چالش آب یخ

تب‌های اولیه

17 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
چالش آب یخ

[="DarkRed"]چالش سطل یخ یا کارزار آب یخ
(به انگلیسی: Ice Bucket Challenge) فعالیتی است که شامل ریختن یک سطل آب یخ روی سر یک نفر می‌شود. این فعالیت در رابطه با کمک به جامعه سرطان در نیوزلند و مؤسسه خیریه کمک به بیماران اسکلروز جانبی آمیوتروفیک در آمریکا است. این چالش به صورت ویروسی در رسانه‌های اجتماعی مطرح شد و قوانینی برای آن گذاشته شد تا افراد یا یک سطل آب یخ روی سر خود خالی کنند یا به مؤسسه خیریه موردنظر کمک کنند این چالش نیازمند نامزد کردن چند فرد دیگر برای انجام این فعالیت است که آنها ۲۴ ساعت فرصت دارند تا در این چالش شرکت کنند یا ۱۰۰ دلار به مؤسسه خیریه کمک کنند
پیت فرتز کاپیتان ۲۹ ساله تیم بیسبال دانشگاه بوستون، از سال ۲۰۱۲ مبتلا به بیماری ALS شد و نخستین کسی است که چالش سطل یخ را برای حمایت از بیماران مبتلابه ALS مطرح و از دوستانش دعوت کرد تا این حرکت را برای حمایت از مبتلایان به این بیماری انجام دهند. طولی نکشید که این دعوت تبدیل به حرکتی جهانی شد.
کمپین چالش سطل آب یخ اکنون به چالشی جهانی تبدیل شده است و بسیاری از افراد معروف جهان از سلبیریتی‌های آمریکایی و جورج بوش گرفته تا کریس رونالدوی فوتبالیست.

البته برخی نیز از پذیرفتن این کمپین خودداری کردند و به جای ریختن سطل آب یخ روی سرشان به سازمان‌های مرتبط با این بیماری کمک نقدی کردند؛ مانند اوباما رئیس جمهور آمریکا که مبلغی را به بیماران ALS کمک کرد.

برخی هم در آمریکا به دلیل کمبود آب نسبت به این کمپین انتقاد کرده‌اند. پایگاه خبری Theblaze با تیتر " آیا کسی به این موضوع فکر کرده است که چه مقدار سطل‌ یخ آب در این کمپین مصرف شده است؟" به سراغ کمپین رفت.

بنابر این گزارش، هیچ کس آگاهی بخشی کمپین آب یخ نسبت به بیماری ALS را انکار نمی‌کند اما آیا به مقدار آبی که در این کمپین به هدر می‌رود توجه کرده‌اید؟
همچنین کمپینی به نام " نه به سطل یخ آب" بوجود آمده است. اعضای این کمپین اعتقاد دارند، چالش سطل یخ دیگر موضوعی خیرخواهانه نیست و تبدیل به نوعی سرگرمی شده است، ضمن اینکه مقدار آب هدر رفت با توجه به میزان شهرت آن افزایش یافته است.[/]

[="DarkRed"]از آنجایی که مردم ایران در خیرخواهی و انسان‌دوستی شهره جهانی دارند، چالش جهانی
سطل یخ از سد مرزهای کشور عبور کرد و سیلی در میان سلبریتی‌های ایرانی راه انداخت.
در چالش سطل یخ به سبک ایرانی بسیاری از هنرمندان و ورزشکاران کشور تاکنون شرکت کرده‌اند، افرادی نظیر محسن یگانه، علی کریمی، زانیار خسرویف رضا صادقی، همایون شجریان، رضا عطاران و علی دایی که گفته است بعد از بازی امروز تیم خود با پدیده مشهد به کمک بیماران ALS خواهد شتافت و سطل آب یخ را روی سر خود خواهد ریخت.
اما کمپین ایرانی سطل یخ انتقاداتی را نیز با خود همراه داشته است، یکی از اصلی‌ترین انتقادات خروج رویه خیرخواهانه این کمپین و تبدیل آن به امری مانند سرگرمی است و به یک شوخی اجتماعی تبدیل شده، به طوری که برخی از هنرمندان ایرانی که در کمپین شرکت کرده‌اند حتی دلیل آن را نمی‌دانند و بدون هیچگونه اشاره‌ای به بیماران ALS سطل یخ روی سر خود می‌ریزند و کلاه قرمزی را هم به چالش می‌کشند!
به علاوه هیچ سازمان یا نهادی در ایران به طور رسمی برای حمایت از بیماران ALS فعالیت نمی‌کند تا کمک‌های نقدی افراد به نهاد مربوطه ارسال شود و حتی ریالی به نهادهای مرتبط با بیماری ALS از طرف ایرانی‌ها پرداخت نشده است.

درهمین رابطه مدیر انجمن حمایت از بیماران مبتلا به ALS ایران می‌گوید: ما دو سال است كه پیگیر ثبت رسمی انجمن هستیم اما چون تا به حال موفق به طی مراحل اداری آن نشده‌ایم، نمی‌توانیم شماره حسابی را اعلام كنیم تا كسانی كه به این چالش جهانی پیوسته‌اند بتوانند به هموطنان مبتلا به این بیماری كمك كنند.

از دیگر انتقادات مطرح شده از این کمپین، هدر رفتن آب است، آن هم آب خنک در گرمای طاقت‌فرسای و خشک‌سالی بی‌سابقه کشور.

در جهانی که به گفته رئیس جمهور روحانی در آینده‌ای نه چندان دور در بسیاری از نقط آن شاهد جنگ آب خواهیم بود، آب به با ارزش‌ترین متاع دنیا تبدیل خواهد شد.

درست زمانی که سطح آب‌ سدهای تهران به پایین‌ترین میزان خود رسیده، آیا بهتر نیست به جای ریختن یک سطل یخ آب روی سر از گزینه‌های دیگری برای کمک و آگاهی بخشی استفاده کرد! و از چنین فرصت‌هایی استفاده‌ا‌ی بهینه و درست داشته باشیم و پتانسیل موجود در این حركت‌ها را در راستای اقداماتی موثرتر به كار‌گیریم!

برای مثال یک بازیگر اردنی به نام محمد دروزة ضمن انتقاد از کمپین سطل آب یخ به یاد کودکان که غزه که این روزها بمب روی سرشان ریخته می‌شود سطلی از شن به سر می‌ریزد.
دروزه در ویدوئی که منتشر کرده گفت: «همه شما را دعوت می‌کنم تا حالتی را که کودکان سوریه، عراق و ضاحیه در زیر آوار جنگ با آن روبرو می‌شوند لمس کنید. از شما دعوت می‌کنم تا حال کودکان غزه را که بواسطه حملات اسرائیل زیر آوار خانه‌هایشان کشته می‌شوند، لمس کنید. و حالا این سطل خاک را بر سر می‌ریزم نه سطل آب یخ.

همچنین تصویری از یک نوجوان غزه‌ای در فضای مجازی منتشر شده که وی در حال خالی کردن سطل خاک بر سر خود است تا شاید به کسانی که با ریختن یخ هم بر سرشان از خواب بیدار نشده‌اند به یاد آورد:
آی آدمها ، که بر ساحل نشسته شاد و خندانید
یک نفر در آب دارد می‌سپارد جان.
آی آدمها که بر ساحل بساط ِ دلگشا دارید،
نان به سفره جامه تان بر تن،
یک نفر در آب می‌خواند شما را
[/]

شاید شنیده باشید که این روزها چیزی به نام چالش آب سرد مد شده است. اینکه یک نفر پیدا می شود و روی خودش سطل آب سرد خالی می کند و نام سه نفر را می برد و آن سه نفر باید طی 24 ساعت این کار را تکرار کنند و فیلم آن را در صفحه های اجتماعی بگذارند و یا اینکه 100 دلار بپردازند. البته فکر اصلی این کار برای کمک به کودکان مبتلا به بیماری اسکلروز بوده که استیون هاوکینگ ( فیزیکدان ) معروف به آن دچار است. این ایده کم کم دارد به ابزاری برای جلب توجه تبدیل می شود. یک واکنش انسان دوستانه به چالش آب سرد مربوط به حامد بهداد بود که درخواست کرده بود به جای این کارها یک بطری آب به آفریقا بفرستید. روزهایی که غزه کشتار کودکان را تجربه می کرد هیچ کس توی این دنیای زپرتی از دبیرکل گاگول سازمان مللش بگیر تا این شوت بالیست ها و رقاصه های سینما نمی آمد خاکی بر سر خودش کند و کمک کند، حالا چه شده دلشان برای بیماری کودکان سوخته، والله عالم.

پینوشت : این عکسم واکنش یه کودک فلسطینی به چالش آب سرد ...

[="DarkRed"][h=1] علی ضیاء چالش آب یخ را پس گرفت[/h]
در پی فراگیر شدن چالش آب یخ در میان چهره‌های ایرانی، اخیرا سیدعلی ضیاء - مجری و تهیه‌کننده تلویزیون - نیز دعوت سهراب پاکزاد و فرزاد فرزین پذیرفت. اما او امروز معتقد است، اشتباه کرده و کودکان غزه از اهمیت بیشتری برای چنین حمایت‌هایی برخوردار هستند.

او با انتشار متنی که نسخه‌ای از آن به سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا ارسال شده، تغییر تصمیم و موضع خود را اعلام کرده است.

متن یادداشت ضیاء به این شرح است:

«در این چند روز بسیار فکر کردم
فکر کردم به کودکانی که غم میانه چشم‌هایشان موج می‌زند
و هدیه دشمنان به آنها گلوله است و بمب و آوار
فکر می‌کنم باید به جای آب روی سرم خاک بریزم
برای همدردی با کودکانی که میانه خون و درد و آتش زندگی می‌کنند
من چالش آب را پس می‌گیرم
و برای همدردی با کودکان غزه همه کار می‌کنم.»

بیماری ای.ال.اس Amyotrotro Lateraal Sclerose یک بیماری عصبی است که منجر به ناتوانی سامانه عضلانی فرد بیمار می‎شود تا آنجا که با روند رو به پیشرفت خود منجر به مرگ فرد می‎شود. اکنون جنبشی در جهان به راه افتاده که به «سطل آب یخ» معروف است و اشخاص شهیر با خالی کردن آب یخ بر روی خود، نفرات جدیدی را به چالش می‎طلبند.[/]

[="DarkRed"][h=1]واکنش دختر ایرانی به چالش سطل آب یخ[/h]
تنها بانوی طلایی ورزش ایران در تاریخ المپیک و پارالمپیک گفت: بهتر است که ایرانی ها به بیماران کشور خودمان کمک کنند.

به گزارش فرهنگ نیوز ، این روزها تب حرکتی به نام "سطل آب یخ" در ایران مثل بسیاری از نقاط مختلف دنیا داغ شده است.این حرکت در حمایت از یک بیماری بسیار سخت صورت گرفته و چهره های سرشناس بسیاری با ریختن آب یخ بر روی سرشان، نه تنها اعلام حمایت کرده، بلکه کمک نقدی را نیز به حساب موسسه خیریه مورد نظر واریز کرده اند.در ایران ریختن آب یخ بر روی سر صورت می شود، اما به نظر می رسد هیچ کمک نقدی در کار نیست. در این میان نکته بسیار مهم کمک ایرانی ها به بیماران کشور است؛ کمکی که می تواند باعث نجات بسیاری از کودکانی شود که از بیماری های صعب العلاج رنج می برند.زهرا نعمتی قهرمان رقابت های تیراندازی با کمان در رقابت های پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن تنها ورزشکاری است که طی ماه های اخیر مدال طلای جهانش را برای کمک به این بیماران به انجمن بیماران سرطانی یاس در کرمان تقدیم کرد. او در این باره به خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: من این کار را در ماه مبارک رمضان انجام دادم. بدون شک طلای من بدون طلف خدا و دعای مردم بدست نمی آمد و اگر دوباره مدال بگیرم، باز هم این کار را انجام خواهم داد. نجات دادن جان انسان ها افتخار بزرگی برای هر کسی است و خوشحالم می شوم اگر این اتفاق با اهدای مدالم صورت بگیرد.وی افزود: مدالم توسط انجمن به مزایده گذاشته می شود و پول حاصل از آن صرف درمان بیماران خواهد شد.نعمتی درباره چالش سطل آب یخ در بین ایرانی ها نیز نقطه نظر جالبی داشت و گفت: چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است. من مخالف این موضوع نیستم، چون به هر حال اگر کمک کوچکی انجام شود، می تواند منجر به نجات جان یک انسان شود. اما حرف من این است که چهره های مشهور کشورمان می توانند این کار را برای بیماران کشور خودمان ایران انجام بدهند. بیماران بسیاری در ایران وجود دارند که شاید هزینه درمانشان از عهده آنها خارج است. بدون شک چنین حرکت نمادین از سوی ورزشکاران و هنرمندان نه تنها به این بیماران انگیزه مبارزه می دهد، بلکه کمک شایانی نیز به تامین هزینه درمان این افراد می کند. امیدوارم ایرانیان با چنین اقداماتی بتوانند در درمان بیماران کشورمان عزیزمان یاری برسانند.[/]

[="DarkRed"]به نظرم خیلی عجیبه:Moteajeb!:
یکم باید واقع بین باشیمplease
بجای اینکه بیایم کمک مالی به هر مریضی کنیم بیایم برای فرار از کمک مالی یک سطل اب روی خودمان خالی کنیم؟
هرچیزی که توی فیس بوک مد میشه سریع میبینیم همان رفتار را افراد سر شناس ایرانی که باید الگوئی برای همه جوانان مملکتمان باشن انجام میدن :Narahat az:
هم کمک مالی نیازه هم کمک روحی روانی
اما نه اینکه یک چیز بشه سرگرمی و تفریح؟
واقعا کمی تفکر لازمه
از دو حالت خارج نیست انجام این کار :
یا خیلی دلسوزیم و از این که دیگران مریض باشن رنج میبریم
یا اینکه راحتی زده زیر دلمان؟...... و یک تفریحی انجام میدیم و سه نفر دیگه رو هم به چالش میکشونیم؟
خدا بهتر میدونه........... که نیتامون چیه[/]

بعضي شهرهاي ايران از بي ابي دارن رنج ميبرن اون وقت اين بازيگرها و ورزشكار ها واسه معروف شدن الكي اب رو هدر ميدن عكسهاشون رو ميبينم عصبي ميشم :offlow:

حالا يه عده اي هم هستن ميان ميگن ما ايراني ها به آدماي موفق و مشهور حسوديمون ميشه.:bastan:

1 - دوستان بدونند این حرکت که موسسه برای als در نظر گرفته یه حرکت بسیار خوب هست چون یه حرکت تقریبا باحاله و باعث میشه طرف فکر کنه اخه این چالش چیه ، داستانش چیه و ... چون از هر 100 نفر توی ایران شاید یه نفر بدونه اصلا als چی هست یا علاءمش چیه ولی متاسفانه یه عده توی هرکاری دنبال پیدا کردن یه چیزی هستند تا ازش انتقاد کنند ، اینقدر سخته خوشحالی ملت رو ببینین؟
2 - انتقاد توی پست های اول به این حرکت شده بود که فکر کنم اصلیش همین بحث کمبود آب بود . خوب برادر من مثلا برو اب یخ رو توی رودخونه بریز رو سرت یا مثلا برو توی استخر بریز روی سرت یا وقتی توی حمامی و میخوای تنت رو بشوری به جای دوش اینو بریز روی سرت... آخه اینم شد انتقاد؟
3 - چرا ما سعی میکنیم هرچیزی رو به غزه و فلسطین ربط بدیم؟باور کنین همه دنیا ، نه فقط ما ، برای غزه ناراحت هستند ولی من موندم این چالش چه ربطی به غزه داره.سعی کنیم یادبگیریم هرچیزی رو سر جای خودش بهش بپردازیم.
ما برای غزه ناراحتیم و از طرفی هم با انجام این چالش یه سرگرمی خواهیم داشت

muiacir;563568 نوشت:
2 - انتقاد توی پست های اول به این حرکت شده بود که فکر کنم اصلیش همین بحث کمبود آب بود . خوب برادر من مثلا برو اب یخ رو توی رودخونه بریز رو سرت یا مثلا برو توی استخر بریز روی سرت یا وقتی توی حمامی و میخوای تنت رو بشوری به جای دوش اینو بریز روی سرت... آخه اینم شد انتقاد؟

میتونن به جای غسل استفاده کنن. نیت یک غسل مستحبی بکنن آبو بریزن رو سرشون اینجوری حروم نمیشه

خواستنم میتونن برن کنار درختی باغچه ای

ولی فکر کنم اشکالش بیشتر خوشحالی و فان بودنه یه چیزه که گفتین

muiacir;563568 نوشت:
2 - ا . خوب برادر من مثلا برو اب یخ رو توی رودخونه بریز رو سرت یا مثلا برو توی استخر بریز روی سرت یا وقتی توی حمامی و میخوای تنت رو بشوری به جای دوش اینو بریز روی سرت... آخه اینم شد انتقاد؟

دوست عزیز چندتا از این افراد مشهور یا حتی دوستای خودمون این طور رو خودشون اب ریختن؟!
اگه مشکل کم ابی نداشتیم حرکت بامزه ای بود ولی به نظر منم اینجوری فقط اب اسراف میشه...

مهمترین مشگلی که وجود داره این هستش که گویا کمک کردن ... در درون دین اسلام فقط باید برای رضای الهی باشه ... و اگر قصدش از کمک کردن ... معروف شدن باشه جلوش رو میگیرین ... یادم هست چندین ساله پیش یکی از بازیکنان فوتبال هم نسبت به این قانون متعرض شده بود ... میگفت مگه چه ایرادی داره ... یه فوتبالیست به یه بنیاده خیزیه ای کمک کنه ... و در درون محافل و مجالس نیز عنوان کنه فلان قدر به فلان موسسه یا ارگان کمک کرده . این کار هم باعث ستاره سازی میشه و هم اینکه اون افراد به یک نوائی میرسن ...

به هر حال گویا چنین اعمالی و چنین کارهایی مورد دار هستند .

[="Tahoma"][="Navy"]

محمد اعلی;562950 نوشت:
چالش سطل یخ یا کارزار آب یخ
(به انگلیسی: Ice Bucket Challenge) فعالیتی است که شامل ریختن یک سطل آب یخ روی سر یک نفر می‌شود. این فعالیت در رابطه با کمک به جامعه سرطان در نیوزلند و مؤسسه خیریه کمک به بیماران اسکلروز جانبی آمیوتروفیک در آمریکا است. این چالش به صورت ویروسی در رسانه‌های اجتماعی مطرح شد و قوانینی برای آن گذاشته شد تا افراد یا یک سطل آب یخ روی سر خود خالی کنند یا به مؤسسه خیریه موردنظر کمک کنند این چالش نیازمند نامزد کردن چند فرد دیگر برای انجام این فعالیت است که آنها ۲۴ ساعت فرصت دارند تا در این چالش شرکت کنند یا ۱۰۰ دلار به مؤسسه خیریه کمک کنند
پیت فرتز کاپیتان ۲۹ ساله تیم بیسبال دانشگاه بوستون، از سال ۲۰۱۲ مبتلا به بیماری ALS شد و نخستین کسی است که چالش سطل یخ را برای حمایت از بیماران مبتلابه ALS مطرح و از دوستانش دعوت کرد تا این حرکت را برای حمایت از مبتلایان به این بیماری انجام دهند. طولی نکشید که این دعوت تبدیل به حرکتی جهانی شد.
کمپین چالش سطل آب یخ اکنون به چالشی جهانی تبدیل شده است و بسیاری از افراد معروف جهان از سلبیریتی‌های آمریکایی و جورج بوش گرفته تا کریس رونالدوی فوتبالیست.

البته برخی نیز از پذیرفتن این کمپین خودداری کردند و به جای ریختن سطل آب یخ روی سرشان به سازمان‌های مرتبط با این بیماری کمک نقدی کردند؛ مانند اوباما رئیس جمهور آمریکا که مبلغی را به بیماران ALS کمک کرد.

برخی هم در آمریکا به دلیل کمبود آب نسبت به این کمپین انتقاد کرده‌اند. پایگاه خبری Theblaze با تیتر " آیا کسی به این موضوع فکر کرده است که چه مقدار سطل‌ یخ آب در این کمپین مصرف شده است؟" به سراغ کمپین رفت.

بنابر این گزارش، هیچ کس آگاهی بخشی کمپین آب یخ نسبت به بیماری ALS را انکار نمی‌کند اما آیا به مقدار آبی که در این کمپین به هدر می‌رود توجه کرده‌اید؟
همچنین کمپینی به نام " نه به سطل یخ آب" بوجود آمده است. اعضای این کمپین اعتقاد دارند، چالش سطل یخ دیگر موضوعی خیرخواهانه نیست و تبدیل به نوعی سرگرمی شده است، ضمن اینکه مقدار آب هدر رفت با توجه به میزان شهرت آن افزایش یافته است.


سلام
انجام امور خیر یا وساطت در آن فی نفسه خوب است
اما آنچه که باعث تاسف است این است مردم جهان در مقابل کشتار بی گناهان سکوت می کنند اما برای درمان سرطان فلان منطقه یک حرکت فرهنگی بزرگ درست می کنند
این یعنی اینکه در جهان مدعی و مغرور امروز خیلی چیزها جای خودش نیست و هرچیزی به اندازه واقعی اش اهمیت ندارد
یا علیم[/]

[="DarkRed"] علی دائی بزرگترین چالش ما بحران آب است

سرمربی تیم پرسپولیس در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص دعوت علی کریمی از وی به پیوستن چالش سطل آب یخ گفت: من در ابتدا برای همه مردم کشور و دنیا آرزوی سلامتی می‌کنم و امیدواریم بیماری‌های مختلف روزی از میان برود.

دایی گفت: ما امروز در کشور چالش‌های بزرگتری از این بیماری‌ها داریم. بزرگترین چالش ما بحران آب است که بزرگان باید در خصوص صرفه جویی مصرف آب به مردم توصیه کنند تا در مصرف آب صرفه جویی شود.

وی افزود: به نظر من برای اینکه بیاییم سطل آب یخی را روی سرمان خالی کنیم، از جیب پولی در بیاوریم و آن را به نیازمندان هدیه کنیم، بسیار مناسب تر و مفیدتر است.

سرمربی تیم پرسپولیس ادامه داد: من این کار آقایان را نفی نمی‌کنم و اعتقاد دارم که همه ما باید به بیماران کمک کنیم.[/]

[="DarkRed"]همه حرف های دوستان درست
ولی مطمئنم ازشان بپرسی حتی نمیدونن چه بیماری هستش؟
اما تبدیل به تفریح شده؟
چرا کمک مالی نکنیم؟
کمک به همه مردم واجبه ولی الان مهمترین چالش تو جهان اینه؟
خب مثلا اومدم بجای یک سطل اب دوتا سطل اب ریختم ولی چه گره ای از ان بیماران باز میکنه؟[/]

[="DarkRed"][h=2]دعوت به «چالش سطل خون»؟![/h]

«چالش سطل یخ» به گونه‌ای متفاوت به داعش رسید و یکی از اعضای این گروه تروریستی یک سطل خون بر سرش خالی کرد.

«چالش سطل یخ» یا آنچه به نام «سطل آب سرد» شناخته می‌شود و با استقبال شخصیت‌های شناخته شده جهان مواجه شد، به گروه تروریستی داعش نیز رسید.

به گزارش ایسنا ، العربیه نوشت: یکی از اعضای گروه تروریستی داعش در حالی که لباس سیاه بر تن داشت و پرچم داعش نیز پشت سر وی دیده می‌شد، سطلی پر از خون را بر سر خود خالی کرد.

این در حالی است که این چالش به گونه‌ای نامفهوم و بدون هدف از سوی این شخص انجام شده است.
چالش سطل یخ برای همدردی و کمک به بیماران ای.ال.اس در سراسر جهان و با روش ریختن یک سطل آب سرد و یخ بر سر و یا دادن کمک مالی همراه بوده است که با استقبال گسترده‌ای مواجه شد.[/]