به نظر من بهترین اسمها برای پسران نام حضرت رسول(ص) و ائمه اطهار علیهم السلام است. البته خوب است زمان تولد نوزاد را با ایام را هم در نظر گرفت
مثلا اگر پسری روز عاشورا به دنیا بیاید نام او حسین و یا یکی از نامهای شهدای کربلا انتخاب شود. در این صورت نام فرد می تواند فرهنگ و تاریخ را هم به او یاد دهد. علاوه بر این غالباً افراد با داشتن اسمهای متناسب با ایام مذهبی و ملی از چنین حالتی احساس افتخار و غرور می کنند.
سلام
اگر فرزند پسر بود تا 7روز او را محمد میخوانیم و اگر دختر تا هفت روز آن را فاطمه
بعد هر نامی که خواستن میذارن
الان خیلی ها این کار رو میکنن
اسمایی که گفته شده خوبن ولی من فعلا دوس دارم اسم پسرم رو بذارم «یوسف» :Nishkhand: (خیلی آهنگش و مصداقش قشنگه البته علی هم دست داشتم بذارم ولی اسم خودم علی هس) و اسم دختر رو هم نمی دونم :Ghamgin: شاید ریحانه شاید هم زهرا یا فاطمه
چرا اساتید نظری در این زمینه ندادند؟
مگر این نام ها شرک نیست؟
تا جایی که میدانم گذاشتن این اسامی در ثبت اح.ال ممنوع است
حقیر استاد نیستم اما اندازه سواد ناچیز خودم:
از این موضوع متعجبم که همیشه ایرادات خودمون رو در خونه اهلبیت نشون میدیم و ظاهرا خوب نقد کننده هایی هستیم در رابطه ما مسائل اهلبیت
این عبد ها و این جور کلمات با اون کلمات ذهن شما متفاوته
برای مثال داریم که امام علی علیه السلام : هرکس به من کلمه ای بیاموزد مرا (بنده) خود کرده ...
بگذریم از این موضوع که ما همگی عبد حقیقی اهلبیت هستیم
چون دلیل آفرینش ما هستند
چون هر چی داریم از برکت وچود معصومینه
عبد اهلبیت بودن یعنی عبد خدا بودن
بسم الله الرحمن الرحیم
وصل الله علی محمد و آله الطاهرین
اللهم عجّل فی فرج مولانا صاحب الزمان (عج)
شَبَر و شُبِیر نام پسران حضرت هارون پیامبر برادر حضرت موسی نام های عبری*
پیامبر اکرم (ص) فرمودند : ای علی تو برای من به منزله هارون برای موسی هستی.....*
نام امام حسن مجتبی (ع) و امام حسین (ع) نام های عربی همان نام های عبری هستند...* عظیم :نام شهید بزرگواری است. نامی است که در رکوع خداوند را با آن نام میخوانیم
احمد
محمّد
شیث
یحیی :
نامی که خداوند برگزید
خداوند یحیی زا از مجتبین یعنى مخلصین و راهیافتگان خوانده (انعام/85 - 87) و نام او را خودش نهاده، و او را یحیى نامیده، که قبل از وى هیچ کس بدین نام مسمى نشده و او را مأمور به اخذ کتاب به قوت نموده و او را در کودکى حکم داده و بر او در سه روز زندگیش سلام فرستاده: «روزى که متولد شد، و روزى که از دنیا مى رود و روزى که دوباره زنده مىشود»
حضرت یحیی به طور معجزه آسایی متولد شد...
یسع
پ. نوشت:
هنگامی که حضرت فاطمه (سلام الله علیها) امام حسن(علیه السلام) را به دنیا آورد ، به حضرت علی (علیه السلام) فرمود : برایش نامی بگذار . علی (علیه السلام) فرمود : من نمیتوانم قبل از رسول خدا برایش نام بگذارم . در آن هنگام رسول خدا وارد شد از حضرت علی (علیه السلام) پرسید : برای این مولود نام تعیین کرده ای؟ علی(علیه السلام) عرض کرد: من نمیتوانم بر شما سبقت بگیرم. حضرت فرمود: من هم قبل از خدا نمیتوانم برایش نام بگذارم ، پس خداوند به جبرئیل وحی کرد که برای حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) فرزندی زاده شده به زمین نازل شو و از قول من به محمد(صلی الله علیه و آله) سلام برسان و به وی ولادت مولود را تهنیت بگو و بعد هم بگو که خدا میفرماید : علی(علیه السلام) از تو به منزله هارون است از موسی پس نام فرزند او را به نام فرزند هارون کن. جبرئیل به زمین هبوط کرد به حضرت رسول تهنیت گفت و بعد هم گفت : خداوند امر کرده تو او را به نام فرزند هارون بنامی . حضرت از جبرئیل پرسید : نام فرزند هارون چه بوده ؟ جبرئیل گفت: شـبـر...(به زبان سامی یا سریانی) * حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) فرمود: زبان من عربی است در این زبان نام شـبـر چیست ؟ جبرئیل گفت : حسن . پس نام او را حسن (علیه السلام)بگذار.
وقتی که امام حسین(علیه السلام) هم متولد شد، باز خداوند به جبرئیل فرمود : برای محمد(صلی الله علیه و آله) فرزندی متولد شده برو به زمین از قول من به وی سلام برسان و تبریک بگو و بعد هم بگو خداوند میفرماید : علی(علیه السلام) از تو به منزله هارون است از موسی فرزند او را به نام فرزند هارون بنام . جبرئیل به نزد پیامبر آمد ، فرمان الهی را ابلاغ نمود. حضرت پرسید: نام دوم فرزند هارون چه بوده است ؟ جبرئیل گفت :شـبـیـر.. حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) فرمود : در زبان عربی چیست؟
***در تکه های پیدا شده از کشتی حضرت نوح علیه السلام هم این نفوس مقدسه دیده میشود.. بارقلیطا(محمد)... ایلیا(علی)... طیطه(فاطمه)... شَبَر(حسن)... شُبِیر(حسین) علیهم السلام..
جبرئیل حضرت نوح علیه السلام را به این اسامی مقدسه خبر داد و کشتی او از طوفان و غرق شدن نجات یافت..
منابع :
*شبر بر وزن حسن ، و شبير بر وزن حسين ، و مشبر بر وزن محسن ، نام پسران هارون نبی بوده است و پيغمبر اسلام (صلی الله علیه وآله ) فرزندان خود حسن و حسين و محسن را به اين سه نام ناميده است ..
اين سه کلمه در زبان عبري و سامی و سریانی همان معني را دارد که حسن و حسين و محسن در زبان عربي دارد.
چه اشکالی داره آدم اسمای آریایی و تاریخی رو بچه هاش بزاره؟
هیچ ضدیتی هم با دین نداره
من خودم به شخصه عاشق تاریخم (البته تاریخ یونان و ایران رو بیشتر خوندم )
یه سری از اسامی تاریخی هم خوش آهنگن هم صاحبان اون اسما آدمای خوبی بودن( خواهشا جبهه نگیرین که اونا اساطیر داشتنو دین الهی نداشتنو اینا چون هر کس با توجه به شرایط زمانه خودش باید سنجیده بشه) و صد البته که پیامبر و امامای ما بهترین انسانها بودن ولی شاید یکی اسم تکراری دوست نداشته باشه یا بخاد اسم بچش ایرانی اصیل باشه.
الان متاسفانه تو کشور ما اسطوره کشی شده یه جریان حکومتی:offlow: اسم کوروش کبیر رو از کتابا حذف کردن.:Narahat: باستان گرایی رو ضد دین میدونن:Narahat: توجیهشون هم اینه که اونا حکومت پادشاهی داشتن و دین نداشتن خب شاید اصلا حق رو دریافت نکرده بودن ما چه میدونیم. کسی که تاریخ خودشو از یاد ببره اصالتشو از دست میده:pir: دین هیچ ضدیتی با باستان گرایی نداره
سلام
پسر امیرعلی و امیرحسین
دختر نازنین زهرا:hamdel:
به نام خدا
با سلام
قدیما بود غلامعلی ، غلامعباس و ...
معنا هم داشت اونم یک معنای مذهبی
اما حالا میذارن امیر علی و امیر عباس و امیرمحمد و ...
معناش چیه ؟ دقت کنید ... معنای مذهبی و حب اهل بیت را به اون شکل نداره
به نظرم برترین اسمها محمد و علی و فاطمه و اینجور چیزهاست ...
کوروش، داریوش، سیاوش، آرش، کیارش، کیانوش و ...
پریسان، رویا، ایران دخت، ایران، کتایون و ...
شاید اسامی تکراری گفتم و قبلا هم گفتن دوستان این اسامی رو
ولی پیشنهاد می کنم اگه قصد دارین نامی زیبا برای فرزندتون انتخاب کنین، توی گوگل سرچ کنین "نام های اصیل ایرانی" یا یه چیزی شبیه این.
یه اسم هایی میاره که خیلی زیبا و اساطیری هستند. حیفه ما گذشته مون رو از یاد ببریم و تیشه بزنیم به ریشه ی خودمون.
البته اسامی پیامبرها هم خوب هستند ولی نام ایرانی یه چیز دیگه ست.
به نام خدا
با سلام
قدیما بود غلامعلی ، غلامعباس و ...
معنا هم داشت اونم یک معنای مذهبی
اما حالا میذارن امیر علی و امیر عباس و امیرمحمد و ...
معناش چیه ؟ دقت کنید ... معنای مذهبی و حب اهل بیت را به اون شکل نداره
اما حالا میذارن امیر علی و امیر عباس و امیرمحمد و ...
معناش چیه ؟ دقت کنید ... معنای مذهبی و حب اهل بیت را به اون شکل نداره
سلام
مسلما هیچکس از این اسم ها این قصد رو نداره که مثلا پسرم نعوذ بالله امیر هست و امامان غلام:Esteghfar: (در مقابل غلام علی که یعنی پسرم غلام حضرت علی علیه السلام هست) ولی میتونه این معنی رو بده که مثلا امیر علی یعنی امام علی (علیه السلام) امیر هستند یا امیر حسین یعنی امام حسین(علیه السلام) امیرم هستند...
نقل قول نوشته اصلی توسط عين الحيات نمایش پست ها
عبدالعلی
عبدالحسن
عبدالحسین
عبدالباقر
عبدالصادق
عبدالرضا
عبدالجواد
عبدالهادی
عبدالمهدی
بهترین نام ها هستند
چرا اساتید نظری در این زمینه ندادند؟
مگر این نام ها شرک نیست؟
تا جایی که میدانم گذاشتن این اسامی در ثبت اح.ال ممنوع است
نامگذاريها نشان از گرايش ها و تمايلات افراد دارد. نامگذاري با اسامي همچون عبدالحسين و عبد العلي نوعي تعبير استعاري و تشبيهي است كه براي اظهار ارادت است. يعني همچنان كه در عبد و مولاي عرفي، عبد مطيع محض مولاي خود است، من هم مطيع اوامر تو هستم. چرا كه تو امام و هادي و خليفه و جانشين پيامبر اكرم (ص) در تبيين دين و معارف و احكام دين هستي.اساساً ارزش و مقام امام حسين (ع) به خاطر اوج عبوديت و بندگي خالصانه او به درگاه خداوند است.
ارادت و علاقه ما به امام حسين (ع) و اهلبیت پیامبر نيز برخواسته از همين نكته است به همين جهت كسي كه از روي ارادت به امام حسين (ع) نام فرزندش را عبدالحسين مي گذارد، حسين (ع) را خدا و رب نمي داند بلكه اين نحوه نامگذاري از باب تشبيه است كه در ادبيات رايج است.
تشبيه رابطه خود با امام حسين (ع) به رابطه ميان عبد و مولاي عرفي است. يعني در واقع خود را مطيع و پيرو امام و خليفه پيامبر معرفي مي كند. به كار بردن تعابير استعاري و تشبيهي در عرف اهل زبان و در ادبيات همه ملل و اقوام، امري رايج است. به عنوان مثال: وقتي دوستي كه مدتهاست دوستش را نديده اند، ناگهان از در منزل وارد شود به او ميگويد ماه طلوع كرد يا مي گوئيد ستاره سهيل ديده شد. يا در مورد كسي كه در رفتار و گفتار و داوري هايش حق و عدالت را كاملاً رعايت مي كند، مي گوئيد او عبدالعدل است يا مي گويند او «عدل» است گويا عدل مجسم شده در چنين فردي. همه اين تشبيهات براي رساندن معاني خاصي هستند. يا كسي كه مستدل و منطقي استدلال و عمل مي كند مي گوئيد عبدالدليل است . مقصود اين نيست كه ديگر عبد خدا نيست و دليل را خدا و رب خود قرار داده است بلكه كنايه از منطقي بودن و استدلالي بودن مواضع اوست. عبدالحسين يعني مطيع و پيرو امام حسين (ع). همانگونه كه يك عبد و غلام از مولاي خود اطاعت و پيروي مي كند.
عبد بودن و عبودیت در فرهنگ دین اسلام معانی متفاوتی دارد:
1. عبوديت در مقابل الوهيت؛روشن است كه استعمال عبوديت در چنين موردى، به معناى مملوك بودن است كه شامل تمام بندگان خدا مىشود. منشأ مملوك بودن انسان، خالق بودن خداوند متعال و مخلوق بودن انسان است. در اين استعمال، از آنجا كه عبوديت، رمز مخلوق بودن است، فقط به اسم خداوند متعال اضافه مىشود و مىگويند: «عبداللَّه» زيرا:إِنْ كُلُّ مَنْ فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ إِلَّا آتِي الرَّحْمَنِ عَبْداً.(مريم: ۹۳)
«هيچ موجودى در آسمانها و زمين نيست جز آنكه خدا را بنده و فرمان بردار است.»
«من بنده خدايم، او كتاب آسمانى به من داده و مرا پيامبر قرار داده است.» 2.عبوديت قراردادى؛چنين عبوديتى ناشى از غلبه و پيروزى انسانى بر انسان ديگر در ميدان جنگ است.دين اسلام اين نوع عبوديت را تحت شرايطى خاص كه در فقه بيان شده پذيرفته است. اختيار افرادى كه در جنگ به دست مسلمانان اسير مىشوند با حاكم شرع است و او مىتواند يكى از راههاى سهگانه را برگزيند؛ آزادسازى اسيران بدون دريافت غرامت، آزاد كردن آنان در مقابل اخذ غرامت و در اسارت نگهداشتن آنها.
در صورت سوم، فرد اسير «عبد» مسلمانان محسوب مىشود و به همين دليل در كتب فقهى، بابى به نام «عبيد و اماء» منعقد شده است.
«مردان و زنان بى همسرِ خود را همسر دهيد. همچنين غلامان و كنيزان صالح و درستكارتان را؛ اگر فقير و تنگدست باشند. خداوند از فضل خود آنان را بىنياز مىسازد. خداوند گشايش دهنده و آگاه است.»
در اين آيه، خداوند اسيران جنگى را بندگان و كنيزان مسلمانان مىداند و مىفرمايد: ... عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ .... در اينجا «عبد» به نام غير خداوند اضافه شده است.
۳. عبوديت؛در اينجا عبوديت به معناى اطاعت و فرمانبردارى است
و در كتابهاى لغت اين معنى آمده است (لسان العرب و القاموس المحيط، ماده« عبد».) بنابراين، در نامهايى مانند «عبد الرسول» و «عبد الحسين» معناى سوم مورد نظر است. عبدالرسول و عبدالحسين يعنى؛ مطيع پيامبر صلى الله عليه و آله و امام حسين عليه السلام. و بى شك چون اطاعت از پيامبر صلى الله عليه و آله و اولىالأمر واجب است هر مسلمانى مطيع پيامبر و ائمه عليهم السلام بعد از ايشان مىباشد:
«اطاعت كنيد خدا را و پيامبر خدا و اولى الأمر [/ اوصياى پيامبر] را ...»
بر اساس اين آيه، قرآن كريم پيامبر را «مُطاع» و مسلمانان را «مطيع» معرفى كرده است و اگر كسى همين معنا را در نام فرزند خود بگنجاند، نه تنها قابل سرزنش نيست كه شايسته ستايش است. ما افتخار مىكنيم كه مطيع پيامبر و حضرت امام حسين باشيم و به فرمان آنها گوش فرا دهيم.
البته واضح است كه ميان «عبدالرسول» و «عبداللَّه» بودن، منافاتى نيست و انسان در عين حالكه عبد خداوند است، مطيع پيامبر صلى الله عليه و آله نيز هست؛ زيرا دانستيم كه عبوديت در مورد خداوند، عبوديت تكوينى و ناشى از خالقيّت حق است، اماعبوديت در مورد پيامبر صلى الله عليه و آله ناشى از تشريع و دستور خداوند مىباشد كه انسانها را به اطاعت از پيامبر صلى الله عليه و آله مىخواند و پيامبر صلى الله عليه و آله را مُطاع مىنامد. ميان اين دو استعمال، فاصله و تفاوت بسيار است.
در فرهنگ فارسی نیز کلماتی مثل غلامعلی غلام حسین و... نیز به همین گونه است غلام به معنای کسی است که گوش به حرف مولای خود می دهد و فرامین او را اجرا می کند. و این هیچ منافاتی با توحید ندارد بلکه نشان دهنده راهی برای رسیدن به توحید است.
نوشته اصلی توسط darkalone نمایش پست ها
نقل قول نوشته اصلی توسط عين الحيات نمایش پست ها
عبدالعلی
عبدالحسن
عبدالحسین
عبدالباقر
عبدالصادق
عبدالرضا
عبدالجواد
عبدالهادی
عبدالمهدی
بهترین نام ها هستند
[h=2]نام های مختلف حضرت علی در میان اقوام مختلف[/h]
نزد رومیان: بطریسا
[FONT=Times New Roman]ابوریحانتین:
[FONT=Times New Roman]این کنیه را هم پیامبر برای ایشان قرار داد و به معنای پدر دو ریحانه بهشت، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) است
[FONT=Century Gothic] يک بار به او لقب يعسوب الدين را داد؛ يعني مالک و رئيس و حاکم دين، و در نوبت ديگر فرمود: يعسوبُ المؤمنين؛ يعني آقا و رئيس مؤمنان.[FONT=Times New Roman]
پسران: پیشوند احمد + نام بعضی از ائمه اطهار؛ مثلا: احمدعلی، احمدرضا
دختران: نام و القاب مذهبی چون القاب حضرت مادر یا نام حضرت مریم + پسوند بانو؛ مثلا: زهرابانو، مریم بانو
اسم دختر هم نگارین-مهفام-آرونarvan-دلسا-آوین-لاوین و مهرگان رو دوس دارم
از بین اسمای مذهبی تر هم حوریا-ماریا-حسنا-محنا-محیا و سلوا
از اسمای ترکیبی با فاطمه هم فقط و فقط تبسم فاطمه رو دوس دارم یه حس لطافت و دلنشینی خاصی داره
سلام
اگر فرزند پسر بود تا 7روز او را محمد میخوانیم و اگر دختر تا هفت روز آن را فاطمه
بعد هر نامی که خواستن میذارن
الان خیلی ها این کار رو میکنن
اسمایی که گفته شده خوبن ولی من فعلا دوس دارم اسم پسرم رو بذارم «یوسف» :Nishkhand: (خیلی آهنگش و مصداقش قشنگه البته علی هم دست داشتم بذارم ولی اسم خودم علی هس) و اسم دختر رو هم نمی دونم :Ghamgin: شاید ریحانه شاید هم زهرا یا فاطمه
يكي به من كمك كنه موندم چه اسمي براي پسرم
انتخاب كنم
آرام ...
جانان ...
توفیق ....
عبدالعلی
عبدالحسن
عبدالحسین
عبدالباقر
عبدالصادق
عبدالرضا
عبدالجواد
عبدالهادی
عبدالمهدی
بهترین نام ها هستند
سلام دوست خوبم
محمد طاها
سلام
من اسم " محمد هادی" روبسیار دوست دارم.
حلما =دختر صبور ،از صفات حضرت زینب
.
.
.
من عاشق این اسم شدم چندروزیه
میشه یک اسم پسر(ترجیحا با محمد ترکیب بشه مثل محمدحسین) و جدید باشه بگین؟
ممنون بابت تاپبک
متاسفانه بسیاری از اسامی عربی هستند .
اما ما عرب نیستیم و بنابراین باید از اسامی پارسی استفاده کنیم .
البته این نظر شخصی منه و باید خلوص فرهنگ یک کشور حفظ بشه .
چرا اساتید نظری در این زمینه ندادند؟
مگر این نام ها شرک نیست؟
تا جایی که میدانم گذاشتن این اسامی در ثبت اح.ال ممنوع است
[FONT=arial]اسم پسر فقط و فقط یک اسم اونم اسم خدای هستی علی
اسم دختر هم فقط و فقط فاطمه زهرا
نام حسین هم زیباست
همینو بس
[FONT=arial]
حقیر استاد نیستم اما اندازه سواد ناچیز خودم:
از این موضوع متعجبم که همیشه ایرادات خودمون رو در خونه اهلبیت نشون میدیم و ظاهرا خوب نقد کننده هایی هستیم در رابطه ما مسائل اهلبیت
این عبد ها و این جور کلمات با اون کلمات ذهن شما متفاوته
برای مثال داریم که امام علی علیه السلام : هرکس به من کلمه ای بیاموزد مرا (بنده) خود کرده ...
بگذریم از این موضوع که ما همگی عبد حقیقی اهلبیت هستیم
چون دلیل آفرینش ما هستند
چون هر چی داریم از برکت وچود معصومینه
عبد اهلبیت بودن یعنی عبد خدا بودن
بسم الله الرحمن الرحیم
وصل الله علی محمد و آله الطاهرین
اللهم عجّل فی فرج مولانا صاحب الزمان (عج)
شَبَر و شُبِیر نام پسران حضرت هارون پیامبر برادر حضرت موسی نام های عبری*
پیامبر اکرم (ص) فرمودند : ای علی تو برای من به منزله هارون برای موسی هستی.....*
نام امام حسن مجتبی (ع) و امام حسین (ع) نام های عربی همان نام های عبری هستند...*
عظیم :نام شهید بزرگواری است. نامی است که در رکوع خداوند را با آن نام میخوانیم
احمد
محمّد
شیث
یحیی :
نامی که خداوند برگزید
خداوند یحیی زا از مجتبین یعنى مخلصین و راهیافتگان خوانده (انعام/85 - 87) و نام او را خودش نهاده، و او را یحیى نامیده، که قبل از وى هیچ کس بدین نام مسمى نشده و او را مأمور به اخذ کتاب به قوت نموده و او را در کودکى حکم داده و بر او در سه روز زندگیش سلام فرستاده: «روزى که متولد شد، و روزى که از دنیا مى رود و روزى که دوباره زنده مىشود»
حضرت یحیی به طور معجزه آسایی متولد شد...
یسع
پ. نوشت:
هنگامی که حضرت فاطمه (سلام الله علیها) امام حسن(علیه السلام) را به دنیا آورد ، به حضرت علی (علیه السلام) فرمود : برایش نامی بگذار . علی (علیه السلام) فرمود : من نمیتوانم قبل از رسول خدا برایش نام بگذارم . در آن هنگام رسول خدا وارد شد از حضرت علی (علیه السلام) پرسید : برای این مولود نام تعیین کرده ای؟ علی(علیه السلام) عرض کرد: من نمیتوانم بر شما سبقت بگیرم. حضرت فرمود: من هم قبل از خدا نمیتوانم برایش نام بگذارم ، پس خداوند به جبرئیل وحی کرد که برای حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) فرزندی زاده شده به زمین نازل شو و از قول من به محمد(صلی الله علیه و آله) سلام برسان و به وی ولادت مولود را تهنیت بگو و بعد هم بگو که خدا میفرماید : علی(علیه السلام) از تو به منزله هارون است از موسی پس نام فرزند او را به نام فرزند هارون کن.
جبرئیل به زمین هبوط کرد به حضرت رسول تهنیت گفت و بعد هم گفت : خداوند امر کرده تو او را به نام فرزند هارون بنامی . حضرت از جبرئیل پرسید : نام فرزند هارون چه بوده ؟ جبرئیل گفت: شـبـر... (به زبان سامی یا سریانی) * حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) فرمود: زبان من عربی است در این زبان نام شـبـر چیست ؟ جبرئیل گفت : حسن . پس نام او را حسن (علیه السلام) بگذار.
وقتی که امام حسین(علیه السلام) هم متولد شد، باز خداوند به جبرئیل فرمود : برای محمد(صلی الله علیه و آله) فرزندی متولد شده برو به زمین از قول من به وی سلام برسان و تبریک بگو و بعد هم بگو خداوند میفرماید : علی(علیه السلام) از تو به منزله هارون است از موسی فرزند او را به نام فرزند هارون بنام . جبرئیل به نزد پیامبر آمد ، فرمان الهی را ابلاغ نمود. حضرت پرسید: نام دوم فرزند هارون چه بوده است ؟ جبرئیل گفت : شـبـیـر.. حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) فرمود : در زبان عربی چیست؟
جبرئیل گفت : [FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]***حــســـیـــن***
***در تکه های پیدا شده از کشتی حضرت نوح علیه السلام هم این نفوس مقدسه دیده میشود..
بارقلیطا(محمد)... ایلیا(علی)... طیطه(فاطمه)... شَبَر(حسن)... شُبِیر(حسین) علیهم السلام..
جبرئیل حضرت نوح علیه السلام را به این اسامی مقدسه خبر داد و کشتی او از طوفان و غرق شدن نجات یافت..
منابع :
*شبر بر وزن حسن ، و شبير بر وزن حسين ، و مشبر بر وزن محسن ، نام پسران هارون نبی بوده است و پيغمبر اسلام (صلی الله علیه وآله ) فرزندان خود حسن و حسين و محسن را به اين سه نام ناميده است ..
اين سه کلمه در زبان عبري و سامی و سریانی همان معني را دارد که حسن و حسين و محسن در زبان عربي دارد.
- تاج العروس ، ج 3، ص ,389
- لسان العرب ، ج 66 ,ص 60
- معاني الاخبار، ص .57
- حدیث قدسی , ص 473
- ولایت کلیه , ص 310 - 312
مرتضی.................
بسم الله الرحمن الرحیم
نقی
عابدین
امیر توحید
محمد تقی
محمد باقر
امیر عابدین
علی+رضا
طارق
حسن
بهترين اسم مذهبي براي پسر طاها و امير حسين هست از نظر من :Rose:
سلام.اقا اسم بچه های من چطوره :
دو تا دخترا :
هلنا کیانا
پسرا : تصمیم دقیق نگرفتم.
!
البته برا بچه های اینده
اسم های زیبایی گفتین :Mohabbat: :Gol::Gol::Gol: من اسم مریم رو هم دوست دارم. اسم های ایرانی زیبا هستند
اسامی مذهبی ایرانی از همه بهترند
چه اشکالی داره آدم اسمای آریایی و تاریخی رو بچه هاش بزاره؟
هیچ ضدیتی هم با دین نداره
من خودم به شخصه عاشق تاریخم (البته تاریخ یونان و ایران رو بیشتر خوندم )
یه سری از اسامی تاریخی هم خوش آهنگن هم صاحبان اون اسما آدمای خوبی بودن( خواهشا جبهه نگیرین که اونا اساطیر داشتنو دین الهی نداشتنو اینا چون هر کس با توجه به شرایط زمانه خودش باید سنجیده بشه) و صد البته که پیامبر و امامای ما بهترین انسانها بودن ولی شاید یکی اسم تکراری دوست نداشته باشه یا بخاد اسم بچش ایرانی اصیل باشه.
الان متاسفانه تو کشور ما اسطوره کشی شده یه جریان حکومتی:offlow: اسم کوروش کبیر رو از کتابا حذف کردن.:Narahat: باستان گرایی رو ضد دین میدونن:Narahat: توجیهشون هم اینه که اونا حکومت پادشاهی داشتن و دین نداشتن خب شاید اصلا حق رو دریافت نکرده بودن ما چه میدونیم.
کسی که تاریخ خودشو از یاد ببره اصالتشو از دست میده:pir:
دین هیچ ضدیتی با باستان گرایی نداره
سلام...من کماکان محمدجواد را برای پسر وریحانه زهرا را برای دختر بیشتر دوست میدارم.
سلام...
بنده اسم سجاد برای یه آقا پسر خوب.....
وسوگند برای یه دختر خانم با وقار میپسندم...
پسر :محمد ،علی ،رضا
دختر : دلارم ، دلربا
سلام
پسر امیرعلی و امیرحسین
دختر نازنین زهرا:hamdel:
به نام خدا
با سلام
قدیما بود غلامعلی ، غلامعباس و ...
معنا هم داشت اونم یک معنای مذهبی
اما حالا میذارن امیر علی و امیر عباس و امیرمحمد و ...
معناش چیه ؟ دقت کنید ... معنای مذهبی و حب اهل بیت را به اون شکل نداره
به نظرم برترین اسمها محمد و علی و فاطمه و اینجور چیزهاست ...
کوروش، داریوش، سیاوش، آرش، کیارش، کیانوش و ...
پریسان، رویا، ایران دخت، ایران، کتایون و ...
شاید اسامی تکراری گفتم و قبلا هم گفتن دوستان این اسامی رو
ولی پیشنهاد می کنم اگه قصد دارین نامی زیبا برای فرزندتون انتخاب کنین، توی گوگل سرچ کنین "نام های اصیل ایرانی" یا یه چیزی شبیه این.
یه اسم هایی میاره که خیلی زیبا و اساطیری هستند. حیفه ما گذشته مون رو از یاد ببریم و تیشه بزنیم به ریشه ی خودمون.
البته اسامی پیامبرها هم خوب هستند ولی نام ایرانی یه چیز دیگه ست.
محمد طه و ترکیبات محمد قشنگن...اسم هومن و حسام حامد هم قشنگه
دخنر اسم حانیه...و زهرا...قشنگه...البته این اسمها رو همم دوست دارم..حلماء/مهدیا/و چندتا دیگه ک یادم نیست :khandeh!:
سلام
امیر علی = امیرش علی
امیر حسین = امیرش حسین
سلام
مسلما هیچکس از این اسم ها این قصد رو نداره که مثلا پسرم نعوذ بالله امیر هست و امامان غلام:Esteghfar: (در مقابل غلام علی که یعنی پسرم غلام حضرت علی علیه السلام هست) ولی میتونه این معنی رو بده که مثلا امیر علی یعنی امام علی (علیه السلام) امیر هستند یا امیر حسین یعنی امام حسین(علیه السلام) امیرم هستند...
بسم الله الرحمن الرحیم
وَحــدان
حمّاد
اَرکان
به نام خدا
با سلام
از توضیحات دوستان خوبم "mohamad313" و "در جستجوی عمار" در پستهای بالا قانع نشدم
سلام و عرض ادب
میتونید به پستهای زیر مراجعه کنید، امیدوارم به جوابتون برسید
پست 10 همین تاپیک:
بهترین نام های دنیا...... اسامی خوب برای پسران خوب
پستهای 12 و 13
بهترین نام های دنیا...... اسامی خوب برای پسران خوب
و همچنین پست 40
بهترین نام های دنیا...... اسامی خوب برای پسران خوب
من اسم علی رابراب پسرو نرجس رابرای دختر دوست دارم
نامگذاريها نشان از گرايش ها و تمايلات افراد دارد. نامگذاري با اسامي همچون عبدالحسين و عبد العلي نوعي تعبير استعاري و تشبيهي است كه براي اظهار ارادت است. يعني همچنان كه در عبد و مولاي عرفي، عبد مطيع محض مولاي خود است، من هم مطيع اوامر تو هستم. چرا كه تو امام و هادي و خليفه و جانشين پيامبر اكرم (ص) در تبيين دين و معارف و احكام دين هستي.اساساً ارزش و مقام امام حسين (ع) به خاطر اوج عبوديت و بندگي خالصانه او به درگاه خداوند است.
ارادت و علاقه ما به امام حسين (ع) و اهلبیت پیامبر نيز برخواسته از همين نكته است به همين جهت كسي كه از روي ارادت به امام حسين (ع) نام فرزندش را عبدالحسين مي گذارد، حسين (ع) را خدا و رب نمي داند بلكه اين نحوه نامگذاري از باب تشبيه است كه در ادبيات رايج است.
تشبيه رابطه خود با امام حسين (ع) به رابطه ميان عبد و مولاي عرفي است. يعني در واقع خود را مطيع و پيرو امام و خليفه پيامبر معرفي مي كند. به كار بردن تعابير استعاري و تشبيهي در عرف اهل زبان و در ادبيات همه ملل و اقوام، امري رايج است. به عنوان مثال: وقتي دوستي كه مدتهاست دوستش را نديده اند، ناگهان از در منزل وارد شود به او ميگويد ماه طلوع كرد يا مي گوئيد ستاره سهيل ديده شد. يا در مورد كسي كه در رفتار و گفتار و داوري هايش حق و عدالت را كاملاً رعايت مي كند، مي گوئيد او عبدالعدل است يا مي گويند او «عدل» است گويا عدل مجسم شده در چنين فردي. همه اين تشبيهات براي رساندن معاني خاصي هستند. يا كسي كه مستدل و منطقي استدلال و عمل مي كند مي گوئيد عبدالدليل است . مقصود اين نيست كه ديگر عبد خدا نيست و دليل را خدا و رب خود قرار داده است بلكه كنايه از منطقي بودن و استدلالي بودن مواضع اوست.
عبدالحسين يعني مطيع و پيرو امام حسين (ع). همانگونه كه يك عبد و غلام از مولاي خود اطاعت و پيروي مي كند.
عبد بودن و عبودیت در فرهنگ دین اسلام معانی متفاوتی دارد:
1. عبوديت در مقابل الوهيت؛روشن است كه استعمال عبوديت در چنين موردى، به معناى مملوك بودن است كه شامل تمام بندگان خدا مىشود. منشأ مملوك بودن انسان، خالق بودن خداوند متعال و مخلوق بودن انسان است. در اين استعمال، از آنجا كه عبوديت، رمز مخلوق بودن است، فقط به اسم خداوند متعال اضافه مىشود و مىگويند: «عبداللَّه» زيرا:إِنْ كُلُّ مَنْ فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ إِلَّا آتِي الرَّحْمَنِ عَبْداً.(مريم: ۹۳)
«هيچ موجودى در آسمانها و زمين نيست جز آنكه خدا را بنده و فرمان بردار است.»
همچنين قرآن به نقل از حضرت مسيح مىفرمايد:
قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِي الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيّاً(مريم: ۳۰)
«من بنده خدايم، او كتاب آسمانى به من داده و مرا پيامبر قرار داده است.»
2.عبوديت قراردادى؛چنين عبوديتى ناشى از غلبه و پيروزى انسانى بر انسان ديگر در ميدان جنگ است.دين اسلام اين نوع عبوديت را تحت شرايطى خاص كه در فقه بيان شده پذيرفته است. اختيار افرادى كه در جنگ به دست مسلمانان اسير مىشوند با حاكم شرع است و او مىتواند يكى از راههاى سهگانه را برگزيند؛ آزادسازى اسيران بدون دريافت غرامت، آزاد كردن آنان در مقابل اخذ غرامت و در اسارت نگهداشتن آنها.
در صورت سوم، فرد اسير «عبد» مسلمانان محسوب مىشود و به همين دليل در كتب فقهى، بابى به نام «عبيد و اماء» منعقد شده است.
به عنوان مثال، قرآن مىفرمايد:
وَأَنكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمْ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ(نور: ۳۲)
«مردان و زنان بى همسرِ خود را همسر دهيد. همچنين غلامان و كنيزان صالح و درستكارتان را؛ اگر فقير و تنگدست باشند. خداوند از فضل خود آنان را بىنياز مىسازد. خداوند گشايش دهنده و آگاه است.»
در اين آيه، خداوند اسيران جنگى را بندگان و كنيزان مسلمانان مىداند و مىفرمايد: ... عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ .... در اينجا «عبد» به نام غير خداوند اضافه شده است.
۳. عبوديت؛در اينجا عبوديت به معناى اطاعت و فرمانبردارى است
و در كتابهاى لغت اين معنى آمده است (لسان العرب و القاموس المحيط، ماده« عبد».) بنابراين، در نامهايى مانند «عبد الرسول» و «عبد الحسين» معناى سوم مورد نظر است. عبدالرسول و عبدالحسين يعنى؛ مطيع پيامبر صلى الله عليه و آله و امام حسين عليه السلام. و بى شك چون اطاعت از پيامبر صلى الله عليه و آله و اولىالأمر واجب است هر مسلمانى مطيع پيامبر و ائمه عليهم السلام بعد از ايشان مىباشد:
... أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُوْلِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ ....(نساء: ۵۹)
«اطاعت كنيد خدا را و پيامبر خدا و اولى الأمر [/ اوصياى پيامبر] را ...»
بر اساس اين آيه، قرآن كريم پيامبر را «مُطاع» و مسلمانان را «مطيع» معرفى كرده است و اگر كسى همين معنا را در نام فرزند خود بگنجاند، نه تنها قابل سرزنش نيست كه شايسته ستايش است. ما افتخار مىكنيم كه مطيع پيامبر و حضرت امام حسين باشيم و به فرمان آنها گوش فرا دهيم.
البته واضح است كه ميان «عبدالرسول» و «عبداللَّه» بودن، منافاتى نيست و انسان در عين حالكه عبد خداوند است، مطيع پيامبر صلى الله عليه و آله نيز هست؛ زيرا دانستيم كه عبوديت در مورد خداوند، عبوديت تكوينى و ناشى از خالقيّت حق است، اماعبوديت در مورد پيامبر صلى الله عليه و آله ناشى از تشريع و دستور خداوند مىباشد كه انسانها را به اطاعت از پيامبر صلى الله عليه و آله مىخواند و پيامبر صلى الله عليه و آله را مُطاع مىنامد. ميان اين دو استعمال، فاصله و تفاوت بسيار است.
در فرهنگ فارسی نیز کلماتی مثل غلامعلی غلام حسین و... نیز به همین گونه است غلام به معنای کسی است که گوش به حرف مولای خود می دهد و فرامین او را اجرا می کند. و این هیچ منافاتی با توحید ندارد بلکه نشان دهنده راهی برای رسیدن به توحید است.
پسر:یاسین،طه،میثم،(ترکیبش با محمد هم قشنگه)،حسین
دختر:ثنا،حانیه،ریحانه،hosna ،سارا و ...به قول دوستمون هرچی فکر میکنم یادم نمیاد:khandeh!:
اسم دختر: فاطمه، عطیه، مرضیه، نفیسه، نرگس
اسم پسر: علی، محمد، رضا، مهدی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
بله بهترین و زیبا ترین نام ها هستند:Gol:
حَمّاد : بسيار سپاسگزار، بسيار حمد كننده و ستاينده.
اسم دخترات مذهبی نیستن ! اسم های مذهبی انتخاب کنی بهتره
بسم رب الحسین
بهترین نام های پسر از نظر بنده:
عبدالحسین، مهدی، محمد، حسین، ابوالفضل، عباس
[h=2]نام های مختلف حضرت علی در میان اقوام مختلف[/h]
ابو ریحان
یعسوب الدین
نجم الدین
ثاقب
ثامر
نادعلی
اثیرالدین :(اثیر:) شریف ، کریم
نقی الدین : برگزیده در دین
مصطفی
برهان الدین : (برهان:)حجّت ، دلیل
اسحاق
ایّوب
اسمعیل
هَیثَم
سدرا : نام درختی در آسمان هفتم بهشت
منتظر
صنعان
مصباح
دوستان سلام
پسران: پیشوند احمد + نام بعضی از ائمه اطهار؛ مثلا: احمدعلی، احمدرضا
دختران: نام و القاب مذهبی چون القاب حضرت مادر یا نام حضرت مریم + پسوند بانو؛ مثلا: زهرابانو، مریم بانو
علی علی
حالا خدا بزرگه.شاید دیدی خدا بهمون دختر نداد؟
خب ست نیست؟
هلنا کیانا النا
گذاشتن نام نیکو بر فرزندان بهتره
یعنی هر اسمی جز اسم ائمه نیکو نیست؟؟!؟!؟!؟:Moteajeb!:
بله اسمشو بذاره چنگیزخان...یا مثل قدیمیا...قپونی...و.....اینا مناسب نیست اینا نیکو نیست...
حالا اگه یکی بیاد بگه اسم بچم میذارم آرمیتا...همه میگن به به ..به به...اسم فرزند شهیدم هست....نیکو ترین نام....:Khandidan!:
نام گذاری و صدا کردن بچه با القاب نیکو روی شخصیت بچه تاثیر می ذاره
بله من کاااااااااامــــــــــــــــلا به این مساله اعتقاد دارم....ولی بحث من ی چیز دیگه بود
من که متوجه بحثت نشدم منظورتو اینجوری برداشت کردم
من برا پسر از اسمای مهدیار-مهزیار-مهریار و ماهیار خوشم میاد
از بین اسمای مذهبی و ترکیبی با محمد هم محمد آیین و محمد امین قشنگن و همچنین امیر حسین
اسم دختر هم نگارین-مهفام-آرونarvan-دلسا-آوین-لاوین و مهرگان رو دوس دارم
از بین اسمای مذهبی تر هم حوریا-ماریا-حسنا-محنا-محیا و سلوا
از اسمای ترکیبی با فاطمه هم فقط و فقط تبسم فاطمه رو دوس دارم یه حس لطافت و دلنشینی خاصی داره