اتفاقا همون نادری که تو تاپیک پاسخ به مشکلات زنان در موردش نوته بودم هم قرار بود با یه ترنس سکچوال خانوم که آقا شده بود ازدواج کنه .:Cheshmak: ولی چون کارورزیمون تموم شد ، نفهمیدیم آخرش با هم ازدواج کردن یا نه.:ok:
پس در نتیجه اگه مجوز پزشکی قانونی باشه و مرجع تقلید هم اجازه بده ، طرف میتونه تغییر جنسیت بده . و در انظار با همون احکان جنس دومش ظاهر بشه . متشکرم
ازدواج یک ترنس بر اساس جنسیت ظاهری خود اشکال شرعی ندارد .و آنچه که شرعا جایز نیست ازدواج خنثی مشکل است یعنی کسی که در ظاهر هم مرد و هم زن است و هیچکدام از جنسیت ها از نظر شرعی قابل تعیین نیست . (1)
سلام
نمی دانم منظورتان چیست؟
اگر منظور از خنثی همان دو جنسیتی است؟
که باید ببینند ادرار از کجا خارج می شود
اگر الت مردانه دارند و از مجرای مردانه مرد و اگر زنانه زن هستند:Gig::Gol:
مگه این جوری تشخیص نمی دهند؟
اگرم مرد ابتر باشه که در جنسیت تغییری ایجاد نمی شود
یا حتی اگر سینه را تخلیه کنند و...
این همه زن یا مرد تو دنیا سینشونو تخلیه می کنند
سلام نمی دانم منظورتان چیست؟ اگر منظور از خنثی همان دو جنسیتی است؟ که باید ببینند ادرار از کجا خارج می شود اگر الت مردانه دارند و از مجرای مردانه مرد و اگر زنانه زن هستند مگه این جوری تشخیص نمی دهند؟ اگرم مرد ابتر باشه که در جنسیت تغییری ایجاد نمی شود یا حتی اگر سینه را تخلیه کنند و... این همه زن یا مرد تو دنیا سینشونو تخلیه می کنند یا سرطان دارند و عضوشونو قطع می کنن ایا جنسیت عوض می شود؟
با عرض سلام و احترام خدمت جناب mkk1369 گرامی
بله خنثی همان دو جنسیتی است اما دو جنسی که در اصطلاح فقهی به آن خنثی گفته می شود، دو قسمند:
یک قسم از خنثی، توسط بعضی از آزمایش های ساده و یا توسط پزشک تشخیص داده می شود که مرد است یا زن، مثلا: اگر هم آلت زنانه دارد و هم مردانه، چنانچه ادرار اول از آلت تناسلی مردی خارج شود، مرد است و اگر اول از آلت تناسلی زنی خارج شود، زن است (1). اگر از این راه و یا توسط پزشکان تشخیص داده شود که شخص دو جنسی (خنثی) مرد است، آلت تناسلی زن را بر می دارند و مرد می شود و احکام مرد را پیدا می کند. اگر تشخیص دادند که زن است، آلت تناسلی مردی را بر می دارند و زن می شود. ازدواج او نیز جایز است. قسم دوم از خنثی آن است که به وسیله آزمایش یا پزشکان و از هیچ راهی قابل تشخیص نباشد که زن است یا مرد. او را خنثی مشکل گویند. چنین شخصی در تکالیفش باید احتیاط کند. مثلا در نماز تمام بدنش را بپوشاند و همین قسم افراد هستند که ازدواج هم نمی توانند بکنند.(2)
اگر خنثی مشکل نباشد، و جنسیت او توسط پزشکان یا از راه های دیگر معلوم شده باشد که زن است یا مرد، ازدواج او مشکل ندارد، هر چند جراحی هم نشده باشد. اگر کسی با ازدواج با او موافقت کند، بدون عمل جراحی نیز ازدواج اشکالی ندارد. اما اگر خنثی مشکل باشد، در صورتی که به وسیله عمل جراحی تغییر جنسیت ممکن باشد و او را ملحق به زن یا به مرد کند ، اگر تبدیل به مرد شود، حکم مرد را دارد. اگر به جنس زن تغییر کند، حکم زن را دارد(3) بعد از تغییر جنسیت می تواند ازدواج کند. اما اگر خنثی مشکل با عمل جراحی هم قابل تغییر یافتن به مرد یا زن نباشد، نمی تواند با کسی ازدواج کند. در هر حال، یکی از دو طرف زن و مرد بودن بر دیگری غالب است. چنین شخصی حتی اگر جراحی نکند، حکم مورد غالب را دارد.
موفق باشید
پی نوشت:
1. شهید ثانی، لمعه، بحث ارث خنثی.
2. آیت الله مکارم، استفتاءات جدید، ج 1، س 849.
3. آیت الله خامنه ای، استفتا، مسئله 1289.
سلام و عرض ارادت حال ببخشید این سوالو می کنم اگر فردی دوجنسی باشد و هر دو را داشته باشد و جنسیتش زن باشد اما الت مردانه را جراحی نکند و مردی با این مخالف نباشد و بدون عمل ازدواج کند مرد فقط حق استفاده از الت زنانه را دارد؟ و مردانه باید بوشیده شود؟ یا اینکه اگر مرد از هر دو بهره ببرد حکم همجنس بازی صدق می کند؟! اگر بله حد بر چه کسی جاری می شود؟
با عرض سلام و احترام مجدد
در فرض سئوال پوشاندن آلت مردانه لازم نیست .
همجنس بازی با آلت مردانه اشکال دارد ولی حکم همجنس بازی را ندارد . (1)
موفق و پایدار باشید
پی نوشت:
1. استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم
سلام الان کدوم مرجع به من اجازه میده که برم و مقلد امام خمینی بشم؟ گاهی پزشکا قبل از عمل برای اطمینان شش ماه زندگی به عنوان جنس مخالف رو تجویز میکنن.تغییر پوشش درصورت تجویز دکتر و بدون عمل جایزه؟ یا علی(ع)
با عرض سلام خدمت کاربر محترم محمد مهدی گرانقدر
کسی از مراجع اجازه تقلید ابتدایی از میت را نمی دهد بنابراین نمی توان اکنون مقلد حضرت امام ره شد .
در فرض سئوال بدون تغییر جنسیت واقعی ، تغییر پوشش جایز نیست و مکلف باید احکام جنسیت فعلی خود را رعایت کند . (1)
موفق باشید
پی نوشت:
1. استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم
سلام ممنون الان کدوم مرجع زنده ای اجازه ی تغغیر جنسیت رو میدن؟ یا علی(ع)
با عرض سلام مجدد و احترام خدمت حضرت عالی
سئوال قبلی و همین سئوال را در گذشته پاسخ گفته ایم اگر مراجعه بفرمایید به صفحات اول همین تاپیک و این صفحه: http://www.askdin.com/thread16609-4.html
پاسخ مورد نیاز داده شده است .
اگر سئوالات تان غیر از اینهاست و تکراری نیست در خدمت تان هستیم .
سلام ممنون شرمنده تکراری بود من میتونم مقلد ایت الله سیستانی بشم و بعد از تغییرجنسیت برگردم و مقلد رهبر بشم؟ یا علی(ع)
با سلام خدمت شما کاربرمحترم اگر مرجعت را از طریق شرعی انتخاب کرده باشید واعلم بدانید نمی توانید به مرجع دیگر رجوع کنید
طریق شرعی انتخاب مرجع ،پست 2 به لینک زیر رجوع کنید : http://http://www.askdin.com/thread9161.html
سلام ممنون راستش بعد از فوت ایت الله بهجت از بین شش نفری که جامعه ی مدرسین اعلام کرده بودن رهبر رو انتخاب کردم.انتخابم بیشتر ارادتی بود! یعنی نمیتونم الان مرجعم رو تغییر بدم و مقلد ایت الله سیستانی بشم؟ حالا اگر بعد از تغییرجنسیت فهمیدم یک نفر از ایت الله سیستانی اعلم تره و مرجعم رو عوض کنم اگر مرجع جدید تغییرجنسیت رو جایز ندونن تکلیف من چیه؟ یا علی(ع)
سلام ممنون راستش بعد از فوت ایت الله بهجت از بین شش نفری که جامعه ی مدرسین اعلام کرده بودن رهبر رو انتخاب کردم.انتخابم بیشتر ارادتی بود! یعنی نمیتونم الان مرجعم رو تغییر بدم و مقلد ایت الله سیستانی بشم؟
عرض سلام خدمت شما کاربر محترم درهمان ادرسی که به شما عرض کردم یکی از شیوه هایی انتخاب مرجع همانی که شما انتخاب کردید می باشد یعنی از طریق جامعه مدرسین قم میباشد ولذا انتخاب شما شرعی است ورهیر ی هم مرجع تقلید شماست.
حالا اگر بعد از تغییرجنسیت فهمیدم یک نفر از ایت الله سیستانی اعلم تره و مرجعم رو عوض کنم اگر مرجع جدید تغییرجنسیت رو جایز ندونن تکلیف من چیه؟ یا علی(ع)
حالا اگر بعد از تغییرجنسیت فهمیدم یک نفر از ایت الله سیستانی اعلم تره و مرجعم رو عوض کنم اگر مرجع جدید تغییرجنسیت رو جایز ندونن تکلیف من چیه؟
با سلام و احترام
اگر شما با تحقیق مرجع تقلید اعلمی را انتخاب کردید و مطابق نظر او تقلید نمودید و ایشان اجازه این عمل را داده بود،تکلیفی ندارید و مطابق وظیفه خود عمل کرده اید حال اگر بعد از مدتی ،یقین به اعلمیت مرجع دیگری نمودید،باید به ایشان رجوع کرده و اعمال قبلی صحیح است.
استفتا از دفتر مقام معظم رهبری در قم
با عرض سلام خدمت کاربر محترم mohammad.mAhdi گرانقدر در مورد سئوالات شما باید عرض کنم که : آنچه تاکنون در مورد تغییر جنسیت وجود داشته است واقعا تغییر جنسیت نبوده و خود پزشکان نیز معتقد به آن نبودند اما اگر روزی تغییر جنسیت واقعی اتفاق بیفتد یعنی مردی واقعا به زن و یا زنی واقعا به مرد تبدیل شود به صورتی که عرف مردم معتقد به تغییر جنسیت او گردند و با او به عنوان جنس جدیدش برخورد کنند. شرعا نیز باید احکام جنس جدید را رعایت کند ، در غیر این صورت رعایت احکام جنسیت اولش لازم است . (1)موفق و پیروز باشیدپی نوشت:
1. استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم
با عرض سلام مجدد و تشکر از سئوال شما همان طور که عرض کردم باید عرف مردم شخصی را متعلق به یک جنس بدانند تا از نظر شرعی بر او لازم باشد که احکام همان جنس را رعایت کند .غالب مراجع تا جایی که ما اطلاع داریم هنوز تغییر جنسیت واقعی را نپذیرفته اند .اگر روزی پیشرفت پزشکی به حدی برسد که تغییر جنسیت به صورت کامل اتفاق بیفتد و مورد پذیرش عرف مردم واقع شود یعنی مردم ، فرد تغییر جنسیت داده شده را جزء افراد جنس جدید بدانند ، حکم شرعی او هم مانند افراد جنس جدید خواهد بود .البته برخی از مراجع بالکل تغییر جنسیت را حرام می دانند که محل بحث ما نیست و ما در فرضی صحبت می کنیم که مرجعی تغییر جنسیت را جایز بداند .
با عرض سلام و احترام خواهش می کنم البته باید مرجع مکلف هم این عمل را جایز بداند تا آنجا که ما می دانیم تا به حال استفتای صریحی از آیت الله خامنه ای مبنی بر جواز تغییر جنسیت در ترنس ها (کسانی تمام مشخصات ظاهری شان متعلق به یک جنس است ولی تمایل روحی به جنس مخالف دارند و خود را متعلق به آن می دانند ) نداشته ایم .همیشه موفق باشید
با تشکر مجدد از سئوال شما خیر نظر آیت الله سیستانی و مشهور مراجع این نیست .آیت الله سیستانی و آیت الله مکارم شیرازی در فرضی که تغییر جنسیت به صورت واقعی صورت گیرد ، آن را بدون اشکال شرعی می دانند . (1)موفق باشید
پی نوشت:
1. آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله سیستانی ، استفتائات جامعه ، جزوه مسائل پزشکی ص 26
با عرض سلام و احترام مجدد بخاطر این که از نظر اغلب مراجع عظام و ... هنوز تغییر جنسیت واقعی و عرفی اتفاق نیفتاده است .موفق باشید
با عرض سلام و احترام خدمت کاربران محترم سرکار nakisa و محمد مهدی گرانقدر تغییر جنسیت واقعی و کامل را از دو منظر می توان بررسی کرد : 1- از نظر پزشکی که منوط به تغییر واقعی و فیزیولوژیک بدن یک جنس به جنس دیگر است .در این مورد با تحقیقات کتابخانه ای و میدانی که انجام شده به این نتیجه رسیدیم که غالب پزشکانی که خود متصدی جراحی تغییر جنسیت هستند ، این تغییر را یک تغییر کامل نمی دانند و برخی از آنها به مراجعان خود توصیه می کنند که این تغییر را تغییر کاملی نپندارند !
در جلسه ای که چند روز اخیر با حضور حجت الاسلام کریمی نیا مؤلف بزرگوار اولین کتاب تغییر جنسیت در فقه اسلامی (شیعه و سنی) داشتیم ، ایشان هم قائل به تغییر صد در صد نبودند و با لحاظ تفاوت دو جنس در تغییر آن را حدود هفتاد و هشتاد در صد ارزیابی کردند.
2- از نظر فقهی که منوط به تغییر جنسیت یک فرد به جنس مخالف از دیدگاه عرف است .همان طور که در پست های گذشته هم عرض کردم معیار تغییر جنسیت در فقه و حکم شرعی آن بستگی به نظر عرف مردم دارد . با این که تشخیص عرفی بر عهده مکلف است اما دیدگاه مراجع و کارشناسان دینی به خاطر تخصصی که دارند در تشخیص عرف نباید نادیده گرفته شود به نظر غالب مراجع و کارشناسان دینی هنوز تغییر جنسیت واقعی انجام نشده است و دیدگاه عرف در این زمینه مثبت نیست .شاهد آن هم این است که بسیاری از افرادی که تغییر جنسیت داده اند بعد از عمل در خانواده ، دوستان ، جامعه دچار انزوا و افسردگی شده اند و برخی از آنان از این کار به شدت پشیمان گشته اند و این نشانه روشنی است که هنوز عرف جامعه ما این تغییر جنسیت را نپذیرفته است و آن را یک تغییر واقعی نمی داند و زمانی هم که شک داریم باید احتیاط کنیم و چنین احتیاطی هم اقتضای عدم جواز تغییر جنسیت در زمان کنونی دارد .نکته دیگری که در مسئله بسیار دخیل می باشد ، این است که در تغییر جنسیت مرد به زن یا زن به مرد ، تفاوت زیادی وجود دارد . عمل جراحی تغییر جنسیت مرد به زن معمولا با یک عمل و با عوارض و زمان بسیار کوتاه تر و هزینه کم تر ، قابل انجام است .اما عمل جراحی تغییر جنسیت زن به مرد با چند عمل و هورمون درمانی طولانی و عوارض و هزینه چند برابری باز هم نتیجه یکسانی با عمل قبلی ندارد و حتی ظواهر جنسیت مرد هم به درستی قابل اجرا نیست !با مطالبی که عرض شد به نظر می رسد ، مبحث تغییر جنسیت خصوصا در تغییر زن به مرد ، بخاطر عدم اتفاق عرف در واقعی دانستن این تغییر ، از نظر شرعی محل بحث و نظر باقی بماند و باید در انجام آن احتیاط کرد چرا که احکام زیادی با این عمل دچار تغییر و تحول می شود و مسائل نوپدیدی باید پاسخ بگیرد.موفق و پایدار باشید
.
با عرض سلام مجدد و تشکر از اظهار نظرتان مسلما سخن ما راجع به حکم این مسئله است و راجع به فرد خاصی صحبت نمی کنیم و حکم را به صورت کلی بیان کردیم از این رو ممکن است فرد خاصی در شرایطی که الان یا در آینده برایش حاصل می شود بتواند به صورت شرعی تغییر جنسیت دهد و شرعا ملزم به رعایت احکام جنس مخالفش باشد .به هر حال چون تعداد افرادی که بعد ها اظهار پشیمانی می کنند قابل توجه است عقل حکم می کند که انسان در اقدام به این کار احتیاط کند خصوصا در تبدیل زن به مرد که تغییر جنسیت واقعی تا آن جا که ما اطلاع یافتیم اتفاق نیفتاده است و مدت درمان و دارو های مصرفی هم عوارضی برای بدن دارد.ضمنا حقیر هم عرض نکردم که مصرف هورمون فقط برای یک نوع تغییر است و این ادامه دار بودن مصرف هورمون های جنسی خود نشانه این است که از نظر پزشکی هنوز تغییر جنسیت صد در صد رخ نداده و بدن این تغییر را به صورت طبیعی نمی پذیرد .اما در پاسخ سئوال حضرت عالی باید عرض کنم که : بله اگر با ملاکاتی که عرض کردم تغییر جنسیت واقعی از نظر فقه صورت گیرد این فرد از نظر همه مراجع حق ازدواج و سایر حقوق جنس مخالف را شرعا داراست مگر مواردی که استثناء شده که محل بحث است .همیشه سالم و موفق باشید
.
با عرض سلام و احترام خدمت سرکار نکیسای گرانقدر و تشکر از اظهار نظر شما نگاه فقه را عرض کردم که فقه تنها نگاه عرفی به قضیه دارد و زمانی احکام فقه در مورد یک جنس تغییر می کند که نگاه عرف به جنس مورد نظر تغییر کند و او را جزء جنس مخالف به شمار آورد .
بنابر این تغییر جنسیت کامل یا غیر کامل در فقه ملاک نیست و درباره جزئیات تغییرات فیزیولوژیک بدن اظهار نظر نمی کند و از حیطه تخصصی فقه خارج است .
تغییر دادن جنسیت یک ترنس از نظر قانونی اگر به حد ضرورت برسد که در مراحل تعیین تکلیف پزشکی قانونی تا آنجا که ما اطلاع داریم این مورد لحاظ می شود ، قابل اجراست و از نظر شرعی هم قانون بر اساس نظر و فتوای حضرت امام ره تنظیم شده که تغییر جنسیت را فی نفسه مجاز می دانستند و در فرض ضرورت نیز موانع شرعی دیگر آن مانند نگاه و لمس حرام بر طرف شده است.
بنابراین از نظر قانونی اجرای آن مشکل ندارد و همین طور تعویض شناسنامه که منوط به حکم قانونی است .
اما هر مکلفی در شرع باید تابع نظر مرجع خود باشد و همان طور که می دانید بسیاری از مراجع مشهور یا صراحتا اجازه تغییر جنسیت نمی دهند یا آن را منوط به امکان تغییر کامل می دانند و قائل به تغییر جنسیت واقعی در حال حاضر نیستند . از این رو اگر مرجع کسی اجازه تغییر جنسیت ندهد و او این کار را بکند بدین معناست که از نظر شرعی موظف به انجام تکالیف جنسیت اصلی خود است یعنی اگر دختر باشد باید همان حجاب و ... را رعایت کند و نمی تواند در مدرسه پسرانه تحصیل کند با این که عمل کرده و تغییر ظاهری داده و شناسنامه پسرانه گرفته است !
اگر شما با تحقیق مرجع تقلید اعلمی را انتخاب کردید و مطابق نظر او تقلید نمودید و ایشان اجازه این عمل را داده بود،تکلیفی ندارید و مطابق وظیفه خود عمل کرده اید حال اگر بعد از مدتی ،یقین به اعلمیت مرجع دیگری نمودید،باید به ایشان رجوع کرده و اعمال قبلی صحیح است.
استفتا از دفتر مقام معظم رهبری در قم
سلام ممنون حالا بعد از اون دوباره باید پوشش دخترونه داشته باشم و از احکام خانم ها پیروی کنم؟ یا علی(ع)
حالا بعد از اون دوباره باید پوشش دخترونه داشته باشم و از احکام خانم ها پیروی کنم؟
با سلام و احترام
اگر مرجع تقلید دوم در فرض سوال،قائل به پذیرش تغییر جنسیت واقعی بود،مطابق با جنسیت فعلی رفتار می شود و در صورت تغییر جنسیت واقعی به مذکر،نیازی به پوشش نیست در غیر این صورت یعنی جایی که مرجع قائل به عدم تغییر جنسیت باشد،پوشش لازم می آید.
[FONT=Arial Black]آیا شخصی که از سلامت کامل جسمی و روانی بر خوردار است، می تواند (به هر انگیزه ای) تغییر جنسیت به شیوه امروزی دهد؟ بخشی از پاسخ اجمالی: عملی که امروزه پزشکان تحت این نام انجام می دهند و در آن، تنها ظاهر شخص را تغییر می دهند - بدون این که فرد ویژگی های خاص جنس مخالف را پیدا کند- شاید تغییر جنسیت واقعی نباشد! [FONT=Arial Black]ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید این سؤال، چنین است: [FONT=Arial Black]حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): اگر مقصود از تغییر جنسیت این باشد که با عمل جراحى آلات تناسلى مرد را قطع کنند و به جاى آن براى او مجراى بول و آلت تناسلى مصنوعى بسازند و با تزریق هورمون علامات زنانگى از قبیل ریختن موهاى صورت و برآمدگى سینه در او ایجاد کنند یا در مورد زنى که تغییر جنسیت مى دهد مقصود این باشد که براى او آلت تناسلى مردانه مصنوعى قرار دهند و با تزریق هورمون علامات مردى از قبیل کوچک شدن سینه و روییدن موى صورت ایجاد کنند این امر موجب تغییر واقعى جنسیت نیست و احکام شرعى او تغییر نمى کند و از جهتى چون مستلزم کشف عورت و لمس آن است جایز نیست. واما اگر مقصود تغییر دستگاه تناسلى داخلى وخارجى باشد که معیار اختلاف زن ومرد است پس این امر فى حد ذاته با قطع نظر از لوازمى که ممکن است حرام باشد اشکال ندارد ولى تا به حال این امر محقق نشده است و آن چه تا به حال صورت پذیرفته همان تغییر ظاهرى است که تاثیرى در تغییر احکام ندارد. البته ممکن است در مورد کسانى که دچار ناهنجارى در دستگاه تناسلى شده اند با عمل جراحى آلت تناسلى مردانه را که مخفى شده است در مردى که ظاهرى زنانه دارد ولى دستگاه تناسلى داخلى را ندارد نمایان سازند یا به عکس آلت تناسلى ظاهرى مردانه را از زنى که دستگاه تنازلى زنانه داخلى دارد قطع کنند. و این کار فى حد ذاته اشکالى ندارد و ارتباطى با تغییر جنسیت ندارد و البته اگر مستلزم نگاه یا لمس حرام باشد در صورتى جایز است که ضرورت داشته باشد یا ترک آن مستلزم حرج و مشقت شدید باشد. [FONT=Arial Black]حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): تغییر جنسیت به نحوی که فعلاً معمول است که تغییر واقعی نمی باشد جایز نیست. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهما العالی)، توسط سایت اسلام کوییست. متن کامل در منبع.... سایت اسلام کوئست نت [FONT=Arial Black]http://www.islamquest.org/fa/archive/question/fa17188
بعضی از دلایلی که ذکر کردی اعتبار زیادی ندارن مثل دوستی افراطی دختری به یه دختر دیگه: من از این موردا دیدم که حتی برای جلب توجه همدیگه خودکشی هم می کردن ولی بعد هر کدوم واسه خودشون ازدواج می کردن و معلوم می شد مشکل بیشتر عاطفی بوده تا...! تازه وقتی قراره بعد از عمل هنوز لباس دخترونه بپوشی پس فایده ی اینهمه تغییرات چیه؟!!
اول خودتو پیدا کن و بعد خودت باش
با عمل جراحی یا بدون اون
:Ebraz Doosti:
سلام ممنون:Gol: اینا تنها دلایل من نیستن این دلایل که هم از نظر خودمم کافی نیست! ولی شما دارین زود قضاوت میکنین براساس هیچ اطلاعاتی از وضعیت من!:Narahat az: بازم ممنون:Gol: یا علی(ع):Mohabbat:
[FONT=Arial Black]آیا شخصی که از سلامت کامل جسمی و روانی بر خوردار است، می تواند (به هر انگیزه ای) تغییر جنسیت به شیوه امروزی دهد؟
[FONT=Arial Black]بخشی از پاسخ اجمالی:
[FONT=Arial Black]عملی که امروزه پزشکان تحت این نام انجام می دهند و در آن، تنها ظاهر شخص را تغییر می دهند - بدون این که فرد ویژگی های خاص جنس مخالف را پیدا کند- شاید تغییر جنسیت واقعی نباشد!
[FONT=Arial Black]ضمائم:
[FONT=Arial Black]پاسخ مراجع عظام تقلید این سؤال، چنین است: [FONT=Arial Black]حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
[FONT=Arial Black]اگر مقصود از تغییر جنسیت این باشد که با عمل جراحى آلات تناسلى مرد را قطع کنند و به جاى آن براى او مجراى بول و آلت تناسلى مصنوعى بسازند و با تزریق هورمون علامات زنانگى از قبیل ریختن موهاى صورت و برآمدگى سینه در او ایجاد کنند یا در مورد زنى که تغییر جنسیت مى دهد مقصود این باشد که براى او آلت تناسلى مردانه مصنوعى قرار دهند و با تزریق هورمون علامات مردى از قبیل کوچک شدن سینه و روییدن موى صورت ایجاد کنند این امر موجب تغییر واقعى جنسیت نیست و احکام شرعى او تغییر نمى کند و از جهتى چون مستلزم کشف عورت و لمس آن است جایز نیست.
[FONT=Arial Black]واما اگر مقصود تغییر دستگاه تناسلى داخلى وخارجى باشد که معیار اختلاف زن ومرد است پس این امر فى حد ذاته با قطع نظر از لوازمى که ممکن است حرام باشد اشکال ندارد ولى تا به حال این امر محقق نشده است و آن چه تا به حال صورت پذیرفته همان تغییر ظاهرى است که تاثیرى در تغییر احکام ندارد.
[FONT=Arial Black]البته ممکن است در مورد کسانى که دچار ناهنجارى در دستگاه تناسلى شده اند با عمل جراحى آلت تناسلى مردانه را که مخفى شده است در مردى که ظاهرى زنانه دارد ولى دستگاه تناسلى داخلى را ندارد نمایان سازند یا به عکس آلت تناسلى ظاهرى مردانه را از زنى که دستگاه تنازلى زنانه داخلى دارد قطع کنند. و این کار فى حد ذاته اشکالى ندارد و ارتباطى با تغییر جنسیت ندارد و البته اگر مستلزم نگاه یا لمس حرام باشد در صورتى جایز است که ضرورت داشته باشد یا ترک آن مستلزم حرج و مشقت شدید باشد.
[FONT=Arial Black]حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
[FONT=Arial Black]تغییر جنسیت به نحوی که فعلاً معمول است که تغییر واقعی نمی باشد جایز نیست.
[FONT=Arial Black]استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهما العالی)، توسط سایت اسلام کوییست.
سلام ممنون این منبعی که میگین معتبره؟! استاد سجاد من پاک گیج شدم:Gig:اخرش ایت الله سیستانی میگن حلاله یا حرومه؟:bastan:این استفتای بالا درسته؟:Motehayer:خب من الان چیکار کنم؟!:please:
سلام یعنی الان هیچ مرجعی نیست که به من اجازه ی تغییر جنسیت رو بده؟! ممنون یا علی(ع)
با عرض سلام و احترام خدمت محمد مهدی گرانقدر و تشکر از سئوال شما
همان طور که در پست های گذشته هم عرض کردم چون الان تغییر جنسیت واقعی اتفاق نمی افتد ، فعلا مرجعی را سراغ ندارم که اجازه تغییر جنسیت را در این فرض بدهد .
با عرض سلام و احترام خدمت محمد مهدی گرانقدر و تشکر از سئوال شما
همان طور که در پست های گذشته هم عرض کردم چون الان تغییر جنسیت واقعی اتفاق نمی افتد ، فعلا مرجعی را سراغ ندارم که اجازه تغییر جنسیت را در این فرض بدهد .
همیشه سالم و موفق باشید
سلام :ajab!: ممنون:Gol: :geryeh::god::ghati: یا علی(ع) :bastan:
با سلام شما فرمودید تغییر جنسیت از نظر مراجع با مواضع فعلی و اقدامات فعلی حرام است و احکام تغییر نمیابد پس این استفتا ها چیست؟ استفتاهای تغییر جنسیت از فقهای شیعه
تنها ایت الله بهجت. سیستانی و خویی این اقدام را محل اشکال میدانند. در صورتی که ایت الله سیستانی هم تغییر جنسیت را فی النفسه حرام نمیدانند بلکه تغییر جنسیت فعلی که محدود هست را مور اشکال میدانند
با سلام شما فرمودید تغییر جنسیت از نظر مراجع با مواضع فعلی و اقدامات فعلی حرام است و احکام تغییر نمیابد پس این استفتا ها چیست؟ استفتاهای تغییر جنسیت از فقهای شیعه تنها ایت الله بهجت. سیستانی و خویی این اقدام را محل اشکال میدانند. در صورتی که ایت الله سیستانی هم تغییر جنسیت را فی النفسه حرام نمیدانند بلکه تغییر جنسیت فعلی که محدود هست را مور اشکال میدانند
با عرض سلام و احترام خدمت سرکار saniya بزرگوار و تشکر از سئوال شما
به نظر می رسد اگر یک بار دیگر این تاپیک یا صفحات 8 و 9 آن را با دقت مطالعه بفرمایید ، پاسخ تان را دریافت می کنید .
اگر ابهامی باقی ماند حتما بفرمایید تا در خدمتتان باشیم .
با سلام مجدد و تبریک میلاد حضرت مهدی. متوجه شدم ولی مساله اینجاست که این گفتگویی که در این سایت درباره مشروعیت تغییر جنسیت انجام شده شک و تردید زیادی را در ذهن اکثر ترنسها و خانواده ها انداخته.
در مطالب شما تغییر جنسیت واقعی منوط به پذیرش عرف جامعه شده و بیان شده ترنسها پس از جراحی از کرده خود پشیمان میشوند و تغییر جنسیت واقعی در دوران کنونی انجام نمیشود. این گفته ها باعث شده بعضد خانواده ها تصور کنند تغییر جنسیت به صورت واقعی نیست و اکثر ترنسها پس از این عمل پشیمان و نادم میشوند.
دو بحث انجام شد یکی کیفیت عمل جراحی که یکی از دوستان گفتند فقط یک مجرا گذاشته میشه باید گفت بسیاری از دختران مادرزاد نیز قادر به ترشح هورمون نیستند و همینطور ممکن است به صورت طبیعی تخمدان نداشته باشند ترنسها نیز بعد از عمل ترسح هورمون زنانه کمی دارند و تخمدان ندارند پس چیزی از زنان کم ندارند.
دوم بحث پشیمان شدن از عمل جراحی و افسردگی هست که پیشنهاد میکنم مطلب زیر را مطالعه فرمایید تا متوجه شوید شش حالت نزدیک به هم هست که تنها دو حالت نیاز به عمل دارند ولی متاسفانه در ایران به خاطر اینکه مرجع متخصص و کاملی برای این کار نیست به تمام مبتلایان به اختلال هویت جنسی مجوز جراحی میدهند که ممکن است بعد از عمل این افراد پشیمان شوند.
مساله دیگر پذیرش عرف است که قطعا یک ترنس حتی پیش از عمل نیز با رفتار های خود این ذهنیت را در فرد ایجاد میکند که به جنس مخالف تعلق دارد مقیاس هری بنجامین برای تشخیص ترنسکشوال ها
با سلام مجدد و تبریک میلاد حضرت مهدی. متوجه شدم ولی مساله اینجاست که این گفتگویی که در این سایت درباره مشروعیت تغییر جنسیت انجام شده شک و تردید زیادی را در ذهن اکثر ترنسها و خانواده ها انداخته. در مطالب شما تغییر جنسیت واقعی منوط به پذیرش عرف جامعه شده و بیان شده ترنسها پس از جراحی از کرده خود پشیمان میشوند و تغییر جنسیت واقعی در دوران کنونی انجام نمیشود. این گفته ها باعث شده بعضد خانواده ها تصور کنند تغییر جنسیت به صورت واقعی نیست و اکثر ترنسها پس از این عمل پشیمان و نادم میشوند. دو بحث انجام شد یکی کیفیت عمل جراحی که یکی از دوستان گفتند فقط یک مجرا گذاشته میشه باید گفت بسیاری از دختران مادرزاد نیز قادر به ترشح هورمون نیستند و همینطور ممکن است به صورت طبیعی تخمدان نداشته باشند ترنسها نیز بعد از عمل ترسح هورمون زنانه کمی دارند و تخمدان ندارند پس چیزی از زنان کم ندارند. دوم بحث پشیمان شدن از عمل جراحی و افسردگی هست که پیشنهاد میکنم مطلب زیر را مطالعه فرمایید تا متوجه شوید شش حالت نزدیک به هم هست که تنها دو حالت نیاز به عمل دارند ولی متاسفانه در ایران به خاطر اینکه مرجع متخصص و کاملی برای این کار نیست به تمام مبتلایان به اختلال هویت جنسی مجوز جراحی میدهند که ممکن است بعد از عمل این افراد پشیمان شوند. مساله دیگر پذیرش عرف است که قطعا یک ترنس حتی پیش از عمل نیز با رفتار های خود این ذهنیت را در فرد ایجاد میکند که به جنس مخالف تعلق دارد مقیاس هری بنجامین برای تشخیص ترنسکشوال ها
با عرض سلام و احترام مجدد خدمت سرکار saniya گرانقدر و تشکر از سئوال شما
مطلب مورد نظر را مطالعه کردم و به نظر تقسیم بندی خوبی انجام شده است که دقت در آن می تواند مشکلات زیادی را پیشاپیش بر طرف نماید .
اما همانطور که عرض کردیم و شما هم بدان اشاره داشته اید از نظر برخی از فقهایی که اصل تغییر جنسیت را پذیرفته اند ، معیار ، تغییر واقعی جنسیت و پذیرش یک جنس در عرف است . ممکن است عرف منطقه ای با چنین عملی موافق باشد و مرد ترنس را بعد از عمل ، زن به شمار آورد که مشکلی نیست و او باید اعمال شرعی یک زن را انجام دهد.
اما به نظر می رسد عرف به این سادگی یک مرد ترنس یا خصوصا یک زن ترنس را که عمل تغییر جنسیت انجام داده ، ملحق به جنس مخالف نمی داند . خصوصا زمانی که این افراد برای نگهداشتن بدن خود در حالات جنس جدید ، مجبور به استفاده از هورمون هستند و اگر هورمون را قطع کنند دوباره حالاتی از جنسیت قبل از عمل هویدا می شود .
ضمنا تا آنجا که ما تحقیق کردیم و اشاره شد حتی پزشکانی که خود جراح تغییر جنسیت هستند نمی توانند صد در صد تغییر جنسیت را بپذیرند.
بنابراین از نظر ما ، تغییر جنسیتی که مورد پذیرش عرف باشد کمتر اتفاق می افتد از این رو فرد عمل شده تا زمانی که عرفا ملحق به جنس مخالف نشده باید اعمال شرعی جنسیت اصلی و قبل از عمل خود را انجام دهد .
ممکن است عرف منطقه ای با چنین عملی موافق باشد و مرد ترنس را بعد از عمل ، زن به شمار آورد که مشکلی نیست و او باید اعمال شرعی یک زن را انجام دهد.
اما به نظر می رسد عرف به این سادگی یک مرد ترنس یا خصوصا یک زن ترنس را که عمل تغییر جنسیت انجام داده ، ملحق به جنس مخالف نمی داند . خصوصا زمانی که این افراد برای نگهداشتن بدن خود در حالات جنس جدید ، مجبور به استفاده از هورمون هستند و اگر هورمون را قطع کنند دوباره حالاتی از جنسیت قبل از عمل هویدا می شود .
سلام مجدد و تشکر از پاسخ شما.
یعنی عرف تعیین کننده حلال و یا حرام بودن یک کار هست؟ یعنی اگر عرف تشخیص بده مشروب خواری بدون مشکل هست پس مشروب خواری ازاد میشه؟ یا اگر زنی به طور مادرزاد زمخت و خشن باشد و مانند مردان باشد و عرف این زن را با وجود الت زنانه مرد بداند انوقت احکام مرد بر این زن جاری میشه؟ در مطلب قبلی هم گفتم انسانهایی هستند که مادرزاد هم احتیاج به مصرف هورمون دارند.
در مورد پزشکان سکوت کنم بهتر هست چون این پزشکان محترم قصاب هستند نه پزشک. کیفیت جراحی های خارج از ایران گویای قصاب بودن پزشکان اینجا هست.
سخن کلی بنده این هست عرف یک منطقه نمیتونه تعیین کننده جنسیت باشه. البته بستگی داره منظور از عرف قوانین عرفی باشه یا نگاه مردم.
اگر نگاه مردم مقصوده که خب پس با این حساب مثلا یک ترنس که به زن تبدیل شده بر اساس نقطه الف پذیرفته شده نیست پس احکام مرد بر اون جاریه و در نقطه ب پذیرفته شده هست پس احکام زن بر اون جاری هست!!
اگر قوانین اجتماعی زن یا مرد بودن و عرف فرهنگی منظور باشه که خب این درسته چون باید بعد از عمل نقش اجتماعی جنس مورد نظر رو انجام بده و درست نیست که مثلا مردی به زن تبدیل بشه و کماکان مردانه رفتار کنه
سلام مجدد و تشکر از پاسخ شما. یعنی عرف تعیین کننده حلال و یا حرام بودن یک کار هست؟ یعنی اگر عرف تشخیص بده مشروب خواری بدون مشکل هست پس مشروب خواری ازاد میشه؟ یا اگر زنی به طور مادرزاد زمخت و خشن باشد و مانند مردان باشد و عرف این زن را با وجود الت زنانه مرد بداند انوقت احکام مرد بر این زن جاری میشه؟ در مطلب قبلی هم گفتم انسانهایی هستند که مادرزاد هم احتیاج به مصرف هورمون دارند. در مورد پزشکان سکوت کنم بهتر هست چون این پزشکان محترم قصاب هستند نه پزشک. کیفیت جراحی های خارج از ایران گویای قصاب بودن پزشکان اینجا هست. سخن کلی بنده این هست عرف یک منطقه نمیتونه تعیین کننده جنسیت باشه. البته بستگی داره منظور از عرف قوانین عرفی باشه یا نگاه مردم. اگر نگاه مردم مقصوده که خب پس با این حساب مثلا یک ترنس که به زن تبدیل شده بر اساس نقطه الف پذیرفته شده نیست پس احکام مرد بر اون جاریه و در نقطه ب پذیرفته شده هست پس احکام زن بر اون جاری هست!! اگر قوانین اجتماعی زن یا مرد بودن و عرف فرهنگی منظور باشه که خب این درسته چون باید بعد از عمل نقش اجتماعی جنس مورد نظر رو انجام بده و درست نیست که مثلا مردی به زن تبدیل بشه و کماکان مردانه رفتار کنه
با عرض سلام و تشکر از پاسخ تان
اشتباه نکنید ! عرف تعیین کننده احکام نیست بلکه محدوده و موضوع آن را مشخص می کند مثلا ما حکم حجاب برای زنان داریم اما تعیین اینکه چه کسی زن و چه کسی مرد است با احکام نیست بلکه با عرف است یعنی عرف مشخص می کند که اگر زن باشد باید احکام حجاب زنان را رعایت کند و اگر نباشد این حکم بر او واجب نیست .
در مورد حرمت شراب خواری یا حلیت آن که یک حکم شرعی است قطعا عرف تعیین کننده نیست بنابراین این مباحث باید با دقت از هم تفکیک شود .
اما در مثال دیگری که فرمودید زنی به طور مادرزاد زمخت و خشن باشد و مانند مردان باشد و عرف این زن را با وجود الت زنانه مرد بداند !
قطعا عرف هیچ وقت چنین زنی را مرد نمی داند بلکه حداکثر بگوید زنی است که حالات مردانه دارد همین !
بنابراین تنها موضوع احکام شرعی که به یکی از جنس ها اختصاص دارد ، توسط عرف مشخص می شود نه خود احکام شرعی و همان طور که عرض کردم یک ترنس برای عمل به احکام شرعی خود نیاز به کشف جنسیت خود از نظر شرع و عرف دارد و عرف هم خصوصا در تبدیل زن به مرد با این جراحی های فعلی به راحتی قائل به تغییر واقعی جنسیت نمی شود .
آیت الله العظمی ناصرمکارم شیرازی از مراجع تقلید فعلی قم چنین می فرمایند:
[INDENT][INDENT][INDENT]
[INDENT][INDENT][INDENT]
تغییر جنسیت های كاذب یكی از مفاسد دنیای امروز است
آیت الله مكارم شیرازی یكی از مفاسد دنیای امروز را تغییر جنسیت های كاذب دانست و یادآور شد: عده ای به خاطر خوش گذرانی و از روی تفنن، تمایل به تغییر جنسیت خود یافته اند كه این بلای دنیای امروز است.
آیت الله ناصر مكارم شیرازی در ادامه سلسله بحث های خود پیرامون سوگندهای قرآن امروز در مدرسه علی بن ابیطالب (ع) با انتقاد از گرایش برخی به تغییر جنسیت گفت: امروزه در غرب با استفاده از هورمون های جنس مخالف، امكان تغییر جنسیت به راحتی فراهم آمده است. متأسفانه در میان جوانان ما نیز دیده می شود كه عده ای معدود از نظر ظاهری تمایل به جنس مخالف پیدا می كنند؛ مثلاً برخی پسران، با آرایش های زنانه در جامعه حاضر می شوند و رفتار زنانه دارند. وی با بیان اینكه در مورد این معضل پدران و مادران نیز مقصرند، افزود: زیرا از خردسالی، لباس دخترانه بر تن پسران می كنند. بی توجهی به نوع پوشش و لباس كودك، در تربیت وی اثرگذار است و به مرور این كودك تمایلات به جنس مخالف خود پیدا می كند. پدران و مادران گاه پسر را نوازش های دخترانه می كنند. این پسر بر اثر پوشیدن لباس و این تربیت نادرست، به مرور زمان تمایلات دخترانه پیدا می كند و این مسأله بسیار خطرناك است. این مرجع تقلید فتوای خود را در پاسخ به استفتایی مبنی بر حكم شرعی تغییر جنسیت چنین اظهار داشت: تغییر جنسیت های حقیقی مربوط به افرادی است كه دو جنسی هستند كه پزشكان و كارشناسان یك جنس را حذف می كنند؛ جنس اصلی می ماند و جنس فرعی حذف می شود. اما درباره سایر افراد جامعه كه دو جنسی نیستند، تبدیل مرد به زن و زن به مرد جائز نیست. استاد دروس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: تغییر جنسیت های صوری امروز یك نوع بیماری خطرناك است و كار بسیار غلطی است. با این كار تغییر واقعی ایجاد نمی شود؛ بلكه فرد تبدیل به یك آدم بی خاصیت و بی اثر می شود.
سؤال 1781 ـ مردى به علّت این که در گذشته علاقه زیادى به بازى با دختران داشته، و به جهت این که صاحب فرزندى در زندگى مشترک خود نگردیده و به خاطر لجبازى در برخى مسائل با دوستانش تصمیم به تغییر جنسیّت مى گیرد.
وى بدون اطّلاع خانواده اش قریب به شش ماه داروهاى هورمونى زنانه مصرف نموده و جهت محکم نمودن تصمیم خویش با روانشناسى مشاوره نموده است. ابتدا با طرح مسائلى دروغ در خانواده، از قبیل این که به گفته پزشکان «قلب من زنانه است» و مانند آن، قصد آماده سازى زمینه این کار را داشته است، پس از مدّتى با اغفال خانواده اش موفّق مى شود خانمش را طلاق بدهد و در گام بعدى براى اوّلین بار لباس زنانه مى پوشد و با آراستن شکل ظاهرى خویش به شکل زنان به منزلشان مى آید که با عکس العمل تند والدین روبه رو مى شود، ولى نه تنها عقب نشینى نمى کند، بلکه تهدید مى نماید که اگر به آرزویش نرسد انتحار خواهد کرد. و بالاخره تغییر جنسیّت داده و با تغییر نام خود با مردى ازدواج مى کند. حکم این مسأله چیست؟
جواب: چنانچه قبلاً هم گفته ایم تغییر جنسیّت دو صورت دارد:
گاهى صرفا ظاهرى و صورى است; یعنى اثرى از آلت جنس مخالف نیست، بلکه فقط یک جرّاحى صورى انجام مى گیرد و چیزى شبیه آلت جنس مخالف ظاهر مى گردد; این کار حرام است و باید بشدّت از آن پرهیز نمود. و اگر ازدواجى بر اساس آن صورت گیرد حرام و باطل است و حدّ شرعى دارد.
ولى گاه واقعى است، یعنى با جرّاحى کردن عضو تناسلى مخالف ظاهر مى گردد، این کار ذاتاً جایز است و محذور شرعى ندارد، مخصوصاً در مواردى که آثار جنس مخالف در او باشد; امّا چون این جرّاحى نیاز به لمس و نظر دارد، تنها در موارد ضرورت جایز است.
آیت الله سید محسن خرازی که دختر ایشان ، عروس مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای دام ظلهما العالی می باشند(همسر حجت الاسلام و المسلمین سیدمسعود خامنه ای دامت برکاته)
ایشان در مورد تغییرجنسیت این گونه می فرمایند:
مراد ما از تغيير جنسيّت خصوص قطع آلت تناسلى و ايجاد حفره اى به جاى آن نيست تا مرد در امكان نزديكى, شبيه زن شود; زيرا چنين كارى موجب تغيير جنسيّت نمى شود. بلكه مقصود ما از تغيير جنسيّت آن است كه هويّت و جنسيّت مرد به كلّى تغيير كند; مثل اين كه مرد دوايى بخورد تا جنس و هويت او تغيير كند, كه چنين چيزى مجرّد فرض است و وقوع خارجى ندارد مگر معجزه اى رخ دهد.
مجددا سلام و پوزش بابت تاخییر چند روزه.
من با دو بخش از جواب شما مشکل دارم که به تفکیک عرض میکنم
یک ترنس برای عمل به احکام شرعی خود نیاز به کشف جنسیت خود از نظر شرع و عرف دارد
اینجا یک شبهه وجود داره.
من ترنس ام تو اف هستم. ممکن است من بین 2 نقطه الف و ب رفت و امد داشته باشم. نقطه الف محل تولدم و نقطه ب محل زندگی من است.
حال ممکن است من پس از جراحی در نقطه الف عرف قبولم نکند ولی در نقطه ب عرف من رو بپذیره. یعنی من باید در نقطه الف مردانه رفتار کنم و در نقطه ب زنانه؟!!
اگر عرف محل زندگی مقصود باشه که من میتونم در نقطه ب عمل کنم و پذیرفته بشم ولی تکلیف وقتی به نقطه الف برم چی میشه؟!
قسمت دومی که با گفته های شما مشکل دارم این قسمت است
عرف هم خصوصا در تبدیل زن به مرد با این جراحی های فعلی به راحتی قائل به تغییر واقعی جنسیت نمی شود .
شما نتیجه گیری رو هم از طرف عرف انجام میدید. و چون شما کارشناس پاسخگو هستید این نتیجه گیری شما منبع قرار میگیره.
فکر کنم نتیجه گیری باید به خود عرف واگذار بشه نه اینکه شما به جای عرف تصمیم بگیرید و نتیجه رو اعلام کنید
.
رو به دوست خوبم دانش جو
تغییر جنسیت های كاذب یكی از مفاسد دنیای امروز است
ما اینجا درباره یادگار خواهی و دگر پوشی صحبت نمیکنیم. این مطلب درباره دگرپوشی و گروه های دیگری هست که نمیشه اینجا اسمش رو بیارم. یه تحقیق کوچیک کنید تفاوت این گروه ها رو متوجه میشید. ممنون
.
رو به دوست خوبم student
مقصود ما از تغيير جنسيّت آن است كه هويّت و جنسيّت مرد به كلّى تغيير كند
چنين چيزى مجرّد فرض است و وقوع خارجى ندارد مگر معجزه اى رخ دهد
در یک ترنس مثلا ام تو اف مانند خود من هویتم کاملا زنانه است. من تنها به لباس یا لوازم ارایش زنانه علاقه ندارم. من مادر بودن، خواهر بودن، همسر بودن، خانم بودن و.... دوست دارم. من دوست دارم یک زن با مسیولیت های اجتماعی یک زن باشم. این از هویت.
درباره جنسیت هم که اعمال جراحی صورت میگیره و جنسیت ظاهری فرد رو عوض میکنه. حالا این معجزه در چه زمینه ای باید صورت بگیره؟ ممنون میشم توضیح بدید
حضرت آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره) در مورد تغییر جنسیت این گونه فتوا می دهند:
حكم تغيير و مشخص كردن جنسيّت
ـ تغيير جنسيت دو صورت دارد:
الف: گاهى صرفاً ظاهرى و صورى است، يعنى مثلاً طبيعت بدن مؤنّث است و در واقع اثرى از آلت انوثيت نيست بلكه فقط يك جراحى صورى انجام مى گيرد و چيزى شبيه آلت مذكّر ظاهر مى گردد، اين كار حرام است و بايد به شدت از آن پرهيز نمود و اگر ازدواجى بر اساس آن صورت بگيرد، حرام و باطل است.
ب: ولى گاهى تغيير جنسيت واقعى است، يعنى با جراحى كردن، عضو تناسلى واقعى كه بر اثر مانعى پوشيده بوده ظاهر مى گردد، اين كار ذاتاً جايز است، مخصوصاً در مواردى كه آثار جنس مخالف در شخص باشد. امّا چون اين جراحى نياز به لمس و نظر دارد، تنها در موارد ضرورت جايز است.
مواردى كه موجب ضرورت اقدام به تغيير جنسيت نيست
ـ مسائلى از قبيل وجود تمايلات و روحيات جنس مخالف و همچنين تهديد به خودكشى و يا ترس از خودكشى ـ در صورت عدم تغيير جنسيت ـ هيچيك دليل بر ضرورت تغيير جنسيت نمى باشد.
گاهى صرفاً ظاهرى و صورى است، يعنى مثلاً طبيعت بدن مؤنّث است
نقل قول از کتاب احکام بیماران و پزشکان:« بخش وجوب تغيير و مشخص كردن جنسيّت بند ج)اگر در شخص آثار يا تمايلات جنس مخالف باشد و عدم تغيير جنسيت باعث ارتكاب حرام شرعى يا قبح عرفى گردد.»
این تغییر ((تغییر در ترنسکشوال های واقعی طبق تعریف هری بنجامین حالت های 5 و 6)) صوری نیست بلکه تغییر برای مشخص شدن جنسیت واقعی است
بند ج وجوب تغییر و مشخص کردن جنسیت به صراحت به ترنسکشوالیسم اشاره دارد
.
نقل قول از کتاب احکام بیماران و پزشکان بخش احکام دو جنسی ها «دوجنسى كاذب كه طبيعتش بر خلاف ظاهر اوست، مكلّف است بر اساس جنسيت ظاهرى خويش عمل نمايد، يعنى اگر ظاهرش زنانه است، خود را از نامحرم بپوشاند و مى تواند شوهر نمايد و اگر ظاهرش مردانه است به نامحرم نگاه نكند و مى تواند با زن ازدواج نمايد.»
دو جنسی کاذب کسی است که در اندام جنسی سالم است ولی در تفکر خود را ملحق به جنس مخالف میداند. البته این فتوا رو که دیدم نسبت به جواب سوالم تو بحث دیگه (( حکم شرعی حین تغییر جنسیت)) دچار احساس دو گانگی شدم!! این درسته یا اون؟!!
اینجا یک شبهه وجود داره. من ترنس ام تو اف هستم. ممکن است من بین 2 نقطه الف و ب رفت و امد داشته باشم. نقطه الف محل تولدم و نقطه ب محل زندگی من است. حال ممکن است من پس از جراحی در نقطه الف عرف قبولم نکند ولی در نقطه ب عرف من رو بپذیره. یعنی من باید در نقطه الف مردانه رفتار کنم و در نقطه ب زنانه؟!! اگر عرف محل زندگی مقصود باشه که من میتونم در نقطه ب عمل کنم و پذیرفته بشم ولی تکلیف وقتی به نقطه الف برم چی میشه؟! قسمت دومی که با گفته های شما مشکل دارم این قسمت است
با تشکر از اظهار نظرتان کاربر محترم saniya بزرگوار
هر چند این فرض غیر واقعی است و معمولا چنین اتفاقی نمی افتد و حتی در دو کشور مختلف هم به نظر می رسد که عرف تشخیص واحدی دارد .
اما اگر واقعا چنین حالتی اتفاق بیفتد بعید نیست که شخص در هر شهری مطابق نظر عرف عمل کند مثل اینکه در جایی لباسی جلب توجه نامحرم می کند و پوشیدن آن حرام است و در جایی جلب توجه نمی کند و زینت محسوب نمی شود و پوشیدن آن هم از این حیث حرام نیست .
البته این تنها یک فرض است و نظر قطعی در این زمینه نمی توان داد چرا که باید موضوع آن واقع شود و از مراجع عظام استفتاء صورت گیرد .
شما نتیجه گیری رو هم از طرف عرف انجام میدید. و چون شما کارشناس پاسخگو هستید این نتیجه گیری شما منبع قرار میگیره. فکر کنم نتیجه گیری باید به خود عرف واگذار بشه نه اینکه شما به جای عرف تصمیم بگیرید و نتیجه رو اعلام کنید
نباید این طور قضاوت کنید ...
بنده به جای عرف تصمیم نگرفتم و بجای آنها نتیجه گیری نکردم بلکه تنها نظر خود را راجع به دیدگاه عرف عرض کردم که از هر کسی این کار بر می آید .
هر چند این فرض غیر واقعی است و معمولا چنین اتفاقی نمی افتد و حتی در دو کشور مختلف هم به نظر می رسد که عرف تشخیص واحدی دارد .
سلام مجدد ومعذرت خواهی که من زیاد بحث رو ادامه میدم.
عرف منطقه با منطقه فرق میکنه چه برسه به 2 کشور. در تایلند حتی کسی که عمل نکرده باشه رو به جنس روبرو ملحق میکنند حتی دانشگاهی برای این افراد تاسیس شده. در کانادا تنها با تشخیص پزشک که فرد ترنسکشوال باشه شناسنامه جدید ارایه میدن.
در همین تهران خودمون جدیدا خانواده ای برای فرزندشون تولد گرفتند بعد از تغییر و به فامیل معرفی کردند و همه پذیرفتند این شخص رو و خانواده ای بودند که وقتی فرزندشون حتی قصد این کار رو کرده اقدام به کشتن فرزندشون کردند!!
پس عرف هر منطقه فرق میکنه اسم نمیبرم که به منطقه ای توهین نشه. حتی میدونیم عرف بعضی شهرها با هم تفاوت دارند توی بعضی شهر ها حتی بعضی برنامه های صدا و سیمای خودمون پخش نمیشه چون به نظر عرفشون مشکل داره!
خب فکر کنم پاسخم رو گرفتم تقریبا. ممنون
دكتر صفایی در مورد تغییر جنسیّت می گوید: «ولی به نظر می رسد كه تغییر جنسیّت به معنی دقیق كلمه، فرضی بیش نیست به طوری كه كارشناسان پزشكی گفته اند، تغییر جنسیّت در افرادی كه زن یا مرد كامل هستند و ابهام در آن ها مشاهده نمی شود به هیچ وجه امكان پذیر نمی باشد و فقط در مورد افراد دو جنسی (هرمافرودیت) كه ابهام و اختلال جنسی از نوع ژنتیكی و كروموزومی و نشانه های دیگر از این قبیل دارند، تعیین جنسیّت با آزمایش های پزشكی و بررسی های علمی ممكن است; یعنی با این گونه آزمایش ها و بررسی ها معلوم می شود كه مرد یا زن معرفی شده، از جنس دیگر بوده است. [ر. ك. دكتر صفایی و دكتر امامی، حقوق خانواده، (تهران: دانشگاه تهران، ۱۳۷۴)، ج ۱، ص ۴۵]
پی نوشت:
اگر به چاپ جدید این کتاب رجوع کردید در چاپ سال 1382 این کتاب که چاپ نهم با تجدید نظر و الحاقات می باشد این مطلب در صفحه 38 جلد اول درج گردیده است.
[B][COLOR="Red"]قابل ذکر است کتاب حقوق خانواده در پاورقی همان صفحه مستند مطلب خود را چنین بیان کرده است:
«رجوع شود به اعلامیه نظام پزشکی مندرج در روزنامه کیهان، شماره 999 ، مورخ 24 مهر 1355 »[/COLOR][/B]
از جمله متفکران و فقهای شیعی که به موضوع تغییر جنسیت پرداخت و اظهارنظر کرد، آیت الله سید محمد حسین فضلالله(ره)، مجتهد و تئوریپرداز بود.
متن زیر تلخیصی از نظریات ایشان است که در کتاب فقه الحیاة ایشان بیان شده است ایشان در مورد تغییرجنسیت چنین بیان می کنند:
تغییر جنسیت عضوی. در افراد دچار مرض ترانسکشوال (transsexual) که دارای تمایلات همجنسگرایانه هستند (= خنثایان روانی) که از نمونههای بحث برانگیز این فرایند است. تغییر عضو جنسی: تغییر عضو تناسلی در خنثایان روانی به باور فضلالله، از پدیدههای فرهنگ غربی و حرام است؛
«حالتی است که در شرایط جدید، بهویژه در کشورهای غربی گسترش یافته است، که با عمل جراحی، عضو تناسلی مردانه برداشته و بهجای آن، مشابه عضو تناسلی زنانه ایجاد میشود. و برای بروز پارهای از علائم جنس مؤنث، هورمون زنانه نیز تزریق میگردد. این اقدامات هرچند به تغییر ظاهری عضو مردانه و زنانه و همین سان بروز پارهای از علائم زنانگی چون نازک شدن صدا، برجسته شدن پستان، ریزش مو و تغییرات دیگری از این دست میانجامد، اما سایر خصوصیات جسمی و روحی مرد بودن همچنان در شخص باقی میماند. حال شخص در این وضعیت، شبیه افراد خنثی شدهای است که عضو تناسلی مردانگی وی قطع شده است.» (فضلالله، کتاب فقه الحیاه، /صفحه ۲۲۷)
به نظر فضلالله، ریشههای این رویکرد را میباید در انحطاط اخلاقی و فرهنگی تمدن غربی سراغ گرفت؛
«و ما هی الاّ عملیه احتیال علی الواقع لایجاد تبریر للشاذّین جنسیاً فی ممارسه اللواط الذی لا زاله الغالبیه العظمی من المجتمعات، ترفضه و تنبذه و تحتقر مَن یمارسه.» (همان کتاب فقه الحیاه)
«این عمل، جز اقدام فریبکارانهای نیست که از سوی اقلیت همجنسبازان غربی برای هموار ساختن راه لواط، که هماره از سوی اکثریت جوامع بشری مطرود و منفور بوده و انجامدهندگان آن تحقیر میشده، انجام یافته است.»
از منظر شرعی نیز این کار حرام و ممنوع است؛
«و لا یبعد حرمه هذه العملیه.» (همان کتاب فقه الحیاه)
«بعید نیست که این عمل حرام باشد.»
دلیل فضلالله برای حرمت این کار، اصل کلی حرمت ضرر زدن به جسم است؛
«لأنّها عملیه اضرار بالجسد یتمثل بقطع عضو الذکوره من دون أیه مصلحه توازن هذا الاضرار و عند ذلک یدخل فی دائره حرمه الاضرار بالجسد لاسیّما اذا کان الاضرار بالغا.» (همان کتاب)
«زیرا این کار، ضرر زدن به جسم [از رهگذر قطع عضو تناسلی] است، بیآنکه مصلحتی جبرانکننده ضرر، در آن نهفته باشد. بدین سان در حوزه اصل حرمت ضرر زدن به جسم قرار میگیرد، بهویژه آنگاه که ضرر زیاد باشد.»
و نیز بدان سبب که این عمل جراحی به تغییر جنسیت نمیانجامد و «هیچ چیزی از زن بودن فرد را تغییر نمیدهد.» به طور طبیعی تمام احکام زن بودن که پیش از عمل جراحی بر او جاری بود، همچنان پابرجاست؛
«ولا تبیح له أقامه أیه علاقه جنسیه کأنثی مع رجال آخرین، لأنّها ستکون علاقه رجل برجل کما أنّه لا تحوله الی انثی فی احکامها الشرعیه المختلفه.» (همان کتاب)
«برای چنین فردی هیچ نوع تماس جنسی که زنان با مردان دارند روا نیست، چرا که تماس دو مرد به شمار میرود. چنان که در سایر احکام شرعی نیز زن قلمداد نمیشود.»
تغییر جنسیت کامل: تغییر جنسیت افراد سالم و کامل مرد به زن و دست یافتن وی به تمام خصوصیات و شاخصههای جسمی، روحی ـ روانی و ذهنی زنانه و بالعکس است، که تاکنون به وقوع نپیوسته
با تشکر از اظهار نظرتان کاربر محترم saniya بزرگوار
هر چند این فرض غیر واقعی است و معمولا چنین اتفاقی نمی افتد و حتی در دو کشور مختلف هم به نظر می رسد که عرف تشخیص واحدی دارد .
اما اگر واقعا چنین حالتی اتفاق بیفتد بعید نیست که شخص در هر شهری مطابق نظر عرف عمل کند مثل اینکه در جایی لباسی جلب توجه نامحرم می کند و پوشیدن آن حرام است و در جایی جلب توجه نمی کند و زینت محسوب نمی شود و پوشیدن آن هم از این حیث حرام نیست .
البته این تنها یک فرض است و نظر قطعی در این زمینه نمی توان داد چرا که باید موضوع آن واقع شود و از مراجع عظام استفتاء صورت گیرد .
نباید این طور قضاوت کنید ...
بنده به جای عرف تصمیم نگرفتم و بجای آنها نتیجه گیری نکردم بلکه تنها نظر خود را راجع به دیدگاه عرف عرض کردم که از هر کسی این کار بر می آید .
موفق و سلامت باشید
سلام ولی من هنوز دوتا چیز رو نگرفتم! اول اون دوتا استفتایی که تو پست اول گذاشتم از رهبر!از سایت خودشونم استفتا کردم که اخرش کدوم درسته گفتن جفتشون یکیه:Moteajeb!: دوم اینکه شما میگین مرجع وارد مباحث پزشکی نمیشه ولی از اون ور میاین میگین اگر الت واقعی بود اگر الکی بود اگر... عرف که به این چیزا کاری نداره من همین الانم با لباس پسرونه برم بیرون از لحاظ عرفی پذیرفته شدم! یه چیز دیگم هست!
من یه جا خوندم ایت الله مکارم(فکر کنم تو استفتائات سایت خودشون)میگن اگر التی ایجادبشه که مثل الت طبیعی کارکنه!جنسیت تغییر کرده(میرم اصل نوشته رو پیدا میکنم!) برای ما ترنسای اف تو ام نتایج عمل های فالوپلاستی دکترایی مثل دکتر مونستری یا پرووایس همینطوره!پس چرا بازم میگن تغییرجنسیت واقعی هنوز اتفاق نیفتاده؟میشه از این عملا بی خبر باشن؟یعنی اگر برم بگم ممکنه قبول کنن الان تغییرجنسیت واقعی هست؟
حضرت آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره) در مورد تغییر جنسیت این گونه فتوا می دهند:
... مواردى كه موجب ضرورت اقدام به تغيير جنسيت نيست
ـ مسائلى از قبيل وجود تمايلات و روحيات جنس مخالف و همچنين تهديد به خودكشى و يا ترس از خودكشى ـ در صورت عدم تغيير جنسيت ـ هيچيك دليل بر ضرورت تغيير جنسيت نمى باشد.
ببخشید پس اگر مسایل روانی یا تهدید جون ادم ضرورت نیست میشه بپرسم چی ضرورته؟!
آنچه تاکنون در مورد تغییر جنسیت وجود داشته است واقعا تغییر جنسیت نبوده و خود پزشکان نیز معتقد به آن نبودند اما اگر روزی تغییر جنسیت واقعی اتفاق بیفتد یعنی مردی واقعا به زن و یا زنی واقعا به مرد تبدیل شود به صورتی که عرف مردم معتقد به تغییر جنسیت او گردند و با او به عنوان جنس جدیدش برخورد کنند. شرعا نیز باید احکام جنس جدید را رعایت کند ، در غیر این صورت رعایت احکام جنسیت اولش لازم است . (1) پی نوشت:
1. استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم
[color=red] همان طور که عرض کردم باید عرف مردم شخصی را متعلق به یک جنس بدانند تا از نظر شرعی بر او لازم باشد که احکام همان جنس را رعایت کند . غالب مراجع تا جایی که ما اطلاع داریم هنوز تغییر جنسیت واقعی را نپذیرفته اند . اگر روزی پیشرفت پزشکی به حدی برسد که تغییر جنسیت به صورت کامل اتفاق بیفتد و مورد پذیرش عرف مردم واقع شود یعنی مردم ، فرد تغییر جنسیت داده شده را جزء افراد جنس جدید بدانند ، حکم شرعی او هم مانند افراد جنس جدید خواهد بود . البته برخی از مراجع بالکل تغییر جنسیت را حرام می دانند که محل بحث ما نیست و ما در فرضی صحبت می کنیم که مرجعی تغییر جنسیت را جایز بداند .
این گونه عشق ها بخوانید دوستی های افراطی که معمولا خالی از انگیزه های شهوانی نیست در مدارس پسرانه هم بین پسر ها وجود دارد چه رسد به مدارس دخترانه و این ها نمی تواند نشان دهنده تعلق یکی از طرفین به جنس دیگر باشد . همین طور ازدواج ترنس ها هم معیار نیست و اتفاقا اگر از نظر عرفی فردی که تغییر جنسیت داده ، جزء جنس جدید محسوب نشود این ازدواج هم شرعا باطل است .
[/color]
[color=darkred] البته باید مرجع مکلف هم این عمل را جایز بداند تا آنجا که ما می دانیم تا به حال استفتای صریحی از آیت الله خامنه ای مبنی بر جواز تغییر جنسیت در ترنس ها (کسانی تمام مشخصات ظاهری شان متعلق به یک جنس است ولی تمایل روحی به جنس مخالف دارند و خود را متعلق به آن می دانند ) نداشته ایم .
[/color]
در فرض سئوال تغییر مرجعتان جایز نیست ، یکی از شرایط مرجع تقلید ، زنده بودن اوست. (1) پی نوشت:
1. توضیح المسائل مراجع م 2
[color=indigo] خیر نظر آیت الله سیستانی و مشهور مراجع این نیست . آیت الله سیستانی و آیت الله مکارم شیرازی در فرضی که تغییر جنسیت به صورت واقعی صورت گیرد ، آن را بدون اشکال شرعی می دانند . (1)
[/color]
پی نوشت:
1. آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله سیستانی ، استفتائات جامعه ، جزوه مسائل پزشکی ص 26
[color=purple] بخاطر این که از نظر اغلب مراجع عظام و ... هنوز تغییر جنسیت واقعی و عرفی اتفاق نیفتاده است .
موفق باشید [/color]
[COLOR=Red] تغییر جنسیت واقعی و کامل را از دو منظر می توان بررسی کرد : 1- از نظر پزشکی که منوط به تغییر واقعی و فیزیولوژیک بدن یک جنس به جنس دیگر است . در این مورد با تحقیقات کتابخانه ای و میدانی که انجام شده به این نتیجه رسیدیم که غالب پزشکانی که خود متصدی جراحی تغییر جنسیت هستند ، این تغییر را یک تغییر کامل نمی دانند و برخی از آنها به مراجعان خود توصیه می کنند که این تغییر را تغییر کاملی نپندارند ! در جلسه ای که چند روز اخیر با حضور حجت الاسلام کریمی نیا مؤلف بزرگوار اولین کتاب تغییر جنسیت در فقه اسلامی (شیعه و سنی) داشتیم ، ایشان هم قائل به تغییر صد در صد نبودند و با لحاظ تفاوت دو جنس در تغییر آن را حدود هفتاد و هشتاد در صد ارزیابی کردند. 2- از نظر فقهی که منوط به تغییر جنسیت یک فرد به جنس مخالف از دیدگاه عرف است . همان طور که در پست های گذشته هم عرض کردم معیار تغییر جنسیت در فقه و حکم شرعی آن بستگی به نظر عرف مردم دارد . با این که تشخیص عرفی بر عهده مکلف است اما دیدگاه مراجع و کارشناسان دینی به خاطر تخصصی که دارند در تشخیص عرف نباید نادیده گرفته شود به نظر غالب مراجع و کارشناسان دینی هنوز تغییر جنسیت واقعی انجام نشده است و دیدگاه عرف در این زمینه مثبت نیست . شاهد آن هم این است که بسیاری از افرادی که تغییر جنسیت داده اند بعد از عمل در خانواده ، دوستان ، جامعه دچار انزوا و افسردگی شده اند و برخی از آنان از این کار به شدت پشیمان گشته اند و این نشانه روشنی است که هنوز عرف جامعه ما این تغییر جنسیت را نپذیرفته است و آن را یک تغییر واقعی نمی داند و زمانی هم که شک داریم باید احتیاط کنیم و چنین احتیاطی هم اقتضای عدم جواز تغییر جنسیت در زمان کنونی دارد . نکته دیگری که در مسئله بسیار دخیل می باشد ، این است که در تغییر جنسیت مرد به زن یا زن به مرد ، تفاوت زیادی وجود دارد . عمل جراحی تغییر جنسیت مرد به زن معمولا با یک عمل و با عوارض و زمان بسیار کوتاه تر و هزینه کم تر ، قابل انجام است . اما عمل جراحی تغییر جنسیت زن به مرد با چند عمل و هورمون درمانی طولانی و عوارض و هزینه چند برابری باز هم نتیجه یکسانی با عمل قبلی ندارد و حتی ظواهر جنسیت مرد هم به درستی قابل اجرا نیست ! با مطالبی که عرض شد به نظر می رسد ، مبحث تغییر جنسیت خصوصا در تغییر زن به مرد ، بخاطر عدم اتفاق عرف در واقعی دانستن این تغییر ، از نظر شرعی محل بحث و نظر باقی بماند و باید در انجام آن احتیاط کرد چرا که احکام زیادی با این عمل دچار تغییر و تحول می شود و مسائل نوپدیدی باید پاسخ بگیرد.
[/COLOR]
[color=darkorchid] نگاه فقه را عرض کردم که فقه تنها نگاه عرفی به قضیه دارد و زمانی احکام فقه در مورد یک جنس تغییر می کند که نگاه عرف به جنس مورد نظر تغییر کند و او را جزء جنس مخالف به شمار آورد . بنابر این تغییر جنسیت کامل یا غیر کامل در فقه ملاک نیست و درباره جزئیات تغییرات فیزیولوژیک بدن اظهار نظر نمی کند و از حیطه تخصصی فقه خارج است . تغییر دادن جنسیت یک ترنس از نظر قانونی اگر به حد ضرورت برسد که در مراحل تعیین تکلیف پزشکی قانونی تا آنجا که ما اطلاع داریم این مورد لحاظ می شود ، قابل اجراست و از نظر شرعی هم قانون بر اساس نظر و فتوای حضرت امام ره تنظیم شده که تغییر جنسیت را فی نفسه مجاز می دانستند و در فرض ضرورت نیز موانع شرعی دیگر آن مانند نگاه و لمس حرام بر طرف شده است. بنابراین از نظر قانونی اجرای آن مشکل ندارد و همین طور تعویض شناسنامه که منوط به حکم قانونی است .
اما هر مکلفی در شرع باید تابع نظر مرجع خود باشد و همان طور که می دانید بسیاری از مراجع مشهور یا صراحتا اجازه تغییر جنسیت نمی دهند یا آن را منوط به امکان تغییر کامل می دانند و قائل به تغییر جنسیت واقعی در حال حاضر نیستند . از این رو اگر مرجع کسی اجازه تغییر جنسیت ندهد و او این کار را بکند بدین معناست که از نظر شرعی موظف به انجام تکالیف جنسیت اصلی خود است یعنی اگر دختر باشد باید همان حجاب و ... را رعایت کند و نمی تواند در مدرسه پسرانه تحصیل کند با این که عمل کرده و تغییر ظاهری داده و شناسنامه پسرانه گرفته است !
[/color]
..
[color=purple] کسی از مراجع اجازه تقلید ابتدایی از میت را نمی دهد بنابراین نمی توان اکنون مقلد حضرت امام ره شد . در فرض سئوال بدون تغییر جنسیت واقعی ، تغییر پوشش جایز نیست و مکلف باید احکام جنسیت فعلی خود را رعایت کند . (1)
[/color] پی نوشت:
1. استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم
سخن بالا که از آیت الله سیستانی نقل شده است صحیح است و همان فتوایی است که قبلا عرض کردم که در همین صفحه هم از حقیر نقل شده است .
نظر ایشان این است که اصل تغییر جنسیت اشکالی ندارد اما آنچه اکنون انجام می شود تغییر جنسیت نیست و جایز نمی باشد .
همان طور که در پست های گذشته هم عرض کردم چون الان تغییر جنسیت واقعی اتفاق نمی افتد ، فعلا مرجعی را سراغ ندارم که اجازه تغییر جنسیت را در این فرض بدهد .
اما به نظر می رسد عرف به این سادگی یک مرد ترنس یا خصوصا یک زن ترنس را که عمل تغییر جنسیت انجام داده ، ملحق به جنس مخالف نمی داند . خصوصا زمانی که این افراد برای نگهداشتن بدن خود در حالات جنس جدید ، مجبور به استفاده از هورمون هستند و اگر هورمون را قطع کنند دوباره حالاتی از جنسیت قبل از عمل هویدا می شود .
ضمنا تا آنجا که ما تحقیق کردیم و اشاره شد حتی پزشکانی که خود جراح تغییر جنسیت هستند نمی توانند صد در صد تغییر جنسیت را بپذیرند.
بنابراین از نظر ما ، تغییر جنسیتی که مورد پذیرش عرف باشد کمتر اتفاق می افتد از این رو فرد عمل شده تا زمانی که عرفا ملحق به جنس مخالف نشده باید اعمال شرعی جنسیت اصلی و قبل از عمل خود را انجام دهد .
اما در مثال دیگری که فرمودید زنی به طور مادرزاد زمخت و خشن باشد و مانند مردان باشد و عرف این زن را با وجود الت زنانه مرد بداند !
قطعا عرف هیچ وقت چنین زنی را مرد نمی داند بلکه حداکثر بگوید زنی است که حالات مردانه دارد همین !
بنابراین تنها موضوع احکام شرعی که به یکی از جنس ها اختصاص دارد ، توسط عرف مشخص می شود نه خود احکام شرعی و همان طور که عرض کردم یک ترنس برای عمل به احکام شرعی خود نیاز به کشف جنسیت خود از نظر شرع و عرف دارد و عرف هم خصوصا در تبدیل زن به مرد با این جراحی های فعلی به راحتی قائل به تغییر واقعی جنسیت نمی شود .
اندیشه عزیز سلام. برام جالبه این دوستانی که میان ثبت نام میکنند تا فقط این بحث رو به انحراف ببرند.
اندشه عزیز چرا مطلب رو کامل نمیذارید؟
نقل قول از همون سایتی که شما فرمودید: {{تغییر جنسیت کامل: گونه سوم، تغییر جنسیت افراد سالم و کامل مرد به زن و دست یافتن وی به تمام خصوصیات و شاخصههای جسمی، روحی ـ روانی و ذهنی زنانه و بالعکس است، که هرچند تاکنون به وقوع نپیوسته، اما برخی احتمال میدهند که با پیشرفت دانش بشری امکان تحقق بیابد؛
«در این فرض زن تبدیل به مرد میشود؛ با تمام اوصاف آن، همچون داشتن عضو مردانگی و قدرت بر ممارست و انجام عمل جنسی بسان دیگر مردان، و سایر نشانههایی که مظهر مرد بودن است. و یا مرد تبدیل به زن شود با همه خصوصیات پیش گفته، افزون بر کاشتن دستگاه تناسلی زنانه. بهگونهای که در تعریف دانش پزشکی و تشریح، زنی بسان سایر زنان محسوب شود، و دستگاه تناسلی زنانه داشته باشد که از طریق آن، به انجام عملیات جنسی همچون دیگر زنان میپردازد و همان حالتها و لذتهایی را حس میکند که دیگر زنان در هنگام آمیزش جنسی با مردان بدان دست مییابند. بهگونهای که بین او و دیگر زنان، در شاخصههای اصلی زنانگی ـ و نه اوصاف عارضی مانند داشتن رحم و امکان بارداری که پارهای از زنان عادی نیز فاقد آنها هستند ـ کمترین فرقی نباشد و در تمامی اوصاف بیرونی و جنسی، به یک زن تمام عیار تبدیل شده باشد.}}
.
حالا سوال من اینه معیار شما از زن بودن یک انسان چیست؟ یعنی اگر زنی نتونه باردار بشه شما طبق عرف تشخیص میدین این زن نیست و مرده؟
یا اگر مردی نتونه به طور طبیعی فردی رو باردار کنه تشخیص شما به زن بودن این فرده؟
نمیخواستم این بحث رو ادامه بدم ولی برام جالب شده بدونم عرف ذهن شما از تشخیص زن بودن یا مرد بودن چی هست. لطفا به جای کپی کردن از وبسایت ها نظر شخص خودتون و نظر عرف از نگاه خودتون رو بگید.
عرف یک منبع نوشته شده نیست عرف یک ذهنیت و باور هست. ممنون میشم افراد مخالف که بیان میکنند با تغییر جنسیت های کنونی تنها یک تغییر صوری صورت میگیره بیان و بیان کنند پس تغییر جنسیت واقعی رو در چه میبینند.
حضرت آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی دام عزّه که رياست قوه قضائيه را در دو دوره متوالى به مدت 10 سال عهده دار بودند و هم اکنون عضو فقهاى شوراى نگهبان و رئيس هيئت عالى حل اختلاف و تنظيم روابط قواى سه گانه و عضو و نائب رئيس مجلس خبرگان رهبری می باشند در مورد تغییر جنسیت چنین می فرمایند:
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT] پرسش : (سؤال 1101210263) آيا تغيير جنسيت اشکال دارد؟ پاسخ : امکان تغيير جنسيت حقيقی تاکنون ثابت نشده است، و اما تغييرات ديگر در بدن چنانچه مستلزم حرامی از قبيل نگاه ولمس نامحرم نباشد جايز است.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر ایت الله سید محمود هاشمی شاهرودی http://hashemishahroudi.org/estefta/printpage/262 [/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
آیت الله محمد مؤمن قمی که از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می باشند و در سال 1362 شمسی با حکم امام خمینی (ره) به عضويت شوراي نگهبان درآمدند و با ابقاء در این مسؤوليت با حكم مقام معظم رهبري اینک 29 سال است که عضو فقهای شورای نگهبان می باشند همچنین ایشان چهار دوره است که عضو مجلس خبرگان می باشند، معظم له در مورد تغییر جنسیت چنین می نگارند:
[INDENT][INDENT]«««من با چند تن از پزشكان گفت و گو كردم، اين گروه گفتند: تغيير جنسيت، در شخصى كه مرد است بدون نقص و يا در كسى كه زن است بدون نقص، [در پزشکی] شناخته شده نيست و حتى امكان ندارد. اما عمل جراحى در مورد خنثى اجرا مىشود، يعنى در مورد فردى كه هم آلت مرد را دارد و هم آلت زن را، هر چند يكى نسبت به ديگرى ضعيفتر باشد، بدين ترتيب كه يكى از اين دو آلت را از خنثى بر مىدارند و در نتيجه، جنبه ديگر در وى تقويت مىشود.»»»
اتفاقا همون نادری که تو تاپیک پاسخ به مشکلات زنان در موردش نوته بودم هم قرار بود با یه ترنس سکچوال خانوم که آقا شده بود ازدواج کنه .:Cheshmak:
ولی چون کارورزیمون تموم شد ، نفهمیدیم آخرش با هم ازدواج کردن یا نه.:ok:
پس در نتیجه اگه مجوز پزشکی قانونی باشه و مرجع تقلید هم اجازه بده ، طرف میتونه تغییر جنسیت بده .
و در انظار با همون احکان جنس دومش ظاهر بشه .
متشکرم
سلام
نمی دانم منظورتان چیست؟
اگر منظور از خنثی همان دو جنسیتی است؟
که باید ببینند ادرار از کجا خارج می شود
اگر الت مردانه دارند و از مجرای مردانه مرد و اگر زنانه زن هستند:Gig::Gol:
مگه این جوری تشخیص نمی دهند؟
اگرم مرد ابتر باشه که در جنسیت تغییری ایجاد نمی شود
یا حتی اگر سینه را تخلیه کنند و...
این همه زن یا مرد تو دنیا سینشونو تخلیه می کنند
یا سرطان دارند و عضوشونو قطع می کنن
ایا جنسیت عوض می شود؟:Gol:
با عرض سلام و احترام خدمت جناب mkk1369 گرامی
بله خنثی همان دو جنسیتی است اما دو جنسی که در اصطلاح فقهی به آن خنثی گفته می شود، دو قسمند:
یک قسم از خنثی، توسط بعضی از آزمایش های ساده و یا توسط پزشک تشخیص داده می شود که مرد است یا زن، مثلا: اگر هم آلت زنانه دارد و هم مردانه، چنانچه ادرار اول از آلت تناسلی مردی خارج شود، مرد است و اگر اول از آلت تناسلی زنی خارج شود، زن است (1). اگر از این راه و یا توسط پزشکان تشخیص داده شود که شخص دو جنسی (خنثی) مرد است، آلت تناسلی زن را بر می دارند و مرد می شود و احکام مرد را پیدا می کند. اگر تشخیص دادند که زن است، آلت تناسلی مردی را بر می دارند و زن می شود. ازدواج او نیز جایز است.
قسم دوم از خنثی آن است که به وسیله آزمایش یا پزشکان و از هیچ راهی قابل تشخیص نباشد که زن است یا مرد. او را خنثی مشکل گویند. چنین شخصی در تکالیفش باید احتیاط کند. مثلا در نماز تمام بدنش را بپوشاند و همین قسم افراد هستند که ازدواج هم نمی توانند بکنند.(2)
اگر خنثی مشکل نباشد، و جنسیت او توسط پزشکان یا از راه های دیگر معلوم شده باشد که زن است یا مرد، ازدواج او مشکل ندارد، هر چند جراحی هم نشده باشد. اگر کسی با ازدواج با او موافقت کند، بدون عمل جراحی نیز ازدواج اشکالی ندارد. اما اگر خنثی مشکل باشد، در صورتی که به وسیله عمل جراحی تغییر جنسیت ممکن باشد و او را ملحق به زن یا به مرد کند ، اگر تبدیل به مرد شود، حکم مرد را دارد. اگر به جنس زن تغییر کند، حکم زن را دارد(3) بعد از تغییر جنسیت می تواند ازدواج کند. اما اگر خنثی مشکل با عمل جراحی هم قابل تغییر یافتن به مرد یا زن نباشد، نمی تواند با کسی ازدواج کند.
در هر حال، یکی از دو طرف زن و مرد بودن بر دیگری غالب است. چنین شخصی حتی اگر جراحی نکند، حکم مورد غالب را دارد.
موفق باشید
پی نوشت:
1. شهید ثانی، لمعه، بحث ارث خنثی.
2. آیت الله مکارم، استفتاءات جدید، ج 1، س 849.
3. آیت الله خامنه ای، استفتا، مسئله 1289.
سلام و عرض ارادت
حال ببخشید این سوالو می کنم
اگر فردی دوجنسی باشد و هر دو را داشته باشد و جنسیتش زن باشد اما الت مردانه را جراحی نکند
و مردی با این مخالف نباشد و بدون عمل ازدواج کند
مرد فقط حق استفاده از الت زنانه را دارد؟ و مردانه باید بوشیده شود؟
یا اینکه اگر مرد از هر دو بهره ببرد
حکم همجنس بازی صدق می کند؟!
اگر بله حد بر چه کسی جاری می شود؟:Gol:
با عرض سلام و احترام مجدد
در فرض سئوال پوشاندن آلت مردانه لازم نیست .
همجنس بازی با آلت مردانه اشکال دارد ولی حکم همجنس بازی را ندارد . (1)
موفق و پایدار باشید
پی نوشت:
1. استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم
سلام
الان کدوم مرجع به من اجازه میده که برم و مقلد امام خمینی بشم؟
گاهی پزشکا قبل از عمل برای اطمینان شش ماه زندگی به عنوان جنس مخالف رو تجویز میکنن.تغییر پوشش درصورت تجویز دکتر و بدون عمل جایزه؟
یا علی(ع)
با عرض سلام خدمت کاربر محترم محمد مهدی گرانقدر
کسی از مراجع اجازه تقلید ابتدایی از میت را نمی دهد بنابراین نمی توان اکنون مقلد حضرت امام ره شد .
در فرض سئوال بدون تغییر جنسیت واقعی ، تغییر پوشش جایز نیست و مکلف باید احکام جنسیت فعلی خود را رعایت کند . (1)
موفق باشید
پی نوشت:
1. استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم
سلام
ممنون
الان کدوم مرجع زنده ای اجازه ی تغغیر جنسیت رو میدن؟
یا علی(ع)
با عرض سلام مجدد و احترام خدمت حضرت عالی
سئوال قبلی و همین سئوال را در گذشته پاسخ گفته ایم اگر مراجعه بفرمایید به صفحات اول همین تاپیک و این صفحه:
http://www.askdin.com/thread16609-4.html
پاسخ مورد نیاز داده شده است .
اگر سئوالات تان غیر از اینهاست و تکراری نیست در خدمت تان هستیم .
در پناه حضرت حق باشید
سلام
ممنون شرمنده تکراری بود
من میتونم مقلد ایت الله سیستانی بشم و بعد از تغییرجنسیت برگردم و مقلد رهبر بشم؟
یا علی(ع)
با سلام خدمت شما کاربرمحترم
اگر مرجعت را از طریق شرعی انتخاب کرده باشید واعلم بدانید نمی توانید به مرجع دیگر رجوع کنید
طریق شرعی انتخاب مرجع ،پست 2 به لینک زیر رجوع کنید :
http://http://www.askdin.com/thread9161.html
سلام
ممنون
راستش بعد از فوت ایت الله بهجت از بین شش نفری که جامعه ی مدرسین اعلام کرده بودن رهبر رو انتخاب کردم.انتخابم بیشتر ارادتی بود!
یعنی نمیتونم الان مرجعم رو تغییر بدم و مقلد ایت الله سیستانی بشم؟
حالا اگر بعد از تغییرجنسیت فهمیدم یک نفر از ایت الله سیستانی اعلم تره و مرجعم رو عوض کنم اگر مرجع جدید تغییرجنسیت رو جایز ندونن تکلیف من چیه؟
یا علی(ع)
عرض سلام خدمت شما کاربر محترم
درهمان ادرسی که به شما عرض کردم یکی از شیوه هایی انتخاب مرجع همانی که شما انتخاب کردید می باشد یعنی از طریق جامعه مدرسین قم میباشد ولذا انتخاب شما شرعی است ورهیر ی هم مرجع تقلید شماست.
سلام
ممنون ولی جوابمو نگرفتم!:Gig:
یا علی(ع)
با سلام و احترام
اگر شما با تحقیق مرجع تقلید اعلمی را انتخاب کردید و مطابق نظر او تقلید نمودید و ایشان اجازه این عمل را داده بود،تکلیفی ندارید و مطابق وظیفه خود عمل کرده اید حال اگر بعد از مدتی ،یقین به اعلمیت مرجع دیگری نمودید،باید به ایشان رجوع کرده و اعمال قبلی صحیح است.
استفتا از دفتر مقام معظم رهبری در قم
.
.
سلام
ممنون
حالا بعد از اون دوباره باید پوشش دخترونه داشته باشم و از احکام خانم ها پیروی کنم؟
یا علی(ع)
با سلام و احترام
اگر مرجع تقلید دوم در فرض سوال،قائل به پذیرش تغییر جنسیت واقعی بود،مطابق با جنسیت فعلی رفتار می شود و در صورت تغییر جنسیت واقعی به مذکر،نیازی به پوشش نیست در غیر این صورت یعنی جایی که مرجع قائل به عدم تغییر جنسیت باشد،پوشش لازم می آید.
استفتا از دفتر مقام معظم رهبری در قم
:Ebraz Doosti:
[FONT=Arial Black]آیا شخصی که از سلامت کامل جسمی و روانی بر خوردار است، می تواند (به هر انگیزه ای) تغییر جنسیت به شیوه امروزی دهد؟
بخشی از پاسخ اجمالی:
عملی که امروزه پزشکان تحت این نام انجام می دهند و در آن، تنها ظاهر شخص را تغییر می دهند - بدون این که فرد ویژگی های خاص جنس مخالف را پیدا کند- شاید تغییر جنسیت واقعی نباشد!
[FONT=Arial Black]ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید این سؤال، چنین است:
[FONT=Arial Black]حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر مقصود از تغییر جنسیت این باشد که با عمل جراحى آلات تناسلى مرد را قطع کنند و به جاى آن براى او مجراى بول و آلت تناسلى مصنوعى بسازند و با تزریق هورمون علامات زنانگى از قبیل ریختن موهاى صورت و برآمدگى سینه در او ایجاد کنند یا در مورد زنى که تغییر جنسیت مى دهد مقصود این باشد که براى او آلت تناسلى مردانه مصنوعى قرار دهند و با تزریق هورمون علامات مردى از قبیل کوچک شدن سینه و روییدن موى صورت ایجاد کنند این امر موجب تغییر واقعى جنسیت نیست و احکام شرعى او تغییر نمى کند و از جهتى چون مستلزم کشف عورت و لمس آن است جایز نیست.
واما اگر مقصود تغییر دستگاه تناسلى داخلى وخارجى باشد که معیار اختلاف زن ومرد است پس این امر فى حد ذاته با قطع نظر از لوازمى که ممکن است حرام باشد اشکال ندارد ولى تا به حال این امر محقق نشده است و آن چه تا به حال صورت پذیرفته همان تغییر ظاهرى است که تاثیرى در تغییر احکام ندارد.
البته ممکن است در مورد کسانى که دچار ناهنجارى در دستگاه تناسلى شده اند با عمل جراحى آلت تناسلى مردانه را که مخفى شده است در مردى که ظاهرى زنانه دارد ولى دستگاه تناسلى داخلى را ندارد نمایان سازند یا به عکس آلت تناسلى ظاهرى مردانه را از زنى که دستگاه تنازلى زنانه داخلى دارد قطع کنند. و این کار فى حد ذاته اشکالى ندارد و ارتباطى با تغییر جنسیت ندارد و البته اگر مستلزم نگاه یا لمس حرام باشد در صورتى جایز است که ضرورت داشته باشد یا ترک آن مستلزم حرج و مشقت شدید باشد.
[FONT=Arial Black]حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
تغییر جنسیت به نحوی که فعلاً معمول است که تغییر واقعی نمی باشد جایز نیست.
استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهما العالی)، توسط سایت اسلام کوییست.
متن کامل در منبع....
سایت اسلام کوئست نت
[FONT=Arial Black]http://www.islamquest.org/fa/archive/question/fa17188
معرفی دو کتاب
تغییر جنسیت از منظر فقه و حقوق
محمدمهدی کریمی نیا
مشخصات کتاب
تغییر جنسیت آری، یا، نه؟
(دروس حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی مدظله)
محسن دلیر
قیمت پشت جلد: 19000 ریال
مشخصات کتاب
نظر مراجع مختلف در این کتاب به طور مفصل جمع آوری شده است
سلام
ممنون:Gol:
اینا تنها دلایل من نیستن این دلایل که هم از نظر خودمم کافی نیست!
ولی شما دارین زود قضاوت میکنین براساس هیچ اطلاعاتی از وضعیت من!:Narahat az:
بازم ممنون:Gol:
یا علی(ع):Mohabbat:
سلام استاد
ممنون:Mohabbat:
این ادرسی که دادین مال قم هست؟!
یا علی(ع)
سلام
ممنون این منبعی که میگین معتبره؟!
استاد سجاد
من پاک گیج شدم:Gig:اخرش ایت الله سیستانی میگن حلاله یا حرومه؟:bastan:این استفتای بالا درسته؟:Motehayer:خب من الان چیکار کنم؟!:please:
با عرض سلام و احترام خدمت حضرت عالی و تشکر از سئوال شما
سخن بالا که از آیت الله سیستانی نقل شده است صحیح است و همان فتوایی است که قبلا عرض کردم که در همین صفحه هم از حقیر نقل شده است .
نظر ایشان این است که اصل تغییر جنسیت اشکالی ندارد اما آنچه اکنون انجام می شود تغییر جنسیت نیست و جایز نمی باشد .
همیشه سالم و موفق باشید
سلام
یعنی الان هیچ مرجعی نیست که به من اجازه ی تغییر جنسیت رو بده؟!:Ghamgin::please::Shekastan Del::geristan::crying:
ممنون
یا علی(ع):Gol:
با عرض سلام و احترام خدمت محمد مهدی گرانقدر و تشکر از سئوال شما
همان طور که در پست های گذشته هم عرض کردم چون الان تغییر جنسیت واقعی اتفاق نمی افتد ، فعلا مرجعی را سراغ ندارم که اجازه تغییر جنسیت را در این فرض بدهد .
همیشه سالم و موفق باشید
سلام
:ajab!:
ممنون:Gol:
:geryeh::god::ghati:
یا علی(ع)
:bastan:
با سلام شما فرمودید تغییر جنسیت از نظر مراجع با مواضع فعلی و اقدامات فعلی حرام است و احکام تغییر نمیابد پس این استفتا ها چیست؟
استفتاهای تغییر جنسیت از فقهای شیعه
تنها ایت الله بهجت. سیستانی و خویی این اقدام را محل اشکال میدانند. در صورتی که ایت الله سیستانی هم تغییر جنسیت را فی النفسه حرام نمیدانند بلکه تغییر جنسیت فعلی که محدود هست را مور اشکال میدانند
با عرض سلام و احترام خدمت سرکار saniya بزرگوار و تشکر از سئوال شما
به نظر می رسد اگر یک بار دیگر این تاپیک یا صفحات 8 و 9 آن را با دقت مطالعه بفرمایید ، پاسخ تان را دریافت می کنید .
اگر ابهامی باقی ماند حتما بفرمایید تا در خدمتتان باشیم .
همیشه سالم و موفق باشید
با سلام مجدد و تبریک میلاد حضرت مهدی. متوجه شدم ولی مساله اینجاست که این گفتگویی که در این سایت درباره مشروعیت تغییر جنسیت انجام شده شک و تردید زیادی را در ذهن اکثر ترنسها و خانواده ها انداخته.
در مطالب شما تغییر جنسیت واقعی منوط به پذیرش عرف جامعه شده و بیان شده ترنسها پس از جراحی از کرده خود پشیمان میشوند و تغییر جنسیت واقعی در دوران کنونی انجام نمیشود. این گفته ها باعث شده بعضد خانواده ها تصور کنند تغییر جنسیت به صورت واقعی نیست و اکثر ترنسها پس از این عمل پشیمان و نادم میشوند.
دو بحث انجام شد یکی کیفیت عمل جراحی که یکی از دوستان گفتند فقط یک مجرا گذاشته میشه باید گفت بسیاری از دختران مادرزاد نیز قادر به ترشح هورمون نیستند و همینطور ممکن است به صورت طبیعی تخمدان نداشته باشند ترنسها نیز بعد از عمل ترسح هورمون زنانه کمی دارند و تخمدان ندارند پس چیزی از زنان کم ندارند.
دوم بحث پشیمان شدن از عمل جراحی و افسردگی هست که پیشنهاد میکنم مطلب زیر را مطالعه فرمایید تا متوجه شوید شش حالت نزدیک به هم هست که تنها دو حالت نیاز به عمل دارند ولی متاسفانه در ایران به خاطر اینکه مرجع متخصص و کاملی برای این کار نیست به تمام مبتلایان به اختلال هویت جنسی مجوز جراحی میدهند که ممکن است بعد از عمل این افراد پشیمان شوند.
مساله دیگر پذیرش عرف است که قطعا یک ترنس حتی پیش از عمل نیز با رفتار های خود این ذهنیت را در فرد ایجاد میکند که به جنس مخالف تعلق دارد
مقیاس هری بنجامین برای تشخیص ترنسکشوال ها
با عرض سلام و احترام مجدد خدمت سرکار saniya گرانقدر و تشکر از سئوال شما
مطلب مورد نظر را مطالعه کردم و به نظر تقسیم بندی خوبی انجام شده است که دقت در آن می تواند مشکلات زیادی را پیشاپیش بر طرف نماید .
اما همانطور که عرض کردیم و شما هم بدان اشاره داشته اید از نظر برخی از فقهایی که اصل تغییر جنسیت را پذیرفته اند ، معیار ، تغییر واقعی جنسیت و پذیرش یک جنس در عرف است . ممکن است عرف منطقه ای با چنین عملی موافق باشد و مرد ترنس را بعد از عمل ، زن به شمار آورد که مشکلی نیست و او باید اعمال شرعی یک زن را انجام دهد.
اما به نظر می رسد عرف به این سادگی یک مرد ترنس یا خصوصا یک زن ترنس را که عمل تغییر جنسیت انجام داده ، ملحق به جنس مخالف نمی داند . خصوصا زمانی که این افراد برای نگهداشتن بدن خود در حالات جنس جدید ، مجبور به استفاده از هورمون هستند و اگر هورمون را قطع کنند دوباره حالاتی از جنسیت قبل از عمل هویدا می شود .
ضمنا تا آنجا که ما تحقیق کردیم و اشاره شد حتی پزشکانی که خود جراح تغییر جنسیت هستند نمی توانند صد در صد تغییر جنسیت را بپذیرند.
بنابراین از نظر ما ، تغییر جنسیتی که مورد پذیرش عرف باشد کمتر اتفاق می افتد از این رو فرد عمل شده تا زمانی که عرفا ملحق به جنس مخالف نشده باید اعمال شرعی جنسیت اصلی و قبل از عمل خود را انجام دهد .
همیشه سالم و موفق باشید
سلام مجدد و تشکر از پاسخ شما.
یعنی عرف تعیین کننده حلال و یا حرام بودن یک کار هست؟ یعنی اگر عرف تشخیص بده مشروب خواری بدون مشکل هست پس مشروب خواری ازاد میشه؟ یا اگر زنی به طور مادرزاد زمخت و خشن باشد و مانند مردان باشد و عرف این زن را با وجود الت زنانه مرد بداند انوقت احکام مرد بر این زن جاری میشه؟ در مطلب قبلی هم گفتم انسانهایی هستند که مادرزاد هم احتیاج به مصرف هورمون دارند.
در مورد پزشکان سکوت کنم بهتر هست چون این پزشکان محترم قصاب هستند نه پزشک. کیفیت جراحی های خارج از ایران گویای قصاب بودن پزشکان اینجا هست.
سخن کلی بنده این هست عرف یک منطقه نمیتونه تعیین کننده جنسیت باشه. البته بستگی داره منظور از عرف قوانین عرفی باشه یا نگاه مردم.
اگر نگاه مردم مقصوده که خب پس با این حساب مثلا یک ترنس که به زن تبدیل شده بر اساس نقطه الف پذیرفته شده نیست پس احکام مرد بر اون جاریه و در نقطه ب پذیرفته شده هست پس احکام زن بر اون جاری هست!!
اگر قوانین اجتماعی زن یا مرد بودن و عرف فرهنگی منظور باشه که خب این درسته چون باید بعد از عمل نقش اجتماعی جنس مورد نظر رو انجام بده و درست نیست که مثلا مردی به زن تبدیل بشه و کماکان مردانه رفتار کنه
با عرض سلام و تشکر از پاسخ تان
اشتباه نکنید ! عرف تعیین کننده احکام نیست بلکه محدوده و موضوع آن را مشخص می کند مثلا ما حکم حجاب برای زنان داریم اما تعیین اینکه چه کسی زن و چه کسی مرد است با احکام نیست بلکه با عرف است یعنی عرف مشخص می کند که اگر زن باشد باید احکام حجاب زنان را رعایت کند و اگر نباشد این حکم بر او واجب نیست .
در مورد حرمت شراب خواری یا حلیت آن که یک حکم شرعی است قطعا عرف تعیین کننده نیست بنابراین این مباحث باید با دقت از هم تفکیک شود .
اما در مثال دیگری که فرمودید زنی به طور مادرزاد زمخت و خشن باشد و مانند مردان باشد و عرف این زن را با وجود الت زنانه مرد بداند !
قطعا عرف هیچ وقت چنین زنی را مرد نمی داند بلکه حداکثر بگوید زنی است که حالات مردانه دارد همین !
بنابراین تنها موضوع احکام شرعی که به یکی از جنس ها اختصاص دارد ، توسط عرف مشخص می شود نه خود احکام شرعی و همان طور که عرض کردم یک ترنس برای عمل به احکام شرعی خود نیاز به کشف جنسیت خود از نظر شرع و عرف دارد و عرف هم خصوصا در تبدیل زن به مرد با این جراحی های فعلی به راحتی قائل به تغییر واقعی جنسیت نمی شود .
در پناه حضرت حق باشید
آیت الله العظمی ناصرمکارم شیرازی از مراجع تقلید فعلی قم چنین می فرمایند:
[INDENT][INDENT][INDENT]
[INDENT][INDENT][INDENT]
تغییر جنسیت های كاذب یكی از مفاسد دنیای امروز است
آیت الله مكارم شیرازی یكی از مفاسد دنیای امروز را تغییر جنسیت های كاذب دانست و یادآور شد: عده ای به خاطر خوش گذرانی و از روی تفنن، تمایل به تغییر جنسیت خود یافته اند كه این بلای دنیای امروز است.
آیت الله ناصر مكارم شیرازی در ادامه سلسله بحث های خود پیرامون سوگندهای قرآن امروز در مدرسه علی بن ابیطالب (ع) با انتقاد از گرایش برخی به تغییر جنسیت گفت: امروزه در غرب با استفاده از هورمون های جنس مخالف، امكان تغییر جنسیت به راحتی فراهم آمده است. متأسفانه در میان جوانان ما نیز دیده می شود كه عده ای معدود از نظر ظاهری تمایل به جنس مخالف پیدا می كنند؛ مثلاً برخی پسران، با آرایش های زنانه در جامعه حاضر می شوند و رفتار زنانه دارند. وی با بیان اینكه در مورد این معضل پدران و مادران نیز مقصرند، افزود: زیرا از خردسالی، لباس دخترانه بر تن پسران می كنند. بی توجهی به نوع پوشش و لباس كودك، در تربیت وی اثرگذار است و به مرور این كودك تمایلات به جنس مخالف خود پیدا می كند. پدران و مادران گاه پسر را نوازش های دخترانه می كنند. این پسر بر اثر پوشیدن لباس و این تربیت نادرست، به مرور زمان تمایلات دخترانه پیدا می كند و این مسأله بسیار خطرناك است. این مرجع تقلید فتوای خود را در پاسخ به استفتایی مبنی بر حكم شرعی تغییر جنسیت چنین اظهار داشت: تغییر جنسیت های حقیقی مربوط به افرادی است كه دو جنسی هستند كه پزشكان و كارشناسان یك جنس را حذف می كنند؛ جنس اصلی می ماند و جنس فرعی حذف می شود. اما درباره سایر افراد جامعه كه دو جنسی نیستند، تبدیل مرد به زن و زن به مرد جائز نیست. استاد دروس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: تغییر جنسیت های صوری امروز یك نوع بیماری خطرناك است و كار بسیار غلطی است. با این كار تغییر واقعی ایجاد نمی شود؛ بلكه فرد تبدیل به یك آدم بی خاصیت و بی اثر می شود.
منبع:
خبرگزاری فارس
http://wbn.ir/57266
سؤال 1781 ـ مردى به علّت این که در گذشته علاقه زیادى به بازى با دختران داشته، و به جهت این که صاحب فرزندى در زندگى مشترک خود نگردیده و به خاطر لجبازى در برخى مسائل با دوستانش تصمیم به تغییر جنسیّت مى گیرد.
وى بدون اطّلاع خانواده اش قریب به شش ماه داروهاى هورمونى زنانه مصرف نموده و جهت محکم نمودن تصمیم خویش با روانشناسى مشاوره نموده است. ابتدا با طرح مسائلى دروغ در خانواده، از قبیل این که به گفته پزشکان «قلب من زنانه است» و مانند آن، قصد آماده سازى زمینه این کار را داشته است، پس از مدّتى با اغفال خانواده اش موفّق مى شود خانمش را طلاق بدهد و در گام بعدى براى اوّلین بار لباس زنانه مى پوشد و با آراستن شکل ظاهرى خویش به شکل زنان به منزلشان مى آید که با عکس العمل تند والدین روبه رو مى شود، ولى نه تنها عقب نشینى نمى کند، بلکه تهدید مى نماید که اگر به آرزویش نرسد انتحار خواهد کرد. و بالاخره تغییر جنسیّت داده و با تغییر نام خود با مردى ازدواج مى کند. حکم این مسأله چیست؟
جواب: چنانچه قبلاً هم گفته ایم تغییر جنسیّت دو صورت دارد:
گاهى صرفا ظاهرى و صورى است; یعنى اثرى از آلت جنس مخالف نیست، بلکه فقط یک جرّاحى صورى انجام مى گیرد و چیزى شبیه آلت جنس مخالف ظاهر مى گردد; این کار حرام است و باید بشدّت از آن پرهیز نمود. و اگر ازدواجى بر اساس آن صورت گیرد حرام و باطل است و حدّ شرعى دارد.
ولى گاه واقعى است، یعنى با جرّاحى کردن عضو تناسلى مخالف ظاهر مى گردد، این کار ذاتاً جایز است و محذور شرعى ندارد، مخصوصاً در مواردى که آثار جنس مخالف در او باشد; امّا چون این جرّاحى نیاز به لمس و نظر دارد، تنها در موارد ضرورت جایز است.
منبع کتاب استفتاءات جلد دوم
http://makarem.ir/websites/farsi/compilation/book.php?bcc=1707&itg=11&bi=60&s=ct
[/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
آیت الله سید محسن خرازی که دختر ایشان ، عروس مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای دام ظلهما العالی می باشند(همسر حجت الاسلام و المسلمین سیدمسعود خامنه ای دامت برکاته)
ایشان در مورد تغییرجنسیت این گونه می فرمایند:
مجددا سلام و پوزش بابت تاخییر چند روزه.
من با دو بخش از جواب شما مشکل دارم که به تفکیک عرض میکنم
اینجا یک شبهه وجود داره.
من ترنس ام تو اف هستم. ممکن است من بین 2 نقطه الف و ب رفت و امد داشته باشم. نقطه الف محل تولدم و نقطه ب محل زندگی من است.
حال ممکن است من پس از جراحی در نقطه الف عرف قبولم نکند ولی در نقطه ب عرف من رو بپذیره. یعنی من باید در نقطه الف مردانه رفتار کنم و در نقطه ب زنانه؟!!
اگر عرف محل زندگی مقصود باشه که من میتونم در نقطه ب عمل کنم و پذیرفته بشم ولی تکلیف وقتی به نقطه الف برم چی میشه؟!
قسمت دومی که با گفته های شما مشکل دارم این قسمت است
شما نتیجه گیری رو هم از طرف عرف انجام میدید. و چون شما کارشناس پاسخگو هستید این نتیجه گیری شما منبع قرار میگیره.
فکر کنم نتیجه گیری باید به خود عرف واگذار بشه نه اینکه شما به جای عرف تصمیم بگیرید و نتیجه رو اعلام کنید
.
رو به دوست خوبم دانش جو
ما اینجا درباره یادگار خواهی و دگر پوشی صحبت نمیکنیم. این مطلب درباره دگرپوشی و گروه های دیگری هست که نمیشه اینجا اسمش رو بیارم. یه تحقیق کوچیک کنید تفاوت این گروه ها رو متوجه میشید. ممنون
.
رو به دوست خوبم student
در یک ترنس مثلا ام تو اف مانند خود من هویتم کاملا زنانه است. من تنها به لباس یا لوازم ارایش زنانه علاقه ندارم. من مادر بودن، خواهر بودن، همسر بودن، خانم بودن و.... دوست دارم. من دوست دارم یک زن با مسیولیت های اجتماعی یک زن باشم. این از هویت.
درباره جنسیت هم که اعمال جراحی صورت میگیره و جنسیت ظاهری فرد رو عوض میکنه. حالا این معجزه در چه زمینه ای باید صورت بگیره؟ ممنون میشم توضیح بدید
حضرت آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره) در مورد تغییر جنسیت این گونه فتوا می دهند:
سلام مجدد خدمت شما
نقل قول از کتاب احکام بیماران و پزشکان:« بخش وجوب تغيير و مشخص كردن جنسيّت بند ج)اگر در شخص آثار يا تمايلات جنس مخالف باشد و عدم تغيير جنسيت باعث ارتكاب حرام شرعى يا قبح عرفى گردد.»
این تغییر ((تغییر در ترنسکشوال های واقعی طبق تعریف هری بنجامین حالت های 5 و 6)) صوری نیست بلکه تغییر برای مشخص شدن جنسیت واقعی است
بند ج وجوب تغییر و مشخص کردن جنسیت به صراحت به ترنسکشوالیسم اشاره دارد
.
نقل قول از کتاب احکام بیماران و پزشکان بخش احکام دو جنسی ها «دوجنسى كاذب كه طبيعتش بر خلاف ظاهر اوست، مكلّف است بر اساس جنسيت ظاهرى خويش عمل نمايد، يعنى اگر ظاهرش زنانه است، خود را از نامحرم بپوشاند و مى تواند شوهر نمايد و اگر ظاهرش مردانه است به نامحرم نگاه نكند و مى تواند با زن ازدواج نمايد.»
دو جنسی کاذب کسی است که در اندام جنسی سالم است ولی در تفکر خود را ملحق به جنس مخالف میداند. البته این فتوا رو که دیدم نسبت به جواب سوالم تو بحث دیگه (( حکم شرعی حین تغییر جنسیت)) دچار احساس دو گانگی شدم!! این درسته یا اون؟!!
با تشکر از اظهار نظرتان کاربر محترم saniya بزرگوار
هر چند این فرض غیر واقعی است و معمولا چنین اتفاقی نمی افتد و حتی در دو کشور مختلف هم به نظر می رسد که عرف تشخیص واحدی دارد .
اما اگر واقعا چنین حالتی اتفاق بیفتد بعید نیست که شخص در هر شهری مطابق نظر عرف عمل کند مثل اینکه در جایی لباسی جلب توجه نامحرم می کند و پوشیدن آن حرام است و در جایی جلب توجه نمی کند و زینت محسوب نمی شود و پوشیدن آن هم از این حیث حرام نیست .
البته این تنها یک فرض است و نظر قطعی در این زمینه نمی توان داد چرا که باید موضوع آن واقع شود و از مراجع عظام استفتاء صورت گیرد .
نباید این طور قضاوت کنید ...
بنده به جای عرف تصمیم نگرفتم و بجای آنها نتیجه گیری نکردم بلکه تنها نظر خود را راجع به دیدگاه عرف عرض کردم که از هر کسی این کار بر می آید .
موفق و سلامت باشید
سلام مجدد ومعذرت خواهی که من زیاد بحث رو ادامه میدم.
عرف منطقه با منطقه فرق میکنه چه برسه به 2 کشور. در تایلند حتی کسی که عمل نکرده باشه رو به جنس روبرو ملحق میکنند حتی دانشگاهی برای این افراد تاسیس شده. در کانادا تنها با تشخیص پزشک که فرد ترنسکشوال باشه شناسنامه جدید ارایه میدن.
در همین تهران خودمون جدیدا خانواده ای برای فرزندشون تولد گرفتند بعد از تغییر و به فامیل معرفی کردند و همه پذیرفتند این شخص رو و خانواده ای بودند که وقتی فرزندشون حتی قصد این کار رو کرده اقدام به کشتن فرزندشون کردند!!
پس عرف هر منطقه فرق میکنه اسم نمیبرم که به منطقه ای توهین نشه. حتی میدونیم عرف بعضی شهرها با هم تفاوت دارند توی بعضی شهر ها حتی بعضی برنامه های صدا و سیمای خودمون پخش نمیشه چون به نظر عرفشون مشکل داره!
خب فکر کنم پاسخم رو گرفتم تقریبا. ممنون
دكتر صفایی در مورد تغییر جنسیّت می گوید: «ولی به نظر می رسد كه تغییر جنسیّت به معنی دقیق كلمه، فرضی بیش نیست به طوری كه كارشناسان پزشكی گفته اند، تغییر جنسیّت در افرادی كه زن یا مرد كامل هستند و ابهام در آن ها مشاهده نمی شود به هیچ وجه امكان پذیر نمی باشد و فقط در مورد افراد دو جنسی (هرمافرودیت) كه ابهام و اختلال جنسی از نوع ژنتیكی و كروموزومی و نشانه های دیگر از این قبیل دارند، تعیین جنسیّت با آزمایش های پزشكی و بررسی های علمی ممكن است; یعنی با این گونه آزمایش ها و بررسی ها معلوم می شود كه مرد یا زن معرفی شده، از جنس دیگر بوده است. [ر. ك. دكتر صفایی و دكتر امامی، حقوق خانواده، (تهران: دانشگاه تهران، ۱۳۷۴)، ج ۱، ص ۴۵]
مأخذ
روی این لینک کلیک کنید
پی نوشت:
اگر به چاپ جدید این کتاب رجوع کردید در چاپ سال 1382 این کتاب که چاپ نهم با تجدید نظر و الحاقات می باشد این مطلب در صفحه 38 جلد اول درج گردیده است.
[B][COLOR="Red"]قابل ذکر است کتاب حقوق خانواده در پاورقی همان صفحه مستند مطلب خود را چنین بیان کرده است:
«رجوع شود به اعلامیه نظام پزشکی مندرج در روزنامه کیهان، شماره 999 ، مورخ 24 مهر 1355 »[/COLOR][/B]
از جمله متفکران و فقهای شیعی که به موضوع تغییر جنسیت پرداخت و اظهارنظر کرد، آیت الله سید محمد حسین فضلالله(ره)، مجتهد و تئوریپرداز بود.
متن زیر تلخیصی از نظریات ایشان است که در کتاب فقه الحیاة ایشان بیان شده است ایشان در مورد تغییرجنسیت چنین بیان می کنند:
تغییر جنسیت عضوی. در افراد دچار مرض ترانسکشوال (transsexual) که دارای تمایلات همجنسگرایانه هستند (= خنثایان روانی) که از نمونههای بحث برانگیز این فرایند است.
تغییر عضو جنسی: تغییر عضو تناسلی در خنثایان روانی به باور فضلالله، از پدیدههای فرهنگ غربی و حرام است؛
«حالتی است که در شرایط جدید، بهویژه در کشورهای غربی گسترش یافته است، که با عمل جراحی، عضو تناسلی مردانه برداشته و بهجای آن، مشابه عضو تناسلی زنانه ایجاد میشود. و برای بروز پارهای از علائم جنس مؤنث، هورمون زنانه نیز تزریق میگردد. این اقدامات هرچند به تغییر ظاهری عضو مردانه و زنانه و همین سان بروز پارهای از علائم زنانگی چون نازک شدن صدا، برجسته شدن پستان، ریزش مو و تغییرات دیگری از این دست میانجامد، اما سایر خصوصیات جسمی و روحی مرد بودن همچنان در شخص باقی میماند. حال شخص در این وضعیت، شبیه افراد خنثی شدهای است که عضو تناسلی مردانگی وی قطع شده است.» (فضلالله، کتاب فقه الحیاه، /صفحه ۲۲۷)
به نظر فضلالله، ریشههای این رویکرد را میباید در انحطاط اخلاقی و فرهنگی تمدن غربی سراغ گرفت؛
«و ما هی الاّ عملیه احتیال علی الواقع لایجاد تبریر للشاذّین جنسیاً فی ممارسه اللواط الذی لا زاله الغالبیه العظمی من المجتمعات، ترفضه و تنبذه و تحتقر مَن یمارسه.» (همان کتاب فقه الحیاه)
«این عمل، جز اقدام فریبکارانهای نیست که از سوی اقلیت همجنسبازان غربی برای هموار ساختن راه لواط، که هماره از سوی اکثریت جوامع بشری مطرود و منفور بوده و انجامدهندگان آن تحقیر میشده، انجام یافته است.»
از منظر شرعی نیز این کار حرام و ممنوع است؛
«و لا یبعد حرمه هذه العملیه.» (همان کتاب فقه الحیاه)
«بعید نیست که این عمل حرام باشد.»
دلیل فضلالله برای حرمت این کار، اصل کلی حرمت ضرر زدن به جسم است؛
«لأنّها عملیه اضرار بالجسد یتمثل بقطع عضو الذکوره من دون أیه مصلحه توازن هذا الاضرار و عند ذلک یدخل فی دائره حرمه الاضرار بالجسد لاسیّما اذا کان الاضرار بالغا.» (همان کتاب)
«زیرا این کار، ضرر زدن به جسم [از رهگذر قطع عضو تناسلی] است، بیآنکه مصلحتی جبرانکننده ضرر، در آن نهفته باشد. بدین سان در حوزه اصل حرمت ضرر زدن به جسم قرار میگیرد، بهویژه آنگاه که ضرر زیاد باشد.»
و نیز بدان سبب که این عمل جراحی به تغییر جنسیت نمیانجامد و «هیچ چیزی از زن بودن فرد را تغییر نمیدهد.» به طور طبیعی تمام احکام زن بودن که پیش از عمل جراحی بر او جاری بود، همچنان پابرجاست؛
«ولا تبیح له أقامه أیه علاقه جنسیه کأنثی مع رجال آخرین، لأنّها ستکون علاقه رجل برجل کما أنّه لا تحوله الی انثی فی احکامها الشرعیه المختلفه.» (همان کتاب)
«برای چنین فردی هیچ نوع تماس جنسی که زنان با مردان دارند روا نیست، چرا که تماس دو مرد به شمار میرود. چنان که در سایر احکام شرعی نیز زن قلمداد نمیشود.»
تغییر جنسیت کامل: تغییر جنسیت افراد سالم و کامل مرد به زن و دست یافتن وی به تمام خصوصیات و شاخصههای جسمی، روحی ـ روانی و ذهنی زنانه و بالعکس است، که تاکنون به وقوع نپیوسته
منبع:
مقاله فضلالله و تغییر جنسیت از منظر قرآن اینجا را کلیک کنید
نویسنده : هاشمی، سید حسین
نام نشريه : پژوهشهای قرآنی
شماره نشريه: 65-66
شماره صفحه: 146-179
تاريخ انتشار: 1390-07-28
کد مقاله: 90321
سلام
ولی من هنوز دوتا چیز رو نگرفتم!
اول اون دوتا استفتایی که تو پست اول گذاشتم از رهبر!از سایت خودشونم استفتا کردم که اخرش کدوم درسته گفتن جفتشون یکیه:Moteajeb!:
دوم اینکه شما میگین مرجع وارد مباحث پزشکی نمیشه ولی از اون ور میاین میگین اگر الت واقعی بود اگر الکی بود اگر... عرف که به این چیزا کاری نداره من همین الانم با لباس پسرونه برم بیرون از لحاظ عرفی پذیرفته شدم!
یه چیز دیگم هست!
من یه جا خوندم ایت الله مکارم(فکر کنم تو استفتائات سایت خودشون)میگن اگر التی ایجادبشه که مثل الت طبیعی کارکنه!جنسیت تغییر کرده(میرم اصل نوشته رو پیدا میکنم!)
برای ما ترنسای اف تو ام نتایج عمل های فالوپلاستی دکترایی مثل دکتر مونستری یا پرووایس همینطوره!پس چرا بازم میگن تغییرجنسیت واقعی هنوز اتفاق نیفتاده؟میشه از این عملا بی خبر باشن؟یعنی اگر برم بگم ممکنه قبول کنن الان تغییرجنسیت واقعی هست؟
ببخشید پس اگر مسایل روانی یا تهدید جون ادم ضرورت نیست میشه بپرسم چی ضرورته؟!
..
اندیشه عزیز سلام. برام جالبه این دوستانی که میان ثبت نام میکنند تا فقط این بحث رو به انحراف ببرند.
اندشه عزیز چرا مطلب رو کامل نمیذارید؟
نقل قول از همون سایتی که شما فرمودید: {{تغییر جنسیت کامل: گونه سوم، تغییر جنسیت افراد سالم و کامل مرد به زن و دست یافتن وی به تمام خصوصیات و شاخصههای جسمی، روحی ـ روانی و ذهنی زنانه و بالعکس است، که هرچند تاکنون به وقوع نپیوسته، اما برخی احتمال میدهند که با پیشرفت دانش بشری امکان تحقق بیابد؛
«در این فرض زن تبدیل به مرد میشود؛ با تمام اوصاف آن، همچون داشتن عضو مردانگی و قدرت بر ممارست و انجام عمل جنسی بسان دیگر مردان، و سایر نشانههایی که مظهر مرد بودن است. و یا مرد تبدیل به زن شود با همه خصوصیات پیش گفته، افزون بر کاشتن دستگاه تناسلی زنانه. بهگونهای که در تعریف دانش پزشکی و تشریح، زنی بسان سایر زنان محسوب شود، و دستگاه تناسلی زنانه داشته باشد که از طریق آن، به انجام عملیات جنسی همچون دیگر زنان میپردازد و همان حالتها و لذتهایی را حس میکند که دیگر زنان در هنگام آمیزش جنسی با مردان بدان دست مییابند. بهگونهای که بین او و دیگر زنان، در شاخصههای اصلی زنانگی ـ و نه اوصاف عارضی مانند داشتن رحم و امکان بارداری که پارهای از زنان عادی نیز فاقد آنها هستند ـ کمترین فرقی نباشد و در تمامی اوصاف بیرونی و جنسی، به یک زن تمام عیار تبدیل شده باشد.}}
.
حالا سوال من اینه معیار شما از زن بودن یک انسان چیست؟ یعنی اگر زنی نتونه باردار بشه شما طبق عرف تشخیص میدین این زن نیست و مرده؟
یا اگر مردی نتونه به طور طبیعی فردی رو باردار کنه تشخیص شما به زن بودن این فرده؟
نمیخواستم این بحث رو ادامه بدم ولی برام جالب شده بدونم عرف ذهن شما از تشخیص زن بودن یا مرد بودن چی هست. لطفا به جای کپی کردن از وبسایت ها نظر شخص خودتون و نظر عرف از نگاه خودتون رو بگید.
عرف یک منبع نوشته شده نیست عرف یک ذهنیت و باور هست. ممنون میشم افراد مخالف که بیان میکنند با تغییر جنسیت های کنونی تنها یک تغییر صوری صورت میگیره بیان و بیان کنند پس تغییر جنسیت واقعی رو در چه میبینند.
حضرت آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی دام عزّه که رياست قوه قضائيه را در دو دوره متوالى به مدت 10 سال عهده دار بودند و هم اکنون عضو فقهاى شوراى نگهبان و رئيس هيئت عالى حل اختلاف و تنظيم روابط قواى سه گانه و عضو و نائب رئيس مجلس خبرگان رهبری می باشند در مورد تغییر جنسیت چنین می فرمایند:

[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT]
پرسش :
(سؤال 1101210263) آيا تغيير جنسيت اشکال دارد؟
پاسخ :
امکان تغيير جنسيت حقيقی تاکنون ثابت نشده است، و اما تغييرات ديگر در بدن چنانچه مستلزم حرامی از قبيل نگاه ولمس نامحرم نباشد جايز است.
منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر ایت الله سید محمود هاشمی شاهرودی
http://hashemishahroudi.org/estefta/printpage/262
[/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
آیت الله محمد مؤمن قمی که از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می باشند و در سال 1362 شمسی با حکم امام خمینی (ره) به عضويت شوراي نگهبان درآمدند و با ابقاء در این مسؤوليت با حكم مقام معظم رهبري اینک 29 سال است که عضو فقهای شورای نگهبان می باشند همچنین ایشان چهار دوره است که عضو مجلس خبرگان می باشند، معظم له در مورد تغییر جنسیت چنین می نگارند:
[INDENT][INDENT]«««من با چند تن از پزشكان گفت و گو كردم، اين گروه گفتند: تغيير جنسيت، در شخصى كه مرد است بدون نقص و يا در كسى كه زن است بدون نقص، [در پزشکی] شناخته شده نيست و حتى امكان ندارد. اما عمل جراحى در مورد خنثى اجرا مىشود، يعنى در مورد فردى كه هم آلت مرد را دارد و هم آلت زن را، هر چند يكى نسبت به ديگرى ضعيفتر باشد، بدين ترتيب كه يكى از اين دو آلت را از خنثى بر مىدارند و در نتيجه، جنبه ديگر در وى تقويت مىشود.»»»
منبع:
مقاله سخنی درباره تغییرجنسیت، نوشته آیت الله محمدمؤمن قمی عضو فقهای شورای نگهبان و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه[/INDENT][/INDENT]
[INDENT][INDENT]مجله فقه اهل بيت فارسى - شماره 7 - ص 91
http://www.islamicfeqh.com/magshow.php?kind=157[/INDENT][/INDENT]