نمودار (تحقیقات جامع از خواستگار)
تبهای اولیه
سلام بر دوستان دم بخت و بعد بخت و خوش بخت :hamdel:
از خواستگار باید تحقیقات جامع و ظریفی داشت
البته این تحقیقات نباید جنبه بازپرسی و پلیس گونه به خود بگیرد
و باید در کل بعد از تحقیقات معدل گرفت
سلام
استاد اینطور که نمیشه
شما زحمت میکشید این نمودارها رو میذارید خوب جوونا سوال دارن درباره این نمودارها
چه کنن؟
سلام بر دوستان
اشكالي ندارد من كروكي كلي بحث را دادم اگر كسي سئوال داشته باشد با پيام خصوصي يا عمومي در خدمت او هستم
سلام بر حامی بزرگوار
استاد ظاهر مومن داشتن شرطه ؟
اگر وجود ظاهر مومنانه لازم است بفرمائید و اگر معیار نیست و لازم نیست نیز به همین شکل
باسپاس
یاحق
سلام
ظاهر مهم است اما گاهي فريبنده است
برخي افراد بد ظاهري خوب دارند
همه افراد عالي ظاهري خوب و عالي دارند
برخي از افراد بد ظاهر بد دارند
برخي از افراد خوب ظاهري بد و غلط انداز دارند
ظاهر تنها نبايد معيار و ملاك گزينش يا رد باشد
سلام
خداییش اگه کسی که من به خواستگاریش برم بخواهد همه این تحقیقات را انجام دهد هرگز باهاش ازدواج نمی کنم
البته هم برای دختر و هم برای پسر
تازه آزمایش بیماری های خطر ناک یعنی hiv و هپاتیت هم به نظرم لازمه هم برای دختر و هم برای پسر بخصوص که این روزها از طریق وسایل آلوده مثلا دندانپزشکی هم می توانند منتقل بشوند .....
اما دیگه سایر تحقیق و پرسش تا این حد زیاد ..... یعنی تا این حد سوء ظن ؟؟؟؟
یاعلی
با سلام و تشكر از شما استاد عزيز.
البته در تحقيق از محل تحصيل يا كار بايد خيلي مراعات كرد چه تحقيق كننده و چه كسي كه ازش درباره فرد تحقيق مي كنند چون اينجاها مكانهاي عمومي هستند و دوستان يا همكاران همديگر را مي شناسند.
مثلا يكي از خواستگاران من فردي را براي تحقيق به دانشگاه فرستاده بود و اون فرد هم مستقيم رفته بود از يكي از اساتيدم تحقيق كرده بود. اين استاد هم خدا خيرشون بده اومد سر كلاس گفت خوب خانم فلاني مثل اينكه خبرهايه و بايد به بچه ها بگيم خودشون رو براي يه جشن مفصل آماده كنند. من هم روحم خبر نداشت اصلا فكر نمي كردم در حالي كه هنوز هيچ جوابي نداده بودم اين قدر سريع اومده باشن و از استادم تحقيق كرده باشند . خيلي جلوي بچه ها خجالت كشيدم خوب اين شكل هم درست نيست.
يا مثلا يك خواستگار ديگه از همسايه ها پرسيده بود آيا ايشان هميشه چادر سر مي كنند؟ !!!من فكر مي كنم اين سوالاها را خود خواستگار اگر خصوصي از دختر بپرسد بهتر است.
اينها را محض نمونه گفتم . اي كاش استاد عزيز مشخص كنيد در موقع تحقيق واقعا چه سوالاتي را بايد بپرسيد . آيا درست است هر مسئله شخصي يا خصوصي پرسيده شود؟
سلام
بر دوستان و همراهان
نکات مهمی را باید متذکر شوم
1- تحقیق یک طرفه نیست (دختر و پسر هر دو لازم دارند که با کسی که می خواهند ازدواج کنند آشنایی خوبی داشته باشند و به قول معروف چشم وگوش بسته نباشد)
2- آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است.
3- تحقیق برای شناخت بیشتر است و ما باید هم خودمان تحقیق کنیم و هم تلاش کنیم طرف مقابل راحت باشد و مخفیانه نخواهد تحقیق کند مثلا بگویید می توانید از ... تحقیق کنید.
4- تحقیق برای تفتیش و سوئ ظن نیست یک قسمت عمده تحقیق این است که ببینیم ما با هم دیگر چقدر تناسب و سنخیت داریم.
اگر سنخیت نباشد به ضر هردو خانواده خواهد بود دو خانواده باید اطلاعاتشان را درباره نگرش ها سبک زندگی رسوم و...در اختیار هم قرار دهند تا ارزیابی شود چقدر با هم همخوانی دارند
چون
با سلام و تشكر از شما استاد عزيز.البته در تحقيق از محل تحصيل يا كار بايد خيلي مراعات كرد چه تحقيق كننده و چه كسي كه ازش درباره فرد تحقيق مي كنند چون اينجاها مكانهاي عمومي هستند و دوستان يا همكاران همديگر را مي شناسند.
سلام
واقعا متاسفم که یک استاد فرهنگی این قدر .....(بگذریم)
به نظر من این امر اگرچه تلخ است اما برای یک عمرزندگی لازم است گاهی این تلخی های جزیی را (نسبت به یک عمر) خرید
نکته:
گاهی ممکن است ما دشمنانی داشته باشیم و احتمال بدهیم در تحقیق آنها کار شکنی کنند و واقع را نگویند ما لازم است توضیحی بدهیم که در تحقیق مراقب باشید از افراد مختلف سئوال کنید چون به دلیل فلان یا بمان برخی با ما کینه یا ...دارند(مهم)
سلامخداییش اگه کسی که من به خواستگاریش برم بخواهد همه این تحقیقات را انجام دهد هرگز باهاش ازدواج نمی کنم
تحقیق برای نداشتن سوءپیشینه و تست اعتیاد دقیق واقعا لازمه و کاملا مقبوله
البته هم برای دختر و هم برای پسرتازه آزمایش بیماری های خطر ناک یعنی hiv و هپاتیت هم به نظرم لازمه هم برای دختر و هم برای پسر بخصوص که این روزها از طریق وسایل آلوده مثلا دندانپزشکی هم می توانند منتقل بشوند .....
اما دیگه سایر تحقیق و پرسش تا این حد زیاد ..... یعنی تا این حد سوء ظن ؟؟؟؟یاعلی
باعرض سلام و تشكر از شما و ساير كاربران وكارشناسان
به نظر من داشتن دوست هاي ناباب، والدين پرخاشگر، مشكلات سازگاري با همكاران و نداشتن حس مسؤليت پذيري كه ممكن است در زندگي هم اثر مستقيم داشته باشد اگه از hiv و هپاتيت و... مهم تر نباشه حداقل به همون اندازه مهمه زيرا در عقد نامه مواردي كه شما فرموديد باعث فسخ عقد ازدواج است اما اين مشكلات رفتاري و ارتباطي قابل اثبات نيست و مرد يا زن مي توانند به راحتي رفتار خودشان را توجيه كنند. موفق باشيد.
باعرض سلام و تشكر از شما و ساير كاربران وكارشناسان
به نظر من داشتن دوست هاي ناباب، والدين پرخاشگر، مشكلات سازگاري با همكاران و نداشتن حس مسؤليت پذيري كه ممكن است در زندگي هم اثر مستقيم داشته باشد اگه از hiv و هپاتيت و... مهم تر نباشه حداقل به همون اندازه مهمه زيرا در عقد نامه مواردي كه شما فرموديد باعث فسخ عقد ازدواج است اما اين مشكلات رفتاري و ارتباطي قابل اثبات نيست و مرد يا زن مي توانند به راحتي رفتار خودشان را توجيه كنند. موفق باشيد.
سلام :Gol:
راستش من کاملا با شما هم عقیده هستم . فکر می کنم من نتوانستم منظورم را خوب بیان کنم . وگرنه تمام موارد بالا بسیار مهم هستند و می توانند زندگی مشترک را دچار مشکلات جدی کنند - اما شما یک خانواده خوب و مومن را پیدا کنید مثلا برای فرزندتان ... واقعا ادم به یک جایی می رسد که می بیند همه چیز درسته و اینجا اگه فرد بحواهد مته به خشخاش بگذارد ممکنه کارها خراب شوند
من بیشتر منظورم این بود که یک نکات ظریفی وجود دارند که واقعا خودشان را نشان نمی دهند . برخی مسائل خیلی مهم تا بعد از ازدواج معلوم نمی شوند . مثلا هیچ تضمینی نیست که برخورد پدر و مادر دختر بعد از ازدواج مثل قبلش باشه ؟ ! بسیاری از نامزدها و حتی والدین آنها گاهی دچار خود سانسوری می شوند و این خود سانسوری گاهی تا ماهها بعد از ازدواج باقی می ماند متاسفانه
از طرف دیگر وقتی مثلا پدر دختر می رود و این تحقیقات را انجام میدهد آنهم دقیق و کامل نوعی اخساس در او پیدا ممکن است بشود که بعدا هر وقت دامادش را می بیند با خودش بگوید آیا همه چیز درست است ؟ یعنی نوعی وسواس فکری ایجاد می کند . من منظورم بیشتر این چیزها بود چون در واقعیت دیده ام چنین رفتارهای بدی را .
سپاسگذارم
یا علی
سلام
به نظرم من چنان پدر خانم غير منطقي احتمالا دختر غير منطقي هم تربيت مي كند
در ثاني تحقيق مربوط به پسر و دختر است
باعرض سلام و تشكر
به نظر من رفتار طبيعي و اصلي افراد در محل زندگي ، محل تحصيل ، محل كار و موقعيت هاي دوستي آشكار مي شود مثلا فردي 5 سال در يك موقعيت شغلي هست90 درصد شخصيت اصلي خودش با همكاران و كارفرما را از خود بروز مي دهد و با يك تحقيق مي توان اين رفتارهاي طبيعي و اصلي بدون نقاب را متوجه شد وقتي اين تحقيقات از محل تحصيل ، زندگي ، شغل و كوچه و محل جمع آوري شد البته مأمور تحقيق بايد بسيار زرنگ و به قول معروف تيز باشه و بعضي وقت ها هم يك احساس مسؤليت در افرادي كه براي تحقيق پيش اونها ميره ايجاد كنه تا به صورت جزيي و دقيق اطلاعات بگيره از طرفي بعد از مثبت بودن رفتارهاي اجتماعي بايد پدر پذيرش كنه و دو طرف با معرفي خودشون كه شامل احساسات، نيازها، خواسته ها، انتظارات و علاقه هاي شخصي و موضوعاتي كه در زندگي آنها مهم قلمداد ميشه آگاهي بيشتري از همديگر پيدا مي كنند. اما موضوع خود سانسوري اطرافيان در زن و شوهر هاي آگاه تأثيري نداره زيرا اگر دختر و پسر بدونند كه دختر از خانواده خودش اومده بيرون و پسر هم از خانواده خودش اومده بيرون و يك زندگي حد و مرز دار و مستقل در حال شكل گيريه و دختر و پسر تنها پاسخگوي رفتار خودشان هستند نه رفتارهاي اطرافيان و رابطه با اطرافيان همديگر درسطح صميمت عميق نيست و حتي نزديكترين افراد خارج از خانواده جديد هستند اين خود سانسوري ها مشكلي را در زندگي آنان ايجاد نمي كنه.
مورد ديگر نگرش پدر دختر است كه به دليل اطلاعات قبلي با دامادش نمي تواند رابطه خوبي داشته باشد كه اين موضوع هم زياد مهم نيست زيرا اگر اون اطلاعات منفي باشه كه دخترش بهش نمي ديده و اگه مثبت باشه كه مشكلي نيست و حتي اطلاعات منفي هم به مرور زمان از ذهن پدر دختر ميره و روابط جديد جايگزين ميشه و از طرفي كلا پسر و دختر زندگيشون جدا و مستقل و حد و مرز داره بايد باشه موفق باشيد.
فکر می کنم رعایت یک اصل کلی بتواند به مشخص شدن حدود و مرزهای تحقیق کمک کند :
آن اصل کلی این است :
"هدف از تحقیق در باره ی دختر یا پسر ( فرقی نمی کند ) کسب اطمینان از دو موضوع است :
الف - اطمینان از توانا بودن او در انجام وظایفی که به عنوان همسر ( زن یا مرد فرق نمی کند ) بر عهده اش خواهد بود
ب - مطمئن شدن از این که دختر یا پسر ، آلوده به مفاسدی که موجب اختلال در زندگی مشترک خواهد شد ، نیست . "
بر این پایه ، انجام تحقیق ( ولو گسترده ) ، باید حول محورهایی که بندهای الف و ب را تحت تاثیر قرار می دهد باشد ؛ و کنکاش در باره ی جزئیات زندگی پسر یا دختر ، از دو جهت روا نیست :
نخست این که جزئیات زندگی افراد تاثیری در زندگی مشترک ایشان ندارد
و دوم این که اصولا زندگی مشترک با تفاوت ها زیباتر می شود و اگر قرار بود دو نفر که هیچ گونه اختلاف سلیقه ای با هم ندارند ، با یکدیگر ازدواج کنند ، مطمئنا زندگی کسالت بار و یکنواختی داشتند .