شیخ خالد الشایع یکی از شیوخ عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر عربستان، که در برنامه ی «لقاء الجمعة» شبکه ی مبتذل «روتانا خلیجیة» صحبت می کرد طی اظهاراتی مدعی شد که:
[INDENT]شیعیان به دلیل فعالیت های سایبری و اینترنتی خود، حق استفاده از اینترنت و به خصوص موتور جستجوی گوگل را ندارند، زیرا بر اساس اخباری که بدست ما رسیده، بر ما معلوم شده است که شیعیان به منظور تبلیغ عقاید شرک آمیز خود، حرکت گسترده ای را در اینترنت به راه انداخته اند!
[/INDENT]وی در ادامه افزود: «ما با شیعیان مبارزه می کنیم و دلیل آن هم افکار شرک آمیز آنان است.»
این عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر عربستان، در خصوص نظام سوریه و دولت بشار اسد نیز گفت: «نظام حاکم در سوریه طاغوت است و بشار اسد باید از بین برود.»
خالد الشایع در پایان گفت: «ما وظیفه داریم امر به معروف کنیم، رسول الله هم در رابطه با سایر کشورها امر به معروف می کرد، برای مثال ایشان به خسرو پرویز پادشاه ایرانی نامه فرستاد، اما ما به جای نامه تسلیحات می فرستیم.»
"آنا استامو" زن مسلمان یونانی است که به عنوان اولین نامزد محجبه انتخابات پارلمان اروپا معرفی شده است. وی نماینده حزب "اکو گرین" یونان و مدیر بازاریابی و روابط عمومی انجمن مسلمانان این کشور است. آنا در یک خانواده مسیحی ارتدوکس متولد شده است و میگوید که خانواده اش زمانی که وی در 30 سالگی به دین اسلام گرویده شد، متعجب شدند. شناخته شدن مسلمانان به عنوان شهروندان قانونی و ساخت یک مسجد در شهر آتن، از جمله اولویت های مهم نخستین کاندیدای مسلمان و محجبه این کشور در انتخابات پارلمان اروپا است. مصاحبه مشرق با این فعال سیاسی مسلمان اروپایی در ادامه از نظرتان میگذرد.
***فعالیتهای سیاسی خود را چگونه و از کجا آغاز کردید؟ آنا استامو:من جدای از اینکه یک مسلمان هستم، یک فعال سیاسی هم بودهام، به ویژه در زمینه حمایت از حقوق ملت فلسطین. سالهاست عضوی از پروژه "کشتی به غزه" هم هستم. سال 2010 این پروژه از طریق به راه انداختن کاروان آزادی با کشتیها و قایقهای زیادی سعی داشت وارد غزه شود. اما پیش از آن هم با قایقهای کوچکتر سعی کرده بودیم محاصره غزه را بشکنیم. بنابراین من از مدتها قبل یک فعال سیاسی بودهام و در فعالیتهای داوطلبانه حضور داشتهام.
همه این پروژهها من را بیشتر در دنیای سیاست غرق کرد و از آنچه در دنیا اتفاق میافتد بیشتر مطلع شدم. درخواست از من برای کاندیداتوری پارلمان اروپا هم از طرف رئیس پروژه "کشتی به غزه" مطرح شد. بنابراین ما به دنبال گسترش دیدگاه خود و دست یافتن به عدالت اجتماعی در همه جای دنیا هستیم، نه تنها درون مرزهای یونان.
***آیا به خاطر حجابتان محدودیتی برایتان ایجاد نمی کنند؟
آنا استامو:خیر. ما در چارچوب قانون عمل میکنیم و هیچ تضادی بین نظریات و ایدهآلهای من با ایدهآلهای پارلمان اروپا وجود ندارد. هرجا که این پارلمان اقدامی انجام میدهد، فرصت خوبی است تا درباره مسائل عدالت اجتماعی در آنجا بیشتر آگاه بشوم. اگر جایی درباره موضوعی که به من مربوط است عادلانه عمل نکردند، معلوم میشود زمان آن رسیده که در اینباره فکر کنند. وقتی برخی افراد در پارلمان اروپا درباره عدالت اجتماعی صحبت کنند، کمکم شرایط هم در این پارلمان تغییر میکند.
***در برخی کشورها مثل فرانسه داشتن حجاب ممنوع است. در اینباره چه کاری میتوان کرد؟ آنا استامو: این ممنوعیت به دلایل سیاسی اعمال میشود. در کشور من داشتن حجاب ممنوع نیست و نمیتوان آن را ممنوع کرد، چون بخشی از جمعیت بومی یونان مسلمان هستند. بنابراین نظام قضایی یونان حجاب را بیشتر میپذیرد. البته تعصبها، تبلیغات و اسلامهراسی در یونان هم وجود دارد. اما به نظرم اکنون فرصت خوبی است تا صرفنظر از آنچه مردم میپوشند صدای آنها را بشنویم و ببینیم چه کسانی هستند.
حضور من نه تنها به عنوان یک مسلمان، نه به عنوان زنی که حجاب دارد، بلکه به عنوان یک فعال سیاسی باعث میشود تا همه گوش بدهند به اینکه مسلمانان چه حرفی برای گفتن دارند، و تنها تمرکز نکنند بر اینکه مسلمانان چه میپوشند یا چه اعتقاداتی دارند.
***اگر به نمایندگی پارلمان اروپا انتخاب شوید، برنامهتان برای مقابله با اسلامهراسی در اروپا چیست؟ آنا استامو:این وظیفه بزرگی است، چون اسلامهراسی در سراسر اروپا دارد به سرعت پیشرفت میکند. اما به نظر من این مسئله را میتوان با باز کردن جوامع و بحث باز و آزاد درباره این موضوع حل کرد. ابهامات و ترسهایی مخفی درباره مسلمانان وجود دارد، اینکه چه کسانی هستند و چه میکنند. مسلمانان همه جا هستند. حدود 20 میلیون مسلمان هماکنون شهروند اروپا هستند. تصور کنید که نیمی از این افراد زن هستند و چه تعداد از آنها حجاب دارند.
باید در اینباره بحث کرد. باید خود را نشان دهیم، پیشرفتمان را نشان دهیم، نه بر اساس دینمان، بلکه بر اساس ارزشهای انسانیمان. من تمام تلاش خود را خواهم کرد تا به مردم نشان دهم مسلمانان که هستند، چه میکنند، چه نیازهایی دارند. اما آنچه از نظر من برای مقابله با اسلامهراسی مهمتر است، این است که به مسلمانان کشور خودم بیاموزم تا خودشان بیشتر فعال شوند. میخواهم آنها را بیشتر در فعالیتهای داوطلبانه حاضر ببینم.
به عنوان مثال، یونان اکنون دچار بحران اقتصادی است. من از مسلمانان انتظار دارم فعالتر باشند و بیش از پیش خود را وارد جامعه کنند، نه اینکه در جوامع کوچک خود بمانند و درباره مشکلات داخلیشان شکایت کنند. این مسئله باید دو طرفه باشد. از یک طرف شهروندان اروپا ببینند مسلمانان چه کسانی هستند و چه نیازهایی دارند و از طرف دیگر مسلمانان باید فعالتر و پویاتر شوند.
***به نظر شما علاوه بر نقش غیر فعال مسلمانان، موانع دیگر مثل لابی صهیونیستی و سایر دشمنان مسلمانان در اروپا و غرب در این زمینه مؤثر نیستند؟ آنا استامو: سیاست خارجی اتحادیه اروپا مشکلات زیادی دارد که باید آنها را رفع کند. به نظر من دلیل آن هم مشکلات داخلی است که در این اتحادیه وجود دارد. من نمیتوانم بگویم اگر حزب من وارد پارلمان اروپا شود این مسائل را بلافاصله حل میکند، چون آنچه لابیها انجام میدهند از دههها پیش در جریان بوده است، در حالی که مسلمانان آنگونه که باید فعال نبودهاند. اگر از همان ابتدای تشکیل پارلمان اروپا مسلمانان در آن فعالیت میکردند، مسائل کنونی را نداشتیم.
متأسفم که میبینم به خاطر حقوق بشر افراد را متهم میکنند، اما خودشان اعتقادی به حقوق بشر ندارند. مثلاً نمیبینم که کشورهای اروپایی نسلکشی در کشور برمه یا دموکراسیهای آفریقای مرکزی را محکوم کنند، بلکه فقط میخواهند به کشورهای دیگر حمله کنند. این یعنی سیاستهای دوگانه درباره کشورهای دیگر.
مثلاً درباره کشور شما، حالا که تحریمها کمتر شده است، همه کشورهای اتحادیه اروپا میخواهند با ایران ارتباط برقرار کنند. بنابراین از یک طرف ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکنند، که به نظر من جنبه سیاسی دارد، اما از طرف دیگر میخواهند در همین کشور سرمایهگذاری کنند. من خودم در ایران بودهام و میدانم که در این کشور زنان با مردان بیشتر برابر هستند تا در کشور من.تعداد اعضای زن پارلمان ایران از کشور من بیشتر است، این فرضیه که زنان ضعیفتر هستند در ایران وجود ندارد. اما تبلیغات رسانهای در اروپا نمیگذارد اینگونه دیدگاهها وارد کشورهای اروپایی شوند. این وضعیت باید به تدریج عوض شود.
***درباره سفرتان به ایران بگویید. چه زمانی و چرا به ایران سفر کردید؟ آنا استامو: من برای حضور در چندین کنفرانس به ایران سفر کردهام. واقعاً موفقیتهایی را ستایش میکنم که مردم ایران علیرغم تحریمهای بسیار شدید به دست آوردهاند. من خودم یک نفر هستم و شاید نظر شخصی خودم را بگویم، اما همراه با چند نفر دیگر از دانشگاههای یونان به ایران سفر کرده بودیم و آنها هم به شدت شگفتزده شده بودند و ناراحت بودند که رسانههای یونانی تصاویری کاملاً متفاوت را از ایران مخابره میکنند. تا جایی که وقتی به ایران سفر کردیم، باورشان نمیشد و میگفتند این چه کشوری است! چهقدر پیشرفته است. البته نمیگویم که مشکلی وجود ندارد، هیچ کشوری در دنیا بدون مشکل نیست. اما ایران بسیار پیشرفته است و هم از نظر هنر و هم از نظر علم در سطح بالایی قرار دارد.من خودم دوست دارم بیشتر درباره ایران یاد بگیرم. هر وقت فرصت پیدا کنم، به ایران سفر میکنم، چون باعث پیشرفت خودم میشود. من صادقانه بهترین تصویر را از ایران در ذهن خود دارم.
***به نظر شما تأسیس یک لابی اسلامی در پارلمان اروپا برای حمایت از کشورها و ارزشهای اسلامی در دنیا چه اندازه مهم است؟ آنا استامو: نمیدانم آیا تأسیس یک لابی واقعاً آن چیزی است که مسلمانان نیاز دارند یا نه. به نظر من اگر چندین مسلمان از کشورهای مختلف به عضویت پارلمان اروپا دربیایند، شاهد تغییر در سیاستهای این پارلمان خواهیم بود، چون ارزشهای اسلامی اگر به آنها عمل شود، نه اینکه آموزش داده شوند، یعنی به جای آنکه اسلام را تبلیغ کنیم، اسلامی زندگی کنیم، آن وقت میتوانند روی همه تأثیرگذار باشند. برای تأثیرگذاری نیازی به تأسیس لابی نیست، نه نظر من این کار تأثیری در اروپا نخواهد گذاشت.
مردم اروپا به چیزی شفاف نیاز دارند، نیازی ندارند به اینکه بدانند یک فرد چه اعتقاداتی دارد. افرادی در اروپا هستند که هیچ دینی ندارند. اما فردی که ارزشهای اسلامی را داشته باشد میتواند به همه احترام بگذارد. به این ترتیب میتوان بر تمام اروپا تأثیر گذاشت، نه فقط بر کشورهای اسلامی. خود اروپاییها باید به وضوح ببینند که به نفعشان است که اعضای مسلمان در پارلمان این قاره حضور داشته باشند.
همچنین میتوان روابط را هم تقویت کرد. تصور کنید اگر مسلمانان در پارلمان اروپا حضور داشته باشند، چه اندازه اقتصاد پیشرفت میکند. میتوانیم به عنوان مثال تورهایی به ایران یا کشورهای مسلمان دیگر بفرستیم، که باعث افزایش سرمایهگذاری و همکاریهای متقابل شود. باید این درها را باز کرد. و اروپا به این درهای جدید نیاز دارد، به جاهای جدید و شیوههای جدید برای سرمایهگذاری در اقتصاد و علم نیاز دارد.
این حوزههای جدید از طرف شرق باید بیاید، دیگر نمیتواند از سمت غرب بیاید. بازارهای جدید و آیندهدار بازارهایی هستند که در حال پیشرفت هستند و اکنون کشورهای شرقی هستند که دارند پیشرفت میکنند، کشورهای مسلمان هستند که به سرعت در حال پیشرفت هستند.
آیا مطلبی هست که بخواهید در انتها به مخاطبین ایرانی این مصاحبه بگویید؟ فقط میخواهم بگویم که من بسیار مفتخرم از اینکه با ایران دوست هستم. و واقعاً ستایش میکنم آن چه را که شما علیرغم تحریمها به دست آوردهاید و اگرچه برخی از مردم ایران تصور میکنند فشار تحریمهای روزافزون بر ایران بسیار زیاد است، اما باید بدانید که شما بسیار، بسیار جلوتر از اروپا هستید. به همین خاطر است که در اروپا درباره ایران زیاد صحبت میشود، چون شما بسیار پیشرفته هستید.
همینگونه ادامه دهید و به قدرت خود اعتقاد داشته باشید. هیچکس نمیتواند به مردم ایران تلقین کند که قدرتمند و باهوش نیستند. من واقعاً کشور شما را ستایش میکنم.
به گزارش خبرگزاری مهر، مجید مجیدی کارگردان فیلم سینمایی«محمد» (ص) با بیان این مطلب در نخستین روز از اولین دوره برپایی جشنواره بینالمللی فرهنگی ــ هنری اهلبیت(ع) که با عنوان جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) برگزار شد، گفت: انجام دادن کار برای حضرت رسول(ص) و حتی حضور و قدم برداشتن در این راه مانند رحمتی است که بر فرد نازل شده است. من توفیق این را داشتم که چند سال از عمرم را صرف این پروژه کنم. در این چند سال هجمههای زیادی به پیامبر صورت گرفته و زمانی که دلایل این هجمهها را از طرف ابوسفیانها و ابوجهلهای زمان بررسی میکنیم به این موضوع میرسیم که آنها نگران این هستند که این دین با دنیای زر و زور آنها مغایر است.
مجیدی در ادامه افزود: امروز دنیا در جهل مرکب قرار دارد و فقط رنگ این جهل عوض شده و جهل مدرن به وجود آمده است. مخالفان اسلام میترسند که حقیقت اسلام ناب محمدی برای همه دنیا عیان شود و آنها دنیای خود را از دست بدهند. آنها از اسلام در کشورهای مختلف وحشت و ترور را نمایش میدهند، چهبسا که اسلام در خود کشورهای جهان اسلام مظلومتر از دیگر نقاط دنیاست. ما شاهدیم که اهداف پیامبر در کشورهای اسلامی مغفول میماند، در این شرایط ما باید چه توقعی از دشمنان داشته باشیم.
کارگردان فیلم سینمایی محمد(ص)متذکر شد: پیش از اینکه جفا در حق پیامبر صورت گرفته باشد با اینگونه رفتارها جفا در حق بشریت شده است چرا که آنها شان و منزلت عالم را کتمان کردهاند. من اعتقادم بر این است که باید بهترین امکانات را صرف این مسیر بزرگ کنیم و نباید فقط به ارائه همایشها و آثار اکتفا کنیم. چرا که دنیای امروز از طریق هنر و بهخصوص سینما در حال ارائه اهداف خود است. همانطور که صهیونیستها اهداف خود را از این طریق به مردم دنیا میرسانند ما نیز باید روی این تکنیک سرمایهگذاری کنیم.
مجیدی در مورد شهرکی که در زمان ساخت این فیلم ساخته شده است، گفت: این شهرک تا 30 سال کاربرد خواهد داشت و از طریق آن میتوانیم فیلمهای مختلفی را تولید کنیم.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که کار ما در حوزه دین با بیانیه و ابلاغیه جلو نمیرود، گفت: در مورد پیامبر اعظم(ص) تاکنون فقط دو فیلم ساخته شده است در حالی که وجود اقیانوس بزرگ پیامبر در یک فیلم نمیگنجد و با بیانیه و ابلاغیه کارهای ما در حوزه دین جلو نخواهد رفت در حالی که ما هنرمندان و استعدادهای زیادی را در این حوزه داریم.
کارگردان فیلم سینمایی محمد(ص) در پایان گفت: ظرف 4 یا 5 ماه دیگر این پروژه سینمایی به پایان خواهد رسید و به نمایش عمومی میرسد. در این فیلم سعی کردیم تا وحدت بین مسلمین را نمایش دهیم، همچنین این فیلم بیشتر به مقطع کودکی پیامبر(ص) پرداخته است.
به گزارش کرمانشاه فروم به نقل از خبرگزاری فارس آیت الله محمدحسین معصومی زرندی، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری ساعتی پیش دارفانی را وداع گفت.
ایشان از علمای برجسته و صاحب نام کشور بود.
کرمانشاه فروم به نقل از ویکی پدیا می نویسد : ایشان از کودکی تا نوجوانی یعنی تا ششم ابتدایی را در محل و در شهر زرندیه ساوه گذرانده و نظام قدیم را با معدل بالا کسب
نمودند. به دلیل علاقه وافر پدر به روحانیت و تشویق ایشان به شهر مقدس قم عزیمت نموده و به تحصیل علوم دینی اشتغال یافتند . با توجه به هوش و علاقه سرشار دروس
مقدمات و سطح حوزه را گذرانده و به زودی به درس خارج را یافتند .
محمد حسین زرندی نماینده ولی فقیه سابق کرمانشاه و نماینده مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری می باشد او يکی از
افرادی بود که همواره از سوی سازمان منافقين هم مورد هجوم قرار می گرفت به طوری که بر اساس روايت های اهالی کرمانشاه در سال ۶۷ و در زمان عمليات مرصاد گروه رجوی
تهديد کرده بود که در صورت پيروزی در اين حمله نخستين کسی را که اعدام خواهند کرد، آيت الله زرندی است.
اساتيد :
حضرت آيت الله زرندی دروس مقدمات و سطح را نزد اساتيد بزرگواری چون حضرات آيات فکور , سلطاني و اشعری تلمذ نمودند و دروس خارج فقه و اصول را نزد حضرت آيت الله العظمي
امام خميني (ره) به مدت هشت سال و حضرت آيت الله العظمي بروجردی به مدت سه سال و خارج مکاسب را نزد حضرت آيت الله العظمی اراکی و دروس فلسفه (منظومه) را نزد
حضرت آيت الله حاج آقا رضا صدر و بخشی از اسفار و شفاء را نزد مرحوم علامه حضرت آيت الله العظمي محمد حسين طباطبايی گذراندند .
آیت الله محمدحسین زرندی، نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرنگان رهبری در روز پنجم خرداد نود و سه به لقا الله پیوست.
ایشان به مدت 23 سال به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در این شهر حضور داشت.
به گزارش «شیعه نیوز»، یک مقام عالیرتبه عربستان در مصاحبه با پایگاه خبری "الخبرپرس" لبنان گفت: حال "بندربن سلطان" که از روزهای نخست سال جاری هیچگونه تصویری از او منتشر نشده پس از تشخیص پزشکی که از رسیدن نوع پیچیدهای از سم به رگهایش حکایت دارد، رو به وخامت گراییده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از نظر پزشکی جلوگیری از سم وارد شده به بدن "بندر بن سلطان" غیرممکن است افزود: تاکنون پادزهر این مسمومیت به دست نیامده است.
این مقام مسئول عربستانی با بیان اینکه "بندر بن سلطان" در طول روز هوشیاری خود را از دست میدهد و طی هفتههای اخیر بسیار نحیف شده است اضافه کرد: این چیزی است که منجر به عدم انتشار تصاویر او در رسانهها طی پنج ماه گذشته شده است.
این منبع آگاه تاکید کرد: شمار محدودی از شاهزادگان نزدیک به "بندر بن سلطان"، او را در یکی از کاخهایش در شهر آگادیر در مراکش دیدار میکنند اما سمی که رییس سابق سرویس اطلاعاتی عربستان با آن مسموم شده از نوع مهلک بوده که به کُندی در رگهای فرد بیمار وارد شده و تمامی سلولهای عصبی او را قبل از مرگ از بین میبرد.
این پایگاه لبنانی در پایان نوشت: مسمومیت "بندر بن سلطان" بر این نکته اشاره دارد که هر کسی که او را مسموم کرده قصد انتقامگیری داشته وگرنه از سمی استفاده میکرد که به سرعت او را میکشت.
یکی از حاجتهای من در زیارت اربعین که پیاده بسوی ارباب میرفتم به درک واصل شدن این ملعون بود که به حمدالله با این خبر در مورود استجابت قرار گرفته برای تعجیل در به درک واصلش این ملعون خبث که صلواتی بفرستید.
یک استاد دانشگاه آمریکایی و مسئول یک پایگاه اطلاع رسانی پس از دیدار با آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و شنیدن بیانات ایشان تاکید کرد که در چند ثانیه از اظهارات رهبر ایران، حقایقی نهفته است که در ساعت ها سخنرانی سران غرب وجود ندارد.
پایگاه خبری "وترنز تودی" Veterans Today نوشت: "کوین بارت" استاد سابق دانشگاه "ویسکانسین" آمریکا و مسوول این پایگاه خبری در مقاله ای با عنوان "دشمن را بشناس"، به شرح دیدارش با رهبر انقلاب در روز عید مبعث پیامبر اکرم(ص) پرداخت و به گزیده هایی از سخنرانی ایشان در خصوص محورهای استناد به اندیشه وتفکر ، تلاش دشمنان برای تفرقه افکنی، ضرورت شناخت دشمن واقعی ، ایران هراسی، شیعه هراسی و متوقف نشدن بیداری اسلامی اشاره کرد.
بارت در این مقاله آورده است: سال ها بود که در یک سخنرانی سیاسی شرکت نکرده بودم؛ اما می توانم بگویم که در پنج ثانیه از سخنرانی آیت الله خامنه ای حقایقی وجود دارد که در افزون بر پنج ساعت از سخنرانی سیاستمداران غربی وجود ندارد.
این استاد دانشگاه آمریکایی رهبر ایران را انسانی راستگو توصیف کرد که تمام هم و غمش حقیقت وعدالت است.
وی افزود: دلیل تلاش رسانه های جمعی تحت سلطه صهیونیست ها برای برانگیختن نفرت علیه ایران این است که رهبران ایران بر خلاف رهبران غربی از ارزش های معنوی برخوردارند و از این رو نمی توان آنها را به زانو درآورد.
منبع: ایرنا
[h=1][/h] [h=3]کنگره شهیده "فوزیه شیردل" برگزار میشود [/h]
[/HR] [/HR]
فرنگیس الماسی گفت: این کنگره به مناسبت انتخاب شهیده فوزیه شیردل به عنوان شهیده شاخص سال جاری از سوی سپاه پاسداران برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال برنامههای بزرگداشت شهیده فوزیه شیردل در همه استانها برگزار میشود. این کنگره به طور شاخص در کرمانشاه برگزار خواهد شد.
به گفته الماسی، در این کنگره ضمن تجلیل از خانواده این شهید گرانقدر تلاش میشود تا نسبت به نمایش صحنه پاوه اقدام شود.
وی با اشاره به در حال تدوین بودن کتاب زندگینامه این شهیده، گفت: در صورت اتمام تدوین کتاب رونمایی از آن را در این کنگره در برنامه داریم.
الماسی رونمایی از یادمان زنان شهیده در بلوار زن را از دیگر برنامههای حاشیه ای کنگره شهیده فوزیه شیردل در کرمانشاه عنوان کرد و افزود: به همین مناسبت یکی از مدارس کرمانشاه به نام این شهید گرانقدر نامگذاری خواهد شد.
وی برپایی چادرهای پزشکی به مدت یک هفته در پنج منطقه محروم استان به همراه ویزیت رایگان مراجعان را از دیگر برنامههای مراسم بزرگداشت شهیده فوزیه شیردل در کرمانشاه برشمرد.
راهی آسمان شد
سال 58، پاوه در چنگال منافقین و حزب خلق گرفتار بود. دکتر چمران در مرداد ماه دستور خالی کردن بیمارستان قدس پاوه را داده بود اما فوزیه و دوستانش تا تخلیه کامل بیمارستان دست نگه داشته بودند. خاطرات آن روز بخوبی در یاد همکاران و دوستان فوزیه نقش بسته و ماندگار شده است :
«دکتر چمران گفته بود که زنان از بیمارستان بروند و فقط مردان پزشک و بهیار و پرستار بمانند. نمیخواست زنان اسیر شوند و مشکلی برایشان پیش بیاید.»
پرستار وارد اتاق شد و داد زد: «بدوئید، مجروحا رو ببرید بیرون» و ناگهان تعجب کرد و گفت :« وا فوزیه تو هنوز اینجایی بیمارستان توی محاصره است ، این همه کشته و مجروح دادیم عجله کن.»
عذرا با کنایه گفت: «فوزیه خانم حالا که داری خودت را برای مهمانی آماده میکنی لطف فرموده چند تا از این خرماها را هم نوش جان بفرمائید چون معلوم نیست این محاصره چند روز طول بکشد. شاید حالا حالاها هم خبری از کمکی که گفتن درراه است نباشد. خود آقای چمران هم گیر افتاده. بیا همین یه خرده خرما را، چند تایش را تو بخور چند تا هم بگذاریم برای ایران خانمحمدی. اصلاً از یه ساعت پیش تا حالا معلوم نیست کجاست دو بار تیر از بغل گوشش رفت . همین ظهری هم اگر تیر به کمد کمونه نکرده بود . سرش داغون شده بود. بیا این خرما را بگیر، بیا.
فوزیه گفت: «روزه ام، عذرا جان! کسی که قرار است مهمان خدا باشد، دلش غذاهای دنیایی را نمی خواهد. سفره مهمانی خدا در محوطه ی بیمارستان، در محل ضد و خورد پاسداران و دمکرات ها پهن است، خدایا من را بطلب، خدایا من را بخواه. خودت گفتی اگر کسی من را بخواهد خودت گفتی اگر کسی من را صدا کند، اجابتش می کنم. خدایا به مظلومیت پاسدارانی که منافقان سر از بدنشان جدا کردند، خدایا به پاکی خون هایی که از صبح تا به حال در این منطقه به دفاع از دین تو ریخته شده، مرا بخواه مرا بطلب آماده ام ، اشهد ان لا اله الا الله، اشهد ان محمد رسول الله»
عذرا داد کشید: «فوزیه بیا، بسه دیگه، چت شده دختر! باید توی محو طه، پشت وانت دراز بکشیم تا هلیکوپتر بیاد و ما را ببره. امنیت نیست بدو «خانمحمدی» منتظر ما مونده بدو، الآنه که بیمارستان را روی سرت خراب کنند، بدو».
دقایقی بعد ....فوزیه شیر دل، عذرا نقشبندی، ایران خانمحمدی ... عقب وانت دراز کشیده اند، چشمهای آقا «سید عبدالرحمن» پر از اشک بود وقتی که ملافه سفید را روی آنها می کشید. فقط توانست بگوید : خدا پشت و پناهتان ...
صدای دو نفر از حزب مجاهد خلق به گوش رسید: هر دو روی تپه ای که بیمارستان را زیر نظر داشته باشند سنگر گرفته بودند.
یکی از آن دو نفر گفت: «جمشید، جمشید اونا که عقب تویاتو گذاشتن جنازه نیستن پسر زنده اند.»
هوشنگ جواب داد: «تو کاری به زنده یا مرده بودنشون نداشته باش! گفتن بزن، تو هم بزن کاک جابر گفته، همه فشنگ ها خلاص، فدای وجودش، زنده باد خلق! فشنگ ها خلاص، مرده و زنده را بزن رفیق...»
فوزیه با شنیدن صدای هلی کوپتر خودی، از جا بلند شد. دست تکان داد و کمک خواست: «کمک... ما را نجات بدهید!»
در آسمان جاودان شد
ناگهان رگباری پهلوی فوزیه را شکافت. از درد، عرق بر پیشانی و پشت لبش نشست. اشک گونههایش را خیس کرد و خون کف تویوتا را ... رنگ لاله های دشتی کرد.
فوزیه شیردل، بهیار سپید پوش چون پرستویی خونین بال از شهری دود زده که بوی نفاق آن را پر کرده بود به سوی آسمان آبی پر کشید. او در حالی که روزه بود، به ضیافت افطار خداوند نائل شد.
ساعتی بعد دکتر چمران به صورت رنگ پریدهی پرستار جوان که تازه به شهادت رسیده بود، نگاه کرد. تأسف وجودش را پر کرد، نالید: «سریع زخمیها و شهداء را از اینجا دور کنید.»
دستور را اجراء کردند. هلیکوپتر از زمین بلند شد. رگبار گلولهها به طرف بدنهی آن، خلبان را دستپاچه کرد. پروانهی هلیکوپتر با تپه جنوبی برخورد کرد و شکست. هلیکوپتر به زمین نشست و دقایقی بعد دوباره بلند شد. باران گلوله از پشت تپهها به طرفش میبارید.
پرههای آن با دیوارههای تپه برخورد میکرد. یک دفعه کابین متلاشی شد. خلبان و کمکخلبان، وحشتزده و دستپاچه، در صدد نجات جان خود و مجروحان بودند. با ضربه بعدی پای خلبان و کمکخلبان در داخل کمربند صندلی گیر کرد و بدنشان به بیرون آویزان شد. با لرزش هلی کوپتر و تکانهای شدید، همه مجروحان به شهادت رسیدند.
جسد فوزیه از کابین هلیکوپتر آویزان شد. پاهایش داخل بود و بدنش آویزان بیرون شده بود. روپوش سفید او که سرخ شده بود در هوا تکان میخورد.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: ما به مسئولان سعودى هشدار مىدهیم که اینگونه حرکتهاى تند احساسات همه شیعیان دنیا و پیروان مکتب اهل بیت (ع) را به شدت جریحهدار مىکند و پیامدهای سوئی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله مکارم شیرازی در بیانیهای نسبت به آنچه در کشور عربستان سعودى مىگذرد، اظهار کرد:
اخبار وحشتناکى از طرز رفتار مسئولین سعودى نسبت به شیعیان احصا و قطیف مىرسد. جمعى از بزرگان علماى آنها را به جرم آزادىخواهى در انجام مراسم مذهبى به زندان افکندهاند و تضییقات فراوانى براى آنها به وجود آوردهاند و از همه وحشتناکتر اینکه زمزمه صدور حکم اعدام براى شیخ بزرگوار عالم معروف منطقه، شیخ نمر به گوش مىرسد.
در بیانیه مرجع تقلید شیعیان آمده است: ما به مسئولان سعودى هشدار مىدهیم که اینگونه حرکتهاى تند احساسات همه شیعیان دنیا و پیروان مکتب اهل بیت (علیهم السلام) را به شدت جریحهدار مىکند و پیامدهاى سوئى دارد.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است: حاکمان سعودى به جاى این تشددها خوب است به درد دل آنها گوش دهند. آنها حقوق از دست رفته خود را مىخواهند. آنها آزادى در انجام مراسم مذهبى خود را طلب مىکنند. آنها به کشور خودشان علاقه دارند. کدام عقل و منطق اجازه مىدهد که در برابر این خواستهاى مشروع آنگونه رفتار شود؟
در بیانیه آیتالله مکارم شیرازی خاطرنشان شده است: ما تعجب مىکنیم نهادهاى حقوق بشر دنیا چرا در اینگونه موارد که موافق میل دولتهاى سلطهگر است، سکوت مىکنند؛ ولى اگر کمترین حرکتى در کشورى که هماهنگ با آنها نیست، رخ دهد، فریادشان بلند مىشود؟
در این بیانیه تاکید شده است: به هر حال تکرار مىکنیم صدور حکم اعدام براى یک عالم بزرگ منطقه چیزى نیست که براى مراجع شیعه و بزرگان مکتب اهلبیت(علیهم السلام) و تمام علاقهمندان به آنها در سراسر جهان قابل تحمل باشد.
وب سایت واتیکان اینسایدر ( وابسته به خبرگزاری رسمی واتیکان)
مجمع دفاع از ایمان کاتولیک، مون سینیور "جوزف وزولوزکی"سفیر سابق واتیکان در جمهوری دومنیکن را به جرم آزار جنسی به کودکان خلع لباس کرد. این نخستین باری است که یک سفیر واتیکان با مقام اسقفی به جرم آزار جنسی به کودکان محکوم شناخته می شود. در ماه های قبل دو کمیسیون سازمان ملل علیه وی اظهار نظر کرده بودند. وزولوزکی بین سال های 2008 تا 2013 هنگامی که سفیر واتیکان در جمهوری دومنیکن بود متهم به رابطه نامشروع با کودکان شد که اسقف اعظم این کشور واتیکان را در جریان این موضوع قرار داد که بلافاصله دبیرخانه واتیکان او را به واتیکان احضار و از مقام خود بر کنار کرد. از آن زمان واتیکان تحقیقات خود در مورد او را آغاز و در روزهای اخیر وزولوزکی را به جرم آزار جنسی کودکان خلع لباس کرد.
ممنوعيت ازدواج کشيشهاي کليساي کاتوليک يا قانون سوليبات در قرن پنجم میلادی در مجمع کارتاژ به تصویب رسید که به موجب آن کشیشان متأهل باید از همسران خود جدا شده و از آن پس هر کس می خواهد در کسوت کشیشی به خدا خدمت کند نباید ازدواج کند . به همین علت بسیاری از مقامات کلیسای کاتولیک معتقدند که قانون منع ازدواج بین خادمان این مذهب، ریشه در مسیحیت ندارد و یک بدعت می باشد و تا زمانی که این منع برداشته نشود، فساد زیرزمینی بین خادمان کاتولیکی و قربانی شدن شمار بیشتر کودکان ادامه خواهد یافت. چندی پیش نیز اسقف کارل گراف رییس کلیساهای کاتولیک برن سوییس مخالفت خود را با اجباری کردن قانون ممنوعیت ازدواج کشیش ها اعلام کرد و گفت: باید این قانون برچیده شود و متعاقب آن هزاران کشیش از سراسر جهان طی درخواستی از پاپ فرانسیس درخواست کردند این ممنوعیت را لغو کند اما پاپ با این درخواست موافقت نکرد . بحران کودک آزاری جنسی کشیشان و انحراف اخلاقی که با جلوه همجنسگرایی تبلور یافته است، بزرگترین ضربه را به جایگاه این مذهب بین یک میلیارد و 200 میلیون نفر پیرور آیین کاتولیک وارد کرده است.
دانشمندان آلمانی در مطالعات خود به دنبال پاسخ به این پرسش هستند که آیا تماشای فیلمهای مستهجن مغز را کوچک میکند؟ اثرات فیلم های غیر اخلاقی
به گزارش جنگ نرم وعملیات روانی؛ دانشمندان «موسسه تکامل انسان» ماکس پلانک در برلین پژوهش خود را بر روی ۶۴ مرد بین ۲۱ تا ۴۵ سال انجام دادند.به این افراد گفته شد که چنین مطالعه علمی شامل اندازهگیری تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (ام آر آی) است. بعدها به آنها طی تماسی تلفنی اعلام شد که فیلم مستهجن بخشی از تحقیق خواهد بود با این حال، هیچ یک از آنها از این مطالعه انصراف نداد.
شرکتکنندگان پرسشنامههایی را پر کردند و میزان تماشای فیلمهای مستهجن توسط خودشان را مشخص کردند. پاسخهای دریافتی نشان داد این اشخاص اندکی بیش از چهار ساعت در هفته را به تماشای چنین فیلمهایی اختصاص میدهند. سپس هنگامی که به آنها تصاویر واضح فیلم مستهجن به همراه تصاویر غیرمستهجن افرادی در حال ورزشکردن، نشان داده شد، مغز سوژهها با فناوری ام آر آی اسکن شد.
یافتههای حاصل نشان میدهد حجم ماده خاکستری هسته کودات سمت راست (right caudate) ورقه striatum مغز با تماشای زیاد فیلم مستهجن کمتر میشود. افزون بر این، زمانی که فیلم مستهجن به شرکتکنندگان نشان داده شد، ام آر آیها کاهش کارکرد بخشی از مغز را نشان داد که انگیزه را پردازش میکند.
با این حال هنوز این پرسش برای دانشمندان مطرح است که آیا مردان با striatum کمتر به دنبال تماشای فیلمهای مستهجن هستند یا این که تماشای چنین فیلمهایی مغز را کوچکتر میکند.به گفته این محققان، افراد دارای حجم پایینتر striatum به محرک خارجیتری برای تجربهکردن لذت نیاز دارند و بنابراین ممکن است از فیلم مستهجن در این زمینه استفاده کنند که این امر احتمالا به نوبه خود به مصرف بیشتر چنین فیلمها میانجامد.
دانشمندان حاضر در این تحقیق معترفاند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز دارند.جزئیات نتایج حاصل در مجله JAMA Psychiatry منتشر شد.
وزیر خارجه کشورمان در دیدار دو جانبه خود با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از فتوای رهبر انقلاب مبنی بر حرام دانستن تولید سلاح هسته ای با استدلال جالب توجهی دفاع کرد.
به گزارش جهان نیوز، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان هنگام بازگشت از آخرین نشست وین در میان خبرنگاران در هواپیما روایت جالبی از گفتگوی خصوصی خود با کاترین اشتون درباره ضمانت اجرایی صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای کشورمان اعلام کرد.
کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وی خواستار ضمانت عینی برای عدم دستیابی به سلاح هسته ای شد که محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به استناد فتوای رهبری مبنی بر حرام دانستن تولید سلاح هسته ای به کاترین اشتون اطمینان به عدم تولید این سلاح را اعلام نمود.
اما کاترین اشتون از وی سندی محکم خواستار شد که محمد جواد ظریف در پاسخ به وی می گوید: در این سالن خبرنگاری وجود ندارد؛ همینطور عکاسی هم حاضر نیست. درست است؟ که اشتون تایید می کند.
وی می افزاید طبق اطلاع شما بنده در کشور آمریکا زندگی کرده ام و درس خوانده ام و با سبک زندگی شما آشنا هستم. درست است؟ که باز هم با تایید اشتون مواجه می گردد.
ظریف می افزاید پس می توانم به راحتی به دور از هر اطلاعی از دیگران و رسانه ها با شما مصافحه داشته باشم اما از این کار به دلیل دینی اجتناب می کنم. این مورد همان دلیل ما مسلمانان بر پیروی کردن از فتوای مرجع تقلید تشیع است.
به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله،طلاب حوزه علميه آيت الله ايرواني براي برگزاري تجمع اعتراض آميز نسبت به عملكرد رسانه ملي در پارك ملت و درمقابل سازمان صدا و سيما فراخوان دادند تا در راستاي عمل به وظيفه شرعي ، اصل ۸ قانون اساسي و بند م وصيت نامه امام خميني ، صداي اعتراض امت حزب الله را به شيوه عملكرد رسانه ملي به گوش مسئولين اين سازمان ، برسانند.
براساس اعلام ثبت شده در پايگاه اطلاع رساني حوزه علميه آيت الله ايرواني ، اين تجمع ، با شعار مطالبه از صدا و سیما و مسئولین کلان فرهنگی مورخ شنبه ۲۱/۴/۱۳۹۳ مصادف با روز ملی حجاب و عفاف و نیز شب میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام) رأس ساعت۱۷:۳۰در خیابان ولیعصر (عج) جنب صدا و سیما (درب اصلی پارک ملت) برگزار می گردد.
نهضت طلبگی اقامه جماعت صبح در مساجد کلان شهرها
نویسنده : حجت الاسلام جعفری
منبع:9day.ir
1. «سحر» با کیفیتترین موعد تقویم شبانهروزی است. «سحر» موقعیت عالیترین تکاپوهای عقلی و نابترین تلألوهای روحی است. «سحر» بهترین بازة زمانی ارتزاق مادی و معنوی است. «سحر» کانون فعالیت و جدّیت اغلب سعادتمندان دنیوی و اخروی تاریخ است. «سحر»، در سبک زندگی اسلامی، جشنواره انواع ریز و درشتی از عبادتها و زیارتهاست و آوردگاهی است که در آن امکان غلبه خیر به شر و انسان بر شیطان بسیار افزون میشود. اسلام، سحر را به نقطه ثقل عبادت و تربیت شبانهروزی تبدیل کرده و باکیفیتترین عبادات خود را در کیفیترین آنات آن قرار داده است.
2. قدرشناسی از«سحر» در فرهنگ عمومی ایرانیان، البته همتراز با جایگاه آن در فرهنگ اعتقادی ایشان نیست. عموم ایرانیان، خصوصاً جمعیتهای شهرنشین، علیرغم باور درونی خود به اهمیت راهبردی «سحرخیزی» در تدبیر جنبههای مادّی و معنوی زندگی، امّا در جلوه بیرونی، فاصله زیادی با فرهنگ معنوی و حتی مادّی سحرخیزی دارند. بیشترین آمار مربوط به قضاء نماز در ایران مربوط به نمازهای صبح است. حتّی اغلب مؤمنینی که مقیّد به نماز جماعت هستند، کمتر تلاش میکنند تا فریضه صبح را به جماعت و در مسجد برگزار کنند. این واقعیت تلخ علیرغم غلظت کمتر امّا در امامان جماعت نیز دیده میشود، چنانچه اغلب ایشان برای امامت فریضه صبح کمتر از امامت فریضه ظهر و عصر یا مغرب و عشاء اشتیاق نشان میدهند. جالب اینکه فرهنگ مسجدداری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اکثر مساجد کشور علیرغم فعالیت قابل توجه در موعد ظهر و مغرب، امّا در وقت صبح تعطیل و چراغ خاموشند. این یک واقعیت دردناک است که سنّت اقامه نماز شب و متصل کردن آن به جماعت صبح و سپس همّت به سایر عبادات و زیارات بینالطلوعینی از بسیاری مساجد ما رخت بربسته است و ظاهراً عزم همهجانبهای هم برای احیاء آن وجود ندارد.
3. با این حال به نظر میرسد که حلّ سطوح قابل توجهی از این چالش فرهنگی، علیرغم فراگیری و گستردگی آن، چندان دشوار نیست. طرح پیش رو متضمن ایدهای ساده ولی کاربردی برای حل سطوحی از این معضله است. چه بسا با هزینهای اندک بتوان ظرفیت جماعت صبح را حداقل در شهرهای بزرگ 50% افزایش داد. اجرای این ایده، خصوصاً در کلان شهری مثل تهران- که به برکت انقلاب اسلامی و طی دو دهه گذشته صاحب دهها حوزه علمیه کوچک و بزرگ در مناطق مختلف آن شده است- از سهولت بیشتری برخوردار است. بدین ترتیب که برروی نقشه جامع تهران، در مرحلة اول ، محل حوزههای علمیهای که طلبه حجرهنشین دارند مشخص شود. در مرحله دوم؛ مساجدی که در اطراف هر حوزه علمیه به عنوان اقمار جغرافیایی آن محسوب میشوند، شناسایی شوند. (فرض کنید که مسجد اقماری به مسجدی اطلاق شود که فاصله آن تا حوزه علمیه بیش از 15 دقیقه نباشد.) در مرحله سوم، آندسته از مساجد موجود در فاصله 15 دقیقهای مسجد که در یک مسیر تردّدی قرار دارند مشخص میشوند. در مرحله چهارم؛ ظرفیتهای طلبگی حوزههای علمیه بررسی شود که از چه تعداد طلبه دارای توانایی اقامه جماعت صبح و بیان یک یا چند حدیث و مسأله شرعی و... برخوردارند. در مرحله پنجم؛ باتوجه به تناظر "ظرفیت طلبگی" حوزهها و ظرفیت "مسیرهای مسجد خیز" پیرامون هر حوزه علمیه، برای هر مسیر یک دستگاه اتومبیل درنظر گرفته میشود که آقایان طلاب را در مقابل مساجد یک مسیر خاص یکییکی پیاده کند. آقای راننده پس از رساندن طلبه آخر به مسجد، خود نیز به امامت او جماعت صبح را اقامه میکند و پس از استماع بیانات حدیثی او و برنامههای دیگر و در مسیر بازگشت، سایر آقایان طلاب را سوار و به مقصد حوزه علمیه میرساند. مرکز رسیدگی به امور مساجد پیشاپیش هماهنگیهای لازم را با خادمین مساجد انجام داده و خادم موظف است که نیم ساعت قبل از اذان صبح چراغ مسجد را روشن و درب آن را باز کند. مرکز رسیدگی به امور مساجد میتواند حتی با هزینههای حداقلی، متناسب با ظرفیتهای جمعیتی هر مسجد، قدری تغذیه را (مثلاً جعبهای خرما) در اختیار طلبه امام جماعت قرار دهد تا در مسجد مربوطه مصرف گردد.
4. این ایده فارغ از مزیتهای آن در احیاء ساده و کم هزینه فریضه صبح، در جهت استفاده بهینه از ظرفیتهای حوزههای علمیه و نیز کارآموزی تدریجی و کم هزینه طلاب جوان بسیار مؤثر باشد. طلبهای که از سالهای میانی درس و بحث، در چارچوب یک فضای محدود و به نسبت سادة مردمی، امکان آزمون و خطای تبلیغی مییابد، بصورت طبیعی، توانمندی تبلیغی خود را با هزینه بسیار کمتر و تسلّط بیشتری ارتقاء داده و زودتر وارد فرآیند مسئولیتپذیری شرعی و مذهبی شده است.
ضعف دولت نیجریه در برابر بوکوحرام و قدرت نمائی ارتش در روز قدس !
مسیحیان نیجریه با محکومیت فاجعه جمعه خونین زاریا در روز قدس، با شیخ زاکزاکی رهبر حرکت اسلامی نیجریه که ۳ تن از پسرانش در این فاجعه به شهادت رسیدند، ابراز همدردی کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه مسیحیت نیجریه ضمن ابراز تأسف از کشتار سه تن از فرزندان شیخ ابراهیم زاکزاکی، رهبر حرکت اسلامی نیجریه که در جریان تظاهرات و راهپیمایی روز جهانی قدس در زاریا واقع در شمال نیجریه، سه تن از فرزندانش توسط ارتش کشور به همراه جمع بسیاری دیگر از تظاهرکنندگان به شهادت رسیدند، با وی و دیگر مسلمانان کشور ابراز همدردی کرد.
بر اساس گزارش سایت حرکت اسلامی در نیجریه، مسیحیت نیجریه همچنین ضمن تأسف از برخورد نظامیان با شیعیان، انفجار اخیر بمب در کلیسای سابونگاری شهر کانو را که به کشتهشدن پنج نفر و زخمی شدن هشت تن از شهروندان کانو منجر شد، محکوم کرد.
در بیانیه جامعه مسیحیت نیجریه که روز یکشنبه (6 تیر) در ابوجا، پایتخت سیاسی نیجریه صادر شد، رئیس جامعه مسیحیت، با اظهار تأسف شدید از این دو واقعه اخیر، آن را برای افزایش بحران کشور بسیار مؤثر دانست.
وی زاکزاکی را در این غم بزرگ به آرامش الهی دعوت کرد و در شرایط بسیار ناامن نیجریه امروز، همه آحاد مردم اعم از مسلمان و مسیحی را به زندگی مسالمتآمیز با هم فراخواند.
وی بمبگذاری روز یکشنه در کلیسای کانو را نوعی وحشیگری انسانی دانست و با خانوادههای کشتهشدگان این حادثه ابراز همدردی کرد.
در همین حال، سازمان حقوق بشر در کادونا، ضمن محکومیت به شهادت رساندن سه تن از فرزندان زاکزاکی، دولت نیجریه را به بررسی و تحقیق از این واقعه فراخواند.
این سازمان طی بیانیهای اعلام کرد که کشتار شیعیان توسط ارتش غیرقابل قبول تلقی میشود؛ چون آنها در حال برگزاری آرام مراسم سالانهی خود بودند.
در این بیانیه آمده است: «این مراسم در روز جمعه آخر ماه رمضان از سال 1980 که رهبر انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی(ره) آن را روز قدس نامید، در نیجریه برای مدت 32 سال بدون هیچگونه درگیری و با رعایت کامل آرامش و امنیت برگزار شده است. بنابراین ما (سازمان حقوق بشری) ضمن اعلام محکومیت شدید این اتفاق ناگوار در کشور و حمله نظامیان به صفوف مسلمانان (شیعیان) زاریا، از دولت نیجریه میخواهیم تا نسبت به این موضوع رسیدگی عاجل کند. ما از فرصت استفاده کرده ضمن تشکر و قدردانی از شیخ زاکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه برای حفظ آرامش قابل تحسینی که در واقعه از دست دادن سه فرزندش از خود نشان داد، برای برقراری صلح و امنیت در کشور دعا میکنیم.»
"شيخ ابراهيم زكزاكي" رهبر حركت اسلامي نيجريه با صدور بيانيهاي ارتش اين كشور را به كشتن سه فرزند خود و 30 نفر ديگر از مردم بيدفاع نيجريه درمراسم روز جهاني قدس در اين كشور متهم كرد.
به گزارش خبرگزاري ابنا در بيانيه وي آمده است: "سربازان ارتش در روي پل كوبان به سوي مردم ما تيراندازي و 33 نفر از آنان - از جمله سه پسر من را - كشتند".
زكزاكي دولت نيجريه را به صدور فرمان حمله متهم كرد و افزود: دو تن از اعضاي حركت نيز پس از بازداشت، اعدام شدهاند!
رهبر جمعيت اسلامي نيجريه با تاكيد بر اينكه "شهداي ما در برابر شهداي فلسطين چيزي نيست" اضافه كرد: "عليرغم تلخي اين حادثه، من از مردم ميخواهم آرامش خود را حفظ كنند".
به گزارش خبرنگار ابنا، وي همچنين در خطبههاي نماز عيدفطر گفت: "باور كردني نيست كه حكومت منتخب مردم مسئول اين كشتارهاي گاه و بيگاه باشد. ما نبايد فريب بخوريم. اين "بوكوحرام" نيست كه مردم را ميكشد، بلكه آنهاييكه در مسند قدرتاند بانيان اصلي اين فجايع هستند".
در پي شهادت جمعي از راهپيمايان روز قدس درنيجريه، آقايان تسخيري، اراكي، اختري و سيدحسن نصرالله پيامهاي تسليتي خطاب به شيخ زكزاكي ارسال نمودند.
از سوي ديگر دستيار معاون وزيرخارجه در ملاقات با كاردار نيجريه، ضمن اعلام مراتب اعتراض جمهوري اسلامي ايران نسبت حمله به تظاهركنندگان روز قدس در شهر زارياي نيجريه خواستار شناسايي و تعقيب عاملان اين حمله خونين شد.
كاردار نيجريه نيز در اين ملاقات ضمن اظهارتاسف در خصوص حمله به تظاهركنندگان روز قدس در شهر زارياي نيجريه گفت: دولت نيجريه نيز اين حمله را محكوم كرده و قرار است به زودي كميته مشترك حقيقتياب در اين زمينه تشكيل شود و عاملان حادثه را شناسايي و مورد تعقيب قرار دهد.
یک وهابی شیعه شده گفت: وهابیها در جلساتشان میگفتند که شیعیان قرآنشان با مسلمانان دیگر فرق دارد، یادم هست یکبار در یک سخنرانی کتاب «مفاتیحالجنان» را نشان دادند و گفتند این قرآن شیعیان است.
به گزارش فرهنگ نیوز، «وقتی صدای مقتلخوانی روز عاشورا را شنیدم دلم لرزید. تا قبل از آن آنقدر تفکرات وهابیت در ذهنم رخنه کرده بود که با اینکه بر حق بودن حرفهای همسرم در مورد تشیع را قبول داشتم اما نمیتوانستم آنها را بپذیرم تا اینکه آن نوای آسمانی به گوشم رسید و انگار خدا درهای معرفتش را به روی دلم باز کرد».
این حرفهای «سیتیورده الجنه» اندونزیایی است؛ زنی که همسرش شیعه شد و از او نیز خواست مذهب تشیع را انتخاب کند. او ابتدا نمیپذیرفت ولی درنهایت پذیرفت. شاید زمانی که بهعنوان مربی، دین وهابیت را تبلیغ میکرد هیچوقت تصور نمیکرد که بخواهد روزی جزو شیعیان شود اما حالا بعد از گذشت چند سال از شیعه شدنش معتقد است آرامشی نصیبش شده که حاضر نیست آن را با چیزی عوض کند و خودش را مدیون امام حسین(ع) میداند. شوهرش (احمد مرزوقی) هم حرفهای جالبی برای گفتن دارد. او که این روزها مشغول تحصیل در سطح 4 حوزه است خدا را شکر میکند که شیعه است. هر دو لهجه شیرینی دارند و نکتههای شیرینتری را برای ما روایت میکنند گفتگوی خبرنگاران عقیق و آیه را با این خانواده مسلمان بخوانید:
* آقای مرزوقی! چه شد که سر از ایران و شهر قم و حوزه درآوردید؟
من در دانشگاه ابن سعود شهر جاکارتای اندونزی تحصیل میکردم. ورود به این دانشگاه خیلی سخت بود و من در رشته تخصصی زبان عربی درس میخواندم. آن زمان مذهب من تسنن شافعی بود اما علاقه زیادی به خواندن کتابهای مختلف در مورد تشیع داشتم و همیشه کنجکاو بودم بدانم این مذهب چه حرفی برای گفتن دارد. همان زمان بود که با امام خمینی(ره) و کتابهایشان آشنا شدم. مطالعه کتابهای ایشان در ذهنم جرقهای زد تا بیشتر در مورد مذهب تشیع بدانم. از همان زمان شروع به تحقیق در مورد تفاوت شیعه و سنی کردم.
* آن زمان هنوز ازدواج نکرده بودید؟
خیر، وقتی ازدواج کردم هم هنوز شیعه نشده بودم اما تمایل زیادی به این مذهب پیدا کرده بودم و در این زمینه خیلی مطالعه میکردم.
* چطور با همسرتان آشنا شدید؟
یکی از آشنایان ما را به هم معرفی کرد.
* خانم الجنه! شما زمانی که با همسرتان ازدواج کردید میدانستید که ایشان میخواهند شیعه شوند؟
نه، اصلا نمیدانستم. آن زمان که شوهرم در دانشگاه درس میخواند و مطالعات خود را در مورد مذهب تشیع آغاز کرده بود من در دبیرستانی تحصیل میکردم که وهابیها در آن نفوذ زیادی داشتند و هر روز کلاسهای مختلفی را برایمان میگذاشتند که یکی از آنها «حلقههای معرفت» بود. من توسط معلمینم جذب این حلقهها شدم. چند ماهی گذشت و تاثیر این آموزشها در من آنقدر زیاد شده بود که به یک وهابی تمامعیار تبدیل شدم.
* پس با این تفاوت تفکر چطور با آقای مرزوقی ازدواج کردید؟
من اصلا یکبار هم احمد را ندیده بودم. چون آن زمان غرق تفکرات وهابیت بودم. در وهابیت قوانین و مسائل خاصی وجود دارد که از دین اسلام فراتر میروند. یکی از این قوانین این بود که زن و مرد قبل از آنکه خطبه عقد بینشان جاری شود حق ندارند همدیگر را ببینند. من او را ندیده بودم.
* پس با این حساب حتما بعد از ازدواج اتفاقات جالبی در زندگیتان افتاد؟ شما با دو عقیده کاملا متفاوت چطور با هم کنار آمدید؟
کمی که از ازدواجمان گذشت تازه فهمیدم که احمد به مذهب تشیع علاقه دارد و در حال مطالعات گسترده است. او هم متوجه شده بود که من به تسنن افراطی یعنی همان وهابیت گرایش پیدا کردهام. خانواده من از این موضوع یعنی گرایشم به وهابیت احساس خطر میکردند. پسرخالهام که از دوستان احمد بود از او خواست فکری به حال من بکند. چون وهابیها همه چیز را حرام میدانند؛ وجود تلویزیون در خانه، کار کردن در مناصب دولتی و خیلی چیزهای دیگر. طبیعی بود که بین ما اختلافات زیادی بهوجود بیاید. کمی که از ازدواجمان گذشت شوهرم گفت میخواهد شیعه شود. حالا خودتان تصور کنید منِ وهابی افراطی با یک شوهر شیعه آن هم با تبلیغات منفیای که وهابیت در مورد شیعه انجام میدادند واقعا نمیدانستم چه کار کنم.
* تبلیغات منفی وهابیت علیه شیعیان چطور انجام میشد؟
به هر روشی که فکرش را بکنید. با دروغ، تهمت و افترا. مثلا در جلساتشان که مردم اهل تسنن اندونزی حضور داشتند میگفتند شیعیان قرآنشان با مسلمانان دیگر فرق دارد. یادم هست یکبار در یک سخنرانی کتاب «مفاتیحالجنان» را نشان دادند و گفتند این قرآن شیعیان است!
* آقای مرزوقی! شما با این حساب نگران نبودید که اگر شیعه شوید بلایی سرتان بیاورند؟
نه، اصلا نگران نبودم. البته مردم تقصیری ندارند. چون اخباری که از ایران در اندونزی به گوش مسلمانان میرسانند خلاف واقع و دروغ محض است. مثلا این طور عنوان میکنند که ایران با صهیونیستها رابطه دوستی پنهانی دارد در حالی که این طور نیست. آنها به هر راهی که شده میخواهند شیعیان را بکوبند. البته وظیفه شیعیان در این زمینه سنگین است و کوچکترین کوتاهی در آن عواقب جبرانناپذیری دارد.
* منظورتان از این وظایف سنگین و ضرورت کوتاهی نکردن شیعیان چیست؟
در کشورهای مسلمان مثل اندونزی و مالزی ایران را به نام یک کشور شیعه و هر ایرانی را یک شیعه میدانند. به همین دلیل وهابیهای افراطی که در سالهای اخیر نفوذشان در اندونزی بیشتر از قبل شده از هر موضوعی علیه شیعیان استفاده میکنند. همین مسئله وظیفه شیعیان را سختتر میکند. شیعیان باید در رفتارشان دقت بیشتری داشته باشند. بزهکاری در هر کشور و ملتی هست اما در اندونزی این طور علیه شیعیان تبلیغ میشود که همه آنها خلافکارند. متاسفانه بیشتر از 200 نفر از ایرانیان بهظاهر شیعه بهدلیل قاچاق مواد مخدر در زندانهای اندونزی بهسرمیبرند و چند نفری از آنها به همین جرم اعدام شدهاند. وهابیها دستاویز خوبی برای زیر سوال بردن شیعیان و تبلیغات منفیشان پیدا کردهاند.
* خانم الجنه! بالاخره تکلیف وهابیت شما و تشیع همسرتان چه شد و به چه نتیجهای رسیدید؟ آن طور که شما از جو خانهتان گفتید حتما بحث و مشاجره بینتان زیاد اتفاق میافتاد. درست است؟
بله، قهر و دعوا و مشاجره بیشتر از جانب من بود. همسرم من را دعوت به مطالعه میکرد و با استناد به منابع در مورد عقلانیت تشیع ساعتها برایم حرف میزد و با مهربانی از من میخواست با دلم به این حرفها گوش دهم اما من نمیتوانستم بپذیرم. حرفهای همسرم آنقدر منطقی و قابل قبول بود که من هیچ بهانهای برای رد کردنشان نداشتم اما انگار در گوشهایم پنبه کرده بودند.
* این داستان تا چه زمانی ادامه داشت؟
این مسئله همینطور ادامه داشت تا اینکه یک روز همسرم یک سیدی به من داد و از من خواست به آن گوش دهم. به او گفتم محتوای سیدی چیست، که گفت آن را گوش کن. هیچوقت آن روز را از یاد نمیبرم. سیدی را در دستگاه گذاشتم و به آن گوش دادم. صدای مقتلخوانی روز عاشورا بود. نمیدانم آن روز چه اتفاقی افتاد و در دلم چه گذشت اما انگار خدا درهای دلم را باز کرد. من همان زمان بود که بدون هیچ مقاومتی مذهب تشیع را با جان و دل پذیرفتم و از آن روز امام حسین(علیه السلام) و زیارت عاشورا به یکی از دلبستگیهایم تبدیل شد. معتقدم اگر امام حسین و کربلا نبود مذهب تشیع این طور پابرجا باقی نمیماند. بهنظر من امام حسین(علیه السلام) تنها کلید بیدار کردن دلهای خفته است. آن همه حرف و دلیل نتوانست مثل مقتلخوانی روز عاشورا این طور بر دلم تاثیر بگذارد و تردیدم را به یقین تبدیل کند. همسرم نیز میگوید معارف حسینی نقش زیادی در هدایتش داشتهاند. وهابیها امروز متوجه تاثیر عجیب واقعه کربلا روی مسلمانان شدهاند؛ تا جایی که در عاشورای سال گذشته با نفوذی که در حکومت دارند توانستند برگزاری هر نوع مراسم عزاداری امام حسین(علیه السلام) توسط شیعیان را ممنوع کنند. وهابیها با چاقو، شمشیر و اسلحه به محافل شیعیان اندونزی حمله میکنند و مانع فعالیت آنها میشوند. این در حالی است که اندونزی کشور آرامی است و مردمش بسیار مهربانند.
* آن زمان که شیعه شدید هنوز در اندونزی زندگی میکردید؟
بله
* واکنش خانوادهتان نسبت به تغییر مذهب شما چه بود؟
خانوادهام از تشرف من به مذهب تشیع استقبال کردند بهطوری که همه اعضای خانوادهام تحت تاثیر این اتفاق معنوی در زندگی من قرار گرفتند و با حرفهای منطقیای که همسرم در مورد تشیع میگفت آنها هم شیعه شدند.
* حتما دوستان وهابیتان از این تصمیم شما شگفتزده شدند. درست است؟
دقیقا باید گفت شگفتزده شدند. آنها برخوردهای تند و زننده و غیرانسانیای با من داشتند. چون باور این مسئله برایشان سخت بود. آخر من یکی از عزیزان آنها بودم و بهعنوان مربی وهابیت در برنامههایی که برای کودکان و نوجوانان برگزار میکردند فعالیت میکردم. وقتی متوجه شیعه شدنم شدند جلوی پایم تف میانداختند و به من ناسزا میگفتند و جواب سلامم را نمیدادند.
* از برگزاری کلاسهای وهابیت برای جذب نوجوانان و جوانان در اندونزی گفتید. لطفا کمی در مورد روشهای آنها توضیح دهید.
وهابیهای افراطی در سالهای اخیر فعالیت گستردهای را برای جذب مسلمانان اهل تسنن در اندونزی انجام دادهاند. جالب است که برای جذب آنها از روشهایی استفاده میکنند که خودشان در جلسات آموزشی از حرام بودن آنها میگویند. برای مثال آنها موسیقی را حرام میدانند اما برای جذب نوجوانان اندونزیایی در برنامههایشان از موسیقیهای آنچنانی استفاده میکنند. آن زمان که من در کلاسهایشان درس میخواندم میگفتند کار کردن در مناصب دولتی حرام است اما حالا بسیاری از همانها در مناصب مختلف دولتی در اندونزی مشغول کارند! روشهای آنها خاص خودشان است. آنها قرآن را میخوانند اما آن را به روش خودشان و به نفع خودشان تفسیر میکنند. هزاران بار خدا را شکر میکنم که بهوسیله امام حسین(علیه السلام) ما را هدایت کرد
18 مرداد 1393 ( چهار جمعه بعد از شروع کشتار در غزه )
خطیب جمعه مسجد الحرام در خطبه های نماز جمعه روز گذشته از سکوت کشورهای عربی در برابر حملات رژیم صهیونیستی به غزه انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، شیخ "صالح آل طالب" خطیب جمعه مسجد الحرام، در خطبه های نماز جمعه، ضمن انتقاد از سکوت کشورهای عربی در برابر تجاوزگری های اسرائیل، از کشورهای غیرمسلمان بخاطر مواضع ضد صهیونیستی آنان تشکر کرد.
وی افزود: فلسطین مظلوم و قدس اسیر و ملت ستمدیده این کشور، همه و همه عرصه ای برای تجارت سیاسی برخی کشورهای عربی و ادامه اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی است؛ اما هرچه این کشورها برای توجیه جنایات اسرائیل و سرپوش گذاشتن بر این کشتارها تلاش کنند، این سرپوش ها سرانجام باز شده و حقیقت آشکار خواهد شد.
آل طالب با ابراز همدردی با خانواده های شهدا و آوارگان فلسطینی گفت: کشتار کودکان و مردم بی گناه فلسطین و تخریب مساجد و منازل فلسطینیان از جمله جنایات جنگی است که هیچ توجیهی ندارد؛ و این درحالی است که جامعه بین الملل و تمام مؤسسات و سازمان های حقوق بشر بین المللی در برابر این جنایات سکوت اختیار کرده اند.
وی در پایان خطبه های خود، از ملت هایی که با مردم فلسطین هیچ تشابه زبانی و دینی ندارند اما مواضع ضد صهیونیستی خود را نشان داده و این تجاوزات را محکوم کرده اند، تشکر و قدردانی کرد.
کد مطلب: 165680
[SPOILER]
[/SPOILER]
از سوی مسئول پایگاه اطلاع رسانی دفتر معظّم له اعلام شد:
[h=1]پاسخگوئی به بیش از ششصد هزار سؤال شرعی و اعتقادی مقلدان در رمضان 1435[/h]
پاسخگوئی به 600000 سوال شرعی (20000 سوال در هر روز) و 7000 سوال اعتقادی (230 سوال در هر روز) در بخش پاسخگویی پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظلّه) در ماه مبارک رمضان
بخش پاسخگویی پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله) شامل سامانه پیام کوتاه، پاسخگوئی آنلاین و بخش ارسال سوال می باشد که آمار پاسخگویی بخشهای مختلف در ماه مبارک رمضان به شرح ذیل می باشد:
1- سامانه پیام کوتاه 10000100
در ماه مبارک 255504 خط منحصر به فرد سوالات خود را از طریق این سامانه مطرح نمودند که 45932 خط برای اولین بار ارتباط برقرار نموده، و در مجموع 540312 سوال دریافت گردیده است که 270134 سوال از طریق کارشناسان و 255504 سوال از طریق بخش آنی پاسخ داده شده است.
2- پاسخگویی از طریق ارتباط آنلاین
در بخش پاسخگویی آنلاین، در طول ماه مبارک تعداد 10118 کاربر از طریق بخش پاسخگویی آنلاین (شرعی و اعتقادی) 30450 مرتبه سوالات خود را مطرح کرده که تعداد 1690 کاربر به بخش اعتقادی مراجعه و 3074 پاسخ دریافت نموده اند و 8428 کاربر به بخش شرعی مراجعه و 27376 پاسخ دریافت نموده اند و در مجموع 125000 سطر گفتگو صورت گرفته است.
3- بخش ارسال سوال
از طریق بخش ارسال در مجموع 10491 ایمیل دریافت گردید. که از این تعداد، 2659 ایمیل (حدود 3324 سوال) توسط پاسخگویان بخش اعتقادی، و تعداد7832 ایمیل (حدود 15664 سوال) توسط پاسخگویان شرعی پاسخ داده شده است.
مدیر سایت کتابخانه امام هادی(ع) گفت: سایت کتابخانه امام هادی(ع) با بیش از ۴۲ هزار کتاب با رویکرد اسلامی راهاندازی شد.
داود مهرابی رزوه درباره سایت کتابخانه امام هادی(ع) گفت: این سایت با نشانیhttp://hadilib.ir/view/Home/Main.aspx برای معرفی منابع و ریزموضوع برای نوشتن کتاب، پایان نامه، مقاله و... ایجاد شده است و با در اختیار گذاشتن ریزموضوعها و شناسنامه بیش از چهل و دو هزار کتاب، با رویکرد اسلامی، به کاربران امکان میدهد که در صورت نیاز، با عضویت رایگان در این سایت، از این کتابخانه و کتابهای بارگذاری شده در آن، استفاده کنند.
وی با ویژه و بسیار کاربردی خواندن این سایت خاطرنشان کرد: این سایت اولین سایت اینترنتی است که چنین امکانی را برای نویسندگان و پژوهشگران فراهم کرده است تا به سهولت بتوانند به مطالب و منابع مورد نیاز خود دست یابند.
مدیر سایت فرهیختگان، درباره این سایت گفت: ما ضمن بازبینی سایت فرهیختگان و رفع نواقص، مصمم شدیم تا با اضافه کردن بخش حدیثهای مرتبط با عالم و علم، تغییرات جدیدی را در آن ایجاد کنیم.
مهرابی رزوه اضافه کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته در سایت فرهیختگان،با آدرسnbo.ir اضافه شدن بخش کتاب شناسی و فهرست منابع به آن است که تا به حال حدود هزار جلد کتاب درباره علم رجال در آن بارگذاری شده و در آینده نزدیک، قابل دسترسی خواهد بود.
این مدیر پژوهشی خاطرنشان کرد: بارگذاری زندگینامه حداقل دویست تن از علما مانند سلیمان اعمش، ابوهاشم جعفری، از اصحاب امام صادق(ع)، شیخ محمدرضا طبسی، شیخ محمدعلی انصاری و سیدمحمدعلی روضاتی از دیگر اقدامات صورت گرفته در گروه فرهیختگان است.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهم این گروه، گردآوری حکایات علما و آماده سازی فهرست منابع این کتاب است که بیش از دو هزار حکایت درباره علمای اسلام، همچون شیخ مرتضی انصاری، شیخ مفید، سید رضی، سید بن طاووس، آیت الله خویی، آیت الله نهاوندی، آیت الله بهجت و... را در بردارد.
مهرابی رزوه با اشاره به سپری شدن مراحل چاپ این کتاب از انتشار آن در آینده نزدیک، خبر داد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظلّه) در صحن جامع رضوی:
[h=1]بیانات معظّم له درباره نهضت علمی امام صادق(علیه السلام) و نهضت علمی دانشگاه ها[/h]
بدون شک دانشگاهیان اعم از استاد و دانشجو برای ما محترم هستند ولی دانشگاهی مطلوب است که چهار شرط داشته باشد. شرط اول این است که دانشگاه استقلال کامل داشته باشد، یعنی ابزار سیاسی این جناح و آن جناح نگردد
در شب شهادت امام صادق(علیه السلام) در صحن جامع رضوی بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ضمن سخنرانی خود بحث مشروح و جامعی درباره نهضت علمی امام صادق(علیه السلام) و آثار و برکات آن بیان داشتند.
معظم له بعد از آن فرمودند: لازم می دانم در اینجا چند جمله ای نیز درباره نهضت علمی دانشگاه خودمان عرض کنم تا با الهام از برنامه امام صادق(علیه السلام) بتوانیم راه صحیح را پیدا کنیم.
ایشان افزودند: بدون شک دانشگاهیان اعم از استاد و دانشجو برای ما محترم هستند ولی دانشگاهی مطلوب است که چهار شرط داشته باشد. شرط اول این است که دانشگاه استقلال کامل داشته باشد، یعنی ابزار سیاسی این جناح و آن جناح نگردد، اگر خدای ناکرده دانشگاه های ما تبدیل به ابزار سیاسی برای یک جناح شد اعتبار و ارزش و کارآیی خود را از دست می دهد.
شرط دوم این است که غرب زده نباشد یعنی فرهنگ غربی، هرگز حاکم بر دانشگاه اسلامی ما نگردد. ما ملتی هستیم با سابقه تمدن درخشان، آن روز که ما تحول علمی را در دنیا ایجاد کردیم اروپا دوران قرون وسطی خود را طی می کرد، بنیان گزاران بسیاری از علوم تجربی و طبیعی و پزشکی علمای اسلام بودند، با این حال چرا غرب زده باشیم؟ البته از علوم دیگران باید استفاده کنیم زیرا علم وطن ندارد، اما فرهنگ بیگانگان نباید حاکم بر نهادهای علمی ما گردد.
سوم اینکه دانشگاه باید تولید علم کند همان طور که رهبر انقلاب فرمودند، شما عزیزان دانشگاهی البته قناعت به ترجمه آثار دیگران نخواهید کرد، ترجمه در جای خودش خوب است ولی تولید علم وظیفه مهم دیگری است که بحمدالله در این اواخر می بینیم که دانشگاهیان ما به این سمت و سو حرکت می کنند.
معظم له فرمودند: و اما شرط چهارم این است که دانشگاه اعم از استاد و دانشجو باید دارای ایمان و تقوا باشد، اگر خدای ناکرده پایه های ایمان و تقوا در دانشگاه متزلزل گردد ما غرق مشکلات فراوان خواهیم شد. یک مثال ساده عرض کنم: این کنگره آمریکا فکر می کنیم افرادش تحصیل کرده نیستند، همه آنها از تحصیل کرده های بالای مملکتشان هستند اما وقتی جنگ غزه پیش می آید و آن همه جنایات وحشتناک را اسرائیل مرتکب می شود آنها به دفاع از اسرائیل بر می خیزند و حتی تصویب می کنند که کمک های بیشتری به اسرائیل برای این جنایات بی سابقه یا کم سابقه بشود.
آری آنها علم دارند، چیزی که ندارند ایمان و تقواست، منافع مادی برای آنها حرف اول را می زند ولی استاد و دانشجوی باایمان حرف اولش اخلاق اسلامی و احترام به حقوق انسان هاست.
در اینجا لازم می دانم به این نکته حساس نیز اشاره کنم. همان طور که ملاحظه کردید اکثریت نمایندگان ملت وزیر علوم را نپذیرفتند، چرا؟ البته کارهای خوب کرده، اما کارهای نامناسبی نیز انجام داده بود. به او مهلت دادند تا اصلاح کند، متأسفانه نکرد. نمایندگان ملت گفتند حالا که این طور است شخص دیگری بیاید تا اصلاح کند.
اما این که شنیده شد بعضی در گوشه و کنار گفتند اگر دیگری هم بیاید باید همان خط را ادامه دهد، متأسفانه این نوعی لجاجت است مگر می توان با لجاجت مملکت را اداره کرد. وقتی می بینیم نقاط ضعفی در کار بوده و اکثریت نمایندگان ملت انگشت روی موارد مختلف گذاشته اند باید بنشینیم و بررسی کنیم و اصلاح کنیم.
من خوشوقت شدم که رئیس جمهور محترم گفت: به رأی مجلس احترام بگذارید، واقعا اگر ما دموکراسی و قانون داریم باید احترام بگذاریم معنی احترام این است که فرد بعدی که می آید باید اصلاحاتی در دانشگاه ها بکند ما نباید تعصب داشته باشیم دانشگاه قلب مملکت است همان گونه که حوزه های علمیه نیز قلب مملکت می باشد اگر قلب بیمار شود کل کشور بیمار می شود.
من امیدوارم این پیامی را که در کنار مرقد ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(علیه السلام) برای مسئولین محترم می فرستم ان شاءالله مورد توجه قرار بگیرد. والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته
[FONT=Abna Font]در این استفتا که از سوی جمعی از فعالان فضای مجازی سوال شده، آمده است: [FONT=Abna Font][FONT=Abna Font][FONT=palatino linotype]با توجه به اینکه وزارت ارتباطات اعلام کرده است به زودی مجوز خدمات اینترنت پرسرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه را به اپراتورهای تلفن همراه کشور ارایه خواهد کرد و با عنایت به اینکه حتی در کشورهای لاییک، ضوابط و ساز و کارهای مختلفی برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی کاربران و حفاظت از آنان در برابر آسیبهای این نوع خدمات از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلمها و عکسهای ضد اخلاقی و ضد انسانی، شایعه پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانوادهها و امثال آن فراهم شده است، ولی در کشور ما هنوز بسیاری از این زیرساختها فراهم نشده است و به رغم مفاسدی که وجود دارد، امکان نظارت بر آن ممکن نیست. [FONT=palatino linotype] این استفتا ادامه یافته است: ضمن توجه به آنکه بسیاری از کشورهای مستقل دنیا از طریق سازوکارهای مختلف توانستهاند بخش عمده خدمات فضای مجازی مورد نیاز مردم را از طریق شرکتهای داخلی ارایه دهند که موجب امنیت و سلامت خدمات و ایجاد منافع اقتصادی برای مردم میشود، ولی در کشور ما به رغم تاکیدات قانونی برای اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات به عنوان پیش نیاز افزایش پهنای باند اینترنت فرصت سوزی دولتهای مختلف باعث تاخیر در اجرای این پروژه شده است.
در این استفتا سوال شده است: با توجه به آنکه طبق قوانین کشور وجود پیوست فرهنگی برای چنین طرحهایی الزامی است که هنوز این خدمات در کشور ما فاقد پیوست فرهنگی مورد تایید نهادهای قانونی است، مستدعی است در صورت صلاحدید نظر خود را در مورد اعطای مجوز برای خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه قبل از تحقق شرایط قانونی و الزامات ایمن و سالم سازی آن اعلام کنید.
آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به این استفتا بیان کرده است: با توجه به مفاسد متعددی که برای گسترش دادن خدمات اینترنت پرسرعت همراه ذکر کردهاید از جمله دسترسی جوانان و حتی نوجوانان به مطالب و فیلمها و عکسهای آلوده و فیلمهایی که ضدیت با اخلاق و عقاید اسلامی دارد و با عنایت به اینکه مجوزهای قانونی برای این کار گرفته نشده و مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست و با توجه به اینکه شبکه ملی اطلاعات که میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند، فراهم نشده به یقین اقدام بر این کار عجولانه یعنی خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر، کاری بر خلاف شرع و بر خلاف موازین اخلاقی و انسانی است.
[FONT=palatino linotype] این مرجع تقلید تصریح کرده است: مسوولان محترم نباید تنها به درآمدهای مادی این برنامه بیاندیشند و نباید آن را نوعی روشن فکری دینی و آزادی علمی تصور کنند، بلکه لازم است با شورای عالی فضای مجازی که مرجع قانونی اینگونه امور است، مطلب را در میان بگذارند و پس از رعایت اموری که جلوی جنبههای منفی این کار را میگیرد، اقدام کنند، مسوولان قضایی نیز نباید در این امر حیاتی بیتفاوت باشند. [FONT=Abna Font]
مشاور رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در امور حوزه های علمیه، گفت: 200 هزار طلبه خواهر و برادر هم اکنون در کشور مشغول به تحصیل و فعالیت هستند که البته در میان آن ها، طلابی از سایر کشورهای اسلامی نیز وجود دارد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ˈجلال رضویˈ روز شنبه در نشستی خبری اظهار داشت: سازمان اوقاف و امورخیریه به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی به دنبال فعالیت های جهادگونه بوده و تاکنون نیز برنامه های متنوعی را در سطح کلان اجرا کرده است.
وی یادآور شد: از جمله این برنامه ها می توان به برگزاری گنکره عظیم بزرگداشت قرآن و سمینارهای منطقه ای، استانی، کشوری و جهانی با حضور 70 کشور اسلامی اشاره کرد.
حجت الاسلام رضوی خاطرنشان کرد: ایجاد قطب فرهنگی در کنار حرم امام زادگان، برپایی خیمه های معرفت، اعزام مبلغ در فصول مختلف سال، برپایی همایش بزرگداشت امام زادگان، چاپ و توزیع قرآن، نهج البلاغه و ... از دیگر اقدامات فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور است که می توان به آن ها اشاره کرد.
مشاور رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه و با بیان اینکه در سال های گذشته، امام زادگان سراسر کشور از غربت خارج شده اند، گفت: در سفر به کرمانشاه این موضوع بخوبی مشخص بود به گونه ای که در بازدید از 10 تا 15 امام زاده ای که داشتیم شاهد حضور بسیار خوب زائرین و استقبال و پذیرایی شایسته خادمین و هیات امنای این بقاع متبرکه از آنان بودیم.
وی همچنین از توسعه موقوفات از سوی مردم در سراسر کشور خبر داد و گفت: وقف در دنیا و زندگی امروزی بسیار اثرگذاراست و امید می رود روز به روز شاهد شکوفایی و بالندگی کشور در این زمینه باشیم.
حجت الاسلام رضوی در پایان اظهار داشت: پرداختن رساله های دانشگاهی در شناساندن فرهنگ وقف و وجود دروسی مثل وقف و جایگاه رقبات در حوزه های علمیه می تواند نقش مهمی در شناساندن فرهنگ وقف در جامعه و ترغیب مردم به پرداختن به این سنت حسنه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، افرادی که امکان حضور در حرم بانوی کرامت را ندارند، می توانند با ارسال متن «یا حضرت معصومه» به سامانه پیام کوتاه آستان مقدس قم به شماره 30008180 در طرح زیارت نیابتی این بانو شرکت کنند. بر اساس این گزارش، در دهه کرامت(میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) تا میلاد امام رضا(ع) خادمان حرم مطهر، همه روزه در آیین خطبه خوانی، زیارت نامه حضرت فاطمه معصومه(س) را به نیابت از کسانی که در طرح زیارت نیابتی شرکت کردهاند، قرائت میکنند.
[/HR] [/HR]
حجتالاسلام و المسلمین سیدابوالحسن حسنزاده، امام جمعه موقت اهواز در این مراسم با بیان اینکه شهدا نزد پروردگار در حال ارتزاق هستند، گفت: این نعمتهایی که خداوند به شهیدان میدهد هیچگاه پایانپذیر نخواهند بود و این گونه نیست که نعمت شهیدان پایانپذیر و محدود باشد.
وی با بیان اینکه حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه بارها و بارها آرزوی شهادت برای خود کرده است، افزود: در حدیثی از ایشان آمده است که میفرمایند: «به خدا سوگند اگر هزار بار با شمشیر در راه خدا کشته شوم برای من از مرگ در خانه بسیار بهتر و سزاوارتر است.» سید رضی نیز در نهجالبلاغه اینگونه احادیث را بارها نقل میکند.
امام جمعه موقت اهواز با تأکید بر اینکه روایات و احادیث بسیاری در فضیلت شهدا از بزرگان به جا مانده است، گفت: از پیامبر(ص) در خصوص اینکه چرا سوال قبر متوجه شهیدان نیست، مطرح شد و ایشان گفتند برق شمشیری که بالای سر شهید بود برای امتحان او کافی است.
حسنزاده با بیان اینکه یکی از دربهای ورود به بهشت بنام بابالمجاهدین نامگذاری شده است و شهیدان از این درب بدون سوال وارد بهشت میشوند، افزود: اولین قطره خونی که از بدن شهید سرازیر میشود خداوند تمام گناهانش را میبخشد. در فضل شهدا همین جمله امام خمینی(ره) بس است که میفرمایند شهید نظر میکند به وجهالله.
وی در ادامه با بیان حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه بجنگید و مجد و عظمت را برای فرزندانتان به ارث بگذارید، افزود: امروز شهید سید مصطفی مصطفوی پس از بازگشت 26 ساله از همراهی با اهلبیت(ع) مجد، عظمت و ایثار را برای ما به ارث گذاشته است و ما مطمئن خواهیم بود که خون شهیدان هیچگاه به هدر نخواهد رفت.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه الگوی مجاهدان شیعه در حزبالله لبنان و سایر کشورهای استقلالطلب مسلمان جهان، رزمندگان و مجاهدان هشت سال دفاع مقدس ایران اسلامی هستند، افزود: شکست اسرائیل پس از 56 روز نشان از قدرت و اقتدار مردم فلسطین دارد که اسرائیل شرایط مردم فلسطین را پذیرفت و عقبنشینی کرد.
حسنزاده ادامه داد: آنچه از خانواده مصطفوی در دوران جنگ تحمیلی شاهد هستیم اینکه پس از اهدا دو فرزند خود سید مهدی و سید اسماعیل، سید مصطفی مصطفوی را نیز تقدیم اسلام و جامعه اسلامی کردند.
وی با تصریح بر اینکه شهدا مجد و عظمت را برای ما به جا گذاشتند و مسئولیت بسیار خطیر و سنگین را بر عهده ما نهادند، افزود: در کنار این مجد و عظمت مسئولیت خطیر صیانت، حمایت و دفاع از خون پاک شهیدان وظیفهمان خواهد بود.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرمودهاند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به این کشور وارد نشود، گفت: امروزه این را شاهد هستیم که آمریکا و کشورها برای نجات از بحران گروههای تکفیری و تندرویی که خود آنها تأسیس کردهاند دست نیاز و کمکخواهی به ایران اسلامی دراز کردهاند.
حسنزاده گفت: اگر امروزه مسئولان ما در مذاکرات هستهای با صلابت و قدرتمندی فراوانی حضور مییابند به برکت خون شهیدان بوده و این برای ما افتخار است که شهیدان گرانقدر در جوار ما مدفون هستند.
وی در ادامه با اشاره به آیه 23 سوره احزاب «منَ الْمُوْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا؛ از میان مومنان مردانیاند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخی از آنان به شهادت رسیدند و برخی از آنها در همین انتظارند و هرگز عقیده خود را تبدیل نکردند»، اشاره کرد و گفت: شهدا با توجه به پیمانی که با خدای خویش داشتند و وفای به عهد خود رفتند و اکنون ما ماندهایم تا بر این عهد ثابتقدم باشیم.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه تبریک و تسلیت برای شهیدان را حضرت امام(ره) وارد فرهنگ اسلامی ایران کردند، افزود: این روحیه فداکاری برای هر خانواده شهید به حقیقت تبریک میخواهد و امروزه باید به این خانواده با اهدا 3 شهید به انقلاب اسلامی تبریک گفت.
حسنزاده گفت: تجلیل و بزرگداشت شهیدان تجلیل از ایثار است که به حقیقت شهیدان و مجاهدان راه خدا آن را به ما آموزش دادهاند.
پیکر شهید مصطفوی که در جزیره مجنون تفحص شده است، پس از 26 سال بینشانی در عملیات کمیته جستجوی مفقودین تفحص و به وسیله آزمایش دی انای شناسایی شد و پس از آن از طریق فرودگاه بین المللی اهواز به خوزستان انتقال یافت و در منطقه میانکوه شهرستان امیدیه به خاک سپرده خواهد شد.
شهید سید محمود مصطفوی و برادر شهیدان سید مهدی و سید اسماعیل در سال 1335 در شهرستان امیدیه دیده به جهان گشود.
وی در تاریخ 29 اردیبهشت سال 1367 در پی تک دشمن در منطقه عملیاتی فاو به شهادت رسید و پیکر پاکش تا کنون به وطن بازنگشته بود.
از شهید مصطفوی 3 فرزند پسر و یک دختر به یادگار مانده است.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور عصر امروز در نشست خبری از آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه همزمان با 16 شهریور ماه خبر داد.وی گفت: این مراسم با سخنرانی حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید همزمان با سالروز ولادت امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در مدرسه فیضیه برگزار میشود.آیتالله حسینی بوشهری در ادامه سخنان خود ظرفیت حوزههای علمیه سراسر کشور در سال 94 _ 93 را 17 هزار نفر دانست و اظهار داشت: تاکنون امتحان کتبی و مصاحبه این افراد برگزار شده است.وی افزود: پذیرش حوزه علمیه قم نیز هزار و 200 نفر است که این تعداد با توجه به نیاز کشور رقم قابل توجهی نیست.مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه تعداد حوزههای علمیه سراسر کشور 450 مدرسه است، بیان داشت: هر سال از این مدارس ارزیابی به عمل میآید تا اجازه جذب داوطلب به آنها داده شود.وی تصریح کرد: تعداد طلاب قم با کد تحصیلی فعال 80 هزار نفر و سراسر کشور قریب به 150 هزار نفر هستند.آیتالله حسینی بوشهری طلاب مبلغ ثابت سراسر کشور در قالب طرح هجرت را نیز 3 هزار نفر خواند و خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از هزار مبلغ در سطح آموزش و پرورش فعالیت داشتند.
یک رروزنامه انگلیسی گزارش داده است که یک مفتی وهابی عربستانی طرحی را برای تخریب کامل مسجد النبی و نبش قبر(؟!) پیامبر اسلام، به مقامات سعودی ارائه کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز ، این طرح بخشی از سند پیشنهادی است که "علی بن عبدالعزیز الشبل" مفتی برجسته وهابی و استاد دانشگاه "محمد بن سعود" در اختیار متولیهای مسجد النبی ارائه کرده کرده است.
بر اساس این گزارش این سند ۶۱ صفحهای که دکتر "عرفان العلوی" از اساتید عربستانی از آن پرده برداشته است، به ریاض توصیه کرده است که مسجد النبی تخریب شده و پیکر پیامبر(ص) پس از نبش قبر، به قبرستان بقیع منتقل شده و به صورت گمنام دفن شود.
ایندیپندنت در ادامه نوشت: البته هنوز هیچ نشانهای مبنی بر اینکه عربستان این پیشنهاد را پذیرفته و قصد اجرا آن را دارد، وجود ندارد. روزنامه ایندیپندنت نتوانسته است در این رابطه با مقامات عربستانی در سفارت این کشور در لندن، گفتوگو کند.
ایندیپندنت در این گزارش آورده است که با توجه به اهمیت فوقالعادهای که این مسئله هم برای شیعیان و هم اهل سنت دارد، هرگونه اقدامی برای تخریب مسجد النبی میتواند با خشم شدید مسلمانان مواجه شود.
علوی که ریاست بنیاد تحقیقات میراث اسلامی را بر عهده دارد، با بیان اینکه تفکر وهابیت احترام قائل شدن برای قبور را شرک میداند، میگوید: "آنها میخواهند از حضور زوار در حرم و احترام گذاشتن به آن جلوگیری کنند، چراکه آن را شرک و بتپرستی میدانند. اما تنها راهی که میتوانند برای جلوگیری از زیارت پیامبر توسط زائران انجام دهند، این است که وی را به قبرستان دیگری منتقل کنند."
به گفته علوی، بر اساس طرحهای ارائه شده، تمامی معماری اسلامی به جا مانده از قرنهای گذشته در مدینه به همراه گنبد خضرا مسجد باید تخریب شود.
پیش از این "موسسه خلیج" اعلام کرده بود که طرحهای عربستان برای نوسازی مدینه، تاکنون به نابودی ۹۵درصد از بناهای اسلامی با قدمت بیش از ۱۰۰۰ سال منجر شده و اکنون آپارتمانها نوساز و هتلهای لوکس جای آنها را گرفتهاند.
بخش دیگری از طرح پیشنهادی که به کمیته ریاست حرمین ارائه شده، خواستار آن شده که ساختمانهای اطراف مسجد النبی که محل زندگی اهل بیت پیامبر بوده است، تخریب شوند.
علوی با بیان اینکه عربستان پیش از این هم سابقه چنین اقداماتی را دارد، میگوید: "محل دفن پیامبر ناشناس خواهد بود. الان هرچه اطراف مسجد النبی بوده، تخریب شده است. مسجد را بولدوزها احاطه کردهاند. وقتی همهچیز را تخریب کردند، ممکن است سراغ مسجد بروند. ممکن است که امام مسجد عنوان کند که مسجد نیاز به گسترش دارد و در حالی که همه نگاهها متوجه عراق و سوریه است، این کار را پیش ببرد."
پس از اعلام هویت تنها شهید گمنام شهرک پردیسان قم، ساکنان عاشق پیشه این شهرک از صبح امروز با اجتماع در محل تدفین شهید محمدعلی مبارک، خود را آماده حماسهای عاشقانه در تجلیل از خانواده این شهید عزیز کردهاند. بر اساس این گزارش، اهالی پردیسان قم برای ورود والدین شهید محمدعلی مبارک لحظهشماری کرده و در اطراف قبر این شهید خوشنام به زیارت، توزیع شربت و پخش شربت مشغولند تا آن پدر و مادر منتظر از راه برسند. شهید محمدعلی مبارک، رزمنده بسیجی 19 ساله، فرزند فتح الله، متولد 3 مهرماه 1344، نخستین فرزند خانواده و اهل فلاورجان استان اصفهان است که در عملیات بدر به درجه رفیع شهادت نائل شد. این شهید سرافراز در اسفند 63 در شرق جزیره مجنون به شهادت رسیده و پیکر مطهر وی پس از سالها در تفحص بهدست آمده است. یادآور میشود، این شهید گمنام دفاع مقدس در 12 اردیبهشت سال 90 همزمان با ایام فاطمیه(س) با شکوه فراوان تشییع و در پردیسان قم به خاک سپرده شد. نگین پردیسان قم سرهنگ احمد حسینی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با اشاره به اعلام احراز هویت تنها شهید گمنام پردیسان قم از سوی مرکز ژنتیک انسانی، گفت: به لطف الهی انتظار طولانی و افتخار آمیز خانوادههای چشم انتظار پس از گذشت سه دهه از شهادت شهید عزیز «محمد علی مبارک» به سر آمد. وی اظهار داشت: مردم شریف استان قم و به خصوص ساکنان بزرگوار شهرک پردیسان در مراسم تشییع، تدفین و سایر مراسم مربوط به این شهید گمنام عزیز سنگ تمام گذاشتند و قبر مطهر وی را همچون نگینی در بر گرفتند. مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم ادامه داد: اهالی شهید پرور شهرک پردیسان قم همچون عضوی از خانواده خود، این شهید بزرگوار و مقام رفیع او را آنچنان تکریم کردند که نگذارند غبار غربت بر مزار شهید نشیند. وی تصریح کرد: با گذشت بیش از سه سال از تدفین شهید گمنام در پردیسان، مزار وی به تعبیر امام راحل آن پیر سفر کرده، زیارتگاه مؤمنان و دارالشفای عاشقان و آزادگان بود. حسینی در پایان گفت: با انجام هماهنگیهای لازم، مراسم تجلیل باشکوه از شهید مبارک با حضور خانواده معظم وی به زودی در پردیسان و در جوار مزار مطهر این شهید عزیز برگزار میشود.
تلاشهاي مضحك "محور غربي - عبري - عربي" براي سوء استفاده از روايات ملاحم و شبيهسازي كاريكاتوري از روايات آخرالزماني همچنان ادامه دارد.
پس از آنكه گروه تروريستي داعش با سوءاستفاده از برخي اخبار علائم ظهور - كه حكايت از خروج بيرقهاي سياه دارد - با لباس و پرچمهاي سياه به مسلمانان حمله كردند، اين بار نوبت به سوءاستفاده از روايات "سپاه خراسان" رسيد!
سازمان ملي امنيت آمريكا در گزارشي جديد درخصوص وضعيت گروههاي تروريستي و معارض در سوريه خبر از تشكيل گروهي جديد و بسيار تندرو مانند داعش داده است. اين گروه كه با نام "خراسان" شناخته ميشود، با گذر زمان روز به روز درحال تقويت و گسترش ميدان اقدامات خود ميباشد.
روزنامه نيويورك تايمز آمريكا با انتشار بخشهايي از اين گزارش نوشت: گروه جديدي كه با نام گروه خراسان شناخته ميشود، به صورت تخصصي در مورد تكنولوژي انفجار و نيز عوامل انتحاري فعاليت ميكند و تروريست شناخته شدهاي به نام "محسن الفضلي" 33 ساله، با عنوان يكي از رهبران اين گروه فعاليت دارد.
وي از اعضاي شناخته شده گروه تروريستي القاعده و يكي از معتمدين "اسامه بن لادن" بوده است. اين روزنامه معروف آمريكايي ادامه داد: اكثر اعضاي گروه تروريستي خراسان را اتباع كشورهاي افغانستان، پاكستان، آفريقاي شمالي و جنوب آسيا تشكيل ميدهند. اين گروه تروريستي نيز همچون داعش، ساخته و پرداخته آمريكاست.
همچنین در خبری دیگر، گروه تروريستي - تكفيري داعش با انتشار تصويري از نوزادي يك چشم در شبكههاي اجتماعي مدعي شد كه اين نوزاد، همان "دجال" است. به گزارش خبرگزاري اهل بيت، داعش با سوءاستفاده از اين تصوير، از آن به عنوان ابزاري براي جذب افراطيهاي مسلمان بهره برده و اعلام كرد: اين نوزاد يك چشم در اسرائيل به دنيا آمده و تولد او نويد آخرالزمان و پايان جهان را ميدهد! داعش همچنين مدعي شده است كه اين نوزاد يك چشم اكنون در اختيار آنان است.
در سال 1385 در هندوستان و در سال 1387 در بوليوي دو كودك يك چشم به دنيا آمدند كه پس از تحقيقات مشخص شد اين دو كودك دچار يك نقص ژنتيكي به نام سايكلوپيا (Cyelopia) بودهاند و در اثر استفاده از داروهاي ضدسرطاني يك چشم متولد شدند.
منبع: روزنامه جمهوری اسلامی
این شیاطین میخواهند کاری کنند که زمان ظهور، وقتی خبر ظهور سپاهیان خراسان به گوش اهل جهان رسد، مردم جهان از ترس اینکه آنها برای کشتارشان آمده اند نه نجاتشان! با آنها به مقابله برخیزند!!!
عجبا از مولانا که در مثنوی معنوی، داستان یک وزیر یهودی را ذکر میکند که برای نفوذ در مسیحیان و انحراف مذهبشان، چه ها که نمیکند و جالب اینکه درست شبیه همان مکرها را این صهیونیستهای شیطانی بکار گرفته اند و با ساختن گروههای تکفیری قصد انحراف و بد نام کردن اسلام و مسلمین را دارند!
اما همانطور که در گزارش بالا هم آمده از یک منظر این مکرهایشان واقعا کاریکاتوری و احمقانه است!!! و از یک لحاظ برای ما مسلمین بسیار هشیار کننده و آگاهی دهنده از مکرهای عجیب و غریب شیاطین که تا کجا پیش میروند برای رسیدن به مقاصدشان و...
حتی میگویند ابوبکر البغدادی در سامرا بدنیا آمده و ... لعنت خدا و انبیاء و اولیاء الهی و فرشتگان بر آنها و اولیای شیطانی شان!
به زودى خدا گروهى را مى آورد كه آنان را دوست مى دارد و آنان نيز او را دوست دارند اينان با مؤمنان، فروتن و بر كافران سرفرازند در راه خدا جهاد مى كنند و از سرزنش هيچ ملامتگرى نمى ترسند اين فضل خداست آن را به هر كه بخواهد مى دهد و خدا گشايشگری داناست
سازمان دیدهبان حقوق شیعیان در نامهای خطاب به اوباما:
از گروههای تروریستی حمایت نکنید/ شهادت 8500 شیعه توسط گروههای تروریستی در عراق و پاکستان
1393, 9 مهر 7:56 بعد از ظهر
کد خبر : 641647
منبع : اختصاصی ابنا
خلاصه سازمان دیدهبان حقوق شیعیان با نوشتن نامهای به اوباما خواستار صیانت بیشتر از حقوق شیعیان در خاورمیانه و جنوب آسیا شد.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ سازمان دیدهبان حقوق شیعیان در پی کشتار شهروندان بیگناه شیعه در عراق و پاکستان با صدور بیانیهای خطاب به اوباما خواستار عدم حمایت وی از گروههای تروریستی و صیانت بیشتر از حقوق شیعیان در خاورمیانه و جنوب آسیا شد.
این سازمان در نامه خود از گروههای تروریستی «لشگر جهنگوی و سپاه صحابه» که سال جاری 500 تن از شیعیان پاکستان را به شهادت رسانده و گروه تروریستی «داعش» که تا به حال 8000 تن از شیعیان عراق را به به خاک و خون کشیده؛ نام برده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر در پایان میافزاید: از آنجا که این نقض آشکار حقوق بشر با کمترین توجهی از سوی سیاستمداران مواجه شده، لازم است که تلاش کنیم این مسئله در گفتگوی دولتمردان آمریکا راه یابد تا شیعیان از آزادی مذهبی لازم در جنوب غرب آسیا برخوردار گردند.
مدیر جنبش پیروان موعود: در بخش دیجیتال؛ تولید ۱۴ نرم افزار با عنوان مجموعه نرم افزاری چهارده نور آسمانی را در برنامه داریم که هر کدام مخصوص یکی از چهارده معصوم است و به صورت تخصصی طراحی میشود و تا این لحظه هم از این مجموعه نرم افزارهای: بقیه الله، ثار الله، سرالله، ولی الله آماده و توزیع شده است
به گزارش گروه فرهنگی فرهنگ نیوز، یک سال پیش، همین روزها بود که پس از تأسیس "تالار گفتمان پیروان موعود" پایگاه خبری، مهدوی پیروان موعود با هدف نگرش مهدوی به اخبار روز تأسیس شد، به همین بهانه مصاحبه ای با مدیریت جنبش فرهنگی مهدوی پیروان موعود ترتیب داده ایم تا در جریان فعالیت های این جنبش قرار گیریم.
فرهنگ نیوز: از نحوه شکل گیری این جنبش و نامی که برایش انتخاب کردید برایمان بگویید:
پیرو موعود: ۲ سال پیش بنده به واسطه ارتباط با یکی از اساتید وارد فضای مجازی شدم و یک وبلاگ ایجاد کردم، بسیار دنبال موضوع برای فعالیت گشتم. اما موضوعی مهم تر از مهدویت پیدا نکردم و تصمیم گرفتم در این حوزه در خدمت امام زمان (عج) باشم، شکر خدا از وبلاگ استقبال شد و ۱۶ نفر نویسنده به گروه پیروان موعود اضافه شد و همین ۱۶ نفر آغاز کننده مسیر فعالیت جدی پیروان موعود در یک تالار گفتمان مهدوی شدند و طبیعتاً وقتی تالار گفتمان تأسیس شد، به این ۱۶ نفر نیز افزوده شد. بعد از شکل گیری تشکیلات مجموعه هم تصمیم به راه اندازی پایگاه خبری مهدوی کردیم! از بین چند اسم پیشنهادی رأی گیری شد و انتخاب شد، اما نظر خودم هم روی همین اسم بود...
فرهنگ نیوز: هدف اصلی از تأسیس سایت چه بوده و آیا به نظر شما به این هدف رسیدهاید؟!
پیرو موعود: هدف اصلی از تأسیس این پایگاه خبری، مهدوی بودن این پایگاه بوده و اینکه بتوانیم به اخبار روز دنیا نگرش مهدوی داشته باشیم، بخش تحلیلی ما فقط تحلیل مهدوی جریانها باشد. حتی جریانهای سیاسی را مهدوی ببینیم...
[align=center][/align]
لازمه این عصــر هم همین نگرش است، اما متأسفانه جای این نگرش در بین سایتها و خبرگزاریها خالی بود. برای همین تصمیم به راه اندازی این سایت کردیم. وگرنه قبلاً سایتی با محتوای کمتر و ساده تر و تخصصی روی زمینه مهدویت داشتیم. اما میخواستم به نوعی متفاوت عمل کرده باشیم...
کار ما با آزمون و خطا شروع شد و هنوز هم داریم تجربه کسب میکنیم، به اعتقاد خودم در بخش نگرش مهدوی ضعیف عمل کردیم. اما برنامههایی تنظیم شده است که ان شاءالله با تغییرات تشکیلات مدیریتی در مجموعه بتوانیم به این هدف برسیم... ان شاء الله به زودی هــم این تغییرات را اعمال میکنیم.
فرهنگ نیوز: نحوه فعالیت مجموعه و مدیریت چگونه است؟ از تولیدات و فعالیتها بگویید!
پیرو موعود: هر مجموعه باید نظم داشته باشد، در غیر این صورت به هیچ وجه به هدف نمیرسد، برای همین ما در تالار، چند قرارگاه تأسیس کردیم که این قرارگاهها هرچند با کمبود نیرو مواجه هستند. اما فعال هستند و اساس بر این است که این قرارگاهها حتی با یک نفر هم که شده باید فعالیت داشته باشند.
قرارگاه پژوهش و تحقیقات، قرارگاه جنگ نرم، قرارگاه روابط عمومی، قرارگاه فناوری و دو معاونت هم داریم معاونت فناوری و معاونت اجرایی همچنین یک جانشین که بر همه این موارد نظارت دارد . قرارگاه فناوری هم زیر مجموعه معاونت فناوری میباشد.
تولیدات مجموعه هم کاری ترکیبی از تمام قرارگاههاست، قرارگاه تحقیقات محتوا را تهیه میکنید و فناوری نرم افزار را طراحی میکند و روابط عمومی نیز تبلیغات و نشر نرم افزار را بر عهده دارد!
فرهنگ نیوز: قرارگاه جنگ نرم چه فعالیتی دارد؟
پیرو موعود: قرارگاه جنگ نرم، وظیفه جریان شناسی، رصد و عملیات را بر عهده دارد شکر خدا فعالیتهای خیلی مفیدی هم چراغ خاموش توسط این قرارگاه انجام شده که مهمترین بخش مجموعه ماست و تا به حال هم هیچ کدام از اقدامات این قرارگاه منتشر نشده است. در حال حاضــر هم در حال رصد چند سایت و تالار گفتمان مستهجن هستند. ان شاءالله در آینده نزدیک گزارش جامع فعالیتهای این قرارگاه منتشــر خواهیم کرد.
فرهنگ نیوز: گروه تبلیغ مجازی هم که اخیراً فعال شده زیر مجموعه این قرارگاه محسوب می شود؟!
پیرو موعود: این گروه تازه تشکیل شده و اهداف بسیاری دارد. نیروهای فعال از این گروه هم از محل دیگری تأمین میشوند که فعلاً در این باره تصمیم خاصی گرفته نشده است.
فرهنگ نیوز: چند نمونه از تولیدات و فعالیتهایی که مجموعه داشته را بفرمایید:
پیرو موعود: شکر خدا اخیراً چرخ تولید و فعالیتهای حقیقی هم فعال شده، در بخش دیجیتال؛ تولید ۱۴ نرم افزار با عنوان مجموعه نرم افزاری چهارده نور آسمانی را در برنامه داریم که هر کدام مخصوص یکی از چهارده معصوم است و به صورت تخصصی طراحی میشود و تا این لحظه هم از این مجموعه نرم افزارهای: بقیه الله، ثار الله، سرالله، ولی الله آماده و توزیع شده است. دیگر تولیدات دیجیتال: نرم افزار پیامبر رحمت، غم نامه صفر، صادق آل عبا،۱۷ شهریور و نرم افزار چند رسانه ای دجال واره منتشر شده است. سایر فعالیتها مثل ترجمه مستند طوفان ترور و تهیه جزوه و کتاب با موضوع مهدویت را تجربه کردهایم.
[align=center][/align]
در بخش حقیقی: شرکت در نمایشگاه رسانههای دیجیتال، شرکت در چند نمایشگاه یادیاران در مناطق مختلف تهران، برگزاری همایش، همکاری در برگزاری همایشهای جنبش سایبری مدافعان حریم ولایت و توزیع کتابهای مهدوی و....
فرهنگ نیوز: در آخر اگر موضوعی هست بفرمایید؟
پیرو موعود: ما میخواهیم علی اکبرهای امام زمانمان باشیم. به امید ظهورش که صد البته نزدیک است، موفق باشید.
حجت الاسلام علی امیرخانی، مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه در مورد علل کپی کاری آثار ادبی به خبرنگار شبستان گفت: سرقت ادبی و تقلب علمی مسئله امروز و دیروز نیست بلکه سابقه طولانی در تاریخ دارد. زمانی که بشر آثاری به وجود آورد ایده ها و نوشته هایی از خود به جا گذاشت. از همان زمان بحث سرقت ادبی و کپی آثار به وجود آمد. این مسئله به تناسب هر زمان و مکان متفاوت بوده و شدت و ضعف داشته است.
حجت الاسلام امیرخانی تصریح کرد: برداشتن هر چیزی از آثار ادبی که حق برداشت آن را نداریم سرقت ادبی و کپی رایت نامیده می شود. سرقت ادبی ممکن است علل مختلف داشته باشد، گاهی کسی آثار دیگران را عینا کپی می کند و حتی کلمات و جملات را نیز عینا ثبت می کند، گاهی فرد با تغییرات جزیی اثر دیگران را شبیه سازی می کند اما چارچوب اثر معلوم است که برای کس دیگری است.
وی با بیان اینکه سرقت های ادبی ریشه های مختلف دارد، اظهار داشت: یکی از دلایل ممکن است عشق و علاقه به تحقیق باشد. ممکن است کسی به تحقیق علاقه داشته باشد و مایل باشد کتاب و مقاله ای به اسم خود ثبت کند اما ذوق، شوق و استعداد تحقیق ندارد. این علاقه ممکن است فرد را به سرقت آثار دیگران و کپی برداری ترغیب کند.
این پژوهشگر ناتوانی فرد را از دیگر علل کپی کاری آثار ادبی دانست و افزود: گاهی فرد دوست دارد تحقیق کند و یا مجبور است برای کسب نمره و رتبه علمی تحقیق کند اما توانایی این کار را ندارد. گاهی برخی دانشجویان و مدرسان برای کسب پایه های علمی از سر اضطرار رو به کپی کاری می آورند.
خودنمایی و شهرت طلبی علت دیگر کپی کاری آثار ادبی است که حجت الاسلام امیرخانی به آن اشاره کرد و گفت: عده ای می خواهند وانمود کنند اهل تحقیق هستند، آثاری دارند کتاب و مقاله ای نوشتند. این عده برای خودنمایی دست به هر کاری حتی سرقت آثار دیگران می زنند، برای این عده کپی کاری یا قبحی ندارد و یا اینکه از قبح آن می گذرند.
مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه از تنبلی و راحت طلبی به عنوان یکی از ریشه های کپی کاری یاد کرد و ادامه داد: برخی افراد حال و حوصله و روحیه پژوهش ندارند اما دوست دارند یا مجبورند که تحقیق کنند و اثری بدهند، این افراد گاهی رو به کپی کاری می آورند و یک بخش از یک اثر و یک قسمت از اثر دیگری را برمی دارند پیوست می کنند و به اسم خود ثبت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: گاهی برخی نویسندگان دنبال مادیات و کسب درآمد هستند و می بینند فلان کتاب پرفروش است و مقاله فلان شخص در میان محافل علمی جا باز کرده است یا فلان ایده اثرگذار بوده است، همان را کپی کرده و یا شبیه سازی می کنند و به اسم خود ارایه می دهند تا به منافعی برسند.
حجت الاسلام امیرخانی ریشه اصلی تمام سرقت های ادبی و هنری را بی تقوایی و ضعف ایمان دانست و افزود: در آیات و روایات داریم که خیانت در امانت بسیار زشت و ناپسند است. آثار ادبی و هنری که ما از آنها بهره می گیریم در واقع امانتی نزد ما هستند. یک کتاب در نزد ما امانت است ما آن را مطالعه و از مطالبش بهره مند می شویم اما مطالب آن متعلق به صاحب کتاب است. یک اثر یک ایده متعلق به صاحبش است و ما حق نداریم بخشی از آن یا کل آن را به اسم خود چاپ کنیم، این می شود خیانت در امانت.
این پژوهشگر با اشاره به تأکید اسلام به امانت داری تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند" کسی که نمی تواند امانت دار باشد، ایمانی ندارد". در آیه 58 سوره نساء هم آمده است" خداوند به شما امر می کند امانت ها را به اهلش پس دهید". نوشته و اثر و ایده ای که استفاده می کنیم و قطعا در زندگی ما راهگشاست باید آن را حفظ کنیم نه اینکه به اسم خود ارایه دهیم.
مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه با تاکید بر اینکه مجازات سرقت اندیشه باید سنگین تر از سرقت های مادی باشد، عنوان کرد: در آیات قرآن برای سارق مجازات شدیدی در نظر گرفته شده است. الان وقتی می گویند سارق و دزد، دزد اموال و مادیات و کالا به تصور می آید واقعیت این است که سرقت علم، اندیشه، فکر و ایده قبحش بیشتر از سرقت مادیات است و مجازات آن هم باید شدیدتر باشد. در اسلام ارزش فکر، اندیشه و علم بیشتر از مال و اموال است. متاسفانه الان چون مادیات برای برخی ارزش بیشتری دارد وقتی حرف از سرقت زده می شود سرقت مال و اموال در ذهن تداعی می شود.
حجت الاسلام امیرخانی بیان کرد: در قرآن آمده است "کسی که اموال دیگران را ببرد، دزد است". بر این اساس کسی که اندیشه و ایده اثر دیگران را نیز بدون اجازه بردارد، دزد محسوب می شود.
وی با بیان اینکه قبح و زشتی کپی کاری آثار ادبی و هنری باید در جامعه جا بیفتد، اظهار داشت: در حال حاضر سرقت اموال در جامعه مطرود است و همه از سارقان اموال بدشان می آید و سرقت را کاری ناپسند و ناخوشایند می دانند. باید فرهنگسازی شود که سرقت اندیشه و علم و دانش هم کاری زشت و غیراخلاقی شناخته شود. رهنمودهایی که در مورد سارق اموال است در مورد سارق اندیشه و ایده هم تطبیق می کند.
این پژوهشگر با ابراز تأسف از رواج کپی کاری در مراکز علمی و دانشگاهی بیان کرد: متاسفانه کپی کاری معضلی در بین محافل دانشگاهی، علمی، فرهنگی و گاهی حوزوی شده است که برخی به راحتی دست به این کار می زنند.
وی یادآور شد: روایتی از پیامبر اکرم (ص) داریم که ایشان تاکید می کنند "کسی که امانت را رعایت نکند در واقع نوعی نفاق دارد". پیامبر اکرم (ص) نشانه منافق را سه چیز می دانند" وقتی حرف بزند دروغ می گوید، وقتی وعده و قول دهد خلافش را انجام دهد و وقتی امانتی به دستش می رسد خیانت می کند".
بزرگترین مجتمع فرهنگی، فروشگاهی حجاب کشور آغاز به کار کرد
به گزارش قاصدنیوز، آیین افتتاحیه مجتمع فرهنگی-فروشگاهی خانه حجاب صدف همزمان با عید سعید غدیر خم با حضور خانواده شهید علی خلیلی و سمیه حیدری، اولین بانوی ورزشکار ایرانی که در مسابقات قهرمانی آسیا با چادر روی سکو رفت، در مشهدمقدس افتتاح شد.
در ابتدای این مراسم، حسین کمیلی مدیرفرهنگی مجموعه خانه حجاب صدف با اشاره به اینکه جامعه دینی ما در بازتولید فرآیندهای عینی و روزمره زندگی دچار تأخیر زمانی است، افزود: امروزه افراد جامعه مصداق هایی از پوشش را انتخاب می کنند که تبلیغ شده توسط فرهنگ دیگری است که در زندگی روزمره ما جاری شده است، چراکه این فرهنگ برای نیازهای عینی ما پاسخ دارد.
کمیلی با اشاره به اینکه مردم گاهی در یافتن مصداق ها دچار اشتباه می شوند و همین اشتباه در یافتن مصداق، مسئله امروز جامعه است گفت: بدپوششی در جامعه لزوما به معنای بی حیایی در جامعه نیست. همه افراد همانطور که به صورت فطری حیا و عفاف را دوست دارند، زیبایی را هم دوست دارند. گاهی دوگانگی بین این دو امر و سنگینی کفه زیبایی باعث بروز اشتباه در تعیین مصداق گردیده و باعث رواج برخی پوشش ها در جامعه شده است.
وی افزود: در مقوله سبک زندگی که پوشش نیز زیرمجموعه این مقوله محسوب می شود، نیازمند انجام کارهای عینی و واقعی هستیم و کارهای شعاری پاسخگو نیست. ما در نهایت باید به جوانان جامعه پوششی را عرضه کنیم که مناسب و مورد پسند آنها باشد و همین طور بتوانند آن را تهیه کنند. خانه حجاب صدف، پاسخی عینی به مسئله ای عینی در جامعه است.
مدیرفرهنگی مجموعه خانه حجاب صدف در ادامه با اشاره به اینکه این مجموعه کار خودش را از 10 سال پیش با یک کارگاه کوچک خانگی شروع کرده است و مجموعه ای مردم نهاد و مستقل است، اظهار کرد: سعی ما در این سال ها بر این بوده تا همانگونه که شعار می دهیم چادر حجاب برتر است، تولید و عرضه متناسب با این شعار را نیز داشته باشیم. اگر توزیع و عرضه حجاب برتر مناسب و برتر نباشد این نوع پوشش در مقام عینیت به پوشش برتر تبدیل نخواهد شد و شاید عموم مردم آن را به عنوان پوشش قابل افتخار انتخاب نکنند.
کمیلی در پایان با بیان اینکه کیفیت گرایی مبنای مجموعه خانه حجاب است، افزود: خانه حجاب به دلیل داشتن نگاه واقعی به جامعه، تنوع و تکثر سلیقه های جامعه را به رسمیت شناخته است، بنابراین در مجموعه حداکثر تنوع پوشش های مختلف را در چارچوبی مجاز شاهد هستیم.
در ادامه این برنامه که به تقدیر از چند فعال حجاب اختصاص داشت پس از پخش کلیپی درباره سمیه حیدری قهرمان بین المللی جودو وی در سخنانی ضمن اشاره به سختی هایی که بخاطر حجاب کشیده گفت: کره ای ها می خواستند مانع حضور با چادر من بر سکو بشوند ولی من اصرار کردم و مجبور شدند بپذیرند.
وی افزود: من با حضرت زهرا س و حضرت زینب س عهد بسته بودم که اگر بتوانم روی سکو بروم حتما با حجاب برتر حاضر شوم و به این عهد خودم وفا کردم.
وی در ادامه ضمن اشاره به فشارهایی که بعد از انجام این اقدام علیه او صورت گرفت گفت: وقتی برگشتم خیلی ناراحت بودم ولی با پدرم که صحبت کردم و ایشان گفت تو بخاطر حضرت زهرا س این کار را کرده ای و باید به این اقدام افتخار کنی آرام شدم.
او ضمن اشاره به کم توجهی دیگران به این اقدام به تقدیر مقام معظم رهبری از خود اشاره کرد و گفت: از دفتر رهبری با من تماس گرفتند و ما به آرزوی مان که دیدار با ایشان بود رسیدیم و من سجده شکر بجای آوردم.
وی در پایان ضمن تشکر از دعوت وی به این مراسم خواستار تقویت این نوع اقدامات جوان پسند در زمینه حجاب و عفاف شد.
در ادامه این مراسم معنوی کلیپی از طلبه شهید علی خلیلی پخش گردید که به ماوقع جراحت وی اختصاص داشت. سپس خانم مشتاق فر مادر این شهید در سخنانی ضمن اشاره به روحیات فرزند خویش گفت: شاید برای مادرها باور این مساله سخت باشد ولی من 21 سال با علی بودم و حتی یک بار عصبانیت یا تندی از او ندیدم. او حتی یک بار هم به سوی من برنگشت و حرفی نزد.
وی ضمن اشاره به اینکه علی در کارهایش اخلاص داشت افزود: شاید همین اخلاص باعث شد که چه در دوران جانبازی و چه در دوران پس از شهادت او خیلی ها متاثر بشوند و من با دختران دانشجویی مواجه شده ام که می گویند ما پس از این حادثه حجاب مان را به طور کامل رعایت می کنیم.
وی در پایان ضمن تشکر از دست اندرکاران این اقدام خطاب به مسوولین گفت: باید از این اقدامات فرهنگی خودجوش و جذاب در زمینه حجاب حمایت شود.
در پایان این مراسم علاوه بر دو مهمان مذکور از سرکار خانم عفت ایزدی فر، معلم بازنشسته و موسس خانه حجاب صدف در سال 1383 نیز تقدیر به عمل آمد و سپس مجتمع با حضور مهمانان و جمعی از علاقه مندان افتتاح و کار خود را به طور رسمی آغاز کرد.
مجتمع فرهنگی-فروشگاهی خانه حجاب صدف در ساختمانی چهارطبقه دارای بخش های مختلف از جمله بخش ویژه چادر، ویژه کودکان و نوجوانان و همچنین قسمت های نمایشگاهی و فرهنگی است که فضایی مناسب را برای عموم شهروندان جهت خرید و استفاده از فضای فرهنگی این مجموعه پدید آورده است.
این مجتمع واقع در شهر مقدس مشهد، خیابان آبکوه، نبش آبکوه 15 می باشد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، رضا ابوذر با اعلام این خبر اظهار داشت: این جشنواره ملی به منظور تشویق و ترغیب هنرمندان در جهت اعتلای جایگاه والای نماز و نیایش، گسترش فرهنگ نماز و نمازخوانی، تقویت مبانی فرهنگ عمومی مبتنی بر باورها و ارزش های دینی و به کارگیری ابزارهای هنری در ارائه و تولید در حیطه موضوعات دینی و پرداختن به امر معنوی نماز و نیایش به منزله یکی از جلوه های بی بدیل روحی انسان، از 15 تا 18 دی ماه سال جاری به مدت چهار روز در شهر قم به عنوان ام القرای جهان اسلام در سه بخش فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس برگزار می شود. وی، نگاه عمیق و هنرمندانه به عبادت معبود، بررسی ابعاد بیکران معنوی نماز و نیایش در زندگی اجتماعی و اخلاق شهروندی، جلوه نماز و نیایش در زندگی شهروندان و اثرات فرهنگ ساز آن در جامعه، تاثیرگذاری رفتارهای دینی خانواده بر فرزندان و جامعه شهری و عوامل و شیوه های تشویق و ترغیب جوانان و نوجوانان به نماز و نمازخوانی را از جمله موضوعات این جشنواره عنوان کرد و افزود: نماز و نمازخوانی در اجتماعات(مدارس – مساجد و...) و نقش نماز در ایجاد وحدت و یکپارچگی، رشد فضایل اخلاقی اجتماعی و اهتمام به امر به معروف و نهی از منکر در ترویج نماز و نیایش، تبیین نقش و تأثیر جایگاه معماری اسلامی در ترویج فرهنگ نمازخوانی و همچنین نگاه هنرمندانه به تجلی جایگاه عبادت، نماز و نیایش در زندگی فردی از دیگر موضوعات جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین است. ابوذر شرکت تمامی فیلمسازان، نهادها، سازمانهای دولتی و تهیه کنندگان بخش خصوصی در این جشنواره را آزاد اعلام کرد و گفت: با توجه به تغییر شرایط فنی پذیرش آثار، لازم است متقاضیان پیش از ارسال فیلم، فیلمنامه و عکس، فراخوان جشنواره را که در پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم قرار داده شده است، به دقت مطالعه کنند.
مسئول انجمن سینمای جوانان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با تاکید بر اینکه ثبت نام در جشنواره تنها از طریق اینترنتی www.iycs.ir امکان پذیر است، اضافه کرد: فیلمهای منتخب جشنواره در دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران، سینماها و فرهنگسراها و مجموعه مکانها و فضاهای نمایش فیلمهای کوتاه توسط انجمن سینمای جوانان ایران به نمایش درخواهند آمد. ابوذر تصریح کرد: آثاری که در این جشنواره موفق به دریافت تندیس به عنوان بهترین فیلم داستانی، مستند، تجربی، پویانمایی و بهترین فیلم جشنواره شوند مستقیماً به بخش مسابقه « سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران » راه می یابند. وی با بیان اینکه هیات داوری متشکل از هنرمندان و کارشناسان بخش فیلم را داوری خواهند کرد، ادامه داد: به بهترین پژوهش، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلم پویانمایی، بهترین فیلم مستند، بهترین فیلم داستانی، بهترین فیلم تجربی، بهترین تهیه کننده و بهترین فیلم شرکت کننده در بخش تا 110 ثانیه، تندیس جشنواره و جوایز نقدی به برگزیدگان اهدا خواهد شد. مسئول انجمن سینمای جوانان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در خصوص بخش فیلمنامه این جشنواره گفت: به منظور کشف استعدادهای جوان در زمینه فیلمنامه نویسی و با توجه به اهمیت این حوزه به عنوان زیرساخت تولید فیلم، بخش فیلمنامه این جشنواره در چهارشاخه داستانی، مستند، پویانمایی و تجربی نیز برگزار و از صاحبان فیلمنامه های برتر با اهدای تندیس جشنواره و جوایز نقدی تجلیل می شود. وی مسابقه عکس را از دیگر بخشهای این جشنواره عنوان کرد و اظهار داشت: نگاه کاوشگر و خلاقانه عکاسان با قواعد شناخته شده بصری می تواند دستمایه پرداختن به مضامین و ارزش های دینی و امر معنوی نماز و نیایش به عنوان یکی از جلوه های بی بدیل روحی انسان باشد. ابوذر، شرکت در مسابقه عکس این جشنواره را برای عموم آزاد عنوان کرد و ابراز داشت: عکسهای برگزیده در یک نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت و از صاحبان آثار برتر نیز با اهدای جوایز نقدی تجلیل می شود. مسئول انجمن سینمای جوانان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، آخرین مهلت ارسال آثار را شنبه 10 آبان ماه 1393 اعلام کرد و افزود: نیمه دوم آبان ماه، آثار مورد بازبینی قرار گرفته و در نیمه اول آذرماه اطلاع رسانی های لازم صورت خواهد گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور، پیش از ظهر امروز در گردهمایی مداحان که در سالن ولایت حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، گفت: روضه به معنای دفاع از مظلوم و فریاد بر سر ظالم است.وی افزود: خدا نخستین روضه خوانی است که در قرآن برای یک دختر مشرک که با مظلومیت کشته شده بود روضه خواند، وهابیها روضه خواندن را بدعت میدانند در حالی که خود خدا در قرآن برای مؤمنان و حتی مشرک روضه میخواند.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر تحکیم زیربنای روضه به وسیله آیات قرآن اظهار داشت: امید مراجع درجه یک ما در عالم برزخ و قیامت گریه بر سیدالشهدا(ع) بوده است. وی تصریح کرد: خدا در قرآن به پیامبر(ص) دستور میدهد که تاریخ حضرت ابراهیم(ع) را بیان کنند؛ اگر بیان تاریخ حضرت ابراهیم(ع) لازم است پس نقل تاریخ حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نیز ضرورت دارد؛ امام حسین(ع) از همه چیز خود جز دین، نماز و قرآن گذشتند.رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه واقعه کربلا درس زندگی و تاریخ است، خاطرنشان کرد: خدا خواسته که امام حسین(ع) مطرح شوند، افرادی زیر پرچم سیدالشهدا(ع) میآیند که شاید حضورشان در خانه خدا کم رنگ باشد، مریدان سیدالشهدا(ع) ویژه هستند.وی یادآور شد: بنی امیه با سی هزار لشکر پودر شد ولی امام حسین(ع) با 72 نفر تا قیامت در دلها باقی ماند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به شبهه وهابیت مبنی بر اینکه اولیای الهی پس از مرگ همانند سنگ و درخت بوده و نمیتوان به آنها سلام داد، عنوان کرد: خدا در قرآن میفرماید «سلام بر ابراهیم، موسی، عیسی»، یعنی خدا به درخت و سنگ سلام کرده است؟ خدا در قرآن زیارت نامه خوانده است.
استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در طول تاریخ همه انبیا برای امام حسین(ع) عزاداری کردهاند، در توصیه به مداحان خاطرنشان کرد: مداحان قبل از مداحی حداقل یک آیه و روایت را بخوانند، درباره زکات، نماز، مهدویت، قرآن و خمس مطالبی را بیان کنند.وی افزود: در روایت آمده «خدا رحمت کند کسانی که امر ما را احیا میکنند»، در مجالس امام حسین(ع) تمام دین باید به مردم گفته شود، کتاب مفاتیح الحیاة کتاب بسیار خوبی است که در این زمینه میتوان از آن استفاده کرد. حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اینکه اشک، شور و عشق به اهلبیت(ع) به ویژه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) سرمایه بوده و از آن به بهترین شکل باید استفاده کرد، گفت: در کشور با یک «یا حسین» هفتاد میلیون سیاه پوش بیرون میآیند، کدام فردی میتواند چنین جمعیتی را جمع کند، امام حسین(ع) بزرگترین و بهترین وحدت را میان امت ما ایجاد میکند، در جمهوری اسلامی هیچ عامل وحدتی همانند سیدالشهدا(ع) نیست. وی تصریح کرد: امام راحل از امام حسین(ع) جمله خون بر شمشیر پیروز است را یاد گرفته و انقلاب کردند؛ در کربلا اخلاص، رضا، ولایتمداری در اوج بود؛ زندگی و مدیریت بحران حضرت زینب(ع) در کربلا باید در دانشگاهها تدریس شود.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه در مراسم عزاداری باید به دنبال کسب رضای خدا بود نه گریاندن جمعیت، اظهار داشت: مداح لازم نیست حتما اشک مردم در بیاورد، البته هنر مهم است ولی همه چیز را بیان نمیکند، مهم محتوا و اخلاص فرد است.وی ادامه داد: مداحان باید اعمال سیدالشهدا(ع) همانند اقامه نماز و مستحبات را به مردم بیان کنند؛ از اینرو میان مداح و روحانی باید هماهنگی و ارتباط وجود داشته باشد، حتی در صورت امکان با آموزش و پرورش صحبت شود تا جوانان را به هیأت بیاورند، البته نباید به درس آنها لطمهای وارد شود.استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت:از جوانان باید در هیأتها استفاده کرد؛ نباید تبعیض وجود داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اینکه مداحان باید حداقل ماهی یک جلسه با اسلام شناسان برای آشنایی با آیات و روایت داشته باشند، عنوان کرد: روضه و مداحی باید بدون آفت باشد، از قرآن به روضه باید رفت، مداح با روحانی باید ارتباط داشته باشد تا محتوای مطالب او پربارتر شود.وی ادامه داد: در مداحی نباید غلو کرد، بلکه بهترین کار بیان فضایل اهلبیت(ع) است، همچنین مراسم عزاداری نباید بی وقت بوده و سبب آزار دیگران شود، چگونگی برگزاری مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) از سوی رهبر معظم انقلاب باید الگو قرار داده شود، مراسمهای که از سوی ایشان برگزار میشود حداکثر 2 ساعت پس از نماز مغرب و عشا تمام میشود
حضور فرزند یکی از مراجع تقلید در عملیات آزادسازی جرف الصخر + عکس
1393, 3 آبان 12:49 بعد از ظهر
کد خبر : 646652
منبع : اختصاصی ابنا
خلاصه وزارت دفاع عراق اعلام کرد که ارتش عراق با همراهی نیروهای داوطلب ِمردمی، منطقه جرف الصخر در شمال بابل را آزاد کرد و کنترل کامل این منطقه را به دست گرفت.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ نیروهای ارتش و مردمی عراق همزمان با فعال شدن طرح امنیتی ماه محرم از سوی وزارت کشور عملیات گستردهای را برای پاکسازی منطقه "جرف الصخر" در جنوب بغداد آغاز کردند که در نهایت با آزادسازی این شهر همراه بود. در این عملیات بزرگ که "عملیات عاشورا" نام گرفته از روز جمعه براى تأمین امنیت زائران حسینی در ایام محرم به استان کربلا و دیگر استانهای همجوار (نجف اشرف و بابل) آغاز شد که سرانجام با آزادسازی کامل جرف الصخر همراه بود. گروه تروریستی داعش نیز به شکست در درگیری با نیروهای عراقی در جرف الصخر، اعتراف و اعلام کرد ارتش عراق بامداد امروز از منطقه الفاضلیه از طریق پل ارتباطی بین دو منطقه کراغول و الفاضلیه وارد این منطقه شد. در عملیات آزادسازی جرف الصخر فرزند آیتالله العظمی شیخ بشیر نجفی از مراجع عالیقدر شیعیان در نجف اشرف نیز حضور داشت. در این عملیات که فرماندهی آن را «هادی العامری» رئیس سازمان بدر را برعهده داشت شیخ علی بشیر نجفی نیز حضور داشت و در جریان برنامههای نظامی قرار گرفت. «حیدر العبادی» نخست وزیر و فرماندۀ کل نیروهای مسلح عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نیروهای دلیر ارتش به همراه داوطلبان غیرتمند عراقی در منطقه جرف الصخر به پیروزی تازهای دست یافتند و ضربهای مهلک به گروه داعش وارد کردند که تاثیری بسیار مهم در وارد کردن شکست نهایی به دشمن خواهد داشت و به نیروهای دلیر ما روحیهای عالی برای پیشروی در جهت آزادسازی بقیه سرزمینهای اشغالی عراقِ عزیز خواهد داد. وی این دستاورد را به همه مردم عراق تبریک گفت و از همه کسانی که در این عملیات دلیرانه شرکت داشتند، تجلیل و قدردانی و تعهد کرد که عملیات پیروزمندانۀ جرف الصخر، کلیدی برای پیروزیهای آینده در آزادسازی مناطق عراق باشد. یک منبع امنیتی گفت: عملیات آزادسازی اطراف شهر جرف الصخر تا آزادسازی عامریه و فلوجه در استان الانبار ادامه خواهد داشت. شهر جرف الصخر در شمال حله مرکز استان بابل، یکی از مناطق بسیار خطرناک و پایگاه اصلی القاعده و گروههای تکفیرى بود که از این منطقه، حملات تروریستی به استان بابل کربلا و بغداد صورت میگرفت.
...............
پایان پیام/
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ماه مُحَرّم نخستین ماه از ماههای قمری و یکی از ماههای حرام است که از دوران جاهلیت پیش از اسلام جنگ و خونریزی در آن ممنوع بوده است.
برخی از مفسران قرآن کریم در ذیل تفسیر آیه 36 و 37 سوره توبه، تحریم جنگ در ماههای رجب، ذی القعده، ذی الحجه و محرم را از زمان حضرت ابراهیم(ع) میدانند. در عصر جاهلیت نیز این قانون به عنوان یک سنت به قوت خود باقی بود؛ هر چند آنها طبق میل خود، گاهی جای این ماهها را تغییر میدادند، ولی در اسلام به دستور قرآن همواره ثابت و غیر قابل تغییر شد.
از آنجایی که اسلام یک دین اجتماعی بود، هر ادب و سنت ملی که مخالف با عقل و شرع نبود را حفظ میکرد، در دوره اسلام ماههای حرام مورد احترام تمام قبایل بود جز آنکه بنی امیه چون بر کرسی ریاست نشستند، نه تنها آداب و سنن دین اسلام را محو کردند، بلکه آداب و رسوم ملی عرب را هم زیر پا گذاشتند.
عزاداری در زمان حال
عزاداری در دورههای اخیر از نظر کمیت و کیفیت رشد بسیاری کرده است؛ امروزه در سالگرد رحلت پیامبر(ص)، امامان معصوم(ع) و حضرت زهرا(س) مراسم عزاداری بر پا میشود که از جمله مشخصات مراسم عزاداری دوران جدید میتوان به دقت تاریخی، تاریخ تحلیلی، بیان اهداف امام حسین(ع)، توام شدن روضه با سیاست و تشکیل هیأتهای عزاداری اشاره کرد.
بدون شک قیام امام حسین(ع) و شهادت ایشان، تلاشهای برادر، پدر و جدش را در گذشته بارور و زمینه تلاش برای آیندگان را فراهم ساخت و سنت عزاداری عاشورا زمینه پاسداری از اندیشه شیعه را در آینده فراهم کرد.
امروزه کسی نمیتواند نوحه خوانی و عزاداری را منع کند چراکه در سایه و پوشش عزاداری است که مفهوم عترت و اهداف امام حسین(ع) شرح داده و تبیین میشود.
تشریح برنامه هیئات مذهبی شهر کریمه در ایام محرم
خبرگزاری رسا در راستای ترویج سنت عزاداری و بهرهوری هرچه بیشتر از مراسمات سوگواری و بیانات سخنوران برجسته حوزوی، اقدام به تهیه و تشریح برنامه هیئات مذهبی شهر کریمه در دهه نخست محرم الحرام سال 1393 کرد.
بر اساس این گزارش، مراسم عزا و سوگواری بر سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین در ایام دهه نخست ماه محرم الحرام در حرم حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، دفاتر مراجع عظام تقلید، مدارس و حوزههای علمیه، مساجد، حسینیهها و هیئات عزاداری در شهر کریمه اهلبیت(ع) برگزار میشود.
عزاداری هیأت رزمندگان اسلام در ایام محرم
مراسم عزاداری دهه اول محرم هیأت رزمندگان اسلام قم هرشب ساعت 20 در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) جنب گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین ماندگاری با موضوع جریان شناسی حق و باطل در واقعه عاشورا به ایراد سخن در این هیأت عزاداری میپردازد.
حاج سید مهدی میرداماد مداح شب نخست، شب آخر و دسته عزاداری روز عاشورا و حاج حسن شالبافان مداح سایر ایام عزا در هیأت رزمندگان اسلام قم است.
دسته عزاداری روز عاشورای این هیأت ساعت 10 صبح از مسجد امام حسن عسگری به سوی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه حرکت خواهد کرد.
فیض اشک در هیئات قم
مجلس عزاداری بر حضرت سیدالشهدا(ع) در هیأت فاطمیون قم از امروز شنبه سوم آبان تا دوشنبه 12 آبانماه سال جاری با سخنرانی حجج اسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی و علیرضا جوادی و با مداحی مداحان اهلبیت(ع) حاج مهدی سلحشور و کربلایی محمدجواد احمدی برقرار است.
مراسم هیأت فاطمیون قم هرشب ساعت 18:45 در دبیرستان هدایتی واقع در خیابان انقلاب، نبش خیابان شهید کلهری برگزار میشود.
همچنین هیأت اباعبدالله الحسین(ع) در دهه نخست محرم الحرام از حجتالاسلام والمسلمین هادی الیاسی جهت سخنرانی و از حاج مهدی سلحشور، جواد برزگر و محمدجواد احمدی برای مرثیه سرایی و عزاداری دعوت به عمل آورده است.
مراسم عزاداری این هیأت در دهه نخست ماه محرم هر روز پس از نماز ظهر و عصر در حسینیه موج الحسین(ع) به نشانی قم، 55 متری عمار یاسر، کوچه 37 برگزار میشود.
مراسم مرثیه سرایی در هیأت ثارالله(ع) مدرسه فیضیه با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین میرباقری و مداحی حاج عباس حیدرزاده و حاج محسن حلاج زاده از شب نخست ماه محرم الحرام به مدت 12 شب رأس ساعت 19 در مدرسه فیضیه برگزار میشود.
مراسم عزاداری دهه نخست محرم از سوی هیأت محبین اهلبیت(ع) هر روز عصر ساعت 14 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین احمد پناهیان در خصوص سیره جهادی و ابعاد مظلومیت امام حسین(ع) در دبیرستان امام صادق(ع) واقع در چهارراه شهدای میدان روح الله برگزار میشود.
هیأت دانشجویی شهدای گمنام در دهه نخست ماه محرم از دوم تا 11 آبانماه، هرشب ساعت 19 اقدام به برگزاری مراسم عزاداری میکند.
سخنران این مراسم که به همت ناحیه بسیج دانشجویی استان قم در کوچه ممتاز خیابان صفاییه برگزار میشود، حجتالاسلام سید علی شیخ الاسلام و مداحان آن حاج حسین اردستانی و سید علی حسینی نژاد هستند.
هیأت روضة الحسین(ع) با حضور مداحان برجسته کشوری و سخنرانی حجتالاسلام سید حسن آقامیری در دهه نخست ماه محرم اقدام به برگزاری مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان کرده است.
این مراسم همه روزه از ساعت 13 تا 15:30 بعدازظهر در حسینیه حضرت زهرا(س) جنب حسینیه آیتالله مرعشی نجفی به نشانی قم، بلوار بهار، کوچه 4 برگزار میشود.
همچنین هیأت متوسلین به حضرت زینب کبری(س) در دهه اول ماه محرم با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین گنجی و مداحی حاج حسن برخورداری و سید جواد منتظری اقدام به برگزاری مراسم عزاداری کرده است.
این مراسم از شب اول محرم تا شام غریبان، هرشب ساعت 19:30 در محل دائمی هیأت به نشانی بلوار عطاران قم، خیابان مفتح، انتهای کوچه 11 برگزار میشود.
مراسم عزاداری دهه اول محرم توسط هیأت خادم الرضا(ع) با سخنرانی حجتالاسلام رزاقی و مداحی مداحان اهلبیت(ع)، کربلایی جواد مقدم و کربلایی یاسین شیخ زاده هرشب از ساعت 21 در ورزشگاه حیدریان قم برگزار میشود.
هیأت عزاداران حسینیه ارک نیز از روز شنبه سوم آبانماه به مدت 11 شب، رأس ساعت 20 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید حسن آ?قامیری و مداحی کاظم اکبری از مازندران اقدام به برگزاری مراسم عزاداری میکند.
مراسم عزاداری دهه نخست محرم الحرام از سوی هیأت طفلان مسلم با سخنرانی سید علی طبسی و با نوای کربلائی محسن سلامتیان از ظهر یکشنبه چهارم آبانماه تا ظهر عاشورا به نشانی قم، خیابان 19 دی، جنب درمانگاه دی، کوچه 73 برگزار میشود.
مراسم بزرگداشت عاشورای سالار شهیدان حسین بن علی(ع) توسط هیأت حسینی مرکزی ویژه مهاجران افغانی مقیم قم از شنبه سوم آبانماه به مدت 13 شب و با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین عالمی رأس ساعت 20:30 در مسجد امام حسن عسکری(ع) برگزار میشود.
مسجد موسی بن جعفر(ع) واقع در انتهای خاکفرج، روبهروی شهرداری مرکزی به مدت 10 شب بعد از نماز مغرب و عشاء اقدام به برگزاری مراسم مرثیه سرایی بر سید و سالار شهیدان میکند.
حجتالاسلام سقازاده در این مراسم به ایراد سخن و حاج علی حبیب زاده، کربلایی محمدرضا مختاریان و امین عسگری به مرثیه سرایی بر خاندان رسول خدا(ص) میپردازند.
عزاداری دهه اول محرم الحرام با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین میردامادی و مداحی سید رضا تحویلدار همه شب از ساعت 20 تا 22:30 در تکیه حاج سید حسن واقع در کوچه 112 خیابان آذر برگزار میشود.
مراسم بزرگداشت عاشورای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) توسط هیأت رضائیه(ع) با سخنرانی حجج اسلام والمسلمین طیبی، انواری و تجلی و با مداحی حاج عباس حیدرزاده و کربلایی محمد عباسیان هرشب پس از نماز مغرب و عشاء در مسجدالرضا(ع) میدان سعیدی قم برگزار میشود.
همچنین هیأت علمدار حسین(ع) با سخنرانی حجتالاسلام سید علی رضوی و مداحی حاج رحیم ابراهیمی همه شب در ایام دهه نخست محرم الحرام از ساعت 21 در مسجد حضرت ابالفضل(ع) به نشانی قم، میدان امام، نبش کوچه 13 برگزار میشود.
مراسم سوگواری هیأت فاطمیه(س) از شب اول ماه محرم به مدت 20 شب با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین استاد توکل و با مداحی سید جواد میرجعفری در دهه نخست محرم و حجتالاسلام شمس در دهه دوم محرم الحرام هرشب ساعت 19:20 در خیابان شهید کلهری، کوچه 16 برگزار میشود.
مراسم عزاداری مدرسه علمیه حقانی با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین تحریری و عزاداری کربلایی محمدرضا رضایی و محمدرسول گنجه کویری از شنبه 3 آبانماه به مدت 5 شب رأس ساعت 18:45 به نشانی خیابان اراک، کوچه 13 برگزار میشود.
هیأت فاطمهالزهراء(س) قم نیز با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد و مرثیه سرایی حاج محمد علی بختیارزاده در دهه نخست محرم الحرام مجلس عزا برپا میکند. این مراسم از ساعت 20:15 در حسینیه فاطمه الزهراء(س) به نشانی قم، بلوار 15 خرداد، کوچه 44 برگزار میشود.
عزاداری دهه اول محرم الحرام توسط هیأت نوکران عباس(ع) قم با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین آقامیری و مداحی حاج یاسین شیخ زاده از سوم تا 12 آبانماه همه شب، رأس ساعت 21:30 در مدرسه شهید برقعی به نشانی قم، 20 متری شهید بهشتی، 24 متری شهید چمران برگزار میشود.
مراسم بزرگداشت عاشورای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) توسط هیأت عزاداران مسجد رضویه(ع) و با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید حسن آقامیری و مداحی حاج حسین محلوجی و حاج سید علی حسینی نژاد هرشب ساعت 20:30 در مسجد رضویه(ع) به نشانی قم، خیابان آذر، بازار کهنه برگزار میشود.
در حسینیه کربلائیهای قم نیز به مناسبت عزای آل الله به مدت 11 شب رأس ساعت 20:30 ، با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید حسین طبسی حائری و مداحی ملاعلی حداد و کربلائی جواد مؤمن مراسم عزاداری برپا است. حسینیه کربلائیهای قم در خیابان 19 دی قم، کوچه 2 واقع شده است.
هیأت کف العباس(ع) نیز با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین میرزا محمدی و مرثیه سرایی ذاکران اهلبیت(ع) هر روز ظهر در دهه نخست محرم الحرام به عزاداری میپردازد. مراسم عزاداری این هیأت در حسینیه شهداء به نشانی قم، بلوار 15 خرداد واقع شده است.
همچنین هیأت دلسوختگان حسین(ع) در دهه نخست محرم الحرام رأس ساعت 20 با سخنرانی حجتالاسلام صابر و مداحی حاج اصغر زنجانی و حاج سید مهدی حسینی در بیت العباس(ع) واقع در خیابان عطاران، 30 متری مفتح، کوچه 11 اقدام به برگزاری مراسم عزاداری میکند.
مراسمی برای عزاداری بر سید و سالار شهیدان با سخنرانی حجتالاسلام براتی و نوای حاج حسین حقی هرشب ساعت 21 در ساختمان مکتب القرآن واقع در بلوار شاه ابراهیم، جنب میدان سعیدی برگزار میشود.
در مسجد چهارده معصوم(ع) خیابان شهید صدوقی نیز به مناسبت ایام عزای سالار شهیدان هرشب رأس ساعت 19:30 مراسم عزاداری برپا میشود. در این مراسم حجج اسلام والمسلمین هدایت نژاد و رحمتی به ایراد سخن و حاج حسین فردهاشمی و کربلایی رضا نصرتی به مرثیه سرایی و مداحی میپردازند.
مراسم بزرگداشت عاشورای سالار شهیدان حسین بن علی(ع) رأس ساعت 21:45 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین صادقی واعظ و مداحی کربلاییان روح الله فنائیان، علی چمنی و محسن کریمی در بیت حاج سید علی میرئی، پیرغلام اهلبیت عصمت و طهارت(ع) واقع در سالاریه، میثم پایین برگزار میشود.
مراسم عزاداری حسینیه بنی فاطمه(س) نیز در دهه محرم الحرام هرشب رأس ساعت 21:30 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین شیخ مرتضی اخویان و مداحی کربلائی ابوالقاسم زمانی به نشانی آذر، کوچه 114 برگزار میشود.
همچنین هیأت محبین حضرت علیاکبر(ع) مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین حسینی و با نوای حاج حسن جهاندیده و ذاکران اهلبیت(ع) از شنبه 3 آبانماه به مدت 11 شب بلافاصله پس از نماز مغرب و عشاء در محل ثابت این هیأت واقع در بلوار امین، بیست متری گلستان، کوی 16 برگزار میکند.
عزاداری دهه اول محرم الحرام با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید جلال سید موسوی هرشب از ساعت 20:30 در مسجد حضرت ابوطالب(ع) واقع در خیابان انقلاب، کوچه 5 «عشقعلی» برگزار میشود.
مراسم دهه اول محرم از سوی هیأت قمر بنی هاشم(ع) با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید احمد موسوی و مداحی حاج سید حسن علوی نژاد هرشب از ساعت 19:30 در خیمه بنی الزهرا(س) به نشانی خیابان مدرس، کوی یک، کوی یارجانلو برگزار میشود.
در مسجد فاطمیه(س) باجک، جنب میدان جهاد نیز مراسم عزاداری ایام دهه نخست محرم را هرشب ساعت 20:30 با سخنرانی حجج اسلام والمسلمین سید محمد صحفی و سید رضی الدین مرتضوی لنگرودی و با مداحی داوود طالبی برگزار میکند.
سوگواری اهالی شهرک پردیسان قم بر سالار شهیدان
مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در دهه نخست ماه محرم با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین الیاسی و مدیحه سرایی حاج عباس محمدی پور در مسجد جامع خاتم الانبیاء واقع در خیابان اندیشه، کوچه چهارم شهرک پردیسان قم هرشب پس از نماز مغرب و عشاء برگزار میشود.
همچنین مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان حسین بن علی(ع) در دهه اول محرم الحرام توسط هیأت خادمان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) هرشب پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد حضرت فاطمه الزهرا(س) برگزار میشود.
در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین آهنگران به ایراد سخن و حاج عباس خسروی به مرثیه سرایی میپردازد.
مراسم بزرگداشت عاشورای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در مسجد امام جعفر صادق(ع) از شب نخست ماه محرم به مدت 13 شب پس از نماز مغرب و عشاء برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین مقدم در این مراسم با موضوع زندگی و بندگی به ایراد سخن و آقای قربانی به مدیحه سرایی و سوگواری میپردازد.
همچنین هیأت یاوران ولایت «محفل نوجوانان رهرو امام و شهداء» در دهه نخست محرم الحرام به مدت 12 شب رأس ساعت 19 اقدام به برگزاری مراسم عزاداری کرده است.
این مراسم در مدرسه کریمه اهلبیت(س) به نشانی قم، شهر پردیسان، خیابان اندیشه برگزار میشود.
در مسجد حضرت زینب کبری(س) شهرک پردیسان نیز مراسم سوگواری و عزاداری دهه محرم با سخنرانی اساتید برجسته حوزه علمیه و مداحی آقای آل حبیب هرشب پس از نماز مغرب و عشاء برگزار میشود.
تجمع بزرگ لبیک یاحسین(ع)
شایان ذکر است، مراسم باشکوه برافراشتن پرچم بارگاه نورانی قمر بنی هاشم(ع) بر فراز گنبد مطهر امامزاده سید علی، از نوادگان آن حضرت همزمان با تعویض پرچم حرم حضرت ابوالفضل(ع) در کربلا برگزار میشود.
این مراسم تحت عنوان «تجمع بزرگ لبیک یاحسین(ع)» روز شنبه، سوم آبانماه مصادف با شب نخست محرم الحرام پس از نماز مغرب و عشاء در صحن مطهر امامزاده سید علی در بلوار 15 خرداد قم برگزار میشود.
ورود نمادین کاروان امام حسین(ع) به کربلا
قابل ذکر است، ورود نمادین کاروان امام حسین(ع) به کربلا توسط هیأت رقیة بنت الحسین(ع) و با همت سازمان اوقاف و امور خیریه قم، با مرثیه سرایی کربلایی داوود طالبی و کربلایی احمد رحیمی روز دوشنبه پنجم آبانماه امسال مصادف با دوم محرم الحرام برگزار میشود.
کاروان نمادین امام حسین(ع) یک ساعت پیش از اذان مغرب از بلوار 45 متری عماریاسر، روبهروی تکیه شادقلیخان حرکت میکند و علاقهمندان جهت نامنویسی برای کاروان میتوانند با شماره همراه 09199749807 تماس بگیرند.
دسته نمادین حضرت علی اصغر(ع)
دسته نمادین حضرت علی اصغر(ع) نیز توسط هیأت جنود الحسین(ع) کربلائیهای قم روز چهارشنبه چهارم محرم الحرام مصادف با 7 آبانماه امسال پس از نماز مغرب و عشاء در خیابان آذر، کوچه 90 برگزار میشود.
سوگواری بر سالار شهیدان در دفاتر مراجع عظام تقلید
شایان ذکر است، مراسم بزرگداشت عاشورای سالار شهیدان حسین بن علی(ع) از روز نخست تا دوازدهم محرم هر روز ساعت 10 صبح با سخنرانی خطبا و اساتید برجسته حوزههای علمیه در حسینیه حضرت امام خمینی(دفتر رهبر معظم انقلاب در قم) برگزار میشود.
همچنین به مناسبت ایام عزای آل الله مراسم مراسم سوگواری هر روز ساعت 10 صبح در دفاتر مراجع عظام، حضرات آیات مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، نوری همدانی، جوادی آملی و علوی گلپایگانی با سخنرانی و مرثیه سرایی خطبای برجسته قم برگزار میشود.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص برنامه عزاداری دفاتر مراجع عظام تقلید میتوانند به نشانی الکترونیکی rasanews.ir مراجعه کنند.
مجالس سوگواری در منزل دیگر علما
مراسم عزاداری با سخنرانی و ذکر مصیبت حجتالاسلام والمسلمین عالمی از شنبه سوم آبانماه به مدت 10 شب، بلافاصله پس از نماز مغرب و عشاء در دفتر حضرت آیتالله گرامی به نشانی قم، بلوار شهید محمد منتظری، کوچه 14 برقرار است.
همچنین مجلس سوگواری بر عزای اهلبیت عصمت و طهارت(ع) از روز یکشنبه به مدت 12 روز رأس ساعت 3:45 عصر در دفتر حضرت آیتالله فاضل لنکرانی برگزار میشود.
دفتر آیتالله حکیم نیز طبق سالهای گذشته اقدام به برگزاری مجلس عزاداری از اول محرم الحرام تا روز تاسوعا کرده است. عزاداری هر روز ساعت 11 صبح در دفتر این عالم شیعه به نشانی قم، صفائیه، کوچه ممتاز، فرعی اول سمت چپ، پلاک 12 برگزار میشود.
مراسم عزاداری در حرم حضرت معصومه و مسجد مقدس جمکران
گفتنی است، همزمان با دهه نخست ماه محرم برنامههای مذهبی و سخنرانیهای متعددی در حرم کریمه اهل بیت(ع) و مسجد مقدس جمکران برگزار می شود.
مراسم قرائت زیارت ناحیه مقدسه در ایام دهه نخست ماه محرم با سخنرانی حجج اسلام ماندگاری و رفیعی و مداحی حاج عباس حیدر زاده، هر روز ساعت 10:30 در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) برگزار خواهد شد.
آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه تهران که در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد با اشاره به اینکه روحانیت در هیچ دوره ای از نظر امکانات مانند رسانه ، نیروی انسانی به برخورداری امروز نبوده است گفت: مسؤولیتی که امروز متوجه روحانیت شیعه شده در هیچ عصر و زمانی به این حد نرسیده بوده است. آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه هیچ وقت روحانیت به اندازه امروز در دنیا مطرح نبوده است اظهار داشت: در هیچ دوره ای روحانیت به اندازه امروز مورد احترام نبوده است و شاهدیم شخصیت های دنیا مبهوت شخصیت رهبر نظام جمهوری اسلامی هستند که یک روحانی معمم است و این نشان دهنده جایگاه روحانیت است. وی خاطرنشان کرد: در مقابل این امکانات و محبوبیت باید گفت روحانیت به اندازه امروز از نظر کمی و کیفی در دنیا دشمن نداشته است. مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به اینکه امیرمومنان(ع) می فرماید خدا هر نعمتی که به کسی بدهد همانقدر آن شخص مورد سوال واقع می شود گفت: در کل کشور حدود پانصد مدرسه داریم و در قبال این مراکز تربیت طلاب مسؤولیتی که داریم ایجاد فهم عمیق دین؛ کمال اخلاقی، بینش عمیق، روح بدعت ستیزی، روحیه تبلیغ دین نسبت به مسایل اجتماعی و بسترسازی برای اجرای احکام الهی است. آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه در بعد علمی ایجاد انگیزه درس خواندن در طلبه ها باید یک اصل باشد گفت: بعضا طلبه ها همتشان کم است و دنبال مدرکی و مشغول شدن به کارها می رود. وی با تاکید بر اینکه طلاب باید در بعد اخلاقی واقعا بدرخشند گفت: روی بعد اخلاقی هرچه سرمایه گذاری کنیم کم است، در تهران فضای اخلاقی کوچه و خیابان اصلا با قم قابل مقایسه نیست و این وظیفه مسؤولین حوزه علمیه را سنگین تر می کند. مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه طلاب و روحانیون باید مسیر خود را بر اساس جایگاه انقلاب در دنیا بچینند خاطرنشان کرد: اگر طلبه و عالمی که در حوزه تربیت می شود نتواند در جامعه تاثیرگذار باشد و در مسائل اجتماعی دخالت کند ای فایده ای ندارد و منزوی می شود. آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه طلاب و روحانیون باید عاقبت اندیش باشند اظهار داشت: امروز طلاب دچار آسیب های کم همتی، گرایش به مشاغل جانبی، نگرانی نسبت به آینده هستنند. مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه گواهی میدهم حوزه تهران در این پنج سال به حد قابل قبولی رسیده است و یکی از مراجع از ابهت و عظمت حوزه تهران اظهار اعجاب می کرد گفت: مدیریت جدید باید دلسوزی خود را نشان دهد و با اساتید ارتباط قوی بگیرد و نظارت قوی تری بر مدارس داشته باشند. گفتنی است در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین خسروشاهی، مدیر سابق حوزه علمیه تهران با اهدای لوح سپاس از سوی مدیریت حوزه های علمیه سراسر کشور تودیع شد و حجت الاسلام و المسلمین غفوری به عنوان مدیر حوزه علمیه تهران منصوب شد.
حجتالاسلام مهدی ماندگاری، عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا، شب دوم محرم در جمع عزاداران هیأت رزمندگان اسلام قم به روشهای مقابله با تهاجم فرهنگی اشاره کرد و گفت: کشورهای غربی با گسترش فضای مجازی و شبکه ماهوارهای قصد دارند اعتقادات جوانان مذهبی جوانان ایران را تضعیف کرده و فساد و بیبندوباری در ایران ترویج کنند. حجتالاسلام ماندگاری با بیان این که رسالت جدید نیروهای انقلابی حضور در عرصه فرهنگی است؛ بیان کرد: جوانان مذهبی با استفاده از فناوریهای جدید و فضای مجازی معارف دین اسلام و معارف اهلبیت(ع) را در سراسر جهان گسترش دهند؛ زیرا این معارف مطابق عقل، فطرت و سیرت تمام انسانها است و اگر مردم جهان سخنی را مطابق فطرت دریابند به طور قطع از آن پیروی میکنند. عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب که جوانان امروز جامعه را همانند رزمندگان دفاع مقدس پای بند آرمانهای انقلاب و در خط ولایت معرفی کرده است، گفت: بجای این که نظام اسلامی نگران حضور جوانان در فضاهای مجازی باشد که اعتقاداتشان را از دست دهند، دولت با آموزشهای کاربردی و بسترسازیهای فرهنگی مناسب به جوانان فرصت دهد تا عقاید و معارف اسلامی در فضاهای مجازی گسترش دهند. وی در بخشی دیگر از سخنانش به تبیین راههای تشخیص حق و باطل پرداخت و ابراز کرد: در واقعه کربلا حق و باطل به طور روشن در مقابل هم قرار گرفتند، ولی در زمان امام رضا (ع) تشخیص حق و باطل برای مردم بسیار مشکل بود زیرا این امام ولیعهد مأمون بوده و در آن زمان حق در کنار باطل قرارگرفته بوده است. حجتالاسلام ماندگاری اظهار داشت: عمر بن سعد کسی بود باطل را برحق و دنیا بر آخرت ترجیح داد و در لشگریان یزد قرار گرفت، ولی حر بن یزید حق را بر باطل و سعادت اخروی را بر دنیا ترجیح دهد و در صف یاران امام حسین(ع) قرا گرفت. خطیب هیأت رزمندگان اسلام بیان کرد: یاری خداوند و پیروزی همیشه برای جبهه حق و شکست و نابودی برای جبهه باطل است؛ در واقع کربلا هرچند لشگر یزیدیان به ظاهر پیروز شدند ولی در این زمان تمام انسانها از یزید و یارانش به بدی یاد میکنند و هیچ اثری و بارگاهی از آنها باقی نمانده است. عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا بیان کرد: برای رسیدن راه حق و فرار باطل باید راه و روش مشخص در زندگی انسان باشد و این راه حق جزء در سایه ولایت مداری و تبعیت از اهلبیت(ع) به دست نمیآید. حجتالاسلام ماندگاری با بیان این که پیروزی اسلام در گرو صبر و استقامت در مسیر حق است، گفت: برخیها پیش از انقلاب و بعد از انقلاب همگام با جمهور اسلامی ایران و در مسیر ولایتفقیه بودند، ولی در سال 88 از سران فتنه گران اغتشاشگران شدند و نتوانستند در مسیر انقلاب صبر و پایداری کنند.
حجت الاسلام احمد اکبری مدیر پایگاه حوزه نت با اشاره به عرضه یک هزار و 863 مطلب درباره حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و واقعه کربلا در فضای مجازی گفت: دانشنامه امام حسین(ع) با طبقه بندی منسجم، مطلبی شامل مقاله، گزیده کتاب، پرسش و پاسخ، چکیده پایان نامه و ...را در قالب 23 موضوع به منظور تسهیل در امر پژوهش و تحقیق محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه ارائه کرده است. وی افزود: «زندگانی امام حسین(ع) قبل از امامت»، «امام حسین(ع) در دوره امامت»، «وقایع پس از شهادت امام حسین(ع)»، «شخصیتشناسی عاشورا»، «تحلیل واقعه عاشورا»، «سیره و اخلاق امام حسین(ع)»، «فضائل و مناقب امام حسین(ع)»، «امام حسین(ع) از نگاه قرآن و اهل بیت(ع)» و «امام حسین و امام زمان مهدی موعود علیهما السلام» از موضوعات این دانشنامه است. این مدرس حوزه علمیه قم بیان داشت: «امام حسین (ع) و عاشورا از نگاه اهل سنت»، «امام حسین(ع) در اینترنت و رسانه ها»، «امام حسین(ع) و عاشورا در آینه هنر و ادب»، «امام حسین علیه السلام و عزاداری»، «امام حسین (ع) در فقه» و «قیام امام حسین(ع) و انقلاب اسلامی ایران» از دیگر مطالب این دانشنامه گرانسنگ است وی اظهارداشت: «عاشورا و سقیفه»، «عوامل و زمینه های نهضت عاشورا»، «اهداف و انگیزههای نهضت عاشورا»، «امر به معروف و نهی از منکر»، «امام حسین(ع) و تشکیل حکومت اسلامی»، «پیام های توحیدی و عرفانی نهضت عاشورا»، «امام زمان در کلام امام حسین (ع)»، «عزاداری امام حسین(ع) در سیره ائمه معصومین علیه السلام»، «تحلیل جامعه شناختی عزاداری»، «عاشورای حسینی(ع) در اندیشه انقلابی امام خمینی (ره)» و «امام حسین (ع) و عاشورا در سیره و اندیشه شهدای انقلاب اسلامی» مطالب دیگری از دانشنامه امام حسین(ع) است. علاقه مندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی حوزهنت مراجعه کنند.
نویسنده لبنانی ملقب به عاشق امام علی(ع) درگذشت
نویسنده مسیحی لبنانی که به دلیل علاقهاش به امام علی(ع) مشهور بود، در سن 83 سالگی درگذشت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، جورج جرداق نویسنده و شاعر مسیحی و سرشناس لبنان در سن 83 سالگی درگذشت.
این شاعر لبنانی که به خاطر آثارش درباره امام علی(ع) شهرت دارد.
وی در یکی از مهمترین آثارش درباره امیر المؤمنین با عنوان «الإمام علی صوت العدالة الإنسانیة» در 5 فصل به بررسی ویژگیهای این امام پرداخته است.
وی درباره امام علی(ع) میگوید: علی ابن ابی طالب حقیقت تاریخ است، او شخصیتی بیهمتا در مشرق زمین است و صدای عدالت انسانی است.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930810001476#sthash.V6XNxO3v.dpuf
جورج جرداق نویسنده و شاعر و نمایشنامه نویس مسیحی مولف کتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانیه / امام علی صدای عدالت انسانی» بدرود حیات گفت تا جهان عرب، یکی از اندیشمندان برجسته خود را از دست داده باشد و در عین حال این چهره برجسته در حالی به حیات وداع گفته باشد که بخش عمده اندیشههایش هنوز برای عموم شیعیان شناخته شده، نبوده باشد.
به گزارش «تابناک»، «جورج سمعان جرداق / George Jordac» نویسنده و شاعر و نمایشنامه نویس مسیحی لبنانی و یکی از شیفتگان مکتب شیعه و عاشقان علی (ع) در روز چهارشنبه 14 آبان 1393 در سن 88 سالگی درگذشت.
او در «جديده مرجعيون» در جنوب لبنان به دنيا آمده بود؛ در منطقه اي از زيباترين مناطق زمين و پربارترين منطقه از نظر رويدادهاي تاريخي و خاطرات گذشتگان و در خانواده اي با ريشه هاي «غسّاني» از روستاي «شوير» در منطقه «متن» جبال لبنان و در محيطي شيفته علم و داراي گرايش شديد به طلب معرفت رشد کرد
پدر و مادر جرداق نیز به حضرت على (ع) بسیار ارادت داشتند و بر سردر خانه خود، سنگى را نصب کرده بودند که روى آن جمله «لا فتى الا على، لا سیف الا ذوالفقار» حک شده بود و از آغاز کودکياش، برادر بزرگترش «فواد جرداق» که لغت شناس و شاعر بود، تاثير فراواني در هدايت و راهنمايياش داشت.
دروس ابتدايي را در مدرسه اي در همان منطقه فرا گرفته و [در دوره کودکي و نوجواني] هر وقت مي توانست از مدرسه فرار مي کرد و با دو کتاب به گوشه اي از طبيعت زيبا پناه مي برد: «ديوان متنبي» و »مجمع البحرين ناصيف الياجزي». تا اينکه يک بار برادرش او را در اين حالت ديد و تشويقش کرد و سپس کتاب نهج البلاغه را براي او آورد و به او گفت: «اين کتاب را به صورت ويژه بخوان و هر چه مي تواني از آن حفظ کن، زيرا همه خيرات براي کسي است که اين کتاب را بخواند و مطالب آن را حفظ کند.»
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
او هنوز به 13 سالگي نرسيده بود که بخش عمده اي از اين سه کتاب، مخصوصاً نهج البلاغه را حفظ کرده بود و به اين ترتيب آشنايي ابتدايي او با شخصيت بزرگ امام علي (ع) آغاز شد. اضافه بر اين، برادرش فواد قصايد فراواني درباره امام علي (ع) مي سرود که از نبوغ و عظمت و جايگاه والاي امام علي (ع) و زندگي درخشانش سخن مي گفت و او به برادرش گوش مي سپرد و وقتي که اين اشعار را براي مهمانان مي خواند.
جورج جرداق تقريباً 14 ساله بود که نمايشنامه اي منظوم به نام «سحر» را در پنج پرده نوشت که در چندين روستا در جنوب لبنان اجرا شد. در اين زمان يکي از نزديکان خانواده به نام منصور جرداق که از دانشمندان برجسته رياضيات بود، خواست او را براي تحصيل علوم طبيعي و رياضيات به اروپا بفرستد اما او به خاطر دلبستگي شديدش به زيبايي جادويي طبيعت زادگاهش و علاقه شديدش به شعر و ادبيات، نپذيرفت و براي ادامه تحصيل به بيروت آمد و در کالج کليسايي به تحصيل ادبيات عرب پرداخت. 18 ساله بود که نخستين کتاب خود با نام «واگنر و زن» را نوشت و زبان و نثر اين کتاب چنان بود که شيخ عبدالله علايلي درباره آن گفت: «اين زبان درخشان در ادبيات معاصر نظير ندارد.»
او پس از پايان تحصيل در کالج کليسايي بيروت، دو کار را با هم آغاز کرد: نوشتن مداوم براي نشريات لبناني و عربي و نيز تدريس ادبيات عرب و فلسفه در بعضي از مدارس بيروت و آثار ادبي و فکري امام علي (ع) يکي از موضوعات موجود در برنامه هاي آموزشي اين مدارس بود و ازآنجا که داشته ها و دانسته هاي کودکي و نوجواني فرد براي تدريس کافي نيست، جورج جرداق بايد براي آگاهي بيشتر سراغ مطالب و کتاب ها و آثار جديدي درباره شخصيت ادبي و فکري و اجتماعي اين شخصيت مي رفت.
بدين ترتيب، شروع به مطالعه آثاري کرد که درباره امام نوشته شده بود و پس از آن برايش آشکار شد که بيشتر آنچه مي خواند به مسائل ثانوي و محدودي بر مي گردد که به زمان و مکاني مشخص ربط دارد که شايد در مرحله اي تاريخي براي بيشتر از مردم اهميت دارد اما براي همه مردم در همه برهه هاي تاريخي مناسب نيست و بيشتر مطالب، به حق امام علي (ع) در خلافت بر مي گشت و اينکه از ديدگاه مؤلفان اين کتاب ها چه اندازه حق با امام علي (ع) بوده است و هر کدام هم براي ادعاي خود دلايلي مي آورند اما از ديدگاه امام علي (ع) نسبت به زندگي و انسان و ضرورت هاي جامعه بشري سخني در ميان نبود.
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
از اين رو، جورج جرداق تصميم گرفت به نهج البلاغه برگردد ودوباره آن را با توجه مطالعه کند و دريافت که امام علي (ع) عميق تر و بزرگ تر از تمام آن چيزهايي است که گذشتگان و معاصران درباره اش نوشته اند و به اين نتيجه رسيد که انسانيت امام (ع) با تمام عناصر و خصايصش از انديشه اي صاف و درکي عميق نسبت به حقيقت وجود ناشي مي شود و آنچه مردم را در زندگي خود بدان فرا خوانده فراتر از همه مرزهاي زمان و مکان است.
جورج جرداق، علاوه بر حضور فعال در مطبوعات کشورهای عربی جورج جرداق که از مشهورترين آنها مي توان به الصياد، الشبکه و الکفاح العربي اشاره کرد و همکاری با رادیو و تلویزیون لبنان، استاد ادبیات و فلسفه اسلامی در دانشگاه بیروت بود.
وی 30 جلد کتاب تالیف کردهاست که مهمترین اثر وی که به فارسی هم ترجمه شدهاست «الامام علی صوت العدالة الانسانیه » که در 5 جلد با عناوین ذیل منتشر گردیده است: «علی و حقوق بشر»، «علی و انقلاب فرانسه»، «علی و سقراط»، »علی و دوران زندگانیاش» و «علی و قومیت عربی».
جورداق در زمان به پایان رساندن این کتاب، نامهای را به همراه یک نسخه از کتاب اش برای آیت الله العظمی بروجردی(قدس سره) می فرستد و کتاب را به این مرجع تقلید تقدیم می کند. آیت الله صافی گلپایگانی در کتاب «فخر دوران» که درباره سیره زندگانی، دوران زعامت و ابعاد شخصیتی آیت الله العظمی بروجردی (قدس سره) نوشته است به ماجرای نامه این نویسنده مسیحی اشاره کرده است.
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
جرج جرداق در این نامه نوشته است: «من در حالات و سیره و تاریخ زندگی امام علی مطالعه کردهام و در آن، به اصول و مبانی و معانی بزرگی که تازه بشریت امروز و مخصوصا دنیای غرب ادعای رسیدن به آن معانی و پیشنهاد آن مبانی را دارد رسیدهام؛ اصولی که اساسی و جهانی است و همه اگر چه به ظاهر باشد همگان را به آن می خوانند. این اصول، همه در سیره و گفتار و کردار امام در حد اکمل وجود دارد.
اسلامشناسان و خاورشناسان غربی اگر چه کم و بیش این معانی را در زندگی آن امام عظیم درک کردهاند اما نخواستهاند قبول کنند که این افتخار برای شرق است و پیش از غربیها و قرنها پیش در شرق، کسانی بودهاند که همه این اصول و حقایق را درک کرده و بیان کردهاند، و از این جهت این واقعیت را کتمان کردهاند.
در شرق هم دانشمندان و علما، چنان که باید، این اصول را از سیره و حال و مقال آن حضرت استفاده نکردهاند، و من دریغ دانستم که چنین شخصیت بزرگی در شرق باشد و قدرش مخفی بماند، لذا این کتاب را نوشتم و چون مسیحی هستم کسی نمیتواند مرا نسبت به بیان مراتب بلند امام به تعصب نسبت دهد، و چون زبانم عربی است و اهل مطالعه هستم هم کسی نمیتواند به عدم اطلاع و نا آگاهی متهم سازد.
این کتاب را نوشتم و شما (حضرت آیت الله بروجردی) بعد از مطالعه تصدیق مینمایید که "إنی أنصفت الإمام بعض الإنصاف"، من بعضی از حق را نسبت به این مرد بزرگ توانسته ام، ادا کنم. من شما را شایسته ترین و لایق ترین شخصیتی یافتم که این کتاب را به او هدیه نمایم، لذا آن را به شما اهدا می کنم.»
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
آیت الله بروجردی کتاب رسیده را مطالعه کرده و از آن استقبال می کند. بعد از آیت الله صافی که از شاگردان برجسته ایشان بودند می خواهد که کتاب را دقیق مطالعه کند تا اگر اشتباهات و اظهارنظرهایی در آن بود که به نقد و تذکر نیاز داشته باشد، مشخص شود تا همراه با پاسخ نامه برای نویسنده مسیحی بفرستند.
سپس در جلسه ای توصیه به ترجمه این کتاب به زبان فارسی می کند که آقای بلاغی واعظ این کار را انجام داده و ترجمه کتاب را برای چاپ آماده می کند اما در نهایت این کتاب اولین بار توسط سید هادی خسروشاهی در سال 1342 به فارسی ترجمه و منتشر گردید. همچنین وی کتاب «روائع نهج البلاغه» را نیز پیرامون امام اول شیعیان منتشر ساخت.
برای نخستین بار جرج جرداق درباره راز عدم نوشتن در باره شخصیت دیگری غیر از علی (ع) چنین می گوید: «عده ای از مردم کشورهای حوزه خلیج فارس و مصر به من پیشنهاد می کردند، که مثلا در مورد دیگر خلفای اسلامی و یا دیگران بنویسم. اما من نپذیرفتم نه به این خاطر که بخواهم بگویم دیگران بد هستند، نه اصلا اینطور نبود، بلکه من پس از علی (ع) کسی را شایسته نوشتن ندیدم و تصمیم گرفتم که جز در مورد علی (ع) ننویسم.»
این چهره برجسته مسیحی تاکید میکند: «انقلاب علی (ع) انقلاب انسانی، اجتماعی، فکری و فرهنگی بود و در آن بین دو جبهه فسق و قتل و قاچاق انسان و برده و مرگ از یک طرف و جبهه دین و رحمت و عدالت و انسانیت و آزادی و حیات فاصله های زیادی بود. موظف شدم که جبهه علی (ع) را که خالص ترین جبهه ها است، مورد بررسی و تحلیل قرار دهم، این جبهه راه را برای من روشن کرد و چراغ راهم شد.»
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
او همچنین درباره مکتب شیعه گفته بود: «من بعد از سال ها تحقیق، شیعه را در یک کلمه یافتم و آن هم «اخلاق» بود. بنده شیعه هستم چرا که اخلاق پسندیده ای دارم... افراد گوناگون می توانند به مذهب شیعه برسند و از نظر من راه رسیدن به غدیر از کربلاست، راه رسیدن به مذهب شیعه، عاشوراست. کسانی که سرشت پاکی دارند یقینا با مطالعه مصیبت کربلا به غدیر می رسند.»
از آثار دیگر وی میتوان به «قصاعد حب»، «ابدالاغانی»، «المشردون»، «قصور و اکواخ»، «صلاح الدین و قلب الاسد»، «وجوه من کرتون»، «غرام الالهه»، «اساطیر العربی»، «بومیمیه»، «شاعر و جاریه فی قصور بغداد»، «العرب و السلام فی شعذ الاروبی»، «الوالی» و «فاغنروالمرا» اشاره کرد.
13 تصویر از شخصیت امام علی(ع) به روایت جرج جرداق
جرج جرداق در وصف حضرت علی(ع) می گوید: «ای روزگار کاش می توانستی همه قدرت هایت را، و ای طبیعت، کاش می توانستی همه استعدادهایت را در خلق یک انسان بزرگ، نبوغ بزرگ و قهرمان بزرگ جمع می کردی و یک بار دیگر به جهان ما یک علی دیگر می دادی». 13 نکته از سخنان جرداق در کتاب «امام علی صدای عدالت انسانی» را در آن به توصیف شخصیت و بزرگی حضرت علی (که درود خدا بر او باد) برای وجدان های بیدار انسانی پرداخته است، در ادامه می خوانید.
شباهت سقراط و علی
گرچه شرایط، مناسبت ها و روزگار، بین علی و سقراط فاصله افکنده است، اما دو افق کامل در فرزندان آدم و حوا آن دو را گرد آورده است. آنان کسانی هستند که کاری انجام نداده اند مگر آن که محصول آن کار، نمایی از انسان بزرگ و برتر در همان جهان است؛ و سخنی نگفتند، مگر آن که از آن صدای وجدان انسان متحد با عدالت هستی و ارزش های زندگی را می شنویم.
علی و سقراط، هر دو بخش هایی از زندگی شان در شهری سپری شد که در آن اشراف، انحصار طلبان و قدرت خواهان و یاران و بهره وران بسیار بودند. روزگاری که میان حاکم و شهروندان، درگیری ها فراوان بود، معیارهای رفتار و اخلاق همگانی از راه راست خارج شده بود و دیکتاتوری همه چیز را به سود خود می خواست. هر دو پیش از آن، از راه ارتباط مستقیم با بزرگ مردان، تربیت نیکو یافته بودند. گویی سرنوشت می خواست هر دوی آنها در روزگار سرشار از جنگ های ناتمام رشد کنند. سقراط مبارزی آرام ناپذیر بود که دشمنش از او بیم داشت و از دست او به دیگران پناه می جست. علی نیز چنین بود.
سقراط در زندگی چیزهای سخت و خشن را بر می گزید و علی نیز چنین بود. داستان زهد و پارسایی این دو مرد در همه زندگی شان، معروف تر از آن است که دوباره مطرح شود. هر دو مسئولیت خرد و وجدان را در برابر آوارگان، زیان دیدگان، مستضعفان و گمراهان احساس می کردند و همه زندگی شان را در مسیر هدایت و از بین بردن ستم از زندگی مردم گذراندند تا شهید شدند. آن دو اگر می خواستند، می توانستند چنین موضعی را نگیرند و شربت شهادت را ننوشند.
شریک بودن در سختی های روزگار و فقر مردم
مشهور است که علی برای خویش آجری بر آجری، خشتی بر خشتی، چوبی بر چوبی ننهاد و از این که در قصری که در کوفه برای او مهیا بود، زندگی کند، سرباز زد تا محل زندگی اش از مسکن نیازمندان بسیاری که در بدبختی زندگی می کردند، برتر نباشد. این سخن علی است که از روش زندگی اش سرچشمه می گیرد:« آیا خویش را به اینکه مرا امیرالمومنین می نامید، قانع کنم و در سختی های روزگار شریکتان نباشم؟»
علی تصریح می کند که از غذای خوش گوار، لباس نرم و مسکن با رفاه ناخشنود نیست. اما از آن جهت از آن دوری می گزیند که اگر چنین کند، بین مردم نیازمندانی وجود دارند که از آن چه او از آن بهره مند می شود، بهره مند نمی شوند. این تصریح دلیل بر این است که نخستین علاقه وی گسترش امکانات زندگی برای مردم است و تا زمانی که بین مردم فردی وجود داشته باشد که با سیری آشنایی ندارد و انتظار قرص نانی را ندارد، بر رهبر این جماعت لازم است آن چه را آنان تحمل می کنند، تحمل کند و رنجی را که آنان می برند، بچشند؛ تا زمانی که سایه فقر از سر آنان کنار رفت، و آن گاه از سر او هم کنار برود؛ وگرنه چه مفهومی برای رهبری و ولایت می ماند؟ دشواری های روزگار در نگاه علی با سختی های فقر مساوی است.
دشنام ندادن حتی به دشمن
در روزهای جنگ صفین می شنید که یارانش شامیان را به خاطر نیرنگ بازی و خدعه ورزی شان دشنام می دهند. به آنان گفت:« من از این که زشت گو باشید ناخشنودم. ولی اگر کارهای آنان را بازگویی کنید و چگونگی آن ها را بیان کنید، سخنانتان راست تر و در بیان غدر رساتر خواهد بود. به جای دشنام دادنشان، بگویید:« خداوندا! خون ما و آنان را حفظ کن. بین ما و آنان آشتی برقرار فرما. از گمراهی نجاتشان بده تا حق را از نادانی باز شناسند و از کسی که سخن از سر ستم و تجاوز می زند، دوری کنند.»
زمامداری و حکومت از روی لیاقت
در نگاه علی بن ابی طالب، زمامداری حقی نیست که خدا به بشری داده باشد و او و خویشان او هرگونه که می خواهند آن را به پیش ببرند؛ چنان که بعدها در حاکمیت امویان و عباسیان شد و چنان که در تاریخ قرون وسطی اروپا بود و آنان والی یا پادشاه را سایه خدا در زمین می شناختند و اراده زمامدار را همان اراده آفریننده آسمان می دانستند که در آن به شایسته ها نگاه نمی شود. بلکه زمامداری در نگاه علی از آن توده هاست، به هرکس که بخواهند می دهند و از هرکس که بخواهند می گیرند؛ به کارهای شایسته پاداش، و به ناشایست ها کیفر می دهند.
علی می گوید:« اگر تو را از روی توانمندی و عافیت، حاکم کردند و بر تو اتفاق نظر کردند، زمام کارهایشان را به دست بگیر و اگر اختلاف کردند، به حال خودشان رها کن» و نیز می گوید:« بنگرید، اگر نپذیرفتندتان نپذیرید و اگر قبولتان داشتند، همکاری کنید. هرکدام از حق و باطل را طرفدارانی است.»
محترم شمردن حقوق انسان و احترام به آزادی عقیده
در نگاه علی، انسان بودن دلیل کافی است بر این که شخص محترم، محبوب و مورد توجه باشد و حقش محترم شمرده شود. در نامه اش به کارگزار خود در مصر می نویسد:« بر مردم چون درنده ای زیان آور نباش که خوردنشان را غنیمت بشماری، زیرا آنان دو گروه هستند: یا برادر دینی تو هستند یا در آفرینش هم نوع تو. آن گونه ای که دوست داری خداوند نظر عفو و گذشت خود را شامل تو کند، نظر عفو و گذشت خود را شامل آنان کن. از گذشت پشیمان مباش و به کیفردهی شادمان نشو.»
آزادی عقیده دینی، در قانون امام علی، حقی از حقوق انسانی است و از آن جا که آزادی تجزیه ناپذیر است، نمی شود انسان از سویی آزاد و از سوی دیگر در بند باشد. بنابراین مسلمان، برادر مسیحی است، چه بخواهد و چه نخواهد؛ زیرا انسان برادر انسان است، چه خوش و چه ناخوش داشته باشد. اگر قرب به فضیلت در قانون امام علی درباره آزادی، معیار اصلی نباشد و اگر آزادی شرافتمندانه حق مقدسی در نظر او نباشد، وی هرگز آنانی را که در راه مسیح گام می زنند، همچون کسانی که در راه محمد قدم بر می دارند، ستایش نمی کرد. بسیاری از مردم علی را دیدند که عمامه سبز خود را بر سر کرده است و در مسجد مدینه با تمام جدیت این سخنش را تکرار می کند که:« هرکس پیرو انجیل را بیازارد، مرا آزرده است.»
تنفر از جنگ و تلاش برای صلح و دوستی
به این ناله دل علی گوش کنید:« ای انسان! چه چیز تو را با نابودی خویشتن مانوس ساخته است؟ آیا از خواب بیدار نمی شوی؟» در زندگی علی تنفر از تجاوز، جنگ افروزی و کشت و کشتار و ستایش یک رنگی، دوستی و برادری، در گفتار و کردارش دست به دست هم داده است. او به همکاری برای صلح و تلاش برای تحقق ان دستور می دهد، زیرا «در صلح، امنیت شهرها نهفته استه» و به ناخشنود داشتن جنگ فرمان می دهد و خودش نیز جنگ را ناخوش می دارد، زیرا جنگ تجاوزگری است و «تجاوزگری بر بندگان زشت است» و در هر حال زیان، نتیجه حتمی این تجاوز است:« هرکس که دشمنی کاشت، زیان درو کرد» و چون نتیجه جنگ بدبختی برای همه آدمی زادگان است؛ برای پیروز و شکست خورده.
گوش شنوا به دنیایت بسپار تا از انسانی آگاه شوی ...
چرا گوش شنوا به دنیایت نمی سپاری تا از پدیده بزرگی آگاهت سازد که دنیا از افرادی چون او در بین نسل ها به ندرت سخن می گوید؟ چرا گوش دل و خرد به دنیایت نمی دهی که در ژرفای وجودت خبر از مردی آورده که داستان دریا دلی او را در وجدان خود دارد؟ دریادلی که چنان اوج گرفت که دنیا برایش خوار شد و زندگی کم ارزش؛ و پسران، خویشان؛ مال، قدرت و دیدن طلوع و غروب خورشید در دیده اش بی اهمیت شده است.
چرا از دنیا درباره اندیشه ای نپرسیده ای که برای انسان، روشی در حکمت به بار آورده است که از بهترین روش های روزگاران و از نتایج ارزشمند آنهاست؟ پیشینیان آن را به یادگار نهادند و فرزندان و نوادگان آن را به ارث بردند و گرد آن حلقه زدند.
آیا خرد نیرومندی را می شناسی که از ده قرن و اندی پیش، این حقیقت بزرگ اجتماعی را بنیان نهاد و بر پندارهایی که هزاران ریشه دارد، خط بطلان کشید و اعلام کرد:« هیچ نیازمندی گرسنه نمی ماند مگر به خاطر آن چه برخورداری از آن بهره مند شده است.» و برای تثبیت این حقیقت چنین افزود:« هیچ گاه نعمتی انباشته ندیدم، جز آنکه در کنارش حق از دست رفته بود.»
او به یکی از کارگزاران خود درباره احتکار، این بن مایه ی زیان اجتماعی چنین نوشت: «احتکار برای توده حاکمان راهی زیانمند و عملی ناشایست است؛ از احتکار پیش گیری کن.»
آیا بزرگی را می شناسی...
آیا بزرگی را می شناسی که خرد کارای او از قرن ده و اندی پیش، او را بر کشف راز درست انسانیت راهنمایی کند و با انسان ها پیوند ژرف داشته باشد؛ در حالی که حاکمان روزگار و پادشاهان زمانش جز در فضایی که انسان ها نردبان و ابزارشان باشند، برایشان ارزشی قائل نبودند؟
اگر رافائل یک زن کشاورز ایتالیایی را برای ترسیم تصویر مریم عذرا مادر مسیح برگزید تا هر آن چه را از مفهوم کرامت انسانی دوست داشت و در اراده اش بود، در آن چهره بنمایاند و تولستوی، ولتر و گوته در دستاوردهای فکری و اجتماعی خود، روح آن چه را رافائل در این چهره پردازی اش نهاده بود، به کار گرفتند. این بزرگ مرد، صدها سال پیش، از آن پیشی گرفته است؛ با همه تفاوت هایی که روزگار سخت او با شرایط مساعد اینان، و جامعه بسته او با جامعه های باز آنان داشت. او با پادشاهان، امیران، والیان و ثروتمندانی که راه ملت های ستمدیده و خوار شده را با بیهوده گرایی سد کرده بودند در ستیز بود.
با سوگند می گفت:« سوگند به خدا حق ستم دیده را از ستمگرش خواهم گرفت و ستم گر را افسار زده به جاده حق خواهم کشید، گرچه آن را خوش نداشته باشد.» آنگاه فریاد نجات بخشی را که گویای معرفت و آگاهی به حقیقت افشاگری افسار گسیخته و غرق در پوچی و نیز واقعیت ملت گرسنه و بدبخت است، بر سر امیران هوس باز می کشید و با گزیده گویی که گویا فریاد تقدیر بود، می گفت: «زیردستانتان بالا دست و بالادستانتان زیردست خواهد شد و از این سخن هدفی جز اشاره صریح به محرومیت توده های مردم از نعمت ها و شیطان های شرارت و دیو های ستم و نیرنگی که در زیر لباس تیول داران، حاکمان و احتکارگران پنهان بودند نداشت.»
آیا درباره حاکمی پرسیده ای...
آیا درباره حاکمی پرسیده ای که خودش را از خوردن نان برحذر می داشت، از بیم اینکه در جاهای بسیاری شهروندانی بودند که شکم سیر نبودند، یا از پوشیدن لباس نرم دوری می گزید چون در بین ملت کسانی بودند که لباس زمخت می پوشیدند و از گرد آوردن درهمی پرهیز می کرد چون در بین مردم فقر و نیازمندی وجود داشت؛ و آن گاه برادش را به خاطر بی تحمل رنجی در پی به دست آوردن دیناری از مال مردم بود، مورد مواخذه قرار می داد و یاران و پیروان و والیانش را به خاطر آنکه قرص نانی از سفره ثروتمندی می خوردند، مورد بازخواست قرار می داد.
زیرا احتمال داشت که آن قرص نان رشوه باشد؛ و آن ها را تهدید می کرد و می ترساند و به یکی از زمامدارانش پیغام می فرستاد که به خدا سوگند خورده است که اگر وی به مال مردم به مقدار اندک یا زیاد خیانت ورزیده باشد، چنان بر او سخت خواهد گرفت که او را کم بهره، سنگین بار و ناتوان سازد.
او زمامدار دیگر را با این عبارت های زیبا، کوتاه و گویا مورد خطاب قرار می داد:« به من خبر رسیده است که زمین زیر پایت را لخت کردی و هر چه زیر پایت بود گرفته و خورده ای، اکنون گزارش حسابت را به من بفرست.» و فردی را که به حساب مستضعفان در پی ثروتمند شدن و رشوه گرفتن بود، می گوید: «از خدا پروا کن و اموال آن مردم را به خودشان باز گردان. اگر چنین نکنی و خداوند مرا بر تو مسلط سازد، درباره تو به درگاه الهی عذر خواهم داشت و با این شمشیرم که هر کسی را که با آن زده ام وارد جهنم شده است، تو را خواهم زد.»
آیا بین مردم فرمانروایی را می شناسی...
آیا بین مردم فرمانروایی را می شناسی که در روزگار خود، خودش گندم را آرد کند و از آن چه آرد کرد ، نان خشکی فراهم آورد و آن را با زانویش بشکند و بخورد و یا کفش خودش را خود پینه بزند و چنان که گفتیم هرگز از مال دنیا چیزی برای خود جمع نکند؟ چون همه همت او در آن بود که حق مستضعفان، ستم دیدگان و فقیران را از بهره کشان و احتکارگران باز پس بگیرد و زندگی آنان را پاس بدارد تا با کرامت روزگار بگذرانند و در پی آن نباشد که خود شکم سیر، لباس پوشیده و خواب راحت داشته باشد؛ چرا که بین مردم « کسانی هستند که امید به قرص نانی ندارند» و «شکم هایی تهی و دل هایی انده بار وجود دارد.»
آیا در قلمرو عدالت بزرگ مردی را می شناسی...
آیا در قلمرو عدالت، بزرگ مردی را می شناسی که اگر همه ساکنان زمین علیه او باشند، او همچنان بر حق پای فشارد؟ و دشمنان او اگر کوه و دشت را انباشته کنند، باز هم بر باطل باشند؟ زیرا عدالت در وجود او مقوله اکتسابی نبود، گرچه بعدا در روش او به یک مذهب تبدیل شد، یک برنامه ریزی نبود که سیاست آن را تقریر کرده باشد، گرچه این نیز یکی از جنبه های مفهوم عدالت در نظر او بود، و یک راه نبود که او بخواهد برای دستیابی به صدارت، آگاهانه آن را بپیماید، گرچه او آن را پیمود و در نتیجه در دل خوبان جای گرفت. بلکه عدالت در ساختار وجودی او اصلی بود که با دیگر اصول وجودی اش متحد بود و سرشتی بود که نمی شد از آن در گذرد و علیه آن اقدام کند؛ گویی که این عدالت ماده ای بود که ساختار وجودی اش از آن برآمده بود و چون خونی در رگ ها و روحی در وجودش بود.
آیا فرمانروایی را می شناسی که از حرمت دشمن و دعوت به نیکی بگوید ....
آیا بین مردم فرمانروایی را می شناسی که همه ابزار ثروت و پادشاهی نزد او به گونه ای مهیا شده باشد که برای دیگران مهیا نمی شود، اما او همواره از همه آن ابزار و عوامل دوری کند و آنها را رها سازد؟ همه آرایه های شرافت نسب در او جمع باشد، اما او بگوید: «هیچ شرافتی چون فروتنی نیست» و دوستداران او، او را دوست بدارند و او بگوید: «هر کس مرا دوست می دارد برای خود از فقر لباسی بدوزد» و عده ای در دوستی او غلو کنند و او بگوید: «در مورد من دوستدار غالی، هلاک است»
و آنگاه خویشتن را مورد خطاب قرار داده و بگوید: «پروردگارا، آن چه نمی دانیم بر ما ببخش» عده ای او را در جایگاه خدایی نشاندند، ولی او آنان را به سخت ترین شکل مجازات کرد. و عده ای او را ناخوش داشتند و او با آنان چون برادری خیرخواه برخورد کرد. آنان به وی بد گفتند و یاران او در برابر آنان به بدگویی پرداختند. اما او به یاران خود گفت: «دوست ندارم که بدگو باشید» با او به دشمنی برخواستند، بر او بد کردند و حرمت چیزی را در حق او پاس نداشتند و علیه او دست به پیکار زدند.
امام او می گفت: «برادرت را با احسان و نیکویی سرزنش کن و با انعام به او، او را بازگردان» و «هرگز برادر تو در قطع پیوند قوی تر از تو در برقراری پیوند نباشد و در بدی کردن به تو، از تو بر نیکی کردن به او تواناتر نباشد» به او سفارش همراهی هرچند کوتاه مدت با پاره ای از گناهکاران به خاطر حفظ حاکمیت کردند. اما او گفت: «دوست تو کسی است که تو را نهی کند و دشمن تو کسی است که تو را گول بزند» و افزود: «راستگویی اگر چه بر تو زیان رساند، بر دروغگویی گرچه به تو سود دهد پیش دار»
تاریخ و حقیقت بر این صدای عدالت انسانی شهادت می دهند
کسانی که خوبی های او شامل حالشان شده بود با او جنگیدند. اما او خطاب به خویش می گفت: «تشکر نکردن کسی تو را از نیکی کردن باز ندارد.»
نزد او از نعمت های دنیایی سخن به میان آوردند. او به گوینده آن نگاهی کرد و گفت: «پسندیده ترین نعمت، خوش اخلاقی است.»
باردیگر نزد او آمدند و به او پیروزی به روش حاکمان را پیشنهاد کردند، اما او گفت:«آن کس که به وسیله گناه پیروز شده، پیروز نیست و چیره به وسیله شر، شکست خورده است.»
او از بدی های دشمنانش آن قدر که دیگران نمی دانستند آگاه بود، اما از آنها چشم می پوشید و خاطرش را از آنها تهی می کرد و با خود زمزمه می کرد که: «شریف ترین رفتارهای شخص کریم، غفلت از چیزهایی است که از آنها خبر دارد». دشمنان و دوستان نادانش روزگار را چنان علیه او تجهیز کردند که در دل هر کسی می توانست موجب بد بینی به مردم شود، اما او همواره می گفت:« سخنی که از زبان کسی بیرون می آید، تا جایی که راهی برای حمل آن به نیکی پیدا می کنی، هرگز آن را به بدی حمل نکن.»
در نگاه تاریخ و حقیقت، تفاوتی ندارد، که تو این مرد بزرگ را بشناسی یا نشناسی، چون حقیقت و تارخ گواهی می دهند که وجدان شرف پدر شهیدان، علی بن ابی طالب، فریاد عدالت، انسانیت و شخصیت جاودان شرق است. ای دنیا! چه می شد که همه توان خود را گرد می آوردی و در هر روزگاری «علی» ای با آن قلب و زبان و امتیازاتش عنایت می کردی!»
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در نظر دارد به پرسشهای شرعی مخاطبان در مسأله احکام امر به معروف و نهی از منکر، مطابق با فتاوای حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای پاسخ دهد.
بر اساس این گزارش کاربران میتوانند سؤالات خود را تا 24 آبان 1393 در بخش نظرات این صفحه به نشانی(http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=28123) و یا به شماره پیامک 20110 ارسال کنند.
حجتالاسلام والمسلمین فلاحزاده ،عضو دفتر استفتائات حضرت آیتالله العظمی خامنهای و رئیس مرکز موضوعشناسی احکام فقهی، به پرتکرارترین سؤالات مطابق با فتاوای حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای پاسخ خواهد داد.
[h=3]بازخوانی یک مصاحبه به یاد ماندنی؛[/h] [h=2]جرج جرداق: من خود را شیعه علوی میدانم[/h] 1393, 15 آبان 5:31 بعد از ظهر
کد خبر : 649605
منبع : ابنا
خلاصه نویسنده مسیحی «علی؛ ندای عدالت انسانی» در آخرین گفت و گوی خود پیش از مرگ گفت: من خود را از شیعیان علوی و از علویون میدانم.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ «حسن صحت» وابسته فرهنگی ایران در لبنان در سال های آخر عمر جرج جرداق نويسنده کتاب «علی؛ ندای عدالت انسانی» ضمن دیدار با او در خصوص فعالیت های فرهنگی جرداق با او به گفتگو پرداخت که با توجه به درگذشت این نویسنده لبنانی خبرگزاری ابنا گفتگوی جورج جرداق را دوباره منتشر می کند.
درابتداي اين ديدار، وابسته فرهنگی ایران در لبنان با ذکر مقدمه اي به چگونگي ورود کتاب «علی؛ ندای عدالت انسانی» به ايران قبل از پيروزي انقلاب اسلامي و تلاش شاه براي جلوگيري از ترجمه و چاپ آن اشاره كرد.
جرج جرداق ضمن تاييد این مطلب گفت: دقيقاٌ به خاطر ميآورم که دليل مخالفت شاه ايران با اين کتاب دو موضوع بوده است. اول آنکه در اين کتاب فصلي وجود داشت با عنوان "ملوک ستمگر "که شاه تصور نمود که هدف ، مقابله و مخالفت با نظام شاهنشاهي است و ديگر اينکه چون در اين کتاب عدالت امير المومنين و توجه آن حضرت به محرومين و مستضعفين برجسته بوده است، سرويس امنيتي ايران تصور نموده که هدف اين کتاب، تبليغ انديشههاي سوسياليستي و کمونيستي است.
نويسنده کتاب «علی؛ ندای عدالت انسانی» در پاسخ به اين پرسش که چه بخشي از زندگاني اميرالمومنين(ع) او را تحت تاثير قرار داده است؟گفت: تمامي رفتار علي(ع) سرشار از انسانيت، عدالت و گذشت بوده است. چه آنجا که ابن ملجم را مي بخشد، چه آنجا که از روي خشم دشمنان را نمي کشت، چه در هزينه نمودن بيت المال و چه در دوران کوتاه حکومتش و مقام علي(ع) از مقام بسياري از انبيا بالاتر است.
جرداق با ذكر خاطره اي از دوران کودکي اش علت اينكه از بين همه انبيا، اوصيا، اوليا و صالحين به سراغ بررسي زندگاني امير المومنين حضرت علي(ع) رفته است، گفت: متولد جنوب لبنان هستم(منطقه مرجعيون) در دوران ابتدايي بسيار زياد از مدرسه فرار مي کردم و علاقه اي به يادگيري درس نداشتم . حتي اوليا مدرسه مرا تنبيه بدني مي كردند كه آن هم تاثيري نداشت . تا اينکه روزي برادر بزرگترم کتاب "نهج البلاغه" را به عنوان تنبيه به من مي دهد تا هم آن را بخوانم و هم چند بار از روي کل آن رونويسي کنم.
وي ادامه داد: وقتي در آن سنين، نهج البلاغه را مي خواندم، چيز زيادي از آن نمي فهميدم، ولي اين کتاب را براي خود نگاه داشتم و مجدداٌ در دوران نوجواني و جواني آن را خواندم و در اين زمان بود که عباراتي از حضرت علي(ع) توجه مرا به خود جلب نمود و تصميم گرفتم تا درباره حضرت علي (ع) تحقيق کنم.
جرداق گفت: کتاب هاي بسياري را که در مصر و ديگر کشورها در خصوص زندگاني حضرت علي(ع) نگاشته شده بود، را مطالعه كردم. اما هيچکدام آنگونه كه شايسته حضرت علي(ع) و نهج البلاغه است، نگاشته نشده بود و اين باعث شد که تصميم به نوشتن کتابي در خصوص آن حضرت بگيرم که ماحصل آن تاليف کتاب «الامام علي صوت العدالة الانسانية» شد.
وی در پاسخ به این پرسش که شما با یافتن چنین آموزههایی در افکار و مرام امیرالمؤمنین (ع)هنوز خود را مسیحی میدانید؟ پاسخ داد: من عاشق این مرام و انسانیت علی(ع) هستم و باید بگویم با این نگاه من خود را از شیعیان علوی و از علویون میدانم.
ماه محرم باشد اما به دلایلی با اندکی تاخیر به روی آنتن رسانه ملی رفته است.داستان این سریال درباره زنی به نام "هدی" با بازی ویشکا آسایش است که پس از سال ها برای دریافت ارثیه پدری به ایران میآید، اما برایش اتفاقات غیرقابل پیشبینی ای رخ میدهد.
در این سریال به روحانیون و حضور آنها در محلهها و در کنار مردم توجه ویژه ای شده با این نگاه و رویکرد نسبتاً جدید که روحانیون علاوه بر وعظ و خطابه ، استخاره گرفتن و خطبه عقد خواندن
که در بسیاری از آثار به کلیشه ای رایج تبدیل شده، میتوانند به طور عینی و عملی در حل مشکلات مردم به آنها کمککنند.به تعبیر یکی از رسانه ها، در این سریال به سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی توجه شده ؛ سبکی که در گذشته پررنگ تر بوده و اکنون هم در برخی شهرستانها رایج است، اما مردم در شهرهای بزرگ به دلیل سرعت فناوری از آن فاصله گرفتهاند.گرچه این سریال را علی القاعده نمی توان در دسته سریال های عامه پسند – از نوع کمدی و یا ملودرام به معنای غلیظ آن _ قرار داد، اما بازخورد آن در همین چند قسمت بین مردم جالب و فراگیر بوده است.
تیتراژ آرامش بخش سریال که با موسیقی آرام و هدفدار و به تصویر کشیدن زوایای یک منزل قدیمی با معماری ایرانی و اسلامی همراه شده ، نشان دهنده نگاه متمایز سازندگان است، ضمن آن که تنوع بازیگران از چهره های تئاتری و تلویزیونی گرفته تا ستارگان سینمایی نشان می دهد که بهروز شعیبی – همان سید رضای فیلم طلا و مس – به عنوان کارگردان برای خلق یک اثر متفاوت و خلاق، توجه و التفات لازم را در کارش داشته است.
در این میان ، بازی "فرهادآییش" در نقش حاج آقا شهیدی و نیز "هومن برق نورد" در نقش حاج آقا مهدوی هر چند که شاید به زیبایی و پختگی بازی اکبر عبدی در فیلم سینمایی "رسوایی "نبوده باشد، اما هر دو این بازیگران در خلق شخصیت ها و به خصوص اصل باورپذیری برای مخاطب ، به درستی به وظیفه هنرپیشگی خود عمل کرده اند.
دیالوگ های بازیگران جوان سریال در همان قسمت اول در مهیا کردن مراسم ختم در منزل و در چند قسمت بعد، به تصویر کشیدن مراسم عمامه گذاری طلاب جوان در سالروز میلاد امام رضا(ع) در مدرسه علمیه محل، بسیار واقعی و تاثیرگذار از آب درآمده است.
آن چه درباره پرده نشین قابل ذکر است این که تغییر نوع رویکرد و پرداخت هنری و محتوایی به سریالی که قرار است به نقش روحانیون در اجتماع و مناسبات صنفی میان آن ها بپردازد ، در این سریال نمود عینی داشته که خود حاکی از نگاه نوین و متفاوت سازنده اثر است.
همچنین در کنار توجه به کارکردها و اثرگذاری های روحانیت در زندگی اجتماعی به برخی از چالش ها و مشکلات فردی و خانوادگی در این سریال توجه شده که باید دید در ادامه روند داستان تعلیق های هنری و گره گشایی ها چگونه رخ خواهد داد و آیا مخاطب را مجاب به پیگیری ماجرا و نشستن روبروی جعبه جادویی تلویزیون می کند یا خیر؟!
با این حال می توان مدعی شد که انسجام بخشی به خانواده ایرانی با ارایه نسخه سبک زندگی دینی یکی از اهداف مهم سازندگان اثر و به تبع آن حامیان و ناظران رسانه ملی بوده است، هر چند که ارایه محتوا و مضمون مناسب باید با جذابیت های هنری و بصری لازم همراه باشد.
نقدی که شاید در این رابطه می توان به سریال وارد کرد، ریتم نسبتاً کند در برخی قسمت ها و نیز عدم هماهنگی در ایفای نقش برخی بازیگران است به نوعی که گاهاً احساس می شود سطح عملکردی بازیگران با هم تفاوت های قابل ملاحظه ای دارد که از نگاه مخاطب حساس تلویزیون پوشیده نمی ماند.
البته آن گونه که حجت الاسلام توکلیان ، مدیر گروه معارف اسلامی شبکه یک سیما نیز بیان داشته، یکی از نقاط حُسن این سریال، بهره گیری عوامل سازنده از مشاوره روحانیون به ویژه در چگونگی به نمایش گذاشتن سلوک فردی ، اجتماعی روحانیت و معاشرت آن ها با توده های مردم است.
در این باره می توان اذعان داشت که تا حد زیادی سعی شده نقش روحانی اغراق آمیز و یا سخیف به نمایش گذاشته نشود به گونه ای که انصافاً حتی در ادای کلمات و اصطلاحات دینی هم دقت عمل و وسواس خاصی را شاهد هستیم.
به هر صورت نقش پدرگونه روحانیت در این سریال می تواند نقطه عطفی برای سریال ها و فیلم های تلویزیونی و سینمایی آینده باشد تا با واقع نگری به نمایش چهره روحانیت در اجتماع بپردازد و ضمن رهایی از کلیشه های نامناسب، به این طیف بسیار مهم جامعه ادای دینی رسانه ای و هنری کرده باشد.
سید محمد مهدی موسوی
نرم افزار جدید و رایگان امام رضا (علیه السلام) رونمایی شد
در آستانه ایام عزاداری آخر ماه صفر نرم افزار مناسبتی امام رضا در مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات «حوزه علمیه قم» تولید و توزیع شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات «حوزه علمیه قم»، این مرکز در ادامه برنامه خود جهت تولید نرم افزارهای کلاس کم حجم از نرم افزار «امام رضا» با موضوع پرسش ها و شبهات و پاسخ های آنها پیرامون امام رضا علیه السلام رونمایی نمود. اين نرم افزار شامل حدود 151 پرسش و پاسخ در 10 موضوع می باشد.
موضوعات این نرم افزار عبارتند از:
1ـ ویژگیهای فردی امام رضا(علیه السلام)
2ـ سخنان، فضایل وکرامات
3ـ شرایط اجتماعی ـ سیاسی عصر حضرت(علیه السلام)
4ـ امام رضا (علیه السلام)و ایران
5ـ سیره سیاسی امام (علیه السلام)
6ـ سیره علمی ـ فرهنگی امام(علیه السلام)
7ـ یاران
8ـ شهادت
9ـ زیارت امام (علیه السلام)
10ـ سایر مباحث
لازم به ذکر است، پیش تر نرم افزارهای: غدیر (به مناسبت عید سعید غدیر)، خورشید نینوا (به مناسبت ماه محرم)، صبح بیداری 1 و 2 (به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی)، کوثر (ویژه ایام فاطمیه)، فریضه انتخاب (ویژه انتخابات)، پیامبر اعظم (به مناسبت تولد حضرت رسول «ص»)، تربیت فرزند (به مناسبت روز امور تربیتی)، امام علی علیه السلام و جهاد و دفاع مقدس و ... در مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات تهیه و تولید گردیده است.
علاوه بر اتقان بالای محتوای این نرم افزارها، حجم کم و عدم نیاز به نصب نرم افزار و سهولت در استفاده و دست یابی به محتوای مورد نظر از دیگر خصوصیات می باشد. ﻣﺨﺎﻃﺒﺎن ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺮای درﯾﺎﻓﺖ اﯾﻦ ﻧﺮم اﻓﺰار ﺑﻪ سایت تخصصی اﻧﺪﯾﺸﻪ قم مراجعه نمایند.
شیخ خالد الشایع یکی از شیوخ عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر عربستان، که در برنامه ی «لقاء الجمعة» شبکه ی مبتذل «روتانا خلیجیة» صحبت می کرد طی اظهاراتی مدعی شد که:
[INDENT]شیعیان به دلیل فعالیت های سایبری و اینترنتی خود، حق استفاده از اینترنت و به خصوص موتور جستجوی گوگل را ندارند، زیرا بر اساس اخباری که بدست ما رسیده، بر ما معلوم شده است که شیعیان به منظور تبلیغ عقاید شرک آمیز خود، حرکت گسترده ای را در اینترنت به راه انداخته اند!
[/INDENT]وی در ادامه افزود: «ما با شیعیان مبارزه می کنیم و دلیل آن هم افکار شرک آمیز آنان است.»
این عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر عربستان، در خصوص نظام سوریه و دولت بشار اسد نیز گفت: «نظام حاکم در سوریه طاغوت است و بشار اسد باید از بین برود.»
خالد الشایع در پایان گفت: «ما وظیفه داریم امر به معروف کنیم، رسول الله هم در رابطه با سایر کشورها امر به معروف می کرد، برای مثال ایشان به خسرو پرویز پادشاه ایرانی نامه فرستاد، اما ما به جای نامه تسلیحات می فرستیم.»
"آنا استامو" زن مسلمان یونانی است که به عنوان اولین نامزد محجبه انتخابات پارلمان اروپا معرفی شده است. وی نماینده حزب "اکو گرین" یونان و مدیر بازاریابی و روابط عمومی انجمن مسلمانان این کشور است. آنا در یک خانواده مسیحی ارتدوکس متولد شده است و میگوید که خانواده اش زمانی که وی در 30 سالگی به دین اسلام گرویده شد، متعجب شدند. شناخته شدن مسلمانان به عنوان شهروندان قانونی و ساخت یک مسجد در شهر آتن، از جمله اولویت های مهم نخستین کاندیدای مسلمان و محجبه این کشور در انتخابات پارلمان اروپا است. مصاحبه مشرق با این فعال سیاسی مسلمان اروپایی در ادامه از نظرتان میگذرد.
***فعالیتهای سیاسی خود را چگونه و از کجا آغاز کردید؟
آنا استامو: من جدای از اینکه یک مسلمان هستم، یک فعال سیاسی هم بودهام، به ویژه در زمینه حمایت از حقوق ملت فلسطین. سالهاست عضوی از پروژه "کشتی به غزه" هم هستم. سال 2010 این پروژه از طریق به راه انداختن کاروان آزادی با کشتیها و قایقهای زیادی سعی داشت وارد غزه شود. اما پیش از آن هم با قایقهای کوچکتر سعی کرده بودیم محاصره غزه را بشکنیم. بنابراین من از مدتها قبل یک فعال سیاسی بودهام و در فعالیتهای داوطلبانه حضور داشتهام.
همه این پروژهها من را بیشتر در دنیای سیاست غرق کرد و از آنچه در دنیا اتفاق میافتد بیشتر مطلع شدم. درخواست از من برای کاندیداتوری پارلمان اروپا هم از طرف رئیس پروژه "کشتی به غزه" مطرح شد. بنابراین ما به دنبال گسترش دیدگاه خود و دست یافتن به عدالت اجتماعی در همه جای دنیا هستیم، نه تنها درون مرزهای یونان.
***آیا به خاطر حجابتان محدودیتی برایتان ایجاد نمی کنند؟
آنا استامو: خیر. ما در چارچوب قانون عمل میکنیم و هیچ تضادی بین نظریات و ایدهآلهای من با ایدهآلهای پارلمان اروپا وجود ندارد. هرجا که این پارلمان اقدامی انجام میدهد، فرصت خوبی است تا درباره مسائل عدالت اجتماعی در آنجا بیشتر آگاه بشوم. اگر جایی درباره موضوعی که به من مربوط است عادلانه عمل نکردند، معلوم میشود زمان آن رسیده که در اینباره فکر کنند. وقتی برخی افراد در پارلمان اروپا درباره عدالت اجتماعی صحبت کنند، کمکم شرایط هم در این پارلمان تغییر میکند.
***در برخی کشورها مثل فرانسه داشتن حجاب ممنوع است. در اینباره چه کاری میتوان کرد؟
آنا استامو: این ممنوعیت به دلایل سیاسی اعمال میشود. در کشور من داشتن حجاب ممنوع نیست و نمیتوان آن را ممنوع کرد، چون بخشی از جمعیت بومی یونان مسلمان هستند. بنابراین نظام قضایی یونان حجاب را بیشتر میپذیرد. البته تعصبها، تبلیغات و اسلامهراسی در یونان هم وجود دارد. اما به نظرم اکنون فرصت خوبی است تا صرفنظر از آنچه مردم میپوشند صدای آنها را بشنویم و ببینیم چه کسانی هستند.
حضور من نه تنها به عنوان یک مسلمان، نه به عنوان زنی که حجاب دارد، بلکه به عنوان یک فعال سیاسی باعث میشود تا همه گوش بدهند به اینکه مسلمانان چه حرفی برای گفتن دارند، و تنها تمرکز نکنند بر اینکه مسلمانان چه میپوشند یا چه اعتقاداتی دارند.
***اگر به نمایندگی پارلمان اروپا انتخاب شوید، برنامهتان برای مقابله با اسلامهراسی در اروپا چیست؟
آنا استامو: این وظیفه بزرگی است، چون اسلامهراسی در سراسر اروپا دارد به سرعت پیشرفت میکند. اما به نظر من این مسئله را میتوان با باز کردن جوامع و بحث باز و آزاد درباره این موضوع حل کرد. ابهامات و ترسهایی مخفی درباره مسلمانان وجود دارد، اینکه چه کسانی هستند و چه میکنند. مسلمانان همه جا هستند. حدود 20 میلیون مسلمان هماکنون شهروند اروپا هستند. تصور کنید که نیمی از این افراد زن هستند و چه تعداد از آنها حجاب دارند.
باید در اینباره بحث کرد. باید خود را نشان دهیم، پیشرفتمان را نشان دهیم، نه بر اساس دینمان، بلکه بر اساس ارزشهای انسانیمان. من تمام تلاش خود را خواهم کرد تا به مردم نشان دهم مسلمانان که هستند، چه میکنند، چه نیازهایی دارند. اما آنچه از نظر من برای مقابله با اسلامهراسی مهمتر است، این است که به مسلمانان کشور خودم بیاموزم تا خودشان بیشتر فعال شوند. میخواهم آنها را بیشتر در فعالیتهای داوطلبانه حاضر ببینم.
به عنوان مثال، یونان اکنون دچار بحران اقتصادی است. من از مسلمانان انتظار دارم فعالتر باشند و بیش از پیش خود را وارد جامعه کنند، نه اینکه در جوامع کوچک خود بمانند و درباره مشکلات داخلیشان شکایت کنند. این مسئله باید دو طرفه باشد. از یک طرف شهروندان اروپا ببینند مسلمانان چه کسانی هستند و چه نیازهایی دارند و از طرف دیگر مسلمانان باید فعالتر و پویاتر شوند.
***به نظر شما علاوه بر نقش غیر فعال مسلمانان، موانع دیگر مثل لابی صهیونیستی و سایر دشمنان مسلمانان در اروپا و غرب در این زمینه مؤثر نیستند؟
آنا استامو: سیاست خارجی اتحادیه اروپا مشکلات زیادی دارد که باید آنها را رفع کند. به نظر من دلیل آن هم مشکلات داخلی است که در این اتحادیه وجود دارد. من نمیتوانم بگویم اگر حزب من وارد پارلمان اروپا شود این مسائل را بلافاصله حل میکند، چون آنچه لابیها انجام میدهند از دههها پیش در جریان بوده است، در حالی که مسلمانان آنگونه که باید فعال نبودهاند. اگر از همان ابتدای تشکیل پارلمان اروپا مسلمانان در آن فعالیت میکردند، مسائل کنونی را نداشتیم.
متأسفم که میبینم به خاطر حقوق بشر افراد را متهم میکنند، اما خودشان اعتقادی به حقوق بشر ندارند. مثلاً نمیبینم که کشورهای اروپایی نسلکشی در کشور برمه یا دموکراسیهای آفریقای مرکزی را محکوم کنند، بلکه فقط میخواهند به کشورهای دیگر حمله کنند. این یعنی سیاستهای دوگانه درباره کشورهای دیگر.
مثلاً درباره کشور شما، حالا که تحریمها کمتر شده است، همه کشورهای اتحادیه اروپا میخواهند با ایران ارتباط برقرار کنند. بنابراین از یک طرف ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکنند، که به نظر من جنبه سیاسی دارد، اما از طرف دیگر میخواهند در همین کشور سرمایهگذاری کنند. من خودم در ایران بودهام و میدانم که در این کشور زنان با مردان بیشتر برابر هستند تا در کشور من. تعداد اعضای زن پارلمان ایران از کشور من بیشتر است، این فرضیه که زنان ضعیفتر هستند در ایران وجود ندارد. اما تبلیغات رسانهای در اروپا نمیگذارد اینگونه دیدگاهها وارد کشورهای اروپایی شوند. این وضعیت باید به تدریج عوض شود.
***درباره سفرتان به ایران بگویید. چه زمانی و چرا به ایران سفر کردید؟
آنا استامو: من برای حضور در چندین کنفرانس به ایران سفر کردهام. واقعاً موفقیتهایی را ستایش میکنم که مردم ایران علیرغم تحریمهای بسیار شدید به دست آوردهاند. من خودم یک نفر هستم و شاید نظر شخصی خودم را بگویم، اما همراه با چند نفر دیگر از دانشگاههای یونان به ایران سفر کرده بودیم و آنها هم به شدت شگفتزده شده بودند و ناراحت بودند که رسانههای یونانی تصاویری کاملاً متفاوت را از ایران مخابره میکنند. تا جایی که وقتی به ایران سفر کردیم، باورشان نمیشد و میگفتند این چه کشوری است! چهقدر پیشرفته است. البته نمیگویم که مشکلی وجود ندارد، هیچ کشوری در دنیا بدون مشکل نیست. اما ایران بسیار پیشرفته است و هم از نظر هنر و هم از نظر علم در سطح بالایی قرار دارد.من خودم دوست دارم بیشتر درباره ایران یاد بگیرم. هر وقت فرصت پیدا کنم، به ایران سفر میکنم، چون باعث پیشرفت خودم میشود. من صادقانه بهترین تصویر را از ایران در ذهن خود دارم.
***به نظر شما تأسیس یک لابی اسلامی در پارلمان اروپا برای حمایت از کشورها و ارزشهای اسلامی در دنیا چه اندازه مهم است؟
آنا استامو: نمیدانم آیا تأسیس یک لابی واقعاً آن چیزی است که مسلمانان نیاز دارند یا نه. به نظر من اگر چندین مسلمان از کشورهای مختلف به عضویت پارلمان اروپا دربیایند، شاهد تغییر در سیاستهای این پارلمان خواهیم بود، چون ارزشهای اسلامی اگر به آنها عمل شود، نه اینکه آموزش داده شوند، یعنی به جای آنکه اسلام را تبلیغ کنیم، اسلامی زندگی کنیم، آن وقت میتوانند روی همه تأثیرگذار باشند. برای تأثیرگذاری نیازی به تأسیس لابی نیست، نه نظر من این کار تأثیری در اروپا نخواهد گذاشت.
مردم اروپا به چیزی شفاف نیاز دارند، نیازی ندارند به اینکه بدانند یک فرد چه اعتقاداتی دارد. افرادی در اروپا هستند که هیچ دینی ندارند. اما فردی که ارزشهای اسلامی را داشته باشد میتواند به همه احترام بگذارد. به این ترتیب میتوان بر تمام اروپا تأثیر گذاشت، نه فقط بر کشورهای اسلامی. خود اروپاییها باید به وضوح ببینند که به نفعشان است که اعضای مسلمان در پارلمان این قاره حضور داشته باشند.
همچنین میتوان روابط را هم تقویت کرد. تصور کنید اگر مسلمانان در پارلمان اروپا حضور داشته باشند، چه اندازه اقتصاد پیشرفت میکند. میتوانیم به عنوان مثال تورهایی به ایران یا کشورهای مسلمان دیگر بفرستیم، که باعث افزایش سرمایهگذاری و همکاریهای متقابل شود. باید این درها را باز کرد. و اروپا به این درهای جدید نیاز دارد، به جاهای جدید و شیوههای جدید برای سرمایهگذاری در اقتصاد و علم نیاز دارد.
این حوزههای جدید از طرف شرق باید بیاید، دیگر نمیتواند از سمت غرب بیاید. بازارهای جدید و آیندهدار بازارهایی هستند که در حال پیشرفت هستند و اکنون کشورهای شرقی هستند که دارند پیشرفت میکنند، کشورهای مسلمان هستند که به سرعت در حال پیشرفت هستند.
آیا مطلبی هست که بخواهید در انتها به مخاطبین ایرانی این مصاحبه بگویید؟
فقط میخواهم بگویم که من بسیار مفتخرم از اینکه با ایران دوست هستم. و واقعاً ستایش میکنم آن چه را که شما علیرغم تحریمها به دست آوردهاید و اگرچه برخی از مردم ایران تصور میکنند فشار تحریمهای روزافزون بر ایران بسیار زیاد است، اما باید بدانید که شما بسیار، بسیار جلوتر از اروپا هستید. به همین خاطر است که در اروپا درباره ایران زیاد صحبت میشود، چون شما بسیار پیشرفته هستید.
همینگونه ادامه دهید و به قدرت خود اعتقاد داشته باشید. هیچکس نمیتواند به مردم ایران تلقین کند که قدرتمند و باهوش نیستند. من واقعاً کشور شما را ستایش میکنم.
به گزارش خبرگزاری مهر، مجید مجیدی کارگردان فیلم سینمایی«محمد» (ص) با بیان این مطلب در نخستین روز از اولین دوره برپایی جشنواره بینالمللی فرهنگی ــ هنری اهلبیت(ع) که با عنوان جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) برگزار شد، گفت: انجام دادن کار برای حضرت رسول(ص) و حتی حضور و قدم برداشتن در این راه مانند رحمتی است که بر فرد نازل شده است. من توفیق این را داشتم که چند سال از عمرم را صرف این پروژه کنم. در این چند سال هجمههای زیادی به پیامبر صورت گرفته و زمانی که دلایل این هجمهها را از طرف ابوسفیانها و ابوجهلهای زمان بررسی میکنیم به این موضوع میرسیم که آنها نگران این هستند که این دین با دنیای زر و زور آنها مغایر است.
مجیدی در ادامه افزود: امروز دنیا در جهل مرکب قرار دارد و فقط رنگ این جهل عوض شده و جهل مدرن به وجود آمده است. مخالفان اسلام میترسند که حقیقت اسلام ناب محمدی برای همه دنیا عیان شود و آنها دنیای خود را از دست بدهند. آنها از اسلام در کشورهای مختلف وحشت و ترور را نمایش میدهند، چهبسا که اسلام در خود کشورهای جهان اسلام مظلومتر از دیگر نقاط دنیاست. ما شاهدیم که اهداف پیامبر در کشورهای اسلامی مغفول میماند، در این شرایط ما باید چه توقعی از دشمنان داشته باشیم.
کارگردان فیلم سینمایی محمد(ص)متذکر شد: پیش از اینکه جفا در حق پیامبر صورت گرفته باشد با اینگونه رفتارها جفا در حق بشریت شده است چرا که آنها شان و منزلت عالم را کتمان کردهاند. من اعتقادم بر این است که باید بهترین امکانات را صرف این مسیر بزرگ کنیم و نباید فقط به ارائه همایشها و آثار اکتفا کنیم. چرا که دنیای امروز از طریق هنر و بهخصوص سینما در حال ارائه اهداف خود است. همانطور که صهیونیستها اهداف خود را از این طریق به مردم دنیا میرسانند ما نیز باید روی این تکنیک سرمایهگذاری کنیم.
مجیدی در مورد شهرکی که در زمان ساخت این فیلم ساخته شده است، گفت: این شهرک تا 30 سال کاربرد خواهد داشت و از طریق آن میتوانیم فیلمهای مختلفی را تولید کنیم.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که کار ما در حوزه دین با بیانیه و ابلاغیه جلو نمیرود، گفت: در مورد پیامبر اعظم(ص) تاکنون فقط دو فیلم ساخته شده است در حالی که وجود اقیانوس بزرگ پیامبر در یک فیلم نمیگنجد و با بیانیه و ابلاغیه کارهای ما در حوزه دین جلو نخواهد رفت در حالی که ما هنرمندان و استعدادهای زیادی را در این حوزه داریم.
کارگردان فیلم سینمایی محمد(ص) در پایان گفت: ظرف 4 یا 5 ماه دیگر این پروژه سینمایی به پایان خواهد رسید و به نمایش عمومی میرسد. در این فیلم سعی کردیم تا وحدت بین مسلمین را نمایش دهیم، همچنین این فیلم بیشتر به مقطع کودکی پیامبر(ص) پرداخته است.
کد خبر: 2298086
تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۳/۳
با سلام
به گزارش کرمانشاه فروم به نقل از خبرگزاری فارس آیت الله محمدحسین معصومی زرندی، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری ساعتی پیش دارفانی را وداع گفت.
ایشان از علمای برجسته و صاحب نام کشور بود.
کرمانشاه فروم به نقل از ویکی پدیا می نویسد : ایشان از کودکی تا نوجوانی یعنی تا ششم ابتدایی را در محل و در شهر زرندیه ساوه گذرانده و نظام قدیم را با معدل بالا کسب
نمودند. به دلیل علاقه وافر پدر به روحانیت و تشویق ایشان به شهر مقدس قم عزیمت نموده و به تحصیل علوم دینی اشتغال یافتند . با توجه به هوش و علاقه سرشار دروس
مقدمات و سطح حوزه را گذرانده و به زودی به درس خارج را یافتند .
محمد حسین زرندی نماینده ولی فقیه سابق کرمانشاه و نماینده مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری می باشد او يکی از
افرادی بود که همواره از سوی سازمان منافقين هم مورد هجوم قرار می گرفت به طوری که بر اساس روايت های اهالی کرمانشاه در سال ۶۷ و در زمان عمليات مرصاد گروه رجوی
تهديد کرده بود که در صورت پيروزی در اين حمله نخستين کسی را که اعدام خواهند کرد، آيت الله زرندی است.
اساتيد :
حضرت آيت الله زرندی دروس مقدمات و سطح را نزد اساتيد بزرگواری چون حضرات آيات فکور , سلطاني و اشعری تلمذ نمودند و دروس خارج فقه و اصول را نزد حضرت آيت الله العظمي
امام خميني (ره) به مدت هشت سال و حضرت آيت الله العظمي بروجردی به مدت سه سال و خارج مکاسب را نزد حضرت آيت الله العظمی اراکی و دروس فلسفه (منظومه) را نزد
حضرت آيت الله حاج آقا رضا صدر و بخشی از اسفار و شفاء را نزد مرحوم علامه حضرت آيت الله العظمي محمد حسين طباطبايی گذراندند .
آیت الله محمدحسین زرندی، نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرنگان رهبری در روز پنجم خرداد نود و سه به لقا الله پیوست.
ایشان به مدت 23 سال به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در این شهر حضور داشت.
به گزارش «شیعه نیوز»، یک مقام عالیرتبه عربستان در مصاحبه با پایگاه خبری "الخبرپرس" لبنان گفت: حال "بندربن سلطان" که از روزهای نخست سال جاری هیچگونه تصویری از او منتشر نشده پس از تشخیص پزشکی که از رسیدن نوع پیچیدهای از سم به رگهایش حکایت دارد، رو به وخامت گراییده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از نظر پزشکی جلوگیری از سم وارد شده به بدن "بندر بن سلطان" غیرممکن است افزود: تاکنون پادزهر این مسمومیت به دست نیامده است.
این مقام مسئول عربستانی با بیان اینکه "بندر بن سلطان" در طول روز هوشیاری خود را از دست میدهد و طی هفتههای اخیر بسیار نحیف شده است اضافه کرد: این چیزی است که منجر به عدم انتشار تصاویر او در رسانهها طی پنج ماه گذشته شده است.
این منبع آگاه تاکید کرد: شمار محدودی از شاهزادگان نزدیک به "بندر بن سلطان"، او را در یکی از کاخهایش در شهر آگادیر در مراکش دیدار میکنند اما سمی که رییس سابق سرویس اطلاعاتی عربستان با آن مسموم شده از نوع مهلک بوده که به کُندی در رگهای فرد بیمار وارد شده و تمامی سلولهای عصبی او را قبل از مرگ از بین میبرد.
این پایگاه لبنانی در پایان نوشت: مسمومیت "بندر بن سلطان" بر این نکته اشاره دارد که هر کسی که او را مسموم کرده قصد انتقامگیری داشته وگرنه از سمی استفاده میکرد که به سرعت او را میکشت.
یکی از حاجتهای من در زیارت اربعین که پیاده بسوی ارباب میرفتم به درک واصل شدن این ملعون بود که به حمدالله با این خبر در مورود استجابت قرار گرفته برای تعجیل در به درک واصلش این ملعون خبث که صلواتی بفرستید.
استاد دانشگاه آمریکایی:
یک استاد دانشگاه آمریکایی و مسئول یک پایگاه اطلاع رسانی پس از دیدار با آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و شنیدن بیانات ایشان تاکید کرد که در چند ثانیه از اظهارات رهبر ایران، حقایقی نهفته است که در ساعت ها سخنرانی سران غرب وجود ندارد.
پایگاه خبری "وترنز تودی" Veterans Today نوشت: "کوین بارت" استاد سابق دانشگاه "ویسکانسین" آمریکا و مسوول این پایگاه خبری در مقاله ای با عنوان "دشمن را بشناس"، به شرح دیدارش با رهبر انقلاب در روز عید مبعث پیامبر اکرم(ص) پرداخت و به گزیده هایی از سخنرانی ایشان در خصوص محورهای استناد به اندیشه وتفکر ، تلاش دشمنان برای تفرقه افکنی، ضرورت شناخت دشمن واقعی ، ایران هراسی، شیعه هراسی و متوقف نشدن بیداری اسلامی اشاره کرد.
بارت در این مقاله آورده است: سال ها بود که در یک سخنرانی سیاسی شرکت نکرده بودم؛ اما می توانم بگویم که در پنج ثانیه از سخنرانی آیت الله خامنه ای حقایقی وجود دارد که در افزون بر پنج ساعت از سخنرانی سیاستمداران غربی وجود ندارد.
این استاد دانشگاه آمریکایی رهبر ایران را انسانی راستگو توصیف کرد که تمام هم و غمش حقیقت وعدالت است.
وی افزود: دلیل تلاش رسانه های جمعی تحت سلطه صهیونیست ها برای برانگیختن نفرت علیه ایران این است که رهبران ایران بر خلاف رهبران غربی از ارزش های معنوی برخوردارند و از این رو نمی توان آنها را به زانو درآورد.
منبع: ایرنا
کد مطلب: 267897
11 خرداد 1393
آدرس مطلب
[h=1][/h] [h=3]کنگره شهیده "فوزیه شیردل" برگزار میشود [/h]
[/HR]
[/HR]
فرنگیس الماسی گفت: این کنگره به مناسبت انتخاب شهیده فوزیه شیردل به عنوان شهیده شاخص سال جاری از سوی سپاه پاسداران برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال برنامههای بزرگداشت شهیده فوزیه شیردل در همه استانها برگزار میشود. این کنگره به طور شاخص در کرمانشاه برگزار خواهد شد.
به گفته الماسی، در این کنگره ضمن تجلیل از خانواده این شهید گرانقدر تلاش میشود تا نسبت به نمایش صحنه پاوه اقدام شود.
وی با اشاره به در حال تدوین بودن کتاب زندگینامه این شهیده، گفت: در صورت اتمام تدوین کتاب رونمایی از آن را در این کنگره در برنامه داریم.
الماسی رونمایی از یادمان زنان شهیده در بلوار زن را از دیگر برنامههای حاشیه ای کنگره شهیده فوزیه شیردل در کرمانشاه عنوان کرد و افزود: به همین مناسبت یکی از مدارس کرمانشاه به نام این شهید گرانقدر نامگذاری خواهد شد.
وی برپایی چادرهای پزشکی به مدت یک هفته در پنج منطقه محروم استان به همراه ویزیت رایگان مراجعان را از دیگر برنامههای مراسم بزرگداشت شهیده فوزیه شیردل در کرمانشاه برشمرد.
راهی آسمان شد
سال 58، پاوه در چنگال منافقین و حزب خلق گرفتار بود. دکتر چمران در مرداد ماه دستور خالی کردن بیمارستان قدس پاوه را داده بود اما فوزیه و دوستانش تا تخلیه کامل بیمارستان دست نگه داشته بودند. خاطرات آن روز بخوبی در یاد همکاران و دوستان فوزیه نقش بسته و ماندگار شده است :
«دکتر چمران گفته بود که زنان از بیمارستان بروند و فقط مردان پزشک و بهیار و پرستار بمانند. نمیخواست زنان اسیر شوند و مشکلی برایشان پیش بیاید.»
پرستار وارد اتاق شد و داد زد: «بدوئید، مجروحا رو ببرید بیرون» و ناگهان تعجب کرد و گفت :« وا فوزیه تو هنوز اینجایی بیمارستان توی محاصره است ، این همه کشته و مجروح دادیم عجله کن.»
عذرا با کنایه گفت: «فوزیه خانم حالا که داری خودت را برای مهمانی آماده میکنی لطف فرموده چند تا از این خرماها را هم نوش جان بفرمائید چون معلوم نیست این محاصره چند روز طول بکشد. شاید حالا حالاها هم خبری از کمکی که گفتن درراه است نباشد. خود آقای چمران هم گیر افتاده. بیا همین یه خرده خرما را، چند تایش را تو بخور چند تا هم بگذاریم برای ایران خانمحمدی. اصلاً از یه ساعت پیش تا حالا معلوم نیست کجاست دو بار تیر از بغل گوشش رفت . همین ظهری هم اگر تیر به کمد کمونه نکرده بود . سرش داغون شده بود. بیا این خرما را بگیر، بیا.

فوزیه گفت: «روزه ام، عذرا جان! کسی که قرار است مهمان خدا باشد، دلش غذاهای دنیایی را نمی خواهد. سفره مهمانی خدا در محوطه ی بیمارستان، در محل ضد و خورد پاسداران و دمکرات ها پهن است، خدایا من را بطلب، خدایا من را بخواه. خودت گفتی اگر کسی من را بخواهد خودت گفتی اگر کسی من را صدا کند، اجابتش می کنم. خدایا به مظلومیت پاسدارانی که منافقان سر از بدنشان جدا کردند، خدایا به پاکی خون هایی که از صبح تا به حال در این منطقه به دفاع از دین تو ریخته شده، مرا بخواه مرا بطلب آماده ام ، اشهد ان لا اله الا الله، اشهد ان محمد رسول الله»
عذرا داد کشید: «فوزیه بیا، بسه دیگه، چت شده دختر! باید توی محو طه، پشت وانت دراز بکشیم تا هلیکوپتر بیاد و ما را ببره. امنیت نیست بدو «خانمحمدی» منتظر ما مونده بدو، الآنه که بیمارستان را روی سرت خراب کنند، بدو».
دقایقی بعد ....فوزیه شیر دل، عذرا نقشبندی، ایران خانمحمدی ... عقب وانت دراز کشیده اند، چشمهای آقا «سید عبدالرحمن» پر از اشک بود وقتی که ملافه سفید را روی آنها می کشید. فقط توانست بگوید : خدا پشت و پناهتان ...
صدای دو نفر از حزب مجاهد خلق به گوش رسید: هر دو روی تپه ای که بیمارستان را زیر نظر داشته باشند سنگر گرفته بودند.
یکی از آن دو نفر گفت: «جمشید، جمشید اونا که عقب تویاتو گذاشتن جنازه نیستن پسر زنده اند.»
هوشنگ جواب داد: «تو کاری به زنده یا مرده بودنشون نداشته باش! گفتن بزن، تو هم بزن کاک جابر گفته، همه فشنگ ها خلاص، فدای وجودش، زنده باد خلق! فشنگ ها خلاص، مرده و زنده را بزن رفیق...»
فوزیه با شنیدن صدای هلی کوپتر خودی، از جا بلند شد. دست تکان داد و کمک خواست: «کمک... ما را نجات بدهید!»
در آسمان جاودان شد
ناگهان رگباری پهلوی فوزیه را شکافت. از درد، عرق بر پیشانی و پشت لبش نشست. اشک گونههایش را خیس کرد و خون کف تویوتا را ... رنگ لاله های دشتی کرد.
فوزیه شیردل، بهیار سپید پوش چون پرستویی خونین بال از شهری دود زده که بوی نفاق آن را پر کرده بود به سوی آسمان آبی پر کشید. او در حالی که روزه بود، به ضیافت افطار خداوند نائل شد.
ساعتی بعد دکتر چمران به صورت رنگ پریدهی پرستار جوان که تازه به شهادت رسیده بود، نگاه کرد. تأسف وجودش را پر کرد، نالید: «سریع زخمیها و شهداء را از اینجا دور کنید.»
دستور را اجراء کردند. هلیکوپتر از زمین بلند شد. رگبار گلولهها به طرف بدنهی آن، خلبان را دستپاچه کرد. پروانهی هلیکوپتر با تپه جنوبی برخورد کرد و شکست. هلیکوپتر به زمین نشست و دقایقی بعد دوباره بلند شد. باران گلوله از پشت تپهها به طرفش میبارید.
پرههای آن با دیوارههای تپه برخورد میکرد. یک دفعه کابین متلاشی شد. خلبان و کمکخلبان، وحشتزده و دستپاچه، در صدد نجات جان خود و مجروحان بودند. با ضربه بعدی پای خلبان و کمکخلبان در داخل کمربند صندلی گیر کرد و بدنشان به بیرون آویزان شد. با لرزش هلی کوپتر و تکانهای شدید، همه مجروحان به شهادت رسیدند.
جسد فوزیه از کابین هلیکوپتر آویزان شد. پاهایش داخل بود و بدنش آویزان بیرون شده بود. روپوش سفید او که سرخ شده بود در هوا تکان میخورد.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: ما به مسئولان سعودى هشدار مىدهیم که اینگونه حرکتهاى تند احساسات همه شیعیان دنیا و پیروان مکتب اهل بیت (ع) را به شدت جریحهدار مىکند و پیامدهای سوئی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله مکارم شیرازی در بیانیهای نسبت به آنچه در کشور عربستان سعودى مىگذرد، اظهار کرد:
اخبار وحشتناکى از طرز رفتار مسئولین سعودى نسبت به شیعیان احصا و قطیف مىرسد. جمعى از بزرگان علماى آنها را به جرم آزادىخواهى در انجام مراسم مذهبى به زندان افکندهاند و تضییقات فراوانى براى آنها به وجود آوردهاند و از همه وحشتناکتر اینکه زمزمه صدور حکم اعدام براى شیخ بزرگوار عالم معروف منطقه، شیخ نمر به گوش مىرسد.
در بیانیه مرجع تقلید شیعیان آمده است: ما به مسئولان سعودى هشدار مىدهیم که اینگونه حرکتهاى تند احساسات همه شیعیان دنیا و پیروان مکتب اهل بیت (علیهم السلام) را به شدت جریحهدار مىکند و پیامدهاى سوئى دارد.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است: حاکمان سعودى به جاى این تشددها خوب است به درد دل آنها گوش دهند. آنها حقوق از دست رفته خود را مىخواهند. آنها آزادى در انجام مراسم مذهبى خود را طلب مىکنند. آنها به کشور خودشان علاقه دارند. کدام عقل و منطق اجازه مىدهد که در برابر این خواستهاى مشروع آنگونه رفتار شود؟
در بیانیه آیتالله مکارم شیرازی خاطرنشان شده است: ما تعجب مىکنیم نهادهاى حقوق بشر دنیا چرا در اینگونه موارد که موافق میل دولتهاى سلطهگر است، سکوت مىکنند؛ ولى اگر کمترین حرکتى در کشورى که هماهنگ با آنها نیست، رخ دهد، فریادشان بلند مىشود؟
در این بیانیه تاکید شده است: به هر حال تکرار مىکنیم صدور حکم اعدام براى یک عالم بزرگ منطقه چیزى نیست که براى مراجع شیعه و بزرگان مکتب اهلبیت(علیهم السلام) و تمام علاقهمندان به آنها در سراسر جهان قابل تحمل باشد.
کد خبر:194289 -
وب سایت واتیکان اینسایدر ( وابسته به خبرگزاری رسمی واتیکان)

مجمع دفاع از ایمان کاتولیک، مون سینیور "جوزف وزولوزکی"سفیر سابق واتیکان در جمهوری دومنیکن را به جرم آزار جنسی به کودکان خلع لباس کرد. این نخستین باری است که یک سفیر واتیکان با مقام اسقفی به جرم آزار جنسی به کودکان محکوم شناخته می شود. در ماه های قبل دو کمیسیون سازمان ملل علیه وی اظهار نظر کرده بودند. وزولوزکی بین سال های 2008 تا 2013 هنگامی که سفیر واتیکان در جمهوری دومنیکن بود متهم به رابطه نامشروع با کودکان شد که اسقف اعظم این کشور واتیکان را در جریان این موضوع قرار داد که بلافاصله دبیرخانه واتیکان او را به واتیکان احضار و از مقام خود بر کنار کرد. از آن زمان واتیکان تحقیقات خود در مورد او را آغاز و در روزهای اخیر وزولوزکی را به جرم آزار جنسی کودکان خلع لباس کرد.
ممنوعيت ازدواج کشيشهاي کليساي کاتوليک يا قانون سوليبات در قرن پنجم میلادی در مجمع کارتاژ به تصویب رسید که به موجب آن کشیشان متأهل باید از همسران خود جدا شده و از آن پس هر کس می خواهد در کسوت کشیشی به خدا خدمت کند نباید ازدواج کند . به همین علت بسیاری از مقامات کلیسای کاتولیک معتقدند که قانون منع ازدواج بین خادمان این مذهب، ریشه در مسیحیت ندارد و یک بدعت می باشد و تا زمانی که این منع برداشته نشود، فساد زیرزمینی بین خادمان کاتولیکی و قربانی شدن شمار بیشتر کودکان ادامه خواهد یافت. چندی پیش نیز اسقف کارل گراف رییس کلیساهای کاتولیک برن سوییس مخالفت خود را با اجباری کردن قانون ممنوعیت ازدواج کشیش ها اعلام کرد و گفت: باید این قانون برچیده شود و متعاقب آن هزاران کشیش از سراسر جهان طی درخواستی از پاپ فرانسیس درخواست کردند این ممنوعیت را لغو کند اما پاپ با این درخواست موافقت نکرد . بحران کودک آزاری جنسی کشیشان و انحراف اخلاقی که با جلوه همجنسگرایی تبلور یافته است، بزرگترین ضربه را به جایگاه این مذهب بین یک میلیارد و 200 میلیون نفر پیرور آیین کاتولیک وارد کرده است.
[h=2][/h]
دانشمندان آلمانی در مطالعات خود به دنبال پاسخ به این پرسش هستند که آیا تماشای فیلمهای مستهجن مغز را کوچک میکند؟
اثرات فیلم های غیر اخلاقی
به گزارش جنگ نرم وعملیات روانی؛ دانشمندان «موسسه تکامل انسان» ماکس پلانک در برلین پژوهش خود را بر روی ۶۴ مرد بین ۲۱ تا ۴۵ سال انجام دادند.به این افراد گفته شد که چنین مطالعه علمی شامل اندازهگیری تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (ام آر آی) است. بعدها به آنها طی تماسی تلفنی اعلام شد که فیلم مستهجن بخشی از تحقیق خواهد بود با این حال، هیچ یک از آنها از این مطالعه انصراف نداد.
شرکتکنندگان پرسشنامههایی را پر کردند و میزان تماشای فیلمهای مستهجن توسط خودشان را مشخص کردند. پاسخهای دریافتی نشان داد این اشخاص اندکی بیش از چهار ساعت در هفته را به تماشای چنین فیلمهایی اختصاص میدهند. سپس هنگامی که به آنها تصاویر واضح فیلم مستهجن به همراه تصاویر غیرمستهجن افرادی در حال ورزشکردن، نشان داده شد، مغز سوژهها با فناوری ام آر آی اسکن شد.
یافتههای حاصل نشان میدهد حجم ماده خاکستری هسته کودات سمت راست (right caudate) ورقه striatum مغز با تماشای زیاد فیلم مستهجن کمتر میشود. افزون بر این، زمانی که فیلم مستهجن به شرکتکنندگان نشان داده شد، ام آر آیها کاهش کارکرد بخشی از مغز را نشان داد که انگیزه را پردازش میکند.
با این حال هنوز این پرسش برای دانشمندان مطرح است که آیا مردان با striatum کمتر به دنبال تماشای فیلمهای مستهجن هستند یا این که تماشای چنین فیلمهایی مغز را کوچکتر میکند.به گفته این محققان، افراد دارای حجم پایینتر striatum به محرک خارجیتری برای تجربهکردن لذت نیاز دارند و بنابراین ممکن است از فیلم مستهجن در این زمینه استفاده کنند که این امر احتمالا به نوبه خود به مصرف بیشتر چنین فیلمها میانجامد.
دانشمندان حاضر در این تحقیق معترفاند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز دارند.جزئیات نتایج حاصل در مجله JAMA Psychiatry منتشر شد.
منبع : http://www.psyop.ir/?p=126161
وزیر خارجه کشورمان در دیدار دو جانبه خود با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از فتوای رهبر انقلاب مبنی بر حرام دانستن تولید سلاح هسته ای با استدلال جالب توجهی دفاع کرد.
به گزارش جهان نیوز، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان هنگام بازگشت از آخرین نشست وین در میان خبرنگاران در هواپیما روایت جالبی از گفتگوی خصوصی خود با کاترین اشتون درباره ضمانت اجرایی صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای کشورمان اعلام کرد.
کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وی خواستار ضمانت عینی برای عدم دستیابی به سلاح هسته ای شد که محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به استناد فتوای رهبری مبنی بر حرام دانستن تولید سلاح هسته ای به کاترین اشتون اطمینان به عدم تولید این سلاح را اعلام نمود.
اما کاترین اشتون از وی سندی محکم خواستار شد که محمد جواد ظریف در پاسخ به وی می گوید: در این سالن خبرنگاری وجود ندارد؛ همینطور عکاسی هم حاضر نیست. درست است؟ که اشتون تایید می کند.
وی می افزاید طبق اطلاع شما بنده در کشور آمریکا زندگی کرده ام و درس خوانده ام و با سبک زندگی شما آشنا هستم. درست است؟ که باز هم با تایید اشتون مواجه می گردد.
ظریف می افزاید پس می توانم به راحتی به دور از هر اطلاعی از دیگران و رسانه ها با شما مصافحه داشته باشم اما از این کار به دلیل دینی اجتناب می کنم. این مورد همان دلیل ما مسلمانان بر پیروی کردن از فتوای مرجع تقلید تشیع است.
فایل تصویری این سخنان در لینک زیر هست
روایت ظریف از فتوایی که برای اشتون توضیح داد
شرکت در واجب الهی
به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله،طلاب حوزه علميه آيت الله ايرواني براي برگزاري تجمع اعتراض آميز نسبت به عملكرد رسانه ملي در پارك ملت و درمقابل سازمان صدا و سيما فراخوان دادند تا در راستاي عمل به وظيفه شرعي ، اصل ۸ قانون اساسي و بند م وصيت نامه امام خميني ، صداي اعتراض امت حزب الله را به شيوه عملكرد رسانه ملي به گوش مسئولين اين سازمان ، برسانند.
براساس اعلام ثبت شده در پايگاه اطلاع رساني حوزه علميه آيت الله ايرواني ، اين تجمع ، با شعار مطالبه از صدا و سیما و مسئولین کلان فرهنگی مورخ شنبه ۲۱/۴/۱۳۹۳ مصادف با روز ملی حجاب و عفاف و نیز شب میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام) رأس ساعت۱۷:۳۰در خیابان ولیعصر (عج) جنب صدا و سیما (درب اصلی پارک ملت) برگزار می گردد.
منبع:سایت انصار حزب الله http://www.yalasarat.com
نهضت طلبگی اقامه جماعت صبح در مساجد کلان شهرها
نویسنده : حجت الاسلام جعفری
منبع:9day.ir
1. «سحر» با کیفیتترین موعد تقویم شبانهروزی است. «سحر» موقعیت عالیترین تکاپوهای عقلی و نابترین تلألوهای روحی است. «سحر» بهترین بازة زمانی ارتزاق مادی و معنوی است. «سحر» کانون فعالیت و جدّیت اغلب سعادتمندان دنیوی و اخروی تاریخ است. «سحر»، در سبک زندگی اسلامی، جشنواره انواع ریز و درشتی از عبادتها و زیارتهاست و آوردگاهی است که در آن امکان غلبه خیر به شر و انسان بر شیطان بسیار افزون میشود. اسلام، سحر را به نقطه ثقل عبادت و تربیت شبانهروزی تبدیل کرده و باکیفیتترین عبادات خود را در کیفیترین آنات آن قرار داده است.
2. قدرشناسی از«سحر» در فرهنگ عمومی ایرانیان، البته همتراز با جایگاه آن در فرهنگ اعتقادی ایشان نیست. عموم ایرانیان، خصوصاً جمعیتهای شهرنشین، علیرغم باور درونی خود به اهمیت راهبردی «سحرخیزی» در تدبیر جنبههای مادّی و معنوی زندگی، امّا در جلوه بیرونی، فاصله زیادی با فرهنگ معنوی و حتی مادّی سحرخیزی دارند. بیشترین آمار مربوط به قضاء نماز در ایران مربوط به نمازهای صبح است. حتّی اغلب مؤمنینی که مقیّد به نماز جماعت هستند، کمتر تلاش میکنند تا فریضه صبح را به جماعت و در مسجد برگزار کنند. این واقعیت تلخ علیرغم غلظت کمتر امّا در امامان جماعت نیز دیده میشود، چنانچه اغلب ایشان برای امامت فریضه صبح کمتر از امامت فریضه ظهر و عصر یا مغرب و عشاء اشتیاق نشان میدهند. جالب اینکه فرهنگ مسجدداری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اکثر مساجد کشور علیرغم فعالیت قابل توجه در موعد ظهر و مغرب، امّا در وقت صبح تعطیل و چراغ خاموشند. این یک واقعیت دردناک است که سنّت اقامه نماز شب و متصل کردن آن به جماعت صبح و سپس همّت به سایر عبادات و زیارات بینالطلوعینی از بسیاری مساجد ما رخت بربسته است و ظاهراً عزم همهجانبهای هم برای احیاء آن وجود ندارد.
3. با این حال به نظر میرسد که حلّ سطوح قابل توجهی از این چالش فرهنگی، علیرغم فراگیری و گستردگی آن، چندان دشوار نیست. طرح پیش رو متضمن ایدهای ساده ولی کاربردی برای حل سطوحی از این معضله است. چه بسا با هزینهای اندک بتوان ظرفیت جماعت صبح را حداقل در شهرهای بزرگ 50% افزایش داد. اجرای این ایده، خصوصاً در کلان شهری مثل تهران- که به برکت انقلاب اسلامی و طی دو دهه گذشته صاحب دهها حوزه علمیه کوچک و بزرگ در مناطق مختلف آن شده است- از سهولت بیشتری برخوردار است. بدین ترتیب که برروی نقشه جامع تهران، در مرحلة اول ، محل حوزههای علمیهای که طلبه حجرهنشین دارند مشخص شود. در مرحله دوم؛ مساجدی که در اطراف هر حوزه علمیه به عنوان اقمار جغرافیایی آن محسوب میشوند، شناسایی شوند. (فرض کنید که مسجد اقماری به مسجدی اطلاق شود که فاصله آن تا حوزه علمیه بیش از 15 دقیقه نباشد.) در مرحله سوم، آندسته از مساجد موجود در فاصله 15 دقیقهای مسجد که در یک مسیر تردّدی قرار دارند مشخص میشوند. در مرحله چهارم؛ ظرفیتهای طلبگی حوزههای علمیه بررسی شود که از چه تعداد طلبه دارای توانایی اقامه جماعت صبح و بیان یک یا چند حدیث و مسأله شرعی و... برخوردارند. در مرحله پنجم؛ باتوجه به تناظر "ظرفیت طلبگی" حوزهها و ظرفیت "مسیرهای مسجد خیز" پیرامون هر حوزه علمیه، برای هر مسیر یک دستگاه اتومبیل درنظر گرفته میشود که آقایان طلاب را در مقابل مساجد یک مسیر خاص یکییکی پیاده کند. آقای راننده پس از رساندن طلبه آخر به مسجد، خود نیز به امامت او جماعت صبح را اقامه میکند و پس از استماع بیانات حدیثی او و برنامههای دیگر و در مسیر بازگشت، سایر آقایان طلاب را سوار و به مقصد حوزه علمیه میرساند. مرکز رسیدگی به امور مساجد پیشاپیش هماهنگیهای لازم را با خادمین مساجد انجام داده و خادم موظف است که نیم ساعت قبل از اذان صبح چراغ مسجد را روشن و درب آن را باز کند. مرکز رسیدگی به امور مساجد میتواند حتی با هزینههای حداقلی، متناسب با ظرفیتهای جمعیتی هر مسجد، قدری تغذیه را (مثلاً جعبهای خرما) در اختیار طلبه امام جماعت قرار دهد تا در مسجد مربوطه مصرف گردد.
4. این ایده فارغ از مزیتهای آن در احیاء ساده و کم هزینه فریضه صبح، در جهت استفاده بهینه از ظرفیتهای حوزههای علمیه و نیز کارآموزی تدریجی و کم هزینه طلاب جوان بسیار مؤثر باشد. طلبهای که از سالهای میانی درس و بحث، در چارچوب یک فضای محدود و به نسبت سادة مردمی، امکان آزمون و خطای تبلیغی مییابد، بصورت طبیعی، توانمندی تبلیغی خود را با هزینه بسیار کمتر و تسلّط بیشتری ارتقاء داده و زودتر وارد فرآیند مسئولیتپذیری شرعی و مذهبی شده است.
ضعف دولت نیجریه در برابر بوکوحرام و قدرت نمائی ارتش در روز قدس !
مسیحیان نیجریه با محکومیت فاجعه جمعه خونین زاریا در روز قدس، با شیخ زاکزاکی رهبر حرکت اسلامی نیجریه که ۳ تن از پسرانش در این فاجعه به شهادت رسیدند، ابراز همدردی کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه مسیحیت نیجریه ضمن ابراز تأسف از کشتار سه تن از فرزندان شیخ ابراهیم زاکزاکی، رهبر حرکت اسلامی نیجریه که در جریان تظاهرات و راهپیمایی روز جهانی قدس در زاریا واقع در شمال نیجریه، سه تن از فرزندانش توسط ارتش کشور به همراه جمع بسیاری دیگر از تظاهرکنندگان به شهادت رسیدند، با وی و دیگر مسلمانان کشور ابراز همدردی کرد.
بر اساس گزارش سایت حرکت اسلامی در نیجریه، مسیحیت نیجریه همچنین ضمن تأسف از برخورد نظامیان با شیعیان، انفجار اخیر بمب در کلیسای سابونگاری شهر کانو را که به کشتهشدن پنج نفر و زخمی شدن هشت تن از شهروندان کانو منجر شد، محکوم کرد.
در بیانیه جامعه مسیحیت نیجریه که روز یکشنبه (6 تیر) در ابوجا، پایتخت سیاسی نیجریه صادر شد، رئیس جامعه مسیحیت، با اظهار تأسف شدید از این دو واقعه اخیر، آن را برای افزایش بحران کشور بسیار مؤثر دانست.
وی زاکزاکی را در این غم بزرگ به آرامش الهی دعوت کرد و در شرایط بسیار ناامن نیجریه امروز، همه آحاد مردم اعم از مسلمان و مسیحی را به زندگی مسالمتآمیز با هم فراخواند.
وی بمبگذاری روز یکشنه در کلیسای کانو را نوعی وحشیگری انسانی دانست و با خانوادههای کشتهشدگان این حادثه ابراز همدردی کرد.
در همین حال، سازمان حقوق بشر در کادونا، ضمن محکومیت به شهادت رساندن سه تن از فرزندان زاکزاکی، دولت نیجریه را به بررسی و تحقیق از این واقعه فراخواند.
این سازمان طی بیانیهای اعلام کرد که کشتار شیعیان توسط ارتش غیرقابل قبول تلقی میشود؛ چون آنها در حال برگزاری آرام مراسم سالانهی خود بودند.
در این بیانیه آمده است: «این مراسم در روز جمعه آخر ماه رمضان از سال 1980 که رهبر انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی(ره) آن را روز قدس نامید، در نیجریه برای مدت 32 سال بدون هیچگونه درگیری و با رعایت کامل آرامش و امنیت برگزار شده است. بنابراین ما (سازمان حقوق بشری) ضمن اعلام محکومیت شدید این اتفاق ناگوار در کشور و حمله نظامیان به صفوف مسلمانان (شیعیان) زاریا، از دولت نیجریه میخواهیم تا نسبت به این موضوع رسیدگی عاجل کند. ما از فرصت استفاده کرده ضمن تشکر و قدردانی از شیخ زاکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه برای حفظ آرامش قابل تحسینی که در واقعه از دست دادن سه فرزندش از خود نشان داد، برای برقراری صلح و امنیت در کشور دعا میکنیم.»
انتهای پیام/ منبع
رهبر حركت اسلامي نيجريه:
"شيخ ابراهيم زكزاكي" رهبر حركت اسلامي نيجريه با صدور بيانيهاي ارتش اين كشور را به كشتن سه فرزند خود و 30 نفر ديگر از مردم بيدفاع نيجريه درمراسم روز جهاني قدس در اين كشور متهم كرد.
به گزارش خبرگزاري ابنا در بيانيه وي آمده است: "سربازان ارتش در روي پل كوبان به سوي مردم ما تيراندازي و 33 نفر از آنان - از جمله سه پسر من را - كشتند".
زكزاكي دولت نيجريه را به صدور فرمان حمله متهم كرد و افزود: دو تن از اعضاي حركت نيز پس از بازداشت، اعدام شدهاند!
رهبر جمعيت اسلامي نيجريه با تاكيد بر اينكه "شهداي ما در برابر شهداي فلسطين چيزي نيست" اضافه كرد: "عليرغم تلخي اين حادثه، من از مردم ميخواهم آرامش خود را حفظ كنند".
به گزارش خبرنگار ابنا، وي همچنين در خطبههاي نماز عيدفطر گفت: "باور كردني نيست كه حكومت منتخب مردم مسئول اين كشتارهاي گاه و بيگاه باشد. ما نبايد فريب بخوريم. اين "بوكوحرام" نيست كه مردم را ميكشد، بلكه آنهاييكه در مسند قدرتاند بانيان اصلي اين فجايع هستند".
در پي شهادت جمعي از راهپيمايان روز قدس درنيجريه، آقايان تسخيري، اراكي، اختري و سيدحسن نصرالله پيامهاي تسليتي خطاب به شيخ زكزاكي ارسال نمودند.
از سوي ديگر دستيار معاون وزيرخارجه در ملاقات با كاردار نيجريه، ضمن اعلام مراتب اعتراض جمهوري اسلامي ايران نسبت حمله به تظاهركنندگان روز قدس در شهر زارياي نيجريه خواستار شناسايي و تعقيب عاملان اين حمله خونين شد.
كاردار نيجريه نيز در اين ملاقات ضمن اظهارتاسف در خصوص حمله به تظاهركنندگان روز قدس در شهر زارياي نيجريه گفت: دولت نيجريه نيز اين حمله را محكوم كرده و قرار است به زودي كميته مشترك حقيقتياب در اين زمينه تشكيل شود و عاملان حادثه را شناسايي و مورد تعقيب قرار دهد.
ديدار با كاردار نيجريه، به دليل غيبت سفير اين كشور در تهران انجام شده است.
کد خبر: ۴۲۱۵۸۶
تاریخ: ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - August 2014
یک وهابی شیعه شده گفت: وهابیها در جلساتشان میگفتند که شیعیان قرآنشان با مسلمانان دیگر فرق دارد، یادم هست یکبار در یک سخنرانی کتاب «مفاتیحالجنان» را نشان دادند و گفتند این قرآن شیعیان است.
به گزارش فرهنگ نیوز، «وقتی صدای مقتلخوانی روز عاشورا را شنیدم دلم لرزید. تا قبل از آن آنقدر تفکرات وهابیت در ذهنم رخنه کرده بود که با اینکه بر حق بودن حرفهای همسرم در مورد تشیع را قبول داشتم اما نمیتوانستم آنها را بپذیرم تا اینکه آن نوای آسمانی به گوشم رسید و انگار خدا درهای معرفتش را به روی دلم باز کرد».
این حرفهای «سیتیورده الجنه» اندونزیایی است؛ زنی که همسرش شیعه شد و از او نیز خواست مذهب تشیع را انتخاب کند. او ابتدا نمیپذیرفت ولی درنهایت پذیرفت. شاید زمانی که بهعنوان مربی، دین وهابیت را تبلیغ میکرد هیچوقت تصور نمیکرد که بخواهد روزی جزو شیعیان شود اما حالا بعد از گذشت چند سال از شیعه شدنش معتقد است آرامشی نصیبش شده که حاضر نیست آن را با چیزی عوض کند و خودش را مدیون امام حسین(ع) میداند. شوهرش (احمد مرزوقی) هم حرفهای جالبی برای گفتن دارد. او که این روزها مشغول تحصیل در سطح 4 حوزه است خدا را شکر میکند که شیعه است. هر دو لهجه شیرینی دارند و نکتههای شیرینتری را برای ما روایت میکنند گفتگوی خبرنگاران عقیق و آیه را با این خانواده مسلمان بخوانید:
* آقای مرزوقی! چه شد که سر از ایران و شهر قم و حوزه درآوردید؟
من در دانشگاه ابن سعود شهر جاکارتای اندونزی تحصیل میکردم. ورود به این دانشگاه خیلی سخت بود و من در رشته تخصصی زبان عربی درس میخواندم. آن زمان مذهب من تسنن شافعی بود اما علاقه زیادی به خواندن کتابهای مختلف در مورد تشیع داشتم و همیشه کنجکاو بودم بدانم این مذهب چه حرفی برای گفتن دارد. همان زمان بود که با امام خمینی(ره) و کتابهایشان آشنا شدم. مطالعه کتابهای ایشان در ذهنم جرقهای زد تا بیشتر در مورد مذهب تشیع بدانم. از همان زمان شروع به تحقیق در مورد تفاوت شیعه و سنی کردم.
* آن زمان هنوز ازدواج نکرده بودید؟
خیر، وقتی ازدواج کردم هم هنوز شیعه نشده بودم اما تمایل زیادی به این مذهب پیدا کرده بودم و در این زمینه خیلی مطالعه میکردم.
* چطور با همسرتان آشنا شدید؟
یکی از آشنایان ما را به هم معرفی کرد.
* خانم الجنه! شما زمانی که با همسرتان ازدواج کردید میدانستید که ایشان میخواهند شیعه شوند؟
نه، اصلا نمیدانستم. آن زمان که شوهرم در دانشگاه درس میخواند و مطالعات خود را در مورد مذهب تشیع آغاز کرده بود من در دبیرستانی تحصیل میکردم که وهابیها در آن نفوذ زیادی داشتند و هر روز کلاسهای مختلفی را برایمان میگذاشتند که یکی از آنها «حلقههای معرفت» بود. من توسط معلمینم جذب این حلقهها شدم. چند ماهی گذشت و تاثیر این آموزشها در من آنقدر زیاد شده بود که به یک وهابی تمامعیار تبدیل شدم.
* پس با این تفاوت تفکر چطور با آقای مرزوقی ازدواج کردید؟
من اصلا یکبار هم احمد را ندیده بودم. چون آن زمان غرق تفکرات وهابیت بودم. در وهابیت قوانین و مسائل خاصی وجود دارد که از دین اسلام فراتر میروند. یکی از این قوانین این بود که زن و مرد قبل از آنکه خطبه عقد بینشان جاری شود حق ندارند همدیگر را ببینند. من او را ندیده بودم.
* پس با این حساب حتما بعد از ازدواج اتفاقات جالبی در زندگیتان افتاد؟ شما با دو عقیده کاملا متفاوت چطور با هم کنار آمدید؟
کمی که از ازدواجمان گذشت تازه فهمیدم که احمد به مذهب تشیع علاقه دارد و در حال مطالعات گسترده است. او هم متوجه شده بود که من به تسنن افراطی یعنی همان وهابیت گرایش پیدا کردهام. خانواده من از این موضوع یعنی گرایشم به وهابیت احساس خطر میکردند. پسرخالهام که از دوستان احمد بود از او خواست فکری به حال من بکند. چون وهابیها همه چیز را حرام میدانند؛ وجود تلویزیون در خانه، کار کردن در مناصب دولتی و خیلی چیزهای دیگر. طبیعی بود که بین ما اختلافات زیادی بهوجود بیاید. کمی که از ازدواجمان گذشت شوهرم گفت میخواهد شیعه شود. حالا خودتان تصور کنید منِ وهابی افراطی با یک شوهر شیعه آن هم با تبلیغات منفیای که وهابیت در مورد شیعه انجام میدادند واقعا نمیدانستم چه کار کنم.
* تبلیغات منفی وهابیت علیه شیعیان چطور انجام میشد؟
به هر روشی که فکرش را بکنید. با دروغ، تهمت و افترا. مثلا در جلساتشان که مردم اهل تسنن اندونزی حضور داشتند میگفتند شیعیان قرآنشان با مسلمانان دیگر فرق دارد. یادم هست یکبار در یک سخنرانی کتاب «مفاتیحالجنان» را نشان دادند و گفتند این قرآن شیعیان است!
* آقای مرزوقی! شما با این حساب نگران نبودید که اگر شیعه شوید بلایی سرتان بیاورند؟
نه، اصلا نگران نبودم. البته مردم تقصیری ندارند. چون اخباری که از ایران در اندونزی به گوش مسلمانان میرسانند خلاف واقع و دروغ محض است. مثلا این طور عنوان میکنند که ایران با صهیونیستها رابطه دوستی پنهانی دارد در حالی که این طور نیست. آنها به هر راهی که شده میخواهند شیعیان را بکوبند. البته وظیفه شیعیان در این زمینه سنگین است و کوچکترین کوتاهی در آن عواقب جبرانناپذیری دارد.
* منظورتان از این وظایف سنگین و ضرورت کوتاهی نکردن شیعیان چیست؟
در کشورهای مسلمان مثل اندونزی و مالزی ایران را به نام یک کشور شیعه و هر ایرانی را یک شیعه میدانند. به همین دلیل وهابیهای افراطی که در سالهای اخیر نفوذشان در اندونزی بیشتر از قبل شده از هر موضوعی علیه شیعیان استفاده میکنند. همین مسئله وظیفه شیعیان را سختتر میکند. شیعیان باید در رفتارشان دقت بیشتری داشته باشند. بزهکاری در هر کشور و ملتی هست اما در اندونزی این طور علیه شیعیان تبلیغ میشود که همه آنها خلافکارند. متاسفانه بیشتر از 200 نفر از ایرانیان بهظاهر شیعه بهدلیل قاچاق مواد مخدر در زندانهای اندونزی بهسرمیبرند و چند نفری از آنها به همین جرم اعدام شدهاند. وهابیها دستاویز خوبی برای زیر سوال بردن شیعیان و تبلیغات منفیشان پیدا کردهاند.
* خانم الجنه! بالاخره تکلیف وهابیت شما و تشیع همسرتان چه شد و به چه نتیجهای رسیدید؟ آن طور که شما از جو خانهتان گفتید حتما بحث و مشاجره بینتان زیاد اتفاق میافتاد. درست است؟
بله، قهر و دعوا و مشاجره بیشتر از جانب من بود. همسرم من را دعوت به مطالعه میکرد و با استناد به منابع در مورد عقلانیت تشیع ساعتها برایم حرف میزد و با مهربانی از من میخواست با دلم به این حرفها گوش دهم اما من نمیتوانستم بپذیرم. حرفهای همسرم آنقدر منطقی و قابل قبول بود که من هیچ بهانهای برای رد کردنشان نداشتم اما انگار در گوشهایم پنبه کرده بودند.
* این داستان تا چه زمانی ادامه داشت؟
این مسئله همینطور ادامه داشت تا اینکه یک روز همسرم یک سیدی به من داد و از من خواست به آن گوش دهم. به او گفتم محتوای سیدی چیست، که گفت آن را گوش کن. هیچوقت آن روز را از یاد نمیبرم. سیدی را در دستگاه گذاشتم و به آن گوش دادم. صدای مقتلخوانی روز عاشورا بود. نمیدانم آن روز چه اتفاقی افتاد و در دلم چه گذشت اما انگار خدا درهای دلم را باز کرد. من همان زمان بود که بدون هیچ مقاومتی مذهب تشیع را با جان و دل پذیرفتم و از آن روز امام حسین(علیه السلام) و زیارت عاشورا به یکی از دلبستگیهایم تبدیل شد. معتقدم اگر امام حسین و کربلا نبود مذهب تشیع این طور پابرجا باقی نمیماند. بهنظر من امام حسین(علیه السلام) تنها کلید بیدار کردن دلهای خفته است. آن همه حرف و دلیل نتوانست مثل مقتلخوانی روز عاشورا این طور بر دلم تاثیر بگذارد و تردیدم را به یقین تبدیل کند. همسرم نیز میگوید معارف حسینی نقش زیادی در هدایتش داشتهاند. وهابیها امروز متوجه تاثیر عجیب واقعه کربلا روی مسلمانان شدهاند؛ تا جایی که در عاشورای سال گذشته با نفوذی که در حکومت دارند توانستند برگزاری هر نوع مراسم عزاداری امام حسین(علیه السلام) توسط شیعیان را ممنوع کنند. وهابیها با چاقو، شمشیر و اسلحه به محافل شیعیان اندونزی حمله میکنند و مانع فعالیت آنها میشوند. این در حالی است که اندونزی کشور آرامی است و مردمش بسیار مهربانند.
* آن زمان که شیعه شدید هنوز در اندونزی زندگی میکردید؟
بله
* واکنش خانوادهتان نسبت به تغییر مذهب شما چه بود؟
خانوادهام از تشرف من به مذهب تشیع استقبال کردند بهطوری که همه اعضای خانوادهام تحت تاثیر این اتفاق معنوی در زندگی من قرار گرفتند و با حرفهای منطقیای که همسرم در مورد تشیع میگفت آنها هم شیعه شدند.
* حتما دوستان وهابیتان از این تصمیم شما شگفتزده شدند. درست است؟
دقیقا باید گفت شگفتزده شدند. آنها برخوردهای تند و زننده و غیرانسانیای با من داشتند. چون باور این مسئله برایشان سخت بود. آخر من یکی از عزیزان آنها بودم و بهعنوان مربی وهابیت در برنامههایی که برای کودکان و نوجوانان برگزار میکردند فعالیت میکردم. وقتی متوجه شیعه شدنم شدند جلوی پایم تف میانداختند و به من ناسزا میگفتند و جواب سلامم را نمیدادند.
* از برگزاری کلاسهای وهابیت برای جذب نوجوانان و جوانان در اندونزی گفتید. لطفا کمی در مورد روشهای آنها توضیح دهید.
وهابیهای افراطی در سالهای اخیر فعالیت گستردهای را برای جذب مسلمانان اهل تسنن در اندونزی انجام دادهاند. جالب است که برای جذب آنها از روشهایی استفاده میکنند که خودشان در جلسات آموزشی از حرام بودن آنها میگویند. برای مثال آنها موسیقی را حرام میدانند اما برای جذب نوجوانان اندونزیایی در برنامههایشان از موسیقیهای آنچنانی استفاده میکنند. آن زمان که من در کلاسهایشان درس میخواندم میگفتند کار کردن در مناصب دولتی حرام است اما حالا بسیاری از همانها در مناصب مختلف دولتی در اندونزی مشغول کارند! روشهای آنها خاص خودشان است. آنها قرآن را میخوانند اما آن را به روش خودشان و به نفع خودشان تفسیر میکنند. هزاران بار خدا را شکر میکنم که بهوسیله امام حسین(علیه السلام) ما را هدایت کرد
18 مرداد 1393 ( چهار جمعه بعد از شروع کشتار در غزه )
خطیب جمعه مسجد الحرام در خطبه های نماز جمعه روز گذشته از سکوت کشورهای عربی در برابر حملات رژیم صهیونیستی به غزه انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، شیخ "صالح آل طالب" خطیب جمعه مسجد الحرام، در خطبه های نماز جمعه، ضمن انتقاد از سکوت کشورهای عربی در برابر تجاوزگری های اسرائیل، از کشورهای غیرمسلمان بخاطر مواضع ضد صهیونیستی آنان تشکر کرد.
وی افزود: فلسطین مظلوم و قدس اسیر و ملت ستمدیده این کشور، همه و همه عرصه ای برای تجارت سیاسی برخی کشورهای عربی و ادامه اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی است؛ اما هرچه این کشورها برای توجیه جنایات اسرائیل و سرپوش گذاشتن بر این کشتارها تلاش کنند، این سرپوش ها سرانجام باز شده و حقیقت آشکار خواهد شد.
آل طالب با ابراز همدردی با خانواده های شهدا و آوارگان فلسطینی گفت: کشتار کودکان و مردم بی گناه فلسطین و تخریب مساجد و منازل فلسطینیان از جمله جنایات جنگی است که هیچ توجیهی ندارد؛ و این درحالی است که جامعه بین الملل و تمام مؤسسات و سازمان های حقوق بشر بین المللی در برابر این جنایات سکوت اختیار کرده اند.
وی در پایان خطبه های خود، از ملت هایی که با مردم فلسطین هیچ تشابه زبانی و دینی ندارند اما مواضع ضد صهیونیستی خود را نشان داده و این تجاوزات را محکوم کرده اند، تشکر و قدردانی کرد.


کد مطلب: 165680
[SPOILER]
[/SPOILER]
سلام علیکم
از سوی مسئول پایگاه اطلاع رسانی دفتر معظّم له اعلام شد:

[h=1]پاسخگوئی به بیش از ششصد هزار سؤال شرعی و اعتقادی مقلدان در رمضان 1435[/h]
پاسخگوئی به 600000 سوال شرعی (20000 سوال در هر روز) و 7000 سوال اعتقادی (230 سوال در هر روز) در بخش پاسخگویی پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظلّه) در ماه مبارک رمضان
بخش پاسخگویی پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله) شامل سامانه پیام کوتاه، پاسخگوئی آنلاین و بخش ارسال سوال می باشد که آمار پاسخگویی بخشهای مختلف در ماه مبارک رمضان به شرح ذیل می باشد:
1- سامانه پیام کوتاه 10000100
در ماه مبارک 255504 خط منحصر به فرد سوالات خود را از طریق این سامانه مطرح نمودند که 45932 خط برای اولین بار ارتباط برقرار نموده، و در مجموع 540312 سوال دریافت گردیده است که 270134 سوال از طریق کارشناسان و 255504 سوال از طریق بخش آنی پاسخ داده شده است.
2- پاسخگویی از طریق ارتباط آنلاین
در بخش پاسخگویی آنلاین، در طول ماه مبارک تعداد 10118 کاربر از طریق بخش پاسخگویی آنلاین (شرعی و اعتقادی) 30450 مرتبه سوالات خود را مطرح کرده که تعداد 1690 کاربر به بخش اعتقادی مراجعه و 3074 پاسخ دریافت نموده اند و 8428 کاربر به بخش شرعی مراجعه و 27376 پاسخ دریافت نموده اند و در مجموع 125000 سطر گفتگو صورت گرفته است.
3- بخش ارسال سوال
از طریق بخش ارسال در مجموع 10491 ایمیل دریافت گردید. که از این تعداد، 2659 ایمیل (حدود 3324 سوال) توسط پاسخگویان بخش اعتقادی، و تعداد7832 ایمیل (حدود 15664 سوال) توسط پاسخگویان شرعی پاسخ داده شده است.
تاریخ انتشار : « 1393/05/21 »
مدیر سایت کتابخانه امام هادی(ع) گفت: سایت کتابخانه امام هادی(ع) با بیش از ۴۲ هزار کتاب با رویکرد اسلامی راهاندازی شد.
داود مهرابی رزوه درباره سایت کتابخانه امام هادی(ع) گفت: این سایت با نشانی http://hadilib.ir/view/Home/Main.aspx برای معرفی منابع و ریزموضوع برای نوشتن کتاب، پایان نامه، مقاله و... ایجاد شده است و با در اختیار گذاشتن ریزموضوعها و شناسنامه بیش از چهل و دو هزار کتاب، با رویکرد اسلامی، به کاربران امکان میدهد که در صورت نیاز، با عضویت رایگان در این سایت، از این کتابخانه و کتابهای بارگذاری شده در آن، استفاده کنند.
وی با ویژه و بسیار کاربردی خواندن این سایت خاطرنشان کرد: این سایت اولین سایت اینترنتی است که چنین امکانی را برای نویسندگان و پژوهشگران فراهم کرده است تا به سهولت بتوانند به مطالب و منابع مورد نیاز خود دست یابند.
مدیر سایت فرهیختگان، درباره این سایت گفت: ما ضمن بازبینی سایت فرهیختگان و رفع نواقص، مصمم شدیم تا با اضافه کردن بخش حدیثهای مرتبط با عالم و علم، تغییرات جدیدی را در آن ایجاد کنیم.
مهرابی رزوه اضافه کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته در سایت فرهیختگان،با آدرس nbo.ir اضافه شدن بخش کتاب شناسی و فهرست منابع به آن است که تا به حال حدود هزار جلد کتاب درباره علم رجال در آن بارگذاری شده و در آینده نزدیک، قابل دسترسی خواهد بود.
این مدیر پژوهشی خاطرنشان کرد: بارگذاری زندگینامه حداقل دویست تن از علما مانند سلیمان اعمش، ابوهاشم جعفری، از اصحاب امام صادق(ع)، شیخ محمدرضا طبسی، شیخ محمدعلی انصاری و سیدمحمدعلی روضاتی از دیگر اقدامات صورت گرفته در گروه فرهیختگان است.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهم این گروه، گردآوری حکایات علما و آماده سازی فهرست منابع این کتاب است که بیش از دو هزار حکایت درباره علمای اسلام، همچون شیخ مرتضی انصاری، شیخ مفید، سید رضی، سید بن طاووس، آیت الله خویی، آیت الله نهاوندی، آیت الله بهجت و... را در بردارد.
مهرابی رزوه با اشاره به سپری شدن مراحل چاپ این کتاب از انتشار آن در آینده نزدیک، خبر داد.
خبرگزاری فارس، - فرهنگی - آئین و اندیشه
شماره : 13930521001209
93/05/21
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظلّه) در صحن جامع رضوی:
[h=1]بیانات معظّم له درباره نهضت علمی امام صادق(علیه السلام) و نهضت علمی دانشگاه ها[/h]

بدون شک دانشگاهیان اعم از استاد و دانشجو برای ما محترم هستند ولی دانشگاهی مطلوب است که چهار شرط داشته باشد. شرط اول این است که دانشگاه استقلال کامل داشته باشد، یعنی ابزار سیاسی این جناح و آن جناح نگردد
در شب شهادت امام صادق(علیه السلام) در صحن جامع رضوی بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ضمن سخنرانی خود بحث مشروح و جامعی درباره نهضت علمی امام صادق(علیه السلام) و آثار و برکات آن بیان داشتند.
معظم له بعد از آن فرمودند: لازم می دانم در اینجا چند جمله ای نیز درباره نهضت علمی دانشگاه خودمان عرض کنم تا با الهام از برنامه امام صادق(علیه السلام) بتوانیم راه صحیح را پیدا کنیم.
ایشان افزودند: بدون شک دانشگاهیان اعم از استاد و دانشجو برای ما محترم هستند ولی دانشگاهی مطلوب است که چهار شرط داشته باشد. شرط اول این است که دانشگاه استقلال کامل داشته باشد، یعنی ابزار سیاسی این جناح و آن جناح نگردد، اگر خدای ناکرده دانشگاه های ما تبدیل به ابزار سیاسی برای یک جناح شد اعتبار و ارزش و کارآیی خود را از دست می دهد.
شرط دوم این است که غرب زده نباشد یعنی فرهنگ غربی، هرگز حاکم بر دانشگاه اسلامی ما نگردد. ما ملتی هستیم با سابقه تمدن درخشان، آن روز که ما تحول علمی را در دنیا ایجاد کردیم اروپا دوران قرون وسطی خود را طی می کرد، بنیان گزاران بسیاری از علوم تجربی و طبیعی و پزشکی علمای اسلام بودند، با این حال چرا غرب زده باشیم؟ البته از علوم دیگران باید استفاده کنیم زیرا علم وطن ندارد، اما فرهنگ بیگانگان نباید حاکم بر نهادهای علمی ما گردد.
سوم اینکه دانشگاه باید تولید علم کند همان طور که رهبر انقلاب فرمودند، شما عزیزان دانشگاهی البته قناعت به ترجمه آثار دیگران نخواهید کرد، ترجمه در جای خودش خوب است ولی تولید علم وظیفه مهم دیگری است که بحمدالله در این اواخر می بینیم که دانشگاهیان ما به این سمت و سو حرکت می کنند.
معظم له فرمودند: و اما شرط چهارم این است که دانشگاه اعم از استاد و دانشجو باید دارای ایمان و تقوا باشد، اگر خدای ناکرده پایه های ایمان و تقوا در دانشگاه متزلزل گردد ما غرق مشکلات فراوان خواهیم شد. یک مثال ساده عرض کنم: این کنگره آمریکا فکر می کنیم افرادش تحصیل کرده نیستند، همه آنها از تحصیل کرده های بالای مملکتشان هستند اما وقتی جنگ غزه پیش می آید و آن همه جنایات وحشتناک را اسرائیل مرتکب می شود آنها به دفاع از اسرائیل بر می خیزند و حتی تصویب می کنند که کمک های بیشتری به اسرائیل برای این جنایات بی سابقه یا کم سابقه بشود.
آری آنها علم دارند، چیزی که ندارند ایمان و تقواست، منافع مادی برای آنها حرف اول را می زند ولی استاد و دانشجوی باایمان حرف اولش اخلاق اسلامی و احترام به حقوق انسان هاست.
در اینجا لازم می دانم به این نکته حساس نیز اشاره کنم. همان طور که ملاحظه کردید اکثریت نمایندگان ملت وزیر علوم را نپذیرفتند، چرا؟ البته کارهای خوب کرده، اما کارهای نامناسبی نیز انجام داده بود. به او مهلت دادند تا اصلاح کند، متأسفانه نکرد. نمایندگان ملت گفتند حالا که این طور است شخص دیگری بیاید تا اصلاح کند.
اما این که شنیده شد بعضی در گوشه و کنار گفتند اگر دیگری هم بیاید باید همان خط را ادامه دهد، متأسفانه این نوعی لجاجت است مگر می توان با لجاجت مملکت را اداره کرد. وقتی می بینیم نقاط ضعفی در کار بوده و اکثریت نمایندگان ملت انگشت روی موارد مختلف گذاشته اند باید بنشینیم و بررسی کنیم و اصلاح کنیم.
من خوشوقت شدم که رئیس جمهور محترم گفت: به رأی مجلس احترام بگذارید، واقعا اگر ما دموکراسی و قانون داریم باید احترام بگذاریم معنی احترام این است که فرد بعدی که می آید باید اصلاحاتی در دانشگاه ها بکند ما نباید تعصب داشته باشیم دانشگاه قلب مملکت است همان گونه که حوزه های علمیه نیز قلب مملکت می باشد اگر قلب بیمار شود کل کشور بیمار می شود.
من امیدوارم این پیامی را که در کنار مرقد ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(علیه السلام) برای مسئولین محترم می فرستم ان شاءالله مورد توجه قرار بگیرد. والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته
تاریخ انتشار : « 1393/06/01 »
[FONT=Abna Font][FONT=Abna Font]
[FONT=Abna Font]در این استفتا که از سوی جمعی از فعالان فضای مجازی سوال شده، آمده است:
[FONT=Abna Font][FONT=Abna Font][FONT=palatino linotype]با توجه به اینکه وزارت ارتباطات اعلام کرده است به زودی مجوز خدمات اینترنت پرسرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه را به اپراتورهای تلفن همراه کشور ارایه خواهد کرد و با عنایت به اینکه حتی در کشورهای لاییک، ضوابط و ساز و کارهای مختلفی برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی کاربران و حفاظت از آنان در برابر آسیبهای این نوع خدمات از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلمها و عکسهای ضد اخلاقی و ضد انسانی، شایعه پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانوادهها و امثال آن فراهم شده است، ولی در کشور ما هنوز بسیاری از این زیرساختها فراهم نشده است و به رغم مفاسدی که وجود دارد، امکان نظارت بر آن ممکن نیست.
[FONT=palatino linotype]
این استفتا ادامه یافته است: ضمن توجه به آنکه بسیاری از کشورهای مستقل دنیا از طریق سازوکارهای مختلف توانستهاند بخش عمده خدمات فضای مجازی مورد نیاز مردم را از طریق شرکتهای داخلی ارایه دهند که موجب امنیت و سلامت خدمات و ایجاد منافع اقتصادی برای مردم میشود، ولی در کشور ما به رغم تاکیدات قانونی برای اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات به عنوان پیش نیاز افزایش پهنای باند اینترنت فرصت سوزی دولتهای مختلف باعث تاخیر در اجرای این پروژه شده است.
در این استفتا سوال شده است: با توجه به آنکه طبق قوانین کشور وجود پیوست فرهنگی برای چنین طرحهایی الزامی است که هنوز این خدمات در کشور ما فاقد پیوست فرهنگی مورد تایید نهادهای قانونی است، مستدعی است در صورت صلاحدید نظر خود را در مورد اعطای مجوز برای خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه قبل از تحقق شرایط قانونی و الزامات ایمن و سالم سازی آن اعلام کنید.
آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به این استفتا بیان کرده است: با توجه به مفاسد متعددی که برای گسترش دادن خدمات اینترنت پرسرعت همراه ذکر کردهاید از جمله دسترسی جوانان و حتی نوجوانان به مطالب و فیلمها و عکسهای آلوده و فیلمهایی که ضدیت با اخلاق و عقاید اسلامی دارد و با عنایت به اینکه مجوزهای قانونی برای این کار گرفته نشده و مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست و با توجه به اینکه شبکه ملی اطلاعات که میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند، فراهم نشده به یقین اقدام بر این کار عجولانه یعنی خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر، کاری بر خلاف شرع و بر خلاف موازین اخلاقی و انسانی است.
[FONT=palatino linotype]
این مرجع تقلید تصریح کرده است: مسوولان محترم نباید تنها به درآمدهای مادی این برنامه بیاندیشند و نباید آن را نوعی روشن فکری دینی و آزادی علمی تصور کنند، بلکه لازم است با شورای عالی فضای مجازی که مرجع قانونی اینگونه امور است، مطلب را در میان بگذارند و پس از رعایت اموری که جلوی جنبههای منفی این کار را میگیرد، اقدام کنند، مسوولان قضایی نیز نباید در این امر حیاتی بیتفاوت باشند.
[FONT=Abna Font]
بابا اینایی که ازش پرسیدن که کامل گفتن چی بگو:Sham:.
اگه حرومه چون زیرساختهای جلوگیری از جنبه های منفی نداره. کم سرعت و پرسرعت نداره. اینترنت الانمونم حروم میشه
ولی کلا این قسمت شبکه ملی اطلاعات رو که دیدم خیلی رو مخم رفت. میخوایم اینترنت جهانی رو برداریم یه شبکه داخلی بذاریم؟!!!:Ghamgin:
مشاور رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در امور حوزه های علمیه، گفت: 200 هزار طلبه خواهر و برادر هم اکنون در کشور مشغول به تحصیل و فعالیت هستند که البته در میان آن ها، طلابی از سایر کشورهای اسلامی نیز وجود دارد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ˈجلال رضویˈ روز شنبه در نشستی خبری اظهار داشت: سازمان اوقاف و امورخیریه به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی به دنبال فعالیت های جهادگونه بوده و تاکنون نیز برنامه های متنوعی را در سطح کلان اجرا کرده است.
وی یادآور شد: از جمله این برنامه ها می توان به برگزاری گنکره عظیم بزرگداشت قرآن و سمینارهای منطقه ای، استانی، کشوری و جهانی با حضور 70 کشور اسلامی اشاره کرد.
حجت الاسلام رضوی خاطرنشان کرد: ایجاد قطب فرهنگی در کنار حرم امام زادگان، برپایی خیمه های معرفت، اعزام مبلغ در فصول مختلف سال، برپایی همایش بزرگداشت امام زادگان، چاپ و توزیع قرآن، نهج البلاغه و ... از دیگر اقدامات فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور است که می توان به آن ها اشاره کرد.
مشاور رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه و با بیان اینکه در سال های گذشته، امام زادگان سراسر کشور از غربت خارج شده اند، گفت: در سفر به کرمانشاه این موضوع بخوبی مشخص بود به گونه ای که در بازدید از 10 تا 15 امام زاده ای که داشتیم شاهد حضور بسیار خوب زائرین و استقبال و پذیرایی شایسته خادمین و هیات امنای این بقاع متبرکه از آنان بودیم.
وی همچنین از توسعه موقوفات از سوی مردم در سراسر کشور خبر داد و گفت: وقف در دنیا و زندگی امروزی بسیار اثرگذاراست و امید می رود روز به روز شاهد شکوفایی و بالندگی کشور در این زمینه باشیم.
حجت الاسلام رضوی در پایان اظهار داشت: پرداختن رساله های دانشگاهی در شناساندن فرهنگ وقف و وجود دروسی مثل وقف و جایگاه رقبات در حوزه های علمیه می تواند نقش مهمی در شناساندن فرهنگ وقف در جامعه و ترغیب مردم به پرداختن به این سنت حسنه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، افرادی که امکان حضور در حرم بانوی کرامت را ندارند، می توانند با ارسال متن «یا حضرت معصومه» به سامانه پیام کوتاه آستان مقدس قم به شماره 30008180 در طرح زیارت نیابتی این بانو شرکت کنند.
بر اساس این گزارش، در دهه کرامت(میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) تا میلاد امام رضا(ع) خادمان حرم مطهر، همه روزه در آیین خطبه خوانی، زیارت نامه حضرت فاطمه معصومه(س) را به نیابت از کسانی که در طرح زیارت نیابتی شرکت کردهاند، قرائت میکنند.
[h=1]ورود سوسیس خوک به کشور[/h] سوسیس خوک وارد کشور شد! متاسفانه اخیرا مشاهده شده است در برخی سوپر مارکت های کشورمان این سوسیس های حرام عرضه می گردد.
[h=1][/h]
[/HR]
[/HR]
حجتالاسلام و المسلمین سیدابوالحسن حسنزاده، امام جمعه موقت اهواز در این مراسم با بیان اینکه شهدا نزد پروردگار در حال ارتزاق هستند، گفت: این نعمتهایی که خداوند به شهیدان میدهد هیچگاه پایانپذیر نخواهند بود و این گونه نیست که نعمت شهیدان پایانپذیر و محدود باشد.
وی با بیان اینکه حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه بارها و بارها آرزوی شهادت برای خود کرده است، افزود: در حدیثی از ایشان آمده است که میفرمایند: «به خدا سوگند اگر هزار بار با شمشیر در راه خدا کشته شوم برای من از مرگ در خانه بسیار بهتر و سزاوارتر است.» سید رضی نیز در نهجالبلاغه اینگونه احادیث را بارها نقل میکند.
امام جمعه موقت اهواز با تأکید بر اینکه روایات و احادیث بسیاری در فضیلت شهدا از بزرگان به جا مانده است، گفت: از پیامبر(ص) در خصوص اینکه چرا سوال قبر متوجه شهیدان نیست، مطرح شد و ایشان گفتند برق شمشیری که بالای سر شهید بود برای امتحان او کافی است.
حسنزاده با بیان اینکه یکی از دربهای ورود به بهشت بنام بابالمجاهدین نامگذاری شده است و شهیدان از این درب بدون سوال وارد بهشت میشوند، افزود: اولین قطره خونی که از بدن شهید سرازیر میشود خداوند تمام گناهانش را میبخشد. در فضل شهدا همین جمله امام خمینی(ره) بس است که میفرمایند شهید نظر میکند به وجهالله.
وی در ادامه با بیان حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه بجنگید و مجد و عظمت را برای فرزندانتان به ارث بگذارید، افزود: امروز شهید سید مصطفی مصطفوی پس از بازگشت 26 ساله از همراهی با اهلبیت(ع) مجد، عظمت و ایثار را برای ما به ارث گذاشته است و ما مطمئن خواهیم بود که خون شهیدان هیچگاه به هدر نخواهد رفت.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه الگوی مجاهدان شیعه در حزبالله لبنان و سایر کشورهای استقلالطلب مسلمان جهان، رزمندگان و مجاهدان هشت سال دفاع مقدس ایران اسلامی هستند، افزود: شکست اسرائیل پس از 56 روز نشان از قدرت و اقتدار مردم فلسطین دارد که اسرائیل شرایط مردم فلسطین را پذیرفت و عقبنشینی کرد.
حسنزاده ادامه داد: آنچه از خانواده مصطفوی در دوران جنگ تحمیلی شاهد هستیم اینکه پس از اهدا دو فرزند خود سید مهدی و سید اسماعیل، سید مصطفی مصطفوی را نیز تقدیم اسلام و جامعه اسلامی کردند.
وی با تصریح بر اینکه شهدا مجد و عظمت را برای ما به جا گذاشتند و مسئولیت بسیار خطیر و سنگین را بر عهده ما نهادند، افزود: در کنار این مجد و عظمت مسئولیت خطیر صیانت، حمایت و دفاع از خون پاک شهیدان وظیفهمان خواهد بود.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرمودهاند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به این کشور وارد نشود، گفت: امروزه این را شاهد هستیم که آمریکا و کشورها برای نجات از بحران گروههای تکفیری و تندرویی که خود آنها تأسیس کردهاند دست نیاز و کمکخواهی به ایران اسلامی دراز کردهاند.

حسنزاده گفت: اگر امروزه مسئولان ما در مذاکرات هستهای با صلابت و قدرتمندی فراوانی حضور مییابند به برکت خون شهیدان بوده و این برای ما افتخار است که شهیدان گرانقدر در جوار ما مدفون هستند.
وی در ادامه با اشاره به آیه 23 سوره احزاب «منَ الْمُوْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا؛ از میان مومنان مردانیاند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخی از آنان به شهادت رسیدند و برخی از آنها در همین انتظارند و هرگز عقیده خود را تبدیل نکردند»، اشاره کرد و گفت: شهدا با توجه به پیمانی که با خدای خویش داشتند و وفای به عهد خود رفتند و اکنون ما ماندهایم تا بر این عهد ثابتقدم باشیم.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه تبریک و تسلیت برای شهیدان را حضرت امام(ره) وارد فرهنگ اسلامی ایران کردند، افزود: این روحیه فداکاری برای هر خانواده شهید به حقیقت تبریک میخواهد و امروزه باید به این خانواده با اهدا 3 شهید به انقلاب اسلامی تبریک گفت.
حسنزاده گفت: تجلیل و بزرگداشت شهیدان تجلیل از ایثار است که به حقیقت شهیدان و مجاهدان راه خدا آن را به ما آموزش دادهاند.
پیکر شهید مصطفوی که در جزیره مجنون تفحص شده است، پس از 26 سال بینشانی در عملیات کمیته جستجوی مفقودین تفحص و به وسیله آزمایش دی انای شناسایی شد و پس از آن از طریق فرودگاه بین المللی اهواز به خوزستان انتقال یافت و در منطقه میانکوه شهرستان امیدیه به خاک سپرده خواهد شد.
شهید سید محمود مصطفوی و برادر شهیدان سید مهدی و سید اسماعیل در سال 1335 در شهرستان امیدیه دیده به جهان گشود.
وی در تاریخ 29 اردیبهشت سال 1367 در پی تک دشمن در منطقه عملیاتی فاو به شهادت رسید و پیکر پاکش تا کنون به وطن بازنگشته بود.
از شهید مصطفوی 3 فرزند پسر و یک دختر به یادگار مانده است.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور عصر امروز در نشست خبری از آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه همزمان با 16 شهریور ماه خبر داد. وی گفت: این مراسم با سخنرانی حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید همزمان با سالروز ولادت امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در مدرسه فیضیه برگزار میشود. آیتالله حسینی بوشهری در ادامه سخنان خود ظرفیت حوزههای علمیه سراسر کشور در سال 94 _ 93 را 17 هزار نفر دانست و اظهار داشت: تاکنون امتحان کتبی و مصاحبه این افراد برگزار شده است. وی افزود: پذیرش حوزه علمیه قم نیز هزار و 200 نفر است که این تعداد با توجه به نیاز کشور رقم قابل توجهی نیست. مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه تعداد حوزههای علمیه سراسر کشور 450 مدرسه است، بیان داشت: هر سال از این مدارس ارزیابی به عمل میآید تا اجازه جذب داوطلب به آنها داده شود. وی تصریح کرد: تعداد طلاب قم با کد تحصیلی فعال 80 هزار نفر و سراسر کشور قریب به 150 هزار نفر هستند. آیتالله حسینی بوشهری طلاب مبلغ ثابت سراسر کشور در قالب طرح هجرت را نیز 3 هزار نفر خواند و خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از هزار مبلغ در سطح آموزش و پرورش فعالیت داشتند.
طرح نبش قبر پیامبر اکرم(ص) ارائه شد
یک رروزنامه انگلیسی گزارش داده است که یک مفتی وهابی عربستانی طرحی را برای تخریب کامل مسجد النبی و نبش قبر(؟!) پیامبر اسلام، به
مقامات سعودی ارائه کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز ، این طرح بخشی از سند پیشنهادی است که "علی بن عبدالعزیز الشبل" مفتی برجسته وهابی و استاد دانشگاه "محمد بن سعود" در اختیار متولیهای مسجد النبی ارائه کرده کرده است.
بر اساس این گزارش این سند ۶۱ صفحهای که دکتر "عرفان العلوی" از اساتید عربستانی از آن پرده برداشته است، به ریاض توصیه کرده است که مسجد النبی تخریب شده و پیکر پیامبر(ص) پس از نبش قبر، به قبرستان بقیع منتقل شده و به صورت گمنام دفن شود.
ایندیپندنت در ادامه نوشت: البته هنوز هیچ نشانهای مبنی بر اینکه عربستان این پیشنهاد را پذیرفته و قصد اجرا آن را دارد، وجود ندارد. روزنامه ایندیپندنت نتوانسته است در این رابطه با مقامات عربستانی در سفارت این کشور در لندن، گفتوگو کند.
ایندیپندنت در این گزارش آورده است که با توجه به اهمیت فوقالعادهای که این مسئله هم برای شیعیان و هم اهل سنت دارد، هرگونه اقدامی برای تخریب مسجد النبی میتواند با خشم شدید مسلمانان مواجه شود.
علوی که ریاست بنیاد تحقیقات میراث اسلامی را بر عهده دارد، با بیان اینکه تفکر وهابیت احترام قائل شدن برای قبور را شرک میداند، میگوید: "آنها میخواهند از حضور زوار در حرم و احترام گذاشتن به آن جلوگیری کنند، چراکه آن را شرک و بتپرستی میدانند. اما تنها راهی که میتوانند برای جلوگیری از زیارت پیامبر توسط زائران انجام دهند، این است که وی را به قبرستان دیگری منتقل کنند."
به گفته علوی، بر اساس طرحهای ارائه شده، تمامی معماری اسلامی به جا مانده از قرنهای گذشته در مدینه به همراه گنبد خضرا مسجد باید تخریب شود.
پیش از این "موسسه خلیج" اعلام کرده بود که طرحهای عربستان برای نوسازی مدینه، تاکنون به نابودی ۹۵درصد از بناهای اسلامی با قدمت بیش از ۱۰۰۰ سال منجر شده و اکنون آپارتمانها نوساز و هتلهای لوکس جای آنها را گرفتهاند.
بخش دیگری از طرح پیشنهادی که به کمیته ریاست حرمین ارائه شده، خواستار آن شده که ساختمانهای اطراف مسجد النبی که محل زندگی اهل بیت پیامبر بوده است، تخریب شوند.
علوی با بیان اینکه عربستان پیش از این هم سابقه چنین اقداماتی را دارد، میگوید: "محل دفن پیامبر ناشناس خواهد بود. الان هرچه اطراف مسجد النبی بوده، تخریب شده است. مسجد را بولدوزها احاطه کردهاند. وقتی همهچیز را تخریب کردند، ممکن است سراغ مسجد بروند. ممکن است که امام مسجد عنوان کند که مسجد نیاز به گسترش دارد و در حالی که همه نگاهها متوجه عراق و سوریه است، این کار را پیش ببرد."
پس از اعلام هویت تنها شهید گمنام شهرک پردیسان قم، ساکنان عاشق پیشه این شهرک از صبح امروز با اجتماع در محل تدفین شهید محمدعلی مبارک، خود را آماده حماسهای عاشقانه در تجلیل از خانواده این شهید عزیز کردهاند. بر اساس این گزارش، اهالی پردیسان قم برای ورود والدین شهید محمدعلی مبارک لحظهشماری کرده و در اطراف قبر این شهید خوشنام به زیارت، توزیع شربت و پخش شربت مشغولند تا آن پدر و مادر منتظر از راه برسند. شهید محمدعلی مبارک، رزمنده بسیجی 19 ساله، فرزند فتح الله، متولد 3 مهرماه 1344، نخستین فرزند خانواده و اهل فلاورجان استان اصفهان است که در عملیات بدر به درجه رفیع شهادت نائل شد. این شهید سرافراز در اسفند 63 در شرق جزیره مجنون به شهادت رسیده و پیکر مطهر وی پس از سالها در تفحص بهدست آمده است. یادآور میشود، این شهید گمنام دفاع مقدس در 12 اردیبهشت سال 90 همزمان با ایام فاطمیه(س) با شکوه فراوان تشییع و در پردیسان قم به خاک سپرده شد. نگین پردیسان قم سرهنگ احمد حسینی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با اشاره به اعلام احراز هویت تنها شهید گمنام پردیسان قم از سوی مرکز ژنتیک انسانی، گفت: به لطف الهی انتظار طولانی و افتخار آمیز خانوادههای چشم انتظار پس از گذشت سه دهه از شهادت شهید عزیز «محمد علی مبارک» به سر آمد. وی اظهار داشت: مردم شریف استان قم و به خصوص ساکنان بزرگوار شهرک پردیسان در مراسم تشییع، تدفین و سایر مراسم مربوط به این شهید گمنام عزیز سنگ تمام گذاشتند و قبر مطهر وی را همچون نگینی در بر گرفتند. مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم ادامه داد: اهالی شهید پرور شهرک پردیسان قم همچون عضوی از خانواده خود، این شهید بزرگوار و مقام رفیع او را آنچنان تکریم کردند که نگذارند غبار غربت بر مزار شهید نشیند. وی تصریح کرد: با گذشت بیش از سه سال از تدفین شهید گمنام در پردیسان، مزار وی به تعبیر امام راحل آن پیر سفر کرده، زیارتگاه مؤمنان و دارالشفای عاشقان و آزادگان بود. حسینی در پایان گفت: با انجام هماهنگیهای لازم، مراسم تجلیل باشکوه از شهید مبارک با حضور خانواده معظم وی به زودی در پردیسان و در جوار مزار مطهر این شهید عزیز برگزار میشود.
تلاشهاي مضحك "محور غربي - عبري - عربي" براي سوء استفاده از روايات ملاحم و شبيهسازي كاريكاتوري از روايات آخرالزماني همچنان ادامه دارد.
پس از آنكه گروه تروريستي داعش با سوءاستفاده از برخي اخبار علائم ظهور - كه حكايت از خروج بيرقهاي سياه دارد - با لباس و پرچمهاي سياه به مسلمانان حمله كردند، اين بار نوبت به سوءاستفاده از روايات "سپاه خراسان" رسيد!
سازمان ملي امنيت آمريكا در گزارشي جديد درخصوص وضعيت گروههاي تروريستي و معارض در سوريه خبر از تشكيل گروهي جديد و بسيار تندرو مانند داعش داده است. اين گروه كه با نام "خراسان" شناخته ميشود، با گذر زمان روز به روز درحال تقويت و گسترش ميدان اقدامات خود ميباشد.
روزنامه نيويورك تايمز آمريكا با انتشار بخشهايي از اين گزارش نوشت: گروه جديدي كه با نام گروه خراسان شناخته ميشود، به صورت تخصصي در مورد تكنولوژي انفجار و نيز عوامل انتحاري فعاليت ميكند و تروريست شناخته شدهاي به نام "محسن الفضلي" 33 ساله، با عنوان يكي از رهبران اين گروه فعاليت دارد.
وي از اعضاي شناخته شده گروه تروريستي القاعده و يكي از معتمدين "اسامه بن لادن" بوده است. اين روزنامه معروف آمريكايي ادامه داد: اكثر اعضاي گروه تروريستي خراسان را اتباع كشورهاي افغانستان، پاكستان، آفريقاي شمالي و جنوب آسيا تشكيل ميدهند. اين گروه تروريستي نيز همچون داعش، ساخته و پرداخته آمريكاست.
همچنین در خبری دیگر، گروه تروريستي - تكفيري داعش با انتشار تصويري از نوزادي يك چشم در شبكههاي اجتماعي مدعي شد كه اين نوزاد، همان "دجال" است. به گزارش خبرگزاري اهل بيت، داعش با سوءاستفاده از اين تصوير، از آن به عنوان ابزاري براي جذب افراطيهاي مسلمان بهره برده و اعلام كرد: اين نوزاد يك چشم در اسرائيل به دنيا آمده و تولد او نويد آخرالزمان و پايان جهان را ميدهد! داعش همچنين مدعي شده است كه اين نوزاد يك چشم اكنون در اختيار آنان است.
در سال 1385 در هندوستان و در سال 1387 در بوليوي دو كودك يك چشم به دنيا آمدند كه پس از تحقيقات مشخص شد اين دو كودك دچار يك نقص ژنتيكي به نام سايكلوپيا (Cyelopia) بودهاند و در اثر استفاده از داروهاي ضدسرطاني يك چشم متولد شدند.
منبع: روزنامه جمهوری اسلامی
این شیاطین میخواهند کاری کنند که زمان ظهور، وقتی خبر ظهور سپاهیان خراسان به گوش اهل جهان رسد، مردم جهان از ترس اینکه آنها برای کشتارشان آمده اند نه نجاتشان! با آنها به مقابله برخیزند!!!
عجبا از مولانا که در مثنوی معنوی، داستان یک وزیر یهودی را ذکر میکند که برای نفوذ در مسیحیان و انحراف مذهبشان، چه ها که نمیکند و جالب اینکه درست شبیه همان مکرها را این صهیونیستهای شیطانی بکار گرفته اند و با ساختن گروههای تکفیری قصد انحراف و بد نام کردن اسلام و مسلمین را دارند!
اما همانطور که در گزارش بالا هم آمده از یک منظر این مکرهایشان واقعا کاریکاتوری و احمقانه است!!! و از یک لحاظ برای ما مسلمین بسیار هشیار کننده و آگاهی دهنده از مکرهای عجیب و غریب شیاطین که تا کجا پیش میروند برای رسیدن به مقاصدشان و...
حتی میگویند ابوبکر البغدادی در سامرا بدنیا آمده و ... لعنت خدا و انبیاء و اولیاء الهی و فرشتگان بر آنها و اولیای شیطانی شان!
فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَلاَ يَخَافُونَ لَوْمَةَ لآئِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللّهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشَاءُ وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
به زودى خدا گروهى را مى آورد كه آنان را دوست مى دارد و آنان نيز او را دوست دارند اينان با مؤمنان، فروتن و بر كافران سرفرازند در راه خدا جهاد مى كنند و از سرزنش هيچ ملامتگرى نمى ترسند اين فضل خداست آن را به هر كه بخواهد مى دهد و خدا گشايشگری داناست
سازمان دیدهبان حقوق شیعیان در نامهای خطاب به اوباما:
از گروههای تروریستی حمایت نکنید/ شهادت 8500 شیعه توسط گروههای تروریستی در عراق و پاکستان
1393, 9 مهر 7:56 بعد از ظهر
خلاصه سازمان دیدهبان حقوق شیعیان با نوشتن نامهای به اوباما خواستار صیانت بیشتر از حقوق شیعیان در خاورمیانه و جنوب آسیا شد.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ سازمان دیدهبان حقوق شیعیان در پی کشتار شهروندان بیگناه شیعه در عراق و پاکستان با صدور بیانیهای خطاب به اوباما خواستار عدم حمایت وی از گروههای تروریستی و صیانت بیشتر از حقوق شیعیان در خاورمیانه و جنوب آسیا شد.
این سازمان در نامه خود از گروههای تروریستی «لشگر جهنگوی و سپاه صحابه» که سال جاری 500 تن از شیعیان پاکستان را به شهادت رسانده و گروه تروریستی «داعش» که تا به حال 8000 تن از شیعیان عراق را به به خاک و خون کشیده؛ نام برده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر در پایان میافزاید: از آنجا که این نقض آشکار حقوق بشر با کمترین توجهی از سوی سیاستمداران مواجه شده، لازم است که تلاش کنیم این مسئله در گفتگوی دولتمردان آمریکا راه یابد تا شیعیان از آزادی مذهبی لازم در جنوب غرب آسیا برخوردار گردند.
.........................
پایان پیام/
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
مدیر جنبش پیروان موعود: در بخش دیجیتال؛ تولید ۱۴ نرم افزار با عنوان مجموعه نرم افزاری چهارده نور آسمانی را در برنامه داریم که هر کدام مخصوص یکی از چهارده معصوم است و به صورت تخصصی طراحی میشود و تا این لحظه هم از این مجموعه نرم افزارهای: بقیه الله، ثار الله، سرالله، ولی الله آماده و توزیع شده است
به گزارش گروه فرهنگی فرهنگ نیوز، یک سال پیش، همین روزها بود که پس از تأسیس "تالار گفتمان پیروان موعود" پایگاه خبری، مهدوی پیروان موعود با هدف نگرش مهدوی به اخبار روز تأسیس شد، به همین بهانه مصاحبه ای با مدیریت جنبش فرهنگی مهدوی پیروان موعود ترتیب داده ایم تا در جریان فعالیت های این جنبش قرار گیریم.
فرهنگ نیوز: از نحوه شکل گیری این جنبش و نامی که برایش انتخاب کردید برایمان بگویید:
پیرو موعود: ۲ سال پیش بنده به واسطه ارتباط با یکی از اساتید وارد فضای مجازی شدم و یک وبلاگ ایجاد کردم، بسیار دنبال موضوع برای فعالیت گشتم. اما موضوعی مهم تر از مهدویت پیدا نکردم و تصمیم گرفتم در این حوزه در خدمت امام زمان (عج) باشم، شکر خدا از وبلاگ استقبال شد و ۱۶ نفر نویسنده به گروه پیروان موعود اضافه شد و همین ۱۶ نفر آغاز کننده مسیر فعالیت جدی پیروان موعود در یک تالار گفتمان مهدوی شدند و طبیعتاً وقتی تالار گفتمان تأسیس شد، به این ۱۶ نفر نیز افزوده شد. بعد از شکل گیری تشکیلات مجموعه هم تصمیم به راه اندازی پایگاه خبری مهدوی کردیم! از بین چند اسم پیشنهادی رأی گیری شد و انتخاب شد، اما نظر خودم هم روی همین اسم بود...
فرهنگ نیوز: هدف اصلی از تأسیس سایت چه بوده و آیا به نظر شما به این هدف رسیدهاید؟!
پیرو موعود: هدف اصلی از تأسیس این پایگاه خبری، مهدوی بودن این پایگاه بوده و اینکه بتوانیم به اخبار روز دنیا نگرش مهدوی داشته باشیم، بخش تحلیلی ما فقط تحلیل مهدوی جریانها باشد. حتی جریانهای سیاسی را مهدوی ببینیم...
[align=center]
[/align]
لازمه این عصــر هم همین نگرش است، اما متأسفانه جای این نگرش در بین سایتها و خبرگزاریها خالی بود. برای همین تصمیم به راه اندازی این سایت کردیم. وگرنه قبلاً سایتی با محتوای کمتر و ساده تر و تخصصی روی زمینه مهدویت داشتیم. اما میخواستم به نوعی متفاوت عمل کرده باشیم...
کار ما با آزمون و خطا شروع شد و هنوز هم داریم تجربه کسب میکنیم، به اعتقاد خودم در بخش نگرش مهدوی ضعیف عمل کردیم. اما برنامههایی تنظیم شده است که ان شاءالله با تغییرات تشکیلات مدیریتی در مجموعه بتوانیم به این هدف برسیم... ان شاء الله به زودی هــم این تغییرات را اعمال میکنیم.
فرهنگ نیوز: نحوه فعالیت مجموعه و مدیریت چگونه است؟ از تولیدات و فعالیتها بگویید!
پیرو موعود: هر مجموعه باید نظم داشته باشد، در غیر این صورت به هیچ وجه به هدف نمیرسد، برای همین ما در تالار، چند قرارگاه تأسیس کردیم که این قرارگاهها هرچند با کمبود نیرو مواجه هستند. اما فعال هستند و اساس بر این است که این قرارگاهها حتی با یک نفر هم که شده باید فعالیت داشته باشند.
قرارگاه پژوهش و تحقیقات، قرارگاه جنگ نرم، قرارگاه روابط عمومی، قرارگاه فناوری و دو معاونت هم داریم معاونت فناوری و معاونت اجرایی همچنین یک جانشین که بر همه این موارد نظارت دارد . قرارگاه فناوری هم زیر مجموعه معاونت فناوری میباشد.
تولیدات مجموعه هم کاری ترکیبی از تمام قرارگاههاست، قرارگاه تحقیقات محتوا را تهیه میکنید و فناوری نرم افزار را طراحی میکند و روابط عمومی نیز تبلیغات و نشر نرم افزار را بر عهده دارد!
فرهنگ نیوز: قرارگاه جنگ نرم چه فعالیتی دارد؟
پیرو موعود: قرارگاه جنگ نرم، وظیفه جریان شناسی، رصد و عملیات را بر عهده دارد شکر خدا فعالیتهای خیلی مفیدی هم چراغ خاموش توسط این قرارگاه انجام شده که مهمترین بخش مجموعه ماست و تا به حال هم هیچ کدام از اقدامات این قرارگاه منتشر نشده است. در حال حاضــر هم در حال رصد چند سایت و تالار گفتمان مستهجن هستند. ان شاءالله در آینده نزدیک گزارش جامع فعالیتهای این قرارگاه منتشــر خواهیم کرد.
فرهنگ نیوز: گروه تبلیغ مجازی هم که اخیراً فعال شده زیر مجموعه این قرارگاه محسوب می شود؟!
پیرو موعود: این گروه تازه تشکیل شده و اهداف بسیاری دارد. نیروهای فعال از این گروه هم از محل دیگری تأمین میشوند که فعلاً در این باره تصمیم خاصی گرفته نشده است.
فرهنگ نیوز: چند نمونه از تولیدات و فعالیتهایی که مجموعه داشته را بفرمایید:
پیرو موعود: شکر خدا اخیراً چرخ تولید و فعالیتهای حقیقی هم فعال شده، در بخش دیجیتال؛ تولید ۱۴ نرم افزار با عنوان مجموعه نرم افزاری چهارده نور آسمانی را در برنامه داریم که هر کدام مخصوص یکی از چهارده معصوم است و به صورت تخصصی طراحی میشود و تا این لحظه هم از این مجموعه نرم افزارهای: بقیه الله، ثار الله، سرالله، ولی الله آماده و توزیع شده است. دیگر تولیدات دیجیتال: نرم افزار پیامبر رحمت، غم نامه صفر، صادق آل عبا،۱۷ شهریور و نرم افزار چند رسانه ای دجال واره منتشر شده است. سایر فعالیتها مثل ترجمه مستند طوفان ترور و تهیه جزوه و کتاب با موضوع مهدویت را تجربه کردهایم.
[align=center]
[/align]
در بخش حقیقی: شرکت در نمایشگاه رسانههای دیجیتال، شرکت در چند نمایشگاه یادیاران در مناطق مختلف تهران، برگزاری همایش، همکاری در برگزاری همایشهای جنبش سایبری مدافعان حریم ولایت و توزیع کتابهای مهدوی و....
فرهنگ نیوز: در آخر اگر موضوعی هست بفرمایید؟
پیرو موعود: ما میخواهیم علی اکبرهای امام زمانمان باشیم. به امید ظهورش که صد البته نزدیک است، موفق باشید.
منبع
حجت الاسلام علی امیرخانی، مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه در مورد علل کپی کاری آثار ادبی به خبرنگار شبستان گفت: سرقت ادبی و تقلب علمی مسئله امروز و دیروز نیست بلکه سابقه طولانی در تاریخ دارد. زمانی که بشر آثاری به وجود آورد ایده ها و نوشته هایی از خود به جا گذاشت. از همان زمان بحث سرقت ادبی و کپی آثار به وجود آمد. این مسئله به تناسب هر زمان و مکان متفاوت بوده و شدت و ضعف داشته است.
حجت الاسلام امیرخانی تصریح کرد: برداشتن هر چیزی از آثار ادبی که حق برداشت آن را نداریم سرقت ادبی و کپی رایت نامیده می شود. سرقت ادبی ممکن است علل مختلف داشته باشد، گاهی کسی آثار دیگران را عینا کپی می کند و حتی کلمات و جملات را نیز عینا ثبت می کند، گاهی فرد با تغییرات جزیی اثر دیگران را شبیه سازی می کند اما چارچوب اثر معلوم است که برای کس دیگری است.
وی با بیان اینکه سرقت های ادبی ریشه های مختلف دارد، اظهار داشت: یکی از دلایل ممکن است عشق و علاقه به تحقیق باشد. ممکن است کسی به تحقیق علاقه داشته باشد و مایل باشد کتاب و مقاله ای به اسم خود ثبت کند اما ذوق، شوق و استعداد تحقیق ندارد. این علاقه ممکن است فرد را به سرقت آثار دیگران و کپی برداری ترغیب کند.
این پژوهشگر ناتوانی فرد را از دیگر علل کپی کاری آثار ادبی دانست و افزود: گاهی فرد دوست دارد تحقیق کند و یا مجبور است برای کسب نمره و رتبه علمی تحقیق کند اما توانایی این کار را ندارد. گاهی برخی دانشجویان و مدرسان برای کسب پایه های علمی از سر اضطرار رو به کپی کاری می آورند.
خودنمایی و شهرت طلبی علت دیگر کپی کاری آثار ادبی است که حجت الاسلام امیرخانی به آن اشاره کرد و گفت: عده ای می خواهند وانمود کنند اهل تحقیق هستند، آثاری دارند کتاب و مقاله ای نوشتند. این عده برای خودنمایی دست به هر کاری حتی سرقت آثار دیگران می زنند، برای این عده کپی کاری یا قبحی ندارد و یا اینکه از قبح آن می گذرند.
مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه از تنبلی و راحت طلبی به عنوان یکی از ریشه های کپی کاری یاد کرد و ادامه داد: برخی افراد حال و حوصله و روحیه پژوهش ندارند اما دوست دارند یا مجبورند که تحقیق کنند و اثری بدهند، این افراد گاهی رو به کپی کاری می آورند و یک بخش از یک اثر و یک قسمت از اثر دیگری را برمی دارند پیوست می کنند و به اسم خود ثبت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: گاهی برخی نویسندگان دنبال مادیات و کسب درآمد هستند و می بینند فلان کتاب پرفروش است و مقاله فلان شخص در میان محافل علمی جا باز کرده است یا فلان ایده اثرگذار بوده است، همان را کپی کرده و یا شبیه سازی می کنند و به اسم خود ارایه می دهند تا به منافعی برسند.
حجت الاسلام امیرخانی ریشه اصلی تمام سرقت های ادبی و هنری را بی تقوایی و ضعف ایمان دانست و افزود: در آیات و روایات داریم که خیانت در امانت بسیار زشت و ناپسند است. آثار ادبی و هنری که ما از آنها بهره می گیریم در واقع امانتی نزد ما هستند. یک کتاب در نزد ما امانت است ما آن را مطالعه و از مطالبش بهره مند می شویم اما مطالب آن متعلق به صاحب کتاب است. یک اثر یک ایده متعلق به صاحبش است و ما حق نداریم بخشی از آن یا کل آن را به اسم خود چاپ کنیم، این می شود خیانت در امانت.
این پژوهشگر با اشاره به تأکید اسلام به امانت داری تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند" کسی که نمی تواند امانت دار باشد، ایمانی ندارد". در آیه 58 سوره نساء هم آمده است" خداوند به شما امر می کند امانت ها را به اهلش پس دهید". نوشته و اثر و ایده ای که استفاده می کنیم و قطعا در زندگی ما راهگشاست باید آن را حفظ کنیم نه اینکه به اسم خود ارایه دهیم.
مدیر مطالعات معاونت بین الملل حوزه های علمیه با تاکید بر اینکه مجازات سرقت اندیشه باید سنگین تر از سرقت های مادی باشد، عنوان کرد: در آیات قرآن برای سارق مجازات شدیدی در نظر گرفته شده است. الان وقتی می گویند سارق و دزد، دزد اموال و مادیات و کالا به تصور می آید واقعیت این است که سرقت علم، اندیشه، فکر و ایده قبحش بیشتر از سرقت مادیات است و مجازات آن هم باید شدیدتر باشد. در اسلام ارزش فکر، اندیشه و علم بیشتر از مال و اموال است. متاسفانه الان چون مادیات برای برخی ارزش بیشتری دارد وقتی حرف از سرقت زده می شود سرقت مال و اموال در ذهن تداعی می شود.
حجت الاسلام امیرخانی بیان کرد: در قرآن آمده است "کسی که اموال دیگران را ببرد، دزد است". بر این اساس کسی که اندیشه و ایده اثر دیگران را نیز بدون اجازه بردارد، دزد محسوب می شود.
وی با بیان اینکه قبح و زشتی کپی کاری آثار ادبی و هنری باید در جامعه جا بیفتد، اظهار داشت: در حال حاضر سرقت اموال در جامعه مطرود است و همه از سارقان اموال بدشان می آید و سرقت را کاری ناپسند و ناخوشایند می دانند. باید فرهنگسازی شود که سرقت اندیشه و علم و دانش هم کاری زشت و غیراخلاقی شناخته شود. رهنمودهایی که در مورد سارق اموال است در مورد سارق اندیشه و ایده هم تطبیق می کند.
این پژوهشگر با ابراز تأسف از رواج کپی کاری در مراکز علمی و دانشگاهی بیان کرد: متاسفانه کپی کاری معضلی در بین محافل دانشگاهی، علمی، فرهنگی و گاهی حوزوی شده است که برخی به راحتی دست به این کار می زنند.
وی یادآور شد: روایتی از پیامبر اکرم (ص) داریم که ایشان تاکید می کنند "کسی که امانت را رعایت نکند در واقع نوعی نفاق دارد". پیامبر اکرم (ص) نشانه منافق را سه چیز می دانند" وقتی حرف بزند دروغ می گوید، وقتی وعده و قول دهد خلافش را انجام دهد و وقتی امانتی به دستش می رسد خیانت می کند".
بزرگترین مجتمع فرهنگی، فروشگاهی حجاب کشور آغاز به کار کرد
به گزارش قاصدنیوز، آیین افتتاحیه مجتمع فرهنگی-فروشگاهی خانه حجاب صدف همزمان با عید سعید غدیر خم با حضور خانواده شهید علی خلیلی و سمیه حیدری، اولین بانوی ورزشکار ایرانی که در مسابقات قهرمانی آسیا با چادر روی سکو رفت، در مشهدمقدس افتتاح شد.
در ابتدای این مراسم، حسین کمیلی مدیرفرهنگی مجموعه خانه حجاب صدف با اشاره به اینکه جامعه دینی ما در بازتولید فرآیندهای عینی و روزمره زندگی دچار تأخیر زمانی است، افزود: امروزه افراد جامعه مصداق هایی از پوشش را انتخاب می کنند که تبلیغ شده توسط فرهنگ دیگری است که در زندگی روزمره ما جاری شده است، چراکه این فرهنگ برای نیازهای عینی ما پاسخ دارد.
کمیلی با اشاره به اینکه مردم گاهی در یافتن مصداق ها دچار اشتباه می شوند و همین اشتباه در یافتن مصداق، مسئله امروز جامعه است گفت: بدپوششی در جامعه لزوما به معنای بی حیایی در جامعه نیست. همه افراد همانطور که به صورت فطری حیا و عفاف را دوست دارند، زیبایی را هم دوست دارند. گاهی دوگانگی بین این دو امر و سنگینی کفه زیبایی باعث بروز اشتباه در تعیین مصداق گردیده و باعث رواج برخی پوشش ها در جامعه شده است.
وی افزود: در مقوله سبک زندگی که پوشش نیز زیرمجموعه این مقوله محسوب می شود، نیازمند انجام کارهای عینی و واقعی هستیم و کارهای شعاری پاسخگو نیست. ما در نهایت باید به جوانان جامعه پوششی را عرضه کنیم که مناسب و مورد پسند آنها باشد و همین طور بتوانند آن را تهیه کنند. خانه حجاب صدف، پاسخی عینی به مسئله ای عینی در جامعه است.
مدیرفرهنگی مجموعه خانه حجاب صدف در ادامه با اشاره به اینکه این مجموعه کار خودش را از 10 سال پیش با یک کارگاه کوچک خانگی شروع کرده است و مجموعه ای مردم نهاد و مستقل است، اظهار کرد: سعی ما در این سال ها بر این بوده تا همانگونه که شعار می دهیم چادر حجاب برتر است، تولید و عرضه متناسب با این شعار را نیز داشته باشیم. اگر توزیع و عرضه حجاب برتر مناسب و برتر نباشد این نوع پوشش در مقام عینیت به پوشش برتر تبدیل نخواهد شد و شاید عموم مردم آن را به عنوان پوشش قابل افتخار انتخاب نکنند.
کمیلی در پایان با بیان اینکه کیفیت گرایی مبنای مجموعه خانه حجاب است، افزود: خانه حجاب به دلیل داشتن نگاه واقعی به جامعه، تنوع و تکثر سلیقه های جامعه را به رسمیت شناخته است، بنابراین در مجموعه حداکثر تنوع پوشش های مختلف را در چارچوبی مجاز شاهد هستیم.
در ادامه این برنامه که به تقدیر از چند فعال حجاب اختصاص داشت پس از پخش کلیپی درباره سمیه حیدری قهرمان بین المللی جودو وی در سخنانی ضمن اشاره به سختی هایی که بخاطر حجاب کشیده گفت: کره ای ها می خواستند مانع حضور با چادر من بر سکو بشوند ولی من اصرار کردم و مجبور شدند بپذیرند.
وی افزود: من با حضرت زهرا س و حضرت زینب س عهد بسته بودم که اگر بتوانم روی سکو بروم حتما با حجاب برتر حاضر شوم و به این عهد خودم وفا کردم.
وی در ادامه ضمن اشاره به فشارهایی که بعد از انجام این اقدام علیه او صورت گرفت گفت: وقتی برگشتم خیلی ناراحت بودم ولی با پدرم که صحبت کردم و ایشان گفت تو بخاطر حضرت زهرا س این کار را کرده ای و باید به این اقدام افتخار کنی آرام شدم.
او ضمن اشاره به کم توجهی دیگران به این اقدام به تقدیر مقام معظم رهبری از خود اشاره کرد و گفت: از دفتر رهبری با من تماس گرفتند و ما به آرزوی مان که دیدار با ایشان بود رسیدیم و من سجده شکر بجای آوردم.
وی در پایان ضمن تشکر از دعوت وی به این مراسم خواستار تقویت این نوع اقدامات جوان پسند در زمینه حجاب و عفاف شد.
در ادامه این مراسم معنوی کلیپی از طلبه شهید علی خلیلی پخش گردید که به ماوقع جراحت وی اختصاص داشت. سپس خانم مشتاق فر مادر این شهید در سخنانی ضمن اشاره به روحیات فرزند خویش گفت: شاید برای مادرها باور این مساله سخت باشد ولی من 21 سال با علی بودم و حتی یک بار عصبانیت یا تندی از او ندیدم. او حتی یک بار هم به سوی من برنگشت و حرفی نزد.
وی ضمن اشاره به اینکه علی در کارهایش اخلاص داشت افزود: شاید همین اخلاص باعث شد که چه در دوران جانبازی و چه در دوران پس از شهادت او خیلی ها متاثر بشوند و من با دختران دانشجویی مواجه شده ام که می گویند ما پس از این حادثه حجاب مان را به طور کامل رعایت می کنیم.
وی در پایان ضمن تشکر از دست اندرکاران این اقدام خطاب به مسوولین گفت: باید از این اقدامات فرهنگی خودجوش و جذاب در زمینه حجاب حمایت شود.
در پایان این مراسم علاوه بر دو مهمان مذکور از سرکار خانم عفت ایزدی فر، معلم بازنشسته و موسس خانه حجاب صدف در سال 1383 نیز تقدیر به عمل آمد و سپس مجتمع با حضور مهمانان و جمعی از علاقه مندان افتتاح و کار خود را به طور رسمی آغاز کرد.
مجتمع فرهنگی-فروشگاهی خانه حجاب صدف در ساختمانی چهارطبقه دارای بخش های مختلف از جمله بخش ویژه چادر، ویژه کودکان و نوجوانان و همچنین قسمت های نمایشگاهی و فرهنگی است که فضایی مناسب را برای عموم شهروندان جهت خرید و استفاده از فضای فرهنگی این مجموعه پدید آورده است.
این مجتمع واقع در شهر مقدس مشهد، خیابان آبکوه، نبش آبکوه 15 می باشد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، رضا ابوذر با اعلام این خبر اظهار داشت: این جشنواره ملی به منظور تشویق و ترغیب هنرمندان در جهت اعتلای جایگاه والای نماز و نیایش، گسترش فرهنگ نماز و نمازخوانی، تقویت مبانی فرهنگ عمومی مبتنی بر باورها و ارزش های دینی و به کارگیری ابزارهای هنری در ارائه و تولید در حیطه موضوعات دینی و پرداختن به امر معنوی نماز و نیایش به منزله یکی از جلوه های بی بدیل روحی انسان، از 15 تا 18 دی ماه سال جاری به مدت چهار روز در شهر قم به عنوان ام القرای جهان اسلام در سه بخش فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس برگزار می شود.
وی، نگاه عمیق و هنرمندانه به عبادت معبود، بررسی ابعاد بیکران معنوی نماز و نیایش در زندگی اجتماعی و اخلاق شهروندی، جلوه نماز و نیایش در زندگی شهروندان و اثرات فرهنگ ساز آن در جامعه، تاثیرگذاری رفتارهای دینی خانواده بر فرزندان و جامعه شهری و عوامل و شیوه های تشویق و ترغیب جوانان و نوجوانان به نماز و نمازخوانی را از جمله موضوعات این جشنواره عنوان کرد و افزود: نماز و نمازخوانی در اجتماعات(مدارس – مساجد و...) و نقش نماز در ایجاد وحدت و یکپارچگی، رشد فضایل اخلاقی اجتماعی و اهتمام به امر به معروف و نهی از منکر در ترویج نماز و نیایش، تبیین نقش و تأثیر جایگاه معماری اسلامی در ترویج فرهنگ نمازخوانی و همچنین نگاه هنرمندانه به تجلی جایگاه عبادت، نماز و نیایش در زندگی فردی از دیگر موضوعات جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین است.
ابوذر شرکت تمامی فیلمسازان، نهادها، سازمانهای دولتی و تهیه کنندگان بخش خصوصی در این جشنواره را آزاد اعلام کرد و گفت: با توجه به تغییر شرایط فنی پذیرش آثار، لازم است متقاضیان پیش از ارسال فیلم، فیلمنامه و عکس، فراخوان جشنواره را که در پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم قرار داده شده است، به دقت مطالعه کنند.
مسئول انجمن سینمای جوانان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با تاکید بر اینکه ثبت نام در جشنواره تنها از طریق اینترنتی www.iycs.ir امکان پذیر است، اضافه کرد: فیلمهای منتخب جشنواره در دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران، سینماها و فرهنگسراها و مجموعه مکانها و فضاهای نمایش فیلمهای کوتاه توسط انجمن سینمای جوانان ایران به نمایش درخواهند آمد.
ابوذر تصریح کرد: آثاری که در این جشنواره موفق به دریافت تندیس به عنوان بهترین فیلم داستانی، مستند، تجربی، پویانمایی و بهترین فیلم جشنواره شوند مستقیماً به بخش مسابقه « سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران » راه می یابند.
وی با بیان اینکه هیات داوری متشکل از هنرمندان و کارشناسان بخش فیلم را داوری خواهند کرد، ادامه داد: به بهترین پژوهش، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلم پویانمایی، بهترین فیلم مستند، بهترین فیلم داستانی، بهترین فیلم تجربی، بهترین تهیه کننده و بهترین فیلم شرکت کننده در بخش تا 110 ثانیه، تندیس جشنواره و جوایز نقدی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
مسئول انجمن سینمای جوانان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در خصوص بخش فیلمنامه این جشنواره گفت: به منظور کشف استعدادهای جوان در زمینه فیلمنامه نویسی و با توجه به اهمیت این حوزه به عنوان زیرساخت تولید فیلم، بخش فیلمنامه این جشنواره در چهارشاخه داستانی، مستند، پویانمایی و تجربی نیز برگزار و از صاحبان فیلمنامه های برتر با اهدای تندیس جشنواره و جوایز نقدی تجلیل می شود.
وی مسابقه عکس را از دیگر بخشهای این جشنواره عنوان کرد و اظهار داشت: نگاه کاوشگر و خلاقانه عکاسان با قواعد شناخته شده بصری می تواند دستمایه پرداختن به مضامین و ارزش های دینی و امر معنوی نماز و نیایش به عنوان یکی از جلوه های بی بدیل روحی انسان باشد.
ابوذر، شرکت در مسابقه عکس این جشنواره را برای عموم آزاد عنوان کرد و ابراز داشت: عکسهای برگزیده در یک نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت و از صاحبان آثار برتر نیز با اهدای جوایز نقدی تجلیل می شود.
مسئول انجمن سینمای جوانان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، آخرین مهلت ارسال آثار را شنبه 10 آبان ماه 1393 اعلام کرد و افزود: نیمه دوم آبان ماه، آثار مورد بازبینی قرار گرفته و در نیمه اول آذرماه اطلاع رسانی های لازم صورت خواهد گرفت.
منبع
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور، پیش از ظهر امروز در گردهمایی مداحان که در سالن ولایت حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، گفت: روضه به معنای دفاع از مظلوم و فریاد بر سر ظالم است.وی افزود: خدا نخستین روضه خوانی است که در قرآن برای یک دختر مشرک که با مظلومیت کشته شده بود روضه خواند، وهابیها روضه خواندن را بدعت میدانند در حالی که خود خدا در قرآن برای مؤمنان و حتی مشرک روضه میخواند.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر تحکیم زیربنای روضه به وسیله آیات قرآن اظهار داشت: امید مراجع درجه یک ما در عالم برزخ و قیامت گریه بر سیدالشهدا(ع) بوده است.
وی تصریح کرد: خدا در قرآن به پیامبر(ص) دستور میدهد که تاریخ حضرت ابراهیم(ع) را بیان کنند؛ اگر بیان تاریخ حضرت ابراهیم(ع) لازم است پس نقل تاریخ حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نیز ضرورت دارد؛ امام حسین(ع) از همه چیز خود جز دین، نماز و قرآن گذشتند.رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه واقعه کربلا درس زندگی و تاریخ است، خاطرنشان کرد: خدا خواسته که امام حسین(ع) مطرح شوند، افرادی زیر پرچم سیدالشهدا(ع) میآیند که شاید حضورشان در خانه خدا کم رنگ باشد، مریدان سیدالشهدا(ع) ویژه هستند.وی یادآور شد: بنی امیه با سی هزار لشکر پودر شد ولی امام حسین(ع) با 72 نفر تا قیامت در دلها باقی ماند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به شبهه وهابیت مبنی بر اینکه اولیای الهی پس از مرگ همانند سنگ و درخت بوده و نمیتوان به آنها سلام داد، عنوان کرد: خدا در قرآن میفرماید «سلام بر ابراهیم، موسی، عیسی»، یعنی خدا به درخت و سنگ سلام کرده است؟ خدا در قرآن زیارت نامه خوانده است.
استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در طول تاریخ همه انبیا برای امام حسین(ع) عزاداری کردهاند، در توصیه به مداحان خاطرنشان کرد: مداحان قبل از مداحی حداقل یک آیه و روایت را بخوانند، درباره زکات، نماز، مهدویت، قرآن و خمس مطالبی را بیان کنند.وی افزود: در روایت آمده «خدا رحمت کند کسانی که امر ما را احیا میکنند»، در مجالس امام حسین(ع) تمام دین باید به مردم گفته شود، کتاب مفاتیح الحیاة کتاب بسیار خوبی است که در این زمینه میتوان از آن استفاده کرد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اینکه اشک، شور و عشق به اهلبیت(ع) به ویژه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) سرمایه بوده و از آن به بهترین شکل باید استفاده کرد، گفت: در کشور با یک «یا حسین» هفتاد میلیون سیاه پوش بیرون میآیند، کدام فردی میتواند چنین جمعیتی را جمع کند، امام حسین(ع) بزرگترین و بهترین وحدت را میان امت ما ایجاد میکند، در جمهوری اسلامی هیچ عامل وحدتی همانند سیدالشهدا(ع) نیست.
وی تصریح کرد: امام راحل از امام حسین(ع) جمله خون بر شمشیر پیروز است را یاد گرفته و انقلاب کردند؛ در کربلا اخلاص، رضا، ولایتمداری در اوج بود؛ زندگی و مدیریت بحران حضرت زینب(ع) در کربلا باید در دانشگاهها تدریس شود.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه در مراسم عزاداری باید به دنبال کسب رضای خدا بود نه گریاندن جمعیت، اظهار داشت: مداح لازم نیست حتما اشک مردم در بیاورد، البته هنر مهم است ولی همه چیز را بیان نمیکند، مهم محتوا و اخلاص فرد است.وی ادامه داد: مداحان باید اعمال سیدالشهدا(ع) همانند اقامه نماز و مستحبات را به مردم بیان کنند؛ از اینرو میان مداح و روحانی باید هماهنگی و ارتباط وجود داشته باشد، حتی در صورت امکان با آموزش و پرورش صحبت شود تا جوانان را به هیأت بیاورند، البته نباید به درس آنها لطمهای وارد شود.استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت:از جوانان باید در هیأتها استفاده کرد؛ نباید تبعیض وجود داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اینکه مداحان باید حداقل ماهی یک جلسه با اسلام شناسان برای آشنایی با آیات و روایت داشته باشند، عنوان کرد: روضه و مداحی باید بدون آفت باشد، از قرآن به روضه باید رفت، مداح با روحانی باید ارتباط داشته باشد تا محتوای مطالب او پربارتر شود.وی ادامه داد: در مداحی نباید غلو کرد، بلکه بهترین کار بیان فضایل اهلبیت(ع) است، همچنین مراسم عزاداری نباید بی وقت بوده و سبب آزار دیگران شود، چگونگی برگزاری مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) از سوی رهبر معظم انقلاب باید الگو قرار داده شود، مراسمهای که از سوی ایشان برگزار میشود حداکثر 2 ساعت پس از نماز مغرب و عشا تمام میشود
حضور فرزند یکی از مراجع تقلید در عملیات آزادسازی جرف الصخر + عکس
1393, 3 آبان 12:49 بعد از ظهر
خلاصه وزارت دفاع عراق اعلام کرد که ارتش عراق با همراهی نیروهای داوطلب ِمردمی، منطقه جرف الصخر در شمال بابل را آزاد کرد و کنترل کامل این منطقه را به دست گرفت.



به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ نیروهای ارتش و مردمی عراق همزمان با فعال شدن طرح امنیتی ماه محرم از سوی وزارت کشور عملیات گستردهای را برای پاکسازی منطقه "جرف الصخر" در جنوب بغداد آغاز کردند که در نهایت با آزادسازی این شهر همراه بود. در این عملیات بزرگ که "عملیات عاشورا" نام گرفته از روز جمعه براى تأمین امنیت زائران حسینی در ایام محرم به استان کربلا و دیگر استانهای همجوار (نجف اشرف و بابل) آغاز شد که سرانجام با آزادسازی کامل جرف الصخر همراه بود. گروه تروریستی داعش نیز به شکست در درگیری با نیروهای عراقی در جرف الصخر، اعتراف و اعلام کرد ارتش عراق بامداد امروز از منطقه الفاضلیه از طریق پل ارتباطی بین دو منطقه کراغول و الفاضلیه وارد این منطقه شد. در عملیات آزادسازی جرف الصخر فرزند آیتالله العظمی شیخ بشیر نجفی از مراجع عالیقدر شیعیان در نجف اشرف نیز حضور داشت. در این عملیات که فرماندهی آن را «هادی العامری» رئیس سازمان بدر را برعهده داشت شیخ علی بشیر نجفی نیز حضور داشت و در جریان برنامههای نظامی قرار گرفت. «حیدر العبادی» نخست وزیر و فرماندۀ کل نیروهای مسلح عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نیروهای دلیر ارتش به همراه داوطلبان غیرتمند عراقی در منطقه جرف الصخر به پیروزی تازهای دست یافتند و ضربهای مهلک به گروه داعش وارد کردند که تاثیری بسیار مهم در وارد کردن شکست نهایی به دشمن خواهد داشت و به نیروهای دلیر ما روحیهای عالی برای پیشروی در جهت آزادسازی بقیه سرزمینهای اشغالی عراقِ عزیز خواهد داد. وی این دستاورد را به همه مردم عراق تبریک گفت و از همه کسانی که در این عملیات دلیرانه شرکت داشتند، تجلیل و قدردانی و تعهد کرد که عملیات پیروزمندانۀ جرف الصخر، کلیدی برای پیروزیهای آینده در آزادسازی مناطق عراق باشد. یک منبع امنیتی گفت: عملیات آزادسازی اطراف شهر جرف الصخر تا آزادسازی عامریه و فلوجه در استان الانبار ادامه خواهد داشت. شهر جرف الصخر در شمال حله مرکز استان بابل، یکی از مناطق بسیار خطرناک و پایگاه اصلی القاعده و گروههای تکفیرى بود که از این منطقه، حملات تروریستی به استان بابل کربلا و بغداد صورت میگرفت.
...............
پایان پیام/
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ماه مُحَرّم نخستین ماه از ماههای قمری و یکی از ماههای حرام است که از دوران جاهلیت پیش از اسلام جنگ و خونریزی در آن ممنوع بوده است.
برخی از مفسران قرآن کریم در ذیل تفسیر آیه 36 و 37 سوره توبه، تحریم جنگ در ماههای رجب، ذی القعده، ذی الحجه و محرم را از زمان حضرت ابراهیم(ع) میدانند. در عصر جاهلیت نیز این قانون به عنوان یک سنت به قوت خود باقی بود؛ هر چند آنها طبق میل خود، گاهی جای این ماهها را تغییر میدادند، ولی در اسلام به دستور قرآن همواره ثابت و غیر قابل تغییر شد.
از آنجایی که اسلام یک دین اجتماعی بود، هر ادب و سنت ملی که مخالف با عقل و شرع نبود را حفظ میکرد، در دوره اسلام ماههای حرام مورد احترام تمام قبایل بود جز آنکه بنی امیه چون بر کرسی ریاست نشستند، نه تنها آداب و سنن دین اسلام را محو کردند، بلکه آداب و رسوم ملی عرب را هم زیر پا گذاشتند.
عزاداری در زمان حال
عزاداری در دورههای اخیر از نظر کمیت و کیفیت رشد بسیاری کرده است؛ امروزه در سالگرد رحلت پیامبر(ص)، امامان معصوم(ع) و حضرت زهرا(س) مراسم عزاداری بر پا میشود که از جمله مشخصات مراسم عزاداری دوران جدید میتوان به دقت تاریخی، تاریخ تحلیلی، بیان اهداف امام حسین(ع)، توام شدن روضه با سیاست و تشکیل هیأتهای عزاداری اشاره کرد.
بدون شک قیام امام حسین(ع) و شهادت ایشان، تلاشهای برادر، پدر و جدش را در گذشته بارور و زمینه تلاش برای آیندگان را فراهم ساخت و سنت عزاداری عاشورا زمینه پاسداری از اندیشه شیعه را در آینده فراهم کرد.
امروزه کسی نمیتواند نوحه خوانی و عزاداری را منع کند چراکه در سایه و پوشش عزاداری است که مفهوم عترت و اهداف امام حسین(ع) شرح داده و تبیین میشود.
تشریح برنامه هیئات مذهبی شهر کریمه در ایام محرم
خبرگزاری رسا در راستای ترویج سنت عزاداری و بهرهوری هرچه بیشتر از مراسمات سوگواری و بیانات سخنوران برجسته حوزوی، اقدام به تهیه و تشریح برنامه هیئات مذهبی شهر کریمه در دهه نخست محرم الحرام سال 1393 کرد.
بر اساس این گزارش، مراسم عزا و سوگواری بر سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین در ایام دهه نخست ماه محرم الحرام در حرم حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، دفاتر مراجع عظام تقلید، مدارس و حوزههای علمیه، مساجد، حسینیهها و هیئات عزاداری در شهر کریمه اهلبیت(ع) برگزار میشود.
عزاداری هیأت رزمندگان اسلام در ایام محرم
مراسم عزاداری دهه اول محرم هیأت رزمندگان اسلام قم هرشب ساعت 20 در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) جنب گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین ماندگاری با موضوع جریان شناسی حق و باطل در واقعه عاشورا به ایراد سخن در این هیأت عزاداری میپردازد.
حاج سید مهدی میرداماد مداح شب نخست، شب آخر و دسته عزاداری روز عاشورا و حاج حسن شالبافان مداح سایر ایام عزا در هیأت رزمندگان اسلام قم است.
دسته عزاداری روز عاشورای این هیأت ساعت 10 صبح از مسجد امام حسن عسگری به سوی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه حرکت خواهد کرد.
فیض اشک در هیئات قم
مجلس عزاداری بر حضرت سیدالشهدا(ع) در هیأت فاطمیون قم از امروز شنبه سوم آبان تا دوشنبه 12 آبانماه سال جاری با سخنرانی حجج اسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی و علیرضا جوادی و با مداحی مداحان اهلبیت(ع) حاج مهدی سلحشور و کربلایی محمدجواد احمدی برقرار است.
مراسم هیأت فاطمیون قم هرشب ساعت 18:45 در دبیرستان هدایتی واقع در خیابان انقلاب، نبش خیابان شهید کلهری برگزار میشود.
همچنین هیأت اباعبدالله الحسین(ع) در دهه نخست محرم الحرام از حجتالاسلام والمسلمین هادی الیاسی جهت سخنرانی و از حاج مهدی سلحشور، جواد برزگر و محمدجواد احمدی برای مرثیه سرایی و عزاداری دعوت به عمل آورده است.
مراسم عزاداری این هیأت در دهه نخست ماه محرم هر روز پس از نماز ظهر و عصر در حسینیه موج الحسین(ع) به نشانی قم، 55 متری عمار یاسر، کوچه 37 برگزار میشود.
مراسم مرثیه سرایی در هیأت ثارالله(ع) مدرسه فیضیه با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین میرباقری و مداحی حاج عباس حیدرزاده و حاج محسن حلاج زاده از شب نخست ماه محرم الحرام به مدت 12 شب رأس ساعت 19 در مدرسه فیضیه برگزار میشود.
مراسم عزاداری دهه نخست محرم از سوی هیأت محبین اهلبیت(ع) هر روز عصر ساعت 14 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین احمد پناهیان در خصوص سیره جهادی و ابعاد مظلومیت امام حسین(ع) در دبیرستان امام صادق(ع) واقع در چهارراه شهدای میدان روح الله برگزار میشود.
هیأت دانشجویی شهدای گمنام در دهه نخست ماه محرم از دوم تا 11 آبانماه، هرشب ساعت 19 اقدام به برگزاری مراسم عزاداری میکند.
سخنران این مراسم که به همت ناحیه بسیج دانشجویی استان قم در کوچه ممتاز خیابان صفاییه برگزار میشود، حجتالاسلام سید علی شیخ الاسلام و مداحان آن حاج حسین اردستانی و سید علی حسینی نژاد هستند.
هیأت روضة الحسین(ع) با حضور مداحان برجسته کشوری و سخنرانی حجتالاسلام سید حسن آقامیری در دهه نخست ماه محرم اقدام به برگزاری مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان کرده است.
این مراسم همه روزه از ساعت 13 تا 15:30 بعدازظهر در حسینیه حضرت زهرا(س) جنب حسینیه آیتالله مرعشی نجفی به نشانی قم، بلوار بهار، کوچه 4 برگزار میشود.
همچنین هیأت متوسلین به حضرت زینب کبری(س) در دهه اول ماه محرم با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین گنجی و مداحی حاج حسن برخورداری و سید جواد منتظری اقدام به برگزاری مراسم عزاداری کرده است.
این مراسم از شب اول محرم تا شام غریبان، هرشب ساعت 19:30 در محل دائمی هیأت به نشانی بلوار عطاران قم، خیابان مفتح، انتهای کوچه 11 برگزار میشود.
مراسم عزاداری دهه اول محرم توسط هیأت خادم الرضا(ع) با سخنرانی حجتالاسلام رزاقی و مداحی مداحان اهلبیت(ع)، کربلایی جواد مقدم و کربلایی یاسین شیخ زاده هرشب از ساعت 21 در ورزشگاه حیدریان قم برگزار میشود.
هیأت عزاداران حسینیه ارک نیز از روز شنبه سوم آبانماه به مدت 11 شب، رأس ساعت 20 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید حسن آ?قامیری و مداحی کاظم اکبری از مازندران اقدام به برگزاری مراسم عزاداری میکند.
مراسم عزاداری دهه نخست محرم الحرام از سوی هیأت طفلان مسلم با سخنرانی سید علی طبسی و با نوای کربلائی محسن سلامتیان از ظهر یکشنبه چهارم آبانماه تا ظهر عاشورا به نشانی قم، خیابان 19 دی، جنب درمانگاه دی، کوچه 73 برگزار میشود.
مراسم بزرگداشت عاشورای سالار شهیدان حسین بن علی(ع) توسط هیأت حسینی مرکزی ویژه مهاجران افغانی مقیم قم از شنبه سوم آبانماه به مدت 13 شب و با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین عالمی رأس ساعت 20:30 در مسجد امام حسن عسکری(ع) برگزار میشود.
مسجد موسی بن جعفر(ع) واقع در انتهای خاکفرج، روبهروی شهرداری مرکزی به مدت 10 شب بعد از نماز مغرب و عشاء اقدام به برگزاری مراسم مرثیه سرایی بر سید و سالار شهیدان میکند.
حجتالاسلام سقازاده در این مراسم به ایراد سخن و حاج علی حبیب زاده، کربلایی محمدرضا مختاریان و امین عسگری به مرثیه سرایی بر خاندان رسول خدا(ص) میپردازند.
عزاداری دهه اول محرم الحرام با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین میردامادی و مداحی سید رضا تحویلدار همه شب از ساعت 20 تا 22:30 در تکیه حاج سید حسن واقع در کوچه 112 خیابان آذر برگزار میشود.
مراسم بزرگداشت عاشورای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) توسط هیأت رضائیه(ع) با سخنرانی حجج اسلام والمسلمین طیبی، انواری و تجلی و با مداحی حاج عباس حیدرزاده و کربلایی محمد عباسیان هرشب پس از نماز مغرب و عشاء در مسجدالرضا(ع) میدان سعیدی قم برگزار میشود.
همچنین هیأت علمدار حسین(ع) با سخنرانی حجتالاسلام سید علی رضوی و مداحی حاج رحیم ابراهیمی همه شب در ایام دهه نخست محرم الحرام از ساعت 21 در مسجد حضرت ابالفضل(ع) به نشانی قم، میدان امام، نبش کوچه 13 برگزار میشود.
مراسم سوگواری هیأت فاطمیه(س) از شب اول ماه محرم به مدت 20 شب با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین استاد توکل و با مداحی سید جواد میرجعفری در دهه نخست محرم و حجتالاسلام شمس در دهه دوم محرم الحرام هرشب ساعت 19:20 در خیابان شهید کلهری، کوچه 16 برگزار میشود.
مراسم عزاداری مدرسه علمیه حقانی با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین تحریری و عزاداری کربلایی محمدرضا رضایی و محمدرسول گنجه کویری از شنبه 3 آبانماه به مدت 5 شب رأس ساعت 18:45 به نشانی خیابان اراک، کوچه 13 برگزار میشود.
هیأت فاطمهالزهراء(س) قم نیز با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد و مرثیه سرایی حاج محمد علی بختیارزاده در دهه نخست محرم الحرام مجلس عزا برپا میکند. این مراسم از ساعت 20:15 در حسینیه فاطمه الزهراء(س) به نشانی قم، بلوار 15 خرداد، کوچه 44 برگزار میشود.
عزاداری دهه اول محرم الحرام توسط هیأت نوکران عباس(ع) قم با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین آقامیری و مداحی حاج یاسین شیخ زاده از سوم تا 12 آبانماه همه شب، رأس ساعت 21:30 در مدرسه شهید برقعی به نشانی قم، 20 متری شهید بهشتی، 24 متری شهید چمران برگزار میشود.
مراسم بزرگداشت عاشورای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) توسط هیأت عزاداران مسجد رضویه(ع) و با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید حسن آقامیری و مداحی حاج حسین محلوجی و حاج سید علی حسینی نژاد هرشب ساعت 20:30 در مسجد رضویه(ع) به نشانی قم، خیابان آذر، بازار کهنه برگزار میشود.
در حسینیه کربلائیهای قم نیز به مناسبت عزای آل الله به مدت 11 شب رأس ساعت 20:30 ، با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید حسین طبسی حائری و مداحی ملاعلی حداد و کربلائی جواد مؤمن مراسم عزاداری برپا است. حسینیه کربلائیهای قم در خیابان 19 دی قم، کوچه 2 واقع شده است.
هیأت کف العباس(ع) نیز با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین میرزا محمدی و مرثیه سرایی ذاکران اهلبیت(ع) هر روز ظهر در دهه نخست محرم الحرام به عزاداری میپردازد. مراسم عزاداری این هیأت در حسینیه شهداء به نشانی قم، بلوار 15 خرداد واقع شده است.
همچنین هیأت دلسوختگان حسین(ع) در دهه نخست محرم الحرام رأس ساعت 20 با سخنرانی حجتالاسلام صابر و مداحی حاج اصغر زنجانی و حاج سید مهدی حسینی در بیت العباس(ع) واقع در خیابان عطاران، 30 متری مفتح، کوچه 11 اقدام به برگزاری مراسم عزاداری میکند.
مراسمی برای عزاداری بر سید و سالار شهیدان با سخنرانی حجتالاسلام براتی و نوای حاج حسین حقی هرشب ساعت 21 در ساختمان مکتب القرآن واقع در بلوار شاه ابراهیم، جنب میدان سعیدی برگزار میشود.
در مسجد چهارده معصوم(ع) خیابان شهید صدوقی نیز به مناسبت ایام عزای سالار شهیدان هرشب رأس ساعت 19:30 مراسم عزاداری برپا میشود. در این مراسم حجج اسلام والمسلمین هدایت نژاد و رحمتی به ایراد سخن و حاج حسین فردهاشمی و کربلایی رضا نصرتی به مرثیه سرایی و مداحی میپردازند.
مراسم بزرگداشت عاشورای سالار شهیدان حسین بن علی(ع) رأس ساعت 21:45 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین صادقی واعظ و مداحی کربلاییان روح الله فنائیان، علی چمنی و محسن کریمی در بیت حاج سید علی میرئی، پیرغلام اهلبیت عصمت و طهارت(ع) واقع در سالاریه، میثم پایین برگزار میشود.
مراسم عزاداری حسینیه بنی فاطمه(س) نیز در دهه محرم الحرام هرشب رأس ساعت 21:30 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین شیخ مرتضی اخویان و مداحی کربلائی ابوالقاسم زمانی به نشانی آذر، کوچه 114 برگزار میشود.
همچنین هیأت محبین حضرت علیاکبر(ع) مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین حسینی و با نوای حاج حسن جهاندیده و ذاکران اهلبیت(ع) از شنبه 3 آبانماه به مدت 11 شب بلافاصله پس از نماز مغرب و عشاء در محل ثابت این هیأت واقع در بلوار امین، بیست متری گلستان، کوی 16 برگزار میکند.
عزاداری دهه اول محرم الحرام با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید جلال سید موسوی هرشب از ساعت 20:30 در مسجد حضرت ابوطالب(ع) واقع در خیابان انقلاب، کوچه 5 «عشقعلی» برگزار میشود.
مراسم دهه اول محرم از سوی هیأت قمر بنی هاشم(ع) با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید احمد موسوی و مداحی حاج سید حسن علوی نژاد هرشب از ساعت 19:30 در خیمه بنی الزهرا(س) به نشانی خیابان مدرس، کوی یک، کوی یارجانلو برگزار میشود.
در مسجد فاطمیه(س) باجک، جنب میدان جهاد نیز مراسم عزاداری ایام دهه نخست محرم را هرشب ساعت 20:30 با سخنرانی حجج اسلام والمسلمین سید محمد صحفی و سید رضی الدین مرتضوی لنگرودی و با مداحی داوود طالبی برگزار میکند.
سوگواری اهالی شهرک پردیسان قم بر سالار شهیدان
مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در دهه نخست ماه محرم با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین الیاسی و مدیحه سرایی حاج عباس محمدی پور در مسجد جامع خاتم الانبیاء واقع در خیابان اندیشه، کوچه چهارم شهرک پردیسان قم هرشب پس از نماز مغرب و عشاء برگزار میشود.
همچنین مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان حسین بن علی(ع) در دهه اول محرم الحرام توسط هیأت خادمان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) هرشب پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد حضرت فاطمه الزهرا(س) برگزار میشود.
در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین آهنگران به ایراد سخن و حاج عباس خسروی به مرثیه سرایی میپردازد.
مراسم بزرگداشت عاشورای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در مسجد امام جعفر صادق(ع) از شب نخست ماه محرم به مدت 13 شب پس از نماز مغرب و عشاء برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین مقدم در این مراسم با موضوع زندگی و بندگی به ایراد سخن و آقای قربانی به مدیحه سرایی و سوگواری میپردازد.
همچنین هیأت یاوران ولایت «محفل نوجوانان رهرو امام و شهداء» در دهه نخست محرم الحرام به مدت 12 شب رأس ساعت 19 اقدام به برگزاری مراسم عزاداری کرده است.
این مراسم در مدرسه کریمه اهلبیت(س) به نشانی قم، شهر پردیسان، خیابان اندیشه برگزار میشود.
در مسجد حضرت زینب کبری(س) شهرک پردیسان نیز مراسم سوگواری و عزاداری دهه محرم با سخنرانی اساتید برجسته حوزه علمیه و مداحی آقای آل حبیب هرشب پس از نماز مغرب و عشاء برگزار میشود.
تجمع بزرگ لبیک یاحسین(ع)
شایان ذکر است، مراسم باشکوه برافراشتن پرچم بارگاه نورانی قمر بنی هاشم(ع) بر فراز گنبد مطهر امامزاده سید علی، از نوادگان آن حضرت همزمان با تعویض پرچم حرم حضرت ابوالفضل(ع) در کربلا برگزار میشود.
این مراسم تحت عنوان «تجمع بزرگ لبیک یاحسین(ع)» روز شنبه، سوم آبانماه مصادف با شب نخست محرم الحرام پس از نماز مغرب و عشاء در صحن مطهر امامزاده سید علی در بلوار 15 خرداد قم برگزار میشود.
ورود نمادین کاروان امام حسین(ع) به کربلا
قابل ذکر است، ورود نمادین کاروان امام حسین(ع) به کربلا توسط هیأت رقیة بنت الحسین(ع) و با همت سازمان اوقاف و امور خیریه قم، با مرثیه سرایی کربلایی داوود طالبی و کربلایی احمد رحیمی روز دوشنبه پنجم آبانماه امسال مصادف با دوم محرم الحرام برگزار میشود.
کاروان نمادین امام حسین(ع) یک ساعت پیش از اذان مغرب از بلوار 45 متری عماریاسر، روبهروی تکیه شادقلیخان حرکت میکند و علاقهمندان جهت نامنویسی برای کاروان میتوانند با شماره همراه 09199749807 تماس بگیرند.
دسته نمادین حضرت علی اصغر(ع)
دسته نمادین حضرت علی اصغر(ع) نیز توسط هیأت جنود الحسین(ع) کربلائیهای قم روز چهارشنبه چهارم محرم الحرام مصادف با 7 آبانماه امسال پس از نماز مغرب و عشاء در خیابان آذر، کوچه 90 برگزار میشود.
سوگواری بر سالار شهیدان در دفاتر مراجع عظام تقلید
شایان ذکر است، مراسم بزرگداشت عاشورای سالار شهیدان حسین بن علی(ع) از روز نخست تا دوازدهم محرم هر روز ساعت 10 صبح با سخنرانی خطبا و اساتید برجسته حوزههای علمیه در حسینیه حضرت امام خمینی(دفتر رهبر معظم انقلاب در قم) برگزار میشود.
همچنین به مناسبت ایام عزای آل الله مراسم مراسم سوگواری هر روز ساعت 10 صبح در دفاتر مراجع عظام، حضرات آیات مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، نوری همدانی، جوادی آملی و علوی گلپایگانی با سخنرانی و مرثیه سرایی خطبای برجسته قم برگزار میشود.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص برنامه عزاداری دفاتر مراجع عظام تقلید میتوانند به نشانی الکترونیکی rasanews.ir مراجعه کنند.
مجالس سوگواری در منزل دیگر علما
مراسم عزاداری با سخنرانی و ذکر مصیبت حجتالاسلام والمسلمین عالمی از شنبه سوم آبانماه به مدت 10 شب، بلافاصله پس از نماز مغرب و عشاء در دفتر حضرت آیتالله گرامی به نشانی قم، بلوار شهید محمد منتظری، کوچه 14 برقرار است.
همچنین مجلس سوگواری بر عزای اهلبیت عصمت و طهارت(ع) از روز یکشنبه به مدت 12 روز رأس ساعت 3:45 عصر در دفتر حضرت آیتالله فاضل لنکرانی برگزار میشود.
دفتر آیتالله حکیم نیز طبق سالهای گذشته اقدام به برگزاری مجلس عزاداری از اول محرم الحرام تا روز تاسوعا کرده است. عزاداری هر روز ساعت 11 صبح در دفتر این عالم شیعه به نشانی قم، صفائیه، کوچه ممتاز، فرعی اول سمت چپ، پلاک 12 برگزار میشود.
مراسم عزاداری در حرم حضرت معصومه و مسجد مقدس جمکران
گفتنی است، همزمان با دهه نخست ماه محرم برنامههای مذهبی و سخنرانیهای متعددی در حرم کریمه اهل بیت(ع) و مسجد مقدس جمکران برگزار می شود.
مراسم قرائت زیارت ناحیه مقدسه در ایام دهه نخست ماه محرم با سخنرانی حجج اسلام ماندگاری و رفیعی و مداحی حاج عباس حیدر زاده، هر روز ساعت 10:30 در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) برگزار خواهد شد.
آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه تهران که در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد با اشاره به اینکه روحانیت در هیچ دوره ای از نظر امکانات مانند رسانه ، نیروی انسانی به برخورداری امروز نبوده است گفت: مسؤولیتی که امروز متوجه روحانیت شیعه شده در هیچ عصر و زمانی به این حد نرسیده بوده است.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه هیچ وقت روحانیت به اندازه امروز در دنیا مطرح نبوده است اظهار داشت: در هیچ دوره ای روحانیت به اندازه امروز مورد احترام نبوده است و شاهدیم شخصیت های دنیا مبهوت شخصیت رهبر نظام جمهوری اسلامی هستند که یک روحانی معمم است و این نشان دهنده جایگاه روحانیت است.
وی خاطرنشان کرد: در مقابل این امکانات و محبوبیت باید گفت روحانیت به اندازه امروز از نظر کمی و کیفی در دنیا دشمن نداشته است.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به اینکه امیرمومنان(ع) می فرماید خدا هر نعمتی که به کسی بدهد همانقدر آن شخص مورد سوال واقع می شود گفت: در کل کشور حدود پانصد مدرسه داریم و در قبال این مراکز تربیت طلاب مسؤولیتی که داریم ایجاد فهم عمیق دین؛ کمال اخلاقی، بینش عمیق، روح بدعت ستیزی، روحیه تبلیغ دین نسبت به مسایل اجتماعی و بسترسازی برای اجرای احکام الهی است.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه در بعد علمی ایجاد انگیزه درس خواندن در طلبه ها باید یک اصل باشد گفت: بعضا طلبه ها همتشان کم است و دنبال مدرکی و مشغول شدن به کارها می رود.
وی با تاکید بر اینکه طلاب باید در بعد اخلاقی واقعا بدرخشند گفت: روی بعد اخلاقی هرچه سرمایه گذاری کنیم کم است، در تهران فضای اخلاقی کوچه و خیابان اصلا با قم قابل مقایسه نیست و این وظیفه مسؤولین حوزه علمیه را سنگین تر می کند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه طلاب و روحانیون باید مسیر خود را بر اساس جایگاه انقلاب در دنیا بچینند خاطرنشان کرد: اگر طلبه و عالمی که در حوزه تربیت می شود نتواند در جامعه تاثیرگذار باشد و در مسائل اجتماعی دخالت کند ای فایده ای ندارد و منزوی می شود.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه طلاب و روحانیون باید عاقبت اندیش باشند اظهار داشت: امروز طلاب دچار آسیب های کم همتی، گرایش به مشاغل جانبی، نگرانی نسبت به آینده هستنند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه گواهی میدهم حوزه تهران در این پنج سال به حد قابل قبولی رسیده است و یکی از مراجع از ابهت و عظمت حوزه تهران اظهار اعجاب می کرد گفت: مدیریت جدید باید دلسوزی خود را نشان دهد و با اساتید ارتباط قوی بگیرد و نظارت قوی تری بر مدارس داشته باشند.
گفتنی است در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین خسروشاهی، مدیر سابق حوزه علمیه تهران با اهدای لوح سپاس از سوی مدیریت حوزه های علمیه سراسر کشور تودیع شد و حجت الاسلام و المسلمین غفوری به عنوان مدیر حوزه علمیه تهران منصوب شد.
حجتالاسلام مهدی ماندگاری، عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا، شب دوم محرم در جمع عزاداران هیأت رزمندگان اسلام قم به روشهای مقابله با تهاجم فرهنگی اشاره کرد و گفت: کشورهای غربی با گسترش فضای مجازی و شبکه ماهوارهای قصد دارند اعتقادات جوانان مذهبی جوانان ایران را تضعیف کرده و فساد و بیبندوباری در ایران ترویج کنند.
حجتالاسلام ماندگاری با بیان این که رسالت جدید نیروهای انقلابی حضور در عرصه فرهنگی است؛ بیان کرد: جوانان مذهبی با استفاده از فناوریهای جدید و فضای مجازی معارف دین اسلام و معارف اهلبیت(ع) را در سراسر جهان گسترش دهند؛ زیرا این معارف مطابق عقل، فطرت و سیرت تمام انسانها است و اگر مردم جهان سخنی را مطابق فطرت دریابند به طور قطع از آن پیروی میکنند.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب که جوانان امروز جامعه را همانند رزمندگان دفاع مقدس پای بند آرمانهای انقلاب و در خط ولایت معرفی کرده است، گفت: بجای این که نظام اسلامی نگران حضور جوانان در فضاهای مجازی باشد که اعتقاداتشان را از دست دهند، دولت با آموزشهای کاربردی و بسترسازیهای فرهنگی مناسب به جوانان فرصت دهد تا عقاید و معارف اسلامی در فضاهای مجازی گسترش دهند.
وی در بخشی دیگر از سخنانش به تبیین راههای تشخیص حق و باطل پرداخت و ابراز کرد: در واقعه کربلا حق و باطل به طور روشن در مقابل هم قرار گرفتند، ولی در زمان امام رضا (ع) تشخیص حق و باطل برای مردم بسیار مشکل بود زیرا این امام ولیعهد مأمون بوده و در آن زمان حق در کنار باطل قرارگرفته بوده است.
حجتالاسلام ماندگاری اظهار داشت: عمر بن سعد کسی بود باطل را برحق و دنیا بر آخرت ترجیح داد و در لشگریان یزد قرار گرفت، ولی حر بن یزید حق را بر باطل و سعادت اخروی را بر دنیا ترجیح دهد و در صف یاران امام حسین(ع) قرا گرفت.
خطیب هیأت رزمندگان اسلام بیان کرد: یاری خداوند و پیروزی همیشه برای جبهه حق و شکست و نابودی برای جبهه باطل است؛ در واقع کربلا هرچند لشگر یزیدیان به ظاهر پیروز شدند ولی در این زمان تمام انسانها از یزید و یارانش به بدی یاد میکنند و هیچ اثری و بارگاهی از آنها باقی نمانده است.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا بیان کرد: برای رسیدن راه حق و فرار باطل باید راه و روش مشخص در زندگی انسان باشد و این راه حق جزء در سایه ولایت مداری و تبعیت از اهلبیت(ع) به دست نمیآید.
حجتالاسلام ماندگاری با بیان این که پیروزی اسلام در گرو صبر و استقامت در مسیر حق است، گفت: برخیها پیش از انقلاب و بعد از انقلاب همگام با جمهور اسلامی ایران و در مسیر ولایتفقیه بودند، ولی در سال 88 از سران فتنه گران اغتشاشگران شدند و نتوانستند در مسیر انقلاب صبر و پایداری کنند.
حجت الاسلام احمد اکبری مدیر پایگاه حوزه نت با اشاره به عرضه یک هزار و 863 مطلب درباره حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و واقعه کربلا در فضای مجازی گفت: دانشنامه امام حسین(ع) با طبقه بندی منسجم، مطلبی شامل مقاله، گزیده کتاب، پرسش و پاسخ، چکیده پایان نامه و ...را در قالب 23 موضوع به منظور تسهیل در امر پژوهش و تحقیق محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه ارائه کرده است.
وی افزود: «زندگانی امام حسین(ع) قبل از امامت»، «امام حسین(ع) در دوره امامت»، «وقایع پس از شهادت امام حسین(ع)»، «شخصیتشناسی عاشورا»، «تحلیل واقعه عاشورا»، «سیره و اخلاق امام حسین(ع)»، «فضائل و مناقب امام حسین(ع)»، «امام حسین(ع) از نگاه قرآن و اهل بیت(ع)» و «امام حسین و امام زمان مهدی موعود علیهما السلام» از موضوعات این دانشنامه است.
این مدرس حوزه علمیه قم بیان داشت: «امام حسین (ع) و عاشورا از نگاه اهل سنت»، «امام حسین(ع) در اینترنت و رسانه ها»، «امام حسین(ع) و عاشورا در آینه هنر و ادب»، «امام حسین علیه السلام و عزاداری»، «امام حسین (ع) در فقه» و «قیام امام حسین(ع) و انقلاب اسلامی ایران» از دیگر مطالب این دانشنامه گرانسنگ است
وی اظهارداشت: «عاشورا و سقیفه»، «عوامل و زمینه های نهضت عاشورا»، «اهداف و انگیزههای نهضت عاشورا»، «امر به معروف و نهی از منکر»، «امام حسین(ع) و تشکیل حکومت اسلامی»، «پیام های توحیدی و عرفانی نهضت عاشورا»، «امام زمان در کلام امام حسین (ع)»، «عزاداری امام حسین(ع) در سیره ائمه معصومین علیه السلام»، «تحلیل جامعه شناختی عزاداری»، «عاشورای حسینی(ع) در اندیشه انقلابی امام خمینی (ره)» و «امام حسین (ع) و عاشورا در سیره و اندیشه شهدای انقلاب اسلامی» مطالب دیگری از دانشنامه امام حسین(ع) است.
علاقه مندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی حوزهنت مراجعه کنند.
نویسنده لبنانی ملقب به عاشق امام علی(ع) درگذشت
نویسنده مسیحی لبنانی که به دلیل علاقهاش به امام علی(ع) مشهور بود، در سن 83 سالگی درگذشت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، جورج جرداق نویسنده و شاعر مسیحی و سرشناس لبنان در سن 83 سالگی درگذشت.
این شاعر لبنانی که به خاطر آثارش درباره امام علی(ع) شهرت دارد.
وی در یکی از مهمترین آثارش درباره امیر المؤمنین با عنوان «الإمام علی صوت العدالة الإنسانیة» در 5 فصل به بررسی ویژگیهای این امام پرداخته است.
وی درباره امام علی(ع) میگوید: علی ابن ابی طالب حقیقت تاریخ است، او شخصیتی بیهمتا در مشرق زمین است و صدای عدالت انسانی است.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930810001476#sthash.V6XNxO3v.dpuf
جورج جرداق نویسنده و شاعر و نمایشنامه نویس مسیحی مولف کتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانیه / امام علی صدای عدالت انسانی» بدرود حیات گفت تا جهان عرب، یکی از اندیشمندان برجسته خود را از دست داده باشد و در عین حال این چهره برجسته در حالی به حیات وداع گفته باشد که بخش عمده اندیشههایش هنوز برای عموم شیعیان شناخته شده، نبوده باشد.
به گزارش «تابناک»، «جورج سمعان جرداق / George Jordac» نویسنده و شاعر و نمایشنامه نویس مسیحی لبنانی و یکی از شیفتگان مکتب شیعه و عاشقان علی (ع) در روز چهارشنبه 14 آبان 1393 در سن 88 سالگی درگذشت.
او در «جديده مرجعيون» در جنوب لبنان به دنيا آمده بود؛ در منطقه اي از زيباترين مناطق زمين و پربارترين منطقه از نظر رويدادهاي تاريخي و خاطرات گذشتگان و در خانواده اي با ريشه هاي «غسّاني» از روستاي «شوير» در منطقه «متن» جبال لبنان و در محيطي شيفته علم و داراي گرايش شديد به طلب معرفت رشد کرد
پدر و مادر جرداق نیز به حضرت على (ع) بسیار ارادت داشتند و بر سردر خانه خود، سنگى را نصب کرده بودند که روى آن جمله «لا فتى الا على، لا سیف الا ذوالفقار» حک شده بود و از آغاز کودکياش، برادر بزرگترش «فواد جرداق» که لغت شناس و شاعر بود، تاثير فراواني در هدايت و راهنمايياش داشت.
دروس ابتدايي را در مدرسه اي در همان منطقه فرا گرفته و [در دوره کودکي و نوجواني] هر وقت مي توانست از مدرسه فرار مي کرد و با دو کتاب به گوشه اي از طبيعت زيبا پناه مي برد: «ديوان متنبي» و »مجمع البحرين ناصيف الياجزي». تا اينکه يک بار برادرش او را در اين حالت ديد و تشويقش کرد و سپس کتاب نهج البلاغه را براي او آورد و به او گفت: «اين کتاب را به صورت ويژه بخوان و هر چه مي تواني از آن حفظ کن، زيرا همه خيرات براي کسي است که اين کتاب را بخواند و مطالب آن را حفظ کند.»
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
او هنوز به 13 سالگي نرسيده بود که بخش عمده اي از اين سه کتاب، مخصوصاً نهج البلاغه را حفظ کرده بود و به اين ترتيب آشنايي ابتدايي او با شخصيت بزرگ امام علي (ع) آغاز شد. اضافه بر اين، برادرش فواد قصايد فراواني درباره امام علي (ع) مي سرود که از نبوغ و عظمت و جايگاه والاي امام علي (ع) و زندگي درخشانش سخن مي گفت و او به برادرش گوش مي سپرد و وقتي که اين اشعار را براي مهمانان مي خواند.
جورج جرداق تقريباً 14 ساله بود که نمايشنامه اي منظوم به نام «سحر» را در پنج پرده نوشت که در چندين روستا در جنوب لبنان اجرا شد. در اين زمان يکي از نزديکان خانواده به نام منصور جرداق که از دانشمندان برجسته رياضيات بود، خواست او را براي تحصيل علوم طبيعي و رياضيات به اروپا بفرستد اما او به خاطر دلبستگي شديدش به زيبايي جادويي طبيعت زادگاهش و علاقه شديدش به شعر و ادبيات، نپذيرفت و براي ادامه تحصيل به بيروت آمد و در کالج کليسايي به تحصيل ادبيات عرب پرداخت. 18 ساله بود که نخستين کتاب خود با نام «واگنر و زن» را نوشت و زبان و نثر اين کتاب چنان بود که شيخ عبدالله علايلي درباره آن گفت: «اين زبان درخشان در ادبيات معاصر نظير ندارد.»
او پس از پايان تحصيل در کالج کليسايي بيروت، دو کار را با هم آغاز کرد: نوشتن مداوم براي نشريات لبناني و عربي و نيز تدريس ادبيات عرب و فلسفه در بعضي از مدارس بيروت و آثار ادبي و فکري امام علي (ع) يکي از موضوعات موجود در برنامه هاي آموزشي اين مدارس بود و ازآنجا که داشته ها و دانسته هاي کودکي و نوجواني فرد براي تدريس کافي نيست، جورج جرداق بايد براي آگاهي بيشتر سراغ مطالب و کتاب ها و آثار جديدي درباره شخصيت ادبي و فکري و اجتماعي اين شخصيت مي رفت.
بدين ترتيب، شروع به مطالعه آثاري کرد که درباره امام نوشته شده بود و پس از آن برايش آشکار شد که بيشتر آنچه مي خواند به مسائل ثانوي و محدودي بر مي گردد که به زمان و مکاني مشخص ربط دارد که شايد در مرحله اي تاريخي براي بيشتر از مردم اهميت دارد اما براي همه مردم در همه برهه هاي تاريخي مناسب نيست و بيشتر مطالب، به حق امام علي (ع) در خلافت بر مي گشت و اينکه از ديدگاه مؤلفان اين کتاب ها چه اندازه حق با امام علي (ع) بوده است و هر کدام هم براي ادعاي خود دلايلي مي آورند اما از ديدگاه امام علي (ع) نسبت به زندگي و انسان و ضرورت هاي جامعه بشري سخني در ميان نبود.
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
از اين رو، جورج جرداق تصميم گرفت به نهج البلاغه برگردد ودوباره آن را با توجه مطالعه کند و دريافت که امام علي (ع) عميق تر و بزرگ تر از تمام آن چيزهايي است که گذشتگان و معاصران درباره اش نوشته اند و به اين نتيجه رسيد که انسانيت امام (ع) با تمام عناصر و خصايصش از انديشه اي صاف و درکي عميق نسبت به حقيقت وجود ناشي مي شود و آنچه مردم را در زندگي خود بدان فرا خوانده فراتر از همه مرزهاي زمان و مکان است.
جورج جرداق، علاوه بر حضور فعال در مطبوعات کشورهای عربی جورج جرداق که از مشهورترين آنها مي توان به الصياد، الشبکه و الکفاح العربي اشاره کرد و همکاری با رادیو و تلویزیون لبنان، استاد ادبیات و فلسفه اسلامی در دانشگاه بیروت بود.
وی 30 جلد کتاب تالیف کردهاست که مهمترین اثر وی که به فارسی هم ترجمه شدهاست «الامام علی صوت العدالة الانسانیه » که در 5 جلد با عناوین ذیل منتشر گردیده است: «علی و حقوق بشر»، «علی و انقلاب فرانسه»، «علی و سقراط»، »علی و دوران زندگانیاش» و «علی و قومیت عربی».
جورداق در زمان به پایان رساندن این کتاب، نامهای را به همراه یک نسخه از کتاب اش برای آیت الله العظمی بروجردی(قدس سره) می فرستد و کتاب را به این مرجع تقلید تقدیم می کند. آیت الله صافی گلپایگانی در کتاب «فخر دوران» که درباره سیره زندگانی، دوران زعامت و ابعاد شخصیتی آیت الله العظمی بروجردی (قدس سره) نوشته است به ماجرای نامه این نویسنده مسیحی اشاره کرده است.
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
جرج جرداق در این نامه نوشته است: «من در حالات و سیره و تاریخ زندگی امام علی مطالعه کردهام و در آن، به اصول و مبانی و معانی بزرگی که تازه بشریت امروز و مخصوصا دنیای غرب ادعای رسیدن به آن معانی و پیشنهاد آن مبانی را دارد رسیدهام؛ اصولی که اساسی و جهانی است و همه اگر چه به ظاهر باشد همگان را به آن می خوانند. این اصول، همه در سیره و گفتار و کردار امام در حد اکمل وجود دارد.
اسلامشناسان و خاورشناسان غربی اگر چه کم و بیش این معانی را در زندگی آن امام عظیم درک کردهاند اما نخواستهاند قبول کنند که این افتخار برای شرق است و پیش از غربیها و قرنها پیش در شرق، کسانی بودهاند که همه این اصول و حقایق را درک کرده و بیان کردهاند، و از این جهت این واقعیت را کتمان کردهاند.
در شرق هم دانشمندان و علما، چنان که باید، این اصول را از سیره و حال و مقال آن حضرت استفاده نکردهاند، و من دریغ دانستم که چنین شخصیت بزرگی در شرق باشد و قدرش مخفی بماند، لذا این کتاب را نوشتم و چون مسیحی هستم کسی نمیتواند مرا نسبت به بیان مراتب بلند امام به تعصب نسبت دهد، و چون زبانم عربی است و اهل مطالعه هستم هم کسی نمیتواند به عدم اطلاع و نا آگاهی متهم سازد.
این کتاب را نوشتم و شما (حضرت آیت الله بروجردی) بعد از مطالعه تصدیق مینمایید که "إنی أنصفت الإمام بعض الإنصاف"، من بعضی از حق را نسبت به این مرد بزرگ توانسته ام، ادا کنم. من شما را شایسته ترین و لایق ترین شخصیتی یافتم که این کتاب را به او هدیه نمایم، لذا آن را به شما اهدا می کنم.»
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
آیت الله بروجردی کتاب رسیده را مطالعه کرده و از آن استقبال می کند. بعد از آیت الله صافی که از شاگردان برجسته ایشان بودند می خواهد که کتاب را دقیق مطالعه کند تا اگر اشتباهات و اظهارنظرهایی در آن بود که به نقد و تذکر نیاز داشته باشد، مشخص شود تا همراه با پاسخ نامه برای نویسنده مسیحی بفرستند.
سپس در جلسه ای توصیه به ترجمه این کتاب به زبان فارسی می کند که آقای بلاغی واعظ این کار را انجام داده و ترجمه کتاب را برای چاپ آماده می کند اما در نهایت این کتاب اولین بار توسط سید هادی خسروشاهی در سال 1342 به فارسی ترجمه و منتشر گردید. همچنین وی کتاب «روائع نهج البلاغه» را نیز پیرامون امام اول شیعیان منتشر ساخت.
برای نخستین بار جرج جرداق درباره راز عدم نوشتن در باره شخصیت دیگری غیر از علی (ع) چنین می گوید: «عده ای از مردم کشورهای حوزه خلیج فارس و مصر به من پیشنهاد می کردند، که مثلا در مورد دیگر خلفای اسلامی و یا دیگران بنویسم. اما من نپذیرفتم نه به این خاطر که بخواهم بگویم دیگران بد هستند، نه اصلا اینطور نبود، بلکه من پس از علی (ع) کسی را شایسته نوشتن ندیدم و تصمیم گرفتم که جز در مورد علی (ع) ننویسم.»
این چهره برجسته مسیحی تاکید میکند: «انقلاب علی (ع) انقلاب انسانی، اجتماعی، فکری و فرهنگی بود و در آن بین دو جبهه فسق و قتل و قاچاق انسان و برده و مرگ از یک طرف و جبهه دین و رحمت و عدالت و انسانیت و آزادی و حیات فاصله های زیادی بود. موظف شدم که جبهه علی (ع) را که خالص ترین جبهه ها است، مورد بررسی و تحلیل قرار دهم، این جبهه راه را برای من روشن کرد و چراغ راهم شد.»
جورج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی بدرود حیات گفت
او همچنین درباره مکتب شیعه گفته بود: «من بعد از سال ها تحقیق، شیعه را در یک کلمه یافتم و آن هم «اخلاق» بود. بنده شیعه هستم چرا که اخلاق پسندیده ای دارم... افراد گوناگون می توانند به مذهب شیعه برسند و از نظر من راه رسیدن به غدیر از کربلاست، راه رسیدن به مذهب شیعه، عاشوراست. کسانی که سرشت پاکی دارند یقینا با مطالعه مصیبت کربلا به غدیر می رسند.»
از آثار دیگر وی میتوان به «قصاعد حب»، «ابدالاغانی»، «المشردون»، «قصور و اکواخ»، «صلاح الدین و قلب الاسد»، «وجوه من کرتون»، «غرام الالهه»، «اساطیر العربی»، «بومیمیه»، «شاعر و جاریه فی قصور بغداد»، «العرب و السلام فی شعذ الاروبی»، «الوالی» و «فاغنروالمرا» اشاره کرد.
13 تصویر از شخصیت امام علی(ع) به روایت جرج جرداق
جرج جرداق در وصف حضرت علی(ع) می گوید: «ای روزگار کاش می توانستی همه قدرت هایت را، و ای طبیعت، کاش می توانستی همه استعدادهایت را در خلق یک انسان بزرگ، نبوغ بزرگ و قهرمان بزرگ جمع می کردی و یک بار دیگر به جهان ما یک علی دیگر می دادی». 13 نکته از سخنان جرداق در کتاب «امام علی صدای عدالت انسانی» را در آن به توصیف شخصیت و بزرگی حضرت علی (که درود خدا بر او باد) برای وجدان های بیدار انسانی پرداخته است، در ادامه می خوانید.
شباهت سقراط و علی
گرچه شرایط، مناسبت ها و روزگار، بین علی و سقراط فاصله افکنده است، اما دو افق کامل در فرزندان آدم و حوا آن دو را گرد آورده است. آنان کسانی هستند که کاری انجام نداده اند مگر آن که محصول آن کار، نمایی از انسان بزرگ و برتر در همان جهان است؛ و سخنی نگفتند، مگر آن که از آن صدای وجدان انسان متحد با عدالت هستی و ارزش های زندگی را می شنویم.
علی و سقراط، هر دو بخش هایی از زندگی شان در شهری سپری شد که در آن اشراف، انحصار طلبان و قدرت خواهان و یاران و بهره وران بسیار بودند. روزگاری که میان حاکم و شهروندان، درگیری ها فراوان بود، معیارهای رفتار و اخلاق همگانی از راه راست خارج شده بود و دیکتاتوری همه چیز را به سود خود می خواست. هر دو پیش از آن، از راه ارتباط مستقیم با بزرگ مردان، تربیت نیکو یافته بودند. گویی سرنوشت می خواست هر دوی آنها در روزگار سرشار از جنگ های ناتمام رشد کنند. سقراط مبارزی آرام ناپذیر بود که دشمنش از او بیم داشت و از دست او به دیگران پناه می جست. علی نیز چنین بود.
سقراط در زندگی چیزهای سخت و خشن را بر می گزید و علی نیز چنین بود. داستان زهد و پارسایی این دو مرد در همه زندگی شان، معروف تر از آن است که دوباره مطرح شود. هر دو مسئولیت خرد و وجدان را در برابر آوارگان، زیان دیدگان، مستضعفان و گمراهان احساس می کردند و همه زندگی شان را در مسیر هدایت و از بین بردن ستم از زندگی مردم گذراندند تا شهید شدند. آن دو اگر می خواستند، می توانستند چنین موضعی را نگیرند و شربت شهادت را ننوشند.
شریک بودن در سختی های روزگار و فقر مردم
مشهور است که علی برای خویش آجری بر آجری، خشتی بر خشتی، چوبی بر چوبی ننهاد و از این که در قصری که در کوفه برای او مهیا بود، زندگی کند، سرباز زد تا محل زندگی اش از مسکن نیازمندان بسیاری که در بدبختی زندگی می کردند، برتر نباشد. این سخن علی است که از روش زندگی اش سرچشمه می گیرد:« آیا خویش را به اینکه مرا امیرالمومنین می نامید، قانع کنم و در سختی های روزگار شریکتان نباشم؟»
علی تصریح می کند که از غذای خوش گوار، لباس نرم و مسکن با رفاه ناخشنود نیست. اما از آن جهت از آن دوری می گزیند که اگر چنین کند، بین مردم نیازمندانی وجود دارند که از آن چه او از آن بهره مند می شود، بهره مند نمی شوند. این تصریح دلیل بر این است که نخستین علاقه وی گسترش امکانات زندگی برای مردم است و تا زمانی که بین مردم فردی وجود داشته باشد که با سیری آشنایی ندارد و انتظار قرص نانی را ندارد، بر رهبر این جماعت لازم است آن چه را آنان تحمل می کنند، تحمل کند و رنجی را که آنان می برند، بچشند؛ تا زمانی که سایه فقر از سر آنان کنار رفت، و آن گاه از سر او هم کنار برود؛ وگرنه چه مفهومی برای رهبری و ولایت می ماند؟ دشواری های روزگار در نگاه علی با سختی های فقر مساوی است.
دشنام ندادن حتی به دشمن
در روزهای جنگ صفین می شنید که یارانش شامیان را به خاطر نیرنگ بازی و خدعه ورزی شان دشنام می دهند. به آنان گفت:« من از این که زشت گو باشید ناخشنودم. ولی اگر کارهای آنان را بازگویی کنید و چگونگی آن ها را بیان کنید، سخنانتان راست تر و در بیان غدر رساتر خواهد بود. به جای دشنام دادنشان، بگویید:« خداوندا! خون ما و آنان را حفظ کن. بین ما و آنان آشتی برقرار فرما. از گمراهی نجاتشان بده تا حق را از نادانی باز شناسند و از کسی که سخن از سر ستم و تجاوز می زند، دوری کنند.»
زمامداری و حکومت از روی لیاقت
در نگاه علی بن ابی طالب، زمامداری حقی نیست که خدا به بشری داده باشد و او و خویشان او هرگونه که می خواهند آن را به پیش ببرند؛ چنان که بعدها در حاکمیت امویان و عباسیان شد و چنان که در تاریخ قرون وسطی اروپا بود و آنان والی یا پادشاه را سایه خدا در زمین می شناختند و اراده زمامدار را همان اراده آفریننده آسمان می دانستند که در آن به شایسته ها نگاه نمی شود. بلکه زمامداری در نگاه علی از آن توده هاست، به هرکس که بخواهند می دهند و از هرکس که بخواهند می گیرند؛ به کارهای شایسته پاداش، و به ناشایست ها کیفر می دهند.
علی می گوید:« اگر تو را از روی توانمندی و عافیت، حاکم کردند و بر تو اتفاق نظر کردند، زمام کارهایشان را به دست بگیر و اگر اختلاف کردند، به حال خودشان رها کن» و نیز می گوید:« بنگرید، اگر نپذیرفتندتان نپذیرید و اگر قبولتان داشتند، همکاری کنید. هرکدام از حق و باطل را طرفدارانی است.»
محترم شمردن حقوق انسان و احترام به آزادی عقیده
در نگاه علی، انسان بودن دلیل کافی است بر این که شخص محترم، محبوب و مورد توجه باشد و حقش محترم شمرده شود. در نامه اش به کارگزار خود در مصر می نویسد:« بر مردم چون درنده ای زیان آور نباش که خوردنشان را غنیمت بشماری، زیرا آنان دو گروه هستند: یا برادر دینی تو هستند یا در آفرینش هم نوع تو. آن گونه ای که دوست داری خداوند نظر عفو و گذشت خود را شامل تو کند، نظر عفو و گذشت خود را شامل آنان کن. از گذشت پشیمان مباش و به کیفردهی شادمان نشو.»
آزادی عقیده دینی، در قانون امام علی، حقی از حقوق انسانی است و از آن جا که آزادی تجزیه ناپذیر است، نمی شود انسان از سویی آزاد و از سوی دیگر در بند باشد. بنابراین مسلمان، برادر مسیحی است، چه بخواهد و چه نخواهد؛ زیرا انسان برادر انسان است، چه خوش و چه ناخوش داشته باشد. اگر قرب به فضیلت در قانون امام علی درباره آزادی، معیار اصلی نباشد و اگر آزادی شرافتمندانه حق مقدسی در نظر او نباشد، وی هرگز آنانی را که در راه مسیح گام می زنند، همچون کسانی که در راه محمد قدم بر می دارند، ستایش نمی کرد. بسیاری از مردم علی را دیدند که عمامه سبز خود را بر سر کرده است و در مسجد مدینه با تمام جدیت این سخنش را تکرار می کند که:« هرکس پیرو انجیل را بیازارد، مرا آزرده است.»
تنفر از جنگ و تلاش برای صلح و دوستی
به این ناله دل علی گوش کنید:« ای انسان! چه چیز تو را با نابودی خویشتن مانوس ساخته است؟ آیا از خواب بیدار نمی شوی؟» در زندگی علی تنفر از تجاوز، جنگ افروزی و کشت و کشتار و ستایش یک رنگی، دوستی و برادری، در گفتار و کردارش دست به دست هم داده است. او به همکاری برای صلح و تلاش برای تحقق ان دستور می دهد، زیرا «در صلح، امنیت شهرها نهفته استه» و به ناخشنود داشتن جنگ فرمان می دهد و خودش نیز جنگ را ناخوش می دارد، زیرا جنگ تجاوزگری است و «تجاوزگری بر بندگان زشت است» و در هر حال زیان، نتیجه حتمی این تجاوز است:« هرکس که دشمنی کاشت، زیان درو کرد» و چون نتیجه جنگ بدبختی برای همه آدمی زادگان است؛ برای پیروز و شکست خورده.
گوش شنوا به دنیایت بسپار تا از انسانی آگاه شوی ...
چرا گوش شنوا به دنیایت نمی سپاری تا از پدیده بزرگی آگاهت سازد که دنیا از افرادی چون او در بین نسل ها به ندرت سخن می گوید؟ چرا گوش دل و خرد به دنیایت نمی دهی که در ژرفای وجودت خبر از مردی آورده که داستان دریا دلی او را در وجدان خود دارد؟ دریادلی که چنان اوج گرفت که دنیا برایش خوار شد و زندگی کم ارزش؛ و پسران، خویشان؛ مال، قدرت و دیدن طلوع و غروب خورشید در دیده اش بی اهمیت شده است.
چرا از دنیا درباره اندیشه ای نپرسیده ای که برای انسان، روشی در حکمت به بار آورده است که از بهترین روش های روزگاران و از نتایج ارزشمند آنهاست؟ پیشینیان آن را به یادگار نهادند و فرزندان و نوادگان آن را به ارث بردند و گرد آن حلقه زدند.
آیا خرد نیرومندی را می شناسی که از ده قرن و اندی پیش، این حقیقت بزرگ اجتماعی را بنیان نهاد و بر پندارهایی که هزاران ریشه دارد، خط بطلان کشید و اعلام کرد:« هیچ نیازمندی گرسنه نمی ماند مگر به خاطر آن چه برخورداری از آن بهره مند شده است.» و برای تثبیت این حقیقت چنین افزود:« هیچ گاه نعمتی انباشته ندیدم، جز آنکه در کنارش حق از دست رفته بود.»
او به یکی از کارگزاران خود درباره احتکار، این بن مایه ی زیان اجتماعی چنین نوشت: «احتکار برای توده حاکمان راهی زیانمند و عملی ناشایست است؛ از احتکار پیش گیری کن.»
آیا بزرگی را می شناسی...
آیا بزرگی را می شناسی که خرد کارای او از قرن ده و اندی پیش، او را بر کشف راز درست انسانیت راهنمایی کند و با انسان ها پیوند ژرف داشته باشد؛ در حالی که حاکمان روزگار و پادشاهان زمانش جز در فضایی که انسان ها نردبان و ابزارشان باشند، برایشان ارزشی قائل نبودند؟
اگر رافائل یک زن کشاورز ایتالیایی را برای ترسیم تصویر مریم عذرا مادر مسیح برگزید تا هر آن چه را از مفهوم کرامت انسانی دوست داشت و در اراده اش بود، در آن چهره بنمایاند و تولستوی، ولتر و گوته در دستاوردهای فکری و اجتماعی خود، روح آن چه را رافائل در این چهره پردازی اش نهاده بود، به کار گرفتند. این بزرگ مرد، صدها سال پیش، از آن پیشی گرفته است؛ با همه تفاوت هایی که روزگار سخت او با شرایط مساعد اینان، و جامعه بسته او با جامعه های باز آنان داشت. او با پادشاهان، امیران، والیان و ثروتمندانی که راه ملت های ستمدیده و خوار شده را با بیهوده گرایی سد کرده بودند در ستیز بود.
با سوگند می گفت:« سوگند به خدا حق ستم دیده را از ستمگرش خواهم گرفت و ستم گر را افسار زده به جاده حق خواهم کشید، گرچه آن را خوش نداشته باشد.» آنگاه فریاد نجات بخشی را که گویای معرفت و آگاهی به حقیقت افشاگری افسار گسیخته و غرق در پوچی و نیز واقعیت ملت گرسنه و بدبخت است، بر سر امیران هوس باز می کشید و با گزیده گویی که گویا فریاد تقدیر بود، می گفت: «زیردستانتان بالا دست و بالادستانتان زیردست خواهد شد و از این سخن هدفی جز اشاره صریح به محرومیت توده های مردم از نعمت ها و شیطان های شرارت و دیو های ستم و نیرنگی که در زیر لباس تیول داران، حاکمان و احتکارگران پنهان بودند نداشت.»
آیا درباره حاکمی پرسیده ای...
آیا درباره حاکمی پرسیده ای که خودش را از خوردن نان برحذر می داشت، از بیم اینکه در جاهای بسیاری شهروندانی بودند که شکم سیر نبودند، یا از پوشیدن لباس نرم دوری می گزید چون در بین ملت کسانی بودند که لباس زمخت می پوشیدند و از گرد آوردن درهمی پرهیز می کرد چون در بین مردم فقر و نیازمندی وجود داشت؛ و آن گاه برادش را به خاطر بی تحمل رنجی در پی به دست آوردن دیناری از مال مردم بود، مورد مواخذه قرار می داد و یاران و پیروان و والیانش را به خاطر آنکه قرص نانی از سفره ثروتمندی می خوردند، مورد بازخواست قرار می داد.
زیرا احتمال داشت که آن قرص نان رشوه باشد؛ و آن ها را تهدید می کرد و می ترساند و به یکی از زمامدارانش پیغام می فرستاد که به خدا سوگند خورده است که اگر وی به مال مردم به مقدار اندک یا زیاد خیانت ورزیده باشد، چنان بر او سخت خواهد گرفت که او را کم بهره، سنگین بار و ناتوان سازد.
او زمامدار دیگر را با این عبارت های زیبا، کوتاه و گویا مورد خطاب قرار می داد:« به من خبر رسیده است که زمین زیر پایت را لخت کردی و هر چه زیر پایت بود گرفته و خورده ای، اکنون گزارش حسابت را به من بفرست.» و فردی را که به حساب مستضعفان در پی ثروتمند شدن و رشوه گرفتن بود، می گوید: «از خدا پروا کن و اموال آن مردم را به خودشان باز گردان. اگر چنین نکنی و خداوند مرا بر تو مسلط سازد، درباره تو به درگاه الهی عذر خواهم داشت و با این شمشیرم که هر کسی را که با آن زده ام وارد جهنم شده است، تو را خواهم زد.»
آیا بین مردم فرمانروایی را می شناسی...
آیا بین مردم فرمانروایی را می شناسی که در روزگار خود، خودش گندم را آرد کند و از آن چه آرد کرد ، نان خشکی فراهم آورد و آن را با زانویش بشکند و بخورد و یا کفش خودش را خود پینه بزند و چنان که گفتیم هرگز از مال دنیا چیزی برای خود جمع نکند؟ چون همه همت او در آن بود که حق مستضعفان، ستم دیدگان و فقیران را از بهره کشان و احتکارگران باز پس بگیرد و زندگی آنان را پاس بدارد تا با کرامت روزگار بگذرانند و در پی آن نباشد که خود شکم سیر، لباس پوشیده و خواب راحت داشته باشد؛ چرا که بین مردم « کسانی هستند که امید به قرص نانی ندارند» و «شکم هایی تهی و دل هایی انده بار وجود دارد.»
آیا در قلمرو عدالت بزرگ مردی را می شناسی...
آیا در قلمرو عدالت، بزرگ مردی را می شناسی که اگر همه ساکنان زمین علیه او باشند، او همچنان بر حق پای فشارد؟ و دشمنان او اگر کوه و دشت را انباشته کنند، باز هم بر باطل باشند؟ زیرا عدالت در وجود او مقوله اکتسابی نبود، گرچه بعدا در روش او به یک مذهب تبدیل شد، یک برنامه ریزی نبود که سیاست آن را تقریر کرده باشد، گرچه این نیز یکی از جنبه های مفهوم عدالت در نظر او بود، و یک راه نبود که او بخواهد برای دستیابی به صدارت، آگاهانه آن را بپیماید، گرچه او آن را پیمود و در نتیجه در دل خوبان جای گرفت. بلکه عدالت در ساختار وجودی او اصلی بود که با دیگر اصول وجودی اش متحد بود و سرشتی بود که نمی شد از آن در گذرد و علیه آن اقدام کند؛ گویی که این عدالت ماده ای بود که ساختار وجودی اش از آن برآمده بود و چون خونی در رگ ها و روحی در وجودش بود.
آیا فرمانروایی را می شناسی که از حرمت دشمن و دعوت به نیکی بگوید ....
آیا بین مردم فرمانروایی را می شناسی که همه ابزار ثروت و پادشاهی نزد او به گونه ای مهیا شده باشد که برای دیگران مهیا نمی شود، اما او همواره از همه آن ابزار و عوامل دوری کند و آنها را رها سازد؟ همه آرایه های شرافت نسب در او جمع باشد، اما او بگوید: «هیچ شرافتی چون فروتنی نیست» و دوستداران او، او را دوست بدارند و او بگوید: «هر کس مرا دوست می دارد برای خود از فقر لباسی بدوزد» و عده ای در دوستی او غلو کنند و او بگوید: «در مورد من دوستدار غالی، هلاک است»
و آنگاه خویشتن را مورد خطاب قرار داده و بگوید: «پروردگارا، آن چه نمی دانیم بر ما ببخش» عده ای او را در جایگاه خدایی نشاندند، ولی او آنان را به سخت ترین شکل مجازات کرد. و عده ای او را ناخوش داشتند و او با آنان چون برادری خیرخواه برخورد کرد. آنان به وی بد گفتند و یاران او در برابر آنان به بدگویی پرداختند. اما او به یاران خود گفت: «دوست ندارم که بدگو باشید» با او به دشمنی برخواستند، بر او بد کردند و حرمت چیزی را در حق او پاس نداشتند و علیه او دست به پیکار زدند.
امام او می گفت: «برادرت را با احسان و نیکویی سرزنش کن و با انعام به او، او را بازگردان» و «هرگز برادر تو در قطع پیوند قوی تر از تو در برقراری پیوند نباشد و در بدی کردن به تو، از تو بر نیکی کردن به او تواناتر نباشد» به او سفارش همراهی هرچند کوتاه مدت با پاره ای از گناهکاران به خاطر حفظ حاکمیت کردند. اما او گفت: «دوست تو کسی است که تو را نهی کند و دشمن تو کسی است که تو را گول بزند» و افزود: «راستگویی اگر چه بر تو زیان رساند، بر دروغگویی گرچه به تو سود دهد پیش دار»
تاریخ و حقیقت بر این صدای عدالت انسانی شهادت می دهند
کسانی که خوبی های او شامل حالشان شده بود با او جنگیدند. اما او خطاب به خویش می گفت: «تشکر نکردن کسی تو را از نیکی کردن باز ندارد.»
نزد او از نعمت های دنیایی سخن به میان آوردند. او به گوینده آن نگاهی کرد و گفت: «پسندیده ترین نعمت، خوش اخلاقی است.»
باردیگر نزد او آمدند و به او پیروزی به روش حاکمان را پیشنهاد کردند، اما او گفت:«آن کس که به وسیله گناه پیروز شده، پیروز نیست و چیره به وسیله شر، شکست خورده است.»
او از بدی های دشمنانش آن قدر که دیگران نمی دانستند آگاه بود، اما از آنها چشم می پوشید و خاطرش را از آنها تهی می کرد و با خود زمزمه می کرد که: «شریف ترین رفتارهای شخص کریم، غفلت از چیزهایی است که از آنها خبر دارد». دشمنان و دوستان نادانش روزگار را چنان علیه او تجهیز کردند که در دل هر کسی می توانست موجب بد بینی به مردم شود، اما او همواره می گفت:« سخنی که از زبان کسی بیرون می آید، تا جایی که راهی برای حمل آن به نیکی پیدا می کنی، هرگز آن را به بدی حمل نکن.»
در نگاه تاریخ و حقیقت، تفاوتی ندارد، که تو این مرد بزرگ را بشناسی یا نشناسی، چون حقیقت و تارخ گواهی می دهند که وجدان شرف پدر شهیدان، علی بن ابی طالب، فریاد عدالت، انسانیت و شخصیت جاودان شرق است. ای دنیا! چه می شد که همه توان خود را گرد می آوردی و در هر روزگاری «علی» ای با آن قلب و زبان و امتیازاتش عنایت می کردی!»
منبع: تابناک
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در نظر دارد به پرسشهای شرعی مخاطبان در مسأله احکام امر به معروف و نهی از منکر، مطابق با فتاوای حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای پاسخ دهد.
بر اساس این گزارش کاربران میتوانند سؤالات خود را تا 24 آبان 1393 در بخش نظرات این صفحه به نشانی(http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=28123) و یا به شماره پیامک 20110 ارسال کنند.
حجتالاسلام والمسلمین فلاحزاده ،عضو دفتر استفتائات حضرت آیتالله العظمی خامنهای و رئیس مرکز موضوعشناسی احکام فقهی، به پرتکرارترین سؤالات مطابق با فتاوای حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای پاسخ خواهد داد.
[h=3]بازخوانی یک مصاحبه به یاد ماندنی؛[/h] [h=2]جرج جرداق: من خود را شیعه علوی میدانم[/h] 1393, 15 آبان 5:31 بعد از ظهر
- کد خبر : 649605
- منبع : ابنا
خلاصه نویسنده مسیحی «علی؛ ندای عدالت انسانی» در آخرین گفت و گوی خود پیش از مرگ گفت: من خود را از شیعیان علوی و از علویون میدانم.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ «حسن صحت» وابسته فرهنگی ایران در لبنان در سال های آخر عمر جرج جرداق نويسنده کتاب «علی؛ ندای عدالت انسانی» ضمن دیدار با او در خصوص فعالیت های فرهنگی جرداق با او به گفتگو پرداخت که با توجه به درگذشت این نویسنده لبنانی خبرگزاری ابنا گفتگوی جورج جرداق را دوباره منتشر می کند.
درابتداي اين ديدار، وابسته فرهنگی ایران در لبنان با ذکر مقدمه اي به چگونگي ورود کتاب «علی؛ ندای عدالت انسانی» به ايران قبل از پيروزي انقلاب اسلامي و تلاش شاه براي جلوگيري از ترجمه و چاپ آن اشاره كرد.
جرج جرداق ضمن تاييد این مطلب گفت: دقيقاٌ به خاطر ميآورم که دليل مخالفت شاه ايران با اين کتاب دو موضوع بوده است. اول آنکه در اين کتاب فصلي وجود داشت با عنوان "ملوک ستمگر "که شاه تصور نمود که هدف ، مقابله و مخالفت با نظام شاهنشاهي است و ديگر اينکه چون در اين کتاب عدالت امير المومنين و توجه آن حضرت به محرومين و مستضعفين برجسته بوده است، سرويس امنيتي ايران تصور نموده که هدف اين کتاب، تبليغ انديشههاي سوسياليستي و کمونيستي است.
نويسنده کتاب «علی؛ ندای عدالت انسانی» در پاسخ به اين پرسش که چه بخشي از زندگاني اميرالمومنين(ع) او را تحت تاثير قرار داده است؟گفت: تمامي رفتار علي(ع) سرشار از انسانيت، عدالت و گذشت بوده است. چه آنجا که ابن ملجم را مي بخشد، چه آنجا که از روي خشم دشمنان را نمي کشت، چه در هزينه نمودن بيت المال و چه در دوران کوتاه حکومتش و مقام علي(ع) از مقام بسياري از انبيا بالاتر است.
جرداق با ذكر خاطره اي از دوران کودکي اش علت اينكه از بين همه انبيا، اوصيا، اوليا و صالحين به سراغ بررسي زندگاني امير المومنين حضرت علي(ع) رفته است، گفت: متولد جنوب لبنان هستم(منطقه مرجعيون) در دوران ابتدايي بسيار زياد از مدرسه فرار مي کردم و علاقه اي به يادگيري درس نداشتم . حتي اوليا مدرسه مرا تنبيه بدني مي كردند كه آن هم تاثيري نداشت . تا اينکه روزي برادر بزرگترم کتاب "نهج البلاغه" را به عنوان تنبيه به من مي دهد تا هم آن را بخوانم و هم چند بار از روي کل آن رونويسي کنم.
وي ادامه داد: وقتي در آن سنين، نهج البلاغه را مي خواندم، چيز زيادي از آن نمي فهميدم، ولي اين کتاب را براي خود نگاه داشتم و مجدداٌ در دوران نوجواني و جواني آن را خواندم و در اين زمان بود که عباراتي از حضرت علي(ع) توجه مرا به خود جلب نمود و تصميم گرفتم تا درباره حضرت علي (ع) تحقيق کنم.
جرداق گفت: کتاب هاي بسياري را که در مصر و ديگر کشورها در خصوص زندگاني حضرت علي(ع) نگاشته شده بود، را مطالعه كردم. اما هيچکدام آنگونه كه شايسته حضرت علي(ع) و نهج البلاغه است، نگاشته نشده بود و اين باعث شد که تصميم به نوشتن کتابي در خصوص آن حضرت بگيرم که ماحصل آن تاليف کتاب «الامام علي صوت العدالة الانسانية» شد.
وی در پاسخ به این پرسش که شما با یافتن چنین آموزههایی در افکار و مرام امیرالمؤمنین (ع)هنوز خود را مسیحی میدانید؟ پاسخ داد: من عاشق این مرام و انسانیت علی(ع) هستم و باید بگویم با این نگاه من خود را از شیعیان علوی و از علویون میدانم.
.................................
پایان پیام/
ماه محرم باشد اما به دلایلی با اندکی تاخیر به روی آنتن رسانه ملی رفته است.داستان این سریال درباره زنی به نام "هدی" با بازی ویشکا آسایش است که پس از سال ها برای دریافت ارثیه پدری به ایران میآید، اما برایش اتفاقات غیرقابل پیشبینی ای رخ میدهد.
در این سریال به روحانیون و حضور آنها در محلهها و در کنار مردم توجه ویژه ای شده با این نگاه و رویکرد نسبتاً جدید که روحانیون علاوه بر وعظ و خطابه ، استخاره گرفتن و خطبه عقد خواندن
که در بسیاری از آثار به کلیشه ای رایج تبدیل شده، میتوانند به طور عینی و عملی در حل مشکلات مردم به آنها کمککنند.به تعبیر یکی از رسانه ها، در این سریال به سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی توجه شده ؛ سبکی که در گذشته پررنگ تر بوده و اکنون هم در برخی شهرستانها رایج است، اما مردم در شهرهای بزرگ به دلیل سرعت فناوری از آن فاصله گرفتهاند.گرچه این سریال را علی القاعده نمی توان در دسته سریال های عامه پسند – از نوع کمدی و یا ملودرام به معنای غلیظ آن _ قرار داد، اما بازخورد آن در همین چند قسمت بین مردم جالب و فراگیر بوده است.
تیتراژ آرامش بخش سریال که با موسیقی آرام و هدفدار و به تصویر کشیدن زوایای یک منزل قدیمی با معماری ایرانی و اسلامی همراه شده ، نشان دهنده نگاه متمایز سازندگان است، ضمن آن که تنوع بازیگران از چهره های تئاتری و تلویزیونی گرفته تا ستارگان سینمایی نشان می دهد که بهروز شعیبی – همان سید رضای فیلم طلا و مس – به عنوان کارگردان برای خلق یک اثر متفاوت و خلاق، توجه و التفات لازم را در کارش داشته است.
در این میان ، بازی "فرهادآییش" در نقش حاج آقا شهیدی و نیز "هومن برق نورد" در نقش حاج آقا مهدوی هر چند که شاید به زیبایی و پختگی بازی اکبر عبدی در فیلم سینمایی "رسوایی "نبوده باشد، اما هر دو این بازیگران در خلق شخصیت ها و به خصوص اصل باورپذیری برای مخاطب ، به درستی به وظیفه هنرپیشگی خود عمل کرده اند.
دیالوگ های بازیگران جوان سریال در همان قسمت اول در مهیا کردن مراسم ختم در منزل و در چند قسمت بعد، به تصویر کشیدن مراسم عمامه گذاری طلاب جوان در سالروز میلاد امام رضا(ع) در مدرسه علمیه محل، بسیار واقعی و تاثیرگذار از آب درآمده است.
آن چه درباره پرده نشین قابل ذکر است این که تغییر نوع رویکرد و پرداخت هنری و محتوایی به سریالی که قرار است به نقش روحانیون در اجتماع و مناسبات صنفی میان آن ها بپردازد ، در این سریال نمود عینی داشته که خود حاکی از نگاه نوین و متفاوت سازنده اثر است.
همچنین در کنار توجه به کارکردها و اثرگذاری های روحانیت در زندگی اجتماعی به برخی از چالش ها و مشکلات فردی و خانوادگی در این سریال توجه شده که باید دید در ادامه روند داستان تعلیق های هنری و گره گشایی ها چگونه رخ خواهد داد و آیا مخاطب را مجاب به پیگیری ماجرا و نشستن روبروی جعبه جادویی تلویزیون می کند یا خیر؟!
با این حال می توان مدعی شد که انسجام بخشی به خانواده ایرانی با ارایه نسخه سبک زندگی دینی یکی از اهداف مهم سازندگان اثر و به تبع آن حامیان و ناظران رسانه ملی بوده است، هر چند که ارایه محتوا و مضمون مناسب باید با جذابیت های هنری و بصری لازم همراه باشد.
نقدی که شاید در این رابطه می توان به سریال وارد کرد، ریتم نسبتاً کند در برخی قسمت ها و نیز عدم هماهنگی در ایفای نقش برخی بازیگران است به نوعی که گاهاً احساس می شود سطح عملکردی بازیگران با هم تفاوت های قابل ملاحظه ای دارد که از نگاه مخاطب حساس تلویزیون پوشیده نمی ماند.
البته آن گونه که حجت الاسلام توکلیان ، مدیر گروه معارف اسلامی شبکه یک سیما نیز بیان داشته، یکی از نقاط حُسن این سریال، بهره گیری عوامل سازنده از مشاوره روحانیون به ویژه در چگونگی به نمایش گذاشتن سلوک فردی ، اجتماعی روحانیت و معاشرت آن ها با توده های مردم است.
در این باره می توان اذعان داشت که تا حد زیادی سعی شده نقش روحانی اغراق آمیز و یا سخیف به نمایش گذاشته نشود به گونه ای که انصافاً حتی در ادای کلمات و اصطلاحات دینی هم دقت عمل و وسواس خاصی را شاهد هستیم.
به هر صورت نقش پدرگونه روحانیت در این سریال می تواند نقطه عطفی برای سریال ها و فیلم های تلویزیونی و سینمایی آینده باشد تا با واقع نگری به نمایش چهره روحانیت در اجتماع بپردازد و ضمن رهایی از کلیشه های نامناسب، به این طیف بسیار مهم جامعه ادای دینی رسانه ای و هنری کرده باشد.
سید محمد مهدی موسوی
نرم افزار جدید و رایگان امام رضا (علیه السلام) رونمایی شد
در آستانه ایام عزاداری آخر ماه صفر نرم افزار مناسبتی امام رضا در مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات «حوزه علمیه قم» تولید و توزیع شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات «حوزه علمیه قم»، این مرکز در ادامه برنامه خود جهت تولید نرم افزارهای کلاس کم حجم از نرم افزار «امام رضا» با موضوع پرسش ها و شبهات و پاسخ های آنها پیرامون امام رضا علیه السلام رونمایی نمود. اين نرم افزار شامل حدود 151 پرسش و پاسخ در 10 موضوع می باشد.
موضوعات این نرم افزار عبارتند از:
1ـ ویژگیهای فردی امام رضا(علیه السلام)
2ـ سخنان، فضایل وکرامات
3ـ شرایط اجتماعی ـ سیاسی عصر حضرت(علیه السلام)
4ـ امام رضا (علیه السلام)و ایران
5ـ سیره سیاسی امام (علیه السلام)
6ـ سیره علمی ـ فرهنگی امام(علیه السلام)
7ـ یاران
8ـ شهادت
9ـ زیارت امام (علیه السلام)
10ـ سایر مباحث
لازم به ذکر است، پیش تر نرم افزارهای: غدیر (به مناسبت عید سعید غدیر)، خورشید نینوا (به مناسبت ماه محرم)، صبح بیداری 1 و 2 (به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی)، کوثر (ویژه ایام فاطمیه)، فریضه انتخاب (ویژه انتخابات)، پیامبر اعظم (به مناسبت تولد حضرت رسول «ص»)، تربیت فرزند (به مناسبت روز امور تربیتی)، امام علی علیه السلام و جهاد و دفاع مقدس و ... در مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات تهیه و تولید گردیده است.
علاوه بر اتقان بالای محتوای این نرم افزارها، حجم کم و عدم نیاز به نصب نرم افزار و سهولت در استفاده و دست یابی به محتوای مورد نظر از دیگر خصوصیات می باشد. ﻣﺨﺎﻃﺒﺎن ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺮای درﯾﺎﻓﺖ اﯾﻦ ﻧﺮم اﻓﺰار ﺑﻪ سایت تخصصی اﻧﺪﯾﺸﻪ قم مراجعه نمایند.