تاثیرگزارترین آیات قرآن کریم بر شما ؟
تبهای اولیه
[="Blue"]تاثیرگزارترین آیات قرآن کریم بر شما ؟[/]
*له معقبات من بين يديه ومن خلفه يحفظونه من امر الله...
ان الله لا يغير ما بقوم حتي يغيروا ما بانفسهم ....
و اذا اراد الله بقوم سوءأ فلا مرد له....
و ما لهم من دونه من وال....*
براى انسان تعقيب كنندگانى [از فرشتگان] است كه او را از پيش رو و پشت سر به امر خدا حفاظت ميكنند
بيترديد خداوند سرنوشت قومى را تغيير نميدهد تا آنها وضع خود را تغيير دهند
و چون خدا براى قومى بدى خواهد،هيچ برگشتى براى آن نيست
و آنان را جز او هيچ دوست و كارسازي نيست
آیه 2 سوره حج برای من خیلی تأثیر گذار است. آیه در مورد قیامت است.
[=qurantaha]ترجمه : [=bmitra]روزى که آن را مى بینید، (آنچنان وحشت سراپاى همه را فرا مى گیرد که) هر مادر شیردهى، از شیرخوارش (به کلى) غافل مى شود; و هر باردارى جنین خود را سقط
مى کند; و مردم را مست مى بینى، در حالى که مست نیستند; ولى عذاب خدا شدید است!
[=bmitra]بنام خدا
سلام
تاثیر گذاری یک چیز است و تاثیر گرفتن چیز دیگر و مهمتر
بنده از ایاتی که مینویسم اگر تاثیر گرفته بودم این نبودم
ایه 74 سوره بقره
[=Traditional Arabic]ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُمْ مِنْ بَعْدِ ذَٰلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً [=times new roman]ۚ وَإِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْأَنْهَارُ [=times new roman]ۚ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ الْمَاءُ [=times new roman]ۚ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ [=times new roman]ۗ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ[=Traditional Arabic]﴿٧٤﴾
سپس دلهاى شما بعد از آن [معجزه شگفتانگيز] سخت شد ، مانند سنگ يا سختتر ؛ زيرا پارهاى از سنگهاست كه از آنها نهرها مىجوشد ، و پارهاى از آنها مىشكافد و آب از آن بيرون مىآيد ، و پارهاى از آنها از ترس خدا [از بلندى] سقوط مىكند ؛ و خدا از آنچه انجام مىدهيد بىخبر نيست .«74»
ایه 40و 41 سوره اعراف
[=Traditional Arabic]إِنَّ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا وَاسْتَكْبَرُوا عَنْهَا لَا تُفَتَّحُ لَهُمْ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَلَا يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ حَتَّىٰ يَلِجَ الْجَمَلُ فِي سَمِّ الْخِيَاطِ [=times new roman]ۚ وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي الْمُجْرِمِينَ[=Traditional Arabic]﴿٤٠﴾[=Traditional Arabic]لَهُمْ مِنْ جَهَنَّمَ مِهَادٌ وَمِنْ فَوْقِهِمْ غَوَاشٍ [=times new roman]ۚ وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي الظَّالِمِينَ[=Traditional Arabic]﴿٤١﴾
قطعاً كسانى كه آيات ما را تكذيب كردند ، و از پذيرفتن آنها تكبّر ورزيدند ، درهاى آسمان [براى نزول رحمت] بر آنان گشوده نخواهد شد ، و در بهشت هم وارد نمىشوند مگر آنكه شتر در سوراخ سوزن درآيد ! ! [پس هم چنانكه ورود شتر به سوراخ سوزن محال است ، ورود آنان هم به بهشت محال است ؛] اينگونه گنهكاران را كيفر مىدهيم .«40»براى آنان بسترى از دوزخ و برفرازشان پوششهايى از آتش است ، ما اين گونه ستمكاران را جزا مىدهيم .«41
ایه بعدی آیه قبل را چون مطلب قران را ناقص ننوشه باشم میارم
[=Traditional Arabic]وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ [=times new roman]ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ[=Traditional Arabic]﴿٤٢﴾
و كسانى كه ايمان آوردند و [به اندازه طاقت خود] كارهاى شايسته انجام دادند ، اهل بهشتاند و در آن جاودانهاند ، [چرا كه] ما هيچ كس را جز به اندازه طاقتش تكليف نمىكنيم .«42»
ایه 18 و 19 سوره مبارکه حشر
[=Traditional Arabic][=Traditional Arabic][=Traditional Arabic]يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ [=times new roman]ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ [=times new roman]ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ﴿١٨﴾وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ [=times new roman]ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ﴿١٩﴾[=Traditional Arabic][=Traditional Arabic][=Traditional Arabic]
اى اهل ايمان ! از خدا پروا كنيد و هر كسى بايد با تأمل بنگرد كه براى فرداى خود چه چيزى پيش فرستاده است ، و از خدا پروا كنيد ؛ يقيناً خدا به آنچه انجام مىدهيد آگاه است .«18» و مانند كسانى مباشيد كه خدا را فراموش كردند ، پس خدا هم آنان را دچار خودفراموشى كرد ؛ اينان بدكار و نافرماناند .«19»
بسم الله
[=Traditional Arabic]يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاء إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ [=Traditional Arabic]﴿۱۵﴾
[=Traditional Arabic](سوره مبارکه فاطر)
آیا وقت آن نرسیده است که دلهای مؤمنان در برابر ذکر خدا و آنچه از حقّ نازل کرده است خاشع گردد؟! و مانند کسانی نباشند که در گذشته به آنها کتاب آسمانی داده شد ، سپس زمانی طولانی بر آنها گذشت و قلبهایشان قساوت پیدا کرد و بسیاری از آنها گنهکارند!
من همیشه از کوچیکی این آیه رو حفظ بودم چون مربوط میشه به داستان فضیل عیاض!!
دزد معروفی که بواسطه این آیه ترک گناه کرد
تاثیر گزارترین ایه برای من این بود که برای اولین بار این ایه رو همراه با تصاویر دلخراش کودکان یمن شنیدم
دلم گرفت
[SPOILER]
[/SPOILER]
کل ایات سوره یاسین به خصوص ایه 52
[="Blue"] متقین چه کسانی هستند؟
باسلام
این ایه پاسخ می دهد
در سوره بقره آیه 177 می فرماید:
«البر من ءامن بالله و الیوم الآخر و الملائکة و الکتاب و النبیین و ءاتی المال علی حبه ذوی القربی و الیتامی و المساکین و ابن السبیل و السائلین وفی الرقاب و أقام الصلاة و ءاتی الزکاة و الموفون بعهدهم إذا عاهدوا و الصابرین فی البأساء و الضراء و حین البأس اولئک الذین صدقوا و اولئک هم المتقون.»
«نیکی آن است که کسی به خدا و روز بازپسین و فرشتگان و کتاب آسمانی و پیامبران ایمان آورد و مال را با وجود
دوست داشتن به خویشاوندان
و یتیمان و
بینوایان و در
راه ماندگان و
گدایان و
در راه آزاد کرن بندگان بدهد،
و نماز را به پا دارد
و زکات را بدهد
و آنان را چون عهد بندند
، به عهد خود وفا دارند
و در سختی و زیان،
و به هنگام جنگ شکیبایند،
آنانند کسانی اند که راست گفتند، و آنان همان پرهیزگارانند.»[/]
بسم الله الرحمن الرحیم
كل نفس ذائقه الموت و نبلوكم بالشر و الخير فتنه و الينا ترجعون [HL]انبیا 35[/HL]
همه اشخاص مردنى هستند، و ما شما را براى امتحان دچار خير و شر مى كنيم و شما به سوى ما بازگشت خواهيد كرد
آیا خدا برای بنده اش کافی نیست؟؟؟
يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَىٰ رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ
ای انسان! تو با تلاش و رنج بسوی پروردگارت میروی و او را ملاقات خواهی کرد
انشقاق آیه 6
بسم الله الرحمن الرحیم اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم سلام علیکم 2 مطلب از قرآن و روایات از 2 کتاب نقل میکنم:
1-قرآن در آياتى از جمله (آيه ى 29 سوره ى شورى) به پنج خصوصيت و خبر آسمانى توجه داده است:
«وَ مِنْ آياتِهِ خَلْقُ السَّمواتِ والْاَرضِ وَ مابثَّ فيهِما مِنْ دابةً و هُوَ عَلى جَمْعِهِمْ اِذايَشاءُقَدير»
همين يك آيه كافى است ملحدترين و معاندترين افراد را نسبت به قرآن رام و آرام كند. آيه در 14 قرن قبل در زمان و زمينى نازل شده كه جهل و ظلمت فراگير بوده. مخصوصا در حجاز پر از جهل و جهالت، و بر كسى نازل شد كه اُمّى و بى سواد و در ميان افرادى بى سواد بود و همگان نيز او را كاملاً مى شناختند.
ضمير در «فيهما» به «السموات و الارض» برمى گردد. «و ما بثَّ فيهما من دابَّة» و آن چه پراكند در آن دو يعنى در آسمان ها و زمين از جنبندگان.
چون لفظ (دابّة) بر ملائكه شامل نيست، پس در آسمان ها همانند زمين جنبندگانى هستند. حالا اين جنبندگان مانند انسان ها عاقلند يا مثل حيواناتند؟
«وَ هُوَ عَلى جَمْعِهِم اذا يشاء قدير» ضمير «هم» در «جَمْعِهِم» جانداران عاقل را شامل است كه خدا هرگاه بخواهد مى تواند اين ها را با هم در يك جا جمع كند.
و اين جمع شدن دليل بر اين است كه در آينده اى نامعلوم انسان ها و عقلاى زمينى با عقلاى آسمانى جمع و برخورد خواهند داشت.
«جَمْعِهم» شامل دو جمع شدن و جمع كردن است:
1 ـ جمع شدن قبل از قيامت به قرينه ى درونى همين آيه: «و ما بثَّ فيهما من دابّة»پراكندگى و جمع كردن اين موجودات در دنيا مورد بيان آيه است كه جمع غير مطلق دنيوى است.
2 ـ جمع مطلق اخروى. كه «جمعهم» بيشتر به دليل «و ما بث فيهما من دابة» بر جمع دنيوى دلالت خاص دارد و بر جمع اخروى دلالت عام. اين آيه در 5 مرحله از انسان ها جلوتر است.
1 ـ بشر هنوز فكر مى كند كه آيا در كرات ديگر آب، هوا و غذا هست يا نه؟ 2 ـ آيا در آن ها موجوداتى غير از جمادات هستند؟ 3 ـ آيا عاقلند يا جاهل؟ 4 ـ آيا توانايى و ابزارهايى در اختيارشان هست؟ 5 ـ آيا برخورد و ملاقاتى خواهد بود؟
2-در روايات ما نيز دلالت هاى فراوان بر وجود مكلفانى در آسمان ها و زمين هاى آسمانى هست مانند روايتى از حضرت على عليه السلام كه اين ستارگان درخشانى كه در آسمان هستند در بردارنده شهرهاى متمدنى هستند همچون شهرهاى زمينى كه هر يك از آنها داراى دو استوانه نورانى مى باشند كه هر يك به اندازه دويست و پنجاه سال نورى اند. و در روايتى ديگر از امام صادق عليه السلاماست كه در هر يك از آسمان هاى هفت گانه و ميان آنها آفريدگانى بسيارند، و از رسول گرامى صلى الله عليه و آله است كه در شب معراج در آسمان هفتم ميدانهايى هم چون ميدانهاى زمين شما را ديدم، و نيز روايتى از امام صادق عليه السلام است كه خدا جايگاه هاى بسيار پاكى را آفريده و از جمله در پشت مغرب شما سى و نه مغرب است. شهرهايى كه خورشيد در آنها طلوع و غروب مى كند و اينها پر از عاقلانى هستند كه از معرفت خدا و نعمت او بهره گيرى مى كنند كه هرگز آلوده به گناهى نيستند، و از امام باقر عليه السلام است كه پشت خورشيد شما چهل خورشيد ديگر است كه ميان هر يك چهل سال فاصله است و در هر كدام آفريدگانى بسيارند كه نمى دانند خدا آدم را خلق كرده است يا نه و نيز پشت ماه شما چهل ماه وجود دارد و بين هر يك چهل سال راه است و در هر كدام آفريدگانى بسيارند كه بر خلق اين انسان زمينى آگاهى ندارند. و از اين قبيل روايات بسيار است و در روايتى از ابن عباس در تأييد اصالت رسالت زمينى براى كل جهان آمده است كه هفت زمين در هر يك پيامبرى همچون پيامبر شما و آدمى همچون آدم شما و نوحى همچون نوح شما و ابراهيم و موسى و عيسى هم چون موسى و عيساى شماست. كه اين جا همانندى پيامبران آسمانى با پيامبران زمينى به دو معناست. يا بدين معنا كه رسالتهاى پيامبران زمينى شامل مكلفان آسمانى نيز هست و در حاشيه اين حقيقت، محتمل است كه پيامبران آسمانى هم چون پيامبرانى زمينى در كار باشند ليكن آياتى درباره رسالت هاى زمينى به ويژه رسالت ولى عزم كلى، خاتم النبيين صلى الله عليه و آله دليل است بر اين كه رسالت هاى مهم زمينى، مكلفان آسمانى را نيز در بر دارد. همان گونه كه مكه (ام القرى) است در آيه "لتنر به امّ القرى و من حولها" مكه معظمه قبله كل جهان تكليف است، رسالت زمينى هم با احتمالى بسيار قوى محور رسالت هاى آسمانى نيز مى باشد. و بر حسب آياتى چند، قيامت هم جهان شاست كه كل مكلفان هم در شريعت وحى و هم در انفجار جهان به هنگام رستاخيز عالم و هم در حساب و جزا با يكديگر مشترك اند. به این آدرس ها:http://www.olumquran.com/fa/publicat...oks/item/naghd و http://www.olumquran.com/fa/publicat...em/tj-forghan5 با تشکر
بسم الله الرحمن الرحیم
نَبِّئْ عِبَادِي أَنِّي أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
﴿۴۹﴾به بندگان من خبر ده كه منم آمرزنده مهربان (۴۹)
سوره ۱۵: الحجر - جزء ۱۴