بالا بردن دست ها هنگام تکبیرة الاحرام
تبهای اولیه
حال من دو سوال دارم :
1) در نمازهای مستحبی هم آیا این احتیاط وجود دارد؟(مثلا می خواهیم در حال راه رفتن یا سوار ماشین نماز مستحبی بخوانیم ولی اگر بخواهیم دستها را بالا ببریم ،تابلو می شود!)
2)آیا در همه تکبیرهای مستحب هم ، این حکم وجود دارد؟( مثل تکبیرهای بین دو سجده و ...)
با تشکر
.) در نمازهای مستحبی هم آیا این احتیاط وجود دارد؟(مثلا می خواهیم در حال راه رفتن یا سوار ماشین نماز مستحبی بخوانیم ولی اگر بخواهیم دستها را بالا ببریم ،تابلو می شود!)
عیبی نداره.تازه خیلی هم خوبه
برا چی میگید تابلو است؟
با سلام.طبق فتوای مقام معظم رهبری ، بالا بردن دستها هنگام تکبیرة الاحرام احتیاط واجب است. حال من دو سوال دارم : 1) در نمازهای مستحبی هم آیا این احتیاط وجود دارد؟(مثلا می خواهیم در حال راه رفتن یا سوار ماشین نماز مستحبی بخوانیم ولی اگر بخواهیم دستها را بالا ببریم ،تابلو می شود!) 2)آیا در همه تکبیرهای مستحب هم ، این حکم وجود دارد؟( مثل تکبیرهای بین دو سجده و ...) با تشکر.
با سلام خدمت سرکار sudabemadadi
به اسک دین خوش آمدید
1- بالا بردن دستها در تکبیره الاحرام طبق نظر آیت الله خامنه ای مستحب است در نتیجه در نماز های واجب و هم مستحبی انجام آن ضرورتی ندارد .
عین فتوای معظم له را از سایتشان نقل می کنم :
ج) مستحب است همزمان با شروع تكبير دستان را بالا ببرد به گونه اى كه با پايان يافتن تكبير، دستان در مقابل گوش قرار گيرد.
1. سید یزدی ره ، العروه الوثقی کتاب الصلاه ، فصل فی تکبیره الاحرام م 14 ج 2 ص 470
با سلام
در زمان نیت برای نماز اگر دست ها کنار گوش قرار گیرد و نیت بر زبان جاری شود آنگاه تکبیر بگوید و هم زمان دست ها به سمت پایین آوورده شوند، طوری که با پایان تکبیر دست ها در راستای بدن قرار گیرد، این نماز چه حکمی دارد؟ آیا صحیح است؟اگر بعد از اقامه، همان طور که دست ها پایین است نیت کرده وسپس تکبیر گفته شود به گونه ای که هنگام گفتن آن دست ها نزدیک گوش قرار گیرد چطور، درست نیت گفته شده؟ اگر نه، روش درست نیت چیست ودر چه مرحله ای باید تکبیر گفت؟ نمازهایی که به این صورت انجام شده، قضا دارد؟
با تشکر.
با سلام در زمان نیت برای نماز اگر دست ها کنار گوش قرار گیرد و نیت بر زبان جاری شود آنگاه تکبیر بگوید و هم زمان دست ها به سمت پایین آوورده شوند، طوری که با پایان تکبیر دست ها در راستای بدن قرار گیرد، این نماز چه حکمی دارد؟ آیا صحیح است؟
با سلام وآرزوی قبولی طاعات
بله در این فرض نماز صحیح است ولازم نیست نیت را به زبان آورد بلکه نیت همان است که در وقت عمل قصد آن را دارد.
گر بعد از اقامه، همان طور که دست ها پایین است نیت کرده وسپس تکبیر گفته شود به گونه ای که هنگام گفتن آن دست ها نزدیک گوش قرار گیرد چطور، درست نیت گفته شده؟ اگر نه، روش درست نیت چیست ودر چه مرحله ای باید تکبیر گفت؟ نمازهایی که به این صورت انجام شده، قضا دارد؟ با تشکر.
بله در این فرض نیز نماز صحیح است وهمان طور که بیان شد ،لازم نیست نیت را به زبان آورد ومستحب است با شروع به تکبیرشروع به بلند کردن دستها کند و با تمام شدن تکبیر دستها مقابل صورت ویا مقابل گوشها برسد.
توضیح المسائل مراجع ،ج1،م955
امام خمینی (ره)،تحریرالوسیلة،ج1،القول فی تکبیرةالاحرام ،م4
با سلام. در رساله نوشته شده هنگام تكبيرة الاحرام بدن بايد آرام باشد.و اگر عمدا در حالی كه بدنش حركت دارد تكبيرة الاحرام بگويد باطل است.اما در مسئله ای ديگر گفته شده مستحب است موقع گفتن تكبير دستها را تا مقابل گوش بالا ببرد. خوب اين دوتا كه تناقض دارند.
با سلام. در رساله نوشته شده هنگام تكبيرة الاحرام بدن بايد آرام باشد.و اگر عمدا در حالی كه بدنش حركت دارد تكبيرة الاحرام بگويد باطل است.اما در مسئله ای ديگر گفته شده مستحب است موقع گفتن تكبير دستها را تا مقابل گوش بالا ببرد. خوب اين دوتا كه تناقض دارند.
با عرض سلام و احترام خدمت حضرت عالی و تشکر از سئوال شما
این دو عبارت با هم تناقض ندارد چون منظور از آرامش بدن غیر از دست هاست که هنگام تکبیر معمولا تحرک دارند هر چند می توان تکبیر را در زمانی گفت که دست کنار گوش ها در حال سکون قرار گرفته است که در این صورت بالا بردن دست ها که مستحب است انجام شده و تکبیر هم در حالت آرامش کامل ادا می شود.
همیشه موفق و سلامت باشید