چگونگی خواندن نماز عید فطر

تب‌های اولیه

15 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
چگونگی خواندن نماز عید فطر

[="#FF8C00"][/][="#FF8C00"][/][="#FF8C00"][/][="#000000"][/][="#000000"][/][="#000000"][/]چگونگی بجا آوردن نماز عید فطر

نماز عید فطر دو رکعت است، در رکعت اوّل بعد از خواندن حمد و سوره باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود، بعد دو سجده به جا آورد و برخیزد و در رکعت دوم چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده به جا آورد و تشهّد بخواند و سلام گوید.

در قنوت این نماز هر دعایی کافی است، ولی مناسب است این دعا را به قصد ثواب بخواند:

«اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکبْرِیاءِ وَ الْعَظِمَة وَ اَهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ اَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ اَهْلَ التَّقْوی وَالْمَغْفِرَةِ اَسْئَلُک بِحَقِّ هذَا الْیَوْمِ الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمینَ عیداً وَ لِمحَمَّد صَلَّی اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاً وَ کرامَةً وَ مَزیداً اَنْ تُصَلِّی عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد وَ اَنْ تُدْخِلَنِی فی کلِّ خَیْر اَدْخَلْتَفیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد وَ اَنْ تُخْرِجَنی مِنْ کلِّ سُوء اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد صَلَواتُک عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُک خَیْرَ ما سَئَلَک بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ وَ اَعُوذُ بِک مِمّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُک الْمـُخْلَصُونَ».

مستحبّات نماز عید فطر

مستحبّ است در نماز عید فطر امور زیر را به امید ثواب پروردگار رعایت کند:

1ـ قرائت نماز عید را بلند بخواند.

2ـ بعد از نماز دو خطبه بخواند مانند خطبه های نماز جمعه با این تفاوت که در نماز جمعه قبل از نماز و در نماز عید بعد از نماز خوانده می شود (و این خطبه در صورتی است که نماز را با جماعت بخواند).

3ـ در این نماز سوره مخصوص شرط نیست، ولی بهتر است در رکعت اوّل سوره «سَبِّحِ اسْمِ رَبِّک الاْعْلی» و در رکعت دوم سوره «وَ الشَّمْس» بخواند.

4ـ در روز عید فطر قبل از نماز عید با خرما افطار کند .

5ـ پیش از نماز عید غسل کند و دعاهایی که قبل از نماز و بعد از آن در کتب دعا آمده بخواند.

6ـ در نماز عید بر زمین سجده کند و در موقع گفتن تکبیرها دستها را بلند کند.

7ـ بعد از نماز مغرب و عشا در شب عید فطر و بعد از نماز صبح و ظهر و عصر روز عید و نیز بعد از نماز عید فطر این تکبیرها را بگوید: «اَللّهُ اَکبَرُ، اَللّهُ اَکبَرُ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَ اَللّهُ اَکبَرُ، اللّهُ اَکبَرُ وَ لِلّهِ الْحَمْدُ، اَللّهُ اَکبَرُ عَلی ما هَدانا».

سلام
دوستان کسی میدونه چرا نماز عیدفطر رو به صورت جماعت میخونن؟! آخه داریم که نمازهای مستحبی را نمیشه به صورت جماعت خوند؟!

[="Black"]

باغ بهشت;377045 نوشت:
سلام
دوستان کسی میدونه چرا نماز عیدفطر رو به صورت جماعت میخونن؟! آخه داریم که نمازهای مستحبی را نمیشه به صورت جماعت خوند؟!

سلام و عرض ادب
اگر اینطوره نماز جمعه را هم نمیشه به جماعت خوند!
شاید به خاطر اینکه جزو نمازهایی هست که با ظهور امام زمان(عج) واجب میشه! البته شاید
لطفا کارشناسان جواب بدند[/]

افلاکیان;377108 نوشت:
شاید به خاطر اینکه جزو نمازهایی هست که با ظهور امام زمان(عج) واجب میشه! البته شاید

مگه این نمازها در دوران ظهور واجب میشه؟؟؟:Moteajeb!:
اگه سندی در این زمینه دارید لطفا ارائه دهید.
ممنون:Gol:

[="DarkOrange"]سلام من یه ویدیو هم در رابطه با همین نماز عید گذاشتم دانلود کنید و تماشا کنید.[/]

فایل: 

[="Black"]

باغ بهشت;377126 نوشت:
مگه این نمازها در دوران ظهور واجب میشه؟؟؟
اگه سندی در این زمینه دارید لطفا ارائه دهید.
ممنون

بله نماز عید فطر و عید قربان و نماز جمعه در زمان ظهور واجب میشه
جهت اطلاعات بیشتر کلیک کنید[/]

[="DarkOrange"]سلام یه نرم افزار برای قنوت نماز عید فطر برای جاوا گذاشتم اگر دانلود کردید یه صلوات زیرش درج کنید .[/]

فایل: 

باغ بهشت;377045 نوشت:
سلام
دوستان کسی میدونه چرا نماز عیدفطر رو به صورت جماعت میخونن؟! آخه داریم که نمازهای مستحبی را نمیشه به صورت جماعت خوند؟!

نماز عيد فطر و قربان (استفتاءات از مقام معظم رهبرى)

[س 633 نماز عيد فطر و قربان واجب نيست‏]

س 633: به نظر جناب عالى، نماز عيد فطر و قربان و نماز جمعه، از كدام نوع از واجبات است؟

ج: در عصر حاضر نماز عيد فطر و قربان واجب نيست، بلكه مستحب است، ولى نماز جمعه واجب تخييرى است.
___________

توضيح المسائل امام خميني ، ج‏1، ص: 831

[مسأله 1407 نماز عيد فطر و قربان‏]

مسأله 1407 احتياط واجب آن است كه نماز عيد فطر و قربان را در زمان غيبت امام عليه السلام با جماعت نخوانند ولى به قصد رجاء مانع ندارد و نمازهاى مستحبى را هم نمى‏شود به جماعت خواند، مگر نماز استسقاء كه براى آمدن باران مى‏خوانند.

اراكى، گلپايگانى، خوئى، تبريزى، صافى، نورى:) مسأله نماز مستحب را نمى‏شود با جماعت خواند، مگر نماز استسقاء كه براى آمدن باران مى‏خوانند و نمازى كه واجب بوده و به جهتى مستحب شده است مانند نماز عيد فطر و قربان كه در زمان امام عليه السلام واجب بوده و به واسطه غائب شدن ايشان مستحب مى‏باشد.

فاضل:) و هم چنين نماز عيد فطر و قربان را نيز مى‏توانند به جماعت بخوانند.

مكارم:) و نماز عيد فطر و قربان كه در زمان غيبت امام عليه السلام مستحب است.

زنجانى:) و نيز كودك غيرِ بالغ كه نماز بر وى مستحب است، مى‏تواند آن را به جماعت بخواند؛ ولى نمازى كه واجب بوده و به جهتى مستحب است؛ مانند نماز عيد فطر و قربان كه در زمان حضور امام عليه السلام واجب بوده و به واسطه غايب شدن آن حضرت، مستحب مى‏باشد، بنا بر احتياط به جماعت نخوانند.

سيستانى:) نماز مستحب را نمى‏شود در هيچ موردى بنا بر احتياط با جماعت خواند، ولى نماز استسقاء را كه براى آمدن باران مى‏خوانند مى‏توان با جماعت خواند؛ و هم چنين ..

بهجت:) مسأله نمازهاى مستحبى را نمى‏شود به جماعت خواند، ولى خواندن نماز عيد فطر و قربان در زمان غيبت امام عليه السلام به جماعت مستحب است در صورتى كه شروط وجوب موجود نباشد؛ هم چنين خواندن نماز استسقاء كه براى طلب باران مى‏خوانند به جماعت مستحب است و بعيد نيست استحباب جماعت در نماز غدير كه به اميد مطلوبيّت خوانده شود.
________________


توضيح المسائل إمام خميني ، ج‏1، ص: 771

موفق باشید

[="Microsoft Sans Serif"]

"باسمه تعالی"

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای جمیع مومنین و مومنات

آیا زمان خواندن نماز عید فطر ! نیت نمازگزار جماعت است و به تبع آن حمد و سوره خوانده نمیشود یا فورادا و صرفاً ادای فریضه بهمراه جماعت انجام میپذیرد ؟

در واپسین ساعات میهمانی کریم بخشنده ، التماس دعای فراوان

سلام، و با آرزوی قبولی طاعات و التماس دعا!
من یه سوال دارم که واقعا منو سردرگم کرده، در قسمت انتهای دعای قنوت اونجایی که ذکر شده "اِنّی اَسْئَلُک خَیْرَ ما سَئَلَک بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ" من در چندین نسخه متفاوت از این دعا دیدم که به جای "بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ" نوشته "مٍنهٌ عِبادُک الصّالِحُونَ". البته به نظر خودم "بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ" صحیح هست اما می خواستم از دوستان بپرسم و مطمئن باشم. ممنون

مشتاق کربلا;377496 نوشت:
"باسمه تعالی"
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای جمیع مومنین و مومنات

آیا زمان خواندن نماز عید فطر ! نیت نمازگزار جماعت است و به تبع آن حمد و سوره خوانده نمیشود یا فورادا و صرفاً ادای فریضه بهمراه جماعت انجام میپذیرد ؟

در واپسین ساعات میهمانی کریم بخشنده ، التماس دعای فراوان

با سلام و عرض ادب

برای دریافت پاسخ به تاپیک زیرمراجعه نمایید:
http://www.askdin.com/thread29701.html#post377809

موفق و موید باشید

[="DarkOrange"]پیشاپیش فرا رسیدن عید سعید فطر را خدمت تمامی روزه داران عزیز تبریک و تهنیت عرض می کنم .
 
از جمله لیالى شریفه شب عید فطر می باشد و در فضیلت و ثواب عبادت و احیاى آن احادیث ‏بسیار وارد شده و روایت‏ شده است که آن شب کمتر از شب قدر نیست. برای درک این شب عزیز انجام اعمالی از ائمه علیهم السلام به ما سفارش شده است :

1- در هنگام غروب آفتاب غسل انجام شود .

2- آن شب به نماز، دعا، استغفار، درخواست از حق تعالى و بیتوته در مسجد احیا گردد.

3- بعد از نماز مغرب و عشاء ، نماز صبح و نمازعید فطر ذکر؛" الله اکبر الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر الله اکبر و لله الحمد الحمد لله على ما هدانا و له الشکر على ما اولانا " گفته شود.

4- بعد از نماز مغرب و نافله آن، دست ها را به سوى آسمان بلند کرده و بگوید:" یا ذاالمن و الطول یا ذاالجود یا مصطفی محمد و ناصره صل على محمد و آل محمد و اغفرلی کل ذنب احصیته وهو عندک فی کتاب مبین." پس به سجده برود و صد مرتبه در سجده بگوید: " اتوب الى الله " پس هر حاجت که دارد از حق تعالى بخواهد که ان شاء الله تعالى بر آورده خواهد شد. در روایتی از ‏شیخ آمده که: بعد از نماز مغرب به سجده رود و بگوید" یا ذاالحول یا ذاالطول یا مصطفیا محمدا و ناصره صل على محمد و آل محمد واغفرلی کل ذنب اذنبته و نسیته انا و هو عندک فی کتاب مبین." سپس صد مرتبه " اتوب الى الله " بگو.

5- زیارت امام حسین علیه السلام که فضیلت ‏بسیار دارد.

6- ده مرتبه ذکر" یا دائم الفضل علی البریة یا باسط الیدین بالعطیة یا صاحب المواهب السنیة صل علی محمد و آله خیرالوری سجیة واغفرلنا یا ذاالعلی فی هذه العشیة." که از اعمال شب جمعه است، گفته شود.

7- ده رکعت نماز که در شب آخر ماه رمضان اقامه می شود که به صورت پنج نماز دو رکعتی ، در هر رکعت بعد از حمد، سوره توحید ده بار خوانده شود. و در رکوع و سجود ده مرتبه ذکر" سبحان الله والحمدلله و لا اله الاالله والله اکبر" گفته شود. پس از نماز هزار مرتبه استغفار کند و بعد از آن سر به سجده گذارد و بگوید:" یا حی یا قیوم یا ذاالجلال و الاکرام یا رحمان الدنیا والاخرة و رحیمهما یا ارحم الراحمین یا اله الاولین والآخرین اغفرلنا ذنوبنا و تقبل منا صلواتنا و صیامنا و قیامنا."

8- بعد از نماز مغرب و نافله آن دو رکعت نماز بجا آورد، در رکعت اول بعد از حمد هزار مرتبه توحید و در رکعت دوم بعد از حمد، یک مرتبه توحید بخواند. بعد از سلام سر به سجده بگذارد و صد مرتبه ذکر" اتوب الى الله " گفته شود. پس از آن بگوید: " یا ذاالمن والجود یا ذاالمن والطول یا مصطفی محمد صلى الله علیه وآله صل على محمد وآله و افعل بی کذا و کذا و به جاى کذا حاجات خود را بطلبد و روایت است که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام این دو رکعت را به این کیفیت ‏بجا مى‏آورد پس سراز سجده برمى‏داشت و مى‏فرمود به حق آن خداوندى که جانم به دست قدرت او است هر که این نماز را بخواند، هر حاجتی از خدا بطلبد البته عطا کند و اگر به عدد ریگ هاى بیابان گناه داشته باشد خدا بیامرزد. و در روایت دیگر به جاى هزار مرتبه توحید صد مرتبه وارد شده است. شیخ و سید بعد از نماز این دعا را نقل کرده‏اند:
 
" یاالله یاالله یاالله یا رحمان یاالله یا رحیم یاالله یا ملک یاالله یا قدوس یاالله یا سلام یاالله یا مؤمن یاالله یا مهیمن یاالله یا عزیز یاالله یا جبار یا الله یا متکبر یاالله یا خالق یاالله یا بارئ یاالله یا مصور یاالله یا عالم یاالله یا عظیم یاالله یا علیم یاالله یا کریم یاالله یا حلیم یاالله یا حکیم یاالله یا سمیع یاالله یا بصیر یاالله یا قریب یاالله یا مجیب یاالله یا جواد یاالله یا ماجد یاالله یا ملی یاالله یا وفی یاالله یا مولى یاالله یا قاضی یاالله یا سریع یاالله یا شدید یاالله یا رئوف یاالله یا رقیب یاالله یا مجید یاالله یا حفیظ یاالله یا محیط یاالله یا سیدالسادات یاالله یا اول یاالله یا آخر یاالله یا ظاهر یاالله یا باطن یاالله یا فاخر یاالله یا قاهر یا الله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا ودود یاالله یا نور یاالله یا رافع یاالله یا مانع یاالله یا دافع یاالله یا فاتح یاالله یا نفاح [نفاع] یاالله یا جلیل یاالله یا جمیل یاالله یا شهید یاالله یا شاهد یاالله یا مغیث ‏یاالله یا حبیب یاالله یا فاطر یاالله یا مطهر یاالله یا ملک یاالله یا مقتدر یاالله یا قابض یاالله یا باسط یاالله یا محیی یاالله یا ممیت ‏یاالله یا باعث‏ یاالله یا وارث یاالله یا معطی یاالله یا مفضل یاالله یا منعم یاالله یا حق یاالله یا مبین یاالله یا طیب یاالله یا محسن یاالله یا مجمل یاالله یا مبدئ یاالله یا معید یاالله یا بارئ یاالله یا بدیع یاالله یا هادی یاالله یا کافی یاالله یا شافی یاالله یا علی یاالله یاعظیم یاالله یا حنان یاالله یا منان یاالله یا ذاالطول یاالله یا متعالی یاالله یا عدل یاالله یا ذاالمعارج یاالله یا صادق یاالله یا صدوق یاالله یا دیان یاالله یا باقی یاالله یا واقی یاالله یا ذاالجلال یاالله یا ذاالاکرام یاالله یا محمود یاالله یا معبود یاالله یا صانع یاالله یا معین یاالله یا مکون یاالله یا فعال یاالله یا لطیف یاالله یا غفور یاالله یا شکور یاالله یا نور یاالله یا قدیر یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله یا رباه یاالله اسالک ان تصلی على محمد و آل محمد و تمن علی برضاک و تعفو عنی بحلمک و توسع علی من رزقک الحلال الطیب من حیث احتسب و من حیث لا احتسب فانی عبدک لیس لی احد سواک ولا احد اساله غیرک یا ارحم الراحمین ما شاء الله لا قوة الا بالله العلی العظیم.

پس به سجده مى‏روى و مى‏گویى: یاالله یاالله یاالله یا رب یا رب یا رب یا منزل البرکات بک تنزل کل حاجة اسالک بکل اسم فی مخزون الغیب عندک والاسماء المشهورات عندک المکتوبة على سرادق عرشک ان تصلی على محمد وآل محمد وان تقبل منی شهررمضان و تکتبنی من الوافدین الى بیتک الحرام و تصفح لی عن الذنوب العظام و تستخرج لی یا رب کنوزک یا رحمان."

9- چهارده رکعت نماز اقامه کند. بعد از هر دو رکعت سلام دهد و در هر رکعت بعد از حمد، یک بار آیةالکرسی و سه مرتبه توحید خوانده شود. براى هر رکعت، ثواب عبادت چهل سال و عبادت هر که در آن ماه روزه گرفته و نماز خوانده اعطاء می شود.

10- شیخ در مصباح فرموده که در آخر شب غسل کن و بر سجاده خود تا طلوع فجر بنشین و عبادت کن.

اعمال روز عید

1- بعد از نماز صبح و نماز عید آن تکبیراتى را که در شب عید ذکر شد، گفته شود.

2- پرداخت زکات فطره پیش از نماز عید.

4- انجام غسل روز عید. که زمان آن بعد از طلوع فجر تا زمان به جا آوردن نماز عید است. در هنگام غسل بگو: " اللهم ایمانا بک و تصدیقا بکتابک واتباع سنة نبیک محمد صلى الله علیه و آله." و پس از غسل بگو:" اللهم اجعله کفارة لذنوبی و طهر دینی اللهم اذهب عنی الدنس."

5- برای اقامه نماز عید لباس نیکو پوشیده و از عطر استفاده نمایید.

6- پیش از نماز عید، در اول روز افطار کنى. و بهتر آن است که به خرما یا به شیرینى باشد. و شیخ مفید فرموده مستحب است خوردن مقدار کمى از تربت‏ سیدالشهداء علیه السلام که براى هر دردى شفا است.

7- قبل از خروج از منزل برای نماز عید، دعایی را که از امام باقر علیه السلام روایت شده را بخوانی: " اللهم من تهیا فی هذاالیوم او تعبا او اعد واستعد لوفادة الى مخلوق رجاء رفده و نوافله و فواضله و عطایاه فان الیک یا سیدی تهیئتی و تعبئتی و اعدادی و استعدادی رجاء رفدک و جوائزک و نوافلک و فواضلک و فضائلک و عطایاک و قد غدوت الى عید من اعیاد امة نبیک محمد صلوات الله علیه و على آله و لم افد الیک الیوم بعمل صالح اثق به قدمته ولا توجهت ‏بمخلوق املته ولکن اتیتک خاضعا مقرا بذنوبی و اسائتی الى نفسی فیا عظیم یا عظیم یا عظیم اغفرلی العظیم من ذنوبی فانه لا یغفرالذنوب العظام الا انت ‏یا لا اله الا انت ‏یا ارحم الراحمین."

8- اقامه نماز عید.

9- زیارت امام حسین علیه السلام.

10- دعاى ندبه خوانده شود. سید بن طاوس فرموده که چون از دعا فارغ شود به سجده رود و بگوید:" اعوذ بک من نار حرها لا یطفى و جدیدها لا یبلى وعطشانها لا یروى" پس گونه راست را بر خاک بگذارد و بگوید:" الهی لا تقلب وجهی فی النار بعد سجودی وتعفیری لک بغیرمن منی علیک بل لک المن علی" سپس گونه چپ را بر خاک بگذارد و بگوید: " ارحم من اساء واقترف واستکان واعترف" پس به حال سجده شود و بگوید:" ان کنت‏ بئس العبد فانت نعم الرب عظم الذنب من عبدک فلیحسن العفو من عندک یا کریم " پس از آن صد بار بگوید: العفو العفو.
 [/]

سلام

بستن نماز در "قنوت اول" از "رکعت اول" نماز عید فطر باعث بطلان نماز میشود (عمدا نبود ، علت اش دیر رسیدن بود)

مرجع: مقام معظم رهبری

هاله نور;549138 نوشت:
سلام

بستن نماز در "قنوت اول" از "رکعت اول" نماز عید فطر باعث بطلان نماز میشود (عمدا نبود ، علت اش دیر رسیدن بود)

مرجع: مقام معظم رهبری

با سلام و عرض ادب

نمازتان صحیح است.

استفتا از دفتر مقام معظم رهبری در قم

باعرض سلام ، ادب و احترام


1-نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امام معصوم واجب است وباید به جماعت خوانده شود و در زمان ما( غیبت) خواندن آن مستحب است و ( به نظرامام خمینی )اگر خواستند به جماعت بخوانند باید ( صافی: احتیاطا) به قصد رجاء بخوانند.البته به نظر آیات عظام( اراکی، گلپایگانی، خویی، تبریزی، سیستانی،مکارم، فاضل و....) می توانند آن را به صورت فرادا یا جماعت بخوانند.

2-وقت خواندن نماز عید فطر و قربان اول آفتاب روز عید تا ظهر است.

3-کیفیت نماز عید:این نماز دو رکعت است ؛ در رکعت اول بعد از حمد وسوره باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم با گفتن تکبیر دیگری به رکوع رود و در ر رکعت دوم بعد از حمد وسوره چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و سپس با گفتن تکبیر دیگری به رکوع رود و نماز را تمام کند.

4-در قنوت نماز عید هر دعا و ذکری بخواند کافی است البته بهتر است دعای مأثور( وارد شده) را بخواند.

پی نوشت: رساله سیزدهمرجع، ج1،ص824، مسائل:1516-1521 ،چاپ: دوازدهم.

در پناه حق همیشه شاد و سرفراز باشید .

موضوع قفل شده است