امام رضا علیه السلام میفرمایند الانسان حیوان الناطق
با سلام و تشكر از شما جناب بيناي گرامي بخاطر مطالب زيبايي كه در سايت ارائه مي دهيد .تا آنجا كه حقير اطلاع دارم اين جمله حديث نيست اگر منبعي داريد بفرماييد تا استفاده كنيم .موفق باشيد
ماخذ آن روایت را بنده هم نیافتم مگر اینکه روحانی محله امان بگوید از کجا این مطلب را ذکر کرده
ولی در اینکه انسان جسمی مشابه با جسم حیوانات دارد شکی نیست و حتی محل اصلی پیدایش داروینسم هم جسم حیوانی انسان می باشد.
مطلبی را نقل میکنم دوستان کمی حوصله کنند نتیجه اش مربوط به این مطلب است و کمک به نتیجه گیری میکند.
چند وقت پیش یکی از دوستان گفت پیامبر ص محاسنش چطوری بود آیا خبر داری ؟
بنده گفتم در چند مطلب و روایت دیده ام ریش ایشان بصورت گرد اصلاح میشده ( مانند محاسن سید حسن نصرالله )
والبته به این نوع اصلاح هم در این روایات دیده ام سفارش شده ایم .
فایده این شکل محاسن بغیر از جنبه هیبت آن این است که هنگام لبخند چهره انسان را بسیم نشان میدهد.
لذا به همین خاطر به تبسم پیامبر اینقدر اشاره میشود هرچند که چه با ریش و چه بدون آن پیامبر تبسم زیبائی داشتند
گذشته از این حسن ها که ریش برای مرد دارد معایبی هم هست که باید آنها رادر نظر گفت.
دهان و بینی دو مجرای ورودی بدن هستند و موهای صورت اگر کوتاه و یا با شستشوی مدام نباشد بانی امراض میگردد.
ریش در قسمت پائین صورت مانند شیروانی محل تجمع عرف سر و صورت است و در کنار دهان هم قرار دارد.
از طرفی انسان موقع خوردن غذا یا مایعات ممکن است بخشی از آن غذا بر روی صورتش بریزد که در صورت داشتن ریش پاک کردن کامل آن خیلی مشکل است.
خب اگر تنها محاسن مرطوب باشد دور دهان انسان انواع باکتری در فضای آزاد جمع میشوند.
با عنایت به مواردی که ذکر شد داشتن محاسن بر روی صورت لامه اش شستشوی مداوم برای سلامتی خود انسان و احتمالا افراد خانواده و اطرافیان است که ار بسیار دشوار است.
با تمام این احوال
اگر شرایط طوری ایجاب نماید که وجود ریش لازم بنماید آن دیگر بحثی درش نیست چنانکه پیامبر هم در آن شرایط لازم بود از آن استفاده نماید.
بسم الله با سلام و آرزوی موفقیت سؤال از اصل خلقت بعنی خداوند خالق عالم که انسان و بقیه حیوانات را آفریده چرا به مردان ریش داده و برای زنان قرار نداده ؟ آیا علت و حکمتی در آن نهفته نیست ؟ آیا کار خدا می تواند بی دلیل باشد ؟ خلقت خدا دلیل دارد . دلیل پرسیده شد . بلد هستید جواب بدهید بلد نیستید مغلطه نکنید . طبیعت ، جامدات ، گیاهان ، حیوانات وانسان طبق حکمت و قانونمندی درست و کامل آفریده شده اند . هر چیزی سر جای خودش گذاشته شده است . این را همه می فهمند . و بالعیان می بینند . لایه اوزون را بشر سوراخ کرد . نسل خیلی از حیوانات را منقرض کرد . اکوسیستم را بهم ریخت . روزی چند میلیون کیلو سم در طبیعت رها می شود ؟ تنها در ایران سالی حدود سی میلیون کیلو فقط سم کشاورزی وارد طبیعت می شود . این سموم کجا می رود ؟ یا تبخیر شده وارد هوا شده هوا را آلوده می کند یا درون زمین نفوذ کرده آبهای زیرزمینی را فاسد می کند . آب تهران نیترات دارد آب هیچ رودخانه ای در دنیا قابل شرب نیست . آبهای زیر زمینی کاملا آلوده است . هوای کره زمین روز به روز آلوده تر می شود . بشر به خاطر زیاده طلبی هر غلطی که می خواهد می کند ، بعد هم هرچی غلط آغایون کردند عین صواب است .
هر چیزی سر جای خودش گذاشته شده است . این را همه می فهمند . و بالعیان می بینند . لایه اوزون را بشر سوراخ کرد . نسل خیلی از حیوانات را منقرض کرد . اکوسیستم را بهم ریخت . روزی چند میلیون کیلو سم در طبیعت رها می شود ؟ تنها در ایران سالی حدود سی میلیون کیلو فقط سم کشاورزی وارد طبیعت می شود . این سموم کجا می رود ؟ یا تبخیر شده وارد هوا شده هوا را آلوده می کند یا درون زمین نفوذ کرده آبهای زیرزمینی را فاسد می کند . آب تهران نیترات دارد آب هیچ رودخانه ای در دنیا قابل شرب نیست . آبهای زیر زمینی کاملا آلوده است . هوای کره زمین روز به روز آلوده تر می شود . بشر به خاطر زیاده طلبی هر غلطی که می خواهد می کند ، بعد هم هرچی غلط آغایون کردند عین صواب است .
و اتفاقا عده ای با همین ریش تیشه به ریشه هرچه صنع الهی بود زده اند.
در خلقت انسان میل جنسی هم نهفه آیا آنرا کنترل نباید کرد ؟
در خلقت انسان خوی حیوانی هم نهفه آیا باید مانند حیوان رفتار کرد چون خدا چنین خلق کرده ؟
آیا همین خدا عقل و شعور را نیافریده ؟
آیا اگر هرچیزی قرار بود با همان صنع الهی ادامه پیدا کند که پیامبر نمی آمد اینهمه اصول و فروع دین تبئین نمیشد.
آدم هم مانند مرغ - گاو و یا گوسفند طبق صنع الهی زندگی میکرد . مگر شما این را حق نمیدانید ؟
در تمام بدن موی زائد میروید آیا بخاطر صنع الهی آنها را هم باید نگاهداریم ؟
سلام :Gol:
بنده فکر می کنم اسلام بر حفظ خطوطی مشخص بین زن و مرد اصرار دارد که دلیلش هم واضح است . مرد نقش و گرایشهای خاص دارد زن هم همینطور . اگر این نقشها و گرایشها دچار هرج و مرج شود کما اینکه در جوامع غیر دینی این بحرانها بوجود می آید انسان از طی مراتب کمال و سعادت باز می ماند .
مساله ریش هم از این قبیل است . اسلام نمی خواهد چهره مرد زنانه باشد . بر این زنانه شدن چهره مرد مفاسدی مترتب می شود که از گفتنش پرهیز می کنم .
شاید کسی بگوید . اسلام دیگر خیلی سختگیر است .
اما جواب اینستکه خدا حکیم است و بندگان را از هرآنچه مایه صلاح و فساد آنهاست آگاه کرده که کسی بر او ایراد نگیرد که چرا ما را بر این صلحت یا مفسده آگاه نکردی . لذا هر چه مومن عارفتر باشد به رعایت این امور حساستر می شود چرا که در آن اسباب کمال می یابد .
موفق در پناه حق :Gol:
سلام بر حقیقت جویان :Gol:
1- تیغ در تراشیدن ریش موضوعیت ندارد بلکه تراشیدن به نحوی که عرف بگه تراشیدن ریش است موضوع حکم است . که بعضی مراجع بزرگوار حرام و بعضی بنابر احتیاط واجب حرام می دانند
2- تراشیدن ریش از مصادیق تشبه به زنان است و اسلام تشبه مرد به زن و زن به مرد را نمی پذیرد
3- بعضی افراد که حتی نمی توانند مطالبشون رو با کلمات صحیح بنویسند . هرچه می گویی جواب می دهند کجای قرآن آمده ؟
این افراد یک شیوه بیان احکام جدید می طلبند که هیچ عالم اسلامی توان آن را ندارد . نه شیعه و نه سنی . علمای شیعه و سنی در استباط احکام از مجموع قرآن و سنت و اجماع ( و در تشیع عقل ) استفاده می کنند و ظواهر آیات را برای استنباط احکام کافی نمی دانند . البته نه اینکه در قرآن تمام احکام نیامده باشد . نه . علمای مسلمان قادر به استنباط تمام احکام از قرآن نیستند وگرنه کسی چون امام باقر ع فرمود من می توانم تمام احکام را از سوره اخلاص استنباط کنم . که این نحو استفاده خاص صاحبان عصمت است و کسی را بدان دسترسی نیست مگر جاهلان خیالپرداز .
البته این افراد مایه علمی هم ندارند که کسی به حرفهایشان توجه کند .
موفق در پناه حق :Gol:
سلام :Gol:
توجه توجه :Ealam:
از این به بعد هرکس حرفی دارد حتما سند قرآنی آن را نیز همراه بیاورد حتی اگر در مورد نحوه خمیازه کشیدن باشد
چون بعضی ها بدون دلیل قرآنی نمی پذیرند :Ghamgin:
موفق در پناه حق:Gol:
از این به بعد هرکس حرفی دارد حتما سند قرآنی آن را نیز همراه بیاورد حتی اگر در مورد نحوه خمیازه کشیدن باشد چون بعضی ها بدون دلیل قرآنی نمی پذیرند
دلیل عقلی هم باشد بد نیست.
مثلا اینکه میگوئید تفاوت بین زن و مرد در ریش مرد است که حتی عاقلانه هم نیست.
يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَأَيدِيكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُءُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَينِ وَإِنْ كُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُوا وَإِنْ كُنْتُمْ مَرْضَى أَوْ عَلَى سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيمَّمُوا صَعِيدًا طَيبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيدِيكُمْ مِنْهُ مَا يرِيدُ اللَّهُ لِيجْعَلَ عَلَيكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَكِنْ يرِيدُ لِيطَهِّرَكُمْ وَلِيتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ(المائدة/6)
اي کساني که ايمان آوردهايد! هنگامي که به نماز ميايستيد، صورت و دستها را تا آرنج بشوييد! و سر و پاها را تا مفصل [= برآمدگي پشت پا] مسح کنيد! و اگر جنب باشيد، خود را بشوييد (و غسل کنيد)! و اگر بيمار يا مسافر باشيد، يا يکي از شما از محل پستي آمده [= قضاي حاجت کرده]، يا با آنان تماس گرفته (و آميزش جنسي کردهايد)، و آب (براي غسل يا وضو) نيابيد، با خاک پاکي تيمم کنيد! و از آن، بر صورت [= پيشاني] و دستها بکشيد! خداوند نميخواهد مشکلي براي شما ايجاد کند؛ بلکه ميخواهد شما را پاک سازد و نعمتش را بر شما تمام نمايد؛ شايد شکر او را بجا آوريد
ریش مانع از این میشود که صورت کاملا شسته شود. مگر آنکه کوتاه و اصلاح شده باشد بطوریکه بتوان آنرا بطور کامل شستشو کرد.
با سلام به اسك ديني هاي عزيز
اين مطلب از جامعه ي مجازي گفتگوي ديني گرفته شده:
مضرات ريش تراشـــي از نظر علمي و ديني
تراشیدن ریش از نظر دین اسلام جایز نمیباشد و مقدار مجاز تا حدی میباشد که وقتی عرف مردم به صورت نگاه میکنند بگویند فلان شخص ریش دارد و در تراشیدن ریش فرقی بین تراشیدن ریش با ماشین یا تیغ نیست.
دکتر ((فینکور جرج)) میگوید : برای ریش منافع بسیاری است مانند نگه داری دهان، مانع شدن از رطوبت اضافی دهان، سلامتی دندان و غده های لعابی.
نویسنده کتاب تراش ریش از نظر بهداشت می نویسد :
تغییر قیافه و رنگ، پیدایش بعضی از امراض دهان و گلو، چایشهای صورت و گلو، جوشهای مخصوصی که در اطراف گلو پیدا میشود، گاهی درد دندانهای بسیار سخت و ناگوار و بعضی از زکام ها، طبق کشفیات علم روز بسیاری از اوقات در اثر تراشیدن ریش پیدا میشود.
نویسنده کتاب تاریخ آمریکا ((سجعان ماریونی)) در کتابش راجع به منافع موی ریش و زیان تراش آن نوشته است که بعضی از مردم ریش داشتن را نمی پسندند و غافلند که داشتن ریش نافعتر است مخصوصا پزشک حاذق مشهور ویکتور ژورژ عقیده اش این است که ریش فوائد بسیاری دارد و مسلم است که ریش داشتن دهان را از دردهای چندی که متوجه دهان و اطراف آن است محافظت می نماید و هم از رطوبات زائدی که متوجه به جوانب دهان است جلوگیری میکند و پزشکان دیگر هم نقل کرده اند وقتی در فصل زمستان ریش تمام کارکنان راه آهن را تراشیدند پس از تراشیدن، اغلب آنها مبتلا به درد و آماس و ورمهای سختی شدند مخصوصا در غده هایی که چشمه های لعابی گلو و دهان است این دردها پدید می آید و نیز گفته اند که پزشک دیگری کسانی را که مبتلا به درد زکام شده بودند با امر کردن به گذاشتن ریش بیماری آنها را درمان کرد و لذا همه از شر این بیماری خلاص شدند.
یکی دیگر از منافع ریش که پزشکان به آن اعتراف کرده اند این است که در طولانی مدت پوست کسانی که ریش خود را نمی تراشند شاداب تر و سالم تر میماند چرا که امروزه ثابت شده است که موها دارای روزنه بسیار ریزی میباشند که هوا از آنها رد و بدل میشود و اکسیژن را به زیر پوست میرسانند و به همین جهت پوست کسانی که ریش میگذارند در طولانی مدت شاداب تر میماند.
تشکیل انجمنهایی در دنیا در جهت منافع ریش
منافع ریش و زیانهای ریش تراشی برای بسیاری از اطبا پوشیده نیست به گونه ای که هر سال از گوشه و کنار دنیا مقالاتی در این رابطه منتشر میشود از جمله در سال 1911 میلادی به علت شیوع ریش تراشی در کشورهای خارجی و کل دنیا و به دلیل کشف مضرات ریش تراشی عده ای از اطبا و دانشمندان اروپا انجمنی برای مبارزه ریش تراشی در انگلستان تشکیل داده و برای حفظ بهداشت عمومی و جلوگیری از این عمل نشریاتی منتشر نمودند. منبع: fa.parsiteb.com
ارتباط ریش با ریشه با توجه به تلاش فراوان دشمنان اسلام ناب محمدي (صلي الله عليه و آله و سلم) جهت ترويج افكار سكولاريستي و با نشانه گرفتن اعتقادات ديني بر مبنای از بين بردن قداست امور شرعي و احكام اسلامي مانند رواج ريش تراشي در بين مردان مسلمان (بموازات حذف و تضعيف حجاب اسلامي در زنان و ...) لازم شد با استناد به روايات معتبر اسلامي نسبت به طرح و تنوير موضوع در حد تكليف پرداخته تا ان شاء الله قدمي ولو کوتاه در باب امر به معروف و نهي از منكر برداشته شود. ( البته نگارنده به اين مهم اذعان دارد كه مشكلات جامعه اسلامي صرفاً با داشتن ريش مردان حل نخواهد شد وليكن بر اين باور است كه در صورت توقف يا تعطيلي يكي از احكام شرعي فرصت مجاز شمردن برخي امور غيرشرعي دیگر نیز فراهم خواهد شد ) * همانگونه كه از معناي محاسن مشخص است داشتن ريش براي مردان بمنزله حسن و زيبائي است و با تراشيدن آن علاوه بر عدم توجه به حرمت شرعي ترويج منكر نيز مي شود كه بخشي از فرمايشات گهربار معصومين عليهم السلام در اين خصوص مويد اهميت زياد موضوع است از جمله : 1- حضرت رسول اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) مي فرمايند : تراشيدن ريش از (مصاديق) مثله است و هر كه مثله كند بر او لعنت باد همچنين آن حضرت فرمود ه اند : از مانيست كسيكه با وقاحت سخن بسيار بگويد ، مال خود را تبذير كند و ريش را بتراشد. 2- حضرت امام رضا( عليه السلام) مي فرمايند : حق تعالي زينت داده مردان را به ريش و قرارداده ريش را فضيلتي براي مردان كه به آن امتياز پيدا كنند از زنان. 3- حضرت امام صادق( عليه السلام) فرموده اند: بيرون آمدن مو بر صورت باعث عزت او (مرد) است زيرا بواسطه آن از حد كودك بودن و شباهت به زن داشتن بيرون مي آيد. - اين حقيقت مسلم وجود دارد كه دين مبين اسلام به تمامي جوانب حيات بشري از جمله آراستگي باطني و ظاهري مسلمانان بعنوان وجه تمايز آنان با غير مسلمانان اهميت ويژه اي داده است كه اين مهم در فتاوي تمامي مراجع تقليد عظام نيز كاملاً واضح و مشهود است وليكن بر اثر تبليغات سوء دشمنان (همگام با حذف چادر از حيطه پوشش حجاب اسلامي و ترویج مد گرائی غربی) متاسفانه نداشتن ريش را به عنوان نمودي از به اصطلاح روشنفكري و تجدد در اذهان افراد سست ايمان تزريق مي كنند و چه بسا با القاء اين شبهات از جمله تاکید بر نداشتن ریش سعي در از بين بردن ريشه هاي عميق ديني دارند . (كه صد البته اعتدال در اين خصوص نيز كاملاً مورد تاكيد است ضمن اینکه افراط و تفريط نيز هر دو محكوم به شکست اند) مع الوصف چون برخي افراد ضعيف الايمان یا نا آگاه در مواجهه با سخنان و القائات لغو بعضي ها به راحتي تغيير چهره داده و خود را مثلاً همرنگ جماعت (غيرمومن) مي كنند قطعاً به دليل وجود قليل اينگونه افراد تلاش و فرهنگ سازي همچنين استفاده از نظرات صائب اهل علم و تقوي برای عدم شیوع آن مكمل اين وجیزه خواهد بود. ليكن عمده سخن با افراديست كه عليرغم علم و آگاهي و دارا بودن تفكرات اسلامي واصولگرائي متاسفانه با حداقل يك مرحله تنزل و بر اساس توجيهات غير موجه با ظاهري غير اسلامي و صورتي بي ريش يا بسيار كم ريش خود را در منظر عموم بويژه جوانان تاثير پذير قرار مي دهند كه البته يكي از آفات دوران به اصطلاح اصلاحات سياسي دامن زدن به اين نوع القائات بود و ره آورد آن ظاهرا فقط اصلاح صورت ها بوده است كه اثرات منفي آن بعضاً هم در ميان مسئولين كشوري و محلي حتي در مجموعه اصولگرایان و ارزشي های وقت ديده مي شود كه با کمال تاسف هنوز در بين وزراء –وکلا و نمايندگان مجلس ، مديران ارشد و مياني و مجریان تلویزیون و... حتي علما زادگان كه در بررسي سوابق خدمتي اين افراد موارد مبتني بر ديانت ، جبهه و جنگ ، ايثارگري و ... به وفور يافت مي شود. لذا توجه به اين نكته لازم است كه بدانيم در اقصي نقاط دنيا ،حزب اللهي ، بسيجي و مسئول در نظام اسلامي را به همان شكل و ظاهر متاثر از باطن پاك مي شناسند.بنابراين بايد هوشيارتر از گذشته با حفظ ارزشهاي حاكم بر نظام مقتدر اسلامي بكوشيم تا علاوه بر دفاع از آرمانهاي بلند احياگر اسلام ناب محمدي(صلي الله عليه و آله و سلم ) حضرت امام خميني(ره) ، شهداء والامقام و منويات مقام معظم رهبري نسبت به رفع شر و دفع خطر دشمنان اسلام و انقلاب بكوشيم و متوجه باشيم كه خصم قسم خورده از هر روزنه اي بويژه تضعيف اعتقادات ديني بصورت سلب ارزش از مبانی و مظاهر اسلامي سعي در احاطه بر ما دارد كه صد البته دقت ، كياست و توجه مردم و مسئولين بويژه علماي بزرگوار مكر و حیله آنان را به خودشان برگردانده و باعث مجد و عظمت هر چه بيشتر اسلام ناب محمدي(صلي الله عليه و آله وسلم) خواهد شد. پس نکته مهم اين است كه : ريش مسلمان ريشه در اعتقادات اسلامي دارد و از دست دادن آن به ثمن بخس زمينه اي براي رشد ديگر تمايلات نفساني خواهد بود. 1- منتهي الامال – فصل مربوط به معجزات امام زين العابدين (ع) در ادله عدم جواز ريش تراشیدن 2- منتهي الامال – فصل مربوط به معجزات امام زين العابدين (ع) در ادله عدم جواز ريش تراشیدن 3- منتهي الامال – فصل مربوط به معجزات امام زين العابدين (ع) در ادله عدم جواز ريش تراشیدن
در پايان توجه شما را به چند استفتاء از مقام معظم رهبري در مورد احكا م ريش تراشي جلب مي نمايم:
مراد از فك پائين كه باقى گذاشتن موهاى آن واجب است چيست؟ آيا شامل گونه هاهم مى شود؟
ج:معيار اين است كه از نظر عرف، گذاشتن ريش صدق كند.
ريش از نظر كوتاهى و بلندى بايد چه مقدار باشد؟
ج:حد معينى ندارد، بلكه معيار اين است كه عرفا بر آن ريش صدق كندو بلندبودن آن بيشتر از قبضه دست كراهت دارد.
بعضى از مردان موهاى چانه خود را باقى گذاشته و باقيمانده را مى تراشند،اين كار چه حكمى دارد؟
ج:تراشيدن مقدارى از ريش حكم تراشيدن تمام آن را دارد.
آيا تراشيدن ريش فسق محسوب مى شود؟
ج:تراشيدن ريش بنابر احتياط حرام است و احوط اين است كه احكام وآثار فسق بر آن مترتب مى شود.
تراشيدن سبيل چه حكمى دارد؟ و آيا مى توان آن را خيلى بلند كرد؟
ج:تراشيدن سبيل و باقى گذاشتن و بلند نمودن آن فى نفسه اشكال ندارد،بله، بلند نمودن آن به مقدارى كه هنگام خوردن و آشاميدن با غذا يا آب برخورد كند،مكروه است.
تراشيدن ريش با تيغ يا ماشين ريش تراشى براى هنرمندى كه كارش آن را اقتضامى كند، چه حكمى دارد؟
ج:اگر عنوان تراشيدن ريش بر آن صدق كند بنابر احتياط حرام است، ولىاگر كار هنرى او نياز ضرورى جامعه اسلامى محسوب شود، مبادرت به تراشيدن ريش بهمقدار آن ضرورت، اشكال ندارد.
من به اعتبار اينكه مسئول روابط عمومى يكى از شركتهاى تابع جمهورى اسلامىهستم، مجبور به خريد و ارائه لوازم اصلاح به مهمانها براى تراشيدن ريششان مى باشم،تكليف من چيست؟
ج:بنابر احتياط خريد و ارائه لوازم ريش تراشى به ديگران جايز نيستمگر در مقام ضرورت.
در صورتى كه گذاشتن ريش مستلزم اهانت باشد، تراشيدن آن چه حكمى دارد؟
ج:گذاشتن ريش براى مسلمانى كه به دينش اهميت مى دهد باعث سرشكستگىنيست و بنابر احتياط، تراشيدن آن جايز نيست مگر در صورتى كه گذاشتن ريش باعث ضرر ياحرج شود.
آيا تراشيدن ريش در صورتى كه گذاشتن آن مانع رسيدن به اهداف مشروع انسانشود جايز است؟
ج:بر مكلفين واجب است حكم خداوند را امتثال كنند مگر در مواردى كهحرج يا ضرر قابل ملاحظه اى وجود داشته باشد.
آيا خريد و فروش و توليد خمير اصلاح كه كاربرد اصلى آن براى اصلاح ريش استولى گاهى براى اصلاح غير از آن هم بكار مى رود، جايز است؟
ج:اگر خمير مذكور غير از اصلاح ريش منافع حلال ديگرى دارد، توليد وفروش آن بدين منظور اشكال ندارد.
آيا منظور از حرمت تراشيدن ريش آن است كه موهاى صورت بطور كامل روئيدهباشند و سپس تراشيده شوند يا اينكه شامل موردى كه مقدارى از موهاى صورت درآمدهباشند هم مى شود؟
ج:بطور كلى تراشيدن آن مقدار از موى صورت كه بر آن عنوان تراشيدنريش صدق مى كند بنابر احتياط حرام است ولى تراشيدن مقدارى از آن كه عنوان مزبور برآن صدق نمى كند اشكال ندارد.
آيا اجرتى كه آرايشگر بابت تراشيدن ريش مى گيرد، حرام است؟ و بر فرض حرمت،اگر با مال حلال مخلوط شود، آيا واجب است هنگام تخميس آن، خمس آن را دوبار بپردازدياخير؟
ج:بنابر احتياط، گرفتن اجرت در برابر تراشيدن ريش، حرام است و امادر مورد مال مخلوط به حرام، اگر مقدار حرام و مالك آن را بشناسد واجب است آن را بهاو برگرداند و يارضايت وى را جلب كند و اگر مالك آن را هر چند درتعداد محصورىنشناسد، واجب است آن را به فقيران صدقه بدهد و اگر مقدار مال حرام را نداند ولىمالك آن را بشناسد واجب است بنحوى رضايت او را بدست آورد و اگر مقدار آن را نداند ومالك را هم نشناسد واجب است خمس آن را بپردازد تامالش از حرام پاك شود و در صورتىكه مقدار باقيمانده بعد از پرداخت خمس، از مؤونه سال زياد بيايد، پرداخت خمس آن بهعنوان اداى خمس منفعت كسب، واجب است.
گاهى بعضى از مشتريان براى تعمير ماشين اصلاح خود به من مراجعه مى كنند، باتوجه به اينكه تراشيدن ريش از نظر شرعى حرام است، آيا انجام آن براى من جايز است؟
ج:از آنجا كه وسيله مذكور غير از تراشيدن ريش استفاده هاى ديگرى همدارد، بنابراين اقدام به تعمير آن و گرفتن اجرت در برابر آن در صورتى كه به قصداستفاده از آن براى تراشيدن ريش نباشد، اشكال ندارد.
آيا اصلاح موى گونه ها اعم از اينكه با نخ باشد يا با موچين، حرام است؟
[FONT=arial black]با سلام [FONT=arial black]بنده عرض نکردم قانون نوشته ای وجود دارد در اجباری بودن تراشیدن ریش مثال هایی که فرمودید همگی از افراد کادر و حقوق بگیر ارتش بود نه سربازان وظیفه از کارشناسان محترم سوالی داشتم اگر در زمان ورود به پادگان با دستور زدن ریش آن هم با تیغ مواجه شوید و اگر سوال کنی نمی شود ریش گذاشت چنان با غضب نگاهت می کنند که انگار ارث نداشته ابوی محترمش را بالا کشیده ای و از شکر خورده پشیمان می شوی کدامیک حاضر هستید به بازداشتگاه بروید؟؟؟کمی انصاف داشته باشید بعد تهمت قوم لوط بودن و وعده لعنت خداوند را بدهید
[FONT=arial black]اگر بنده ای از بندگان خدا که به خاطر نقص جسمانی در صورت همیشه احساس خجالت می کند با پیشرفت علم پزشکی قادر به رفع نقص باشد با توجه به آیه ای که اشاره نمودید نباید درصدد رفع عامل شرمساری و خجالت خود باشد؟؟؟؟
با سلام...
این دوستمون راست می گه... مجبورت می کنن به ریش تراشی اونم با تیغ...
علارغم اینکه شهید صیاد شیرازی همیشه تاکید داشتن که با سربازان وظیفه درست برخورد بشه وسخت گیری نشه ... ولی شما یه سری به پادگان هایی که دور از مرکز هستن بزنید بعد ببینید که سربازان چه کتک ها که نمی خورن... ریش تراشی جای خود:Ghamgin:
سلام
سوالی برایم پیش آمد.که البته دوستان اشاره کردند ولی دوست دارم دقیقا بدانم که آیا صحبت کردن و تاکید بر ضرر های تراشیدن ریش دلیلی است بر حرام بودن آن؟اگر پاسخ آری است پس چرا چیزی همچون سیگار حرام نشده است یا بنده بد متوجه شدهام؟
سلام سوالی برایم پیش آمد.که البته دوستان اشاره کردند ولی دوست دارم دقیقا بدانم که آیا صحبت کردن و تاکید بر ضرر های تراشیدن ریش دلیلی است بر حرام بودن آن؟اگر پاسخ آری است پس چرا چیزی همچون سیگار حرام نشده است یا بنده بد متوجه شدهام؟
با سلام خدمت جناب نان شب گرامی و عرض تسلیت وفات حضرت زینب سلام الله علیها
ضررهای تراشیدن ریش در عناوین ثانویه ممکن است از دلائل حرمت آن به شمار آید اما دلیل اصلی حرمت که بر اساس آن فقهای بزرگوار حکم به حرمت داده یا احتیاط واجب را در ترک آن دانسته اند همان است که دوستان در پست های گذشته به آن اشاره کرده اند بنابر این صرفا ضرر و زیان ناشی از تراشیدن ریش دلیل حرمت آن نیست .
سلام دوست عزیز.حرمت ریش گذاشتن در ایران ما کمرنگ شده.در قدی مشما میدانید که کسی رو دستگیر میکردند بزرگه محل ریش گرو میذاشت.حال اینکه در ایران ریش گذاشتن نشانه ی مردی پست و....است.به نظر من این حرفا همش میشه نژاد پرستی.زدن ریش درسته که ضرر داره,اما من خودم ریش نمیذارم.نه برای اینکه فوشم بدن]نه.ریش باعث میشه صورتم همش بخواره برا همین است میزنم
اگرم گناهی داشته باشه,خدا منو ببخشه.
سلام !
فقط یک نکته
من تا صفحه 7 این تایپک خوندم و باقیشو نخوندم
دوستانی تو این صفحات به قوم لوط
مفسده برای مرد در صورت تراشیدن ریش و ... پیش کشیده بودن
و این ها رو جزو دلایل منطقی قرار داده بودن
خوب به نظر شما یک پسر 13-16 ساله جذاب تر هست یا یک مرد 30-40 ساله !؟
کدام یک قدرت دفاع از خود رو بیشتر دارن
خوب جواب معلوم هست
اگر حرمت تراشیدن ریش رو به خاطر این که موجب جذابیت مرد و ممکنه موجب مفسده بشه در نظر بگیریم
میشه گفت که خدا سوتی داده !
چون داشتن ریش برای افراد کم سن و سال تر الزامی تر بوده
در ضمن من تو ویکی پدیا خوندم که حضرت آدم هیچ مویی از صورتش نرویده (منبع معتبر ندارد)
نگه داشتن ریش علاوه بر این موجب بسیاری از امراض میتونه باشه (از لحاظ علمی)
بحث سوم : دوستی که میگویید چون خدا گفته پس حتما همونه
باید عرض کنم خدمتتون که ما خدا رو ندیدیم و تنها راه پی بردن ما به خدا مطابقت گفته های قرآن با علم هست که به عنوان معجزه هم یاد میشه
پس وقتی حرفی با علم جور در نیاد نمیشه گفت چون خدا گفته پس انجامش بده !
همچنین در جهنم رفتن و ملعون شدن به خاطر یک ریش تراشیدن خیلی مسخره و بچگانه به نظر میاد و همیچین کاری از خدا بعیده!
اصلا به این موضوع فکر کردین ممکنه این حدیث ها جعلی باشن ؟؟!
شاید درستش دقیقا برعکس این بوده و افرادی به خاطر لطمه به دین این احادیث رو وارد دین کردن
از اونجایی که منابع صد در صد معتبر نیستن بهتره عقل رو مقدم بر احادیث قرار بدیم
(لطفا من رو اعدام نکنید من هم به خدا اعتقاد دارم )
علاوه بر آن ، خداوند متعال انسان را در بهترين صورت و «احسن تقويم » آفريده است . لقد خلقنا الانسـن فى احسن تقويم (تين ،4) ما انسان را در بهترين صورت و نظام آفريديم ; بنابراين چيزهايى همچون محاسن (ريش ) در مجموع ، باعث زيبايى و کمال انسان است ، و هر نوع تغيير دادن اين تابلوِ بديع ، موجب ناقص کردن آن خواهد شد .
پس چرا زدن سبیل مشکلی نداره ؟
چرا خانومها سبیل در میارند ؟ ببینید کلیت حرفتون درسته اما نمیشه اینطوری نتیجه گیری کرد
در ضمن شاید شاید مربوط به زمان بوده در اون دوره برای مثال زدن ریش باعث شباهت به کافران میشده
شاید درستش دقیقا برعکس این بوده و افرادی به خاطر لطمه به دین این احادیث رو وارد دین کردن از اونجایی که منابع صد در صد معتبر نیستن بهتره عقل رو مقدم بر احادیث قرار بدیم
در اینجا منظور از عقل، "عقل تجربی" است نه "عقل ریاضی یا فلسفی" ؛ عقل فلسفی که برهانی برای حرمت یا عدم حرمت تراشیدن ریش ندارد! در علوم تجربی نتیجه گیری های ما "شهودی" بوده و قطعی نیست، و اثبات منطقی ندارد. یعنی یقین ما یک حالت 0 تا 100 دارد، نه 0 و 1. پس این مطالب علمی هم صددرصد درست و معتبر نیستند، بلکه احتمال هستند (حالا کم یا زیاد) و درجه ای از اعتبار دارند ؛درست مثل احادیث و تفسیر قرآن، که برای درستی آنها هم احتمال زیاد و کم هست. بلکه ما احادیثی داریم که تقریباً میشود گفت قطعاً معصوم چنین سخنی گفته، مثلاً روایاتی که در حد تواتر هستند. پس چنین مقایسه و نتیجه گیری ای که "عقل را مقدم بر احادیث قرار دهیم" درست نیست.
پس چرا زدن سبیل مشکلی نداره ؟ چرا خانومها سبیل در میارند ؟ ببینید کلیت حرفتون درسته اما نمیشه اینطوری نتیجه گیری کرد
یا مثلاً موهای زائد بدن، که به زدن اونها توصیه شده ؛
پس بحث "فی احسن تقویم" بودن انسان نمیتونه حکمت این حکم باشه.
(نکته اول) سؤال: آیا فردی كه صورت خود را با تیغ یا ماشین ریش تراشی طوری می تراشد كه مانند تیغ است، می تواند امام جماعت شود؟ جواب: ریش تراش نمی تواند امام جماعت شود. منبع: (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره)، ج1، س513)
(نکته دوم) تمامی مراجع تقلید هم همانند امام خمینی (ره) بر یک عقیده هستند که پشت سر کسی که خصوصیات بالا را داشته باشد به احتیاط واجب نباید نماز خواند و به احتیاط واجب نماز، نمازگذاران باطل است و حتی اگر قبلا نمی دانستند و پشت همچین کسانی نماز خوانده اند باید نمازهای قبل خود را قضا کنند.
(نکته سوم) برخی افراد هستند که مثلا یک یا دو روز ریش ندارند و بعد از آن ریشهایشان در میاید و باز می زنند و این روند همینطور ادامه دارد. این حکم در مورد آنها نیز صادق است. یعنی پشت آنها نیز نباید نماز خواند. چه آنروز ریش داشته باشند و چه نداشته باشند.
(نکته چهارم) بنده خودم هر زمان همچین فردی امام جماعت شود مسجد را به نشانه اعتراض ترک می کنم و فرادا می خوانم و یا به مسجد دیگری می روم... و بعد از آن در صدد آگاهی نمازگزاران بر می آیم.
برای اطلاعات بیشتر می توانید با مرجع خودتان تماس بگیرید....
پیامبر اسلام فرمودند:
« ان المجوس جَزُّوا لحَََاهُم و وَفَّرُوا شَواِربَهُم و انا نحن نَجُزُّ الشوارب و نعفی اللُّحَی و هی الفطرﺓ »
مجوسیان ریش های خود را می تراشند و سبیل ها را بلند نگه می دارند. ولی ما مسلمین سبیل های خود را کوتاه کرده و محاسن را بلند نگه می داریم و این مطابق فطرت است. (وسائل الشیعه، جلد 2، ص 116، حدیث 1659 - مسائل جدید ص 76 بنقل از سفینه البحار 2\508)
كوتاه كردن سبيل و بلند كدن ريش مطابق فطرت است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
بله
سبیل رو اگه بلند کنی غذا که میخوری کثیف میشه و انسان اذیت میشه.
ریش هم که با تیغ بزنی پوست رو اذیت میکنه(خارش و...)
کسی که صورتش رو کامل اصلاح نمی کنه همسرش به هیچ وجه به صورتش نزدیک نمیشه برای ابراز احساسات یا با اکراه نزدیکش میشه چون صورتش تیغ تیغیه :ok: و این مسبب مشکلات بعدی میشه و ...
سلام اکثر مراجع در این زمینه احتیاط واجب دارن و ممکن هست نظرشون در این زمینه تغییر بکنه.این تاپیک میتونه محلی برای بحث و اطلاع رسانی باشد. با تشکر. س 1414: آيا تراشيدن ريش فسق محسوب مىشود؟ ج: تراشيدن ريش بنا بر احتياط حرام است و احوط اين است که احکام و آثار فسق بر آن مترتّب مىشود.
می شه در مورد اصول گذاشتن ریش ، اندازه ریش و اینکه چه قسمت هایی شامل ریش هست آیا موهایی که زیر گلو روییده می شه هم ریش محسوب می شه ؟ و وسیله ای که با آن ریش را می شه اصلاح کرد و در دین هم مذمت نشده توضیح بدید ؟؟؟؟!
می شه در مورد اصول گذاشتن ریش ، اندازه ریش و اینکه چه قسمت هایی شامل ریش هست آیا موهایی که زیر گلو روییده می شه هم ریش محسوب می شه ؟ و وسیله ای که با آن ریش را می شه اصلاح کرد و در دین هم مذمت نشده توضیح بدید ؟؟؟؟!
با تشکر از سؤال شما
در مورد آداب گذاشتن ریش باید به کارشناس اخلاق سایت مراجعه فرمایید .
از نظر فقهی و احکام شرعی هم تراشیدن ریش اشکال شرعی دارد ، ولی تراشیدن زیر گلو یا روی گونه ها از نظر مشهور مراجع مانعی ندارد .
وسائل اصلاح ریش هم از نظر فقهی اگر موجب تراشیدن ریش نباشد ، تفاوتی نداشته و مانعی ندارد .
یه سوال اینکه میشه من برای یبار فقط ریشم رو با تیغ بزنم؟ یعنی یک بار میخواهم این کار را انجام دهم و برای دفعات بعد از ته نمیخوام بزنم.
دلیلم واسه اینکار اینه که یبار با تیغ بزنم چون پرپشت رشد میکنه واسه اون میخوام
باتشکر
3- مانع وبا :
و همچنین آن حضرت (ع) فرمود :
شانه کردن موی سر وریش غم و غصه و وبا را از بین می برد (و موجب شادابی میگردد)
4- جلوگیری از درد دندان :
و نیز آن حضرت (ع) فرمود :
شانه کردن ریش ، دندان ها را محکم می سازد .
این دو مورد به نظر شما منطقی هستند؟
وبا از طریق نوشیدن آب آشامیدنی آلوده منتقل میشود اینکه شانه کردن ریش ارتباطش با پیشگیری از وبا چیست را متوجه نمیشوم.
اما مورد دوم که بعید میبینم از نظر علمی کوچکترین تاثیری داشته باشد.
این دو حدیث بسیار مشکوک هستند و صحت آن ها بسیار مشکوک است.
راستی این میزان ریش در دین اسلام مشکل دارد؟ (البته من این بابا رو نمیشناسم همینجوری توی گوگل سرچ کردم این عکس رو.پیدا کردم)
در ضمن طبق استفتایی که از آیت الله مکارم داشتم، فرمودند میتوانید تنها قسمت دور دهان را نگه دارید(همان ریش پروفوسوری) و بقیه را بتراشید.
این هم عینا پاسخ آیت الله مکارم:
در مورد تراشیدن ریش دقت داشته باشید که احتياط در ترک آن است، ولي چنانچه قسمت چانه باقي بماند، که گاه به آن ريش پروفسوري گفته مي شود، کافي است. و جواناني که محاسن آنها به صورت نامنظم روئيده مي توانند آن را بتراشند تا به صورت کامل درآيد.
همچنین وقتی پوشش زن و مرد به طور کلی با هم تفاوت دارد، نیازی نیست وجه تمایز مرد و زن به ریش ختم شود.
یه سوال اینکه میشه من برای یبار فقط ریشم رو با تیغ بزنم؟ یعنی یک بار میخواهم این کار را انجام دهم و برای دفعات بعد از ته نمیخوام بزنم.
دلیلم واسه اینکار اینه که یبار با تیغ بزنم چون پرپشت رشد میکنه واسه اون میخوام
باتشکر
با تشکر از سؤال شما
اگر ریش داشته باشید ، تراشیدن آن از نظر مشهور مراجع ، جایز نیست.
البته طبق نظر برخی از مراجع ، زدن آن به شکل به اصطلاح پروفسوری مانعی ندارد.
با سلام و تشكر از شما جناب بيناي گرامي بخاطر مطالب زيبايي كه در سايت ارائه مي دهيد . تا آنجا كه حقير اطلاع دارم اين جمله حديث نيست اگر منبعي داريد بفرماييد تا استفاده كنيم . موفق باشيد
سلام علیکم جمیعا
سپاسگذارم از سجاد گرامی
ماخذ آن روایت را بنده هم نیافتم مگر اینکه روحانی محله امان بگوید از کجا این مطلب را ذکر کرده
ولی در اینکه انسان جسمی مشابه با جسم حیوانات دارد شکی نیست و حتی محل اصلی پیدایش داروینسم هم جسم حیوانی انسان می باشد.
مطلبی را نقل میکنم دوستان کمی حوصله کنند نتیجه اش مربوط به این مطلب است و کمک به نتیجه گیری میکند.
چند وقت پیش یکی از دوستان گفت پیامبر ص محاسنش چطوری بود آیا خبر داری ؟
بنده گفتم در چند مطلب و روایت دیده ام ریش ایشان بصورت گرد اصلاح میشده ( مانند محاسن سید حسن نصرالله )
والبته به این نوع اصلاح هم در این روایات دیده ام سفارش شده ایم .
فایده این شکل محاسن بغیر از جنبه هیبت آن این است که هنگام لبخند چهره انسان را بسیم نشان میدهد.
لذا به همین خاطر به تبسم پیامبر اینقدر اشاره میشود هرچند که چه با ریش و چه بدون آن پیامبر تبسم زیبائی داشتند
گذشته از این حسن ها که ریش برای مرد دارد معایبی هم هست که باید آنها رادر نظر گفت.
دهان و بینی دو مجرای ورودی بدن هستند و موهای صورت اگر کوتاه و یا با شستشوی مدام نباشد بانی امراض میگردد.
ریش در قسمت پائین صورت مانند شیروانی محل تجمع عرف سر و صورت است و در کنار دهان هم قرار دارد.
از طرفی انسان موقع خوردن غذا یا مایعات ممکن است بخشی از آن غذا بر روی صورتش بریزد که در صورت داشتن ریش پاک کردن کامل آن خیلی مشکل است.
خب اگر تنها محاسن مرطوب باشد دور دهان انسان انواع باکتری در فضای آزاد جمع میشوند.
با عنایت به مواردی که ذکر شد داشتن محاسن بر روی صورت لامه اش شستشوی مداوم برای سلامتی خود انسان و احتمالا افراد خانواده و اطرافیان است که ار بسیار دشوار است.
با تمام این احوال
اگر شرایط طوری ایجاب نماید که وجود ریش لازم بنماید آن دیگر بحثی درش نیست چنانکه پیامبر هم در آن شرایط لازم بود از آن استفاده نماید.
یاحق
بسم الله
با سلام و آرزوی موفقیت
سؤال از اصل خلقت بعنی خداوند خالق عالم که انسان و بقیه حیوانات را آفریده چرا به مردان ریش داده و برای زنان قرار نداده ؟
آیا علت و حکمتی در آن نهفته نیست ؟
آیا کار خدا می تواند بی دلیل باشد ؟
خلقت خدا دلیل دارد .
دلیل پرسیده شد . بلد هستید جواب بدهید بلد نیستید مغلطه نکنید .
طبیعت ، جامدات ، گیاهان ، حیوانات وانسان طبق حکمت و قانونمندی درست و کامل آفریده شده اند .
هر چیزی سر جای خودش گذاشته شده است .
این را همه می فهمند . و بالعیان می بینند .
لایه اوزون را بشر سوراخ کرد . نسل خیلی از حیوانات را منقرض کرد . اکوسیستم را بهم ریخت .
روزی چند میلیون کیلو سم در طبیعت رها می شود ؟
تنها در ایران سالی حدود سی میلیون کیلو فقط سم کشاورزی وارد طبیعت می شود .
این سموم کجا می رود ؟
یا تبخیر شده وارد هوا شده هوا را آلوده می کند
یا درون زمین نفوذ کرده آبهای زیرزمینی را فاسد می کند .
آب تهران نیترات دارد
آب هیچ رودخانه ای در دنیا قابل شرب نیست .
آبهای زیر زمینی کاملا آلوده است .
هوای کره زمین روز به روز آلوده تر می شود .
بشر به خاطر زیاده طلبی هر غلطی که می خواهد می کند ، بعد هم هرچی غلط آغایون کردند عین صواب است .
و اتفاقا عده ای با همین ریش تیشه به ریشه هرچه صنع الهی بود زده اند.
در خلقت انسان میل جنسی هم نهفه آیا آنرا کنترل نباید کرد ؟
در خلقت انسان خوی حیوانی هم نهفه آیا باید مانند حیوان رفتار کرد چون خدا چنین خلق کرده ؟
آیا همین خدا عقل و شعور را نیافریده ؟
آیا اگر هرچیزی قرار بود با همان صنع الهی ادامه پیدا کند که پیامبر نمی آمد اینهمه اصول و فروع دین تبئین نمیشد.
آدم هم مانند مرغ - گاو و یا گوسفند طبق صنع الهی زندگی میکرد . مگر شما این را حق نمیدانید ؟
در تمام بدن موی زائد میروید آیا بخاطر صنع الهی آنها را هم باید نگاهداریم ؟
استدلال علمی مدنظر بود شما چه میگوئید ؟
سلام :Gol:
بنده فکر می کنم اسلام بر حفظ خطوطی مشخص بین زن و مرد اصرار دارد که دلیلش هم واضح است . مرد نقش و گرایشهای خاص دارد زن هم همینطور . اگر این نقشها و گرایشها دچار هرج و مرج شود کما اینکه در جوامع غیر دینی این بحرانها بوجود می آید انسان از طی مراتب کمال و سعادت باز می ماند .
مساله ریش هم از این قبیل است . اسلام نمی خواهد چهره مرد زنانه باشد . بر این زنانه شدن چهره مرد مفاسدی مترتب می شود که از گفتنش پرهیز می کنم .
شاید کسی بگوید . اسلام دیگر خیلی سختگیر است .
اما جواب اینستکه خدا حکیم است و بندگان را از هرآنچه مایه صلاح و فساد آنهاست آگاه کرده که کسی بر او ایراد نگیرد که چرا ما را بر این صلحت یا مفسده آگاه نکردی . لذا هر چه مومن عارفتر باشد به رعایت این امور حساستر می شود چرا که در آن اسباب کمال می یابد .
موفق در پناه حق :Gol:
سلام بر حقیقت جویان :Gol:
1- تیغ در تراشیدن ریش موضوعیت ندارد بلکه تراشیدن به نحوی که عرف بگه تراشیدن ریش است موضوع حکم است . که بعضی مراجع بزرگوار حرام و بعضی بنابر احتیاط واجب حرام می دانند
2- تراشیدن ریش از مصادیق تشبه به زنان است و اسلام تشبه مرد به زن و زن به مرد را نمی پذیرد
3- بعضی افراد که حتی نمی توانند مطالبشون رو با کلمات صحیح بنویسند . هرچه می گویی جواب می دهند کجای قرآن آمده ؟
این افراد یک شیوه بیان احکام جدید می طلبند که هیچ عالم اسلامی توان آن را ندارد . نه شیعه و نه سنی . علمای شیعه و سنی در استباط احکام از مجموع قرآن و سنت و اجماع ( و در تشیع عقل ) استفاده می کنند و ظواهر آیات را برای استنباط احکام کافی نمی دانند . البته نه اینکه در قرآن تمام احکام نیامده باشد . نه . علمای مسلمان قادر به استنباط تمام احکام از قرآن نیستند وگرنه کسی چون امام باقر ع فرمود من می توانم تمام احکام را از سوره اخلاص استنباط کنم . که این نحو استفاده خاص صاحبان عصمت است و کسی را بدان دسترسی نیست مگر جاهلان خیالپرداز .
البته این افراد مایه علمی هم ندارند که کسی به حرفهایشان توجه کند .
موفق در پناه حق :Gol:
سلام :Gol:
توجه توجه :Ealam:
از این به بعد هرکس حرفی دارد حتما سند قرآنی آن را نیز همراه بیاورد حتی اگر در مورد نحوه خمیازه کشیدن باشد
چون بعضی ها بدون دلیل قرآنی نمی پذیرند :Ghamgin:
موفق در پناه حق:Gol:
دلیل عقلی هم باشد بد نیست.
مثلا اینکه میگوئید تفاوت بین زن و مرد در ریش مرد است که حتی عاقلانه هم نیست.
يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَأَيدِيكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُءُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَينِ وَإِنْ كُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُوا وَإِنْ كُنْتُمْ مَرْضَى أَوْ عَلَى سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيمَّمُوا صَعِيدًا طَيبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيدِيكُمْ مِنْهُ مَا يرِيدُ اللَّهُ لِيجْعَلَ عَلَيكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَكِنْ يرِيدُ لِيطَهِّرَكُمْ وَلِيتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ(المائدة/6)
اي کساني که ايمان آوردهايد! هنگامي که به نماز ميايستيد، صورت و دستها را تا آرنج بشوييد! و سر و پاها را تا مفصل [= برآمدگي پشت پا] مسح کنيد! و اگر جنب باشيد، خود را بشوييد (و غسل کنيد)! و اگر بيمار يا مسافر باشيد، يا يکي از شما از محل پستي آمده [= قضاي حاجت کرده]، يا با آنان تماس گرفته (و آميزش جنسي کردهايد)، و آب (براي غسل يا وضو) نيابيد، با خاک پاکي تيمم کنيد! و از آن، بر صورت [= پيشاني] و دستها بکشيد! خداوند نميخواهد مشکلي براي شما ايجاد کند؛ بلکه ميخواهد شما را پاک سازد و نعمتش را بر شما تمام نمايد؛ شايد شکر او را بجا آوريد
ریش مانع از این میشود که صورت کاملا شسته شود. مگر آنکه کوتاه و اصلاح شده باشد بطوریکه بتوان آنرا بطور کامل شستشو کرد.
این هم دلیل عقلی هم قرآنی
حال شما بفرمائید.
یاحق
با سلام به اسك ديني هاي عزيز
اين مطلب از جامعه ي مجازي گفتگوي ديني گرفته شده:
مضرات ريش تراشـــي از نظر علمي و ديني
تراشیدن ریش از نظر دین اسلام جایز نمیباشد و مقدار مجاز تا حدی میباشد که وقتی عرف مردم به صورت نگاه میکنند بگویند فلان شخص ریش دارد و در تراشیدن ریش فرقی بین تراشیدن ریش با ماشین یا تیغ نیست.
دکتر ((فینکور جرج)) میگوید : برای ریش منافع بسیاری است مانند نگه داری دهان، مانع شدن از رطوبت اضافی دهان، سلامتی دندان و غده های لعابی.
نویسنده کتاب تراش ریش از نظر بهداشت می نویسد :
تغییر قیافه و رنگ، پیدایش بعضی از امراض دهان و گلو، چایشهای صورت و گلو، جوشهای مخصوصی که در اطراف گلو پیدا میشود، گاهی درد دندانهای بسیار سخت و ناگوار و بعضی از زکام ها، طبق کشفیات علم روز بسیاری از اوقات در اثر تراشیدن ریش پیدا میشود.
نویسنده کتاب تاریخ آمریکا ((سجعان ماریونی))
در کتابش راجع به منافع موی ریش و زیان تراش آن نوشته است که بعضی از مردم ریش داشتن را نمی پسندند و غافلند که داشتن ریش نافعتر است مخصوصا پزشک حاذق مشهور ویکتور ژورژ عقیده اش این است که ریش فوائد بسیاری دارد و مسلم است که ریش داشتن دهان را از دردهای چندی که متوجه دهان و اطراف آن است محافظت می نماید و هم از رطوبات زائدی که متوجه به جوانب دهان است جلوگیری میکند و پزشکان دیگر هم نقل کرده اند وقتی در فصل زمستان ریش تمام کارکنان راه آهن را تراشیدند پس از تراشیدن، اغلب آنها مبتلا به درد و آماس و ورمهای سختی شدند مخصوصا در غده هایی که چشمه های لعابی گلو و دهان است این دردها پدید می آید و نیز گفته اند که پزشک دیگری کسانی را که مبتلا به درد زکام شده بودند با امر کردن به گذاشتن ریش بیماری آنها را درمان کرد و لذا همه از شر این بیماری خلاص شدند.
یکی دیگر از منافع ریش که پزشکان به آن اعتراف کرده اند این است که در طولانی مدت پوست کسانی که ریش خود را نمی تراشند شاداب تر و سالم تر میماند چرا که امروزه ثابت شده است که موها دارای روزنه بسیار ریزی میباشند که هوا از آنها رد و بدل میشود و اکسیژن را به زیر پوست میرسانند و به همین جهت پوست کسانی که ریش میگذارند در طولانی مدت شاداب تر میماند.
تشکیل انجمنهایی در دنیا در جهت منافع ریش
منافع ریش و زیانهای ریش تراشی برای بسیاری از اطبا پوشیده نیست به گونه ای که هر سال از گوشه و کنار دنیا مقالاتی در این رابطه منتشر میشود از جمله در سال 1911 میلادی به علت شیوع ریش تراشی در کشورهای خارجی و کل دنیا و به دلیل کشف مضرات ریش تراشی عده ای از اطبا و دانشمندان اروپا انجمنی برای مبارزه ریش تراشی در انگلستان تشکیل داده و برای حفظ بهداشت عمومی و جلوگیری از این عمل نشریاتی منتشر نمودند.
منبع:
fa.parsiteb.com
ارتباط ریش با ریشه
با توجه به تلاش فراوان دشمنان اسلام ناب محمدي (صلي الله عليه و آله و سلم) جهت ترويج افكار سكولاريستي و با نشانه گرفتن اعتقادات ديني بر مبنای از بين بردن قداست امور شرعي و احكام اسلامي مانند رواج ريش تراشي در بين مردان مسلمان (بموازات حذف و تضعيف حجاب اسلامي در زنان و ...) لازم شد با استناد به روايات معتبر اسلامي نسبت به طرح و تنوير موضوع در حد تكليف پرداخته تا ان شاء الله قدمي ولو کوتاه در باب امر به معروف و نهي از منكر برداشته شود.
( البته نگارنده به اين مهم اذعان دارد كه مشكلات جامعه اسلامي صرفاً با داشتن ريش مردان حل نخواهد شد وليكن بر اين باور است كه در صورت توقف يا تعطيلي يكي از احكام شرعي فرصت مجاز شمردن برخي امور غيرشرعي دیگر نیز فراهم خواهد شد )
* همانگونه كه از معناي محاسن مشخص است داشتن ريش براي مردان بمنزله حسن و زيبائي است و با تراشيدن آن علاوه بر عدم توجه به حرمت شرعي ترويج منكر نيز مي شود كه بخشي از فرمايشات گهربار معصومين عليهم السلام در اين خصوص مويد اهميت زياد موضوع است از جمله :
1- حضرت رسول اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) مي فرمايند : تراشيدن ريش از (مصاديق) مثله است و هر كه مثله كند بر او لعنت باد
همچنين آن حضرت فرمود ه اند :
از مانيست كسيكه با وقاحت سخن بسيار بگويد ، مال خود را تبذير كند و ريش را بتراشد.
2- حضرت امام رضا( عليه السلام) مي فرمايند : حق تعالي زينت داده مردان را به ريش و قرارداده ريش را فضيلتي براي مردان كه به آن امتياز پيدا كنند از زنان.
3- حضرت امام صادق( عليه السلام) فرموده اند: بيرون آمدن مو بر صورت باعث عزت او (مرد) است زيرا بواسطه آن از حد كودك بودن و شباهت به زن داشتن بيرون مي آيد.
- اين حقيقت مسلم وجود دارد كه دين مبين اسلام به تمامي جوانب حيات بشري از جمله آراستگي باطني و ظاهري مسلمانان بعنوان وجه تمايز آنان با غير مسلمانان اهميت ويژه اي داده است كه اين مهم در فتاوي تمامي مراجع تقليد عظام نيز كاملاً واضح و مشهود است وليكن بر اثر تبليغات سوء دشمنان (همگام با حذف چادر از حيطه پوشش حجاب اسلامي و ترویج مد گرائی غربی) متاسفانه نداشتن ريش را به عنوان نمودي از به اصطلاح روشنفكري و تجدد در اذهان افراد سست ايمان تزريق مي كنند و چه بسا با القاء اين شبهات از جمله تاکید بر نداشتن ریش سعي در از بين بردن ريشه هاي عميق ديني دارند . (كه صد البته اعتدال در اين خصوص نيز كاملاً مورد تاكيد است ضمن اینکه افراط و تفريط نيز هر دو محكوم به شکست اند)
مع الوصف چون برخي افراد ضعيف الايمان یا نا آگاه در مواجهه با سخنان و القائات لغو بعضي ها به راحتي تغيير چهره داده و خود را مثلاً همرنگ جماعت (غيرمومن) مي كنند قطعاً به دليل وجود قليل اينگونه افراد تلاش و فرهنگ سازي همچنين استفاده از نظرات صائب اهل علم و تقوي برای عدم شیوع آن مكمل اين وجیزه خواهد بود. ليكن عمده سخن با افراديست كه عليرغم علم و آگاهي و دارا بودن تفكرات اسلامي واصولگرائي متاسفانه با حداقل يك مرحله تنزل و بر اساس توجيهات غير موجه با ظاهري غير اسلامي و صورتي بي ريش يا بسيار كم ريش خود را در منظر عموم بويژه جوانان تاثير پذير قرار مي دهند كه البته يكي از آفات دوران به اصطلاح اصلاحات سياسي دامن زدن به اين نوع القائات بود و ره آورد آن ظاهرا فقط اصلاح صورت ها بوده است كه اثرات منفي آن بعضاً هم در ميان مسئولين كشوري و محلي حتي در مجموعه اصولگرایان و ارزشي های وقت ديده مي شود كه با کمال تاسف هنوز در بين وزراء –وکلا و نمايندگان مجلس ، مديران ارشد و مياني و مجریان تلویزیون و... حتي علما زادگان كه در بررسي سوابق خدمتي اين افراد موارد مبتني بر ديانت ، جبهه و جنگ ، ايثارگري و ... به وفور يافت مي شود. لذا توجه به اين نكته لازم است كه بدانيم در اقصي نقاط دنيا ،حزب اللهي ، بسيجي و مسئول در نظام اسلامي را به همان شكل و ظاهر متاثر از باطن پاك مي شناسند.بنابراين بايد هوشيارتر از گذشته با حفظ ارزشهاي حاكم بر نظام مقتدر اسلامي بكوشيم تا علاوه بر دفاع از آرمانهاي بلند احياگر اسلام ناب محمدي(صلي الله عليه و آله و سلم ) حضرت امام خميني(ره) ، شهداء والامقام و منويات مقام معظم رهبري نسبت به رفع شر و دفع خطر دشمنان اسلام و انقلاب بكوشيم و متوجه باشيم كه خصم قسم خورده از هر روزنه اي بويژه تضعيف اعتقادات ديني بصورت سلب ارزش از مبانی و مظاهر اسلامي سعي در احاطه بر ما دارد كه صد البته دقت ، كياست و توجه مردم و مسئولين بويژه علماي بزرگوار مكر و حیله آنان را به خودشان برگردانده و باعث مجد و عظمت هر چه بيشتر اسلام ناب محمدي(صلي الله عليه و آله وسلم) خواهد شد.
پس نکته مهم اين است كه : ريش مسلمان ريشه در اعتقادات اسلامي دارد و از دست دادن آن به ثمن بخس زمينه اي براي رشد ديگر تمايلات نفساني خواهد بود.
1- منتهي الامال – فصل مربوط به معجزات امام زين العابدين (ع) در ادله عدم جواز ريش تراشیدن
2- منتهي الامال – فصل مربوط به معجزات امام زين العابدين (ع) در ادله عدم جواز ريش تراشیدن
3- منتهي الامال – فصل مربوط به معجزات امام زين العابدين (ع) در ادله عدم جواز ريش تراشیدن
[/left]
[/left]
[/left]
[/left]
[/left]
[/left]
[/left]
از آنچه گذشت معلوم مى شود كه حرمت ريش تراشيدن، جزء دين خدا و شريعت او است
[/left]
[/left]
در پايان توجه شما را به چند استفتاء از مقام معظم رهبري در مورد احكا م ريش تراشي جلب مي نمايم:
مراد از فك پائين كه باقى گذاشتن موهاى آن واجب است چيست؟ آيا شامل گونه هاهم مى شود؟
ج:معيار اين است كه از نظر عرف، گذاشتن ريش صدق كند.
ريش از نظر كوتاهى و بلندى بايد چه مقدار باشد؟
ج:حد معينى ندارد، بلكه معيار اين است كه عرفا بر آن ريش صدق كندو بلندبودن آن بيشتر از قبضه دست كراهت دارد.
بعضى از مردان موهاى چانه خود را باقى گذاشته و باقيمانده را مى تراشند،اين كار چه حكمى دارد؟
ج:تراشيدن مقدارى از ريش حكم تراشيدن تمام آن را دارد.
آيا تراشيدن ريش فسق محسوب مى شود؟
ج:تراشيدن ريش بنابر احتياط حرام است و احوط اين است كه احكام وآثار فسق بر آن مترتب مى شود.
تراشيدن سبيل چه حكمى دارد؟ و آيا مى توان آن را خيلى بلند كرد؟
ج:تراشيدن سبيل و باقى گذاشتن و بلند نمودن آن فى نفسه اشكال ندارد،بله، بلند نمودن آن به مقدارى كه هنگام خوردن و آشاميدن با غذا يا آب برخورد كند،مكروه است.
تراشيدن ريش با تيغ يا ماشين ريش تراشى براى هنرمندى كه كارش آن را اقتضامى كند، چه حكمى دارد؟
ج:اگر عنوان تراشيدن ريش بر آن صدق كند بنابر احتياط حرام است، ولىاگر كار هنرى او نياز ضرورى جامعه اسلامى محسوب شود، مبادرت به تراشيدن ريش بهمقدار آن ضرورت، اشكال ندارد.
من به اعتبار اينكه مسئول روابط عمومى يكى از شركتهاى تابع جمهورى اسلامىهستم، مجبور به خريد و ارائه لوازم اصلاح به مهمانها براى تراشيدن ريششان مى باشم،تكليف من چيست؟
ج:بنابر احتياط خريد و ارائه لوازم ريش تراشى به ديگران جايز نيستمگر در مقام ضرورت.
در صورتى كه گذاشتن ريش مستلزم اهانت باشد، تراشيدن آن چه حكمى دارد؟
ج:گذاشتن ريش براى مسلمانى كه به دينش اهميت مى دهد باعث سرشكستگىنيست و بنابر احتياط، تراشيدن آن جايز نيست مگر در صورتى كه گذاشتن ريش باعث ضرر ياحرج شود.
آيا تراشيدن ريش در صورتى كه گذاشتن آن مانع رسيدن به اهداف مشروع انسانشود جايز است؟
ج:بر مكلفين واجب است حكم خداوند را امتثال كنند مگر در مواردى كهحرج يا ضرر قابل ملاحظه اى وجود داشته باشد.
آيا خريد و فروش و توليد خمير اصلاح كه كاربرد اصلى آن براى اصلاح ريش استولى گاهى براى اصلاح غير از آن هم بكار مى رود، جايز است؟
ج:اگر خمير مذكور غير از اصلاح ريش منافع حلال ديگرى دارد، توليد وفروش آن بدين منظور اشكال ندارد.
آيا منظور از حرمت تراشيدن ريش آن است كه موهاى صورت بطور كامل روئيدهباشند و سپس تراشيده شوند يا اينكه شامل موردى كه مقدارى از موهاى صورت درآمدهباشند هم مى شود؟
ج:بطور كلى تراشيدن آن مقدار از موى صورت كه بر آن عنوان تراشيدنريش صدق مى كند بنابر احتياط حرام است ولى تراشيدن مقدارى از آن كه عنوان مزبور برآن صدق نمى كند اشكال ندارد.
آيا اجرتى كه آرايشگر بابت تراشيدن ريش مى گيرد، حرام است؟ و بر فرض حرمت،اگر با مال حلال مخلوط شود، آيا واجب است هنگام تخميس آن، خمس آن را دوبار بپردازدياخير؟
ج:بنابر احتياط، گرفتن اجرت در برابر تراشيدن ريش، حرام است و امادر مورد مال مخلوط به حرام، اگر مقدار حرام و مالك آن را بشناسد واجب است آن را بهاو برگرداند و يارضايت وى را جلب كند و اگر مالك آن را هر چند درتعداد محصورىنشناسد، واجب است آن را به فقيران صدقه بدهد و اگر مقدار مال حرام را نداند ولىمالك آن را بشناسد واجب است بنحوى رضايت او را بدست آورد و اگر مقدار آن را نداند ومالك را هم نشناسد واجب است خمس آن را بپردازد تامالش از حرام پاك شود و در صورتىكه مقدار باقيمانده بعد از پرداخت خمس، از مؤونه سال زياد بيايد، پرداخت خمس آن بهعنوان اداى خمس منفعت كسب، واجب است.
گاهى بعضى از مشتريان براى تعمير ماشين اصلاح خود به من مراجعه مى كنند، باتوجه به اينكه تراشيدن ريش از نظر شرعى حرام است، آيا انجام آن براى من جايز است؟
ج:از آنجا كه وسيله مذكور غير از تراشيدن ريش استفاده هاى ديگرى همدارد، بنابراين اقدام به تعمير آن و گرفتن اجرت در برابر آن در صورتى كه به قصداستفاده از آن براى تراشيدن ريش نباشد، اشكال ندارد.
آيا اصلاح موى گونه ها اعم از اينكه با نخ باشد يا با موچين، حرام است؟
ج:اصلاح موى گونه ها هر چند با تراشيدن، حرام نيست
والسلام
با سلام...
این دوستمون راست می گه... مجبورت می کنن به ریش تراشی اونم با تیغ...
علارغم اینکه شهید صیاد شیرازی همیشه تاکید داشتن که با سربازان وظیفه درست برخورد بشه وسخت گیری نشه ... ولی شما یه سری به پادگان هایی که دور از مرکز هستن بزنید بعد ببینید که سربازان چه کتک ها که نمی خورن... ریش تراشی جای خود:Ghamgin:
سلام
سوالی برایم پیش آمد.که البته دوستان اشاره کردند ولی دوست دارم دقیقا بدانم که آیا صحبت کردن و تاکید بر ضرر های تراشیدن ریش دلیلی است بر حرام بودن آن؟اگر پاسخ آری است پس چرا چیزی همچون سیگار حرام نشده است یا بنده بد متوجه شدهام؟
با سلام خدمت جناب نان شب گرامی و عرض تسلیت وفات حضرت زینب سلام الله علیها
ضررهای تراشیدن ریش در عناوین ثانویه ممکن است از دلائل حرمت آن به شمار آید اما دلیل اصلی حرمت که بر اساس آن فقهای بزرگوار حکم به حرمت داده یا احتیاط واجب را در ترک آن دانسته اند همان است که دوستان در پست های گذشته به آن اشاره کرده اند بنابر این صرفا ضرر و زیان ناشی از تراشیدن ریش دلیل حرمت آن نیست .
پیروز و موفق باشید
پس چرا خیلی ها هستن که ریششون رو از ته زدن?
من که 15 سالمه اگه بخوام ریش در بیارم چکار کنم؟
سلام دوست عزیز.حرمت ریش گذاشتن در ایران ما کمرنگ شده.در قدی مشما میدانید که کسی رو دستگیر میکردند بزرگه محل ریش گرو میذاشت.حال اینکه در ایران ریش گذاشتن نشانه ی مردی پست و....است.به نظر من این حرفا همش میشه نژاد پرستی.زدن ریش درسته که ضرر داره,اما من خودم ریش نمیذارم.نه برای اینکه فوشم بدن]نه.ریش باعث میشه صورتم همش بخواره برا همین است میزنم
اگرم گناهی داشته باشه,خدا منو ببخشه.
سلام !

)
فقط یک نکته
من تا صفحه 7 این تایپک خوندم و باقیشو نخوندم
دوستانی تو این صفحات به قوم لوط
مفسده برای مرد در صورت تراشیدن ریش و ... پیش کشیده بودن
و این ها رو جزو دلایل منطقی قرار داده بودن
خوب به نظر شما یک پسر 13-16 ساله جذاب تر هست یا یک مرد 30-40 ساله !؟
کدام یک قدرت دفاع از خود رو بیشتر دارن
خوب جواب معلوم هست
اگر حرمت تراشیدن ریش رو به خاطر این که موجب جذابیت مرد و ممکنه موجب مفسده بشه در نظر بگیریم
میشه گفت که خدا سوتی داده !
چون داشتن ریش برای افراد کم سن و سال تر الزامی تر بوده
در ضمن من تو ویکی پدیا خوندم که حضرت آدم هیچ مویی از صورتش نرویده (منبع معتبر ندارد)
نگه داشتن ریش علاوه بر این موجب بسیاری از امراض میتونه باشه (از لحاظ علمی)
بحث سوم : دوستی که میگویید چون خدا گفته پس حتما همونه
باید عرض کنم خدمتتون که ما خدا رو ندیدیم و تنها راه پی بردن ما به خدا مطابقت گفته های قرآن با علم هست که به عنوان معجزه هم یاد میشه
پس وقتی حرفی با علم جور در نیاد نمیشه گفت چون خدا گفته پس انجامش بده !
همچنین در جهنم رفتن و ملعون شدن به خاطر یک ریش تراشیدن خیلی مسخره و بچگانه به نظر میاد و همیچین کاری از خدا بعیده!
اصلا به این موضوع فکر کردین ممکنه این حدیث ها جعلی باشن ؟؟!
شاید درستش دقیقا برعکس این بوده و افرادی به خاطر لطمه به دین این احادیث رو وارد دین کردن
از اونجایی که منابع صد در صد معتبر نیستن بهتره عقل رو مقدم بر احادیث قرار بدیم
(لطفا من رو اعدام نکنید من هم به خدا اعتقاد دارم
پس چرا زدن سبیل مشکلی نداره ؟
چرا خانومها سبیل در میارند ؟ ببینید کلیت حرفتون درسته اما نمیشه اینطوری نتیجه گیری کرد
در ضمن شاید شاید مربوط به زمان بوده در اون دوره برای مثال زدن ریش باعث شباهت به کافران میشده
در اینجا منظور از عقل، "عقل تجربی" است نه "عقل ریاضی یا فلسفی" ؛
عقل فلسفی که برهانی برای حرمت یا عدم حرمت تراشیدن ریش ندارد!
در علوم تجربی نتیجه گیری های ما "شهودی" بوده و قطعی نیست، و اثبات منطقی ندارد. یعنی یقین ما یک حالت 0 تا 100 دارد، نه 0 و 1. پس این مطالب علمی هم صددرصد درست و معتبر نیستند، بلکه احتمال هستند (حالا کم یا زیاد) و درجه ای از اعتبار دارند ؛درست مثل احادیث و تفسیر قرآن، که برای درستی آنها هم احتمال زیاد و کم هست. بلکه ما احادیثی داریم که تقریباً میشود گفت قطعاً معصوم چنین سخنی گفته، مثلاً روایاتی که در حد تواتر هستند.
پس چنین مقایسه و نتیجه گیری ای که "عقل را مقدم بر احادیث قرار دهیم" درست نیست.
یا مثلاً موهای زائد بدن، که به زدن اونها توصیه شده ؛
پس بحث "فی احسن تقویم" بودن انسان نمیتونه حکمت این حکم باشه.
آیا تراشید سبیل با تیغ یا ماشین صفر حرام است؟
با تشکر از سئوال شما
تراشیدن سبیل با تیغ یا ماشین صفر حرمت ندارد . (1)
موفق و سلامت باشید
پی نوشت:
1. استفتاء از دفتر مراجع مشهور تقلید در قم
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
(نکته اول) سؤال: آیا فردی كه صورت خود را با تیغ یا ماشین ریش تراشی طوری می تراشد كه مانند تیغ است، می تواند امام جماعت شود؟ جواب: ریش تراش نمی تواند امام جماعت شود. منبع: (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره)، ج1، س513)
(نکته دوم) تمامی مراجع تقلید هم همانند امام خمینی (ره) بر یک عقیده هستند که پشت سر کسی که خصوصیات بالا را داشته باشد به احتیاط واجب نباید نماز خواند و به احتیاط واجب نماز، نمازگذاران باطل است و حتی اگر قبلا نمی دانستند و پشت همچین کسانی نماز خوانده اند باید نمازهای قبل خود را قضا کنند.
(نکته سوم) برخی افراد هستند که مثلا یک یا دو روز ریش ندارند و بعد از آن ریشهایشان در میاید و باز می زنند و این روند همینطور ادامه دارد. این حکم در مورد آنها نیز صادق است. یعنی پشت آنها نیز نباید نماز خواند. چه آنروز ریش داشته باشند و چه نداشته باشند.
(نکته چهارم) بنده خودم هر زمان همچین فردی امام جماعت شود مسجد را به نشانه اعتراض ترک می کنم و فرادا می خوانم و یا به مسجد دیگری می روم... و بعد از آن در صدد آگاهی نمازگزاران بر می آیم.
برای اطلاعات بیشتر می توانید با مرجع خودتان تماس بگیرید....
یا حسین شهید (ع)
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
عزیزان دقت کنید که این تاپیک 8 صفحه دارد. پس اگر اولین بار به اینجا مراجعه می کنید باید قبل از طرح سوال صفحات اول را مطالعه کنید.
یا حسین شهید (ع)
بله
سبیل رو اگه بلند کنی غذا که میخوری کثیف میشه و انسان اذیت میشه.
ریش هم که با تیغ بزنی پوست رو اذیت میکنه(خارش و...)
پس به نظر میاد که مطابق فطرت هست.
سلام اگه ریش را با ماشین اصلاح کنیم طوری که اصطلاحا ته ریش داشته باشیم باز هم اشکال دارد؟ یا زمانی اشکال دارد که صورت کاملا صاف باشد؟
کسی که صورتش رو کامل اصلاح نمی کنه همسرش به هیچ وجه به صورتش نزدیک نمیشه برای ابراز احساسات یا با اکراه نزدیکش میشه چون صورتش تیغ تیغیه :ok: و این مسبب مشکلات بعدی میشه و ...
سلام اکثر مراجع در این زمینه احتیاط واجب دارن و ممکن هست نظرشون در این زمینه تغییر بکنه.این تاپیک میتونه محلی برای بحث و اطلاع رسانی باشد. با تشکر. س 1414: آيا تراشيدن ريش فسق محسوب مىشود؟ ج: تراشيدن ريش بنا بر احتياط حرام است و احوط اين است که احکام و آثار فسق بر آن مترتّب مىشود.
می شه در مورد اصول گذاشتن ریش ، اندازه ریش و اینکه چه قسمت هایی شامل ریش هست آیا موهایی که زیر گلو روییده می شه هم ریش محسوب می شه ؟ و وسیله ای که با آن ریش را می شه اصلاح کرد و در دین هم مذمت نشده توضیح بدید ؟؟؟؟!
با تشکر از سؤال شما
در مورد آداب گذاشتن ریش باید به کارشناس اخلاق سایت مراجعه فرمایید .
از نظر فقهی و احکام شرعی هم تراشیدن ریش اشکال شرعی دارد ، ولی تراشیدن زیر گلو یا روی گونه ها از نظر مشهور مراجع مانعی ندارد .
وسائل اصلاح ریش هم از نظر فقهی اگر موجب تراشیدن ریش نباشد ، تفاوتی نداشته و مانعی ندارد .
همیشه سلامت و موفق باشید
یه سوال اینکه میشه من برای یبار فقط ریشم رو با تیغ بزنم؟ یعنی یک بار میخواهم این کار را انجام دهم و برای دفعات بعد از ته نمیخوام بزنم.
دلیلم واسه اینکار اینه که یبار با تیغ بزنم چون پرپشت رشد میکنه واسه اون میخوام
باتشکر
[FONT=arial]این سایت خوب توضیح دادن
http://islamquest.net/fa/archive/question/fa3869
این دو مورد به نظر شما منطقی هستند؟
وبا از طریق نوشیدن آب آشامیدنی آلوده منتقل میشود اینکه شانه کردن ریش ارتباطش با پیشگیری از وبا چیست را متوجه نمیشوم.
اما مورد دوم که بعید میبینم از نظر علمی کوچکترین تاثیری داشته باشد.
این دو حدیث بسیار مشکوک هستند و صحت آن ها بسیار مشکوک است.
راستی این میزان ریش در دین اسلام مشکل دارد؟ (البته من این بابا رو نمیشناسم همینجوری توی گوگل سرچ کردم این عکس رو.پیدا کردم)

در ضمن طبق استفتایی که از آیت الله مکارم داشتم، فرمودند میتوانید تنها قسمت دور دهان را نگه دارید(همان ریش پروفوسوری) و بقیه را بتراشید.
این هم عینا پاسخ آیت الله مکارم:
در مورد تراشیدن ریش دقت داشته باشید که احتياط در ترک آن است، ولي چنانچه قسمت چانه باقي بماند، که گاه به آن ريش پروفسوري گفته مي شود، کافي است. و جواناني که محاسن آنها به صورت نامنظم روئيده مي توانند آن را بتراشند تا به صورت کامل درآيد.
همچنین وقتی پوشش زن و مرد به طور کلی با هم تفاوت دارد، نیازی نیست وجه تمایز مرد و زن به ریش ختم شود.
با تشکر از سؤال شما
اگر ریش داشته باشید ، تراشیدن آن از نظر مشهور مراجع ، جایز نیست.
البته طبق نظر برخی از مراجع ، زدن آن به شکل به اصطلاح پروفسوری مانعی ندارد.
در پناه حضرت حق باشید