ܓ✿ تابیده شده به شهر قم نور خدا ܓ✿ ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به قم
تبهای اولیه
السلام علیک یا فاطمة المعصومه سلام الله علیها
هاله ای از نور و تقدس، سرزمین عجم را تسخیر کرده است. چه کسی می داند، کدامین پاسخ آسمانی به کدامین نیاز روحانی بشر، در حال استجابت است؟!
بانویی از شرقی ترین افق ولایت طلوع کرده که اسرار رضوی را بهتر از همگان می داند.
بانویی از راه رسیده که محرم ترین قلب را به رازهای پرشکوه ولایت در سینه دارد.
بانویی درحلقه مردم قم می درخشد که نگین امامت زمان را در گنجینه ایمانش، پاسبان است.
لا حول و لا قوة الا بالله
***************
از دوستان قمي كه امشب دعاي كميل در حرم بي بي معصومه سلام الله عشق بازي ميكنند التماس دعا داريم
حل مشكل آيه الله نجفى به دست حضرت معصومه (عليها السلام)
آيه الله العظمى سيد شهاب الدين نجفى مرعشى (وفات يافته شهريور 1369 شمسى) مى فرمود: روزگارى كه جوان تر بودم، روزى بر اثر مشكلات فراوانى كه داشتم، از جمله مى خواستم دخترم را شوهر دهم، ولى مال و ثروتى نداشتم تا براى دخترم جهيزيه تهيه كنم، با ناراحتى به حرم حضرت معصومه (عليها السلام) رفتم، و با عتاب و خطاب در حالى كه اشك هايم سرازير بود گفتم: اى سيده مولاي من، چرا نسبت به امر زندگى من اهميت نمى دهى؟ من چگونه با اين دست خالى دخترم را شوهر دهم؟
سپس با دلى شكسته به خانه برگشتم، حالت غشوه (كشف) مرا فراگرفت در همان حال شنيدم در مى زنند، رفتم و در را باز كردم، شخصى را ديدم كه در پشت در ايستاده، وقتى مرا ديد گفت: سيده تو را مى طلبد با شتاب به حرم رفتم، وقتى كه وارد صحن شريف آن حضرت شدم، چند كنيز را ديدم كه به تميز كردن ايوان طلا اشتغال داشتند، از سبب آن پرسيدم، گفتند:
اكنون سيده مى آيد، پس از اندكى حضرت فاطمه معصومه (عليهاالسلام) آمد، در حالى كه در شكل و شمايل، مانند مادرم فاطمه زهرا (عليه السلام) بود (چون جده ام زهرا (عليها السلام) را سه بار قبل از آن، در خواب ديده بودم) نزد عمه ام حضرت معصومه (عليها السلام) رفتم و دستش را بوسيدم، به من فرمود: اى شهاب! كى ما در فكر تو نبوده ايم، كه ما را مورد عتاب قرار داده و از دست ما شاكى هستى، تو از زمانى كه به قم آمدى زير نظر ما و مورد عنايت ما بوده اى.
وقتى كه از خواب بيدار شدم، فهميدم كه نسبت به حضرت معصومه (عليها السلام) اسائه ادب كرده ام، همان دم براى عذرخواهى به حرم شريفش رفتم، از آن پس حاجتم برآورده شد و در كارم گشايشى صورت گرفت، و مشكل زندگيم حل و آسان گرديد.
از اينجا دريافت کنيد...
از اينجا دريافت کنيد...
از اينجا دريافت کنيد...
از اينجا دريافت کنيد...
از معروف ترین وقایع زندگانی حضرت معصومه(س) سفر آن حضرت به دیار قم است. از قرار معلوم، به واسطه ی عشق و علاقه ی خاص ایشان به برادر بزرگوار، هم چنین نامه ای که از امام به دست ایشان رسید،
عزم سفر به ایران نمود. هنگامی که موکب شریف ایشان به «ساوه» رسید آن حضرت به بیماری مبتلا شدند؛ در آن حال، ترجیح دادند که در قم باشند.
وقتی اهل قم آگاه شدند که قرار است دختر امام کاظم (ع) به قم تشریف فرما شوند، به استقبال ایشان شتافتند. در میان آن جمع، «موسی بن خزرج » در این کار مقدم همه ی آنان بود؛ همین که به خدمت آن مکرمه رسید، مهار ناقه ی آن حضرت را گرفت و ایشان را با اجلال تمام به قم آورد و خانه خود را به نور حضور ایشان روشن ساخت. خانه ی «موسی بن خزرج» به احترام اقامت هفده روزه ی آن بانوی بزرگ اسلام به صورت مدرسه در آمد و به «مدرسه ی ستّیه» موسوم گرید و محراب عبادت ایشان به نام «بیت النّور» تا امروز، عبادتگاه خاص و عام شده است .
آئينه توحيد به قم مي آيد
يا خواهر خورشيد به قم مي آيد
نذر نفحات فاطمي اش صلوات
با آمدنش عيد به قم مي آيد
*
هم زمزمهي سبز بهاران با تو
هم روح بلند چشمه ساران با تو
از راه رسيدي و کويري تشنه
جنت شده، اي حضرت باران با تو
*
تا خاک مرا سرشت، يا معصومه
روي دل من نوشت: يا معصومه
يک پنجره پرواز مرا خواهد برد
از صحن تو تا بهشت، يا معصومه
سلام علیکم
امروز صبح زود با یکی از دوستان مشرف به حرم حضرت شدیم برای خیر مقدم که چه عرض کنم، چون این سرزمین از آن ایشان هست و منت بر ما گذاشته تشریف فرمایی کردند. من باب تشکر از تشریف فرماییشون رفتیم.
من شنیده بودم که اعراب عراق حضرات معصومین رو واسطه ی فیض میدانند بدون ذره ای شک. یعنی وقتی درخواستی از ایشان دارند معتقدند که بی برو برگرد حاجت روا خواهد شد. از نوع برخوردهاشون با حضرت عباس احتمالا زیاد شنیده اید.
صبح مقابل ضریح حضرت، دو نفر زن عراقی که بندگان خدا از شدت سختی کار دست و صورت زمختی پیدا کرده بودند ایستاده بودند. هر دو شالی که دور سرشون پیچیده بودند مانند کیسه ای مقابل ضریح حضرت گرفته بودند و با صدای بلند درخواست هاشون رو میگفتند.
قبلا از یکی از علمای قم(آیة الله سید محمدعلی روحانی) شنیده بودم که وقتی مقابل ضریح حضرت می ایستید دستهاتون رو به طرف حضرت دراز کنید و بگید خانم از برکاتتون برامون بریزید . شما خاندان بخشش و برکتید.ولی هیچ وقت روم نشده اینطوری درخواستی ازشون داشته باشم.ولی امروز دیدم که واقعا میشه اینطور هم درخواست کرد.
کاش من هم مانند اینها قدر این گوهر بزرگ و با ارزش رو میدونستم.و اینطور مطمن به گرفتن حاجاتم بودم.
که هر چه بر سر ما میرود ارادت اوست
نظیر دوست ندیدم اگرچه از مه و مهر
نهادم آینه ها در مقابل رخ دوست
صبا ز حال دل تنگ ما چه شرح دهد
که چون شکنج ورقهای غنچه توبر توست
[b]content[/b]
اى دختر عقل و خواهر دین
عصمت شده پاى بند مویت
اى میوه شاخسار توحید
وى گوهر تاج آدمیّت
شیطان به خطاب ز قم براندند
کاین خانه بهشت و جاى حوّاست
اندر حرم تو عقل مات است
جسمى که در این زمین نهان است
این ماه منیر و مهر تابان
ایران شده نور بخش ارواح
هر کس به درت به یک امیدى است
وى گوهر دُرج عزّ و تمکین
اى علم و عمل مقیم کویت
همشیره ماه و دخت خورشید
فرخنده نگین خاتمیّت
پس تخت تو را به قم نشاندند
ناموس خداى جایش اینجاست
زین خاک که چشمه حیات است
جانى است که در تن جهان است
عکسى بود از قم و خراسان
مشکات صفت عرش و کرسی
محتاج تر از همه «وحیدى» است
متن:
http://www.askdin.com/post53453-11.html
دانلود صوتی:
http://www.askdin.com/post93170-6.html
کجاوهای از مدینه عازم خراسان است، به امید دیدار ولی زمانش، پستیها و بلندیهای راه برابرش همواره میشود، این نهال امید چشم دلش را سبز نگاه میدارد و بر غم غربت برادر مرهمی است. غافل از اینکه کینه و عداوت دشمنان را پایانی نیست و شهادت همراهانش و بیماریاش پای سفر برای ملاقات و دیدار با برادر را از ایشان گرفت، ولی پای دلش در راه سفر دیدار امامش بود.
کریمه اهلبیت(س) گرمای عشق و ارادت مردم قم به اهل بیت(ع) را از مدتها پیش حس کرد و از پدرش موسی بن جعفر(ع) آوازه شیعیان قم را شنیده بود، به همین دلیل بیماریاش در ساوه فرصتی را فراهم کرد تا مردم قم با آغوشی باز میزبان بانوی کریمه باشند.
دروازههای شهر گشوده شده، کویر قم با قدوم عمه سادات سیراب میشود، شهر آب و جارو شده و پلکهای دل مدام میپرد، بانویی عزیز قرار است به میهمانی بیاید، چشمان منتظر به جاده دوخته شده است تا به استقبال بانوی کرامت بروند.
فرشتهها از عرش به فرش آمدهاند تا دختر موسی بن جعفر را بدرقه کنند، صدای زنگوله شتران سکوت کویر را میشکند، نوید میدهد که فاصلهها در حال کاهش است تا قدومش را بر چشمان مردم قم جای دهد.
جواد عظیمی، مسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم با بیان اینکه با آمدن اسلام توسط فرقه اشعریها در قم توسط این گروه اسلام در این سرزمین توسعه پیدا کرد، میگوید: اشعریها برای آموزش احکام دین منصوب شده بودند.
وی خاطرنشان میکند: حاکمان آن زمان به دلیل آنکه با شیعه مخالف بودند و زمانی که مردم قم به اسلام گرویدند و اسلام را قبول کردند، مورد بیتوجهی حاکمان واقع شدند، ولی به برکت وجود حضرت معصومه(س) توجه خاصی نسبت به قم پیدا کردند، شهر قم به برکت حضرت معصومه(س) مورد توجه قرار گرفت و ایشان افتخاری برای شهر قم است.
مسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم یادآور میشود: حکام آن دوران سبب شدند که قم عقب مانده بماند و مورد توجه قرار نگیرد، زیرا میدانستند مردم قم روشن و بیدار هستند و مردمی هستند که ارادت خاص نسبت به اهلبیت(س) دارند، بنابراین سعی و تلاش داشتند قم گمنام بماند.
وی معتقد است که عنایت الهی سبب شد، شهری که پایگاه اسلام، قرآن و مکتب اهلبیت(ع) است، با وجود کریمه اهلبیت(س) در جهان شناخته شود، امروز مشتاقان و عاشقان اهلبیت(ع) به قم میآیند.
به گفته عظیمی امروز به برکت وجود حضرت معصومه(س) حوزههای علمیه در قم تاسیس شده و علمای بزرگی در جوار حرم بانوی کرامت تربیت شدند، اسلام و تشیع در عالم در حال گسترش است و پرچم تشیع و اهلبیت(ع) به برکت مردم و علما در قم بلند است و آوازه آن در سرتاسر عالم فراگیر شده است.
عاملی که سبب شد حضرت معصومه(س) سختی سفر را تحمل کند و از مدینه به دیدار برادرش برود، ولایتمداری و اطاعت از امر ولایت بود.
وی تصریح میکند: حضرت معصومه(س) با عمل خود میخواست توطئه سنگین مامون علیه امام را نقش بر آب کند، حتی یاران امام نیز توانایی افشای این توطئه را نداشتند، بنا بر این اگر حضرت معصومه(س) نبود، این توطئه بر ملا نمیشد همانگونه که اگر حضرت زینب(س) در کربلا نبود، اصل هدف و قیام امام حسین(ع) مشخص نمیشد.
حضرت معصومه(س) راهی سفر شد تا بار دیگر صحنه عاشورای زینب(س) را در کنار برادرش به تصویر بکشد، بنا بر این در طول سفرش به افشاگری پرداخت.
در شهر قم شادی و شوری برپا است، زنان و مردان به پیشواز بانوی کرامت آمدهاند، تا این میهمان را به خانهها خود دعوت کنند، بالاخره این بانوی بزرگوار خانه موسی بن خزرج را با قدومش نورانی میکند، زنان قمی به دیدار این بانو میآیند تا از سرچشمه جوشان ایشان جرعهای بنوشند.
این سرا در میدان میر در یکی از محلههای قدیمی قم واقع است و عبادتگاه حضرت معصومه(س) با عنوان بیتالنور در وسط آن قرار دارد.
موسی بن خزرج بر اساس احترامی که برای حضرت قائل بود، بخشهای دیگر منزلش را به مسجدی تبدیل کرد، ولی محراب عبادت ایشان را به صورت دست نخورده باقی گذاشت، بنابراین مردم برای عبادت، قرائت دعا و تبرک به آنجا مراجعه میکنند.
حضرت معصومه(س) میهمانی بود که دیری نگذشت که میزبان عاشقان و شیفتگان اهل بیت(س) شد و با روی گشاده از آنها استقبال میکند.
هنوز با وجود گذشت سالیان فراوان مردم قم، همزمان با سالروز ورود حضرت معصومه(س)، خاطرات آن دوران را زنده کرده، شهر را آذینبندی میکنند و یمن ورود دخت موسی بن جعفر(ع) اسپند دود کرده و شیرینی پخش میکنند.
حرکت کاروان نمادین حضرت معصومه(س) از جمله این برنامهها است که 25 دی ماه مصادف با سالروز این واقعه خوشایند از ساعت 8 و 30 دقیقه از میدان آستانه به سمت حرم معصومه(س) صورت گرفت.
خادمان، زائران و مجاوران این بانوی بزرگوار نیز این برنامه را همراهی میکنند و با حرکت شتران ورود آن حضرت به قم تداعی میشود و از اینکه در آن روز حضور نداشتند، اشک حسرت میریزند ولی شاکر هستند که در جوار بارگاهش مامن و پناهگاهی پیدا کردند.
این شهر بر خود میبالد که عالمهای از نسل رسول اکرم(ص) را در خود جای داده است که در دامن امامت پرورش پیدا کرده است.
بانویی که زینبوار راهی سفر شد تا بار دیگر داستان حماسی خواهر برای برادر بر تابلوی روزگار به تصویر بکشد، هیچ فردی توان سنجش قیمت آن را ندارد، عشقی تا پای جان معنا شد و بارگاهش ملجا و پناهگاهی برای عاشقان و شیفتگانی شد تا با شفاعت ایشان طعم بهشت را بچشند.
مشــهـــد اگــــر چـــ ه دل بــــ ه قــــدوم تـــو بستــــ ه بــــود
قــــــــم بـــی قــــرار بـــــر ســـر راهــتـــــ نشستــــ ه بـــود
✿‿︵‿︵✿‿︵‿︵✿‿︵‿︵✿‿︵‿︵✿‿︵‿︵✿
بانو مقدمت گرامی
سالروز ورود حضرت معصومه:doa(8): به قم
ایرنا - قم - کاروان نمادین کریمه اهل بیت (ع)همزمان با بیست و سوم ربیع الاول سالروز ورود تاریخی حضرت معصومه:doa(8):به قم در مسیر ورود آن بانوی بزرگوار در قم به حرکت در آمد.
عکاس: محمد جهانگیریان*1*7*