قیافه نکیر و منکر در شب اول قبر!!!

تب‌های اولیه

20 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
قیافه نکیر و منکر در شب اول قبر!!!

سلام

داشتم به این فکر میکردم که تو همه ی کتاب ها و داستان ها و روایات شنیدیم که نکیر و منکر با چهره و هیبتی ترسناک و اتش گونه :Moteajeb!:از زیر قبر میان بیرون و روح بیچاره ما اماده جواب دادن میشه.
حالا یه سوال پیش میاد؟؟؟
خداوند عزیز با این که میدونه یه انسان با دیدن چنین چهره ترسناک و وحشتناک در حالت عادی زبونش بند میاد چرا نکیر و منکر با اون قیافه میان و سوال میپرسن .؟ خب اگه یکی زبونش بگیره که یه دفه با گرز میزنن تو سرش و.....( یا اباالفضل.خدا کمک کنه)

خوشحال میشم نظرتونو بشنوم و بگین تا حالا به این موضوع فکر کردین؟

[="Navy"]آدم توی اون دنیا که مثله این دنیا نیست که زبونش بگیره!!!:khaneh:اگه چیزی واسه گفتن داشته باشیم خود به خود به زبون میایم.
در ضمن نکیر و منکر فقط برای افرادی که گناه کارند با چهره ی وحشتناک ظاهر می شن. انشا الله که ما از اون دسته آدمها نباشیم:Doaa:[/]

هو الحميد
دوست گرامي عذاب قبر و چهره نكير و منكر در تمام آدما متفاوته مثلا عذاب قبر هر شخص بسته به گناه ها و كارهاي اون توي اين دنيا داره تازه خيلي از ادما كه جزي از صالحين هستند عذاب قبر ندارن يا اگر دارن به شدت افراد گناه كار نيست
هيبت نكير و منكر هم بستگي به اعمالمون داره همون جور كه هيبت عزراييل بسته به اعمال ما داره
عذاب قبر جسمى و روحى است، ولى نه بدن و جسم مادى و دنیایى، بلكه جسم و بدن برزخى عذاب مى بینه!!!

دوست عزيز روح با تاريكي و تنگي و هراس قبر اوخت پيدا ميكنه و كنار مياد پس لكنت زبان و اينجور مسايل ديگه بعد زماني نداره البته سوال و جواب قبر مثل امتحانه مثل كاشتن و برداشتن
ببخشيد سرتون رو درد اوردم:Gol:

حرف دوستان رو تایید و تکمیل می کنم:
اگه کسی در این دنیا به خدا اعتقاد نداره تو اون دنیا وقتی می پرسن من ربک می گه پول، زن، یا دنیا. بدون اینکه بخواد اینو بگه.

hossein_y_71;85127 نوشت:
داشتم به این فکر میکردم که تو همه ی کتاب ها و داستان ها و روایات شنیدیم که نکیر و منکر با چهره و هیبتی ترسناک و اتش گونه از زیر قبر میان بیرون و روح بیچاره ما اماده جواب دادن میشه. حالا یه سوال پیش میاد؟؟؟ خداوند عزیز با این که میدونه یه انسان با دیدن چنین چهره ترسناک و وحشتناک در حالت عادی زبونش بند میاد چرا نکیر و منکر با اون قیافه میان و سوال میپرسن .؟ خب اگه یکی زبونش بگیره که یه دفه با گرز میزنن تو سرش و.....( یا اباالفضل.خدا کمک کنه) خوشحال میشم نظرتونو بشنوم و بگین تا حالا به این موضوع فکر کردین؟

سلام :hamdel:
نکیر و منکر برای کافران و منافقان و تبهکاران می آید اما برای مومن صالح بشیر و مبشر می آید . نوعش را خود ما با عقیده و عملمون تعیین می کنیم .
اللهم اجعل عاقبه امرنا خیرا بمحمد و آله
موفق در پناه حق

باسلام به دوستان
هانطور که دیگر دوستان هم اشاره کردند سیمای فرشتگان الهی که برای نخستین بار در لحظه مرگ‌، و سپس هنگام پرسش قبر و مراحل پس از آن‌، با انسان روبه‌رو می‌شوند، به عمل فرد بستگی دارد. اگر متوفّا فردی مؤمن و با تقوا باشد، نکیر و منکر با چهره‌ای خندان و بشّاش با او ملاقات می‌کنند، و اگر فردی فاسق و گناه‌کار باشد، با چهره‌ای عبوس و غضبناک با او برخورد می‌نمایند.

قرآن مجید، فرشتگانی را که مأمور جهنّم می‌باشند، چنین توصیف می‌فرماید:"عَلَیْهَا مَلَغ‌کَة‌ٌ غِلاَ ظٌ شِدَادٌ لآ یَعْصُون‌َ اللَّه‌َ مَآ أَمَرَهُم‌؛(تحریم‌،6) بر جهنّم فرشتگانی گمارده شده که خشن و سخت‌گیرند و هرگز مخالفت فرمان خدا نمی‌کنند." از آن جا که جهنّم‌، کانون خشم و غضب است‌، مأموران او نیز قیافه‌ای خشن و غضبناک دارند.

موسی بن جعفر(ع) از پدر خود امام صادق‌نقل می‌کند:هنگامی که فردی از دنیا برود، اگر مؤمن باشد هفتاد هزار ملک تا نزدیک قبر او را تشییع می‌کنند، وقتی او را دفن کردند، نکیر و منکر به نزد او می‌آیند، از او می‌پرسند خدای تو کیست‌، پیغمبر تو کیست‌؟تا آخر... او همه را به خوبی پاسخ می‌دهد، سپس تا چشم کار می‌کند، قبر وی توسعه پیدا می‌یابد و از طعام بهشتی برای او می‌آورند و روح و ریحان بر او وارد می‌شوند؛ همان گونه که در قرآن آمده است‌:"فَأَمَّآ إِن کَان‌َ مِن‌َ الْمُقَرَّبِین # فَرَوْح‌ٌ وَ رَیْحَان‌ٌ وَ جَنَّت‌ُ نَعِیم‌ٍ ؛(واقعه‌،88ـ89)

ولی اگر کافر یا منافق باشد، هفتاد فرشته عذاب که نامشان زبانیه است‌، او را تشییع می‌کنند؛... هنگامی که او را وارد قبر کردند و مردم پراکنده شدند، نکیر و منکر در هولناک‌ترین قیافه و بدترین صورت می‌آیند و از اعتقادات وی می‌پرسند، در جواب عاجز می‌ماند، یک ضربه‌ای به او می‌زنند که ناله او بلند می‌شود...سپس دری از آتش به روی او باز و از هم حمیم و آب جوشان جهنّم به او می‌خورانند و این است معنای قول خداوند تعالی‌:"وَ أَمَّآ إِن کَان‌َ مِن‌َ الْمُکَذِّبِین‌َ الضَّآلِّین # فَنُزُل‌ٌ مِّن‌ْ حَمِیم‌ٍ ؛(واقعه‌،92ـ93)

از آیات و روایات استفاده می‌شود که عمل فرد در این جهان‌، زمینه‌ساز صورت‌ها و سیرت‌ها است‌، و تجسّم عمل‌، موضوعی است که به خوبی از قرآن استفاده می‌شود و دانش امروز نیز آن را امری ممکن می‌داند. تمثل نکیر و منکر برای منافق در قیافه‌ای هول‌ناک‌، در واقع بخشی از تجسّم عمل او است‌.(بحارالانوار، مجلسی‌؛، ج 6، ص 222، نشر:مؤسسة الوفأ، بیروت‌.)

ابا بصیر به حضرت صادق(ع) عرض کرد:فدایت شوم!نکیر و منکر بر مؤمن و کافر با یک چهره وارد می شوند؟فرمود:نه.
(بحارالانوار، ج 6، ص 264.)

در روایت آمده که شب اوّل قبر، برای مؤمنان و نیکوکاران دو فرشته با نام های بشیر و مبشر (که گویای چهرة زیبای آن دو است، می آید و بشارت روح و ایمان می دهد، امّا برای کافران و بدکاران،‌ دو فرشتة به نام های نکیر و منکر می آید (که گویای چهرة نازیبای آن دو است) و حامل عذاب الهی هستند.

از همه دوستای خوبم ممنون که شرکت کردین . نظرات قانع کننده ای بود

کسی عکسی دارد ؟


با سلام


نکیر ومنکر کیست اند ؟؟ و آیا نکیرومنکر همیشه با چهره ترسناک ظاهر می شوند؟

پاسخ این سؤال مبتنی بر شناخت عالم آخرت و قوانین حاکم بر آن است. نظام حاکم بر جهان واپسین، نظامی تکوینی و عام است که گستره آن شامل همه انسان ها، با هر دین و عقیده ای می شود.

مسأله معاد از مسائل عقلی به شمار می رود و مسائل عقلی کلی و ضروری و عام است و عقیده مند بودن یا نبودن افراد در مورد آن، تأثیری ندارد.

سؤال نکیر و منکر از روح گذر از پل صراط و فشار قبر برای روح، تجسم روح به صورت جسم دنیوی، وحشت اولیه روح هنگام ورود در عالم جدید، توجه خاص روح به بدن مادی و قبر و بسیاری از مسائل دیگر که در دین اسلام به آن اشاره شده است حکایت از آن دارد روح در عالمی جدید با قوانینی جدید و عام روبرو شده است.

سوال نکیر و منکر

سؤال نکیر و منکر از عقاید کل روح است. یعنی اصول فکری و عقیدتی که روح در عالم ماده داشته است و با همین افکار و عقاید اصولی، ارواح ساکن عالم آخرت از هم متمایز می شوند.

سؤال نکیر و منکر در واقع بیرون کشیدن نهان روح است و جواب روح همان باطن اوست. یعنی این سؤال و جواب مثل سؤال و جواب های دنیوی و متعارف ذهن ما نیست.

در واقع این دو ملک باطن پنهان ارواح را آشکار می سازند و حقایق وجود آنها را پدیدار می سازند.

ادامه دارد......



دو فرشته

«نکیر» و «منکر» نام دو فرشته است. (نام دیگر منکر، ناکر است.) این دو فرشته ماموران خداوند برای بررسی اعتقادات شخص تازه درگذشته (مرده) هستند.
در برخی روایات از این دو فرشته به «دو نگهبان قبر» تعبیر شده است.

مطابق روایات اسلامی، هنگامی که مرده را در قبر می گذراند، نخستین کسانی که برای حسابرسی او حاضر می شوند، نکیر و منکر هستند.
این دو فرشته چهره هایی هول انگیز دارند و حضورشان باعث احساس غربت و وحشت مرده می شود. صدایشان چون رعد و برق و نگاه شان همچون تندر آسمان است.

نخستین سئوالی که از مرده می پرسند این است که «خدای تو کیست؟» و سپس درباره دیگر مسائل اعتقادی از او می پرسند: پیامبرت کیست؟ دینت چیست؟ امامت کیست؟
اگر شخص مرده، انسانی مؤمن باشد و عقایدی صحیح داشته باشد، نکیر و منکر قبر او را گسترده می کنند و روزنه ای در قبرش می گشایند که بتواند جای خود را در بهشت ببیند، ولی اگر مؤمن نباشد، بر او سخت خواهند گرفت و عذاب او را آغاز خواهند کرد.

تعابیری همچون « شرّ نکیر و منکر » یا « هول نکیر و منکر » که در روایات آمده است، به دلیل ترس و اضطرابی است که با دیدن این دو فرشته، به سراغ میت می آید

از این رو خواندن سوره مُلک، برای خلاصی از ترس و وحشت پس از مرگ سفارش شده است؛ در برخی دعاها نیز خلاصی از این مرحله دشوار طلب شده است.

همچنین به نزدیکان میت سفارش شده است که پس از خاکسپاری، میت را تنها نگذارند و با تلقین به او، در پاسخ دادن به سئوالات نکیر و منکر یاری اش کنند.(1)

پی نوشت:
1- اصول کافی، باب المسأله فی القبر ( 2/ 634 و 3/201 و 236 )

سوال فرشتگان

روایات به صورت مشروح و کافی از این پرسش ها پاسخ گفته اند، که چند مورد به عنوان نمونه بیان می شود.
پیامبر(ص) به برخی از اصحاب فرمود: وقتی دو آزمایش کننده ی قبر بر تو وارد شدند، چگونه خواهی بود؟
صحابی گفت:
آن دو آزمایش کننده چه کسی اند؟ فرمود: دو ملکی اند، سختگیر و خشن، آوازشان مانند رعد غرنده، چشمانشان چو برق خیره کننده، با موهای بلند که زیر پای آنها می شود وروی آن راه می روند، دارای دندان های که با آن زمین را می شکافند و از تو می پرسند.(1)

امام صادق(ع) فرمود: همین که میت دفن شد، دو ملکی به نام های منکر و نکیر سراغ او می آیند که آوازشان مانند... از میت می پرسند: پروردگارت کیست؟ دینت چیست؟

پس میت اگر مؤمن باشد می گوید الله پروردگارم، اسلام دین من است، سپس می پرسند، راجع به مردی که از میان شما بیرون آمد چه می گویی؟ میت می گوید: پیامبر را از من می پرسی؟ شهادت می دهم که او رسول خداست...(2)

و از امام او می پرسند، میت امام خود را معرفی می کند، دو ملک می پرسند، چگونه امامت را شناختی؟ میت می گوید: این امری است که خدا مرا بر آن هدایت کرده است.(3)

در روایتی از امیر المؤمنین(ع) مانند آن چه از رسول خدا (ص) نقل شد آمده است:... و سوال می کنند امام تو کیست؟ پاسخ می گوید: امام من علی بن ابیطالب(ع) است. سپس دیگر ائمه(علیهم السلام) را یکی پس از دیگری می شمرد تا به امام زمان خویش می رسد.(4)

امام سجاد(ع) جمعه ها در مسجد النبی به موعظه ی مردم می پرداخت، و از پایان عمر و سوال و نکیر و منکر می گفت:
از خدایی که می پرستی، از پیامبری که برای تو مبعوث شد، از دینی که بر آن هستی، از کتابی که می خوانی، از امامی که پیروی می کنی، از عمری که سپری کردی و از مالی که به دست آوردی و خرج کرده ای سوال می کنند.(5)

پی نوشت:

1- بحار الانوار، 6 / 215، حدیث 5.

2- الفر
وع من الکافی، 3 / 236، حدیث 7.

3- همان 3 / 238، حدیث 11.


4- الانوار النعمانیه، 4 / 222.

5- بحار الان
وار، 6 / 223، حدیث 24.

طاها;85518 نوشت:
سوال فرشتگان

روایات به صورت مشروح و کافی از این پرسش ها پاسخ گفته اند، که چند مورد به عنوان نمونه بیان می شود.
پیامبر(ص) به برخی از اصحاب فرمود: وقتی دو آزمایش کننده ی قبر بر تو وارد شدند، چگونه خواهی بود؟
صحابی گفت:
آن دو آزمایش کننده چه کسی اند؟ فرمود: دو ملکی اند، سختگیر و خشن، آوازشان مانند رعد غرنده، چشمانشان چو برق خیره کننده، با موهای بلند که زیر پای آنها می شود وروی آن راه می روند، دارای دندان های که با آن زمین را می شکافند و از تو می پرسند.(1)

امام صادق(ع) فرمود: همین که میت دفن شد، دو ملکی به نام های منکر و نکیر سراغ او می آیند که آوازشان مانند... از میت می پرسند: پروردگارت کیست؟ دینت چیست؟

پس میت اگر مؤمن باشد می گوید الله پروردگارم، اسلام دین من است، سپس می پرسند، راجع به مردی که از میان شما بیرون آمد چه می گویی؟ میت می گوید: پیامبر را از من می پرسی؟ شهادت می دهم که او رسول خداست...(2)

و از امام او می پرسند، میت امام خود را معرفی می کند، دو ملک می پرسند، چگونه امامت را شناختی؟ میت می گوید: این امری است که خدا مرا بر آن هدایت کرده است.(3)

در روایتی از امیر المؤمنین(ع) مانند آن چه از رسول خدا (ص) نقل شد آمده است:... و سوال می کنند امام تو کیست؟ پاسخ می گوید: امام من علی بن ابیطالب(ع) است. سپس دیگر ائمه(علیهم السلام) را یکی پس از دیگری می شمرد تا به امام زمان خویش می رسد.(4)

امام سجاد(ع) جمعه ها در مسجد النبی به موعظه ی مردم می پرداخت، و از پایان عمر و سوال و نکیر و منکر می گفت:
از خدایی که می پرستی، از پیامبری که برای تو مبعوث شد، از دینی که بر آن هستی، از کتابی که می خوانی، از امامی که پیروی می کنی، از عمری که سپری کردی و از مالی که به دست آوردی و خرج کرده ای سوال می کنند.(5)

پی نوشت:

1- بحار الانوار، 6 / 215، حدیث 5.

2- الفر
وع من الکافی، 3 / 236، حدیث 7.

3- همان 3 / 238، حدیث 11.


4- الانوار النعمانیه، 4 / 222.

5- بحار الان
وار، 6 / 223، حدیث 24.

طاها;85518 نوشت:

ممنون از توضیحات جامع و کامل کارشناس محترم

hossein_y_71;85531 نوشت:
ممنون از توضیحات جامع و کامل کارشناس محترم


با سلام


انجام وظيفه بود

توضيحات تكميلي در مورد سوال مربوطه

مبشر و بشیر

در برخی روایات آمده است که نکیر و منکر با آن قیافه ی وحشتناک و... مربوط به میت کافر است، اما ملایکه ی مسؤل پرسش از میت مؤمن به نام مبشر و بشیر است، ابوبصیر از امام صادق(ع) پرسید آیا آن دو ملک بر مؤمن و کافر با یک صورت وارد می شوند؟ فرمود: خیر.(1)

شیخ مفید می فرماید: در برخی از روایات نام دو ملکی که بر کافر نازل می شوند ناکر و نکیر و نام دو ملکی که بر مؤمن نازل می شوند مبشر و بشیر ذکر شده است،

گفته شده اگر نام دو ملک کافر نکیر و ناکر است به خاطر این است که کافر منکر حق است و منکر آن ملایکه و از آمدن آنها ناخشنود است و دو ملک مؤمن مبشر و بشیر است چون آن دو رضایت و ثواب خدا را بر او بشارت می دهند.(2)

نامیده شدن ملایکه ی الهی به نکیر و منکر که در ظاهر اسم زشتی است، به خاطر این نیست که زشتی در ذات آنها باشد، چون ملایکه ی الهی از هر پلیدی به دوراند، بلکه به خاطر این است که کافر و فاسق از دیدن آنها منقلب و گرفته و ناخشنود می شوند مانند نامیدن شدن به خزنة الجهنم و زبانیة که برخی از ملایک اند.(3)

پرسش در قبر برای کافران و فاسقان توسط نکیر و منکر با حالت ترسناک و برای مؤمن توسط مبشّر و بشیر با حالت فرحناک انجام می شود، محور پرسش ها، عقاید و اصول دین است به ویژه مسأله ی امامت(4)

پی نوشت:

1- الفروع من الکافی، 3 / 239، حدیث 12.
2- شرح عقاید صد
وق یا تصحیح الاعتقاد، شیخ مفید، ص 220; علم الیقین، فیض کاشانی، 2 / 1073.
3-المنقذ من التقلید، حمصی رازی، 2 / 197.
4-در ر
وایت تدفین فاطمه مادر حضرت امیر(ع) گذشت که پیامبراکرم نام علی(ع) را به او تلقین کرد تا در پاسخ ملایکه بیان کند; حق الیقین، عبدالله شبر، 2 / 384.

سلام خدمت دوستان گرامی

من به نقل از برادر شهید تهرانی مقدم شنیده بودم که:
شب بعد از دفنش اون و به خواب می بینه و بلافاصله از سوال شب اول قبر و این دو ملک می پرسه:
برادر شهیدش گفت :وقتی روحم جدا شد و دفنم کردن اون شب مدتی منتظر موندم (در یک اتاقی که متناطر با قبرش بود ) بعد ناگهان دیدم یکی سقف این اتاقی که توش بودم قشنگ از جا کند و گفت :بیا بیرون!

منم توکل به خدا کردم و از قبرم اومدم بیرون...اما همینکه عظمت جثه این دوتا ملک و دیدم زبونم بند اومد... فوق العاده تنومند خشک و جدی بودن!

ازم چند تا سوال کردن... جواب دادم...بعدش دیدم یک دفتر ثبتی آوردن (متوجه شدم دفتر اعمالم هست)... اون یکی که خیلی خشک بود یک نگاهی به صفحاتش انداخت.
با حالتی که در چهرش معلوم بود متوجه شدم انگار عباداتم بدرد شب اول قبرم نخورد!

دفتر و بست و به من نگاه کرد و گفت :اینا که هیچی!...فقط بگو با خودت چی داری ؟

شهید تهرانی گفت:یکم فکر کردم گفتم:
یادم میاد که یه بار برای امام حسین ع مراسم گرفتم و عزاداری خوبی اون شب داشتیم و برای امام حسین خیلی گریه کردیم!!
همین که این و گفتم دیدم هر دوتا ملک چهرشون برگشت و خندان شدند و غضبشون ازم برگشت!
همین موقع به من دری را نشان دادن که به محض دیدن فورا متوجه شدم در یکی از باغهای بهشتی است....همون لحظه متوجه شدم از نجات یافته گان شدم!

عجیب بود نه... خدا به ما رحم کنه

الان چند تا سوال دارم:

1-چند ساعت بعد از دفن میت این دو ملک می آیند؟(من خیلی استرس دارم)

2-راهی هست که از دستشون در بریم؟ یا اینکه نه ما داخل یک اتاقی متناظر با همون قبرمون در برزخ اسیریم و نمی تونیم فرار کنیم !!؟(نمی تونیم قایم بشیم نه؟)

3-من شنیدم اگه زیاد گناه کار باشیم لال میشیم...آره؟
و هرچی فکرم می کنیم و هرچی اون دو مَلک پشت سر هم سوال می کنند و کتک میزنن، میت چیزی به خاطر نمیاره!

حالا خواستم بدونم این تا کی هست؟ مثلا تا صبح هی کتکش میزنن تا جواب بده!!!!!!!!(مثل اون موقع ها که ناظما بچه های تنبل و می بردن توی انباری و هی فلکشون میکردن!!!)

4- یک دعایی چیزی نیست فقط مخصوص این زمان خاص باشه که ذهن ما یاری کنه!؟(برای سوال و جواب میگم)

5- و سوال آخرم:
شب اول قبر( نکیر و منکر) لحظه سختری هست یا لحظات سکرات موت و انتظار برای اومدن عزراییل!

من یادمه پدر بزرگم حین سکرات موت روی تختش خیلی معمولی دراز کسیده بود و به در نگاه میکرد .
اما در یک آن بلند شد و در حالی که چشمش از حدقه بیرون زده بود، سه بار بلند فریاد زد :«یا علی...یــــــا علـــی ...یـــــــــــا علــــــــی...» و بعدم
قبض روح شد!

تشکر

سلام. من فقط از همينه مرگ مي ترسم.چرا بايد اين قدر مرگ ترسناك باشه؟واقعا فلسفه حضور نكير و منكر توي قبر چيست؟چرا بايد تنها باشيم. پس ائمه كجا هستند؟ چه كسي به فريادمون مي رسه؟ يعني هيچ كدام از عبادت ها يا كارهاي خيرمون در اون لحظه كارساز نيست كه صدامون در نمياد؟

شايد يك دادگاه الهي هست براي صدور حكم بهشت و جهنم در برزخ تا مشخص شدن تكليف در قيامت.

نص: قال: .... اميرالمومنين - عليه السلام - فَإِذَا أُدْخِلَ قَبْرَهُ أَتَاه‏مَلَكَا الْقَبْرِ يَجُرَّانِ أَشْعَارَهُمَا وَ يَخُدَّانِ الْأَرْضَ بِأَقْدَامِهِمَا أَصْوَاتُهُمَا كَالرَّعْدِ الْقَاصِفِ وَ أَبْصَارُهُمَا كَالْبَرْقِ الْخَاطِفِ....

ترجمه: اميرالمومنين - روحي فداه - فرمودند : ..... و چون مرده داخل قبر گردد دو ملک موکل قبر نزدش می ایند در حالی که موهای آن ها بر زمین کشیده می شود و پاهایشان و قدم برداشتن آن ها بر زمین شکاف می اندازد صدای آنها مثل صدای بلند رعد و چشم های آنان مثل برق رباینده است ....

سند: الكافي (ط - الإسلامية) ج‏3 ص 232 باب أن الميت يمثل له ماله و ولده و عمله قبل موته ...

روایت دوم

نص: مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ غَالِبِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ بَشِيرٍ الدَّهَّانِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(امام صادق) ع قَالَ: يَجِي‏ءُ الْمَلَكَانِ- مُنْكَرٌ وَ نَكِيرٌ إِلَى الْمَيِّتِ حِينَ يُدْفَنُ أَصْوَاتُهُمَا كَالرَّعْدِ الْقَاصِفِ وَ أَبْصَارُهُمَا كَالْبَرْقِ الْخَاطِفِ يَخُطَّانِ الْأَرْضَ بِأَنْيَابِهِمَا وَ يَطَئَانِ فِي شُعُورِهِمَا ...

ترجمه : امام صادق - روحی فداه - فرمودند : نکیر و منکر نزد میت می ایند هنگامی که دفن می شود صدای آنها چون رعد بلند آواز است و چشم هایشان مانند برق رباینده دنداند هایشان (از بلندی و تیزی) زمین را شکاف می دهد و (موهایشان انقدر بلند است ) که در موهای خود قدم می گذارند....

سند : همان ص 236

نقل قول:
سلام. من فقط از همينه مرگ مي ترسم.چرا بايد اين قدر مرگ ترسناك باشه؟واقعا فلسفه حضور نكير و منكر توي قبر چيست؟چرا بايد تنها باشيم. پس ائمه كجا هستند؟ چه كسي به فريادمون مي رسه؟ يعني هيچ كدام از عبادت ها يا كارهاي خيرمون در اون لحظه كارساز نيست كه صدامون در نمياد؟

شايد يك دادگاه الهي هست براي صدور حكم بهشت و جهنم در برزخ تا مشخص شدن تكليف در قيامت.

سلام

از بزرگان (فک کنم از امام صادق ع بود) هست که گفتن:
ما همه شما شیعیان را شفاعت می کنیم امـــــــــا...قبر به عهده خودتون!!!
(یعنی فرض کنین خدا پیغمبری دیگه وجود نداره!..باید پاک بشین)

izraeel;243495 نوشت:
الان چند تا سوال دارم: 1-چند ساعت بعد از دفن میت این دو ملک می آیند؟(من خیلی استرس دارم) 2-راهی هست که از دستشون در بریم؟ یا اینکه نه ما داخل یک اتاقی متناظر با همون قبرمون در برزخ اسیریم و نمی تونیم فرار کنیم !!؟(نمی تونیم قایم بشیم نه؟) 3-من شنیدم اگه زیاد گناه کار باشیم لال میشیم...آره؟ و هرچی فکرم می کنیم و هرچی اون دو مَلک پشت سر هم سوال می کنند و کتک میزنن، میت چیزی به خاطر نمیاره! حالا خواستم بدونم این تا کی هست؟ مثلا تا صبح هی کتکش میزنن تا جواب بده!!!!!!!!(مثل اون موقع ها که ناظما بچه های تنبل و می بردن توی انباری و هی فلکشون میکردن!!!) 4- یک دعایی چیزی نیست فقط مخصوص این زمان خاص باشه که ذهن ما یاری کنه!؟(برای سوال و جواب میگم) 5-من یادمه پدر بزرگم حین سکرات موت روی تختش خیلی معمولی دراز کسیده بود و به در نگاه میکرد . اما در یک آن بلند شد و در حالی که چشمش از حدقه بیرون زده بود، سه بار بلند فریاد زد :«یا علی...یــــــا علـــی ...یـــــــــــا علــــــــی...» و بعدم قبض روح شد! حالا شب اول قبر( نکیر و منکر) لحظه سختری هست یا لحظات سکرات موت و منتظر عزراییل بودن !!!

سلام
از يكي از كارشناسان محترم تقاضا دارم كه به سوالات اين دوست محترم پاسخ دهند لطفا.
منم استرس گرفتم!! :(

سلام عليكم

قبض روح براي همه يكسان نيست. دو فرشته ي نكير و منكر هم براي همه يكي نيست. خداوند عذاب كردن بندگانش رو نمي خواهد. خداوند راه بندگي بندگانش رو نشون داد و هر كس اين راه رو به درستي طي كنه هم جان دادن راحتي داره و هم از پس جواب هاي نكير و منكر بر مياد.

حالا به اين فايل صوتي گوش بديد كلي تكون ميخوريد:

http://uplod.ir/kwmalyxsf0nn/7ae65d0e3fe9cc4b0dc89a6c606ea925347013.mp4.htm

البته مواظب باشيد و از رحمت خدا نا اميد نشيد. ممكنه بعضي ها بعد از گوش دادن اين روايت به اين فكر بي افتند كه ما كه هر كاري ميكنيم باز عذابه آخرش. نه اصلا اينطور نيست. امام صادق عليه سلام فرمودن مومن واقعي در هنگام مرگ 70 هزار فرشته براي تشعيع جنازش نازل ميشوند.
بدانيد كه كمالات سقفي ندارد و قطعا اين شخص كه در روايت هست به كمالات بالا نرسيده بود.

ازهنگامه مرگ که عزرائیل میان وازهنگامه قبرکه نکیرومنکرمیان وازعالم برزخ وقیامت به خداپناه میبریم خدایاتورابه خاطراشک هایی که برای مولایمان ریخته ایم بخاطرعمه سادات ازهمه مابگذر ان شاءالله اللهم صل علی محمدوال محمد
فقط میدونم اگه تواین دنیااهل عمل باشی اون دنیازبونت بندنمیاد:Ghamgin:

موضوع قفل شده است