امام صادق علیه السّلام فرموده است: «هیچ كس تكبر نمىكند مگر به سبب ذلتى كه در نفس خود مىیابد. و نیز فرمود: متكبر انتظار نداشته باشد كه او را به نیكویى یاد كنند.» (روش تندرستى در اسلام / 162)
چنان كه امام علی (علیه السلام) در سفارش به پزشكان درباره تقوا می فرماید: «مَنْ تَطَیَّبَ فَلْیَتَّقِ اللّه وَ لْیَنْصَحْ وَ لْیَجْتَهِدْ؛ هركس طبابت پیشه كند، باید از خدا پروا كند و خیرخواهی و جدیّت ورزد. بحارالانوار، ج 1، ص 67، ح 32.
شخصى از حضرت رضا (ع) راجع به اين آيه پرسيد : وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى ا... فَهُوَ حَسْبُهُ « سوره طلاق آیه 3 » { و هر كه توكل كند بر خدا البته خدا كفايت كند امورش را }
✨فرمود : توكل درجاتى دارد از آن جمله اينست كه در تمام كارهايت اعتماد به خدا كنى در كارهائى كه نسبت به تو انجام داده هر چه كرده راضى باشى و بدانى كه در مورد تو كوتاهى و كم لطفى ننموده و بدانى كه حق با اوست در تمام آن
✨، پس توكل بر او مينمائى به تفويض آن بخدا و از آن جمله ايمان به غيبت است مسائلى كه تو از آن اطلاع ندارى علم آن را به خدا می سپارى و اولياء و امناى خدا و به آنچه آنها ميگويند اعتماد ميكنى و به مسائل ديگرى كه از ناحيه امناى خدا ميرسد.
هرگاه زنی نظر شما را جلب کرد، فوراً به همسر خود رجوع کنید، زیرا آنچه که نظر شما را جلب نمود در او نیز است و آن مرد نباید به شیطان مهلت نزدیک شدن به قلب خود دهد و باید دیدگان خویش را ازتوجه به آن زن «أجنبی» فرو بندد و اگر دارای همسر نیست دو رکعت نماز گزارد و به حمد و ثنای الهی بپردازد و صلوات بر پیامبر و آل وی فرستد و سپس از خدا درخواست کند تا با رحمت و لطف خود او را از راه دستیابی به حلال، از روی آوردن به حرام بی نیاز کند.
امام محمد باقر: الرَّجُلِ فِي وَجهِ أخِیهِ حَسَنَةٌ، وصَرفُ القَذَی عَنهُ حَسَنَةٌ، وما عُبِدَ اللهُ بِشَيءٍ أحَبَّ إلی اللهِ مِن إدخالِ السُّرُور عَلَی المُؤمِنِ.»
«لبخند زدن انسان به روی برادرش حسنه است و دور کردن خاشاک (آزار) از او حسنه است، و محبوبترین عبادت نزد خداوند، شاد کردن دل مؤمن است.»
رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: مسلمان با مسلمان بـرادر است و جايز نيست به برادرش چيز معيوبى را بفروشد مگر آنكه به او اعـلام نمايد.
كنز العمال جلد 4/59
امام صادق (علیه السلام) میفرمایند: «خداوند به حضرت داوود (علیه السلام) وحی کرد: ای داوود! هرگاه بنده مومن گناهی کند و سپس از آن گناه برگردد و توبه نماید و به هنگام یاد کردن از آن گناه از من شرم کند، او را بیامرزم و آن گناه را از یاد فرشتگان نگهبان اعمال ببرم و آن را به نیکی بدل کنم و از این کار مرا باکی نیست که من مهربانترین مهربانانم» (بحارالانوار، ج۶، ص۲۸)
امام صادق (علیه السلام) آمده است: «الْقَصْدُ إِلَى اللَّهِ بِالْقُلُوبِ أَبْلَغُ مِنَ الْقَصْدِ إِلَیْهِ بِالْبَدَنِ وَ حَرَکَاتُ الْقُلُوبِ أَبْلَغُ مِنْ حَرَکَاتِ الْأَعْمَال »؛ (طبرسى، على بن حسن، مشکاة الأنوار فی غرر الأخبار، ص 257) توجه به خدا با استفاده از دلها بهتر از توجه با بدن هاست و با تغییر و تحول درونی زودتر از رفتارهای ظاهری می توان به مقام قرب پروردگار رسید.
....................مرحوم بهجت(ره)
به جوانان تأکید داشتند که:
حسینی بشوند نه هیئتی! زیرا اگر گرم هیئت بشوید حسینتان را آنگونه که خود
دوست دارید و باب میلتان است میسازید و هرکس با میل شمامخالف باشد میگویید
باحسین(ع) مخالف است؛
ولی اگر حسینی باشید هیئت و رفتارتان را برمبنای حسین میسازید!
هیئتی شدن کاری ندارد کافیست ریش بگذارید و با پیراهن مشکی ازاین هیئت به آن هیئت بروید!
حسینی شدن است که مشکل است.
امام صادق (عليه السلام): انه قال لبعض شيعته - عليكم بالورع والاجتهاد، وصدق الحديث واءداء الامانة والتمسك بما اءنتم عليه ، فانما يغتبط اءحدكم اذا انتهت نفسه الى هاهنا، واءومى بيده الى حلقه ؛(396)
امام صادق (عليه السلام) به بعضى از شيعيان خود فرمودند: بر شما لازم است پرهيزكارى و تلاش و راستگويى و امانت دارى و چنگ زدن به مذهب خود، زيرا هر يك از شما به هنگام جان دادن ، غبطه او را خواهد خورد.
امام صادق (عليه السلام): فى فضل زيارة الحسين بن على (عليه السلام) ولقد حدثنى اءبى اءنه لم يخل مكانه منذ قتل من مصل يصلى عليه من الملائكة اءو من الجن اءومن الانس اءو من الوحش وما من شى ء الا وهو يغبط زائره ويتمسح به ويرجو فى النظر اليه الخير لنظره الى قبره ؛(397)
پدرم در فضيلت زيارت حسين بن على (عليه السلام) فرمودند : جايگاه آن حضرت از آن زمان كه كشته شده ، از فرشته يا جن يا حيوان وحشى كه بر آن حضرت درود مى فرستد خالى نيست و هر چيزى غبطه زائر آن حضرت را مى خورد و خود را به او مى مالد و در نگاه كردن به زائر امام حسين (عليه السلام) اميد خير دارد زيرا او به قبر امام حسين (عليه السلام) نگاه كرده است .
رسول اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم): يروى عن ربه تبارك وتعالى - حقت محبتى على المتزاورين فى وحقت محبتى على المتباذلين فى وهم على منابر من نور يغبطهم النبيون والصديقون بمكانهم ؛(398)
خداوند متعال مى فرمايد: برخود واجب كرده ام دوست داشتن كسانى كه به خاطر من به ديار يكديگر مى روند و كسانى كه در راه من به يكديگر بخشش مى نمايند، چنين كسانى (روز قيامت ) بر منابرى از نورند به گونه اى كه پيامبران و صديقين به جايگاه آنان غبطه مى خورند.
رسول اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم): اءلا احدثكم عن اءقوام ليسوا باءنبياء و لا شهداء يغبطهم يوم القيامة الانبياء والشهداء بمنازلهم من الله على منابر من نور. قيل : من هم يا رسول الله ؟ قال : هم الذين يحببون عباد الله الى الله و يحببون الله الى عباد، قلنا: هذا حببوا الله الى عباده ، فكيف يحببون عباد الله الى الله ؟ قال : ياءمرونهم بما يحب الله وينهونهم عما يكره الله ، فاذا اءطاعوهم اءحبهم الله ؛(399)
آيا آگاه كنم شما را از گروهى كه نه از انبيا هستند و نه از شهدا، ولى انبيا و شهدا در روز قيامت به مقام و منزلت آنان غبطه مى خورند، و آنها بر منبرهايى از نور نشسته اند؟ سوال شد اى رسول خدا! آنان كيانند؟ فرمودند: آنان كسانى هستند كه بندگان خدا را نزد خدا و خدا را نزد بندگانش محبوب مى گرداند عرض كرديم : ايجاد محبت خدا در دلها معلوم است ، ولى چگونه بندگان را نزد خدا محبوب مى گردانند؟ فرمودند: آنان را فرمان مى دهند به آنچه خدا دوست مى دارد و باز مى دارند از آنچه خدا دوست نمى دارد، پس اگر آنان را اطاعت كنند، خداوند دوستشان مى دارد.
از حضرت سلیما ن(ع)روایت شده که فرمود:در مورد اشخاص ،تا زمانی که دوستان آنان را نشناختید واز بینش وگرایش آنان آگاهی کسب نکردید داوری نکنید زیرا هویت هر فردی ،بادوستان وهم نشینان او شناخته می شود .
(امالی الطوسی/ص 518/ح 1135)
«الْحَافِظُ لِلْقُرْآنِ الْعَامِلُ بِهِ مَعَ السَّفَرَةِ الْکِرَامِ الْبَرَرَة»؛ (کافی، ج 2، ص 603) کسی که حافظ قرآن باشد و به آن عمل کند، با سفیران هدایت، کریمان و نیکان خواهد بود.
اي احمد ! اگر دوست داري که پارساترین مردمان باشی نسبت به دنیا زهد پیشه کن و نسبت به آخرت رغبت داشته باش . پیامبر(صلی الله علیه وآله
وسلم) گفت : خداوندا ! چگونه نسبت به دنیا زهد بورزم ؟ خداوند فرمود : از خوراك و آشامیدنی و پوشاك دنیا به اندازه خیلی کم (دو کف دست)
استفاده کن و براي فردا چیزي ذخیره مکن و همواره به یاد من باش . پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) پرسید : خداوندا ! چگونه همواره به یاد تو باشم ؟
خداوند فرمود : با دوري از مردم و کینه و خالی نگهداشتن شکم نسبت به ترش و شیرین و دوری از دنیا!
الامام العسكری علیه السلام: .. فلا تعجل على ثمرة لم تدرك، و إنّما تنالها فی أوانها .. و لا تعجل بحوائجك قبل وقتها، فیضیق قلبك و صدرك، و یغشاك القنوط ... امام عسكرى علیه السلام: در چیدن میوه اى كه نرسیده شتاب مكن، كه هنگام خود به آن خواهى رسید ... و براى رفع نیازمندیهاى خود پیش از وقت مشتاب كه مایه دل افكارى و بیتابى مىگردد، و گرفتار و نومیدیت مىسازد. . الحیاة با ترجمه احمد آرام، ج1، 563 و ص 564
الإمام العسكریّ علیه السلام: ادفع المسألة ما وجدت التّحمّل یمكنك، فإنّ لكلّ یوم رزقا جدیدا. و اعلم أنّ الإلحاح فی المطالب یسلب البهاء، و یورث التّعب و العناء ... امام عسكرى علیه السلام: تا آنجا كه تحمّل دارى از خواستن از دیگران خوددارى كن، زیرا كه هر روز را روزى تازه اى است. و بدان كه اصرار ورزیدن در طلب و خواستن، از ارزش آدمى مى كاهد و مایه خستگى و رنج مى شو
یافَقالَ : یارَبِّ ! دُلَّنِی عَلی عَمَل أتَقَرَّبُ بِهِ إِلَیْکَ . قالَ : اجْعَلْ لَیْلَکَ نَهاراً
وَنَهارَكَ لَیْلًا . قالَ : یارَبِّ ! کَیْفَ ذلِکَ ؟ قَالَ : اجْعَلْ نَوْمَکَ صَلاةً وَطَعامَکَ الْجُوعَ . یا أحْمد ! وَعِزَّتی وَجَلالِی ما مِنْ عَبْد ضَمِنَ لِی بِأَرْبَعِ خِصال إِلاّ أدْخَلْتُهُ الْجَنّۀَ ، یَطْوِي لِساَنهُ فَلا یَفْتَحُهُ إِلاّ بِما یَعْنِیهِ وَیَحْفَظُ قَلْبَهُ مِنَ الْوَسْواسِ وَیَحْفَظُ عِلْمی وَنَظَري إِلَیْهِ وَتَکُونُ قُرَّةُ عَیْنَیْهِ الْجُوعُ .
پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) عرض کرد : خداوندا ! مرا راهنمایی کن که با چه کاري به تو تقرّب جویم ؟ خداوند فرمود : شب خود را روز و روز خود را شب قرار بده . عرض کرد : چگونه چنین کنم ؟ فرمود : خوابت را نماز و غذایت را
گرسنگی قرار بده . اي احمد ! به عزّت و جلالم سوگند که هر بندهاي که چهار صفت را براي من ضمانت کند ، من نیز او را به بهشت وارد میکنم : زبانش را در کام بپیچد و حرف نزند مگر آنکه آن سخن براي او مفید و ثمر بخش باشد . قلب خود را از وسوسه هاي اهریمنی حفظ کند . همواره بیاندیشد که من به او آگاه و بر کارهایش ناظر هستم . و گرسنگی ، نور چشمانش باشد
(گرسنگی را دوست بدارد) .
وَ عَنْهُ عليه السلام :
وَ أنـَا أعُـوذُ بِاللّه ِ مِنَ الْعـَمى بَعْدَ الْجَـلاء، وَمِنَ الضَّلالَةِ بَعْدَ الهُدى وَ مِنْ مُوبِقاتِ الْأعْمالِ، وَ مُرْديـاتِ الْفِـتَنِ فَإنـَّهُ عَـزَّ وَ جَـلَّ يَقُـولُ: الم أحَسِبَ النّاسُ أنْ يُتْرَكُوا أنْ يَقُولُوا آمَنـّا وَهُــمْ لا يُفْتـَنُون.
بحارالانوار 53: 190.
حضرت مهدى عليه السلام فرمود:
به خدا پناه مى برم از كورى بعد از روشنايى و روشن بينى و از گمراهى بعد از هدايت، و از چيزهايى كه موجب نابودى اعمال مى شود و به او پناه مى برم از آزمايشهاى هلاك كننده. زيرا خداوند متعال فرمايد: آيا مردم تصور مى كنند همين كه گفتند ايمان آورديم رها مى شوند و مورد آزمايش قرار نمى گيرند؟
" ...گفت با خود :چه شبی !
با همه خنده ی مهتابش بر من تاریک.
چشم این ازرق .
چه گشاده است به من وحشت بار !
وای من بر من زار !
در دل این شب تاریک نگهبانم کیست ؟
انچه درمان مرا دارد در کارم چیست ؟
با کفم خالی از رزق خدایا چه مرا
سوی این سر کش دریا اورد؟
روشنای چه امیدیم در اینجا ره داد !
بر سر ساحل وامانده نمی سوزد .
دل مرده چراغی هم اکنون از دور . نیما یوشیج .
پيامبر صلى لله عليه و آله :
ألا أخبركم بشيء إن أنتم فعلتموه تباعد الشيطان منكم كما تباعد المشرق من المغرب؟ قالوا: بلى يا رسول اللّه، قال: الصوم يسوّد وجهه، و الصّدقة تكسر ظهره، و الحبّ في اللّه و الموازرة على العمل الصّالح يقطع دابره، و الاستغفار يقطع و تينه
آيا شما را از چيزى خبر ندهم كه اگر به آن عمل كنيد، شيطان از شما دور شود، چندان كه مشرق از مغرب دور است؟ عرض كردند: چرا. فرمودند: روزه روى شيطان را سياه مى كند، صدقه پشت او را مى شكند، دوست داشتن براى خدا و هميارى در كار نيك، ريشه او را مى كند و استغفار شاهرگش را مى زند.
منهاج البراعه (خویی) ج 7 ، ص 426
امام علی علیه السلام :
اَلبَرَكَةُ فى مالِ مَن آتَى الزَّكاةَ وَ واسَى المُؤمِنينَ وَ وَصَلَ القرَبينَ؛
بركت در مال كسى است كه زكات بپردازد، به مؤمنان مدد و يارى رساند و به خويشاوندان كمك نمايد.
تحف العقول ص 172
امام رضا علیه السلام فرمودند :
كَمَالُ الدِّینِ وَلَایَتُنَا وَ الْبَرَاءَةُ مِنْ عَدُوِّنَا: (بحارالأنوار ج : 27 ص : 58)
دین كامل به دو چیز بستگی داره . ولایت ما اهل بیت و برائت و دوری جستن از دشمنان ما.
رسول خدا صلی الله علیه وآله:
علاقه نسبت به ریاست و ثروت سبب روئیدن نفاق در قلب و درون خواهد شد. (مجموعة ورّام، ص 264)
با تشکر کاش منبع مطلب رو هم ذکر میکردین!البته با اندازه فونت مناسبتر:Nishkhand:
امام صادق علیه السّلام فرموده است: «هیچ كس تكبر نمىكند مگر به سبب ذلتى كه در نفس خود مىیابد. و نیز فرمود: متكبر انتظار نداشته باشد كه او را به نیكویى یاد كنند.» (روش تندرستى در اسلام / 162)
چنان كه امام علی (علیه السلام) در سفارش به پزشكان درباره تقوا می فرماید: «مَنْ تَطَیَّبَ فَلْیَتَّقِ اللّه وَ لْیَنْصَحْ وَ لْیَجْتَهِدْ؛ هركس طبابت پیشه كند، باید از خدا پروا كند و خیرخواهی و جدیّت ورزد. بحارالانوار، ج 1، ص 67، ح 32.
شخصى از حضرت رضا (ع) راجع به اين آيه پرسيد : وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى ا... فَهُوَ حَسْبُهُ « سوره طلاق آیه 3 » { و هر كه توكل كند بر خدا البته خدا كفايت كند امورش را }
✨فرمود : توكل درجاتى دارد از آن جمله اينست كه در تمام كارهايت اعتماد به خدا كنى در كارهائى كه نسبت به تو انجام داده هر چه كرده راضى باشى و بدانى كه در مورد تو كوتاهى و كم لطفى ننموده و بدانى كه حق با اوست در تمام آن
✨، پس توكل بر او مينمائى به تفويض آن بخدا و از آن جمله ايمان به غيبت است مسائلى كه تو از آن اطلاع ندارى علم آن را به خدا می سپارى و اولياء و امناى خدا و به آنچه آنها ميگويند اعتماد ميكنى و به مسائل ديگرى كه از ناحيه امناى خدا ميرسد.
✨امام علی علیه السلام : به اصحاب خویش فرمودند:
هرگاه زنی نظر شما را جلب کرد، فوراً به همسر خود رجوع کنید، زیرا آنچه که نظر شما را جلب نمود در او نیز است و آن مرد نباید به شیطان مهلت نزدیک شدن به قلب خود دهد و باید دیدگان خویش را ازتوجه به آن زن «أجنبی» فرو بندد و اگر دارای همسر نیست دو رکعت نماز گزارد و به حمد و ثنای الهی بپردازد و صلوات بر پیامبر و آل وی فرستد و سپس از خدا درخواست کند تا با رحمت و لطف خود او را از راه دستیابی به حلال، از روی آوردن به حرام بی نیاز کند.
امام علی
«و نوّره بالحکمه: قلبت را با حکمت، نورانى کن.»
نهج البلاغه، نامه ۳۱٫
امام محمد باقر: الرَّجُلِ فِي وَجهِ أخِیهِ حَسَنَةٌ، وصَرفُ القَذَی عَنهُ حَسَنَةٌ، وما عُبِدَ اللهُ بِشَيءٍ أحَبَّ إلی اللهِ مِن إدخالِ السُّرُور عَلَی المُؤمِنِ.»
«لبخند زدن انسان به روی برادرش حسنه است و دور کردن خاشاک (آزار) از او حسنه است، و محبوبترین عبادت نزد خداوند، شاد کردن دل مؤمن است.»
وسائل الشیعة، ج 11، ص 569
رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: مسلمان با مسلمان بـرادر است و جايز نيست به برادرش چيز معيوبى را بفروشد مگر آنكه به او اعـلام نمايد.
كنز العمال جلد 4/59
امام صادق (علیه السلام) میفرمایند: «خداوند به حضرت داوود (علیه السلام) وحی کرد: ای داوود! هرگاه بنده مومن گناهی کند و سپس از آن گناه برگردد و توبه نماید و به هنگام یاد کردن از آن گناه از من شرم کند، او را بیامرزم و آن گناه را از یاد فرشتگان نگهبان اعمال ببرم و آن را به نیکی بدل کنم و از این کار مرا باکی نیست که من مهربانترین مهربانانم» (بحارالانوار، ج۶، ص۲۸)
امام صادق (علیه السلام) آمده است: «الْقَصْدُ إِلَى اللَّهِ بِالْقُلُوبِ أَبْلَغُ مِنَ الْقَصْدِ إِلَیْهِ بِالْبَدَنِ وَ حَرَکَاتُ الْقُلُوبِ أَبْلَغُ مِنْ حَرَکَاتِ الْأَعْمَال »؛ (طبرسى، على بن حسن، مشکاة الأنوار فی غرر الأخبار، ص 257) توجه به خدا با استفاده از دلها بهتر از توجه با بدن هاست و با تغییر و تحول درونی زودتر از رفتارهای ظاهری می توان به مقام قرب پروردگار رسید.
....................مرحوم بهجت(ره)
به جوانان تأکید داشتند که:
حسینی بشوند نه هیئتی! زیرا اگر گرم هیئت بشوید حسینتان را آنگونه که خود
دوست دارید و باب میلتان است میسازید و هرکس با میل شمامخالف باشد میگویید
باحسین(ع) مخالف است؛
ولی اگر حسینی باشید هیئت و رفتارتان را برمبنای حسین میسازید!
هیئتی شدن کاری ندارد کافیست ریش بگذارید و با پیراهن مشکی ازاین هیئت به آن هیئت بروید!
حسینی شدن است که مشکل است.
.
نور به قبرش بباره
امام صادق (عليه السلام):
انه قال لبعض شيعته - عليكم بالورع والاجتهاد، وصدق الحديث واءداء الامانة والتمسك بما اءنتم عليه ، فانما يغتبط اءحدكم اذا انتهت نفسه الى هاهنا، واءومى بيده الى حلقه ؛(396)
امام صادق (عليه السلام) به بعضى از شيعيان خود فرمودند: بر شما لازم است پرهيزكارى و تلاش و راستگويى و امانت دارى و چنگ زدن به مذهب خود، زيرا هر يك از شما به هنگام جان دادن ، غبطه او را خواهد خورد.
امام صادق (عليه السلام):
فى فضل زيارة الحسين بن على (عليه السلام) ولقد حدثنى اءبى اءنه لم يخل مكانه منذ قتل من مصل يصلى عليه من الملائكة اءو من الجن اءومن الانس اءو من الوحش وما من شى ء الا وهو يغبط زائره ويتمسح به ويرجو فى النظر اليه الخير لنظره الى قبره ؛(397)
پدرم در فضيلت زيارت حسين بن على (عليه السلام) فرمودند : جايگاه آن حضرت از آن زمان كه كشته شده ، از فرشته يا جن يا حيوان وحشى كه بر آن حضرت درود مى فرستد خالى نيست و هر چيزى غبطه زائر آن حضرت را مى خورد و خود را به او مى مالد و در نگاه كردن به زائر امام حسين (عليه السلام) اميد خير دارد زيرا او به قبر امام حسين (عليه السلام) نگاه كرده است .
رسول اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم):
يروى عن ربه تبارك وتعالى - حقت محبتى على المتزاورين فى وحقت محبتى على المتباذلين فى وهم على منابر من نور يغبطهم النبيون والصديقون بمكانهم ؛(398)
خداوند متعال مى فرمايد: برخود واجب كرده ام دوست داشتن كسانى كه به خاطر من به ديار يكديگر مى روند و كسانى كه در راه من به يكديگر بخشش مى نمايند، چنين كسانى (روز قيامت ) بر منابرى از نورند به گونه اى كه پيامبران و صديقين به جايگاه آنان غبطه مى خورند.
رسول اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم):
اءلا احدثكم عن اءقوام ليسوا باءنبياء و لا شهداء يغبطهم يوم القيامة الانبياء والشهداء بمنازلهم من الله على منابر من نور. قيل : من هم يا رسول الله ؟ قال : هم الذين يحببون عباد الله الى الله و يحببون الله الى عباد، قلنا: هذا حببوا الله الى عباده ، فكيف يحببون عباد الله الى الله ؟ قال : ياءمرونهم بما يحب الله وينهونهم عما يكره الله ، فاذا اءطاعوهم اءحبهم الله ؛(399)
آيا آگاه كنم شما را از گروهى كه نه از انبيا هستند و نه از شهدا، ولى انبيا و شهدا در روز قيامت به مقام و منزلت آنان غبطه مى خورند، و آنها بر منبرهايى از نور نشسته اند؟ سوال شد اى رسول خدا! آنان كيانند؟ فرمودند: آنان كسانى هستند كه بندگان خدا را نزد خدا و خدا را نزد بندگانش محبوب مى گرداند عرض كرديم : ايجاد محبت خدا در دلها معلوم است ، ولى چگونه بندگان را نزد خدا محبوب مى گردانند؟ فرمودند: آنان را فرمان مى دهند به آنچه خدا دوست مى دارد و باز مى دارند از آنچه خدا دوست نمى دارد، پس اگر آنان را اطاعت كنند، خداوند دوستشان مى دارد.
مام صادق (عليه السلام):
قال لقمان لابنه : وللحاسد ثلاث علامات : يغتاب اذا غاب و يتملق اذا شهد و يشمت بالمصيبة ؛(400)
لقمان به فرزندش گفت : حسود را سه نشانه است : پشت سر غيبت مى كند، رو به رو تملق مى گويد و از گرفتارى ديگران شاد مى شود.
امام على (عليه السلام):
الحسد عيب فاضح و شح فادح لايشفى صاحبه الا بلوغ آماله فيمن يحسده ؛(401)
حسادت عيبى رسوا و بخلى سهمگين است و حسود تا به آرزوى خود درباره محسودش نرسد آرام نمى گيرد.
امام على (عليه السلام):
الحسود سريع الوثبة ، بطى ء العطفة ؛(402)
حسود زود خشمگين مى شود و دير كينه از دلش مى رود.
امام على (عليه السلام):
الحسد لا يجلب الا مضرة وغيظا يوهن قلبك و يمررض جسمك ؛(403)
حسادت نتيجه اى جز زيان و ناراحتى كه دلت را سست و تنت را بيمار مى گرداند به بار نمى آورد.
از حضرت سلیما ن(ع)روایت شده که فرمود:در مورد اشخاص ،تا زمانی که دوستان آنان را نشناختید واز بینش وگرایش آنان آگاهی کسب نکردید داوری نکنید زیرا هویت هر فردی ،بادوستان وهم نشینان او شناخته می شود .
(امالی الطوسی/ص 518/ح 1135)
قال الصادق علیه السلام: ... ثَلَاثٌ يَحْجُزْنَ الْمَرْءَ عَنْ طَلَبِ الْمَعَالِي قَصْرُ الْهِمَّةِ وَ قِلَّةُ الْحِيلَةِ وَ ضَعْفُ الرَّأْي.
امام صادق علیه السلام فرمود: سه چیز آدمی را از رسیدن به کمال باز می دارد؛ کم همتی، ناپختگی و سُست رأیی.
تحف العقول عن آل الرسول (ص)، ص: 318.
[FONT=arial]fatemeجان :
دفترچه ای که من دارم فقط نوشته که از کدوم امام نقل شده...
سعی میکنم از منابع دیگه استفاده کنم:Gol:
امام سجاد علیه السّلام می فرماید: اگر همه ی مردم روی زمین از دنیا بروند، تا وقتی قرآن کریم با من است، از هیچ چیز وحشت ندارم.
«الْحَافِظُ لِلْقُرْآنِ الْعَامِلُ بِهِ مَعَ السَّفَرَةِ الْکِرَامِ الْبَرَرَة»؛ (کافی، ج 2، ص 603) کسی که حافظ قرآن باشد و به آن عمل کند، با سفیران هدایت، کریمان و نیکان خواهد بود.
برترین اعمال
رُوِيَ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنیِنَ عَلَیْهِ السَّلامُ : إنَّ النَّبِیَّ صَ لَّی الُله عَلَیْهِ وَآلِهِ سَألَ رَبَّهُ فِی لَیْلَۀِ الْمِعْراجِ فَقالَ : یا رَبِّ ! أيُّ الاْعْمالِ
أفْضَلُ ؟ فَقال الُله عَزَّ وَجَلَّ : لَیْسَ شَیْءٌ عِنْدِي أفْضَلَ مِنَ التَّوَکُّلِ عَلَیَّ وَالرِّضا بِما قَسَ مْتُ . از امیر مؤمنان(علیه السلام)
روایت شده است که : پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) در شب معراج از پروردگارش پرسید : پروردگارا ! برترین و
شریفترین کارها کدام است ؟ خداوندعزّوجلّ در پاسخ فرمود : هیچ عملی نزد من بالاتر از توکل بر من و راضی بودن به
آنچه که من قسمت کرده ام ، نیست .
یا أحْمَدُ ! إنْ أحْبَبْتَ أنْ تَکُونَ أوْرَعَ النّاسِ فَازْهَدْ فِی الدُّنْیا وَارْغَبْ فِی الاْخِرَةِ . فَقالَ : یا إلهی ! کَیْفَ أزْهَدُ فِی الدُّنْیا ؟ فقالَ : خُذْ
مِنَ الدُّنْیا حَفْناً مِنَ الطَّعامِ وَالشَّرابِ وَاللِّباسِ وَلا تَدَّخِر لِغَد وَدُمْ عَلی ذِکْرِي . فَقالَ : یا رَبِّ ! کَیْفَ أدُومُ عَلی ذِکْرِكَ ؟ فَقالَ : بِالْخَلْوَةِ
عَنِ النّاسِ وَبُغْضِکَ الْحُلْوَ وَالْحامِضَ وَفَراغِ بَطْنِکَ وَبَیْتِکَ مِنَ الدُّنْیا .
اي احمد ! اگر دوست داري که پارساترین مردمان باشی نسبت به دنیا زهد پیشه کن و نسبت به آخرت رغبت داشته باش . پیامبر(صلی الله علیه وآله
وسلم) گفت : خداوندا ! چگونه نسبت به دنیا زهد بورزم ؟ خداوند فرمود : از خوراك و آشامیدنی و پوشاك دنیا به اندازه خیلی کم (دو کف دست)
استفاده کن و براي فردا چیزي ذخیره مکن و همواره به یاد من باش . پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) پرسید : خداوندا ! چگونه همواره به یاد تو باشم ؟
خداوند فرمود : با دوري از مردم و کینه و خالی نگهداشتن شکم نسبت به ترش و شیرین و دوری از دنیا!
بخشی از حدیث معراج
الامام العسكری علیه السلام: .. فلا تعجل على ثمرة لم تدرك، و إنّما تنالها فی أوانها .. و لا تعجل بحوائجك قبل وقتها، فیضیق قلبك و صدرك، و یغشاك القنوط ...
امام عسكرى علیه السلام: در چیدن میوه اى كه نرسیده شتاب مكن، كه هنگام خود به آن خواهى رسید ... و براى رفع نیازمندیهاى خود پیش از وقت مشتاب كه مایه دل افكارى و بیتابى مىگردد، و گرفتار و نومیدیت مىسازد. . الحیاة با ترجمه احمد آرام، ج1، 563 و ص 564
الإمام العسكریّ علیه السلام: ادفع المسألة ما وجدت التّحمّل یمكنك، فإنّ لكلّ یوم رزقا جدیدا. و اعلم أنّ الإلحاح فی المطالب یسلب البهاء، و یورث التّعب و العناء ...
امام عسكرى علیه السلام: تا آنجا كه تحمّل دارى از خواستن از دیگران خوددارى كن، زیرا كه هر روز را روزى تازه اى است. و بدان كه اصرار ورزیدن در طلب و خواستن، از ارزش آدمى مى كاهد و مایه خستگى و رنج مى شو
یافَقالَ : یارَبِّ ! دُلَّنِی عَلی عَمَل أتَقَرَّبُ بِهِ إِلَیْکَ . قالَ : اجْعَلْ لَیْلَکَ نَهاراً
وَنَهارَكَ لَیْلًا . قالَ : یارَبِّ ! کَیْفَ ذلِکَ ؟ قَالَ : اجْعَلْ نَوْمَکَ صَلاةً وَطَعامَکَ الْجُوعَ . یا أحْمد ! وَعِزَّتی وَجَلالِی ما مِنْ عَبْد ضَمِنَ لِی بِأَرْبَعِ خِصال إِلاّ أدْخَلْتُهُ الْجَنّۀَ ، یَطْوِي لِساَنهُ فَلا یَفْتَحُهُ إِلاّ بِما یَعْنِیهِ وَیَحْفَظُ قَلْبَهُ مِنَ الْوَسْواسِ وَیَحْفَظُ عِلْمی وَنَظَري إِلَیْهِ وَتَکُونُ قُرَّةُ عَیْنَیْهِ الْجُوعُ .
پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) عرض کرد : خداوندا ! مرا راهنمایی کن که با چه کاري به تو تقرّب جویم ؟ خداوند فرمود : شب خود را روز و روز خود را شب قرار بده . عرض کرد : چگونه چنین کنم ؟ فرمود : خوابت را نماز و غذایت را
گرسنگی قرار بده . اي احمد ! به عزّت و جلالم سوگند که هر بندهاي که چهار صفت را براي من ضمانت کند ، من نیز او را به بهشت وارد میکنم : زبانش را در کام بپیچد و حرف نزند مگر آنکه آن سخن براي او مفید و ثمر بخش باشد . قلب خود را از وسوسه هاي اهریمنی حفظ کند . همواره بیاندیشد که من به او آگاه و بر کارهایش ناظر هستم . و گرسنگی ، نور چشمانش باشد
(گرسنگی را دوست بدارد) .
وَ عَنْهُ عليه السلام :
وَ أنـَا أعُـوذُ بِاللّه ِ مِنَ الْعـَمى بَعْدَ الْجَـلاء، وَمِنَ الضَّلالَةِ بَعْدَ الهُدى وَ مِنْ مُوبِقاتِ الْأعْمالِ، وَ مُرْديـاتِ الْفِـتَنِ فَإنـَّهُ عَـزَّ وَ جَـلَّ يَقُـولُ: الم أحَسِبَ النّاسُ أنْ يُتْرَكُوا أنْ يَقُولُوا آمَنـّا وَهُــمْ لا يُفْتـَنُون.
بحارالانوار 53: 190.
حضرت مهدى عليه السلام فرمود:
به خدا پناه مى برم از كورى بعد از روشنايى و روشن بينى و از گمراهى بعد از هدايت، و از چيزهايى كه موجب نابودى اعمال مى شود و به او پناه مى برم از آزمايشهاى هلاك كننده. زيرا خداوند متعال فرمايد: آيا مردم تصور مى كنند همين كه گفتند ايمان آورديم رها مى شوند و مورد آزمايش قرار نمى گيرند؟
امام حسن عسکری (ع)
كسي كه پارسايي خوي او ، بخشندگي طبيعت او و بردباري خصلت او باشد ، دوستانش زياد شوند
-بحار الانوار-
" ...گفت با خود :چه شبی !
با همه خنده ی مهتابش بر من تاریک.
چشم این ازرق .
چه گشاده است به من وحشت بار !
وای من بر من زار !
در دل این شب تاریک نگهبانم کیست ؟
انچه درمان مرا دارد در کارم چیست ؟
با کفم خالی از رزق خدایا چه مرا
سوی این سر کش دریا اورد؟
روشنای چه امیدیم در اینجا ره داد !
بر سر ساحل وامانده نمی سوزد .
دل مرده چراغی هم اکنون از دور . نیما یوشیج .
پيامبر صلى لله عليه و آله :
ألا أخبركم بشيء إن أنتم فعلتموه تباعد الشيطان منكم كما تباعد المشرق من المغرب؟ قالوا: بلى يا رسول اللّه، قال: الصوم يسوّد وجهه، و الصّدقة تكسر ظهره، و الحبّ في اللّه و الموازرة على العمل الصّالح يقطع دابره، و الاستغفار يقطع و تينه
آيا شما را از چيزى خبر ندهم كه اگر به آن عمل كنيد، شيطان از شما دور شود، چندان كه مشرق از مغرب دور است؟ عرض كردند: چرا. فرمودند: روزه روى شيطان را سياه مى كند، صدقه پشت او را مى شكند، دوست داشتن براى خدا و هميارى در كار نيك، ريشه او را مى كند و استغفار شاهرگش را مى زند.
منهاج البراعه (خویی) ج 7 ، ص 426
امام علی علیه السلام :
اَلبَرَكَةُ فى مالِ مَن آتَى الزَّكاةَ وَ واسَى المُؤمِنينَ وَ وَصَلَ القرَبينَ؛
بركت در مال كسى است كه زكات بپردازد، به مؤمنان مدد و يارى رساند و به خويشاوندان كمك نمايد.
تحف العقول ص 172
امام رضا علیه السلام فرمودند :
كَمَالُ الدِّینِ وَلَایَتُنَا وَ الْبَرَاءَةُ مِنْ عَدُوِّنَا: (بحارالأنوار ج : 27 ص : 58)
دین كامل به دو چیز بستگی داره . ولایت ما اهل بیت و برائت و دوری جستن از دشمنان ما.
[FONT=arial black]هرکه از تکبر پاک شود به بزرگواری دست یابد. امام صادق(ع)