جمع بندی چگونگی تغییر رشته از مهندسی به الهیات و نگران واکنش اطرافیان
تبهای اولیه
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت همه اسک دینی هی عزیز و مشاور محترم؛
بدون مقدمه میرم سر اصل مطلب.
من از انتخاب رشته دبیرستان علاقه داشتم برم رشته معارف و... تو الویت بندی رشتم هم برام این رشته رو الویت اول قرار داده بودن. ولی بخاطر اصرار اطرافیانم مجبور شدم برم تجربی.
رفتم رشته تجربی و با بی علاقگی پیش رفتم بطوریکه معدلم از 18 به 14 افت کرد. گذشت و من کنکور دادم. تو خوندن درسای کنکورمم فقط و فقط دین و زندگی میخوندم. اصلا نمیتونستم از کتابه دل بکنم بذارمش برم سراغ کتاب بعدی. خلاصه کنکورم دادمو چون خوب نخونده بودم رفتم از طریق فراگیر پیام نور. بخاطر گندی که زده بودم جرأت نمیکردم بگم برم رشته معارف. یعنی روم نمیشد. رفتم مهندسی صنایع:Ghamgin:
نه که علاقه نداشته باشما نه دارم ولی دیوونۀ معارفم. تو دانشگاه هم هر چی انتخاب واحد دارم اول یه دل سیر دنبال دروس معارف میگردم انتخاب میکنم بعد به باقی درسا نگاه میکنم. اصلا هم درسم خوب نیست. یعنی نمیخونم که خوب باشه. ولی بعضی وقتا که وجدانم خیلی خیلی دردش میاد از پول و زمان و ناگه امید پدر مادرو... میخونم نمره هام به شدت میره بالا.:hey::hey::hey:
دوست دارم برم معارف. اویل که از ترس حرف بقیه بش فکرم نمیکردم ولی به لطف یکی از دوستان عزمم جزم شده برم. حالا چند تا مسأله هست:
1- احساس میکنم مامان بابام از ته قلب راضی نیستن من مهندسی رو رها کنم و برم معارف. :Ghamgin:
2-میترسم از سن کارم بگذره با توجه و کار گیرم نیاد. من 22 سالمه الان. اصلا رشته های معارف شغلشون چطوره؟(من دختر هستم و بیشتر شغلا برای مرد هست) کفاف زندگی آیندمو میده؟ (من تنها فرزند خانوادم و پدر ومادر باید تا چندسال دیگه حتما از حمایت من برخوردار باشن.):Lflasher:رشته ای که دوست دارم واردش بشم اول فلسفه و حکمت اسلامی هست در الویت دوم فقه و مبانی حقوق اسلامی
3-چطور باید وارد دانشگاه های که این رشته ها دارم بشم. واینکه رشته ها طوری هست که ضمن تحصیل با رشتم(علاقم و سابقه) یا ازاد(وقت و اجازۀ دانشگاه) کار کنم؟
به یه نکته هم اشاره کم که به شدت اضطراب دارم همش میگم خدایا این چند سال عمرم برباد رفت؟
ببخشید پرحرفی کردم. پیشاپیش ممنون از همگی.:Gol:
پرسش:
در دوره دبیرستان رشته معارف را انتخاب کردم ولی به اصرار پدر و مادرم رشته مهندسی صنایع رفتم الان می خواهم به رشته معارف بروم ولی احساس می کنم پدر و مادرم راضی نیستند که به رشته معارف بروم به نظر شما چکار کنم؟
پاسخ:
شما دو راه پیش رو دارید:
1- به رشته مهندسی صنایع خود ادامه دهید و از طریق همین رشته وارد بازار کار شوید و فعلا در کنار آن مطالعات معارفی خود را به صورت آزاد یا تحت نظر موسسات و مراکز نیمه رسمی ادامه دهید. بعد که وضعیت شغلی شما مشخص شد، می توانید در کنار کار خود وارد دانشگاه های معارف شوید و دروس معارف را به طور رسمی ادامه دهید. اینکه چه دانشگاه هایی چنین قابلیتی را دارند خیلی اطلاع ندارم ولی خیلی از نزدیکان را دیدم که در کنار کار مشغول به تحصیل هم هستند. پس این کار شدنی است. مزیت این کار این است که:
اولا شما خیلی زودتر از زمانی که تغییر رشته دهید وارد بازار کار می شوید چون ظاهرا ترم های آخر هستید.
ثانیا مجبور نیستید برای رضایت خانواده دست و پا بزنید.
ثالثا هم کار را زود شروع می کنید و هم به مطالعه خود در رشته مورد علاقه ادامه می دهید.
البته اینکه وضعیت کار این رشته چطور است و چقدر احتمال پیدا شدن کار بعد از فراغت از تحصیل وجود دارد را خود شما بهتر می دانید. عیبش هم این است که اولا شما چند سالی از تحصیلات رسمی معارف عقب می مانید ثانیا به دلیل شاغل بودن وقت زیادی نمی توانید برای تحصیل بگذارید به خصوص که شغل شما با رشته که می خواهید بخوانید همخوانی ندارد.
این راهکار را از این باب عرض کردم که گفتید نیاز به اشتغال دارید تا بتوانید مخارج پدر و مادرتان را بدهید. با این حال پیشنهادی است که قابلیت اجرایی دارد؛ حتی از این طریق هم می توانید بعد از مدتی وارد بازار کار معارفی شوید؛ چنانچه برخی از اساتید مثل استاد رائفی پور با اینکه رشته اصلیشان حسابداری است منتها تخصص اصلیشان چیز دیگری است.
2- راه دوم این است که همین الان تغییر رشته دهید. این کار کمی سخت خواهد بود؛ چون درس های همخوان کمی دارید و تقریبا می شود گفت شما باید از ابتدا وارد دوره کارشناسی شوید و این 4 سال را بگذرانید و طبیعتا دیرتر وارد بازار کار خواهید شد؛ به خصوص که در رشته های معارف به دلیل اینکه حیطه کاریشان بیشتر در تحقیق و تدریس است، در غالب موارد با مدرک کارشناسی نمی توان کار خاصی انجام داد و حتما باید ادامه تحصیل داد و ارشد و دکتری را گرفت. این راهکار در صورتی برای شما خوب است که یا فعلا نیازی به کار کردن نداشته باشید و یا اینکه بتوانید به شغل ازادی در کنار تحصیل مشغول شوید.
البته طبیعی است که شغل شما باید طوری باشد که بتوانید با تحصیل جمعش کنید که این خود شما را محدود می کند و پیدا کردن شغل را سخت. با این حال به طور کلی اگر فعلا نیاز به اشتغال ندارید این کار بی دردسر ترین راه است. برای راضی کردن خانواده هم بستگی به روحیاتشان دارد. می توانید با آنها صحبت کنید و رضایتشان را جلب کنید. هر چند ممکن است الان قلبا راضی به این کار نباشند منتها وقتی بعد از چندین سال موفقیت شما در رشته معارف را ببینن قطعا از شما راضی خواهند شد و خوشحال.
در مورد اینکه وضعیت اشتغال در رشته های معارف چطور است هم باید عرض کنم در حال حاضر به دلیل اینکه مدرک گرایی تا حدودی از پا درآمده و آنچه حرف اول را می زند علم گرایی است، وضعیت اشتغال شما هم در این رشته کاملا بستگی به میزان علمیت شما خواهد داشت. اگر خوب کار کنید و قوی باشید، خیلی زود وارد تدریس و تحقیق و پژوهش خواهید شد که هم کار است و هم علم اموزی. اما اگر تلاش نکنید، بازار کاری نخواهد داشت و وقتتان تلف خواهد شد که ظاهرا شما اینگونه نیستید.
در مورد رشته هایی که گفتید، تقریبا این دو، دو تا رشته متفاوت از هم اند. فلسفه و حکمت یک رشته عقلی و کاملا نظری است؛ در حالی که فقه و مبانی اینطور نیست و تقریبا کاربرد دوگانه دارد. دروسی هم که در این دو رشته خوانده می شود با هم متفاوت اند. لذا برای انتخاب رشته حتما بیشتر مطالعه و تحقیق کنید تا به علاقه خود نزدیک شوید و در نتیجه موفق تر عمل کنید.
یک پیشنهاد بهتون میکنم
خودم اگه عقب بر میگشتم انجامش میدادم
اولا دنبال دلتون برید نه حرف دیگران
این شمایید که تا آخر عمر باید با تصمیمتون زندگی کنید
ثانیا اگر میخواهید تغییر رشته بدید به نظر من یکراست برید حوزه
یک پیشنهاد بهتون میکنم
خودم اگه عقب بر میگشتم انجامش میدادماولا دنبال دلتون برید نه حرف دیگران
این شمایید که تا آخر عمر باید با تصمیمتون زندگی کنیدثانیا اگر میخواهید تغییر رشته بدید به نظر من یکراست برید حوزه
پیشنهاد دومتون واقعا عالی بود من که خودم الهیاتی هستم دوست داشتم می رفتم حوزه خیلی بهتر بود
سلام
فرض بفرمایید در حال حاضر فارغ التحصیل رشته مورد علاقه تان هستید و در حال تدریس در دانشگاه... و مثلا هر روز صبح می روید دانشگاه و ظهر بر می گردید...
خب که چی...؟!
نمی گویم بی فایده است.... اما با توجه به شرایط فعلی دنیا (و در واقع همیشه) باید متفاوت تر عمل کرد....
بنظر می رسد بهتر است که هدف از تحصیل، کار و ... کمک به جامعه اسلامی و إن شاء الله فردای ظهور باشد....حال ممکن است رشته تحصیلی فرد فنی و مهندسی، تجربی و یا حوزوی باشد...شاید مشاهده کلیپ زیر از استاد پناهیان خالی از لطف نباشد
[video]http://ansarclip.ir/data/video/sokhanrani/enghelabi-panahian.flv[/video]
در ادامه نوشته قبلی باید گفت که فرد می تواند رشته تحصیلی خود را ادامه دهد و در کنارش به مطالعه علوم دینی بپردازد... چرا که لزوما علوم دینی در دانشگاه نیست و فرد می تواند بطور آزاد و انفرادی (غالب) آنها را فرا بگیرد.
سلام
بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشتههای علوم انسانی افرادی هستند که لیسانسشان در رشته های فنی بوده و اینها غالباً افراد موفقی (اگر نگوییم موفقتر از بقیه) هستند؛ لذا این راه پیش روی شما هست که بعد از اتمام تحصیلات کنونی در مقطع کارشناسی ارشد وارد رشتههای معارف شوید. همانطور که استاد گفتند این راه دغدغهها و درگیریهای کمتری با خانواده برای شما ایجاد میکند و امکان به دست آوردن شغل هم زودتر فراهم میشود. (تا جایی که میدانم سالهاست قوانین آموزشی تغییر رشته در مقطع ارشد را مجاز میشمرند، اما خوب است خودتان هم این را بررسی کنید.)
اما پیرامون رفتن به حوزه، اگر علاقهتان عمدتاً به فلسفه و حکمت اسلامی است گمان نمیکنم این گزینهٔ خیلی خوبی باشد، چون ــ باز هم تا جایی که میدانم ــ فلسفه در حوزه در سالهای بالا تدریس میشود و شما باید سالهای زیادی با درسهای دیگری (به ویژه در سالهای نخست عربی و بعد فقه) مشغول باشید، اما اگر به سایر درسها هم علاقهمندید گزینهٔ حوزه را هم در نظر بگیرید ــ البته احتمالاً اینجا هم با مخالفت خانواده روبهرو خواهید بود.
به هر حال پیشنهاد میکنم قبل از هر تغییری از افرادی که مدتهاست در آن مقصد مورد نظر شما بودهاند پرسوجو کنید؛ خیلی از افراد جایی و چیزی را که خود تجربه نکردهاند ایدئال یا خیلی متفاوت با آنچه واقعاً هست میپندارند.
سلام با این تفاسیر فکر میکنم اگر راه اول رو پیش بگیرم بهتر باشه. بنظرم اینطوری راحتتر و سریعتر به اهدافم میرسم و شاید تا اون زمانی که من به امید خدا مشغول به کار میشم دانشگاه ها رشته های بیشتری هم پیدا کنن. مثل دانشگاه مهدویت شیراز که در حال ساخت هست. تا اون زمان هم بطور پراکنده تو این چند تا رشته که مد نظرمه یکم کتاباشونو مطالعه میکنم تا ببینم در اینده خدا چی میخواد. از راهنمایی بی نظیرتون واقعا ممنونم. همچنین از مشارکت دوستان هم تشکر میکنم. ممنونم.:Gol:
در ادامه نوشته قبلی باید گفت که فرد می تواند رشته تحصیلی خود را ادامه دهد و در کنارش به مطالعه علوم دینی بپردازد... چرا که لزوما علوم دینی در دانشگاه نیست و فرد می تواند بطور آزاد و انفرادی (غالب) آنها را فرا بگیرد.
بله حرف شما صحیح اما من هر وقت کتابای دینی رو بطور ازاد میخونم تشنه تر میشم و دوست دارم مطالعم هدفدار باشه و یه نظمی رو پیش بگیره. خیلی ممنون از لطفتون و راهنمایی که کردید.