آیه «الا بذکر الله تطمئن القلوب» نشانگر این است که دین ذاتاً نوعی آرامش را برای فرد مؤمن به ارمغان میآورد. در بین حکمای اسلامی مانند ابن سینا علمی به نام علم النفس وجود داشت که شاخه ای از حکمت و فلسفه بود. اما روانشناسی نوین ریشه در علوم رفتاری دارد به این معنا که نقطه آغاز آن رفتار و هدف آن هم اصلاح ناهنجاری های رفتاری در فرد است. این با اهداف دین که سعادت اخروی درکنار سعادت دنیوی انسان است فاصله بسیار دارد. غربیها به دلیل جدا افتادن از آموزه های اصیل دینی آرامش از دست رفته خود را در عرفانهای کاذب مثل مدیتیشن، بودیسم و ... جستجو کرده اند که اتفاقاً توسط روانشناسان نیز توصیه میشود. روانشناسی اسلامی شاید از طریق به روز کردن تفکرات حکما میسر باشد. اما عده ای از روانشناسان غربی هم در سالهای اخیر با مشاهده آثار مثبت ایمان به خداوند، تقویت ایمان به خداوند و انجام مناسک دینی را به برخی بیماران خود توصیه میکنند.
انتظار به حق شما این است در کشور اسلامی ما نیز شرایط مردم دیندار مورد توجه روانشناسان و در واقع تمامی عالمان علوم انسانی قرار گیرد، اما متأسفانه برخی دانشگاهیان ما با برخورد با تمدن غرب چنان مبهوت میشوند که حرفهای آنان را بی چون و چرا میپذیرند. البته باید دانست علوم غربی مذموم نیست، بسیاری از یافته های آنها ارزشمند است، اما آنجا که پای روح و روان انسان در میان است، دقت و فراست بسیاری از سوی عالمان مسلمان نیاز است.
دوست بزرگوار! اینکه گفتید ما کارمان را باید از اجتماع شروع کنیم نه خانواده شاید صحیح نباشد. کمی فکر کنید؛ یک جامعه از چه افرادی تشکیل شده است؟ آیا جز این است جامعه از خانواده ها تشکیل شده است؟ خب اگر من خانواده ام را درست تربیت و هدایت کنم، شما هم همینطور، برادر من هم همینطور، همسایه من هم همینگونه؛ آن وقت به نظر شما جامعه خود به خود درست نخواهد شد؟ اگر تک تک افراد یک جامعه در اصلاح خود تلاش کنند به نظر شما این باعث اصلاح کل جامعه نمی شود؟ لطفا اندکی تأمل نمایید.
اگر تک تک افراد خانواده را درست بکنند چرا. جامعه درست می شود. اما به نظر شما چند درصد از افراد چنین کاری می کنندو چند درصد از افرادی که این کار را می کنند این کار را درست انجام می دهند؟؟؟
فکر نکنم خیلی نتیجه بده.
اگه شما بیاین و یک سطل رنگ بریزی تو یه حوض کل آب حوض رنگی می شه. و به تبع همین قانون اگه شما یه فضای دینی رو به شیوه صحیح به جامعه اعمال کنید بعد از مدتی خانواده و بلکه افراد آن از جمله جوانان با آن محیط وفق می گیرند. و این نتیجه دلخواه است.
اما در مورد بحثمون.
فکر می کنم در مورد درمان باید بعد از شناخت در مورد این بیماری تصمیم گرفت.
فکر نکنم با این اطلاعات بشه تعریف درستی از این مشکل اجتماعی بیرون داد.
در مورد این مشکل بزارین اینو بگم که هممون قبول داریم. اکثر جوونا پای اعتقادات هستن. سند می خواین.....شنبه بعدی انشاءالله 22 بهمن. خودتون ببینین چند درصد جوونن.
اما ظاهر...
البته یکی از مستندات صراط که از صدا و سیما پخش شده در مورد همین موضوع بود. یه جمله زیبا توش مطرح شد
" شاید ظاهرشان عوض شده باشد اما.... نشان داده اند که هر گاه موسم دلدادگی فرا رسد از جوانان دهه60 هم جلوترند."
جمله زیبایی بود.
البته یه تصویر تو نماز جمعه اخیر رهبر دیدم که منو به این حرفم معتقد تر کرد. یه جوونی از جوونای همین روزگار(خودتون می دونین چه قیافه ای) با یه پتو صبح تو این سرما اومده بود تا پای صحبتهای آقاش و مولاش بشینه....موسم دلدادگی اینجاست. از این جوونا کم نیستن.
البته یه توصیه به همتون و خودم بکنم. 22 بهمن امسال رو سعی کنین با بهترین لباس ها حاضر شین.22بهمن فقط حماسه حضور نیست. بصیرت داشته باشین و نیاز سنجی کنین. آقایون سر و صورت رو اصلاح کنن. لباس های شیک بپوشیم و به خیابون بیایم. تا برای همه ملموس بشه که این جوونایی که روز های عادی تو چهار راه امام هستن(چهار راه امام خمینی مهمترین مرکز بووووووووووق شهر ماست. خودتون فهمیدین چی می گم دیگه؟)پای اعتقادات خودشون هستن و منحرف نشدن. بیایم نشون بدیم که باطن جوونا که دست خودشونه سالمه. اما ظاهرشونو شما با این کاراتون به این روز در آوردین. نشون بدیم که آقا کارشو درست انجام می ده. خوب جوونا رو دل داده خودش کرده و مشکل ظاهر این جوونا به عهده بچه مذهبی هاست نه نظام جمهوری اسلامی. بیایم اینو ثابت کنیم. اثبات این موضوع به عهده ما جووناست. وظیفه ما حووناست. این وظیفه رو خوب انجام بدیم.
موفق باشین. وعده ما شنبه 22 بهمن، موسم سی و سوم دلدادگی انقلاب
با آرزوی شهادت واسه خودم و شماها البته اگه دوست داشتین
با سلام و تشکر از hush dragon عزیز
خدمت این دوستمون و بقیه عزیزانی که نسبت به صورت مسئله این تاتپیک ایراد دارند عرض کنم درست میفرمایید ایراد داره در واقع مسئله رو باید این طوری طرح کرد:
چرا جوانان ما نسبت به دین بی تفاوت شده اند چون اولاً انحرافی مشاهده نشده ثانیاً فقط یک عده نسبت به ظواهر دین مثل نماز و حجاب سهل انگار شدند، و ما داریم حکم به همین ظواهر میدیم.
ولی اگر بخشی از ظاهر جامعه را مربوط به باطن افراد حاضر در آن بدانیم و امروز را با 30 سال پیش مقایسه کنیم برای هیچ کس شکی باقی نمیماند که عده ای از جوانان و مردم ما در این مدت هر روز نسبت به دین بی تفاوت تر شده اند، و به طور کل، دینداری در سطح جامعه رو به تضعیف است. اگر اوج شور دینداری در جامعه ایران را اوایل انقلاب بدانیم الان با آن دوران فاصله زیادی داریم. تمرکز ما اینجا بر عواملی است که باعث به وجود آمدن چنین شرایطی شده است. اگر بتوانیم این عوامل را به درستی بررسی کنیم، امید است حداقل به عنوان یک فرد از جامعه آگاهی بیشتری نسبت به این قضیه داشته باشیم و این آگاهی را به اطرافیان مان هم انتقال دهیم.
البته تأکید میکنم که با مشاهده نسل کودک و نوجوان امروز به نظر میرسد نمودار دینداری ایرانیان در آینده چنین نخواهد بود و انشاالله شرایط بهتری به خود می بیند.
البته دوست عزیز من اول انقلاب نبودم اما این طور که از تلوزیون پیداست چیز دیگه ای بوده.
اویل انقلاب وضعیت چندان مناسب دینی حاکم نبوده. حجاب رو که نگم بهتره....... مو های رنگارنگ مثل شراره های آتش بیرون بود و حتی همین دسمال کاغذی هم رو بعضی ها نبود. البته باید بگم که فضایی که حاکم شده بود اجماعی از یک فضای دینی و وطن دوستی بود. زرنگی امام خمینی در این زمینه مثال زدنیه. البته بعد از یه مدت کوتاهی جنگ شروع شد و شرایط جامعه تغییر کرد. فضا مردم رو به سمت دینداری می کشوند. فضای دینی و مذهبی ای که به جامعه حاکم شده بود و استقبال از جوانان به خاک و خون کشیده شده به کسی اجازه این رو نمی داد که فکر دین گریزی رو داشته باشه. زمانی که الان توش داریم زندگی می کنیم از فضای جنگ سخت به دوره. دیگه اون فضا حاکم نیست و جنگی جدید بر ما تحمیل شده. جنگی با عنوان جنگ نرم که هدف اون هدف قرار دادن فکر و ذهن و اعتقادات جوانان ماست. این اختاپوس فرهنگی چنان به جامعه ما چنگ انداخته که اگر هر جامعه ای غیر از ایران اسلامی بود تا حالا در هم شکسته بود. باید خدا رو شکر کرد که تا حالا سر پاییم و داریم می جنگیم که البته پیروزی هی ما در عرصه های مختلف جالب توجهه. البته این جنگ بسیار سخت نرم به طبع تلفاتی هم برای ما داره. جانباز و کشته و اسیر و آزاده.
اما غالب این تلفات متفاوته. نباید شرایط امروز جامعه رو مقایسه کرد با شرایط دوران جنگ و اول انقلاب.
برای پیروزی در این جنگ باید جهاد کرد. الان هم جنگه....به خدا جنگه...بیاین و جنگ رو درک کنیم....تو جنگ با عراق جوونا چطور رفتن بیایم همونطور بریم.... پیر مردها چطور رفتن...بیایم همونطور بریم....خانم ها چطور رفتن بیایم همونطور بریم.
چرا نشسته ایم. بابا یا الله بلند شین... بیاین تو عرصه...خودی نشون بدین و بگین که ما هستیم تا فکر نکنن که همه جوونا منحرف شدن.... بیایم و داد بزنیم که من یک جوونم. درسته که با آستین کوتاه یا فلان مدل مو میام تو خیابون ولی مسلمانم و پای اعتقاداتم وایستادم. بیایم و داد بزنیم که اگه موم تغییر کرد اعتقادم تغییر نکرد. اگه موم م تغییر کرد فدایی بودنم تغییر نکرد.
برادران و خواهرانم چون اقدامی نمی کنیم این بلا ها سرمون اومده. بیایم تو عرصه. چرا گوشه نشین شدیم و چرا خجالت می کشیم تو قنوتمون بگیم "اللهم احفظ قائدنا الامام الخامنه ای" بیایم و بلند بگیم. خوب ما عرصه رو خالی کردیم. طبیعیه که دشمن تا می بینه ما عرصه رو رها کردیم سریع خودشو می رسونه. یه عده از جوونا هم که می بینن چهار نفر اینطوری می گردن می خان عقب نباشن می رن و خودشونو وفق می دن. اگه ما عرصه رو خالی نکنیم به خدا چنین مجالی به دشمن داده نمی شه. بیاین همت کنیم و بیایم تو رول.
بیایم و این فضا رو ترویج کنیم که هر جوون متعهد باید فریاد بزنه که من هستم. اگر این طور داد بزنیم به خدا وجودمون به اثبات می رسه و دیگه هیشکی نمی گه همه جوونا منحرفن.
فقط یه سری به انتهای همین صفحه ای که توش هستین بزنین. ببینین که تا حالا 131 نفر به این صفحه نگاه کردن. یعنی وقتی دیدن که عنوان دلیل انحراف جوانانه سریع اومدن تو. این هم یعنی دقدقه دارن. چند تا از این 131 نفر ها داریم. به خدا میلیونو رد می کنه. ایران یه کشور جوونه و اکثر اونا هم معتقد. پس میان تو عرصه. به خدا میان. مسلومونا شما رو جون آقا...شما رو جون مولا... شما رو به مادرمون زهرا بیاین این فضا رو ترویج کنیم. جوونا بیاین تو میدون. آقا چرا گفتن تذکر لسانی. جز برای فراهم کردن این فضا که هر جوونی فریاد بزنه که من هستم؟؟؟؟ بیین وارد عمل شیم. کافیه این مشکل حل بشه. .... به خدا بقیه مشکلات حل می شه. اون استادی که تو کلاس علیه دین و نظام حرف می زنه دیگه چنین جراتی پیدا نمی کنه. من از اونایی هستم که تو کلاس جلو استاد وا میستم. کم از این استادا نداریم. به خدا از وقتی که شروع به حرف زدن می کردم تا آ[ر دوره دیگه حرف نمی زدن. شاید شما این فضا رو تجربه کرده باشین. اما وقتی هیشکی حرف نزنه اون استاد هم فضا رو باز می بینه و هر غلطی که دلش می خواد می کنه.
باید بسیجی وار بیایم تو میدون و از هیچی نترسیم. باید فضا رو به نفع خودمون بر گردونیم.
به خدا راه حل این مشکل فقط همینه.....
اولا این که بشر رو هر چی محدود بکنی حریصتر میشه من واقعا متاسفم برای گزینه هایی که برای این نظر سنجی گذاشتین خنده داره زدین: آزادی بیش از حد به نسل جوان: که من واقعا دارم بر عکسش رو تو جامعه میبینم همون ترکیه را که مثال زدین بیشتر به معیشت مردم توجه دارند تا به مسایل دینی چرا که کسی که معاش نداره مطمعنا معاد هم نداره اون جوونی که میدونه نمیتونه امرار معاش بکنه و هزینه یک زندگی رو بده خوب معلومه که کم کم از دین هم زده میشه چون تو جامعه ای زندگی میکنه که دینیه و کم کم اعتقادات و باور هاش سست میشه
...به هر حال شما در صحبتاتون به چند عامل تأثیرگذار بر دینداری در سالهای بعد از انقلاب اشاره کردید از جمله، فضای انقلاب، جنگ تحمیلی، جنگ نرم و فضای دانشگاه که قبلاً هم به بعضی موارد اشاره شده بود و اشاالله بعداً هم بهشون میپردازیم.
اولا این که بشر رو هر چی محدود بکنی حریصتر میشه من واقعا متاسفم برای گزینه هایی که برای این نظر سنجی گذاشتین خنده داره زدین: آزادی بیش از حد به نسل جوان: که من واقعا دارم بر عکسش رو تو جامعه میبینم همون ترکیه را که مثال زدین بیشتر به معیشت مردم توجه دارند تا به مسایل دینی چرا که کسی که معاش نداره مطمعنا معاد هم نداره اون جوونی که میدونه نمیتونه امرار معاش بکنه و هزینه یک زندگی رو بده خوب معلومه که کم کم از دین هم زده میشه چون تو جامعه ای زندگی میکنه که دینیه و کم کم اعتقادات و باور هاش سست میشه
ضمن سلام و خیرمقدم به شما
گزینه هایی که طراحی شدن چندان کارشناسانه نیستند و اینجا هم یک بحث عمومی است. تأکید شما بر مسائل اقتصادی صحیح است و به مسئله آزادی های فرهنگی و سیاسی هم در آینده میپردازیم. تا اینجای بحث را اگر مطالعه کرده باشید رسیدیم به ارتباط نظام آموزشی و دینداری.
البته دوست عزیز من اول انقلاب نبودم اما این طور که از تلوزیون پیداست چیز دیگه ای بوده.
اویل انقلاب وضعیت چندان مناسب دینی حاکم نبوده. حجاب رو که نگم بهتره....... مو های رنگارنگ مثل شراره های آتش بیرون بود و حتی همین دسمال کاغذی هم رو بعضی ها نبود. البته باید بگم که فضایی که حاکم شده بود اجماعی از یک فضای دینی و وطن دوستی بود. زرنگی امام خمینی در این زمینه مثال زدنیه. البته بعد از یه مدت کوتاهی جنگ شروع شد و شرایط جامعه تغییر کرد. فضا مردم رو به سمت دینداری می کشوند. فضای دینی و مذهبی ای که به جامعه حاکم شده بود و استقبال از جوانان به خاک و خون کشیده شده به کسی اجازه این رو نمی داد که فکر دین گریزی رو داشته باشه. زمانی که الان توش داریم زندگی می کنیم از فضای جنگ سخت به دوره. دیگه اون فضا حاکم نیست و جنگی جدید بر ما تحمیل شده. جنگی با عنوان جنگ نرم که هدف اون هدف قرار دادن فکر و ذهن و اعتقادات جوانان ماست. این اختاپوس فرهنگی چنان به جامعه ما چنگ انداخته که اگر هر جامعه ای غیر از ایران اسلامی بود تا حالا در هم شکسته بود. باید خدا رو شکر کرد که تا حالا سر پاییم و داریم می جنگیم که البته پیروزی هی ما در عرصه های مختلف جالب توجهه. البته این جنگ بسیار سخت نرم به طبع تلفاتی هم برای ما داره. جانباز و کشته و اسیر و آزاده.
اما غالب این تلفات متفاوته. نباید شرایط امروز جامعه رو مقایسه کرد با شرایط دوران جنگ و اول انقلاب.
برای پیروزی در این جنگ باید جهاد کرد. الان هم جنگه....به خدا جنگه...بیاین و جنگ رو درک کنیم....تو جنگ با عراق جوونا چطور رفتن بیایم همونطور بریم.... پیر مردها چطور رفتن...بیایم همونطور بریم....خانم ها چطور رفتن بیایم همونطور بریم.
چرا نشسته ایم. بابا یا الله بلند شین... بیاین تو عرصه...خودی نشون بدین و بگین که ما هستیم تا فکر نکنن که همه جوونا منحرف شدن.... بیایم و داد بزنیم که من یک جوونم. درسته که با آستین کوتاه یا فلان مدل مو میام تو خیابون ولی مسلمانم و پای اعتقاداتم وایستادم. بیایم و داد بزنیم که اگه موم تغییر کرد اعتقادم تغییر نکرد. اگه موم م تغییر کرد فدایی بودنم تغییر نکرد.
برادران و خواهرانم چون اقدامی نمی کنیم این بلا ها سرمون اومده. بیایم تو عرصه. چرا گوشه نشین شدیم و چرا خجالت می کشیم تو قنوتمون بگیم "اللهم احفظ قائدنا الامام الخامنه ای" بیایم و بلند بگیم. خوب ما عرصه رو خالی کردیم. طبیعیه که دشمن تا می بینه ما عرصه رو رها کردیم سریع خودشو می رسونه. یه عده از جوونا هم که می بینن چهار نفر اینطوری می گردن می خان عقب نباشن می رن و خودشونو وفق می دن. اگه ما عرصه رو خالی نکنیم به خدا چنین مجالی به دشمن داده نمی شه. بیاین همت کنیم و بیایم تو رول.
بیایم و این فضا رو ترویج کنیم که هر جوون متعهد باید فریاد بزنه که من هستم. اگر این طور داد بزنیم به خدا وجودمون به اثبات می رسه و دیگه هیشکی نمی گه همه جوونا منحرفن.
فقط یه سری به انتهای همین صفحه ای که توش هستین بزنین. ببینین که تا حالا 131 نفر به این صفحه نگاه کردن. یعنی وقتی دیدن که عنوان دلیل انحراف جوانانه سریع اومدن تو. این هم یعنی دقدقه دارن. چند تا از این 131 نفر ها داریم. به خدا میلیونو رد می کنه. ایران یه کشور جوونه و اکثر اونا هم معتقد. پس میان تو عرصه. به خدا میان. مسلومونا شما رو جون آقا...شما رو جون مولا... شما رو به مادرمون زهرا بیاین این فضا رو ترویج کنیم. جوونا بیاین تو میدون. آقا چرا گفتن تذکر لسانی. جز برای فراهم کردن این فضا که هر جوونی فریاد بزنه که من هستم؟؟؟؟ بیین وارد عمل شیم. کافیه این مشکل حل بشه. .... به خدا بقیه مشکلات حل می شه. اون استادی که تو کلاس علیه دین و نظام حرف می زنه دیگه چنین جراتی پیدا نمی کنه. من از اونایی هستم که تو کلاس جلو استاد وا میستم. کم از این استادا نداریم. به خدا از وقتی که شروع به حرف زدن می کردم تا آ[ر دوره دیگه حرف نمی زدن. شاید شما این فضا رو تجربه کرده باشین. اما وقتی هیشکی حرف نزنه اون استاد هم فضا رو باز می بینه و هر غلطی که دلش می خواد می کنه.
باید بسیجی وار بیایم تو میدون و از هیچی نترسیم. باید فضا رو به نفع خودمون بر گردونیم.
به خدا راه حل این مشکل فقط همینه.....
حق با شماست .این شور و غیرت انقلابی همون حس شریفیست که ایرانی به آن میبالد و دلگرم است . سپاس دوست عزیز. منهم صد در صد موافقم و میگویم که ما هنوز در محک آزمایش جدی قرار نگرفتیم تا بتونیم ادعا کنیم که جوانان ما از دین منحرف شده اند و یا باورهایشان را از دست داده اند.
اما شاید بتوان گفت یکی از وجوه تمایز دوران ما با اوایل انقلاب در این است که اگر مردم عادی در آن زمان ناگهان اینگونه تعقیر کردند شاید بیشتر بخاطر این بود که تا قبل از آن چیز زیادی از قدرت اجتماعی دین نمیدانستند. دین به گونه ای سنتی در چهار دیواری خانه ها و در زیارتگاها نمود داشت . آگاهی ها عموما کم بود و هر چه که میشنیدند تازگی داشت ولی وقتی آگاهی های لازم داده شد دیگر دانستند و سپس به انچه که میدانستند عمل کردند و همین روند عملگرایی دردوران جنگ تحمیلی ادامه داشت ,ولی اکنون با وجود اینهمه اطلاع رسانی های گسترده درحوزه دینی و مذهبی.. شرایط سیاسی... آثار منفی گناه و زنگاری که بر دل میگذارد.. توطئه های فرهنگی و جنگ نرم و....آیا چیزی مانده که جوان امروز نداند؟ جوان امروز دیگر قلبا میداتد که کجا هستیم ,میداند که در نهایت چه چیزی درست است و چه چیز پوچ است . اما نتیجه چیست؟... ببینید من از ظاهرافراد حرف نمیزنم . مسئله این است که برخی کاستیها و رواج بی بندوباریها ,حساسیت افراد را نسبت به مسایل اجتماعی و اعتقادی کاهش نداده و موجب بی تفاوتی نشده باشد , که البته در مواردی شده... همان که موجب میشود تا به گفته شما شرایط جنگ را حس نکنیم , تا دشمن قسم خورده را نبینیم ,که همه نگرانیها از اینجاست.
با اینحال همچنان که فرمودید این کشور را اسلام و امام زمان تا حالا حفظ کرده و از این پس نیز با امید به خداوند حفظ خواهد شد. خلاصه بحث بر سر تربیت دینی است و اینکه چه کنیم تا دین در همه احوال چه در شرایط بحرانی جامعه و چه در شرایط عادی همچنان پایگاه محکمی در قلب جوانان داشته باشد.
اگر بتوانیم این عوامل را به درستی بررسی کنیم، امید است حداقل به عنوان یک فرد از جامعه آگاهی بیشتری نسبت به این قضیه داشته باشیم و این آگاهی را به اطرافیان مان هم انتقال دهیم.
البته تأکید میکنم که با مشاهده نسل کودک و نوجوان امروز به نظر میرسد نمودار دینداری ایرانیان در آینده چنین نخواهد بود و انشاالله شرایط بهتری به خود می بیند.
منهم مثل شما دوست عزیز به آینده دینی نسل بعدی امیدوارم و همچنان امید است که کارهای بیشتری در این زمینه و حوزه روانشناسی دینی صورت بگیرد که انشاالله بحث را پی میگیریم.( در ضمن از دعای زیبایتان هم سپاسگزارم:Gol:)
در مورد گزینه های نظر سنجی نیز باید گفت که این ها به هر حال مجموعه ای از نظریاتی است که کم و بیش در سطح جامعه بحث میشود و مهم تعداد آراء افراد است که تعیین کننده است و حرف شماجناب omidhadi را عملا تایید میکند.
سلام دوستان.
از دلایل خطای جوانان نسل ما نم می خواهم به این نکته اشاره کنم.
تا به حال از برکات جنگ صحبت شد اما...... توجه داشته باشید که جنگ باعث ایجاد این خلع مذهبی در جامعه شده. کودکان جنگ مورد توجه نبودند و در این خلع تربیتی دشمن سم خود را ریخت که نتایج آنرا امروز می بینیم. البته با اقداماتی که در این راستا صورت می گیرد و بها دادن به نو جوانان ان شاءالله نسل آینده نسل سالمی خواهد بود. البته در زمان جنگ زمان پرداختن به جوانان نبود. اما امروزه با تدبیر رهبر معظم انقلاب و رواج حلقه های صالحین تفکرات در حال القا به نوجونان و کودکان که آینده سازان این مملکت هستند صورت می گیرد. من شخصا به آینده امیدوارم.
اما یک نکته.اگه آقا ظهور کنه همه کار های ما نقش بر آب می شه:khandeh!: خودش میاد و تنهایی همه چی رو درست می کنه. یعنی کار های ما......بی خود:khandeh!:
تو پرانتز بگم که شوخی کردم جدی نبودا.
ان شاءالله چشممون به جمال مبارک ایشون باز بشه. البته زمینه ساز ظهور هم همین کارهای ماست
لا حول و لا قوة الا بالله
***************
در تائيد حرف hush dragonبايد گفت كه جامعه ما پس از انقلاب فراز و نشيب هاي زيادي رو پشت سر گذاشته، حركات آشوبگران و منافقين در اوايل انقلاب و پس از آن شروع جنگ و بعد آباد سازي و رسيدگي به مناطق جنگ زده و تحريم هاي سي و چند ساله باعث شدند كه عملاً رسيدگي به يك بخش خاص در اولويت قرار بگيره و بطبع بخشي ديگري قرباني بشه اما نكته اينجاست كه چرا نظام آموزشي بايد قرباني ميشد ؟ مگر نه اينكه همين مقابله ها با هجمه سنگين بدخواهان با آموزش جوانان مومن و اعتقادي به ثمر نشسته ؟
جوانان ما در دانشگاهها كتابهاي روانشناسي فرويد رو ياد ميگيرن در حالي كه اگر به «الا بذكر الله تطمئن القلوب» اعتقاد داشته باشن لزومي نداره اين همه كتابهاي جورواجور رو بخونن چون اصلاً به اين مشكلات برخورد نميكنن كه بخوان دنبال راه درمانش باشن ، حاضر هستيم به بچه هامون داستان سيندرلا و سفيد برفي رو بخونيم اما يك بار سمت داستان راستان نريم ، از همين كتاب طب و قانون ابن سينا اروپا اروپا شد در حالي كه اين كتابها الآن در موزه هاي ما هستن ، رمانهاي ژول ورن رو حفظ هستيم اما يك بار سعي نميكنيم قرآن بخونيم و اينها بخاطر اين هستن كه نظام آموزشي ما (چه حكومتي و چه خانوادگي) ايراد داره
اولا این که بشر رو هر چی محدود بکنی حریصتر میشه من واقعا متاسفم برای گزینه هایی که برای این نظر سنجی گذاشتین خنده داره زدین: آزادی بیش از حد به نسل جوان: که من واقعا دارم بر عکسش رو تو جامعه میبینم همون ترکیه را که مثال زدین بیشتر به معیشت مردم توجه دارند تا به مسایل دینی چرا که کسی که معاش نداره مطمعنا معاد هم نداره اون جوونی که میدونه نمیتونه امرار معاش بکنه و هزینه یک زندگی رو بده خوب معلومه که کم کم از دین هم زده میشه چون تو جامعه ای زندگی میکنه که دینیه و کم کم اعتقادات و باور هاش سست میشه
باسلام خدمت همه کسانی که عاشقانه دارن این بحث رو موشکافانه بررسی میکنن و روی مسائل مربوط به همنوعانشون تعصب بجا ومنطقی دارن.برادر عزیز اینکه ما چند تا مسئله رو توی نظر سنجی گذاشتیم وقرار بر این شده که دیگران نظر بدن هیچکدومش واسه خنده نیست و تمام اون دلایل به اضافه خیلی از دلایل دیگه هم هست که شاید به ذهن من نرسیده که باعث شده از شما استمداد بطلبم. نقطه مقابل ازادی بیش از حد به نسل جوان گزینه محدودیت ازادی هست که جالبه بدونیم خیلی ها اتفاقا معتقدند که داره زیادی به جوونا ازادی داده میشه ومجالی برای خنده نمیگذاره. در هر حال از بحث بیجا که بگذریم نوبت به مبحث نظام اموزشی رسیده که عاری از هرگونه نشانه از هویت اسلامیه ماست.اصلا محتوای دینی ندارن .یادمه سوم ابتدایی که بودم یه جا توی کتاب دینی نوشته بودن که بیشتر نشانه های خداوند از دریچه ایات قرانی قابل مشاهده است وهمین یه جمله که زیاد هم ادبی نبود ولی تشبیه زیبایی بود منو مشتاق کرد که برم ویه قران جیبی بگیرم ومدام اوقات بیکاری قرائت کنم و هدایت بشم...بخدا همون یه جمله راه ومنش ودید منو عوض کرد وباعث شد من الان اینج بین شما ادمای خداجو ومومن باشم...اگه مطالب وطرز تالیف ونگارش کتابهای دانش اموزان ما از ابتدا کارشناسی بشه وهدایت شده باشه بقدری تاثیر داره که قیامت میشه..لای کتاب بچه ها رو که باز میکنیم الان همش نقاشی ولطیفه .یه مشت مطالب قلمبه وبی مصرفه که اصلا بچه مجال بزرگ شدن رو پیدا نمیکنه.اگه یادمون باشه تمام کتاب فارسیمون حتی بعداز گذشت سالها واسمون شیرینه ولی بچه از این کتابا فرار میکنن الان. بگذریم نظام اموزشی ماهم که با مدیریت عده ای از معلمهای امروزی دیگه جایی برای ادامه نمیگذاره چون خیلی مفصله. در پست بعدی اگه عمری بود ادامه میدم..
باسلام خدمت همه کسانی که عاشقانه دارن این بحث رو موشکافانه بررسی میکنن و روی مسائل مربوط به همنوعانشون تعصب بجا ومنطقی دارن.برادر عزیز اینکه ما چند تا مسئله رو توی نظر سنجی گذاشتیم وقرار بر این شده که دیگران نظر بدن هیچکدومش واسه خنده نیست و تمام اون دلایل به اضافه خیلی از دلایل دیگه هم هست که شاید به ذهن من نرسیده که باعث شده از شما استمداد بطلبم. نقطه مقابل ازادی بیش از حد به نسل جوان گزینه محدودیت ازادی هست که جالبه بدونیم خیلی ها اتفاقا معتقدند که داره زیادی به جوونا ازادی داده میشه ومجالی برای خنده نمیگذاره. در هر حال از بحث بیجا که بگذریم نوبت به مبحث نظام اموزشی رسیده که عاری از هرگونه نشانه از هویت اسلامیه ماست.اصلا محتوای دینی ندارن .یادمه سوم ابتدایی که بودم یه جا توی کتاب دینی نوشته بودن که بیشتر نشانه های خداوند از دریچه ایات قرانی قابل مشاهده است وهمین یه جمله که زیاد هم ادبی نبود ولی تشبیه زیبایی بود منو مشتاق کرد که برم ویه قران جیبی بگیرم ومدام اوقات بیکاری قرائت کنم و هدایت بشم...بخدا همون یه جمله راه ومنش ودید منو عوض کرد وباعث شد من الان اینج بین شما ادمای خداجو ومومن باشم...اگه مطالب وطرز تالیف ونگارش کتابهای دانش اموزان ما از ابتدا کارشناسی بشه وهدایت شده باشه بقدری تاثیر داره که قیامت میشه..لای کتاب بچه ها رو که باز میکنیم الان همش نقاشی ولطیفه .یه مشت مطالب قلمبه وبی مصرفه که اصلا بچه مجال بزرگ شدن رو پیدا نمیکنه.اگه یادمون باشه تمام کتاب فارسیمون حتی بعداز گذشت سالها واسمون شیرینه ولی بچه از این کتابا فرار میکنن الان. بگذریم نظام اموزشی ماهم که با مدیریت عده ای از معلمهای امروزی دیگه جایی برای ادامه نمیگذاره چون خیلی مفصله. در پست بعدی اگه عمری بود ادامه میدم..
اون خیلی هایی که معتقدند به جوونها داره آزادی بیش از حد داده میشه در مقابل اون خیلی های دیگه خیلی عدد کمی هست و در ضمن یک حدیث بزرگ از پیامبر هست که میگه فقر و کفر مانند برادر هستند و انسان فقیر از تار مو هم به کفر نزدیکتره. وقتی که مشکلات مالی کمتر باشه و حد اقل یک درآمد باشه که یه جوون بتونه یک خونه اجاره بکنه و ازدواج بکنه میتونه از خیلی از انحرافاتی که در دوران بلوغ و نوجوانی اون رو تهدید میکنه نجات پیدا بکنه وقتی شزایط به نحوی سخت میشه که خرج خودش رو هم نمیتونه دربیاره ناخودآگاه دیگه امیدش ناامید میشه و مایوس میشه از دین و اگر هم در نظام آموزشی کتابهای بچه ها نقاشی نداشته باشه و بهخواد بی روح باشه مطالب برای بچه ها تکراری میشه در ضمن ما در کتاب دینی و معارف به اندازه کافی مطالب دینی داشتیم و کمبودی هم نداشتیم و الان هم نداریم چیزی که مشخصه اینه که کارشناسان و اساتیدی که این کتابها رو طراحی کردن حداقل از شما با سوادتر بودند و میدونستند که چه کتابهایی طراحی بکنند مشکل از اونها نیست مشکل جوانهای ما بیشتر مربوط به فقر و بیکاری و مشکلات اقتصادی هست که همان فقر ریشه بیشتر مشکلات اجتماعی هست البته تربیت صحیح هم موثر هست که نباید کوتاهی بشه و یک چیز واقعا برای من سوال هست و آن این است که شما تشخیص دادین مطالب لطیفه و قلمبه سلمبه بی مصرف هست در کتابهای دانش آموزان؟ کدام یکی عاری ازهویت اسلامیه؟
ون خیلی هایی که معتقدند به جوونها داره آزادی بیش از حد داده میشه در مقابل اون خیلی های دیگه خیلی عدد کمی هست و در ضمن یک حدیث بزرگ از پیامبر هست که میگه فقر و کفر مانند برادر هستند و انسان فقیر از تار مو هم به کفر نزدیکتره. وقتی که مشکلات مالی کمتر باشه و حد اقل یک درآمد باشه که یه جوون بتونه یک خونه اجاره بکنه و ازدواج بکنه میتونه از خیلی از انحرافاتی که در دوران بلوغ و نوجوانی اون رو تهدید میکنه نجات پیدا بکنه وقتی شزایط به نحوی سخت میشه که خرج خودش رو هم نمیتونه دربیاره ناخودآگاه دیگه امیدش ناامید میشه و مایوس میشه از دین و اگر هم در نظام آموزشی کتابهای بچه ها نقاشی نداشته باشه و بهخواد بی روح باشه مطالب برای بچه ها تکراری میشه در ضمن ما در کتاب دینی و معارف به اندازه کافی مطالب دینی داشتیم و کمبودی هم نداشتیم و الان هم نداریم چیزی که مشخصه اینه که کارشناسان و اساتیدی که این کتابها رو طراحی کردن حداقل از شما با سوادتر بودند و میدونستند که چه کتابهایی طراحی بکنند مشکل از اونها نیست مشکل جوانهای ما بیشتر مربوط به فقر و بیکاری و مشکلات اقتصادی هست که همان فقر ریشه بیشتر مشکلات اجتماعی هست البته تربیت صحیح هم موثر هست که نباید کوتاهی بشه و یک چیز واقعا برای من سوال هست و آن این است که شما تشخیص دادین مطالب لطیفه و قلمبه سلمبه بی مصرف هست در کتابهای دانش آموزان؟ کدام یکی عاری ازهویت اسلامیه؟
باشه من بیسوادم وادعای سواد ندارم شما اصلا از همه باسواد تر هستید برادر خوبم یذره به اعصابتون مسلط باشید .مرسی.
سلام. البته من با یحث نظام آموزشی برادرomidhadi موافقم.موافقم که بحث در نظام آموزش مدارس درست پیش می ره اما جواب نمی ده. دلیل اون هم به قدرت می گم خیانت بعضی دبیرانه. نمی خوام وارد این بحث بشم. اما در مورد آموزش عالی باید بگگم که تو بعضی رشته ها اومدن تماما کتاب غربی ها رو که تفکر کاملا اومانیستی دارن رو ترجمه کردن و به خورد جوونا می دن و در کنارش وصیت امام و معارف گذاشتن و گفتن این هم نظام آموزش عالی اسلامی. یک مثال بزنم. اومدن تو یکی از کتاب های همین آ»وزش عالی نوشتن که : می دانید چرا ازدواج پسر با مادرش اشکال دارد؟ چ.ن اگر آنها با هم ازدواج کنند فرزند آنها گیج می شود که کدام عمه است و کدام دایی است و کدام مادر و کدام مادر بزگ است و ..... . آیا نظر اسلام در مورد ازدواج با محارم اینه.؟؟؟؟
در مورد فقر هم من با اشون موافق نیستم. در کشور ما مشکل مالی در برخی جوانان وجود دارد. جمعیت کمی هم نیستند.اما یادمون باشه که خدا انسان رو چطور آزمایش می کنه.عیار سنج خدا مگه چیه؟ عیار جوون اینجا معلوم می شه.مثلا شما بیا تو اتاقت عکس همه فوتبالیستا رو بزن و ا زفوتبال خیلی صحبت کن.....آیا کسی بهت می گه فوتبالیست حرفه ای؟؟؟؟؟؟؟ باید بیای و فوتبال بازی کنی تا عیارت معلوم بشه. تا معلوم بشه چند مرده حلاجی. خدا اکثر انسان ها رو تو سختی می اندازه تا ببینه چند مرده حلاجن. البته این آزمایش بعضی وقتا با دادن آزادی بیش از حد هم صورت می گیره. در مورد ادامه بحث باید بگم که در مورد آموزش و پرورش صحبت نشه بهتره. چون فکر نکنم مشکل خاصی باشهک. البته نکته بسیار مهم در این زمینه فضای مدرسه ها یا دانشگاه هاست که می تواند در این موضوع موثر باشد. که اون هم در طول فضای حاکم بر جامعه قرار دارد. بهتره دنبال راهکار برای ایجاد یک فضای مناسب برای جامعه باشیم. البته این نظر منه
بهتره دنبال راهکار برای ایجاد یک فضای مناسب برای جامعه باشیم. البته این نظر منه
ممنون از نظرتون.من هربار اومدم سر بحث رو بندازم یه عده جبهه گیری میکنن شما ادامه بدید بجای من.کم نیاوردم ونمیارم ولی حوصله کل کل هم ندارم.اینجا میدان دوئل نیست .{قابل توجه دوئل کاران}
سلام. البته من با یحث نظام آموزشی برادرomidhadi موافقم.موافقم که بحث در نظام آموزش مدارس درست پیش می ره اما جواب نمی ده. دلیل اون هم به قدرت می گم خیانت بعضی دبیرانه. نمی خوام وارد این بحث بشم. اما در مورد آموزش عالی باید بگگم که تو بعضی رشته ها اومدن تماما کتاب غربی ها رو که تفکر کاملا اومانیستی دارن رو ترجمه کردن و به خورد جوونا می دن و در کنارش وصیت امام و معارف گذاشتن و گفتن این هم نظام آموزش عالی اسلامی. یک مثال بزنم. اومدن تو یکی از کتاب های همین آ»وزش عالی نوشتن که : می دانید چرا ازدواج پسر با مادرش اشکال دارد؟ چ.ن اگر آنها با هم ازدواج کنند فرزند آنها گیج می شود که کدام عمه است و کدام دایی است و کدام مادر و کدام مادر بزگ است و ..... . آیا نظر اسلام در مورد ازدواج با محارم اینه.؟؟؟؟
در مورد فقر هم من با اشون موافق نیستم. در کشور ما مشکل مالی در برخی جوانان وجود دارد. جمعیت کمی هم نیستند.اما یادمون باشه که خدا انسان رو چطور آزمایش می کنه.عیار سنج خدا مگه چیه؟ عیار جوون اینجا معلوم می شه.مثلا شما بیا تو اتاقت عکس همه فوتبالیستا رو بزن و ا زفوتبال خیلی صحبت کن.....آیا کسی بهت می گه فوتبالیست حرفه ای؟؟؟؟؟؟؟ باید بیای و فوتبال بازی کنی تا عیارت معلوم بشه. تا معلوم بشه چند مرده حلاجی. خدا اکثر انسان ها رو تو سختی می اندازه تا ببینه چند مرده حلاجن. البته این آزمایش بعضی وقتا با دادن آزادی بیش از حد هم صورت می گیره. در مورد ادامه بحث باید بگم که در مورد آموزش و پرورش صحبت نشه بهتره. چون فکر نکنم مشکل خاصی باشهک. البته نکته بسیار مهم در این زمینه فضای مدرسه ها یا دانشگاه هاست که می تواند در این موضوع موثر باشد. که اون هم در طول فضای حاکم بر جامعه قرار دارد. بهتره دنبال راهکار برای ایجاد یک فضای مناسب برای جامعه باشیم. البته این نظر منه
فکر نمیکنین با این مشکلات اقتصادی چطور کسی جرات میکنه بازی رو شروع بکنه؟ آیا به عواقبش هم نباید فکر بکنه؟ کمترینش مهریه و طلاق هست که عرش خدا میلرزه من نمیگم تمام مشکلات اقتصادیه پول که فهم و شعور نمیاره اما زمینه ساز خیلی از لغزشها و انحرافات فقر هستش و یکی از مشکلات ریشه ای جامعه جوان ما همین فقر و نبود امکانات هست دیگه من که از خودم حرف نمیزنم پیامبر گرامی اسلام فرمودند که فقر و کفر فاصلشون به اندازه یک تار مو هست اصلا یک آمار در کشورهای غیر اسلامی هم بگیرین کاملا مشخص است که در جوامعی که مشکلات اقتصادی و فقر بیشتر هست در کنارش مشکلات اخلاقی و فساد هم خیلی بیشتر هست خوب همه اینها رو نسل جوان تاثیر میذاره انسان برای این آفریده شده که زندگی بکنه وقتی زندگی رو روال نباشه کارد به استخوان میرسه و خیلی از مردم از همه چی زده میشن حتی از اعتقاداتشون
من قصد بدی نداشتم من نظر خودم رو گفتم شما هم نظرات خودتون رو گفتین خواننده باید قضاوت بکنه که کئوم درسته و این که اگر اعضا و کاربران با هم بحث میکنند این باعث میشه که مسایل موشکافانه بررسی بشه و همه دیدگاه ها و راهکارها بررسی بشه و مطلب داغ بشه اگر همه حرفها بخواد در تایید حرفهای همدیگه باشه که دلایل ریشه یابی نمیشه من از این دوست بزرگوارمون معذرت میخوام قصد جبهه گیری هم نداشتم فقط دوست دارم از روی تعصب نظر ندین بیاییم واقعیتهای جامعه را بدون هیچ گونه تعصبی بیان کنید
سلام خدمت همگی.
من هم اعتقاد دارم این بحث ها و جبهه های متفاوت وجود داشته باشه. یعنی چی که بعضی ها می گن کم نمیارم. این حرف خلاف قوانین مباحثاته. ما نیومدیم که نظر خودمونو به هم تحمیل کنیم که. ما اومدیم نظر خودمونو بگیم تا نظر دیگران رو هم بشنویم و یک نتیجه گیری کلی بشه تا تفکرات در جامعه به یک سمت کشیده بشه و کار ها بهتر انجام بشه. من توصیه می کنم که دوستان حق گرا باشن و با تعصب رو حرف خودشون سعی به جنجال کشیدن بحث نداشته باشن. ما همه ایرانی هستیم و با هم دوستیم. بحث دوستانه داشته باشیم تا این اتحاد بین ما حفظ بشه. در ضمن به نظر من نتایج این گفت و گو ها به بیرون از سایت درز بکنه تا تفکرات همه گیر تر بشه.
ممنونم
خدمت جنابomidhadi عرض کنم که دلشون می خواد بر اساس دین بحث ادامه داشته باشه؟ بله درسته که پیامبر عظیم الشان اسلام اون جمله رو فرمودن. اما تفسیر غلط نشه. ایشون اون جمله رو نگفتن تا مجوز به گناه افراد فقیر و تهی دست بدن. ایشون با اون جمله به این افراد گفتن که مواظب باشین که در امتحان سختی واقع شدین. یعنی وظیفه شما دو برابره. البته به تبع اون پاداش شما هم بیشتره. اصلا بیایم از قرآن آیه بیاریم.آیه 7 سوره مبارکه ابراهیم."و اذ تاذن ربکم لئن شکرتم لازیدنکم و لئن کفرتم ان عذابی لشدید" به وعده خدا ایمان نداریم؟ خدا داره می گه از طرف خوش که اگه شکر کنید خدا نعمت شما را افزایش وی ده و اگه کافر بشین عذاب خدا نزدیک و بسیار درد ناک است. این عین وعده خداست. اگه در فقر باشیم و شکر کنیم نعمت افزایش پیدا می کنه. اما با کفر نعمت در فقر چی می شه؟ پس فقر یک آزمایشه. هر آزمایشی هم سخته. بی خود نیست خدا در قرآن اینگونه آزمایش ها رو فتنه معرفی می کنه. این آزمایش عیار سنجه. عیار انسان رو مشخص می کنه. پس نمی تونه توجیح انحراف باشه. اما حرف شما درسته که از دلایل این انحراف فقره. کاملا صحیحه . طبیعی هم هست که هر فتنه ای ریزشهایی داشته باشه.
نقل قول: نوشته اصلی توسط : Hush dragon نمایش پست ها دوستان حق گرا باشن و با تعصب رو حرف خودشون سعی به جنجال کشیدن بحث نداشته باشن. ما همه ایرانی هستیم و با هم دوستیم. ممنونم
منظور من این بود که لطفا سعی بشه که نظرات مودبانه مطرح بشه وبه کسی توهین نشه. در عین حال که داره مباحثه میشه اصل احترام متقابل فراموش نشه.
به هرحال هم نظام اموزشیه ماگیر داره هم مدیرهای ما هم به اصطلاح مدبرهای ما.مثلا گاهی معلم پرورشی یا دبیر قران همه رو میاد به امر به معروف ونهی از منکر دعوت میکنه واعلام میکنه چادر حجاب برتره اما متاسفانه دانش اموز همون دبیر رو اتفاقی توی یه مکان عمومی وبدحجاب وصدقلم ارایش شده میبینه این در حالیه که اون دبیر باید بدونه هرجای دنیا باید الگوباشه وکوچکترین رفتار خلاف قاعده اون براش ضمان دنیوی واخروی داره .اون دانش اموز پس چطور این تعارض رو توی مخیله خودش حل کنه.وقتی میبینه از حرف تا عمل این همه فاصله است وکسی رو که به عنوان مربی پرورشی یا قران خودش با این ریخت واوضاع دیده فکر میکنید پیش خودش چی میگه؟؟میگه ای بابا وقت خودمونو واسه چه چیزایی صرف کردیم وفکر کردن ما بچه ایم وهیچی هالیمون نیست وحجاب ودین واخلاق و...همه کشکه.واین که مربی ماست واینجوریه خوب لابد فهمیده که این چیزا به درد نمیخوره والا خودش رعایت میکرد...البته گاهی هستند عده ای که بدلیل نهادینه شدن این موارد توی خانواده وبدو رشد این تعارضات براشون بی مفهومه وخودشون راه درست رو تشخیص میدن ولی همه بچه های ما اینطور نیستن وبعضی هاشوناتفاقا دنبال راه در رو هستن.نظام اموزشی ما باید افرادی رو که به سمت مربی دانش اموزان قراره انتخاب کنن باروشهای سنجیده تری غربال گری کنن وصرف کسب یه رتبه پایین مجوزی برای ورود به نظام اموزش وپرورش نباشه.باید وزارت اموزش وپرورش تبدیل به وزارت پرورش واموزش بشه البته نه فقط از جنبه املایی از لحاظ کاربرد...علم بدون معنویات سم کشنده است.چه خوب میشداگه قراربراستخدام دبیر هست یه دوره روانشناسی وخودشناسی وخداشناسی براشون میگذاشتن وپس از پایان دوره باز هم یه بررسی به عمل میومد وبهترین ها برای امر خطیر تربیت وتعلیم بچه ها انتخاب میشدن. باور کنید ارزششو داشت که برای طی دوره دبیری حتی 3سال وقت وهزینه صرف میشد چون مساله ربیت وتعلیم توامان باهم میتونه حیات بخش وسازنده باشه.پس یعنی کسی که حرفش باعمل یکی باشه واز لحاظ روانشناسی بتونه تقریبا با هر برخوردی چطور رفتار کنه وخلاصه اعتقادات دینی مارو برای بچه ها ضمن تدریس تشریح ونهادینه کنه باید به این سمت منصوب بشه...والسلام.
چقدر هم رای آورده این مورد:khaneh:.
مردم خودشون سست ایمان هستن میندارن گردن مبلغان دینی.
پس اون آمریکایی که از اون ور دنیا ایمان میاره تکلیفش چیه؟آیا خودش خواسته یا دینش رو بهش درست تبلیغ کردن؟:Gol:
اینقدر فساد و مال حرام زیاد شده که مردم نای ثواب کردن ندارن و همش در حال گناه هستند.
حالا میندازن گردن عالمان دینی!!!!
البته اونایی که به این مورد رای دادن میشه گفت عمل نکردن برخی افراد مذهبی جامعه به دستورات دینی شاید نظورشون این بوده. به خود بنگر که در خود بینی آنچه بر خود آری
:Gol:
روزى مأمون عباسى در مجلس عمومى خودش كه حضرت امام رضا (ع) هم در آنجا تشريف داشتند، بر اريكه حكومت نشسته، و رفت و آمد مردم عمومى بود، در اين ميان به مأمون خبر رسيد كه يك مرد صوفى دست به سرقت زده و دستگير شده است، مأمون عباسى امر به احضار وى كرد، آن مرد را كه آوردند، ديد كه حالتى رقّت بار و ظاهرى بسيار فقيرانه دارد، و اثر سجده بر پيشانيش هست! مأمون بدو گفت: آيا تو با اين ظاهر خوب دست به سرقت زده اى؟! آن مرد گفت: از روى اضطرار بوده نه اختيار، چون تو از دادن حقّ من خوددارى كرده اى. ـ چه حقّى؟ ـ حقّ من از بيت المال، چون من ابن السبيل[1] و فقيرم با وجودى كه قرآن را هم از حفظ دارم! حال از خودت شروع كن نخست حدّ شرعى را برخودت جارى كن و سپس بر من. وقتی پیامبر بزرگ اسلام فرمود که فقر زمینه ساز کفر هست درست فرمودند و خوب بشر هم یک طاقتی دارد وقتی کارد به استخوان برسد انسان دست به هر کاری میزند
چرا اکثر جوونای ما دارن از دستورهای دینی منحرف میشن؟!! چاره چیه؟؟؟؟؟؟
شاید دلیلش عدم توانایی دین و کارشناسان دینی درپاسخ گویی به سوالات وشبهات جوونا است.
شاید...
هر چقدر هم که سرمون رو تو برف بکنیم و بخوایم که هر صدای مخالفی رو ساکت کنیم کاری از پیش نمیره.
مطمئن باشید... :ok:
با سلام خدمت همه بزرگواران :Gol::Gol::Gol:
در جواب فرمايش دوست عزيزمون بايد بعرض برسونم
برخلاف فرمايش حضرتعالي دين در اين مسئله بسيار هم قدرتمند هست دين همون ديني هست كه پيامبر در طول 23 سال تونست تنها سربازانش رو كه براي فتح مكه همراه پيامبر آمدند به 10 هزار نفر برسونه و در تاريخ هم ثابت هست كه پيامبر هيچوقت هم در قبول دين متوسل به زور و زر نشد دين همون ديني هست كه از دلش هزاران عالم و دانشمند فرهيخته كه هر كدامشان مانند خورشيدي در آسمان دين درخشيدند و تا الان هم كه الانه از شمع وجودشون سراسر عالم اسلام و حتي همين دنياي غرب داره بهره مند ميشه
كارشناس دين اگه واقعا كارشناس باشه هيچ كوتاهي در پاسخ به شبهات ديني جوونا نمي كنه ولي به نظر من اين خود جوان هست كه مراجعه نمي كنه بنده خودم در محل تبليغيم مي بينم كه بسياري از همين جوونا براي رفع شبهات ديني مراجعه ميكنن و حتي در طرح صالحين كه از طرف مقاومت بسيج تشكيل ميشه كاملا مي بينم ساعتها اين جلسه طول ميكشه و بسيار هم پر بار هست حتي در ايام اعتكاف نيز سه جلسه پرسش و پاسخ براي جوونا گرفتيم و آنچنان جواب داد كه حتي تقاضا براي ادامه اين جلسات آمد پس به كارشناس هم نميشود اعتراض كرد البته اين رو اعتراف ميكنم اگر كارشناس از علم و آگاهي كامل برخوردار نباشه جوون از دورش پراكنده ميشه :ok::ok:
اما دين گريزي جوان معلول چند علت هست
1- تبليغات مسموم رسانه هاي غربي بوسيله تصاوير ماهواره ايي هست وقتي تصاوير ماهواره هر روز و شب اونهم تا پاسي از شب پشت سر هم به پخش تصاوير مستهجن مي پردازند و اين جوان بي اراده ما با دست خودش خودش رو باين وسيله به هلاكت ميندازه (و لاتلقوا بايديكم الي التهلكه) و داره نگاه ميكنه يا حتي صرف نظر از تصاوير ماهواره ايي همين تلويزيون خودمون كه بعضي برنامه هاي زنده را در ارذل الاوقات شبانه پخش ميكنه و اين جوان بي اراده هم بدور از دغدغه هاي مذهبي مي نشينه و تا ساعت 1 و 2 شب نگاه ميكنه اونوقت حتما نماز صبحش قضا ميشه وقتي در سريالهاي زهر آگين رسانه هاي بيگانه بصورت علني به تبليغ مظاهر شرك و كفر و فساد مي پردازند ( بي حجابي و بي عفتي ، مشروع نشان دادن روابط پنهاني زنان شوهر دار با مردان بيگانه ، روابط خارج از ازدواج بين دختران مجرد و پسران ، دوستيهاي پنهاني و مراودات زهر آگين كه در قالب دوستيهاي بين دختر و پسر مطرح ميشود )
و اين جوان بي اراده ما با فراموش كردن فرهنگ كهن 5000 ساله با الگو پذيري از دنياي غربي كه از تاريخ تاسيسش تا الان به 600 ، 700 سال هم نرسيده مياد و اون الگوها رو در روش و منش و حتي حرف زدن و .... تقليد ميكنه و اينها را به عمل ميگيره كه حتي يه چند وقتيه متاسفانه در بين بانوان متاهل ما هم دوستيهاي بين اونها و پسران مجرد رايج شده
خوب شما بفرمائيد با اين وجود ديگر رمقي مي مونه كه ما بيائيم بگيم چرا جووناي ما از دين فرار ميكنن خوب معلومه ديگه وقتي شيطان با تمام مظاهر دنيا فريبي اش داره روي فكر و روح جوانان ما كار ميكنه كجا حال و حوصله ايي براي گوش دادن به مسائل معنوي بوجود مياد و البته بايد شيطان به وجودش افتخار كنه كه لاقعدن لهم صراطك المستقيم و يا در جاي ديگه ايي در مقابل خدا شاخ و شونه ميكشه كه ثُمَّ لَآتِیَنَّهُمْ مِنْ بَیْنِ أَیْدیهِمْ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ وَ عَنْ أَیْمانِهِمْ وَ عَنْ شَمائِلِهِمْ وَ لا تَجِدُ أَكْثَرَهُمْ شاكِرینَ و ده ها آيه مشابه كه همه نشان دهنده اينه كه عيب از خودمون هست ، شيطان هيچوقت تسلطلي بر روي ما نداره و لا تجعل الله للكافرين علي المومنين سبيلا اين خودمون هستيم كه چراغ سبز رو نشون شيطان ميديم در اين باب بسيار بسيار مسائل هست كه اگه بخوام بگم خودش يه سايت جداگانه ميطلبه و از باب نمونه به قضيه تسخير اندلس بدست اروپائيان و قتل عام مسلمانان اشاره ميكنم
اسلام به ذات خود ندارد عيبي ### هر عيب كه هست از مسلماني ماست
2- فقر و فحشا كه زائيده بيكاري هست يكي از عوامل مهم دين گريزي جوانان ما هست جوان بيكار ما (سلمنا اگه كار باشه و جوان تنبلي نكنه ) وقتي با جيب خالي سر سفره خانواده اش مي نشينه و پيش زن و بچه اش خجالت ميكشه و عرق شرم از سر و صورتش روان ميشه از نظر روحي ( و لاتقربوا الصلوه و انتم كسالي ) آنچنان در فشار قرار ميگيره كه بفرمايش صادق آل محمد (ع) كاد ان يكون الفقر كفرا اين جوان خودبخود به كفر و شرك كشيده ميشه كه البته اين نقيصه بر ميگرده به سياستها و توانايي مسئولين ذيربط كه چقدر بفكر معيشت جوانان هستند ولي به مسئولين ديني ربطي نداره چون ايجاد شغل يه كار اجرائي هست كه دين هم روي اون تاكيد داره
چقدر هم رای آورده این مورد. مردم خودشون سست ایمان هستن میندارن گردن مبلغان دینی. پس اون آمریکایی که از اون ور دنیا ایمان میاره تکلیفش چیه؟آیا خودش خواسته یا دینش رو بهش درست تبلیغ کردن؟
من به شخصه اعتقادم بر اینه که شایدعلت اصلی انحراف هجوم عده ای افراد بیسواد وترسو وعقب مانده فکری به زیر پرچم دینیه که خودشونو یه جورایی تبرئه کنن. .واین باعث شده اسلام دیگه هیچ جذابیت وتازگی برای مسلمونا نداشته باشه وعده اونا هم کم نیست متاسفانه[.البته هرکی نظری داره که قابل احترامه.
شاید دلیلش عدم توانایی دین و کارشناسان دینی درپاسخ گویی به سوالات وشبهات جوونا است. شاید...
هر چقدر هم که سرمون رو تو برف بکنیم و بخوایم که هر صدای مخالفی رو ساکت کنیم کاری از پیش نمیره. مطمئن باشید...
سلام علیکم! خسته راهپیمایی امروز نباشید! باز ما چندروز نبودیم تاپیک رو به هم ریختید!!!:Moteajeb!:
بزرگوار عزیز جناب kinguse بحث توانایی دین و توانایی کارشناسان دین دو مقوله جدا از هم است اما در توانایی دین هیچ شکی نیست ؛ دینی که ادعای دین خاتم و کامل را دارد قطعا به همه پرسشهای انسان تا آخر دنیا پاسخی دارد. اما خب برای بدست آوردن این پاسخ باید راه مخصوص به خودش رو رفت و البته باید این پاسخ رو به زبان روز آپدیت (UPDATE) نمود و بیان کرد. در ثانی کجا اسلام صدای مخالف رو ساکت کرده؟؟؟ شما یه نمونه بیار! مناظرات ائمه معصومین علیهم السلام خود بیانگر این است که در دین ما اصلا بنای ساکت کردن صدای مخالف را ندارد.
وقتی پیامبر بزرگ اسلام فرمود که فقر زمینه ساز کفر هست درست فرمودند و خوب بشر هم یک طاقتی دارد وقتی کارد به استخوان برسد انسان دست به هر کاری میزند
عزيزان بزرگوار در نقل احاديث دقت بفرمائيد اين حديث منقول از امام صادق هست كه سلسه سندش ميرسه به پيامبر
فيما رواه الامام الصادق (ع )، عن آبائه (ع ) عن النبى (ص ) : كاد الفقر ان يكون كفرا ... به روايت امام صادق (ع )، از پدرانش (ع) از پيامبر (ص ) - : فقر به آن نزديك است كه به كفر انجامد...
من در همان پست های قبلی گفتم که برای اصلاح جامعه باید از خودمون شروع کنیم و گرنه به نتیجه مطلوب نمی رسیم. نمیشه که من برم توی خونه ام بنشینم و بیرون نیام که مبادا چشمم به نامحرم بیفته و گناه کنم. اصلا منظور اسلام این نیست. اگر کسی میگه که دین همچین چیزی گفته به نظر من به دین خیانت کرده بلکه اسلام میگه ای زنان مومن حجابتون رو رعایت کنید و ای مردان مومن شما هم نگاهتون رو کنترل کنید. اسلام میگه در جامعه باید همه زمینه های گناه رو از بین برد اما این به این معنا نیست که صورت مسأله رو پاک کنیم. من یه مثال بزنم ( باز دوستان گیر ندن که این مثالتون صد در صد با موضوع مورد بحث یکی نیست!:Nishkhand: ) تقریبا 45 روز قبل موقعی که سکه خیلی گرون شده بود و مردم کنار بانکها صف می ایستادند. من یک روز ساعت 3 یا 3.5 عصر از کنار بانک ملی مرکزی داشتم رد میشدم دیدم تقریبا حدود 40یا 50 نفر مرد و زن در دو ردیف جدا هر کدومشون یک پتو یا لحافی روی زمین پهن کردند و روش نشستند. اولش جاخوردم ولی بعدش یادم اومد که بله اینها از الان صف وا می ایستند تا فردا ساعت 7.5 صبح که بانک باز میشه به هر کدومشون 5 تا سکه بدن و بعد هر کدوم رو توی بازار آزاد 40 یا 50 هزار تومن بفروشند میشه 200 یا نهایتا 250هزار تومن! یعنی برای 250هزارتومن حاضریم بیریم یک شب تا صبح اونهم توی سرمای 45 روز قبل توی خیابون بخوابیم اما واسه تربیت بچه هامون و خودمون . . . چی بگم؟ تا موقعی که دغدغه دین نداشته باشیم اوضاع همین جوری هست دغدغه دین یعنی اینکه دین اولویت اول زندگیمون باشه نه اینکه اول چیزهای دیگه، بعد اگه حالش بود به دین برسیم اللهم عجل لولیک الفرج
من به شخصه اعتقادم بر اینه که شایدعلت اصلی انحراف هجوم عده ای افراد بیسواد وترسو وعقب مانده فکری به زیر پرچم دینیه که خودشونو یه جورایی تبرئه کنن. .واین باعث شده اسلام دیگه هیچ جذابیت وتازگی برای مسلمونا نداشته باشه وعده اونا هم کم نیست متاسفانه[.البته هرکی نظری داره که قابل احترامه.
شما فکر کنید من یه مجتهد دینی هستم.
به شما میگم برو گناه کن.
عقلت چی میگه؟ عقلت میگه به مقام و منزلت و شخصیت من نگاه کن؟ یا به نوع و عمق حرف و تبلیغ من نگاه کن؟
بنده به شخصه حتی با بعضی استفتاهای مجتهدم مخالفم هستم و در مورد حرفاشون تحقیق میکنم.
شما و جوونای ما هم باید چنین باشید.اونا وظیفه گفتن خوبی ها رو دارن بدی ها رو که گفتن باید اوزیون گوشمون کنیم و تجربه بگیریم تا گناه نکنیم. جوونی که فقط تقلید کنه و تحقیق نکنه مشکل خودشه.
شما دین رو بخاطر زیباییش قبول نکردی.هیچکس دین رو بخاطر زیبا بودنش قبول نمیکنه.
دین به خودی خود زیباست چون باعث تجلی روح و آرامش روح میشه.پس کسی که میگه من از دین زده شدم مشکل خودشه و این فرد نمیخواد خودشو اصلاح کنه و به قرب برسه.
ما دین رو بخاطر رسیدن به کمالات والای انسانیت قبول کردیم.پس برای رسیدن به این کمالات باید خودمون تلاش کنیم.
التماس دعا.
:Gol:
اگه شما بیاین و یک سطل رنگ بریزی تو یه حوض کل آب حوض رنگی می شه. و به تبع همین قانون اگه شما یه فضای دینی رو به شیوه صحیح به جامعه اعمال کنید بعد از مدتی خانواده و بلکه افراد آن از جمله جوانان با آن محیط وفق می گیرند. و این نتیجه دلخواه است.
وقتي در سريالهاي زهر آگين رسانه هاي بيگانه بصورت علني به تبليغ مظاهر شرك و كفر و فساد مي پردازند ( بي حجابي و بي عفتي ، مشروع نشان دادن روابط پنهاني زنان شوهر دار با مردان بيگانه ، روابط خارج از ازدواج بين دختران مجرد و پسران ، دوستيهاي پنهاني و مراودات زهر آگين كه در قالب دوستيهاي بين دختر و پسر مطرح ميشود )
فقط کسی می تونه این چنین دقیق به کنه قضیه پی ببره که با دقت بالایی سریالها رو دنبال کنه....!
اسلام به ذات خود ندارد عيبي ### هر عيب كه هست از مسلماني ماست
به هر حال مسلمان نمود ظاهری اسلام است. وقتی نمود ظاهری اسلام این چنین باشه خب معلومه که دیگه جوونا از اسلام قطع امید می کنند.حالا هی بگیم نه اسلام یه چیزه دیگه است...چه فایده؟؟
به قول معروف:
اما در توانایی دین هیچ شکی نیست ؛ دینی که ادعای دین خاتم و کامل را دارد قطعا به همه پرسشهای انسان تا آخر دنیا پاسخی دارد.
اسلام برای سوالات جواب دارد یا انسان؟؟
جواب سوالات دینی ما هزاران سال است که توسط امثال من وشما داده می شه.
اما خب برای بدست آوردن این پاسخ باید راه مخصوص به خودش رو رفت و البته باید این پاسخ رو به زبان روز آپدیت (UPDATE) نمود و بیان کرد.
آره ولی اگه اپدیتها توسط خود مایکروسافت نباشه(که نیست) چی؟؟
(امیدوارم منظورم رسیده باشه...)
در ثانی کجا اسلام صدای مخالف رو ساکت کرده؟؟؟ شما یه نمونه بیار!
خواهشا ما رو با ...... در ننداز :ok:
در ضمن نمونه زیاده. کافیه فقط چشم و گوش یه کم باز بشه.همین.
به هر حال مسلمان نمود ظاهری اسلام است. وقتی نمود ظاهری اسلام این چنین باشه خب معلومه که دیگه جوونا از اسلام قطع امید می کنند.حالا هی بگیم نه اسلام یه چیزه دیگه است...چه فایده؟؟
دوست بزرگوار! شما خودتان می گویید نمود ظاهری! بین نمود ظاهری و واقعی قاصله بسیار است. انشاءالله خدا کمک کنه که بتونیم مسلمان واقعی باشیم
اسلام برای سوالات جواب دارد یا انسان؟؟ جواب سوالات دینی ما هزاران سال است که توسط امثال من وشما داده می شه.
واقعا من منظورتون رو نفهمیدم. اینکه گفتین یعنی چی؟ و همینطور این دوتا رو:
آره ولی اگه اپدیتها توسط خود مایکروسافت نباشه(که نیست) چی؟؟ (امیدوارم منظورم رسیده باشه...)
خواهشا ما رو با ...... در ننداز در ضمن نمونه زیاده. کافیه فقط چشم و گوش یه کم باز بشه.همین.
اگه توضیح بدین که ما هم بفهمیم منظورتون چی بوده؟؟؟ خواهشا زیر لیسانس باشه که بتونیم هضمش کنیم
با سلام و احترام به تمام دوستان
بنده حقیر اینگونه فکر میکنم چرا کتاب دینی ما باید کتابی باشد که همش بخونیم که تست بزنیم تو کنکور که ضریبش 3 هست کم نشه رتبم بیاد پایین؟ چرا باید ایات رو اونقدر دقیق بخونم که سوال رو کمی پیجوندن و مفهومی کردن بتونم تست بزنم؟چرا باید دینی که هست دین و زندگی رو طوری بخونم که آیه دادن بتونم با اشعاری که تا حالا ندیدم مطابقت بدم؟باید دینی رو بخونم که با دینم آشنا بشم با کلام حق با زندگی و سیره ائمه تا دیگری رو اسوه قرار ندم ،قرآن رو بخونم تا سرلوحه ی زندگیم قرار بدم و قرآن گونه و علی وار زندگی کنم.
معلم دینی باید تسلط کامل به کلام حق و جاذبه ای مانند خلق رسول الله داشته باشد تا ضربه به دین نخورد...
معلم دینی ای دینی درس میده بیرون از مدرسه خودش موهاش بیرونه چه فایده؟؟؟!!
پس نتیجه ای که میشه گرفت اینه که ما مسلمونها باید مسلمون تر بشیم. من روزنامه روز پنجشنبه رو داشتم می خوندم به این خبر رسیدم: « هفته گذشته گرانترین پیش فروش مسکن در تهران رقم خورد. پنت هاوسی با مساحت 840 متر مربع در محله زعفرانیه تهران با مبلغ 16 میلیارد و 800 میلیون تومان در سامانه مجازی معاملات ملکی به ثبت رسید و رکورد عجیبی را رقم زد. به گفته سازنده این ملک، هر متر مربع از این واحد مسکونی که در طبقه 14 ساختمان است؛ به ارزش 20میلیون تومان قیمت گذاری شده و تا 20ماه دیگر تحویل داده می شود.» (روزنامه خراسان 20/11/90) خب حالا این هم وصیتنامه شهید چمران هست: « اى مرگ آماده شدهام و اين امرى است طبيعى و مدتهاست كه با آن آشنا شدهام، ولى براى اولين بار وصيت مىكنم...
خوشحالم كه در چنين راهى به شهادت مىرسم. خوشحالم كه از عالم و مافيها بريدهام. همه چيز را ترك كردهام و علايق را زير پا گذاشتهام. قيد و بند را پاره كردهام و دنيا و مافيها را سهطلاقه كردهام و با آغوش باز به استقبال شهادت مىروم.
از اينكه به لبنان آمدم و پنج يا شش سال با مشكلاتى سخت دست به گريبان بودهام متأسف نيستم. از اينكه امريكا را ترك گفتهام، از اينكه دنياى لذات و راحتطلبى را پشت سر گذاشتم، از اينكه دنياى علم را فراموش كردم، از اينكه از همه زيبايىها و خاطره زن عزيز و فرزندان دلبندم گذشتهام متأسف نيستم...
از آن دنياى مادى و راحتطلبى گذشتم و به دنياى درد و محروميت، رنج و شكست، اتهام و فقر و تنهايى قدم گذاشتم. با محرومين همنشين شدم و با دردمندان و شكستهدلان همآواز گشتم.
از دنياى سرمايهداران و ستمگران گذشتم و به عالم محرومين و مظلومين وارد شدم و با تمام اين احوال متأسف نيستم...»
خب انصافا خودتون مفایسه کنید. کسی که الگویش شهید چمران باشد کجا و آنکه به دنبال لذات زودگذر و حلال دنیا باشد کجا. جامعه 30سال پیش الگویش چمران ها و باکری ها و ... بودند اما الگوی جامعه و جوانان امروز چه کسانی هستند؟ خودتان بهتر میدانید.و توقع دارید که جوانان ما دیندار و متدین باشند؟؟؟ این توقع بیجایی نیست؟؟؟ آیا فقط مقصر نظام آموزشی ماست؟ قطعا اینگونه نیست همانگونه که در پست قبلی گفتم: خود ماها مقصر هستیم چون دغدغه دین نداشتیم چون دین مساله اول زندگیمون نبود و هزارتا دلیل دیگه . . . یا علی اللهم عجل لولیک الفرج
دوستان من واقعا دلیل اصلیه این دلزدگی از دین رو نمیدونم ولی به جرات میگم که دین شناخته شده ی فعلی در ایران برای اکثریت قریب به اتفاق جوونهای ما هیچ نوع جذابیتی که نداره هیچ بلکه به قول عده زیادی باعث عقب مانده قلمداد کردن اوناست.من از این مسئله خیلی رنج میبرم .تاحالا فقط حدس زدیم ولی من تازه فهمیدم که این نظرها همه فرعیات هستن یه دلیل مادر باید وجود داشته باشه که عقل من حداقل کفاف فهم اون دلیل رو نمیده...لطفا بیایید بیشتر متمرکز بشیم.
با سلام
یک نکته را لازم میدانم اشاره کنم و آن اینکه
مسئله ای که طرح شده دو بخش دارد:
1) بخش نظری (چرا جوانان از دین منحرف شده اند؟)
2) بخش عملی (چاره چیست؟)
این تقسیم بندی، کاملاً منطقی و درست است، اما اگر هر کدام از ما با توجه به تجربیات شخصی و مطالعاتمان بتوانیم عوامل مؤثر (بخش اول) را در حد قانع کننده ای بررسی کنیم، کار بزرگی انجام داده ایم.
برخی دوستان به شدت عمل گرا هستند و به سرعت به سراغ راهکارهای عملی میروند، ولی دوستان، ما تا ندانیم مشکل دقیقاً چیست، پراکندگی آن در کشور چگونه است، در چه اقشاری بیشتر است، در زنان و مردان چه شکلی میابد، در تاریخ ما چه سیری را طی کرده است و ... نمیتوانیم پیشنهادات عملی مؤثری ارائه دهیم. امروزه دیگر تاریخ مصرف راهکارهای انقلابی گذشته است، و جامعه ما نیاز به منطق دارد.
دوست بزرگوار! یعنی پشت راهکارهای انقلابی هیچ منطقی نیست؟؟؟ واقعا هیچ منطقی ندارد؟؟؟
راهکارهای انقلابی بیشتر احساساتی و کمتر منطقی اند،
هرچند در یک فرایند برنامه ریزی شده میتوانند بخشی از یک برنامه مدون باشند که غالباً اهداف خاصی را تأمین کنند،
اما از آنجایی که این روشها بیشتر خشونت عریان یا نمادین را سرلوحه کار خود قرار میدهند، نمیتوانند در اصلاحات فرهنگی و عقیدتی (در اینجا) مؤثر باشند.
راهکارهای انقلابی بیشتر احساساتی و کمتر منطقی اند،
هرچند در یک فرایند برنامه ریزی شده میتوانند بخشی از یک برنامه مدون باشند که غالباً اهداف خاصی را تأمین کنند،
اما از آنجایی که این روشها بیشتر خشونت عریان یا نمادین را سرلوحه کار خود قرار میدهند، نمیتوانند در اصلاحات فرهنگی و عقیدتی (در اینجا) مؤثر باشند.
عجب راهكارهاي احساسي ديگه چه صيغه ايي هست به نظر شما تدوين اينهمه قوانين و ايجاد بستر مناسب براي رشد سطح فرهنگ جوانان در سطح كلان جامعه احساسي هست يا منطقي ايجاد برنامه هاي متنوع امكان استفاده از محيطهاي آموزشي ايجاد وزارتي مستقل بنام وزارت ورزش و جوانان صرف هنگفت بودجه هاي كلان در ورزشي مانند فوتبال ، گسترش فضاهاي آموزشي و .... هدفي جز خدمت به نسل جوان ما هست ؟؟؟
من منكر ضعف عملكرد مسئولين نيستم و ميدونم كه در برخي موارد كم كاري كردند و ميكنن ولي جناب ضرب المثل اينو هم بايد اذعان داشته باشيم كه عدم اقبال جوانان ما از اين امكانات هم باعث شده بخشي از آن در خمود و ركود باقي بماند بنده در بخش قبلي خدمتتون عرض كردم بي رغبتي جوانان ما محصول ره آورد دنياي غرب بر اثر الگوهاي نامناسب شانيت خودشون هست و الا كجا جوان ما ميدانست بايد براي شلواري كه 50 يا 60 هزار تومان پول بي زبانش رو از جيب باباش داده ببره خياطي بگه آقا اينجاشو پاره كن اونجاشو ريش ريش كن حال حكومت كه مياد با اين مظاهر وارداتي مبارزه مي كنه ما بنشينيم و بگيم برنامه ها احساسي هستند و كمتر منطقي اند احساس و منطق دو مقوله عموم و خصوص من وجه هستند نقيض همديگر نيستند كه شما در تقسيم بندي راهكارها به اين نوع استدلال متوسل ميشويد
فرموديد هدف خاصي را تامين مي كنند احتمالا منظورتون ليدرهاي تدوينگر سرنوشت فوتبال منظورتون هست و الا اوني كه هدف اوليه استفاده از بستر مناسب را فراهم آورده هيچ هدفي بجز خدمت و صلاح جوان ما نداشته
از اين حرفتون به ياد يه داستاني افتادم كه حتما شما هم شنيديد كه ميگه روزي رضاخان رفته بود توي يكي از پادگانها سان ببينه سربازي جلو اومد و به ايشون گفت جناب شاه جيره غذائيمون كمه و ما هميشه گرسنه هستيم ميگن شاه در همون لحظه گلوله برفي را بدست اولين سرباز داد و دستور داد تا دست به دست تا آخرين نفر بهمديگر رد و بدل كنند وقتي كه به آخرين سرباز رسيد شده بود اندازه يه گردو شاه به اون سرباز گفت من امكانات ميدم ولي تا ميخواد بدستتون برسه كم مياد
حالا جناب ضرب المثل مسئله اينجاست كه در سطح كلان جامعه ما تدوين قوانين بر اساس مصلحت هست نه احساسي كه شما بيانش مي كنيد و اگه اين وسط امكاناتي حيف و ميل ميشه ربطي به دين و دينداران واقعي و تدوين قانون و .... نداره در زمان خود پيامبر هم كساني بودند كه از دين سوء استفاده ميكردند نمونه بارزش همين منافقيني بودند كه در ظل توجهات جامعه اسلامي زندگي ميكردند در خفا تيشه به ريشه اسلام هم ميزدند
مگه در زمان قبل از انقلاب مشكل نبود ؟؟؟؟ اتفاقا اون زمان كه امكانات مادي كشور بيشتر هم بود چون جمعيت كمتري داشتيم اما نبود نيروي متخصص و عدم وجود فناوريهاي پيشرفته باعث شده بود جامعه در فقر مالي و فرهنگي غرق بشه در حاليكه در همون زمان اروپا مشغول ساختن اقمار مصنوعي براي پرتاب به فضا بود (رجوع شود به خاطرات شهيد چمران )
اما با توجه به تمام مسائل و كم و كاستيهايي كه در اون زمان بود باز قوانين بر اساس منطق تدوين ميشدند نه احساس جناب ضرب المثل سوالي از شما دارم آيا قانون را بر اساس منطق وضع ميكنن يا احساس اگر بفرمائيد كه منطق كه باز ميشه همون حرف ما اگه بفرمائيد احساس پس چرا قانونگذار تصدي مقام مرجعيت و قضاوت را براي بانوان جايز ندانسته اگر قوانين احساسي هستند خوب نماد احساس و سكون هم كه خانمها هستند پس چرا اونها منع شدند در حاليكه در بين بسياري از خانمهاي كشور ما هستند كه توانايي اجراي قوانين را بر اساس عقل و منطق دارند خودتون ميگيد قانون
اتفاقا در محضر يكي از قضات شهرمون جلسه ايي داشتيم در اونجا با دوستانمون يه سوالي را مطرح كرديم كه چرا در قانون مسئله احساس جايگاهي ندارد ميدونيد اون آقا چي گفت فرمودند قانون يعني صلابت قانون يعني خشكي عين عبارتشونو دارم ميگم قانون در حوزه اعمال عدالت احساس نمي شناسه و اگر ميخواست قانون احساسي برخورد كنه بي عدالتي جامعه را فرا ميگرفت پس جناب ضرب المثل قانون هيچوقت نه احساسي تدوين ميشه نه احساسي برخورد ميكنه بلكه قانون بر اساس مصالح بندگان تدوين ميشه حالا اگر در رعايت قوانين ما دچار مشكل مي شيم بحثي است جدا گانه كه ربطي به خود قانون نداره
عجب راهكارهاي احساسي ديگه چه صيغه ايي هست به نظر شما تدوين اينهمه قوانين و ايجاد بستر مناسب براي رشد سطح فرهنگ جوانان در سطح كلان جامعه احساسي هست يا منطقي ايجاد برنامه هاي متنوع امكان استفاده از محيطهاي آموزشي ايجاد وزارتي مستقل بنام وزارت ورزش و جوانان صرف هنگفت بودجه هاي كلان در ورزشي مانند فوتبال ، گسترش فضاهاي آموزشي و .... هدفي جز خدمت به نسل جوان ما هست ؟؟؟
من منكر ضعف عملكرد مسئولين نيستم و ميدونم كه در برخي موارد كم كاري كردند و ميكنن ولي جناب ضرب المثل اينو هم بايد اذعان داشته باشيم كه عدم اقبال جوانان ما از اين امكانات هم باعث شده بخشي از آن در خمود و ركود باقي بماند بنده در بخش قبلي خدمتتون عرض كردم بي رغبتي جوانان ما محصول ره آورد دنياي غرب بر اثر الگوهاي نامناسب شانيت خودشون هست و الا كجا جوان ما ميدانست بايد براي شلواري كه 50 يا 60 هزار تومان پول بي زبانش رو از جيب باباش داده ببره خياطي بگه آقا اينجاشو پاره كن اونجاشو ريش ريش كن حال حكومت كه مياد با اين مظاهر وارداتي مبارزه مي كنه ما بنشينيم و بگيم برنامه ها احساسي هستند و كمتر منطقي اند احساس و منطق دو مقوله عموم و خصوص من وجه هستند نقيض همديگر نيستند كه شما در تقسيم بندي راهكارها به اين نوع استدلال متوسل ميشويد
فرموديد هدف خاصي را تامين مي كنند احتمالا منظورتون ليدرهاي تدوينگر سرنوشت فوتبال منظورتون هست و الا اوني كه هدف اوليه استفاده از بستر مناسب را فراهم آورده هيچ هدفي بجز خدمت و صلاح جوان ما نداشته
از اين حرفتون به ياد يه داستاني افتادم كه حتما شما هم شنيديد كه ميگه روزي رضاخان رفته بود توي يكي از پادگانها سان ببينه سربازي جلو اومد و به ايشون گفت جناب شاه جيره غذائيمون كمه و ما هميشه گرسنه هستيم ميگن شاه در همون لحظه گلوله برفي را بدست اولين سرباز داد و دستور داد تا دست به دست تا آخرين نفر بهمديگر رد و بدل كنند وقتي كه به آخرين سرباز رسيد شده بود اندازه يه گردو شاه به اون سرباز گفت من امكانات ميدم ولي تا ميخواد بدستتون برسه كم مياد
حالا جناب ضرب المثل مسئله اينجاست كه در سطح كلان جامعه ما تدوين قوانين بر اساس مصلحت هست نه احساسي كه شما بيانش مي كنيد و اگه اين وسط امكاناتي حيف و ميل ميشه ربطي به دين و دينداران واقعي و تدوين قانون و .... نداره در زمان خود پيامبر هم كساني بودند كه از دين سوء استفاده ميكردند نمونه بارزش همين منافقيني بودند كه در ظل توجهات جامعه اسلامي زندگي ميكردند در خفا تيشه به ريشه اسلام هم ميزدند
مگه در زمان قبل از انقلاب مشكل نبود ؟؟؟؟ اتفاقا اون زمان كه امكانات مادي كشور بيشتر هم بود چون جمعيت كمتري داشتيم اما نبود نيروي متخصص و عدم وجود فناوريهاي پيشرفته باعث شده بود جامعه در فقر مالي و فرهنگي غرق بشه در حاليكه در همون زمان اروپا مشغول ساختن اقمار مصنوعي براي پرتاب به فضا بود (رجوع شود به خاطرات شهيد چمران )
اما با توجه به تمام مسائل و كم و كاستيهايي كه در اون زمان بود باز قوانين بر اساس منطق تدوين ميشدند نه احساس جناب ضرب المثل سوالي از شما دارم آيا قانون را بر اساس منطق وضع ميكنن يا احساس اگر بفرمائيد كه منطق كه باز ميشه همون حرف ما اگه بفرمائيد احساس پس چرا قانونگذار تصدي مقام مرجعيت و قضاوت را براي بانوان جايز ندانسته اگر قوانين احساسي هستند خوب نماد احساس و سكون هم كه خانمها هستند پس چرا اونها منع شدند در حاليكه در بين بسياري از خانمهاي كشور ما هستند كه توانايي اجراي قوانين را بر اساس عقل و منطق دارند خودتون ميگيد قانون
اتفاقا در محضر يكي از قضات شهرمون جلسه ايي داشتيم در اونجا با دوستانمون يه سوالي را مطرح كرديم كه چرا در قانون مسئله احساس جايگاهي ندارد ميدونيد اون آقا چي گفت فرمودند قانون يعني صلابت قانون يعني خشكي عين عبارتشونو دارم ميگم قانون در حوزه اعمال عدالت احساس نمي شناسه و اگر ميخواست قانون احساسي برخورد كنه بي عدالتي جامعه را فرا ميگرفت پس جناب ضرب المثل قانون هيچوقت نه احساسي تدوين ميشه نه احساسي برخورد ميكنه بلكه قانون بر اساس مصالح بندگان تدوين ميشه حالا اگر در رعايت قوانين ما دچار مشكل مي شيم بحثي است جدا گانه كه ربطي به خود قانون نداره
حرفهاتون بوی تعصب میده و حقایق رو نادیده میگیرین و کمبودها و کاستی ها رو کوچک میشمارید
سلام دوست عزیز.بزرگترین مشگل بشر عبرت نگرفتن از تجربیات مردمان گذشته و انجام راه رفته آنها.
دوم اینکه باید همچین روزی بیاید,چون در قران امده در زمان ظهور امام مهدی کفر همه جا را میگیرد.نوشته ی مرا بد متوجه نشید,بنا این نیست که خدا خودش خواسته که چنین پیش بیاید.این آدم ها هستند که کافر میشوند,با این ماهواره و فیلم های سکسی و مشگلات مجردی انسانه و دام احتیاد به مواد مخدر از هر جنگی بدتر و باعث کافر شدن میشود.
امیدوارم متوجه شده باشید.
باشد که ظهور آقایمان را ببینیم,و از یاران با وفایش باشیم
لا حول و لا قوه الا بالله
***************
دو روز دسترسي به اينترنت نداشتم چه گيس و گيس كشي شده اينجا ، دوستان خواهشاً خواهشاً خواهشاً به ترتيب جلو بريم ، وقتي ما به همه اين مسائل و مشكلات خواهيم رسيد چرا اصرار ميكنيم كه زودتر راجبش بحث بشه خودم كه از اول بحث تا حالا شركت داشتم از پراكندگي اين چند صفحه گيج شدم چه برسه به كسي كه تازه ميخواد بياد بخونه
ما در کتاب دینی و معارف به اندازه کافی مطالب دینی داشتیم و کمبودی هم نداشتیم و الان هم نداریم
مطمئن هستيد ؟ ميشه بگيد در كدوم سال تحصيلي انواع غسل رو توضيح دادن؟ احكام استبراء رو چي ؟ چند درصد محصلين ما ميدونن چند تا مرجع تقليد داريم ؟
كتابهاي ما شده اينكه نماز چند ركعته وضو چه جوري گرفته ميشه (كه اونم دقت كنيد خيلي ها اشتباه وضو ميگيرن ) تيمم چيه ، جالب اينجاست كه هر سال هم تكرار ميشه حالا شما ميگيد كم و كسري نداره؟
شما تشخیص دادین مطالب لطیفه و قلمبه سلمبه بی مصرف هست در کتابهای دانش آموزان؟ کدام یکی عاری ازهویت اسلامیه؟
بله بنده تشخيص دادم كه اينها قلمبه سلمبه هستن نه الآن همون سالي كه اينها رو ميخوندم تشخيص دادم اين كتاب رو براي من نوشته بودن وقتي من واژه ها رو حتي درست نميتونستم تلفظ كنم يعني قلمبه سلمبه بوده به قول ضرب المثل چه دليلي داره به بچه كلاس دوم راهنمايي بيام برهان ها رو ياد بديم؟
در مورد ادامه بحث باید بگم که در مورد آموزش و پرورش صحبت نشه بهتره. چون فکر نکنم مشکل خاصی باشهک. البته نکته بسیار مهم در این زمینه فضای مدرسه ها یا دانشگاه هاست که می تواند در این موضوع موثر باشد. که اون هم در طول فضای حاکم بر جامعه قرار دارد. بهتره دنبال راهکار برای ایجاد یک فضای مناسب برای جامعه باشیم. البته این نظر منه
اتفاقاً بايد بحث بشه ، فكر ميكنم دوستان منظور بنده رو بد متوجه شدند ، منظور من نظام آموزشي بود نه صرفاً آموزش و پرورش كه البته فعلاً فقط آموزش هست و پرورش نداره
در تاپيكي سركار سها گفته بودن رفته بودن يه مدرسه اي شنيدن يه بچه كلاس چهارم به دوستش ميگه خواهر فلاني رو ديدي عجب تيكه ايه !!!! حالا درسته خانواده خيلي تاثير داره ولي مدرسه تاثير نداره؟
جوون همون بچه ايه كه الآن بزرگ شده با همون بذرهايي كه از بچه گي در ذهنش كاشتن ، اون بذرها رو معلمي كاشته كه پايين ترين حقوق رو ميگيره چرا بايد معلم دوره ابتدايي پايين ترين حقوق رو بگيره در حاليكه تاثيرگذاريش به مراتب بيشتر از دبيران مقاطع بالاتر هست؟ خواهش ميكنم دوستان در چارچوب بحث پيش برن
دوستان من چند صفحه قبل تو همین تاپیک این مطلب رو خطاب به دوستی که فرموده بودند مسئولین دارند کار خودشون رو میکنند و این بحث های ما هم اصلاً فایده ای نداره بیان کرده بودم:
چه بسا خیلی از مسئولها اینجا عضو باشند ، یا یه سر اینجا بیان یا خیلیها که اینجا هستند فردا مسئول بشند. ما اینجا داریم از فرهنگ
جامعه صحبت میکنیم، اصولاً مگه چقدر مسئولین میتونن در به وجود آوردن یک فرهنگ یا تغییر اون نقش داشته باشند. فرهنگ رو تک تک اعضای یک جامعهمیسازند...
فکر کنم حدس من درست از آب در اومده ...
عجب راهكارهاي احساسي ديگه چه صيغه ايي هست...
شما درست متوجه شدید؛ راهکار احساسی یک متناقض نماست، یعنی در واقع راهکار نیست، ولی به این معنا نیست که وجود ندارد. راهکار احساسی
یعنی پاک کردن صورت مسئله، که ناشی از غلبه احساسات بر منطق است (عقل انقلابی)، کاری که تا اینجا برخی دوستان سعی در انجام آن داشتند.
مثل اینکه عنوان میشد، ما اصولاً پدیده ای به نام دین گریزی نداریم یا اینکه این فقط ظاهر جامعه است و ما باید ظاهر جامعه رو از لوث بی دینان پاک
کنیم، تا مشکل حل شود و بدتر از همه اینکه در برخی نظرات این باور وجود دارد که دین گریزان همیشه در جامعه بوده اند و الان هم هستند و این اصلاً
مسئله چندان مهمی نیست ... !
منظور بنده از راهکارهای انقلابی (revolutionary solution) دقیقاً انقلاب ما نبوده، بلکه انقلاب به معنای وسیع کلمه و باقیماندن روحیه عملگرای افراطی
در برخی افراد است. این مسئله ای است که برای امروز جامعه ما مضرات بسیاری به همراه دارد. ما نیاز به بنیان سازی نظری در تمام زمینه ها خصوصاً
زمینه فرهنگی داریم. شما در پست قبلیتان از رسانه مثال زدید و کاملاً هم درست است. امروزه رسانه ها تأثیر بسزایی در شکل دادن به فرهنگ جوامع
دارند و اصطلاح «جنگ رسانه ای» و «جنگ نرم» که بسیار رایج است گواه همین مطلب است. در واقع ما مسئله را درست متوجه شده ایم اما در ارائه راه
حل درست ناتوانیم. چگونه است که عده ای بدون حضور فیزیکی در کشور ما از دورترین نقاط میتوانند این همه بر ذهن و روان ایرانیان اثرگذار باشند و عده
ای را با ظواهر و مدل های روز غربی روانه خیابان های ما کنند. مسئله این است که کسانی که این جریانات رسانه ای را راهبری میکنند پشتوانه نظری
بسیار قوی در این زمینه دارند و و کاملاً آگاهانه پای به عرصه عمل گذاشته اند. پایه های نظری مستحکم آنها پشتوانه عمل شان است.
آنها شیطنتشان را کرده اند و میکنند، اما ما در مقابل این هجوم، دفاع چندان قوی نداشته ایم و راهکارهای عملی و قانونی را تنهاترین و بهترین راه یافته
ایم که تاکنون کمترین اثر را داشته است و مثال آن را در برخورد با مسئله حجاب از اوایل انقلاب شاهد بوده ایم.
من منكر ضعف عملكرد مسئولين نيستم و ميدونم كه در برخي موارد كم كاري كردند و ميكنن ولي جناب ضرب المثل اينو هم بايد اذعان داشته باشيم كه عدم اقبال جوانان ما از اين امكانات هم باعث شده بخشي از آن در خمود و ركود باقي بماند بنده در بخش قبلي خدمتتون عرض كردم بي رغبتي جوانان ما محصول ره آورد دنياي غرب بر اثر الگوهاي نامناسب شانيت خودشون هست و الا كجا جوان ما ميدانست بايد براي شلواري كه 50 يا 60 هزار تومان پول بي زبانش رو از جيب باباش داده ببره خياطي بگه آقا اينجاشو پاره كن اونجاشو ريش ريش كن حال حكومت كه مياد با اين مظاهر وارداتي مبارزه مي كنه ما بنشينيم و بگيم برنامه ها احساسي هستند و كمتر منطقي اند احساس و منطق دو مقوله عموم و خصوص من وجه هستند نقيض همديگر نيستند كه شما در تقسيم بندي راهكارها به اين نوع استدلال متوسل ميشويد
فرموديد هدف خاصي را تامين مي كنند احتمالا منظورتون ليدرهاي تدوينگر سرنوشت فوتبال منظورتون هست و الا اوني كه هدف اوليه استفاده از بستر مناسب را فراهم آورده هيچ هدفي بجز خدمت و صلاح جوان ما نداشته
از اين حرفتون به ياد يه داستاني افتادم ...
به نظر شما تدوين اينهمه قوانين و ايجاد بستر مناسب براي رشد سطح فرهنگ جوانان در سطح كلان جامعه احساسي هست يا منطقي ايجاد برنامه هاي متنوع امكان استفاده از محيطهاي آموزشي ايجاد وزارتي مستقل بنام وزارت ورزش و جوانان صرف هنگفت بودجه هاي كلان در ورزشي مانند فوتبال ، گسترش فضاهاي آموزشي و .... هدفي جز خدمت به نسل جوان ما هست ؟؟؟
بنده به هیچ وجه سعی در تخطئه مسئولین و نادیده گرفتن تلاش های آنها نداشته ام. مشکل این نیست که مسئولین نیت خیر دارند یا نه، مشکل این
است که آیا با توجه به نیت خیری که دارند مسیر درستی هم برای حل مشکلات فرهنگی انتخاب می کنند یا اینکه تصور آنها بر این است که صرف
ساختن ورزشگاه ها و دیگر فعالیتها مسائل فرهنگی ما را حل میکند. دوست عزیز، ما احتیاج به نگاهی تازه به مسئله فرهنگ داریم. نگاهی که فرهنگ را
محدود در فضاها و جشنواره ها و قوانین نبیند. حاملان فرهنگ، مردم هستند ؛ابتدا باید آنها را شناخت و سپس به ارائه راهکارهای عملی در جهت اصلاح
فرهنگ پرداخت. علت پی گیری بحث این تاپیک از سوی بنده نیز اعتقاد به همین اصل است.
حالا جناب ضرب المثل مسئله اينجاست كه در سطح كلان جامعه ما تدوين قوانين بر اساس مصلحت هست نه احساسي كه شما بيانش مي كنيد و اگه اين وسط امكاناتي حيف و ميل ميشه ربطي به دين و دينداران واقعي و تدوين قانون و .... نداره در زمان خود پيامبر هم كساني بودند كه از دين سوء استفاده ميكردند نمونه بارزش همين منافقيني بودند كه در ظل توجهات جامعه اسلامي زندگي ميكردند در خفا تيشه به ريشه اسلام هم ميزدند
مگه در زمان قبل از انقلاب مشكل نبود ؟؟؟؟ اتفاقا اون زمان كه امكانات مادي كشور بيشتر هم بود چون جمعيت كمتري داشتيم اما نبود نيروي متخصص و عدم وجود فناوريهاي پيشرفته باعث شده بود جامعه در فقر مالي و فرهنگي غرق بشه در حاليكه در همون زمان اروپا مشغول ساختن اقمار مصنوعي براي پرتاب به فضا بود (رجوع شود به خاطرات شهيد چمران )
اما با توجه به تمام مسائل و كم و كاستيهايي كه در اون زمان بود باز قوانين بر اساس منطق تدوين ميشدند نه احساس جناب ضرب المثل سوالي از شما دارم آيا قانون را بر اساس منطق وضع ميكنن يا احساس اگر بفرمائيد كه منطق كه باز ميشه همون حرف ما اگه بفرمائيد احساس پس چرا قانونگذار تصدي مقام مرجعيت و قضاوت را براي بانوان جايز ندانسته اگر قوانين احساسي هستند خوب نماد احساس و سكون هم كه خانمها هستند پس چرا اونها منع شدند در حاليكه در بين بسياري از خانمهاي كشور ما هستند كه توانايي اجراي قوانين را بر اساس عقل و منطق دارند خودتون ميگيد قانون
اتفاقا در محضر يكي از قضات شهرمون جلسه ايي داشتيم در اونجا با دوستانمون يه سوالي را مطرح كرديم كه چرا در قانون مسئله احساس جايگاهي ندارد ميدونيد اون آقا چي گفت فرمودند قانون يعني صلابت قانون يعني خشكي عين عبارتشونو دارم ميگم قانون در حوزه اعمال عدالت احساس نمي شناسه و اگر ميخواست قانون احساسي برخورد كنه بي عدالتي جامعه را فرا ميگرفت پس جناب ضرب المثل قانون هيچوقت نه احساسي تدوين ميشه نه احساسي برخورد ميكنه بلكه قانون بر اساس مصالح بندگان تدوين ميشه حالا اگر در رعايت قوانين ما دچار مشكل مي شيم بحثي است جدا گانه كه ربطي به خود قانون نداره
بحث شما در مورد قانون اساسی هم با توجه به آنچه در بالا توضیح دادم در اینجا محور بحث بنده نیست؛ قانون اساسی متشکل از اصولی کلی است که راه را در مقابل تصمیم سازان روشن میکند. تمرکز در اینجا بر سطوح خردتر، یعنی نگاه افراد است.
لا حول و لا قوه الا بالله
***************
اگر يادتون باشه سال گذشته قرار شد طرح تفكيك جنسيتي در دانشگاهها اجرا بشه من اولش موافق بودم چون سخت بود يه نفر 12 سال در مدرسه اي درس ميخونده كه همه هم جنس خودش بودن حالا بعد از 3 ماه در اوج شهوت وارد محيطي ميشه كه همه جور آدم رو ميتوني ببيني ، اما يك روز حراست برخوردي با من داشت كه احساس كردم به شعور من بي احترامي شده:سالن امتحانات مختلط بود جلو در ورودي داربست زده بودن و مثلاً تفكيك كرده بودن 50 متر پايين تر دوباره ميشد روز از نوع روزي از نوع ، آب سرد كن سمت خانومها بود و من شديد تشنه بودم خواستم آب بخورم ديدم مسئول حراست با قيافيه عبوس گفت كجا ميري آقا؟احساس كردم فكر ميكنه من گرگم كه دارم سمت بره ها حمله ميكنم آخرش هم نذاشت آب بخورم در حالي كه مسئولين دانشگاه كه ميدونم چه جور آدمهايي بودن از اون سمت تردد ميكردن چه انتظاري ميتونيم داشته باشيم؟
4 ترم پشت سر هم كتاب تنظيم خانواده به درخواست وزارت فرهنگ عوض شد ، انقدر اين كتاب مزخرف بود كه وزارت ارشاد اجازه چاپ نميداد ولي چرا اول كتابي چاپ ميشه و بعدش وزارت ارشاد ميفهمه كه اون كتاب مشكل داشته؟
تنها دروسي كه در دانشگاه مختلط نبود تربيت بدني ، تنظيم خانواده و انديشه اسلامي بود!!!
چرا انديشه اسلامي بايد تفكيك بشه ؟ اگر مشكلي هست براي كل دروس هست نه فقط يك درس خاص
بنده مديريت اسلامي1و2 و پيشرفته پاس كردم در حالي كه هيچ كدوم به مديريت ربط نداشت ، پيشرفته كه فقط خطبه هاي نهج البلاغه در باب آفرينش و قدرت خداوند و... بود
يكي از سختترين درسهايي كه داشتم انصافاً نه رياضي و آمار بود نه حسابداري و نه مديريت مالي ، بلكه تفسير موضوعي قرآن از بس كه مطالب گنگ بود اتفاقاً يكي از بيشترين آمار افتاده ها هم از اين درس بود
همه اينها از دلايلي هستن كه در نظام آموزشي باعث بوجود آمدن انحرافات ميشه
سلام.این چیزی که الان میخوام مطرح کنم شاید زیاد به نظم بحث ما ربط نداشه باشه ولی اگه نگم منفجر میشم.چند روزه که رسانه ها دارن درباره پیشرفت ایران ظرف سی سال گذشته صحبت میکنن.واقعا خنده دار ومسخره است وقتی که میبینیم یه عده ای اینقدر عقب مانده اند.اخه سی سال مگه کمه که اینهمه توبوق وکرنا میکنن که ایران چقد پیشرفت کرده .یعنی نباید پیشرفت میکرد؟؟حالا مگه چیکار کرده؟؟دسترسی روستاها به انرپی برق در عصر حاضر مگه چه کار شاقیه ؟؟؟اره ماهواره ونیروگاه و...هزار تا نبوغ دیگه داشته ولی چه فایده که کسی به فکر این جوونا نیست وحتی این مسئله رو زحمت نمیدن کارشناسی کنن./به نظر من خیلی هم تا حالا کم کاری شده وگرنه ایران پیشتر از اینا جای پیشرفت داره...حالا بعداز این پست من بیایید انتقاد کنید وکورکورانه تعصب بکشید..مطمئن باشید اگه امروز به فکر این جوونا نباشن همین دوقدم پیشرفت هم دود میشه میره هوا...از کسانی که صداشون به اون بالابالاها میرسه عاجزانه میخوام یذره به فکر این جوونا باشید.ماکه هروقت خواستیم چیزی بگیم صدامون توی نطفه خفه شد وشدیم منتقد سیاسی و...جوون ما نیاز به شغل داره نیاز به همسر داره نیاز به رفاه داره .بخاطر هسته ای دارن جوونای مارو میسوزونن..ماهم میتونیم به پیشرفت هسته ای برسیم هم نیروهای این مملکت رو تامین کنیم.اگه همون 3 هزار میلیارد تومن {اگه اشتباه نکنم}میخواست صرف این جوونا بشه هزار جور مشکل تراشی میشد که فعلا باید جای دیگه هزینه بشه اما حالا که یاروی پاپتیه بی ریشه اون ور دنیا داره حال خودشو میکنه کسی نیست چیزی بگه همه صم بکم شدن.راحت شدم.
حرفهاتون بوی تعصب میده و حقایق رو نادیده میگیرین و کمبودها و کاستی ها رو کوچک میشمارید
اين فرمايشتون منو به ياد اون اتفاقي كه در دوران حكومت آقا علي (ع) افتاد انداخت كه آقايي مرتكب كار خلافي شد و اومد خدمت آقا كه يا علي پاكم كن آقا فرمودند اشتباه مي كني شايد كاري نكردي برو فكر كن اون بنده خدا رفت روز بعد اومد گفت آقاجان منو پاكم كن آقا فرمود حالا شايد چيز مهمي نشده برو شايد اشتباه ميكني اون آقا رفت روز سوم اومد همينطور اظهار ناراحتي ميكرد وقتي بار سوم شد آقا فرمودند چون سه بار در سه مجلس اقرار به كار زشتت كردي حد را جاري ميكنم و سنگسارش كرد
شما فكر مي كنيد اينجا به من پول ميدن كه بيام و دفاع كنم نه بزرگوار
مطمئن باشيد اون مسائلي كه شما با اون درگير هستيد بنده هم به نوع ديگرش شايد درگير باشم من نميگم مشكل نيست و يا كم هست بله مشكل هست خيلي هم زياد هست حقائق رو هم ناديده نميگيرم بلكه هدفم از اين حرفا اينه كه ميگم اگه مشكلي هست همش از طرف مسئولين نيست بخشي از مشكلات رو مقصر خودمون هستيم مثلا اگه مشكلات 100 در صد باشه 30 تاش مربوط به مسئولين باشه 70 تا مربوط به ماها هست بين خودتون و خداتون قضاوت كنيد در بخش تهاجم فرهنگي كه ما ها خودمون لي لي به لالاي دشمن فرهنگي ميذاريم مسئولين مقصرند ؟؟؟؟ آيا طرف مياد نزول ميكنه ميره ديش ماهواره و ريسيور و ... ميخره كه تا بوق سگ بشينه تصاوير مستهجن هاليوود رو نگاه كنه دولت مقصره ؟؟؟؟ توي ميدون انقلاب و آزادي و .... علنا توي روز روشن دارن سي دي مبتذل به خورد ملت ميدن دولت ميگه اين كار رو بكنيد ؟؟؟؟
شما رو بخدا بريد توي شهر بگرديد ببينيد چه خبره يعني متلك پروني جوان به زن شوهر دار مقصرش مسئولين هستند ؟؟؟ اينها از كجا نشئت مي گيره ؟؟؟؟ اغفال دختران چه در عالم حقيقي و چه در عالم مجازي مقصرش مسئولين هستند ؟؟؟؟ ( از دختر خانمهايي كه اينو ميخونن كه البته بجاي بچه هاي خودم هستند معذرت ميخوام ) دختر خانمي كه سر شب ميره خونه دوستش جشن تولد ساعت دو شب تلو تلو خوران نيروي انتظامي اونو از توي خيابون جمع ميكنه و ميبره مركز و به پدرش زنگ ميزنن كه بيا و دخترت رو ببر خونه و بعد ميبرن پزشكي قانوني براي سلامت .... مي بينن كار از كار گذشته مقصر دولت هست ؟؟؟؟
بابا يه كم انصاف داشته باشيم
بله قبول دارم بقول دوست گرانقدرمون جناب كبوتر حرم كه مسئولين با برخوردهاي نامناسبشون عقده در دل جوون مي اندازن
بنده خودم گهگاهي كه بدون لباس روحانيت يه جايي ميرم چندان محل به من نميدن ولي گاهي كه با عبا و عمامه ميرم يه جايي هي حاج آفا بفرما و مش غضنفر چايي و شيريني رو بيار و ..... هست حالا اگه غذايي چيزي بيارن و بخواهيم بخوريم بايد عوض گذاشتن توي دهانمون بريزيم توي آستينمون همون كاري كه بهلول كرد
ولي نميشه اشتباه يه مسئول را تعميمش بديم به همه جا
مثلا در بخش اقتصادي ما مي بينيم يه بودجه يي مياد و بخاطر كم كاري اهالي محلي اين بودجه در جاي ديگر صرف ميشود اونوقت وقتي به مردم مراجعه مي كني ميگن دولت فلان و بهمان اينو چون الان 10 ساله شاهدش هستم دارم ميگم و يا يه طرحي در جايي ميخواد اجرا بشود ولي به خاطر عدم همكاري مردم اون طرح معطل مي ماند يا اصلا اجرا نمي شود اونوقت مي نشنن ميگن دولت چرا كاري نمي كنه اين رو هم چون شاهد عيني اش هستم دارم ميگم پس نميتوانيم همش دولت و مسئولين رو مقصر بدونيم البته بفرمايش دوست گرانقدرم جناب آل ياسين كه ميفرمايند چنين و چنان درسته ما منكر اختلاس و كم كاري نيستيم ولي ميگيم در برخي موارد ما هم مقصريم
البته برنامه ريزيهايش را بر طبق آمارها انجام ميدهد كه به نظر من در صحت و سقم آمارها و آمارگيرها خودش بحث هست كه آيا آمارها درست هست يا نه ولي دولت بر اساس حسن نظري كه روي آمارها دارد بودجه تعيين ميكند انتظار اين رو داشته باشيم كه شخص دولت بيايد و آمار بگيرد كه نشدني است در حكومت آقا امير المومنين مگه ظلم و تعدي نميشد مگه حيف و ميل انجام نميگرفت مگه بخور بخور نبود و مگه سوء استفاده نبود در هر حكومتي اينا هست هيچ حكومتي نمي تواند ادعاي عدالت صد در صد را بكند در دوره خود امير المومنين افراد زيادي هم بودند كه جز فرمانداران حكومت بودند ولي با اين حال گاهي دچار اشتباه مي شدند مثل همين عثمان ابن حنيف كه رفته بود توي يه مهموني كه از طرف سرمايه داراي بصره گرفته شده بود امير المومنين به ايشون در يه نامه عتاب آميزي فرمود يان حنيف قد بلغني ان فتيه اهل البصره دعاك الي مادبه فسرعت اليها .... چون بقيه رو حضور ذهن ندارم نمي نويسم حضرت امير حتي از طريقه رفتنش به اون مهموني با خبر شد و دستوراتي رو بهش داد و خيلي هم سرزنشش كرد كه چه و چه ..... در خود حكومت آقا امام زمان هم كساني خواهند بود كه دست به شرارت ميزنند ولي چون امام زمان حجت را از اونها برداشته با اونها از در تساهل و تسامح در نمياد و با قاطعيت برخورد ميكنه
حضرات بزرگواري كه اين مقاله را ميخوانيد شما يه حكومتي را نشان دهيد كه توانست كاملا رعايت عدالت را بكند خود حكومت حضرت امير نتوانست عدالت را اجرا كند يعني مانع ميشدن و سنگ تراشي ميكردن همين طلحه و زبير با همدستي عايشه چه الم شنگه ايي بر عليه حكومت امير المومنين براه انداختند معاويه از يه طرف خوارج از يه طرف عايشه كه بقول خودشون ام المومنين بود از يه طرف دشمنان خارجي از طرف ديگر همه و همه دست به دست همديگر دادند كه علي نتواند حكومت عادلانه را اجرا نكند
الان هم وضع بهتر از اون موقع نيست و به نظر من بدتر هم هست الان حكومت از جبهه هاي مختلف داره با سنگ اندازها مبارزه مي كنه دشمنان خارجي مانند رژيم اشغال گر قدس (كه به اعتقاد بنده اصلا آوردن اسمش تائيدي براي وجودش هست متاسفانه ما قران نميخونيم كه ببينيم چي ميگه قرآن ميگه لتجدن اشد الناس عداوة للذين آمنوا اليهود و الذين اشركوا كه حتي يهود را با مشركين در عداوت و دشمني با ملت مسلمان برابر دانسته ) امريكا ، انگليس ، از جبهه هاي اقتصادي و عالم رسانه ايي كه 90 درصد اون در دستان پليد صهيونيزم هست كه 24 ساعته مشغول ساختن محصولات فرهنگي بر عليه تمام ملل مستضعف كه البته استضعاف ملتها را خودشون باعثش هستن مي باشند كه مصداق اتم آيه شريفه ان الذين يحبون ان تشيع الفاحشه في الذين آمنوا لهم عذاب اليم في الدنيا و الاخره از جبهه نظامي كه همش اين رژيم پليد اسرائيل داره وق وق ميكنه و صد البته هيچ غلطي هم نميتونه بكنه
سنگ اندازهاي داخلي كه الاماشاالله 24 ساعته دارن فكر ميكنن كجا مي تونن اختلاسي كلاه برداريي بكنن و بزنن به چاك حالا يه عده ميان مي نشينن كه دولت چه هست و چه نيست شما قضاوت بفرما در چنين دنياي شلم شوربايي دولت به كجا برسه و چطور ميتونه عدالت رو اجرا كنه
به نظر حقير دولت در حد توانش داره سعيشو ميكنه حالا از دستش بيشتر از اين بر نمياد لايكلف الله نفسا الا وسعها
آيا به نظر شما دولت علاقه مند به هرج و مرج هست ؟؟؟ آيا دولت دوست نداره آباداني در كشور ايجاد بشه ؟؟؟؟ آيا دولت خوشش مياد هر روز با مخالفين داخلي و خارجي كل كل كنه ؟؟؟
دوست گرانقدر آل ياسين فرموند بودجه هسته ايي فلان ... بله در دنيايي كه كشورهايي زور گو هر روز دارن تهديد ميكنن كه ما ال ميكنيم بل ميكنيم داشتن چند تا سلاح به نظر شما زياده مگه شما قرآن رو نميخونيد كه ميگه و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه ... تا اينكه ميگه ترحبون به عدو الله و عدوكم دولت براي ارعاب دشمن از هيچ تلاشي فرو گذار نميكنه و اين حق مسلم ما هست كه از مدرنترين سلاحهاي روز برخوردار باشيم خود امام زمان وقتي ظهور ميكنن از مدرنترين سلاحهاي روز دنيا مجهزند و چه بد فكر ميكنن كه ميگن امام زمان با شمشير و اسب ظهور ميكنه
چطور ضراد خانه هاي كشورهاي زورگو پر از سلاحهاي شيميايي و .... هست ولي كشور ما مياد مسئله هسته ايي را در راه درستش استفاده ميكنه همه حمله ور ميشن كه چي شد و چي نشد
انشاالله ادامه مباحث را از نظرات دوستان فرهيخته مستفيض خواهيم شد
عرض سلام و آرزوی لحظاتی آرام برای شما:Gol:
آیه «الا بذکر الله تطمئن القلوب» نشانگر این است که دین ذاتاً نوعی آرامش را برای فرد مؤمن به ارمغان میآورد. در بین حکمای اسلامی مانند ابن سینا علمی به نام علم النفس وجود داشت که شاخه ای از حکمت و فلسفه بود. اما روانشناسی نوین ریشه در علوم رفتاری دارد به این معنا که نقطه آغاز آن رفتار و هدف آن هم اصلاح ناهنجاری های رفتاری در فرد است. این با اهداف دین که سعادت اخروی درکنار سعادت دنیوی انسان است فاصله بسیار دارد. غربیها به دلیل جدا افتادن از آموزه های اصیل دینی آرامش از دست رفته خود را در عرفانهای کاذب مثل مدیتیشن، بودیسم و ... جستجو کرده اند که اتفاقاً توسط روانشناسان نیز توصیه میشود. روانشناسی اسلامی شاید از طریق به روز کردن تفکرات حکما میسر باشد. اما عده ای از روانشناسان غربی هم در سالهای اخیر با مشاهده آثار مثبت ایمان به خداوند، تقویت ایمان به خداوند و انجام مناسک دینی را به برخی بیماران خود توصیه میکنند.
انتظار به حق شما این است در کشور اسلامی ما نیز شرایط مردم دیندار مورد توجه روانشناسان و در واقع تمامی عالمان علوم انسانی قرار گیرد، اما متأسفانه برخی دانشگاهیان ما با برخورد با تمدن غرب چنان مبهوت میشوند که حرفهای آنان را بی چون و چرا میپذیرند. البته باید دانست علوم غربی مذموم نیست، بسیاری از یافته های آنها ارزشمند است، اما آنجا که پای روح و روان انسان در میان است، دقت و فراست بسیاری از سوی عالمان مسلمان نیاز است.
اگر تک تک افراد خانواده را درست بکنند چرا. جامعه درست می شود. اما به نظر شما چند درصد از افراد چنین کاری می کنندو چند درصد از افرادی که این کار را می کنند این کار را درست انجام می دهند؟؟؟
فکر نکنم خیلی نتیجه بده.
اگه شما بیاین و یک سطل رنگ بریزی تو یه حوض کل آب حوض رنگی می شه. و به تبع همین قانون اگه شما یه فضای دینی رو به شیوه صحیح به جامعه اعمال کنید بعد از مدتی خانواده و بلکه افراد آن از جمله جوانان با آن محیط وفق می گیرند. و این نتیجه دلخواه است.
اما در مورد بحثمون.
فکر می کنم در مورد درمان باید بعد از شناخت در مورد این بیماری تصمیم گرفت.
فکر نکنم با این اطلاعات بشه تعریف درستی از این مشکل اجتماعی بیرون داد.
در مورد این مشکل بزارین اینو بگم که هممون قبول داریم. اکثر جوونا پای اعتقادات هستن. سند می خواین.....شنبه بعدی انشاءالله 22 بهمن. خودتون ببینین چند درصد جوونن.
اما ظاهر...
البته یکی از مستندات صراط که از صدا و سیما پخش شده در مورد همین موضوع بود. یه جمله زیبا توش مطرح شد
" شاید ظاهرشان عوض شده باشد اما.... نشان داده اند که هر گاه موسم دلدادگی فرا رسد از جوانان دهه60 هم جلوترند."
جمله زیبایی بود.
البته یه تصویر تو نماز جمعه اخیر رهبر دیدم که منو به این حرفم معتقد تر کرد. یه جوونی از جوونای همین روزگار(خودتون می دونین چه قیافه ای) با یه پتو صبح تو این سرما اومده بود تا پای صحبتهای آقاش و مولاش بشینه....موسم دلدادگی اینجاست. از این جوونا کم نیستن.
البته یه توصیه به همتون و خودم بکنم. 22 بهمن امسال رو سعی کنین با بهترین لباس ها حاضر شین.22بهمن فقط حماسه حضور نیست. بصیرت داشته باشین و نیاز سنجی کنین. آقایون سر و صورت رو اصلاح کنن. لباس های شیک بپوشیم و به خیابون بیایم. تا برای همه ملموس بشه که این جوونایی که روز های عادی تو چهار راه امام هستن(چهار راه امام خمینی مهمترین مرکز بووووووووووق شهر ماست. خودتون فهمیدین چی می گم دیگه؟)پای اعتقادات خودشون هستن و منحرف نشدن. بیایم نشون بدیم که باطن جوونا که دست خودشونه سالمه. اما ظاهرشونو شما با این کاراتون به این روز در آوردین. نشون بدیم که آقا کارشو درست انجام می ده. خوب جوونا رو دل داده خودش کرده و مشکل ظاهر این جوونا به عهده بچه مذهبی هاست نه نظام جمهوری اسلامی. بیایم اینو ثابت کنیم. اثبات این موضوع به عهده ما جووناست. وظیفه ما حووناست. این وظیفه رو خوب انجام بدیم.
موفق باشین. وعده ما شنبه 22 بهمن، موسم سی و سوم دلدادگی انقلاب
با آرزوی شهادت واسه خودم و شماها البته اگه دوست داشتین
با سلام و تشکر از hush dragon عزیز
خدمت این دوستمون و بقیه عزیزانی که نسبت به صورت مسئله این تاتپیک ایراد دارند عرض کنم درست میفرمایید ایراد داره در واقع مسئله رو باید این طوری طرح کرد:
چرا جوانان ما نسبت به دین بی تفاوت شده اند چون اولاً انحرافی مشاهده نشده ثانیاً فقط یک عده نسبت به ظواهر دین مثل نماز و حجاب سهل انگار شدند، و ما داریم حکم به همین ظواهر میدیم.
ولی اگر بخشی از ظاهر جامعه را مربوط به باطن افراد حاضر در آن بدانیم و امروز را با 30 سال پیش مقایسه کنیم برای هیچ کس شکی باقی نمیماند که عده ای از جوانان و مردم ما در این مدت هر روز نسبت به دین بی تفاوت تر شده اند، و به طور کل، دینداری در سطح جامعه رو به تضعیف است. اگر اوج شور دینداری در جامعه ایران را اوایل انقلاب بدانیم الان با آن دوران فاصله زیادی داریم. تمرکز ما اینجا بر عواملی است که باعث به وجود آمدن چنین شرایطی شده است. اگر بتوانیم این عوامل را به درستی بررسی کنیم، امید است حداقل به عنوان یک فرد از جامعه آگاهی بیشتری نسبت به این قضیه داشته باشیم و این آگاهی را به اطرافیان مان هم انتقال دهیم.
البته تأکید میکنم که با مشاهده نسل کودک و نوجوان امروز به نظر میرسد نمودار دینداری ایرانیان در آینده چنین نخواهد بود و انشاالله شرایط بهتری به خود می بیند.
البته دوست عزیز من اول انقلاب نبودم اما این طور که از تلوزیون پیداست چیز دیگه ای بوده.
اویل انقلاب وضعیت چندان مناسب دینی حاکم نبوده. حجاب رو که نگم بهتره....... مو های رنگارنگ مثل شراره های آتش بیرون بود و حتی همین دسمال کاغذی هم رو بعضی ها نبود. البته باید بگم که فضایی که حاکم شده بود اجماعی از یک فضای دینی و وطن دوستی بود. زرنگی امام خمینی در این زمینه مثال زدنیه. البته بعد از یه مدت کوتاهی جنگ شروع شد و شرایط جامعه تغییر کرد. فضا مردم رو به سمت دینداری می کشوند. فضای دینی و مذهبی ای که به جامعه حاکم شده بود و استقبال از جوانان به خاک و خون کشیده شده به کسی اجازه این رو نمی داد که فکر دین گریزی رو داشته باشه. زمانی که الان توش داریم زندگی می کنیم از فضای جنگ سخت به دوره. دیگه اون فضا حاکم نیست و جنگی جدید بر ما تحمیل شده. جنگی با عنوان جنگ نرم که هدف اون هدف قرار دادن فکر و ذهن و اعتقادات جوانان ماست. این اختاپوس فرهنگی چنان به جامعه ما چنگ انداخته که اگر هر جامعه ای غیر از ایران اسلامی بود تا حالا در هم شکسته بود. باید خدا رو شکر کرد که تا حالا سر پاییم و داریم می جنگیم که البته پیروزی هی ما در عرصه های مختلف جالب توجهه. البته این جنگ بسیار سخت نرم به طبع تلفاتی هم برای ما داره. جانباز و کشته و اسیر و آزاده.
اما غالب این تلفات متفاوته. نباید شرایط امروز جامعه رو مقایسه کرد با شرایط دوران جنگ و اول انقلاب.
برای پیروزی در این جنگ باید جهاد کرد. الان هم جنگه....به خدا جنگه...بیاین و جنگ رو درک کنیم....تو جنگ با عراق جوونا چطور رفتن بیایم همونطور بریم.... پیر مردها چطور رفتن...بیایم همونطور بریم....خانم ها چطور رفتن بیایم همونطور بریم.
چرا نشسته ایم. بابا یا الله بلند شین... بیاین تو عرصه...خودی نشون بدین و بگین که ما هستیم تا فکر نکنن که همه جوونا منحرف شدن.... بیایم و داد بزنیم که من یک جوونم. درسته که با آستین کوتاه یا فلان مدل مو میام تو خیابون ولی مسلمانم و پای اعتقاداتم وایستادم. بیایم و داد بزنیم که اگه موم تغییر کرد اعتقادم تغییر نکرد. اگه موم م تغییر کرد فدایی بودنم تغییر نکرد.
برادران و خواهرانم چون اقدامی نمی کنیم این بلا ها سرمون اومده. بیایم تو عرصه. چرا گوشه نشین شدیم و چرا خجالت می کشیم تو قنوتمون بگیم "اللهم احفظ قائدنا الامام الخامنه ای" بیایم و بلند بگیم. خوب ما عرصه رو خالی کردیم. طبیعیه که دشمن تا می بینه ما عرصه رو رها کردیم سریع خودشو می رسونه. یه عده از جوونا هم که می بینن چهار نفر اینطوری می گردن می خان عقب نباشن می رن و خودشونو وفق می دن. اگه ما عرصه رو خالی نکنیم به خدا چنین مجالی به دشمن داده نمی شه. بیاین همت کنیم و بیایم تو رول.
بیایم و این فضا رو ترویج کنیم که هر جوون متعهد باید فریاد بزنه که من هستم. اگر این طور داد بزنیم به خدا وجودمون به اثبات می رسه و دیگه هیشکی نمی گه همه جوونا منحرفن.
فقط یه سری به انتهای همین صفحه ای که توش هستین بزنین. ببینین که تا حالا 131 نفر به این صفحه نگاه کردن. یعنی وقتی دیدن که عنوان دلیل انحراف جوانانه سریع اومدن تو. این هم یعنی دقدقه دارن. چند تا از این 131 نفر ها داریم. به خدا میلیونو رد می کنه. ایران یه کشور جوونه و اکثر اونا هم معتقد. پس میان تو عرصه. به خدا میان. مسلومونا شما رو جون آقا...شما رو جون مولا... شما رو به مادرمون زهرا بیاین این فضا رو ترویج کنیم. جوونا بیاین تو میدون. آقا چرا گفتن تذکر لسانی. جز برای فراهم کردن این فضا که هر جوونی فریاد بزنه که من هستم؟؟؟؟ بیین وارد عمل شیم. کافیه این مشکل حل بشه. .... به خدا بقیه مشکلات حل می شه. اون استادی که تو کلاس علیه دین و نظام حرف می زنه دیگه چنین جراتی پیدا نمی کنه. من از اونایی هستم که تو کلاس جلو استاد وا میستم. کم از این استادا نداریم. به خدا از وقتی که شروع به حرف زدن می کردم تا آ[ر دوره دیگه حرف نمی زدن. شاید شما این فضا رو تجربه کرده باشین. اما وقتی هیشکی حرف نزنه اون استاد هم فضا رو باز می بینه و هر غلطی که دلش می خواد می کنه.
باید بسیجی وار بیایم تو میدون و از هیچی نترسیم. باید فضا رو به نفع خودمون بر گردونیم.
به خدا راه حل این مشکل فقط همینه.....
اولا این که بشر رو هر چی محدود بکنی حریصتر میشه من واقعا متاسفم برای گزینه هایی که برای این نظر سنجی گذاشتین خنده داره زدین: آزادی بیش از حد به نسل جوان: که من واقعا دارم بر عکسش رو تو جامعه میبینم همون ترکیه را که مثال زدین بیشتر به معیشت مردم توجه دارند تا به مسایل دینی چرا که کسی که معاش نداره مطمعنا معاد هم نداره اون جوونی که میدونه نمیتونه امرار معاش بکنه و هزینه یک زندگی رو بده خوب معلومه که کم کم از دین هم زده میشه چون تو جامعه ای زندگی میکنه که دینیه و کم کم اعتقادات و باور هاش سست میشه
...به هر حال شما در صحبتاتون به چند عامل تأثیرگذار بر دینداری در سالهای بعد از انقلاب اشاره کردید از جمله، فضای انقلاب، جنگ تحمیلی، جنگ نرم و فضای دانشگاه که قبلاً هم به بعضی موارد اشاره شده بود و اشاالله بعداً هم بهشون میپردازیم.
ضمن سلام و خیرمقدم به شما
گزینه هایی که طراحی شدن چندان کارشناسانه نیستند و اینجا هم یک بحث عمومی است. تأکید شما بر مسائل اقتصادی صحیح است و به مسئله آزادی های فرهنگی و سیاسی هم در آینده میپردازیم. تا اینجای بحث را اگر مطالعه کرده باشید رسیدیم به ارتباط نظام آموزشی و دینداری.
خود
خانواده
جامعه
که هر کدام از این موارد فروعات مختلفی می توانند داشته باشند که مورد بحث و گفتگو قرار بگیرند.
حق با شماست .این شور و غیرت انقلابی همون حس شریفیست که ایرانی به آن میبالد و دلگرم است . سپاس دوست عزیز. منهم صد در صد موافقم و میگویم که ما هنوز در محک آزمایش جدی قرار نگرفتیم تا بتونیم ادعا کنیم که جوانان ما از دین منحرف شده اند و یا باورهایشان را از دست داده اند.
اما شاید بتوان گفت یکی از وجوه تمایز دوران ما با اوایل انقلاب در این است که اگر مردم عادی در آن زمان ناگهان اینگونه تعقیر کردند شاید بیشتر بخاطر این بود که تا قبل از آن چیز زیادی از قدرت اجتماعی دین نمیدانستند. دین به گونه ای سنتی در چهار دیواری خانه ها و در زیارتگاها نمود داشت . آگاهی ها عموما کم بود و هر چه که میشنیدند تازگی داشت ولی وقتی آگاهی های لازم داده شد دیگر دانستند و سپس به انچه که میدانستند عمل کردند و همین روند عملگرایی دردوران جنگ تحمیلی ادامه داشت ,ولی اکنون با وجود اینهمه اطلاع رسانی های گسترده درحوزه دینی و مذهبی.. شرایط سیاسی... آثار منفی گناه و زنگاری که بر دل میگذارد.. توطئه های فرهنگی و جنگ نرم و....آیا چیزی مانده که جوان امروز نداند؟ جوان امروز دیگر قلبا میداتد که کجا هستیم ,میداند که در نهایت چه چیزی درست است و چه چیز پوچ است . اما نتیجه چیست؟... ببینید من از ظاهرافراد حرف نمیزنم . مسئله این است که برخی کاستیها و رواج بی بندوباریها ,حساسیت افراد را نسبت به مسایل اجتماعی و اعتقادی کاهش نداده و موجب بی تفاوتی نشده باشد , که البته در مواردی شده... همان که موجب میشود تا به گفته شما شرایط جنگ را حس نکنیم , تا دشمن قسم خورده را نبینیم ,که همه نگرانیها از اینجاست.
با اینحال همچنان که فرمودید این کشور را اسلام و امام زمان تا حالا حفظ کرده و از این پس نیز با امید به خداوند حفظ خواهد شد. خلاصه بحث بر سر تربیت دینی است و اینکه چه کنیم تا دین در همه احوال چه در شرایط بحرانی جامعه و چه در شرایط عادی همچنان پایگاه محکمی در قلب جوانان داشته باشد.
منهم مثل شما دوست عزیز به آینده دینی نسل بعدی امیدوارم و همچنان امید است که کارهای بیشتری در این زمینه و حوزه روانشناسی دینی صورت بگیرد که انشاالله بحث را پی میگیریم.( در ضمن از دعای زیبایتان هم سپاسگزارم:Gol:)
در مورد گزینه های نظر سنجی نیز باید گفت که این ها به هر حال مجموعه ای از نظریاتی است که کم و بیش در سطح جامعه بحث میشود و مهم تعداد آراء افراد است که تعیین کننده است و حرف شماجناب omidhadi را عملا تایید میکند.
سلام دوستان.
از دلایل خطای جوانان نسل ما نم می خواهم به این نکته اشاره کنم.
تا به حال از برکات جنگ صحبت شد اما...... توجه داشته باشید که جنگ باعث ایجاد این خلع مذهبی در جامعه شده. کودکان جنگ مورد توجه نبودند و در این خلع تربیتی دشمن سم خود را ریخت که نتایج آنرا امروز می بینیم. البته با اقداماتی که در این راستا صورت می گیرد و بها دادن به نو جوانان ان شاءالله نسل آینده نسل سالمی خواهد بود. البته در زمان جنگ زمان پرداختن به جوانان نبود. اما امروزه با تدبیر رهبر معظم انقلاب و رواج حلقه های صالحین تفکرات در حال القا به نوجونان و کودکان که آینده سازان این مملکت هستند صورت می گیرد. من شخصا به آینده امیدوارم.
اما یک نکته.اگه آقا ظهور کنه همه کار های ما نقش بر آب می شه:khandeh!: خودش میاد و تنهایی همه چی رو درست می کنه. یعنی کار های ما......بی خود:khandeh!:
تو پرانتز بگم که شوخی کردم جدی نبودا.
ان شاءالله چشممون به جمال مبارک ایشون باز بشه. البته زمینه ساز ظهور هم همین کارهای ماست
لا حول و لا قوة الا بالله
***************
در تائيد حرف hush dragon بايد گفت كه جامعه ما پس از انقلاب فراز و نشيب هاي زيادي رو پشت سر گذاشته ، حركات آشوبگران و منافقين در اوايل انقلاب و پس از آن شروع جنگ و بعد آباد سازي و رسيدگي به مناطق جنگ زده و تحريم هاي سي و چند ساله باعث شدند كه عملاً رسيدگي به يك بخش خاص در اولويت قرار بگيره و بطبع بخشي ديگري قرباني بشه اما نكته اينجاست كه چرا نظام آموزشي بايد قرباني ميشد ؟ مگر نه اينكه همين مقابله ها با هجمه سنگين بدخواهان با آموزش جوانان مومن و اعتقادي به ثمر نشسته ؟
جوانان ما در دانشگاهها كتابهاي روانشناسي فرويد رو ياد ميگيرن در حالي كه اگر به «الا بذكر الله تطمئن القلوب» اعتقاد داشته باشن لزومي نداره اين همه كتابهاي جورواجور رو بخونن چون اصلاً به اين مشكلات برخورد نميكنن كه بخوان دنبال راه درمانش باشن ، حاضر هستيم به بچه هامون داستان سيندرلا و سفيد برفي رو بخونيم اما يك بار سمت داستان راستان نريم ، از همين كتاب طب و قانون ابن سينا اروپا اروپا شد در حالي كه اين كتابها الآن در موزه هاي ما هستن ، رمانهاي ژول ورن رو حفظ هستيم اما يك بار سعي نميكنيم قرآن بخونيم و اينها بخاطر اين هستن كه نظام آموزشي ما (چه حكومتي و چه خانوادگي) ايراد داره
اون خیلی هایی که معتقدند به جوونها داره آزادی بیش از حد داده میشه در مقابل اون خیلی های دیگه خیلی عدد کمی هست و در ضمن یک حدیث بزرگ از پیامبر هست که میگه فقر و کفر مانند برادر هستند و انسان فقیر از تار مو هم به کفر نزدیکتره. وقتی که مشکلات مالی کمتر باشه و حد اقل یک درآمد باشه که یه جوون بتونه یک خونه اجاره بکنه و ازدواج بکنه میتونه از خیلی از انحرافاتی که در دوران بلوغ و نوجوانی اون رو تهدید میکنه نجات پیدا بکنه وقتی شزایط به نحوی سخت میشه که خرج خودش رو هم نمیتونه دربیاره ناخودآگاه دیگه امیدش ناامید میشه و مایوس میشه از دین و اگر هم در نظام آموزشی کتابهای بچه ها نقاشی نداشته باشه و بهخواد بی روح باشه مطالب برای بچه ها تکراری میشه در ضمن ما در کتاب دینی و معارف به اندازه کافی مطالب دینی داشتیم و کمبودی هم نداشتیم و الان هم نداریم چیزی که مشخصه اینه که کارشناسان و اساتیدی که این کتابها رو طراحی کردن حداقل از شما با سوادتر بودند و میدونستند که چه کتابهایی طراحی بکنند مشکل از اونها نیست مشکل جوانهای ما بیشتر مربوط به فقر و بیکاری و مشکلات اقتصادی هست که همان فقر ریشه بیشتر مشکلات اجتماعی هست البته تربیت صحیح هم موثر هست که نباید کوتاهی بشه و یک چیز واقعا برای من سوال هست و آن این است که شما تشخیص دادین مطالب لطیفه و قلمبه سلمبه بی مصرف هست در کتابهای دانش آموزان؟ کدام یکی عاری ازهویت اسلامیه؟
سلام. البته من با یحث نظام آموزشی برادرomidhadi موافقم.موافقم که بحث در نظام آموزش مدارس درست پیش می ره اما جواب نمی ده. دلیل اون هم به قدرت می گم خیانت بعضی دبیرانه. نمی خوام وارد این بحث بشم. اما در مورد آموزش عالی باید بگگم که تو بعضی رشته ها اومدن تماما کتاب غربی ها رو که تفکر کاملا اومانیستی دارن رو ترجمه کردن و به خورد جوونا می دن و در کنارش وصیت امام و معارف گذاشتن و گفتن این هم نظام آموزش عالی اسلامی.
یک مثال بزنم. اومدن تو یکی از کتاب های همین آ»وزش عالی نوشتن که : می دانید چرا ازدواج پسر با مادرش اشکال دارد؟ چ.ن اگر آنها با هم ازدواج کنند فرزند آنها گیج می شود که کدام عمه است و کدام دایی است و کدام مادر و کدام مادر بزگ است و ..... . آیا نظر اسلام در مورد ازدواج با محارم اینه.؟؟؟؟
در مورد فقر هم من با اشون موافق نیستم. در کشور ما مشکل مالی در برخی جوانان وجود دارد. جمعیت کمی هم نیستند.اما یادمون باشه که خدا انسان رو چطور آزمایش می کنه.عیار سنج خدا مگه چیه؟ عیار جوون اینجا معلوم می شه.مثلا شما بیا تو اتاقت عکس همه فوتبالیستا رو بزن و ا زفوتبال خیلی صحبت کن.....آیا کسی بهت می گه فوتبالیست حرفه ای؟؟؟؟؟؟؟
باید بیای و فوتبال بازی کنی تا عیارت معلوم بشه. تا معلوم بشه چند مرده حلاجی.
خدا اکثر انسان ها رو تو سختی می اندازه تا ببینه چند مرده حلاجن. البته این آزمایش بعضی وقتا با دادن آزادی بیش از حد هم صورت می گیره.
در مورد ادامه بحث باید بگم که در مورد آموزش و پرورش صحبت نشه بهتره. چون فکر نکنم مشکل خاصی باشهک. البته نکته بسیار مهم در این زمینه فضای مدرسه ها یا دانشگاه هاست که می تواند در این موضوع موثر باشد. که اون هم در طول فضای حاکم بر جامعه قرار دارد.
بهتره دنبال راهکار برای ایجاد یک فضای مناسب برای جامعه باشیم. البته این نظر منه
فکر نمیکنین با این مشکلات اقتصادی چطور کسی جرات میکنه بازی رو شروع بکنه؟ آیا به عواقبش هم نباید فکر بکنه؟ کمترینش مهریه و طلاق هست که عرش خدا میلرزه من نمیگم تمام مشکلات اقتصادیه پول که فهم و شعور نمیاره اما زمینه ساز خیلی از لغزشها و انحرافات فقر هستش و یکی از مشکلات ریشه ای جامعه جوان ما همین فقر و نبود امکانات هست دیگه من که از خودم حرف نمیزنم پیامبر گرامی اسلام فرمودند که فقر و کفر فاصلشون به اندازه یک تار مو هست اصلا یک آمار در کشورهای غیر اسلامی هم بگیرین کاملا مشخص است که در جوامعی که مشکلات اقتصادی و فقر بیشتر هست در کنارش مشکلات اخلاقی و فساد هم خیلی بیشتر هست خوب همه اینها رو نسل جوان تاثیر میذاره انسان برای این آفریده شده که زندگی بکنه وقتی زندگی رو روال نباشه کارد به استخوان میرسه و خیلی از مردم از همه چی زده میشن حتی از اعتقاداتشون
من قصد بدی نداشتم من نظر خودم رو گفتم شما هم نظرات خودتون رو گفتین خواننده باید قضاوت بکنه که کئوم درسته و این که اگر اعضا و کاربران با هم بحث میکنند این باعث میشه که مسایل موشکافانه بررسی بشه و همه دیدگاه ها و راهکارها بررسی بشه و مطلب داغ بشه اگر همه حرفها بخواد در تایید حرفهای همدیگه باشه که دلایل ریشه یابی نمیشه من از این دوست بزرگوارمون معذرت میخوام قصد جبهه گیری هم نداشتم فقط دوست دارم از روی تعصب نظر ندین بیاییم واقعیتهای جامعه را بدون هیچ گونه تعصبی بیان کنید
سلام خدمت همگی.
من هم اعتقاد دارم این بحث ها و جبهه های متفاوت وجود داشته باشه. یعنی چی که بعضی ها می گن کم نمیارم. این حرف خلاف قوانین مباحثاته. ما نیومدیم که نظر خودمونو به هم تحمیل کنیم که. ما اومدیم نظر خودمونو بگیم تا نظر دیگران رو هم بشنویم و یک نتیجه گیری کلی بشه تا تفکرات در جامعه به یک سمت کشیده بشه و کار ها بهتر انجام بشه. من توصیه می کنم که دوستان حق گرا باشن و با تعصب رو حرف خودشون سعی به جنجال کشیدن بحث نداشته باشن. ما همه ایرانی هستیم و با هم دوستیم. بحث دوستانه داشته باشیم تا این اتحاد بین ما حفظ بشه. در ضمن به نظر من نتایج این گفت و گو ها به بیرون از سایت درز بکنه تا تفکرات همه گیر تر بشه.
ممنونم
خدمت جنابomidhadi عرض کنم که دلشون می خواد بر اساس دین بحث ادامه داشته باشه؟
بله درسته که پیامبر عظیم الشان اسلام اون جمله رو فرمودن. اما تفسیر غلط نشه. ایشون اون جمله رو نگفتن تا مجوز به گناه افراد فقیر و تهی دست بدن. ایشون با اون جمله به این افراد گفتن که مواظب باشین که در امتحان سختی واقع شدین. یعنی وظیفه شما دو برابره. البته به تبع اون پاداش شما هم بیشتره.
اصلا بیایم از قرآن آیه بیاریم.آیه 7 سوره مبارکه ابراهیم."و اذ تاذن ربکم لئن شکرتم لازیدنکم و لئن کفرتم ان عذابی لشدید"
به وعده خدا ایمان نداریم؟ خدا داره می گه از طرف خوش که اگه شکر کنید خدا نعمت شما را افزایش وی ده و اگه کافر بشین عذاب خدا نزدیک و بسیار درد ناک است. این عین وعده خداست. اگه در فقر باشیم و شکر کنیم نعمت افزایش پیدا می کنه. اما با کفر نعمت در فقر چی می شه؟ پس فقر یک آزمایشه. هر آزمایشی هم سخته. بی خود نیست خدا در قرآن اینگونه آزمایش ها رو فتنه معرفی می کنه. این آزمایش عیار سنجه. عیار انسان رو مشخص می کنه. پس نمی تونه توجیح انحراف باشه.
اما حرف شما درسته که از دلایل این انحراف فقره. کاملا صحیحه . طبیعی هم هست که هر فتنه ای ریزشهایی داشته باشه.
:Moshtagh:
:Kaf:به هرحال هم نظام اموزشیه ماگیر داره هم مدیرهای ما هم به اصطلاح مدبرهای ما.مثلا گاهی معلم پرورشی یا دبیر قران همه رو میاد به امر به معروف ونهی از منکر دعوت میکنه واعلام میکنه چادر حجاب برتره اما متاسفانه دانش اموز همون دبیر رو اتفاقی توی یه مکان عمومی وبدحجاب وصدقلم ارایش شده میبینه این در حالیه که اون دبیر باید بدونه هرجای دنیا باید الگوباشه وکوچکترین رفتار خلاف قاعده اون براش ضمان دنیوی واخروی داره .اون دانش اموز پس چطور این تعارض رو توی مخیله خودش حل کنه.وقتی میبینه از حرف تا عمل این همه فاصله است وکسی رو که به عنوان مربی پرورشی یا قران خودش با این ریخت واوضاع دیده فکر میکنید پیش خودش چی میگه؟؟میگه ای بابا وقت خودمونو واسه چه چیزایی صرف کردیم وفکر کردن ما بچه ایم وهیچی هالیمون نیست وحجاب ودین واخلاق و...همه کشکه.واین که مربی ماست واینجوریه خوب لابد فهمیده که این چیزا به درد نمیخوره والا خودش رعایت میکرد...البته گاهی هستند عده ای که بدلیل نهادینه شدن این موارد توی خانواده وبدو رشد این تعارضات براشون بی مفهومه وخودشون راه درست رو تشخیص میدن ولی همه بچه های ما اینطور نیستن وبعضی هاشوناتفاقا دنبال راه در رو هستن.نظام اموزشی ما باید افرادی رو که به سمت مربی دانش اموزان قراره انتخاب کنن باروشهای سنجیده تری غربال گری کنن وصرف کسب یه رتبه پایین مجوزی برای ورود به نظام اموزش وپرورش نباشه.باید وزارت اموزش وپرورش تبدیل به وزارت پرورش واموزش بشه البته نه فقط از جنبه املایی از لحاظ کاربرد...علم بدون معنویات سم کشنده است.چه خوب میشداگه قراربراستخدام دبیر هست یه دوره روانشناسی وخودشناسی وخداشناسی براشون میگذاشتن وپس از پایان دوره باز هم یه بررسی به عمل میومد وبهترین ها برای امر خطیر تربیت وتعلیم بچه ها انتخاب میشدن. باور کنید ارزششو داشت که برای طی دوره دبیری حتی 3سال وقت وهزینه صرف میشد چون مساله ربیت وتعلیم توامان باهم میتونه حیات بخش وسازنده باشه.پس یعنی کسی که حرفش باعمل یکی باشه واز لحاظ روانشناسی بتونه تقریبا با هر برخوردی چطور رفتار کنه وخلاصه اعتقادات دینی مارو برای بچه ها ضمن تدریس تشریح ونهادینه کنه باید به این سمت منصوب بشه...والسلام.
سلام
چرا اکثر جوونای ما دارن از دستورهای دینی منحرف میشن؟!! چاره چیه؟؟؟؟؟؟
شاید دلیلش عدم توانایی دین و کارشناسان دینی درپاسخ گویی به سوالات وشبهات جوونا است.
شاید...
هر چقدر هم که سرمون رو تو برف بکنیم و بخوایم که هر صدای مخالفی رو ساکت کنیم کاری از پیش نمیره.
مطمئن باشید... :ok:
بنام خدا.
چقدر هم رای آورده این مورد:khaneh:.سلام.
مردم خودشون سست ایمان هستن میندارن گردن مبلغان دینی.
پس اون آمریکایی که از اون ور دنیا ایمان میاره تکلیفش چیه؟آیا خودش خواسته یا دینش رو بهش درست تبلیغ کردن؟:Gol:
اینقدر فساد و مال حرام زیاد شده که مردم نای ثواب کردن ندارن و همش در حال گناه هستند.
حالا میندازن گردن عالمان دینی!!!!
البته اونایی که به این مورد رای دادن میشه گفت عمل نکردن برخی افراد مذهبی جامعه به دستورات دینی شاید نظورشون این بوده.
به خود بنگر که در خود بینی آنچه بر خود آری
:Gol:
روزى مأمون عباسى در مجلس عمومى خودش كه حضرت امام رضا (ع) هم در آنجا تشريف داشتند، بر اريكه حكومت نشسته، و رفت و آمد مردم عمومى بود، در اين ميان به مأمون خبر رسيد كه يك مرد صوفى دست به سرقت زده و دستگير شده است، مأمون عباسى امر به احضار وى كرد، آن مرد را كه آوردند، ديد كه حالتى رقّت بار و ظاهرى بسيار فقيرانه دارد، و اثر سجده بر پيشانيش هست! مأمون بدو گفت: آيا تو با اين ظاهر خوب دست به سرقت زده اى؟!
آن مرد گفت: از روى اضطرار بوده نه اختيار، چون تو از دادن حقّ من خوددارى كرده اى.
ـ چه حقّى؟
ـ حقّ من از بيت المال، چون من ابن السبيل[1] و فقيرم با وجودى كه قرآن را هم از حفظ دارم! حال از خودت شروع كن نخست حدّ شرعى را برخودت جارى كن و سپس بر من.
وقتی پیامبر بزرگ اسلام فرمود که فقر زمینه ساز کفر هست درست فرمودند و خوب بشر هم یک طاقتی دارد وقتی کارد به استخوان برسد انسان دست به هر کاری میزند
با سلام خدمت همه بزرگواران :Gol::Gol::Gol:
در جواب فرمايش دوست عزيزمون بايد بعرض برسونم
برخلاف فرمايش حضرتعالي دين در اين مسئله بسيار هم قدرتمند هست دين همون ديني هست كه پيامبر در طول 23 سال تونست تنها سربازانش رو كه براي فتح مكه همراه پيامبر آمدند به 10 هزار نفر برسونه و در تاريخ هم ثابت هست كه پيامبر هيچوقت هم در قبول دين متوسل به زور و زر نشد دين همون ديني هست كه از دلش هزاران عالم و دانشمند فرهيخته كه هر كدامشان مانند خورشيدي در آسمان دين درخشيدند و تا الان هم كه الانه از شمع وجودشون سراسر عالم اسلام و حتي همين دنياي غرب داره بهره مند ميشه
كارشناس دين اگه واقعا كارشناس باشه هيچ كوتاهي در پاسخ به شبهات ديني جوونا نمي كنه ولي به نظر من اين خود جوان هست كه مراجعه نمي كنه بنده خودم در محل تبليغيم مي بينم كه بسياري از همين جوونا براي رفع شبهات ديني مراجعه ميكنن و حتي در طرح صالحين كه از طرف مقاومت بسيج تشكيل ميشه كاملا مي بينم ساعتها اين جلسه طول ميكشه و بسيار هم پر بار هست حتي در ايام اعتكاف نيز سه جلسه پرسش و پاسخ براي جوونا گرفتيم و آنچنان جواب داد كه حتي تقاضا براي ادامه اين جلسات آمد پس به كارشناس هم نميشود اعتراض كرد البته اين رو اعتراف ميكنم اگر كارشناس از علم و آگاهي كامل برخوردار نباشه جوون از دورش پراكنده ميشه :ok::ok:
اما دين گريزي جوان معلول چند علت هست
1- تبليغات مسموم رسانه هاي غربي بوسيله تصاوير ماهواره ايي هست وقتي تصاوير ماهواره هر روز و شب اونهم تا پاسي از شب پشت سر هم به پخش تصاوير مستهجن مي پردازند و اين جوان بي اراده ما با دست خودش خودش رو باين وسيله به هلاكت ميندازه (و لاتلقوا بايديكم الي التهلكه) و داره نگاه ميكنه يا حتي صرف نظر از تصاوير ماهواره ايي همين تلويزيون خودمون كه بعضي برنامه هاي زنده را در ارذل الاوقات شبانه پخش ميكنه و اين جوان بي اراده هم بدور از دغدغه هاي مذهبي مي نشينه و تا ساعت 1 و 2 شب نگاه ميكنه اونوقت حتما نماز صبحش قضا ميشه وقتي در سريالهاي زهر آگين رسانه هاي بيگانه بصورت علني به تبليغ مظاهر شرك و كفر و فساد مي پردازند ( بي حجابي و بي عفتي ، مشروع نشان دادن روابط پنهاني زنان شوهر دار با مردان بيگانه ، روابط خارج از ازدواج بين دختران مجرد و پسران ، دوستيهاي پنهاني و مراودات زهر آگين كه در قالب دوستيهاي بين دختر و پسر مطرح ميشود )
و اين جوان بي اراده ما با فراموش كردن فرهنگ كهن 5000 ساله با الگو پذيري از دنياي غربي كه از تاريخ تاسيسش تا الان به 600 ، 700 سال هم نرسيده مياد و اون الگوها رو در روش و منش و حتي حرف زدن و .... تقليد ميكنه و اينها را به عمل ميگيره كه حتي يه چند وقتيه متاسفانه در بين بانوان متاهل ما هم دوستيهاي بين اونها و پسران مجرد رايج شده
خوب شما بفرمائيد با اين وجود ديگر رمقي مي مونه كه ما بيائيم بگيم چرا جووناي ما از دين فرار ميكنن خوب معلومه ديگه وقتي شيطان با تمام مظاهر دنيا فريبي اش داره روي فكر و روح جوانان ما كار ميكنه كجا حال و حوصله ايي براي گوش دادن به مسائل معنوي بوجود مياد و البته بايد شيطان به وجودش افتخار كنه كه لاقعدن لهم صراطك المستقيم و يا در جاي ديگه ايي در مقابل خدا شاخ و شونه ميكشه كه ثُمَّ لَآتِیَنَّهُمْ مِنْ بَیْنِ أَیْدیهِمْ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ وَ عَنْ أَیْمانِهِمْ وَ عَنْ شَمائِلِهِمْ وَ لا تَجِدُ أَكْثَرَهُمْ شاكِرینَ و ده ها آيه مشابه كه همه نشان دهنده اينه كه عيب از خودمون هست ، شيطان هيچوقت تسلطلي بر روي ما نداره و لا تجعل الله للكافرين علي المومنين سبيلا اين خودمون هستيم كه چراغ سبز رو نشون شيطان ميديم در اين باب بسيار بسيار مسائل هست كه اگه بخوام بگم خودش يه سايت جداگانه ميطلبه و از باب نمونه به قضيه تسخير اندلس بدست اروپائيان و قتل عام مسلمانان اشاره ميكنم
اسلام به ذات خود ندارد عيبي ### هر عيب كه هست از مسلماني ماست
2- فقر و فحشا كه زائيده بيكاري هست يكي از عوامل مهم دين گريزي جوانان ما هست جوان بيكار ما (سلمنا اگه كار باشه و جوان تنبلي نكنه ) وقتي با جيب خالي سر سفره خانواده اش مي نشينه و پيش زن و بچه اش خجالت ميكشه و عرق شرم از سر و صورتش روان ميشه از نظر روحي ( و لاتقربوا الصلوه و انتم كسالي ) آنچنان در فشار قرار ميگيره كه بفرمايش صادق آل محمد (ع) كاد ان يكون الفقر كفرا اين جوان خودبخود به كفر و شرك كشيده ميشه كه البته اين نقيصه بر ميگرده به سياستها و توانايي مسئولين ذيربط كه چقدر بفكر معيشت جوانان هستند ولي به مسئولين ديني ربطي نداره چون ايجاد شغل يه كار اجرائي هست كه دين هم روي اون تاكيد داره
و عواملي ديگر كه بخاطر اختصار صرف نظر ميكنم
انشاالله از نظرات دوستان استفاده مي بريم
سلام علیکم!
خسته راهپیمایی امروز نباشید!
باز ما چندروز نبودیم تاپیک رو به هم ریختید!!!:Moteajeb!:
بزرگوار عزیز جناب kinguse
بحث توانایی دین و توانایی کارشناسان دین دو مقوله جدا از هم است
اما در توانایی دین هیچ شکی نیست ؛ دینی که ادعای دین خاتم و کامل را دارد قطعا به همه پرسشهای انسان تا آخر دنیا پاسخی دارد.
اما خب برای بدست آوردن این پاسخ باید راه مخصوص به خودش رو رفت و البته باید این پاسخ رو به زبان روز آپدیت (UPDATE) نمود و بیان کرد.
در ثانی کجا اسلام صدای مخالف رو ساکت کرده؟؟؟
شما یه نمونه بیار!
مناظرات ائمه معصومین علیهم السلام خود بیانگر این است که در دین ما اصلا بنای ساکت کردن صدای مخالف را ندارد.
عزيزان بزرگوار در نقل احاديث دقت بفرمائيد اين حديث منقول از امام صادق هست كه سلسه سندش ميرسه به پيامبر
فيما رواه الامام الصادق (ع )، عن آبائه (ع ) عن النبى (ص ) : كاد الفقر ان يكون كفرا ...
به روايت امام صادق (ع )، از پدرانش (ع) از پيامبر (ص ) - : فقر به آن نزديك است كه به كفر انجامد...
خصال شيخ صدوق 1/12.
من در همان پست های قبلی گفتم که برای اصلاح جامعه باید از خودمون شروع کنیم و گرنه به نتیجه مطلوب نمی رسیم.
نمیشه که من برم توی خونه ام بنشینم و بیرون نیام که مبادا چشمم به نامحرم بیفته و گناه کنم.
اصلا منظور اسلام این نیست. اگر کسی میگه که دین همچین چیزی گفته به نظر من به دین خیانت کرده
بلکه اسلام میگه ای زنان مومن حجابتون رو رعایت کنید و ای مردان مومن شما هم نگاهتون رو کنترل کنید.
اسلام میگه در جامعه باید همه زمینه های گناه رو از بین برد اما این به این معنا نیست که صورت مسأله رو پاک کنیم.
من یه مثال بزنم ( باز دوستان گیر ندن که این مثالتون صد در صد با موضوع مورد بحث یکی نیست!:Nishkhand: )
تقریبا 45 روز قبل موقعی که سکه خیلی گرون شده بود و مردم کنار بانکها صف می ایستادند. من یک روز ساعت 3 یا 3.5 عصر از کنار بانک ملی مرکزی داشتم رد میشدم دیدم تقریبا حدود 40یا 50 نفر مرد و زن در دو ردیف جدا هر کدومشون یک پتو یا لحافی روی زمین پهن کردند و روش نشستند.
اولش جاخوردم ولی بعدش یادم اومد که بله اینها از الان صف وا می ایستند تا فردا ساعت 7.5 صبح که بانک باز میشه به هر کدومشون 5 تا سکه بدن و بعد هر کدوم رو توی بازار آزاد 40 یا 50 هزار تومن بفروشند میشه 200 یا نهایتا 250هزار تومن!
یعنی برای 250هزارتومن حاضریم بیریم یک شب تا صبح اونهم توی سرمای 45 روز قبل توی خیابون بخوابیم اما واسه تربیت بچه هامون و خودمون . . .
چی بگم؟
تا موقعی که دغدغه دین نداشته باشیم اوضاع همین جوری هست
دغدغه دین
یعنی اینکه دین اولویت اول زندگیمون باشه نه اینکه اول چیزهای دیگه، بعد اگه حالش بود به دین برسیم
اللهم عجل لولیک الفرج
بنام خدا.
سلام.
شما فکر کنید من یه مجتهد دینی هستم.
به شما میگم برو گناه کن.
عقلت چی میگه؟
عقلت میگه به مقام و منزلت و شخصیت من نگاه کن؟
یا به نوع و عمق حرف و تبلیغ من نگاه کن؟
بنده به شخصه حتی با بعضی استفتاهای مجتهدم مخالفم هستم و در مورد حرفاشون تحقیق میکنم.
شما و جوونای ما هم باید چنین باشید.اونا وظیفه گفتن خوبی ها رو دارن بدی ها رو که گفتن باید اوزیون گوشمون کنیم و تجربه بگیریم تا گناه نکنیم.
جوونی که فقط تقلید کنه و تحقیق نکنه مشکل خودشه.
شما دین رو بخاطر زیباییش قبول نکردی.هیچکس دین رو بخاطر زیبا بودنش قبول نمیکنه.
دین به خودی خود زیباست چون باعث تجلی روح و آرامش روح میشه.پس کسی که میگه من از دین زده شدم مشکل خودشه و این فرد نمیخواد خودشو اصلاح کنه و به قرب برسه.
ما دین رو بخاطر رسیدن به کمالات والای انسانیت قبول کردیم.پس برای رسیدن به این کمالات باید خودمون تلاش کنیم.
التماس دعا.
:Gol:
من با این نظر موافقم .اما .......چه جوری؟
با عرض سلام خدمت دوستان
فقط کسی می تونه این چنین دقیق به کنه قضیه پی ببره که با دقت بالایی سریالها رو دنبال کنه....!
به هر حال مسلمان نمود ظاهری اسلام است. وقتی نمود ظاهری اسلام این چنین باشه خب معلومه که دیگه جوونا از اسلام قطع امید می کنند.حالا هی بگیم نه اسلام یه چیزه دیگه است...چه فایده؟؟
به قول معروف:
اسلام برای سوالات جواب دارد یا انسان؟؟
جواب سوالات دینی ما هزاران سال است که توسط امثال من وشما داده می شه.
آره ولی اگه اپدیتها توسط خود مایکروسافت نباشه(که نیست) چی؟؟
(امیدوارم منظورم رسیده باشه...)
خواهشا ما رو با ...... در ننداز :ok:
در ضمن نمونه زیاده. کافیه فقط چشم و گوش یه کم باز بشه.همین.
موفق باشید. :Gol:
سلام
دوست بزرگوار!
شما خودتان می گویید نمود ظاهری!
بین نمود ظاهری و واقعی قاصله بسیار است.
انشاءالله خدا کمک کنه که بتونیم مسلمان واقعی باشیم
واقعا من منظورتون رو نفهمیدم. اینکه گفتین یعنی چی؟ و همینطور این دوتا رو:
اگه توضیح بدین که ما هم بفهمیم منظورتون چی بوده؟؟؟
خواهشا زیر لیسانس باشه که بتونیم هضمش کنیم
با سلام و احترام به تمام دوستان
بنده حقیر اینگونه فکر میکنم چرا کتاب دینی ما باید کتابی باشد که همش بخونیم که تست بزنیم تو کنکور که ضریبش 3 هست کم نشه رتبم بیاد پایین؟ چرا باید ایات رو اونقدر دقیق بخونم که سوال رو کمی پیجوندن و مفهومی کردن بتونم تست بزنم؟چرا باید دینی که هست دین و زندگی رو طوری بخونم که آیه دادن بتونم با اشعاری که تا حالا ندیدم مطابقت بدم؟باید دینی رو بخونم که با دینم آشنا بشم با کلام حق با زندگی و سیره ائمه تا دیگری رو اسوه قرار ندم ،قرآن رو بخونم تا سرلوحه ی زندگیم قرار بدم و قرآن گونه و علی وار زندگی کنم.
معلم دینی باید تسلط کامل به کلام حق و جاذبه ای مانند خلق رسول الله داشته باشد تا ضربه به دین نخورد...
معلم دینی ای دینی درس میده بیرون از مدرسه خودش موهاش بیرونه چه فایده؟؟؟!!
پس نتیجه ای که میشه گرفت اینه که ما مسلمونها باید مسلمون تر بشیم.
من روزنامه روز پنجشنبه رو داشتم می خوندم به این خبر رسیدم:
« هفته گذشته گرانترین پیش فروش مسکن در تهران رقم خورد. پنت هاوسی با مساحت 840 متر مربع در محله زعفرانیه تهران با مبلغ 16 میلیارد و 800 میلیون تومان در سامانه مجازی معاملات ملکی به ثبت رسید و رکورد عجیبی را رقم زد. به گفته سازنده این ملک، هر متر مربع از این واحد مسکونی که در طبقه 14 ساختمان است؛ به ارزش 20میلیون تومان قیمت گذاری شده و تا 20ماه دیگر تحویل داده می شود.» (روزنامه خراسان 20/11/90)
خب حالا این هم وصیتنامه شهید چمران هست:
« اى مرگ آماده شدهام و اين امرى است طبيعى و مدتهاست كه با آن آشنا شدهام، ولى براى اولين بار وصيت مىكنم...
خوشحالم كه در چنين راهى به شهادت مىرسم. خوشحالم كه از عالم و مافيها بريدهام. همه چيز را ترك كردهام و علايق را زير پا گذاشتهام. قيد و بند را پاره كردهام و دنيا و مافيها را سهطلاقه كردهام و با آغوش باز به استقبال شهادت مىروم.
از اينكه به لبنان آمدم و پنج يا شش سال با مشكلاتى سخت دست به گريبان بودهام متأسف نيستم. از اينكه امريكا را ترك گفتهام، از اينكه دنياى لذات و راحتطلبى را پشت سر گذاشتم، از اينكه دنياى علم را فراموش كردم، از اينكه از همه زيبايىها و خاطره زن عزيز و فرزندان دلبندم گذشتهام متأسف نيستم...
از آن دنياى مادى و راحتطلبى گذشتم و به دنياى درد و محروميت، رنج و شكست، اتهام و فقر و تنهايى قدم گذاشتم. با محرومين همنشين شدم و با دردمندان و شكستهدلان همآواز گشتم.
از دنياى سرمايهداران و ستمگران گذشتم و به عالم محرومين و مظلومين وارد شدم و با تمام اين احوال متأسف نيستم...»
خب انصافا خودتون مفایسه کنید.
کسی که الگویش شهید چمران باشد کجا و آنکه به دنبال لذات زودگذر و حلال دنیا باشد کجا.
جامعه 30سال پیش الگویش چمران ها و باکری ها و ... بودند اما الگوی جامعه و جوانان امروز چه کسانی هستند؟ خودتان بهتر میدانید.و توقع دارید که جوانان ما دیندار و متدین باشند؟؟؟
این توقع بیجایی نیست؟؟؟
آیا فقط مقصر نظام آموزشی ماست؟ قطعا اینگونه نیست
همانگونه که در پست قبلی گفتم: خود ماها مقصر هستیم چون دغدغه دین نداشتیم چون دین مساله اول زندگیمون نبود و هزارتا دلیل دیگه . . .
یا علی
اللهم عجل لولیک الفرج
دوستان من واقعا دلیل اصلیه این دلزدگی از دین رو نمیدونم ولی به جرات میگم که دین شناخته شده ی فعلی در ایران برای اکثریت قریب به اتفاق جوونهای ما هیچ نوع جذابیتی که نداره هیچ بلکه به قول عده زیادی باعث عقب مانده قلمداد کردن اوناست.من از این مسئله خیلی رنج میبرم .تاحالا فقط حدس زدیم ولی من تازه فهمیدم که این نظرها همه فرعیات هستن یه دلیل مادر باید وجود داشته باشه که عقل من حداقل کفاف فهم اون دلیل رو نمیده...لطفا بیایید بیشتر متمرکز بشیم.
با سلام
یک نکته را لازم میدانم اشاره کنم و آن اینکه
مسئله ای که طرح شده دو بخش دارد:
1) بخش نظری (چرا جوانان از دین منحرف شده اند؟)
2) بخش عملی (چاره چیست؟)
این تقسیم بندی، کاملاً منطقی و درست است، اما اگر هر کدام از ما با توجه به تجربیات شخصی و مطالعاتمان بتوانیم عوامل مؤثر (بخش اول) را در حد قانع کننده ای بررسی کنیم، کار بزرگی انجام داده ایم.
برخی دوستان به شدت عمل گرا هستند و به سرعت به سراغ راهکارهای عملی میروند، ولی دوستان، ما تا ندانیم مشکل دقیقاً چیست، پراکندگی آن در کشور چگونه است، در چه اقشاری بیشتر است، در زنان و مردان چه شکلی میابد، در تاریخ ما چه سیری را طی کرده است و ... نمیتوانیم پیشنهادات عملی مؤثری ارائه دهیم. امروزه دیگر تاریخ مصرف راهکارهای انقلابی گذشته است، و جامعه ما نیاز به منطق دارد.
دوست بزرگوار!
یعنی پشت راهکارهای انقلابی هیچ منطقی نیست؟؟؟
واقعا هیچ منطقی ندارد؟؟؟
راهکارهای انقلابی بیشتر احساساتی و کمتر منطقی اند،
هرچند در یک فرایند برنامه ریزی شده میتوانند بخشی از یک برنامه مدون باشند که غالباً اهداف خاصی را تأمین کنند،
اما از آنجایی که این روشها بیشتر خشونت عریان یا نمادین را سرلوحه کار خود قرار میدهند، نمیتوانند در اصلاحات فرهنگی و عقیدتی (در اینجا) مؤثر باشند.
عجب راهكارهاي احساسي ديگه چه صيغه ايي هست به نظر شما تدوين اينهمه قوانين و ايجاد بستر مناسب براي رشد سطح فرهنگ جوانان در سطح كلان جامعه احساسي هست يا منطقي ايجاد برنامه هاي متنوع امكان استفاده از محيطهاي آموزشي ايجاد وزارتي مستقل بنام وزارت ورزش و جوانان صرف هنگفت بودجه هاي كلان در ورزشي مانند فوتبال ، گسترش فضاهاي آموزشي و .... هدفي جز خدمت به نسل جوان ما هست ؟؟؟
من منكر ضعف عملكرد مسئولين نيستم و ميدونم كه در برخي موارد كم كاري كردند و ميكنن ولي جناب ضرب المثل اينو هم بايد اذعان داشته باشيم كه عدم اقبال جوانان ما از اين امكانات هم باعث شده بخشي از آن در خمود و ركود باقي بماند بنده در بخش قبلي خدمتتون عرض كردم بي رغبتي جوانان ما محصول ره آورد دنياي غرب بر اثر الگوهاي نامناسب شانيت خودشون هست و الا كجا جوان ما ميدانست بايد براي شلواري كه 50 يا 60 هزار تومان پول بي زبانش رو از جيب باباش داده ببره خياطي بگه آقا اينجاشو پاره كن اونجاشو ريش ريش كن حال حكومت كه مياد با اين مظاهر وارداتي مبارزه مي كنه ما بنشينيم و بگيم برنامه ها احساسي هستند و كمتر منطقي اند احساس و منطق دو مقوله عموم و خصوص من وجه هستند نقيض همديگر نيستند كه شما در تقسيم بندي راهكارها به اين نوع استدلال متوسل ميشويد
فرموديد هدف خاصي را تامين مي كنند احتمالا منظورتون ليدرهاي تدوينگر سرنوشت فوتبال منظورتون هست و الا اوني كه هدف اوليه استفاده از بستر مناسب را فراهم آورده هيچ هدفي بجز خدمت و صلاح جوان ما نداشته
از اين حرفتون به ياد يه داستاني افتادم كه حتما شما هم شنيديد كه ميگه روزي رضاخان رفته بود توي يكي از پادگانها سان ببينه سربازي جلو اومد و به ايشون گفت جناب شاه جيره غذائيمون كمه و ما هميشه گرسنه هستيم ميگن شاه در همون لحظه گلوله برفي را بدست اولين سرباز داد و دستور داد تا دست به دست تا آخرين نفر بهمديگر رد و بدل كنند وقتي كه به آخرين سرباز رسيد شده بود اندازه يه گردو شاه به اون سرباز گفت من امكانات ميدم ولي تا ميخواد بدستتون برسه كم مياد
حالا جناب ضرب المثل مسئله اينجاست كه در سطح كلان جامعه ما تدوين قوانين بر اساس مصلحت هست نه احساسي كه شما بيانش مي كنيد و اگه اين وسط امكاناتي حيف و ميل ميشه ربطي به دين و دينداران واقعي و تدوين قانون و .... نداره در زمان خود پيامبر هم كساني بودند كه از دين سوء استفاده ميكردند نمونه بارزش همين منافقيني بودند كه در ظل توجهات جامعه اسلامي زندگي ميكردند در خفا تيشه به ريشه اسلام هم ميزدند
مگه در زمان قبل از انقلاب مشكل نبود ؟؟؟؟ اتفاقا اون زمان كه امكانات مادي كشور بيشتر هم بود چون جمعيت كمتري داشتيم اما نبود نيروي متخصص و عدم وجود فناوريهاي پيشرفته باعث شده بود جامعه در فقر مالي و فرهنگي غرق بشه در حاليكه در همون زمان اروپا مشغول ساختن اقمار مصنوعي براي پرتاب به فضا بود (رجوع شود به خاطرات شهيد چمران )
اما با توجه به تمام مسائل و كم و كاستيهايي كه در اون زمان بود باز قوانين بر اساس منطق تدوين ميشدند نه احساس جناب ضرب المثل سوالي از شما دارم آيا قانون را بر اساس منطق وضع ميكنن يا احساس اگر بفرمائيد كه منطق كه باز ميشه همون حرف ما اگه بفرمائيد احساس پس چرا قانونگذار تصدي مقام مرجعيت و قضاوت را براي بانوان جايز ندانسته اگر قوانين احساسي هستند خوب نماد احساس و سكون هم كه خانمها هستند پس چرا اونها منع شدند در حاليكه در بين بسياري از خانمهاي كشور ما هستند كه توانايي اجراي قوانين را بر اساس عقل و منطق دارند خودتون ميگيد قانون
اتفاقا در محضر يكي از قضات شهرمون جلسه ايي داشتيم در اونجا با دوستانمون يه سوالي را مطرح كرديم كه چرا در قانون مسئله احساس جايگاهي ندارد ميدونيد اون آقا چي گفت فرمودند قانون يعني صلابت قانون يعني خشكي عين عبارتشونو دارم ميگم قانون در حوزه اعمال عدالت احساس نمي شناسه و اگر ميخواست قانون احساسي برخورد كنه بي عدالتي جامعه را فرا ميگرفت پس جناب ضرب المثل قانون هيچوقت نه احساسي تدوين ميشه نه احساسي برخورد ميكنه بلكه قانون بر اساس مصالح بندگان تدوين ميشه حالا اگر در رعايت قوانين ما دچار مشكل مي شيم بحثي است جدا گانه كه ربطي به خود قانون نداره
حرفهاتون بوی تعصب میده و حقایق رو نادیده میگیرین و کمبودها و کاستی ها رو کوچک میشمارید
سلام دوست عزیز.بزرگترین مشگل بشر عبرت نگرفتن از تجربیات مردمان گذشته و انجام راه رفته آنها.
دوم اینکه باید همچین روزی بیاید,چون در قران امده در زمان ظهور امام مهدی کفر همه جا را میگیرد.نوشته ی مرا بد متوجه نشید,بنا این نیست که خدا خودش خواسته که چنین پیش بیاید.این آدم ها هستند که کافر میشوند,با این ماهواره و فیلم های سکسی و مشگلات مجردی انسانه و دام احتیاد به مواد مخدر از هر جنگی بدتر و باعث کافر شدن میشود.
امیدوارم متوجه شده باشید.
باشد که ظهور آقایمان را ببینیم,و از یاران با وفایش باشیم
لا حول و لا قوه الا بالله
***************
دو روز دسترسي به اينترنت نداشتم چه گيس و گيس كشي شده اينجا ، دوستان خواهشاً خواهشاً خواهشاً به ترتيب جلو بريم ، وقتي ما به همه اين مسائل و مشكلات خواهيم رسيد چرا اصرار ميكنيم كه زودتر راجبش بحث بشه خودم كه از اول بحث تا حالا شركت داشتم از پراكندگي اين چند صفحه گيج شدم چه برسه به كسي كه تازه ميخواد بياد بخونه
مطمئن هستيد ؟ ميشه بگيد در كدوم سال تحصيلي انواع غسل رو توضيح دادن؟ احكام استبراء رو چي ؟ چند درصد محصلين ما ميدونن چند تا مرجع تقليد داريم ؟
كتابهاي ما شده اينكه نماز چند ركعته وضو چه جوري گرفته ميشه (كه اونم دقت كنيد خيلي ها اشتباه وضو ميگيرن ) تيمم چيه ، جالب اينجاست كه هر سال هم تكرار ميشه حالا شما ميگيد كم و كسري نداره؟
بله بنده تشخيص دادم كه اينها قلمبه سلمبه هستن نه الآن همون سالي كه اينها رو ميخوندم تشخيص دادم اين كتاب رو براي من نوشته بودن وقتي من واژه ها رو حتي درست نميتونستم تلفظ كنم يعني قلمبه سلمبه بوده به قول ضرب المثل چه دليلي داره به بچه كلاس دوم راهنمايي بيام برهان ها رو ياد بديم؟
اتفاقاً بايد بحث بشه ، فكر ميكنم دوستان منظور بنده رو بد متوجه شدند ، منظور من نظام آموزشي بود نه صرفاً آموزش و پرورش كه البته فعلاً فقط آموزش هست و پرورش نداره
در تاپيكي سركار سها گفته بودن رفته بودن يه مدرسه اي شنيدن يه بچه كلاس چهارم به دوستش ميگه خواهر فلاني رو ديدي عجب تيكه ايه !!!! حالا درسته خانواده خيلي تاثير داره ولي مدرسه تاثير نداره؟
جوون همون بچه ايه كه الآن بزرگ شده با همون بذرهايي كه از بچه گي در ذهنش كاشتن ، اون بذرها رو معلمي كاشته كه پايين ترين حقوق رو ميگيره چرا بايد معلم دوره ابتدايي پايين ترين حقوق رو بگيره در حاليكه تاثيرگذاريش به مراتب بيشتر از دبيران مقاطع بالاتر هست؟
خواهش ميكنم دوستان در چارچوب بحث پيش برن
دوستان من چند صفحه قبل تو همین تاپیک این مطلب رو خطاب به دوستی که فرموده بودند مسئولین دارند کار خودشون رو میکنند و این بحث های ما هم اصلاً فایده ای نداره بیان کرده بودم:
فکر کنم حدس من درست از آب در اومده ...
شما درست متوجه شدید؛ راهکار احساسی یک متناقض نماست، یعنی در واقع راهکار نیست، ولی به این معنا نیست که وجود ندارد. راهکار احساسی
یعنی پاک کردن صورت مسئله، که ناشی از غلبه احساسات بر منطق است (عقل انقلابی)، کاری که تا اینجا برخی دوستان سعی در انجام آن داشتند.
مثل اینکه عنوان میشد، ما اصولاً پدیده ای به نام دین گریزی نداریم یا اینکه این فقط ظاهر جامعه است و ما باید ظاهر جامعه رو از لوث بی دینان پاک
کنیم، تا مشکل حل شود و بدتر از همه اینکه در برخی نظرات این باور وجود دارد که دین گریزان همیشه در جامعه بوده اند و الان هم هستند و این اصلاً
مسئله چندان مهمی نیست ... !
منظور بنده از راهکارهای انقلابی (revolutionary solution) دقیقاً انقلاب ما نبوده، بلکه انقلاب به معنای وسیع کلمه و باقیماندن روحیه عملگرای افراطی
در برخی افراد است. این مسئله ای است که برای امروز جامعه ما مضرات بسیاری به همراه دارد. ما نیاز به بنیان سازی نظری در تمام زمینه ها خصوصاً
زمینه فرهنگی داریم. شما در پست قبلیتان از رسانه مثال زدید و کاملاً هم درست است. امروزه رسانه ها تأثیر بسزایی در شکل دادن به فرهنگ جوامع
دارند و اصطلاح «جنگ رسانه ای» و «جنگ نرم» که بسیار رایج است گواه همین مطلب است. در واقع ما مسئله را درست متوجه شده ایم اما در ارائه راه
حل درست ناتوانیم. چگونه است که عده ای بدون حضور فیزیکی در کشور ما از دورترین نقاط میتوانند این همه بر ذهن و روان ایرانیان اثرگذار باشند و عده
ای را با ظواهر و مدل های روز غربی روانه خیابان های ما کنند. مسئله این است که کسانی که این جریانات رسانه ای را راهبری میکنند پشتوانه نظری
بسیار قوی در این زمینه دارند و و کاملاً آگاهانه پای به عرصه عمل گذاشته اند. پایه های نظری مستحکم آنها پشتوانه عمل شان است.
آنها شیطنتشان را کرده اند و میکنند، اما ما در مقابل این هجوم، دفاع چندان قوی نداشته ایم و راهکارهای عملی و قانونی را تنهاترین و بهترین راه یافته
ایم که تاکنون کمترین اثر را داشته است و مثال آن را در برخورد با مسئله حجاب از اوایل انقلاب شاهد بوده ایم.
بنده به هیچ وجه سعی در تخطئه مسئولین و نادیده گرفتن تلاش های آنها نداشته ام. مشکل این نیست که مسئولین نیت خیر دارند یا نه، مشکل ایناست که آیا با توجه به نیت خیری که دارند مسیر درستی هم برای حل مشکلات فرهنگی انتخاب می کنند یا اینکه تصور آنها بر این است که صرف
ساختن ورزشگاه ها و دیگر فعالیتها مسائل فرهنگی ما را حل میکند. دوست عزیز، ما احتیاج به نگاهی تازه به مسئله فرهنگ داریم. نگاهی که فرهنگ را
محدود در فضاها و جشنواره ها و قوانین نبیند. حاملان فرهنگ، مردم هستند ؛ابتدا باید آنها را شناخت و سپس به ارائه راهکارهای عملی در جهت اصلاح
فرهنگ پرداخت. علت پی گیری بحث این تاپیک از سوی بنده نیز اعتقاد به همین اصل است.
بحث شما در مورد قانون اساسی هم با توجه به آنچه در بالا توضیح دادم در اینجا محور بحث بنده نیست؛ قانون اساسی متشکل از اصولی کلی است که راه را در مقابل تصمیم سازان روشن میکند. تمرکز در اینجا بر سطوح خردتر، یعنی نگاه افراد است.لا حول و لا قوه الا بالله
***************
اگر يادتون باشه سال گذشته قرار شد طرح تفكيك جنسيتي در دانشگاهها اجرا بشه من اولش موافق بودم چون سخت بود يه نفر 12 سال در مدرسه اي درس ميخونده كه همه هم جنس خودش بودن حالا بعد از 3 ماه در اوج شهوت وارد محيطي ميشه كه همه جور آدم رو ميتوني ببيني ، اما يك روز حراست برخوردي با من داشت كه احساس كردم به شعور من بي احترامي شده:سالن امتحانات مختلط بود جلو در ورودي داربست زده بودن و مثلاً تفكيك كرده بودن 50 متر پايين تر دوباره ميشد روز از نوع روزي از نوع ، آب سرد كن سمت خانومها بود و من شديد تشنه بودم خواستم آب بخورم ديدم مسئول حراست با قيافيه عبوس گفت كجا ميري آقا؟احساس كردم فكر ميكنه من گرگم كه دارم سمت بره ها حمله ميكنم آخرش هم نذاشت آب بخورم در حالي كه مسئولين دانشگاه كه ميدونم چه جور آدمهايي بودن از اون سمت تردد ميكردن چه انتظاري ميتونيم داشته باشيم؟
4 ترم پشت سر هم كتاب تنظيم خانواده به درخواست وزارت فرهنگ عوض شد ، انقدر اين كتاب مزخرف بود كه وزارت ارشاد اجازه چاپ نميداد ولي چرا اول كتابي چاپ ميشه و بعدش وزارت ارشاد ميفهمه كه اون كتاب مشكل داشته؟
تنها دروسي كه در دانشگاه مختلط نبود تربيت بدني ، تنظيم خانواده و انديشه اسلامي بود!!!
چرا انديشه اسلامي بايد تفكيك بشه ؟ اگر مشكلي هست براي كل دروس هست نه فقط يك درس خاص
بنده مديريت اسلامي1و2 و پيشرفته پاس كردم در حالي كه هيچ كدوم به مديريت ربط نداشت ، پيشرفته كه فقط خطبه هاي نهج البلاغه در باب آفرينش و قدرت خداوند و... بود
يكي از سختترين درسهايي كه داشتم انصافاً نه رياضي و آمار بود نه حسابداري و نه مديريت مالي ، بلكه تفسير موضوعي قرآن از بس كه مطالب گنگ بود اتفاقاً يكي از بيشترين آمار افتاده ها هم از اين درس بود
همه اينها از دلايلي هستن كه در نظام آموزشي باعث بوجود آمدن انحرافات ميشه
سلام.این چیزی که الان میخوام مطرح کنم شاید زیاد به نظم بحث ما ربط نداشه باشه ولی اگه نگم منفجر میشم.چند روزه که رسانه ها دارن درباره پیشرفت ایران ظرف سی سال گذشته صحبت میکنن.واقعا خنده دار ومسخره است وقتی که میبینیم یه عده ای اینقدر عقب مانده اند.اخه سی سال مگه کمه که اینهمه توبوق وکرنا میکنن که ایران چقد پیشرفت کرده .یعنی نباید پیشرفت میکرد؟؟حالا مگه چیکار کرده؟؟دسترسی روستاها به انرپی برق در عصر حاضر مگه چه کار شاقیه ؟؟؟اره ماهواره ونیروگاه و...هزار تا نبوغ دیگه داشته ولی چه فایده که کسی به فکر این جوونا نیست وحتی این مسئله رو زحمت نمیدن کارشناسی کنن./به نظر من خیلی هم تا حالا کم کاری شده وگرنه ایران پیشتر از اینا جای پیشرفت داره...حالا بعداز این پست من بیایید انتقاد کنید وکورکورانه تعصب بکشید..مطمئن باشید اگه امروز به فکر این جوونا نباشن همین دوقدم پیشرفت هم دود میشه میره هوا...از کسانی که صداشون به اون بالابالاها میرسه عاجزانه میخوام یذره به فکر این جوونا باشید.ماکه هروقت خواستیم چیزی بگیم صدامون توی نطفه خفه شد وشدیم منتقد سیاسی و...جوون ما نیاز به شغل داره نیاز به همسر داره نیاز به رفاه داره .بخاطر هسته ای دارن جوونای مارو میسوزونن..ماهم میتونیم به پیشرفت هسته ای برسیم هم نیروهای این مملکت رو تامین کنیم.اگه همون 3 هزار میلیارد تومن {اگه اشتباه نکنم}میخواست صرف این جوونا بشه هزار جور مشکل تراشی میشد که فعلا باید جای دیگه هزینه بشه اما حالا که یاروی پاپتیه بی ریشه اون ور دنیا داره حال خودشو میکنه کسی نیست چیزی بگه همه صم بکم شدن.راحت شدم.
اين فرمايشتون منو به ياد اون اتفاقي كه در دوران حكومت آقا علي (ع) افتاد انداخت كه آقايي مرتكب كار خلافي شد و اومد خدمت آقا كه يا علي پاكم كن آقا فرمودند اشتباه مي كني شايد كاري نكردي برو فكر كن اون بنده خدا رفت روز بعد اومد گفت آقاجان منو پاكم كن آقا فرمود حالا شايد چيز مهمي نشده برو شايد اشتباه ميكني اون آقا رفت روز سوم اومد همينطور اظهار ناراحتي ميكرد وقتي بار سوم شد آقا فرمودند چون سه بار در سه مجلس اقرار به كار زشتت كردي حد را جاري ميكنم و سنگسارش كرد
شما فكر مي كنيد اينجا به من پول ميدن كه بيام و دفاع كنم نه بزرگوار
مطمئن باشيد اون مسائلي كه شما با اون درگير هستيد بنده هم به نوع ديگرش شايد درگير باشم من نميگم مشكل نيست و يا كم هست بله مشكل هست خيلي هم زياد هست حقائق رو هم ناديده نميگيرم بلكه هدفم از اين حرفا اينه كه ميگم اگه مشكلي هست همش از طرف مسئولين نيست بخشي از مشكلات رو مقصر خودمون هستيم مثلا اگه مشكلات 100 در صد باشه 30 تاش مربوط به مسئولين باشه 70 تا مربوط به ماها هست بين خودتون و خداتون قضاوت كنيد در بخش تهاجم فرهنگي كه ما ها خودمون لي لي به لالاي دشمن فرهنگي ميذاريم مسئولين مقصرند ؟؟؟؟ آيا طرف مياد نزول ميكنه ميره ديش ماهواره و ريسيور و ... ميخره كه تا بوق سگ بشينه تصاوير مستهجن هاليوود رو نگاه كنه دولت مقصره ؟؟؟؟ توي ميدون انقلاب و آزادي و .... علنا توي روز روشن دارن سي دي مبتذل به خورد ملت ميدن دولت ميگه اين كار رو بكنيد ؟؟؟؟
شما رو بخدا بريد توي شهر بگرديد ببينيد چه خبره يعني متلك پروني جوان به زن شوهر دار مقصرش مسئولين هستند ؟؟؟ اينها از كجا نشئت مي گيره ؟؟؟؟ اغفال دختران چه در عالم حقيقي و چه در عالم مجازي مقصرش مسئولين هستند ؟؟؟؟ ( از دختر خانمهايي كه اينو ميخونن كه البته بجاي بچه هاي خودم هستند معذرت ميخوام ) دختر خانمي كه سر شب ميره خونه دوستش جشن تولد ساعت دو شب تلو تلو خوران نيروي انتظامي اونو از توي خيابون جمع ميكنه و ميبره مركز و به پدرش زنگ ميزنن كه بيا و دخترت رو ببر خونه و بعد ميبرن پزشكي قانوني براي سلامت .... مي بينن كار از كار گذشته مقصر دولت هست ؟؟؟؟
بابا يه كم انصاف داشته باشيم
بله قبول دارم بقول دوست گرانقدرمون جناب كبوتر حرم كه مسئولين با برخوردهاي نامناسبشون عقده در دل جوون مي اندازن
بنده خودم گهگاهي كه بدون لباس روحانيت يه جايي ميرم چندان محل به من نميدن ولي گاهي كه با عبا و عمامه ميرم يه جايي هي حاج آفا بفرما و مش غضنفر چايي و شيريني رو بيار و ..... هست حالا اگه غذايي چيزي بيارن و بخواهيم بخوريم بايد عوض گذاشتن توي دهانمون بريزيم توي آستينمون همون كاري كه بهلول كرد
ولي نميشه اشتباه يه مسئول را تعميمش بديم به همه جا
مثلا در بخش اقتصادي ما مي بينيم يه بودجه يي مياد و بخاطر كم كاري اهالي محلي اين بودجه در جاي ديگر صرف ميشود اونوقت وقتي به مردم مراجعه مي كني ميگن دولت فلان و بهمان اينو چون الان 10 ساله شاهدش هستم دارم ميگم و يا يه طرحي در جايي ميخواد اجرا بشود ولي به خاطر عدم همكاري مردم اون طرح معطل مي ماند يا اصلا اجرا نمي شود اونوقت مي نشنن ميگن دولت چرا كاري نمي كنه اين رو هم چون شاهد عيني اش هستم دارم ميگم پس نميتوانيم همش دولت و مسئولين رو مقصر بدونيم البته بفرمايش دوست گرانقدرم جناب آل ياسين كه ميفرمايند چنين و چنان درسته ما منكر اختلاس و كم كاري نيستيم ولي ميگيم در برخي موارد ما هم مقصريم
البته برنامه ريزيهايش را بر طبق آمارها انجام ميدهد كه به نظر من در صحت و سقم آمارها و آمارگيرها خودش بحث هست كه آيا آمارها درست هست يا نه ولي دولت بر اساس حسن نظري كه روي آمارها دارد بودجه تعيين ميكند انتظار اين رو داشته باشيم كه شخص دولت بيايد و آمار بگيرد كه نشدني است در حكومت آقا امير المومنين مگه ظلم و تعدي نميشد مگه حيف و ميل انجام نميگرفت مگه بخور بخور نبود و مگه سوء استفاده نبود در هر حكومتي اينا هست هيچ حكومتي نمي تواند ادعاي عدالت صد در صد را بكند در دوره خود امير المومنين افراد زيادي هم بودند كه جز فرمانداران حكومت بودند ولي با اين حال گاهي دچار اشتباه مي شدند مثل همين عثمان ابن حنيف كه رفته بود توي يه مهموني كه از طرف سرمايه داراي بصره گرفته شده بود امير المومنين به ايشون در يه نامه عتاب آميزي فرمود يان حنيف قد بلغني ان فتيه اهل البصره دعاك الي مادبه فسرعت اليها .... چون بقيه رو حضور ذهن ندارم نمي نويسم حضرت امير حتي از طريقه رفتنش به اون مهموني با خبر شد و دستوراتي رو بهش داد و خيلي هم سرزنشش كرد كه چه و چه ..... در خود حكومت آقا امام زمان هم كساني خواهند بود كه دست به شرارت ميزنند ولي چون امام زمان حجت را از اونها برداشته با اونها از در تساهل و تسامح در نمياد و با قاطعيت برخورد ميكنه
حضرات بزرگواري كه اين مقاله را ميخوانيد شما يه حكومتي را نشان دهيد كه توانست كاملا رعايت عدالت را بكند خود حكومت حضرت امير نتوانست عدالت را اجرا كند يعني مانع ميشدن و سنگ تراشي ميكردن همين طلحه و زبير با همدستي عايشه چه الم شنگه ايي بر عليه حكومت امير المومنين براه انداختند معاويه از يه طرف خوارج از يه طرف عايشه كه بقول خودشون ام المومنين بود از يه طرف دشمنان خارجي از طرف ديگر همه و همه دست به دست همديگر دادند كه علي نتواند حكومت عادلانه را اجرا نكند
الان هم وضع بهتر از اون موقع نيست و به نظر من بدتر هم هست الان حكومت از جبهه هاي مختلف داره با سنگ اندازها مبارزه مي كنه دشمنان خارجي مانند رژيم اشغال گر قدس (كه به اعتقاد بنده اصلا آوردن اسمش تائيدي براي وجودش هست متاسفانه ما قران نميخونيم كه ببينيم چي ميگه قرآن ميگه لتجدن اشد الناس عداوة للذين آمنوا اليهود و الذين اشركوا كه حتي يهود را با مشركين در عداوت و دشمني با ملت مسلمان برابر دانسته ) امريكا ، انگليس ، از جبهه هاي اقتصادي و عالم رسانه ايي كه 90 درصد اون در دستان پليد صهيونيزم هست كه 24 ساعته مشغول ساختن محصولات فرهنگي بر عليه تمام ملل مستضعف كه البته استضعاف ملتها را خودشون باعثش هستن مي باشند كه مصداق اتم آيه شريفه ان الذين يحبون ان تشيع الفاحشه في الذين آمنوا لهم عذاب اليم في الدنيا و الاخره از جبهه نظامي كه همش اين رژيم پليد اسرائيل داره وق وق ميكنه و صد البته هيچ غلطي هم نميتونه بكنه
سنگ اندازهاي داخلي كه الاماشاالله 24 ساعته دارن فكر ميكنن كجا مي تونن اختلاسي كلاه برداريي بكنن و بزنن به چاك حالا يه عده ميان مي نشينن كه دولت چه هست و چه نيست شما قضاوت بفرما در چنين دنياي شلم شوربايي دولت به كجا برسه و چطور ميتونه عدالت رو اجرا كنه
به نظر حقير دولت در حد توانش داره سعيشو ميكنه حالا از دستش بيشتر از اين بر نمياد لايكلف الله نفسا الا وسعها
آيا به نظر شما دولت علاقه مند به هرج و مرج هست ؟؟؟ آيا دولت دوست نداره آباداني در كشور ايجاد بشه ؟؟؟؟ آيا دولت خوشش مياد هر روز با مخالفين داخلي و خارجي كل كل كنه ؟؟؟
دوست گرانقدر آل ياسين فرموند بودجه هسته ايي فلان ... بله در دنيايي كه كشورهايي زور گو هر روز دارن تهديد ميكنن كه ما ال ميكنيم بل ميكنيم داشتن چند تا سلاح به نظر شما زياده مگه شما قرآن رو نميخونيد كه ميگه و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه ... تا اينكه ميگه ترحبون به عدو الله و عدوكم دولت براي ارعاب دشمن از هيچ تلاشي فرو گذار نميكنه و اين حق مسلم ما هست كه از مدرنترين سلاحهاي روز برخوردار باشيم خود امام زمان وقتي ظهور ميكنن از مدرنترين سلاحهاي روز دنيا مجهزند و چه بد فكر ميكنن كه ميگن امام زمان با شمشير و اسب ظهور ميكنه
چطور ضراد خانه هاي كشورهاي زورگو پر از سلاحهاي شيميايي و .... هست ولي كشور ما مياد مسئله هسته ايي را در راه درستش استفاده ميكنه همه حمله ور ميشن كه چي شد و چي نشد
انشاالله ادامه مباحث را از نظرات دوستان فرهيخته مستفيض خواهيم شد
موفق باشيد :Gol: