خود را کنار بگذارید و خالی الذهن به آن آیات بنگرید ببینید به چه نتیجه ای می رسید!
ميشه در اينباره توضيح بديد؟خيلي عقايد فعليتون را دوست دارم :Gol:چيشد نظرتون عوض شد؟من هم ايات قران در اينباره را زياد خواندم ولي همان لحظه ارامم ميكنه
با سلام و احترام
ممنونم از لطف تون
ان شاءالله چشم، به اندازه ي آگاهي كه دارم در اين مورد مي نويسم. ولي در متن جناب سفير كاملا به اين مورد اشاره شده كه در نزد خداوند متعال هيچ تفاوتي بين زن و مرد نيست، مگر در تقوا و عمل صالح.
تازه خدا به خانم ها خيلي مهربون تر هست: إنَّ اللّه تَبارَكَ وَتَعالى عَلَى الناثِ أَرأَفُ مِنهُ عَلَى الذُّكُورِ؛خداوند تبارک و تعالی، به زنان مهربان تر از مردان است.
حالا بايد اين مهربوني خدا ثابت بشه :ok:
و اينكه چرا خدا به مردها علي الظاهر حقوق بيشتري داده! مثل: حق طلاق، حق رياست در خانواده، حق ازدواج مجدد، حق بچه و...
سلام منم نميگم ايمانم قويه اگه بود حالم اين نبود جناب سفير و دوست دارم منم مثل كساني كه به خدا حسن ظن دارند باشم،اما متاسفانه نميشه.:Gol: شما قران كه بادقت بخوانيد و مدح مردان بزرگ را ببينيد شايد به اين موضوع برسيد كه زنها زياد در ديد خدا نبودند و اينكه خدا در قران به بيشتر مردان بزرگ سلام داده ولي به هيچ زني سلام نداده. و از همه مهمتر اينكه حتي اگه زني هم ايمان كامل بياره بايد حسابي با دين آشنا باشه و بدونه منظور خدا از آيات متشابه مثل زدن زنها و اينجور چيزا چيه ولي مردا تا قرآن باز ميكنند عشق ميكنند اينقدر كه همه چي به نفعشونه بعد انوقت مجازاتمون يكسانه بنظرم با اين همه لطف و عشقي كه خدا به مردا داشته كفر برخي نامرديه بعد زن و مرد كافر يك جا ميسوزن در صورتي كه ان مرد در دنيا همه جور نعمتي از جانب خدا داشته ولي من دختر هنوز اندر خم يك كوچه ام كه ايا خدا دختران را دوست دارد يا نه؟ از همه بدتر اينكه مردم گناه ميكنند لذت ميبرند من گناه با زجر تمامه شايد گناه بد حجابي از گناه من كمتر باشه. من بچه بودم وقتي قران ميخواندم از شوق خدا و عشقش و اينكه چرا بعضي ها ناشكر بودند گريه ميكردم ان موقع فكر ميكردم همه براي خدا يكسانند گفتم كه بگم پيشينم بد نبوده يكدفعه اينجوري شدم الانم گريه ميكنم ولي بيشتر بخاطر بي مهري خدا به زنها.بخدا راضي بودم حقوق مادي زنها كم باشه ولي ارزششون نزد خدا بيشتر باشه ولي هم حقوق دنيويشون كمه هم همانطور كه ميبينيد اشرف مخلوقات مرده و افرادي كه مورد پسند خدا هستند بيشتر مرد بودند
سلام بر دوست خوبم fargol
چرا شما اين حرف و مي زنيد خداوند در قرآن چندين مرتبه در مدح زن به خصوص حضرت فاطمه اشاراتي داشته و يا در رواياتي كه از بزرگان دينمان رسيده كه اشاراتي به اين موضوع نموده اند كه بهشت زير پاي مادران است
سلام خانم fargol
من پسرم ولی من وقتی قرآن رو باز میکنم از اینکه اونجا بیشتر به مردان بزرگ سلام داده شده یا اینکه اجازه زدن زن به مرد داده شده نه خوشحال میشم نه تعجب میکنم چون اگه برعکس بود تعجب داشت. توی تاریخ، مردا نقش فعالتری داشتن به همین دلیل به همون نسبت نفرین شده هاشون هم بیشتره، ضمناً زنایی هم هستند که در قرآن بهشون سلام داده شده یا مورد لعنت خدا قرار گرفتن پس فکر نمیکنم در این مورد تبعیضی باشه.
خوشحال هم نمیشم چون من اصلاً به خاطر جنسیتم نه خوشحالم نه ناراحت. بعلاوه یه عده از احکام اینجوری به طبیعت زیستی و روانی زن و مرد برمی گردند یه عدشون هم به شرایط دوران پیامبر مربوط اند مثل احکام چندهمسری که اگه مناسب شرایط زمانه تشخیص داده نشن، تغییر میکنن.
چرا در اسلام حقوق زنها كمتر است مگه هر دو يك نوع نيستند؟و چرا حداقل اين فروتني در زنها وجود نداره كه بپذيرند؟من با خيلي ها صحبت كردم و ناراضي بودند،مثلا من اگه با كسي ازدواج كنم چرا ان فرد بايد حق داشته باشه هروقت خواست من طلاق بده اگه اينطوره اصلا چرا ازدواج كنم؟يا چرا زنها بعد از ازدواج هيچ اختياري از خود ندارند؟چرا يك زن نميتونه ابراز مخالفت كنه با ازدواج مجدد همسرش؟چرا اگه همسرش اجازه نده نبايد تحصيل كنه؟چرا براي هر چيزي بايد رضايت همسرش را جلب كنه ولي عكسش برقرار نيست؟چرا بعد از جدايي بچه به پدر ميرسه و مادر نقشي نداره؟چرا من كه خدا را دوست دارم و حق ابتداييم اينه كه خدا دوستم داشته باشه اينطور نيست
با سلام به همه دوستان عزیزیم که تویه سایت مذهبی با هم میشین و گفتگو میکنن! چرا ما فکر میکنیم حقوق زن از مرد کمتره؟ عزیزم زن و مردا جاشون داره عوض میشه !زن دوست داره حاکم بشه مرد دوست داره خوشگل بشه! چون جای زن و مرد عوض شده (هرکی به یه نسبتی)به همون اندازه دوست داره حق و حقوقش هم عوض بشه که اسلام نمی زاره! عزیزم این به نفع زن یا مرد؟ 1-مرد در کمال ادب و احترام به خدمت زن و خانواده زن میره و میگه:منو به غلامی قبول کن!!! 2-مرد برای اینکه زن بگیره باید بش یه چیزه با ارزش بده(مهریه)!!!!بابا میخوایم با هم شریک زندگی بشیم{اسلام:باشه در هر صورت باید یه پیشکش به خانوم بدی} 3-مردبعد از کلی کار کردن و زحمت و پول درآوردن کلی مرغ و برنج و میوه میاره خونه میگه : برا خودمون غذا درست میکنی تا با هم بخوریم؟{اسلام در گوش زن میگه:میتونی یه پولی ازش طلب کنی ها!!!} 4-حالا بچه دار میشن {باز اسلام به زنه گوشزد میکنه میخوای پول شیری که به بچت میدیو ازش بگیرم؟} 5-اسلام باز به بانوان محترم گوش زد میکنه قبل عقد محکم کاری کن{نزار هوو سرت بیاره}
بابا به خدا این دین و این مذهب آخرشه فقط به شرطی که اون چیزی که هستیمو قبول کنیم و شاکر باشیم. خدایی بازم فکر میکنین حق زن از مزد بیشتره؟ حقوق متفاوته ولی کم و زیاد نیست!!!
سلام من هم كمال تشكر را دارم از دوستان خوب ولي با اين يه مورد مخالفم علما ميگن زن حق ندارد قبل از عقد هم اين شرط را براي همسرش بزاره كه ازدواج مجدد نداشته باشه
سلام خانم fargol
من پسرم ولی من وقتی قرآن رو باز میکنم از اینکه اونجا بیشتر به مردان بزرگ سلام داده شده یا اینکه اجازه زدن زن به مرد داده شده نه خوشحال میشم نه تعجب میکنم چون اگه برعکس بود تعجب داشت. توی تاریخ، مردا نقش فعالتری داشتن به همین دلیل به همون نسبت نفرین شده هاشون هم بیشتره، ضمناً زنایی هم هستند که در قرآن بهشون سلام داده شده یا مورد لعنت خدا قرار گرفتن پس فکر نمیکنم در این مورد تبعیضی باشه.
خوشحال هم نمیشم چون من اصلاً به خاطر جنسیتم نه خوشحالم نه ناراحت. بعلاوه یه عده از احکام اینجوری به طبیعت زیستی و روانی زن و مرد برمی گردند یه عدشون هم به شرایط دوران پیامبر مربوط اند مثل احکام چندهمسری که اگه مناسب شرایط زمانه تشخیص داده نشن، تغییر میکنن.
به نظر من نگاه قران به زن سختگیرانه تره نسبت به مرد گاهی چنین تصور میشه که العیاذ باالله خدا هم از جنس مرده بیشتر خطابها اگر چه با ناس امده ولی مردان مد نظر بوده ا ند وشاید این مساله به اینصورت قابل توجیه باشد که مسئولیت مردان از زنان به مراتب از جانب خدا بیشتر است پس توجه بیشتر هم آنوقت توجیه پذیر خواهد بود
سلام ممنون ولي به زني سلام داده نشده البته تا جايي كه من ميدونم شايد علتش فعال بودن مردا بوده
شما دوست دارید پیش مردم بزرگ باشید یا پیش خدا؟
اگه میخواهید پیش خدا بزرگ باشید به اونچه گفته عمل کنید.یا به عبارتی ساده تر بنده باشید.
نظر خودمو میگم.
اصلاً اینکه مردم بخوان منو تایید بکنن یا نکنن برام مهم نیست.مهم اینه که خدای من منو تایید کنه.
یا علی:Gol:
شما دوست دارید پیش مردم بزرگ باشید یا پیش خدا؟
اگه میخواهید پیش خدا بزرگ باشید به اونچه گفته عمل کنید.یا به عبارتی ساده تر بنده باشید.
نظر خودمو میگم.
اصلاً اینکه مردم بخوان منو تایید بکنن یا نکنن برام مهم نیست.مهم اینه که خدای من منو تایید کنه.
یا علی:Gol:
سلام برام مهم نيست پيش مردم بزرگ باشم فقط بندگي در راه خدا برام مهمه،حس ميكنم كسي منظورم متوجه نميشه دوست دارم بنده خوبي براي خدا باشم ولي هروقت ميخوام حس ميكنم زنها براي خدا ارزشي ندارند و كارهام بي ارزشه شايد اثر كتابهاي بديه كه خواندم خودم توجيه ميكنم 1 بار حس كردم واقعا موفق شدم ولي چند وقت پيش درمورد سنگسار 1 خانم كه در تلويزيون صحبت شد دوباره اينجوري شدم.خوب شما نگاه كن در كجاي قران درمورد برخورد با مرداي متجاوز صحبت شده ولي خطاب خدا به زنهاي زناكار بيشتره عجيب نيست؟2 ايه مشتركه درمورد مرد و زن زناكار و 1 ايه مختص زنهاست در عوض حقوقشون هم كمتره.البته انشاالله كه ما از گناهان بزرگ دوري كنيم:Gol:
سلام ممنون ولي به زني سلام داده نشده البته تا جايي كه من ميدونم شايد علتش فعال بودن مردا بوده
منظورم این بود که به بزرگی ازشون یاد شده مثل حضرت مریم.
خدا اگر خداست زن و مرد براش فرقی ندارن او یقیناً به این کار داره که ما چقدر انسانیم.
حالا این که چرا توی قرآن یه فرقهایی بین زن و مرد قرار داده شده و چرا بعضی احکام اسلامی (به نظر) تبعیض آمیز هستند جای بحث داره.
دین برای این اومده که به انسان بگه که از کجا اومده و به کجا میره، راه سعادت رو به اون نشون و بهش بگه برای رسیدن به این سعادت از چه مسیری باید عبور کنه.
در این بین، دیدگاه دین در مورد زن و مرد مشخصه که در موردش زیاد صحبت شده، در مقابل این دیدگاه دیدگاه غربی قرار داره که بدون استفاده از قوانین دینی و با استفاده از عقل بشری قانون هایی رو وضع کردن. نقد و بررسی دیدگاه غربی هم جای بحث خودش رو داره.
ولی من به شما میگم اگر ما چه مرد و چه زن زندگی اخلاقی داشته باشیم و "انسان خوبی باشیم" چه تو نظام غربی و چه تو نظام دینی زندگی کنیم خدا از ما راضی خواهد بود. انشاالله.
البته میدونم اینها جواب سؤالات شما نیست. ذهن شما با مسائل مهم و سختی درگیره که حق شماست بپرسید. امیدوارم بتونید (و بتونیم) به جواب قانع کننده ای برسیم.
سلام واقعا پشيمانم از چيزايي كه گفتم چه جوري ميتونم توبه واقعي كنم كه ديگه به لطف خدا اين فكرم برنگرده البته دوست داشتم يكي جواب منطقي به سوالاتم بده:gol:
تو کار بدی نکردی که پشیمون باشی، این که از خود بپرسی "من کیم" مهم ترین سؤالیه که هر آدمی یه موقع باید از خودش بپرسه و دنبال جوابش باشه. آدم تا تکلیفش با خودش روشن نباشه نمیتونه خوب زندگی کنه.
تو این جهانی هم که ما داریم توش زندگی میکنیم هر کسی میخواد به تو بگه کی هستی، پس باید خیلی حواست رو جمع کنی و به خدا ایمان داشته باشی. مطمئن باش فکر کردن عبادته و توبه کردن از اون گناهه.
لطف خدا هم زمانی شامل حالت میشه که از هستی که خدا بهت داده راضی باشی و
تو کار بدی نکردی که پشیمون باشی، این که از خود بپرسی "من کیم" مهم ترین سؤالیه که هر آدمی یه موقع باید از خودش بپرسه و دنبال جوابش باشه. آدم تا تکلیفش با خودش روشن نباشه نمیتونه خوب زندگی کنه.
تو این جهانی هم که ما داریم توش زندگی میکنیم هر کسی میخواد به تو بگه کی هستی، پس باید خیلی حواست رو جمع کنی و به خدا ایمان داشته باشی. مطمئن باش فکر کردن عبادته و توبه کردن از اون گناهه.
لطف خدا هم زمانی شامل حالت میشه که از هستی که خدا بهت داده راضی باشی و
به زن بودنت افتخار کنی
سلام صددرصد از دختر بودنم راضيم فقط دوست داشتم حقوقمون بيشتر بود يا چرا هميشه خدا بين مرد و زن مومن مرد مومن را بيشتر قبول داره . يه چيز عجيب تر اينكه زنها هميشه در عشق هم وفادارترند چه جوريه كه خدا كمتر قبولشون داره؟اخه يه جذبه خدا معادل كوشش تمامي جن و انس براي رسيدن به خداست الان اين بگم همه عصباني ميشن :Cheshmak:ولي يه جورايي فكر ميكنم ان جذبه را خدا نسبت به هيچ زني نداشته
سلام صددرصد از دختر بودنم راضيم فقط دوست داشتم حقوقمون بيشتر بود
خیلی خوبه ولی من فکر میکنم الان خیلی چیزهای مهمتر از فلسفه حقوق هست که باید به اونها توجه داشته باشی. نمیدونم در این زمینه چقدر تحقیق کردی اما در این مورد کتابهای زیادی نوشته شده و هنوز هم فقها و نظریه پردازان دارن در موردش بحث میکنن. آخرین اتفاق مهمی هم که در این زمینه افتاد پیشنهاد لایحه حمایت از خانواده در مجلس بود.
يا چرا هميشه خدا بين مرد و زن مومن مرد مومن را بيشتر قبول داره
نمیدونم از اول فروم تا اینجا را دقیق خوندی یا نه.
يه چيز عجيب تر اينكه زنها هميشه در عشق هم وفادارترند چه جوريه كه خدا كمتر قبولشون داره؟
دو تا ادعای غیرقابل اثبات و بدون ارتباط با هم.
اخه يه جذبه خدا معادل كوشش تمامي جن و انس براي رسيدن به خداست الان اين بگم همه عصباني ميشن :Cheshmak:ولي يه جورايي فكر ميكنم ان جذبه را خدا نسبت به هيچ زني نداشته
نه اینطور نیست، تو باید قبل از اینکه به سراغ قوانین و احکام دینی بری تکلیف خودت رو با خدا مشخص کنی. هیچ کس این خدایی که تومیگی رو قبول نداره.
من برای بحث کردن اینجا نیستم پس این آخرین پستمه. موفق باشید.
این موضوع در تاپیکهای دیگر هم مورد بحث قرار گرفته که در اینجا بطور اختصار مطالبی عرض می شود:
- ما معتقدیم که خدای متعال حکیم است و بر اساس صلاح بندگان احکام را قرار داده است.
- بی تردید زن و مرد از جهت ویژگی های جسمی و روحی متفاوت اند.
- این تفاوت ها باعث می شود که زن و مرد از جهت حقوقی وضع ناهمگونی داشته باشند.
به نظر استاد شهید مطهری روابط حقوقی خانوادگیِ زن و مرد در دیدگاه قرآن ویژگی هایی دارد که با قوانین بشری متفاوت است.
زن و مرد از این جهت که تساوی کامل در انسانیّت دارند و از ارزش یکسانی برخوردارند در امور معنوی یکسانند (مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُونَ" هر كس عمل صالح انجام دهد در حالى كه مؤمن باشد، خواه مرد يا زن به او حيات پاكيزه مى بخشيم، و پاداش آنها را به بهترين اعمالى كه انجام مى دادند خواهيم داد"نحل، آیه 97) و از جهت تفاوت های طبیعی و غریزی در مسائل حقوقی, وظایف, تکالیف, مجازات ها و… وضع مشابهی ندارند.
استاد مطهری, تساوی حقوق زن و مرد را حقیقتی مسلّم دانسته است, امّا تشابه و همانندی را نادرست و غیرممکن شمرده است, زیرا با توجّه به ساختار آفرینشی زن و مرد و ویژگی ها و نیازهای جسمی و روحی آنان, حقوق مشابه, نه ممکن است و نه سزاوار, بلکه شایسته است که زن حقوق متناسب با خود را به دست آورد, و در حدودی که طبیعت زن و مرد تفاوت داشته و اقتضا می کند حقوق آنان نیز تفاوت داشته باشد. این سخن با عدالت و حقوق فطری سازگار است و سعادت انسان با چنین منطقِ هماهنگ با آفرینش تأمین می شود, زیرا زن و مرد با توانایی ها و نیازهای متفاوتی که از طبیعت گرفته اند در عرصه اجتماعی, خانواده و… ظاهر می شوند, بنابراین با سندهایی که قانون طبیعی و چگونگی آفرینش به زن و مرد داده, حقوق هریک مشخص می شود.(مسأله حجاب و نظام حقوق زن در اسلام صفحه ۱۲۱)
- سرپیچی از این قانونمندی سبب ظلم به زن یا مرد می شود. با نادیده گرفتن تفاوت طبیعی و چشم بر واقعیّت بستن به حق انسانی تجاوز می شود, این سرپیچی ممکن است با شعارهای فریبنده ای چون حقوق مشابه زن و مرد باشد.
- فلسفه تفاوت حقوق زن و مرد
شکّی نیست که با نگاه ابتدایی در فقه اسلامی, برخی نابرابری ها میان حقوق زن و مرد دیده می شود, ولی چنان که یادآور شدیم, بهتر است از آن به (تفاوت های حقوقی) تعبیر کرد, زیرا هر تفاوتی ناگزیر تبعیض و ستم نیست, چنان که هر برابری, همانندی و تساوی نیز به طور قطع عدالت و انصاف نمی باشد.
موفق باشید:Gol:
این موضوع در تاپیکهای دیگر هم مورد بحث قرار گرفته که در اینجا بطور اختصار مطالبی عرض می شود:
- ما معتقدیم که خدای متعال حکیم است و بر اساس صلاح بندگان احکام را قرار داده است.
- بی تردید زن و مرد از جهت ویژگی های جسمی و روحی متفاوت اند.
- این تفاوت ها باعث می شود که زن و مرد از جهت حقوقی وضع ناهمگونی داشته باشند.
به نظر استاد شهید مطهری روابط حقوقی خانوادگیِ زن و مرد در دیدگاه قرآن ویژگی هایی دارد که با قوانین بشری متفاوت است.
زن و مرد از این جهت که تساوی کامل در انسانیّت دارند و از ارزش یکسانی برخوردارند در امور معنوی یکسانند (مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُونَ" هر كس عمل صالح انجام دهد در حالى كه مؤمن باشد، خواه مرد يا زن به او حيات پاكيزه مى بخشيم، و پاداش آنها را به بهترين اعمالى كه انجام مى دادند خواهيم داد"نحل، آیه 97) و از جهت تفاوت های طبیعی و غریزی در مسائل حقوقی, وظایف, تکالیف, مجازات ها و… وضع مشابهی ندارند.
استاد مطهری, تساوی حقوق زن و مرد را حقیقتی مسلّم دانسته است, امّا تشابه و همانندی را نادرست و غیرممکن شمرده است, زیرا با توجّه به ساختار آفرینشی زن و مرد و ویژگی ها و نیازهای جسمی و روحی آنان, حقوق مشابه, نه ممکن است و نه سزاوار, بلکه شایسته است که زن حقوق متناسب با خود را به دست آورد, و در حدودی که طبیعت زن و مرد تفاوت داشته و اقتضا می کند حقوق آنان نیز تفاوت داشته باشد. این سخن با عدالت و حقوق فطری سازگار است و سعادت انسان با چنین منطقِ هماهنگ با آفرینش تأمین می شود, زیرا زن و مرد با توانایی ها و نیازهای متفاوتی که از طبیعت گرفته اند در عرصه اجتماعی, خانواده و… ظاهر می شوند, بنابراین با سندهایی که قانون طبیعی و چگونگی آفرینش به زن و مرد داده, حقوق هریک مشخص می شود.(مسأله حجاب و نظام حقوق زن در اسلام صفحه ۱۲۱)
- سرپیچی از این قانونمندی سبب ظلم به زن یا مرد می شود. با نادیده گرفتن تفاوت طبیعی و چشم بر واقعیّت بستن به حق انسانی تجاوز می شود, این سرپیچی ممکن است با شعارهای فریبنده ای چون حقوق مشابه زن و مرد باشد.
- فلسفه تفاوت حقوق زن و مرد
شکّی نیست که با نگاه ابتدایی در فقه اسلامی, برخی نابرابری ها میان حقوق زن و مرد دیده می شود, ولی چنان که یادآور شدیم, بهتر است از آن به (تفاوت های حقوقی) تعبیر کرد, زیرا هر تفاوتی ناگزیر تبعیض و ستم نیست, چنان که هر برابری, همانندی و تساوی نیز به طور قطع عدالت و انصاف نمی باشد.
موفق باشید:Gol:
سلام ميدونم تكراريه چون مشكلم حل نشده بود مطرح كردم من كه از خودم چيزي نگفتم:Ghamgin: سوره بقره ايه 228 ذكر شده كه براي مردان در حقوق درجه ايست:Gol:
نه اینطور نیست، تو باید قبل از اینکه به سراغ قوانین و احکام دینی بری تکلیف خودت رو با خدا مشخص کنی. هیچ کس این خدایی که تومیگی رو قبول نداره. من برای بحث کردن اینجا نیستم پس این آخرین پستمه. موفق باشید
سلام مگه من هدفم بحث كردنه،فقط يه سؤال داشتم كه پرسيدم حالا مگه از شما كمك خواستم كه اينجوري ميگيد؟؟؟؟؟بهر حال ممنون....
با مطالبی که عرض شد فکر می کنم جواب سوال شما داده شد. اما به احترام شما عرض می شود که جمله" وَ لِلرِّجالِ عَلَيْهِنَّ دَرَجَةٌ" در حقيقت مفهومش اين است كه مساله عدالت ميان زن و مرد به اين معنى نيست كه حقوق آنها در همه چيز برابر است بلکه حقوق متقابل زن و مرد به تناسب اختلاف دامنه دارى كه بين نيروهاى جسمى و روحى زن و مرد وجود دارد، متفاوت است و این تفاوت از ناحیه ی خدای حکیم قرار داده شده است.
می دانیم که جنس زن براى انجام وظايفى متفاوت با مرد آفريده شده و به همين دليل احساسات متفاوتى دارد. قانون آفرينش، وظيفه حساس مادرى و پرورش نسلهاى نيرومند را بر عهده او گذارده، به همين دليل سهم بيشترى از عواطف و احساسات به او داده است، در حالى كه طبق اين قانون، وظايف خشن و سنگين تر اجتماعى بر عهده جنس مرد گذارده شده، و سهم بيشترى از تفكر و تعقل به او اختصاص يافته بنا بر اين اگر بخواهيم عدالت را اجرا كنيم بايد پاره اى از وظايف اجتماعى كه نياز بيشترى به انديشه و مقاومت و تحمل شدائد دارد بر عهده مردان گذارده شود، و وظايفى كه عواطف و احساسات بيشترى را مى طلبد بر عهده زنان، و به همين دليل مديريت و رهبری خانواده بر عهده مرد، و مسئولیت اجرایی آن بر عهده زن گذارده شده است و به هر حال اين مانع از آن نخواهد بود كه زنان در اجتماع، كارها و وظايفى را كه با ساختمان جسم و جان آنها مى سازد، عهده دار شوند، و در كنار انجام وظيفه مادرى، وظايف حساس ديگرى را نيز انجام دهند.
نکته قابل توجه در مورد آیه مذکور این است که شاید مراد خدای متعال از آیه شریفه همچنانکه صاحب تفسیر منهج الصادقین گفته، این است که مردان نسبت به زنان از حقوق بیشتری همچون دادن نفقه، پرداخت مهر، عدم اذیت زن و ... بر عهده دارند.که طبق این بیان اگر قرار بر شکایت بود مردان باید شکایت می کردند که چرا وظایف سخت و پر استرس بر عهده آنان گذاشته شده، نه زنان!!! موفق باشید:Gol:
سلام ولي زنها در زندگي زناشويي جز نفقه حقي ندارند كه عوض ان هم ارثشون نصفه حق خروج بدون اذن ندارند حق عدم تمكين ندارند پرورش فرزندان به عهده زنهاست حتي اين حق را هم ندارند كه به همسرشون بگن چرا با خانم ديگه ازدواج كردي مگر در حد نصيحت جزئي حق طلاق ندارند حق بي احترامي به همسر ندارند ولي مردها با ديدن هر نشوزي حتي حق دارند همون نفقه را ندن بازم بگم؟حالا به غير از ان احاديثي كه به زنها توهين شده و ارزش انها را كم دونسته من دنبال بهانه جويي نيستم اگه اين جوابمم بگيرم ديگه با اين سايت كاري ندارم خواهشا بهاطر حرمت سوره ضحي و اما السائل فلا تنهر جوابي معقول بفرماييد اين ايات شريفي كه در قران هست براي اكرام زنها بيش از صد بار خواندم مطلب جديدي عرض كنيد درسته ظاهرا برابرند انم در قران در احاديث كه ايمان زنها هم كمتره ولي در باطن كه نگاه كني زنها نه حق دنيايي دارند و نه اخروي يعني مقامشون به مردها نميرسه منظورم به مردهاي مومن تو رو خدا جوابم بديد ديگه خودمم خسته شدم مطمِن باشيد جز اين سوال هم سوال ديگري در اين سايت نخواهم داشت بخاطر رضاي خدا مشكلم را حل كنيد نه احترام به من اصلا دوست ندارم علكي وقتتون بگيرم ديگه به حد كافي با اين سوالات و جواب ندادن وكم ارزش دانستن سوالم كوچك شدم غمي به غمهام اضافه نكنيد
سلام مگه من هدفم بحث كردنه،فقط يه سؤال داشتم كه پرسيدم حالا مگه از شما كمك خواستم كه اينجوري ميگيد؟؟؟؟؟بهر حال ممنون....
من به این خاطر گفتم بحث نمیکنم چون تو بحث کردن من سعی میکنم حرف خودم رو به کرسی بشونم و شما هم حرف خودتون رو، و این یعنی من معیار حقیقت بشم. اصلاً به شما بگم اینجا دنبال حقیقت نگردید، اینجا همیشه بحث و جدل بین اعضا است و نهایتاً اگر یک شبهه در شما رفع کنه، ده تا سؤال بیجواب تو ذهنتون ایجاد میکنه.
این که من تأکید کردم اول تکلیف خودتو رو با خداتون روشن کنید چون احساس من این بود که شما در مورد توحید و خداشناسی باید تأمل بیشتری کنید. به هر حال به خاطر سوءتفاهمی که ایجاد شد پوزش میخوام.