๑₪ پیامک ویژه وفات حضرت زینب سلام الله علیها ₪๑
تبهای اولیه
[CENTER]
سرشارترین شعر خدایی؛ زینب[/CENTER]
تو زینت نقطههای بسمالله وُ
تفسیر فصیح کربلایی؛ زینب
بسم الله الرحمن الرحیم خوبان روزگار مسلمان زینبند :Sham:
دیوانه حسین و پریشان زینبند
آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند
حتما کنیز و پیر غلامان زینبند
بسم الله الرحمن الرحیم این ها که گفته اند ز عیسی مسیح ها
کعبه رقیب حرمت زینب نمی شود
عالم حریف هیبت زینب نمی شود
یک قطره از کرامت زینب نمی شود
:Sham::Gol::Sham:
تنها امیر فاتح میدان عشق کیست عشق است حسین و گوش بفرمان عشق کیست روح دمیده بر تن بیجان عشق کیست اذن دخول در حرم یار زینب است منصوره نرفته سر دار زینب است نه تنها زینب از دین یاوری کرد به همت کاروان را رهبری کرد به دوران اسارت با یتیمان نوازشها به مهر مادری کرد وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد
زینب آخر این شبِ تاریک را سر میکند
یاد از یاس و شقایق، یا صنوبر میکند
این وداعِ آخر و جان دادنِ بانوی عشق
عاقبت وصل حسینش را میّسر میکند
[FONT="]کربلا دارالنعیم[FONT="] زینب است
کعبه خود تحت حریم [FONT="]زینب است
عمر [FONT="]زینب فخر مولا بود و بس
او به [FONT="]زهرا المثنی بود و بس . . .
[FONT="]من از حرم تا قتلگاه سعی و صفایی کرده ام
بعد از حسین در کربلا بالله خدایی کرده ام
آنچه مرا بی صبر کرد بزم شراب شام بود
آنجا که باشد مقتلم کنج خراب شام بود . . .
[h=1]زینب آخر این شبِ تاریک را سر میکند
یاد از یاس و شقایق، یاصنوبر میکند[/h][h=1]
این وداعِ آخر و جان دادنِ بانوی عشق
عاقبت وصل حسینش را میّسرمیکند[/h]
غم ، بدون امکان گریه خیلی سخت است اسمش "حزن" است خزانه حزن و غم عاشورا دل حضرت زینب است ...
حاج آقا دولابی
بنده است زینب ولی کار خدایی میکند بر سلاطین جهان فرمانروایی میکند مستو مجنون حسین بن علی تنها یکیست آنکه سر می بندد و سر فدایی میکند
زن مگو مرد آفرین روزگار زن مگو بنت الجلال اخت الوقار زن مگو عرش خدا را قائمه یک محمد یک علی یک فاطمه وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد
سوگند بر شكوه دل مرتضاییاش بر جلوههای حیدریاش مجتباییاش سوگند بر تقدس كرب و بلاییاش بر ریشههای چادر سبز خداییاش سوگند بر نماز شب كبریاییاش تا روز حشر كعبه ایثار زینب است آسمان عشق را یک کوکب است :Sham:وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد:Sham:
سرشارترین شعر خدایی؛ زینب اسطورۀ طاقت و حیایی؛ زینب تو زینت نقطههای بسمالله وُ تفسیر فصیح کربلایی؛ زینب سر قافله شام بلایى زینب تو شیر زن کرب و بلایى زینب :Ghamgin:وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد:Ghamgin:
[FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif] زینب آخر این شبِ تاریک را سر میکند این وداعِ آخر و جان دادنِ بانوی عشق
یاد از یاس و شقایق، یاصنوبر میکند
عاقبت وصل حسینش را میّسرمیکند
[FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif]
رحلت بزرگ بانوی صبروبردباری تسلیت باد
[FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=arial]
[FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif][FONT=microsoft sans serif] شهادت جانسوز صدف دریای ایثار و عصمت، به راهیان عشق و شیفتگان راه سرخ شهادت تعزیت می گوییم.
پرورش یافته دامان ولایت
[FONT=microsoft sans serif]
محبوب مصطفی(ص) و نور دیده مرتضی(ع)
[FONT=microsoft sans serif]سکاندار کربلا و عطر خوش زهرا(س) و الگوی عفاف و پاکی را
[FONT=microsoft sans serif]
حضرت زینب بعد از واقعه کربلا ؟
بعد از حادثه کربلا حضرت زینب (س)، حدود یک سال و شش ماه زندگی کرد. حضرت در کاروان اسیران، همراه دیگر باقی ماندگان قافله کربلا به کوفه و سپس به شام برده شد. اگر چه در واقع رهبری بازماندگان بر عهده امام سجاد (ع) بود، اما به ظاهر زینب کبری (س) رهبری را برعهده داشت.
سخنرانی قهرمانانه زینب (س) در کوفه، موجب تحول در افکار عمومی شد. وی در برابر نعره مستانه عبیدالله بن زیاد، آن گاه که به پیروزیش مینازید و میگفت: "کار خدا را با خاندانت چگونه دیدی؟!" با شهامت و شجاعت و صف ناپذیری گفت: "ما رأیت الا جمیلا؛ جز زیبایی چیزی ندیدهام. شهادت برای آنان مقدر شده بود. آنان به سوی کشتن گاه خویش رفتند. به زودی خداوند آنان و تو را میآورد تا در پیشگاه خداوند داوری خواهید.
آن گاه که ابن زیاد دستور قتل امام سجاد (ع) را صادر کرد، زینب (س) با زیرکی تمام، زمام عواطف را به دست گرفت و برادر زادهاش را در آغوش گرفت و گفت: اگر خواستی او را بکشی ،مرا هم بکش. به دنبال حرکت زینب (س)، ابن زیاد از کشتن امام سجاد (ع) منصرف شد.
کاروان آزادگان به دمشق رفت. در شام نیز زینب (س) توانست افکار عمومی را متحول نماید. در جلسهای که یزید به عنوان پیروزی ترتیب داده بود و در حضور بازماندگان واقعه کربلا، سربریده حسین (ع) را در تشت نهاد و با چوبدستی به صورتش میزد، زینب کبری (س) با سخنرانی خویش غرور یزید را در هم کوفت و او را از کرده خویش پشیمان کرد. سرانجام یزید مجبور شد کاروان را با احترام به مدینه برگرداند.
در مدینه نیز زینب (س)، پیام آور شهیدان، ساکت ننشست. او با فریادش مردم مدینه را بر ضد حکومت یزید شوراند. حاکم مدینه در پی تبعید حضرت زینب برآمد. به نوشته برخی حضرت به شام سفر نمود و در همان جا درگذشت. برخی دیگر گفتهاند: حضرت به مصر هجرت نمود و در تاریخ پانزدهم رجب سال 62 هجری درگذشت.(1)
در این که مرقد مطهر حضرت زینب کجاست، میان مورخان اختلاف نظر است که به آنها اشاره میشود:
1ـ برخی بر این عقیده هستند که قبر حضرت در محلی به نام «راویه» در یک فرسخی دمشق میباشد، که الان به نام زینبیه معروف است.
اینان بر این عقیدهاند که چون در مدینه قحطی و تنگدستی شدیدی به وجود آمد و عبدالله جعفر( شوهر حضرت زینب) هرچه داشت، به دیگران بذل و بخشش کرد و دیگر چیزی برای کمک و احسان به دیگران نداشت، ناراحت و در رنج بود که همراه زینب از مدینه به شام رفتند و در آنجا درگذشتند(2).
2ـ گروهی دیگر بر این عقیدهاند که حضرت زینب در قاهره، پایتخت مصر، مدفون است و بقعه و بارگاه مجلّلی در همان جا به نام حضرت موجود است.
اینان بر این باورند که چون حضرت زینب در مدینه مردم را علیه حکومت بنی امیه تحریک میکرد، یزید دستور داد که او را از مدینه تبعید نمایند، حضرت مصر را انتخاب کرد و حاکم مدینه او را همراه عدّه دیگری از زنان بنی هاشم به مصر فرستاد.(3)
3ـ برخی دیگر معتقدند که حضرت در قبرستان بقیع در مدینه مدفون است.
اینان معتقدند که حضرت پس از ورود به مدینه ، همراه اهل بیت(ع) در همان جا زندگی کرد و در سال 62 در مدینه درگذشت.(4) محققانی چون سید محسن امین (نویسنده اعیان الشیعه) و محلاتی (نویسنده ریاحین الشریعه) و علامه بیرجندی (نویسنده کبریت احمر) همین دیدگاه اخیر را پذیرفتهاند اما قبری که در شام است و معروف میباشد که متعلق به زینب کبری، دختر علی است، متعلق به ام کلثوم (همسر مسلم بن عقیل است که بعد از شهادت حضرت مسلم، با عبدالله جعفر ازدواج کرد) یا مربوط به ام کلثوم صغرى یا یکی از زنان اهل بیت است که کنیه او ام کلثوم میباشد(5) اما کسی که در مصر است، زینب دختر یحیى(6) نوه امام سجاد است، یا دختر حسن بن زید، از نوههای امام مجتبى(ع)(7).
هر کدام از دیدگاههای مذکور، طرفدارانی دارد، ولی مسلّم است در هر کدام از این زیارتگاهها، حضرت را زیارت کنیم، مأجور خواهیم بود.
دکتر سید جعفر شهیدی، نویسنده و محقق، در این باره مینویسد:
«پایان زندگانی شیر زن کربلا روشن نیست. مسلّم است که زینب(س) پس از بازگشت از شام، مدتی دراز زنده نبود. چنان که مشهور است سال شصت و دوم از هجرت به جوار حق رفته است. در کجا؟ مدینه؟ دمشق؟ قاهره؟ هر یک از نویسندگان سیره برای درستی رأی خود، دلیلی و یا دلیلهایی آورده است... این زیارتگاهها (شام و مصر) از مصادیق بیوتی است که نام خدا در آنها به بزرگی یاد میشود و دوستداران اهل بیت یا خلوص نیّت فراوان، مراتب ارادت خود را به کسی که آن مزار به نام اوست، بیان میدارند و با پیغمبر خود و خانواده او تجدید عهد میکنند»(8).
محمد بحرالعلوم در کتاب فی رحاب السیده زینب(س) مینویسد: تفاوتی ندارد که سرانجام سفر زینب(س) عقیله بنی هاشم، به دمشق بوده یا مصر. تفاوتی ندارد که خورشید کجا غروب کرده است. آنچه اهمیت دارد ،شعاع آن آفتاب روشنی بخش است که در طول زمان غروب نمیکند. کلمات جاودانی از زینب(س) باقی مانده که برای همیشه حکومت وهیبت بنی امیه و هر باطلی را تهدید میکند، و در هر زمان و در سراسر زمین همواره زنده است و مرگ نتوانسته و نمیتواند آن فریاد را خاموش کند.(9)
بعد از وفات، تربت ما، در زمین مجوی در سینههای مردم عارف مزار ماست
آری، مزار زینب(س) در واقع دلهای مردم عارف، بلکه دلهای همه ماست. به او سلام میفرستیم، خود را از ارادتمندان آن بزرگوار میدانیم(10) و هر جا به نام او باشد، برای ما قابل احترام است.
پینوشتها:
1. زینب پیام آور عاشورا، سید عطاء الله مهاجرانی، ص 287 به بعد.
2. وسیلة الدارین، ص 433؛ سید ابراهیم موسوی زنجانی، ریاحین الشریعه، ج 3، ص 37.
3. ریاحین الشریعه، ج 3، ص 34؛ صادقی اردستانی، زینب قهرمان کربلا، ص 398 ـ 399.
4. اعیان الشیعه، ج 11، ص 63؛ ریاحین الشریعه، ج 3، ص 37 و 207.
5. اعیان الشیعه، ج 11، ص 58.
6. همان، ص 67.
7. ریاحین الشریعه، ج 3، ص 36.
8. زندگانی حضرت فاطمه(ع)، ص 262.
9. سید عطاءالله مهاجرانی، پیامآور عاشورا، ص 356.
10. زینب قهرمان، ص 403.
بانام و یاد خداوند متعال
باعرض سلام و ادب
هر کس بر مصیبت های این دختر ( زینب سلام الله ) بگرید ، همانند کسی است که بر برادرانش ، حسن وحسین (ع) ، گریسته است . پیامبر اکرم (ص)
السلام علیکِ یا زینب کبری السلام علیکِ یا بنت رسول الله
السلام علیکِ یا بنت امیرالمومنین (س)
صبر را مفهوم معنا زینب است
کعبه غمهای دنیا زینب است
چون حسین است آفتاب شهر عشق
ماهتاب عالم آرا زینب است
زینب آخر این شبِ تاریک را سر میکند ♦.♦.♦ آن که مبهوت زصبرش شده ایوب صبور ♦.♦.♦ ز آتش محنت و غم سوزد و ریزد به نشیب ♦.♦.♦ آن که بد گوهر دریای حیا زینب بود ♦.♦.♦ زینب آخر این شب را سر می کند
یاد از یاس و شقایق، یا صنوبر میکند
این وداعِ آخر و جان دادنِ بانوی عشق
عاقبت وصل حسینش را میّسر میکند
معدن صبر به صحرای بلا زینب بود
آن که بعد از شه لب تشنه بهه هنگام بلا
قد علم کرد به میدان وفا زینب بود
کوه اگر یاد کند رنج و ملال زینب
یک زن و این همه اندوه و غم و درد و الم
آب گردد جگر سنگ به حال زینب
در حیا نایبه خیر نساء زینب بود
آن که دانشگده سینه زهرا پیمود
گشت علامه شد انگشت نما زینب بود
یاد از یاس و شقایق، یا صنوبر میکند
این وداعِ آخر و جان دادنِ بانوی عشق
عاقبت وصل حسینش را میّسر میکند
وفات بزرگ بانوی کربلا،
حضرت زینب کبری سلام الله علیها را تسلیت عرض میکنم
ای شکوه حماسه در سراپرده حیرت! ای زخم خوره نینوا! ای بانوی خورشیدهای دربند! ای زینب قهرمان! تو که خود، وسعتی به اندازه همه سوگ های آفرینش داشته ای، تو که خود دریای بی کران اشک را، ساحل بودی، چگونه باید بر تو سوگواری نمود که ما سوگواری را از تو یادگار داریم. تو که آواز سرخ کربلا را از حنجره بردباری ات، به گوش تاریخ رساندی و اگر این حنجره صبوری و آن نطق آتشین تو در کاخ یزیدیان نبود، داستان جان سوز آن ظهر عطشناک در کوچه های تاریخ به دست فراموشی سپرده می شد.
15 رجب، سالروز وفات
عقیله بنی هاشم، پرچمدار کربلا،
زینب کبری (سلام الله علیها)
را به تمامی مسلمانان جهان تسلیت عرض میکنم
التماس دعا
باتشکرفراوان
آه،ای ام المصائب، تمام داغها و سوگها، در حضور مصیبتهای تو رنگ میبازد و از یاد میروند.
وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد
زینب کبری(س) به دنیا آمده بود تا صبر و شکیبایی را از حضور خویش شرمسار کند.
وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد
[FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif] بار سنگین فراق عشق، پیرت کرده است
صبرت ای روح بصیرت! بی نظیرت کرده است
[FONT=microsoft sans serif]
[FONT=microsoft sans serif]مثل دریا بودی اما در مسیر این سفر
تابش خورشید روی نی کویرت کرده است
[FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=microsoft sans serif]وفات جانسوز حضرت زینب (س) بر همگان تسلیت باد
[FONT=Microsoft Sans Serif] [FONT=microsoft sans serif]شهــادت زینــب کبـراست اشک فراقش به دو عین است [FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif][FONT=Microsoft Sans Serif]وفات غریبانه ام المصائب تسلیت باد
صاحب عزا حضرت زهراست
قاتــل او داغ حسیــن اسـت
ای زیـنـب (س) !
بـراستی سـجاد عـلیه السلام از دریـای بـیکـران عـلـم و فـهـم تـو چـه امـواجـی را دیـده
و در سـخـنت چـه چـیـزی را یـافت کـه تـو را «عـالِمه غـیر مُعلَّمه» خـوانـد؟
وفـات جـانـسوز عـقـیله بـنی هـاشم و عـالم بـدون مـعلم، حـضرت زیـنـب کـبـری تـسلـیـت باد .