وجود غلط در قرآن های عثمان طه
تبهای اولیه
از قول آیت الله مکارم شیرازی نقل شده که در قران های عثمان طه غلط وجود دارد اگر کسی در این مورد اطلاعات بیشتری دارد ارایه نماید.
آیت الله مکارم شیرازی:قرآن به رسم الخط عثمان طه غلط های متعددی دارد
آیت الله مکارم شیرازی رسم الخط عثمان طه را باعث گمراهی و اشتباه خوانندگان دانست و گفت: قرآن به رسم الخط عثمان طه غلط های متعددی دارد.
به گزارش خبرگزاری شبستان ، آیت الله مکارم در دیدار معاون دارالقرآن کشور از چاپ قرآن های عثمان طه و ترجمه های متفاوت آن انتقاد کرد و افزود: قرآن عثمان طه که با سرمایه های فراوان عربستان سعودی چاپ و منتشر شده و در ایام حج تبلیغ می شود، اشکالات فراوانی دارد.
آیت الله مكارم شیرازی در ادامه تصریح كرد: این اشکالات از رسم الخط است. این رسم الخط در زمان پیامبر اکرم"ص" قطعا نبوده و بعدا وارد شده است که حتی باعث گمراهی و اشتباه خوانندگان می شود، به علاوه قرآن عثمان طه غلط های متعددی دارد که باید اصلاح شود.
وی افزود: وقت آن رسیده که علمای اسلام جلسه ای تشکیل بدهند و این اشتباهات را بر طرف نمایند.
آیت الله مكارم با اشاره به اقبال عمومی مردم به قرآن بعد از انقلاب اسلامی افزود: اخیرا فعالیت های خوبی در مورد تلاوت، صوت، ترجمه و تفسیر قرآن صورت گرفته است و باعث برکات معنوی زیادی برای کشور شده است، هر چند کافی نیست.
این استاد درس خارج فقه در ادامه به ترجمه های موجود اشاره كرد و گفت: ترجمه های موجود اشکالاتی دارد و کسانی باید مترجم قرآن بشوند که حداقل یکبار تمام قرآن را تفسیر کرده باشند و با عقاید، فقه و مسائل اسلامی کاملا آشنا باشد و به ادبیات عرب و فارسی احاطه کامل داشته باشند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: اخیرا از سوی وهابی ها قرآن به زبان فارسی منتشر شده است که متاسفانه انحرافات مذهبی فراوانی در آن وجود دارد زیرا آیات ولایت را تفسیر به خلاف نموده اند.
وی در پایان تاكید كرد: وظیفه وزارت ارشاد است که از فعالیت کسانی که دانسته یا ندانسته مسلمات شیعه را درترجمه های انحرافی خود زیر سوال برده اند جلوگیری نماید.
مطلبی که آیت الله مکارم شیرازی فرموند ، ایشان نخواستند بگویند که قرآن عثمان طه را خواندن گناه داره ویا آدمی را گمراه میکنه .بلکه ایشان درباره به رسم الخط "عثمان طه" گفتند: «با تحقيقاتي كه بنده انجام دادم شش نوع غلط در اين نوع رسم الخط وجود دارد، كه فقط كساني كه با آن آشنا هستند، ميتوانند آن را صحيح بخوانند؛ ولي اكثر مردم غلط قرائت ميكنند و اين باعث عوض شدن معاني آيات ميشود،مانند آيه:" ان ما توعدون لصادق" كه در نسخه عثمان طه "انما توعدون لصادق" آمده است، که "ما" در این آیه موصوله است و بايد از "إن" جدا باشد؛ اما در اين رسم الخط سر هم آمده و غلط است».
حضرت آيت الله مكارم شيرازي تصریح کردند: «البته اگر كسي از روي اين رسم الخط بخواند دروغ بر خدا نبسته تا روزه اش باطل شود، ولي اشتباه خوانده است، و لذا لازم است علماء براي رفع اين مشكل اقدام كنند».