چرا در روایت، غیرت زن کفر وی به حساب آمده است؟
تبهای اولیه
پرسش: چرا در روایت، غیرت زن کفر وی به حساب آمده است؟
پاسخ: زنان بايد انديشه هاى ناسالم را به قدر توان از خود دور نموده، به واقعيّتهاى اجتماعى اهمّيت دهند و خود را با خيالات شوم درگير نسازند؛ زيرا چنين خيالاتى همان غيرتى است كه امير مؤمنان «عليه السلام» آن را براى زن كفر مىشمارد: «غيرة المرئة كفرٌ؛ چنين خيالى از طرف زن- كه مرد نبايد زن ديگرى داشته باشد- كفر و كفران او نسبت به مواهب معنوى اين حكم براى هر دو است؛ چرا كه با تحمّل اين حكم از سوى زن، همسر وى به اقتدار و آرامش معنوى خواهد رسيد و زن خود نيز از فرسودگى و بهرهدهى بىمورد يا بيش از اندازه مصون مىماند. به عبارت ديگر، غيرتورزى زنان در اين مورد، كفران آنان نسبت به مواهب اين حكم شمرده مىشود. اين غيرت در زن سبب انكار واقعيّتها و پنهان سازى درستىها و سجاياى معنوى مىشود. زمانى كه حضرات معصومين «عليهم السلام» مىفرمايند: غيرت در زن مذموم است، مراد از غيرت زن، سلحشورى و توانمندى و استوارى زنان نيست، بلكه مقصود، امر نفسانى آنان است كه حسد مى باشد و در مقابل مطلوب دوم شوىِ خود نمود پيدا مىكند؛ از اين رو حضرات معصومين «عليهم السلام» مىفرمايند: غيرت براى مردان است و غيرت زنان به حسد بر مىگردد و خداوند ايمان زن را بهواسطهى اين امر آزمايش مىكند. آفرينش زن، طبيعت مرد و سلامت و سعادت جامعه و افراد ايجاب مىكند كه زن، خود را در كنار شوهر واحدى ببيند و از حسد و غيرتورزى بىمورد در اين زمينه دورى كرده، شوهر را درگير اين خصوصيّت كفرآميز خود نسازد و محدوديّتهاى بىمورد را بر او تحميل ننمايد.
آیت الله العظمی محمد رضا نکونام (مدظله العالی)
[QUOTE=farnazz;371099]پرسش: چرا در روایت، غیرت زن کفر وی به حساب آمده است؟
پاسخ: باسلام وآرزوی توفیق برای شما در این باره باید توجه داشت که
در فرهنگ اسلامی «کفر» دوگونه می باشد: 1- «کفر اعتقادی»، 2- «کفر عملی».
منظور از «کفر» در روایاتی مانند «غیرت زن کفر است» کفر عملی می باشد و آن در مورد خاصی است نه در همه موارد و آن مورد جایی است که مرد بخواهد زن دیگری انتخاب کند و زن با غیرت(حسادتی) که می ورزد ، موجب می شود حکم الهی مبنی بر جواز تعدد همسر را منکر شود.
از امیر مؤمنان در حکمت 124 نهج البلاغه نقل شده : «غیره المرأه کفرٌ و غیره الرجل ایمان؛ غیرت ورزیدن به شوهر توسط زن کفر است و غیرت ورزیدن مرد به همسرش ایمان است».
شارح نهج البلاغه در تفسیر این کلام حضرت گفته است: اینکه مرد بر اساس غیرت خود از ناموسش مواظبت می کند و از نگاه نامحرم به او جلو مینماید و غیرتش اجازه نمیدهد کسی به همسرش نگاه بد نماید و تجاوز نماید و در واقع یک اصل عقلی و واجب شرعی و وظیفه دینی خود را عمل کرده است ، غیرت او از ایمان محسوب شده است. اما اگر زنی اجازه ندهد که شوهرش شریک دیگری در زندگی برای او پیدا کند و زنی دیگری داشته باشد این کار مخالف حکم قرآن است که تعدد زن را برای مرد جائز دانسته است . غیرت زن در واقع یک نوع نه گفتن به حکم قرآن است ،از این رو کفر تلقی شده است.(1)
یکی دیگر از شارحان نهج البلاغه ضمن بحث مبسوط روایاتی از ائمه(ع) نقل کرده که منشأ غیرت زنان حسادت و کینهورزی است و کفر محسوب میشود.(2)
البته همان گونه که در ابتدا بیان شد ، این روایت ناظر به موقعیت و مورد خاص است ، نه عام . مثلا اگر زنی غیرت بورزد و راضی نباشد که همسرش با زن نامحرم یا شوهرداری عمل نامشروع انجام دهد ، نه تنها کفر نیست ، بلکه ناشی از ایمان است.
پینوشتها:
1. مثیم بحرانی، شرح البلاغه، ج 21، ص 189، نشر المکتبه الاسلامیه، تهران 1398ش.
2. محمدتقی تستری، بهج البلاغه فی شرح نهج البلاغه، ج 14، ص 300، نشر امیر کبیر تهران، 1376ش.
چرا در روایت، غیرت زن کفر وی به حساب آمده است؟
سلام
مسلم است که منظور از کفر در اینجا کفر مصطلح که خروج از اسلام است نمی باشد بلکه به معنای پوشاندن حقایقی است که غیرت ورزی زن موجب آن میشود همان طور که بی غیرتی مرد هم موجب پوشیده ماندن حقایق و مصالح مهمی است که در زندگی مادی و معنوی فردی و اجتماعی انسانها دخیل است
والله الموفق
http://www.askdin.com/showthread.php?t=49190
آیا میتوان نسبت به انچه حقی نسبت به ان نداریم غیرت ورزید؟
=======
و
http://www.askdin.com/showthread.php?t=56540&p=880747&viewfull=1#post880747
چرادر روایت، غیرت زن کفر وی به حساب آمده است؟
این روایت در نهج البلاغه آمده است و باید دید در دیگر کتاب ها سند دارد یا نه که ظاهرا بدون سند و قابل استناد نیست
نرم افزار نور الدرایه این حدیث را مرسل و ضعیف دانسته است
چنين خيالى از طرف زن- كه مرد نبايد زن ديگرى داشته باشد- كفر و كفران او نسبت به مواهب معنوى اين حكم براى هر دو است؛ چرا كه با تحمّل اين حكم از سوى زن، همسر وى به اقتدار و آرامش معنوى خواهد رسيد و زن خود نيز از فرسودگى و بهرهدهى بىمورد يا بيش از اندازه مصون مىماند. به عبارت ديگر، غيرتورزى زنان در اين مورد، كفران آنان نسبت به مواهب اين حكم شمرده مىشود. اين غيرت در زن سبب انكار واقعيّتها و پنهان سازى درستىها و سجاياى معنوى مىشود.
این توجیه بیشتر به داستانی میماند که برای فریب زدن بچه ها نوشته شده
عرض سلام و ادب
در تاپیک مشابهی قبلا در این باره مفصل بحث شده بود خدمت شما:
[h=1]آیا غیرت در زنان پسندیده است؟!!![/h]شاید مفید باشه.
شرع مبین اسلام وقتی به مرد اجازه دهد که زنی دومی را به عقد خود دراورد ولی همسرش مخالفت میکند ...آیا این دال بر مخالفت با حلال خدا وپیامبرش نیست ...
مگر حلال محمد حلال تا روز قیامت نیست؟ ....پس چرا زنها حلال خدا حرام میدانند...چرا؟ ////اگر حسود هستند ...حسد نیز یکی ازابزارهای کفر است...
بسم الله
با سلام
بنده معتقدم خانم ها باید اونقدر اقایون رو در حسرت خودشون نگه دارند که کار به اینجاها نکشه
برخی از مردان انقدر خودخواهند که فقط به این علت با زن مورد نظر ازدواج میکنند که اون زن همسر مرد دیگری نشود (حس مالکیت)و هیییچ قصدی جز این ندارند
نفرت بر انگیز شده این مساله ازدواج ..... مجرد بودن یک درد متاهلی هزار درد