آیا اهل سنت ایران اعتقاد به توسل دارند؟
تبهای اولیه
بسمه تعالی
یک سوال در ذهنم هست انشاءالله اساتید این سایت به من جواب دهند.
آیا اهل سنت ایران اعتقادی به توسل دارند؟
با سلام
دیدن این تاپیکها شاید کمکتان کند دوست عزیز
توسل به اهل بیت (ع) از منظر منابع اهل سنت
توسل به پیامبر «صلی الله علیه وآله»در حیات برزخی
چه کساني اهل بدعتند؟ + تصویر - گفتگوی دینی
.
با تشکر از همکار علمی انجمن کلام آقای رضا
پاسخ لینکها را مشاهده نمودم اما در مورد توسل در میان اهل سنت ایران چیزی نیامده بود .از کارشناسان محترم تقاضای جواب بیشتری می طلبم که همخوان با سوال حقیر باشد.
توفیق شما را از خداوند خواستارم
موفق باشید.
با سلام
اهل سنت ایران به زیارت قبور اولیا میروند ولی اینکه اعتقاد به توسل داشته باشند. خیر چنین چیزی نیست. البته مردم ساده را کار ندارم. مثلا در همین کردستان ما، خیلی از پدر مادرهای پیر و ساده گاهی میگویند یا شیخ فلان و... که اینها جزو باورهای اهل سنت نیست. بلکه به علت همنشینی با شیعیان در طول سالیان، این خرافات در بین عوام مردم هم وارد شده بود البته نسل جدید (منظورم خیلی جدید هم نیست ها، مثلا افرادی که از حدود 40 سال کمتر سن دارند) تقریبا همگی این خرافات رو دور ریخته اند و همیشه میگویند یاالله و دیگر حرف از یامحمد و یاشیخ فلان و....نیست.
خرافات در بین عوام مردم هم وارد شده بود البته نسل جدید (منظورم خیلی جدید هم نیست ها، مثلا افرادی که از حدود 40 سال کمتر سن دارند) تقریبا همگی این خرافات رو دور ریخته اند و همیشه میگویند یاالله و دیگر حرف از یامحمد و یاشیخ فلان و....نیست.
با سلام برادر
یه سوال پیامبر چرا سنگ حجر را می بوسیدند؟
چرا پرده کعبه را در دست می گرفتند و گریه می کردند؟
به به. دروغ بستن به من در روز روشن!!!!!!!!!!!!!!!1
بنده که نوشتم به توسل اعتقاد ندارند. شما نمیتوانید تحریف نکنید جناب طاها؟؟؟؟؟؟
[right]
با سلامشما بيشتر دقت كنيد
در نوشته هاي خود
مردم ساده چه كساني هستند؟؟؟
همان بيشتر مردمان شما كه در محرم و عاشورا و اربعين و......به عزاداري مي پردازند و توسل .در ضمن ما عقايد اهل سنت را در مطالب وهابي ها نمي جوييم در كتب و انديشه هاي علما سلف اهل سنت مي بينيم
ببخشید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اصلا همان پدر مادرهای پیر هم در محرم و عاشورا عزاداری نمیکنند و فقط به خاطر همنشینی با شیعیان یه کمی منحرف شده بودند. تازه گفتم که الان نسل کاملا عوض شده و خدا رو شکر به اصل دین برگشته اند
[/right]
با سلام به دوستان محترم و خوش آمد گویی به آقای ایمان
دیدگاه علماى اهلسنّت در مورد توسل روشن است و دیدگاهی شبیه به شیعه دارند در میان مکاتیب فکری در شرق کشور می توان به سه گروه دیو بندی وبریلوی و مودودی اشاره نمود.
در میان این سه مکتب کلامی دیدگاه دیوبندی به سلفی گری نزدیک تر است اما با این حال علمای متقدم آنها در رد بر عقاید وهابیت کتاب مشهور«المهند علی المفند» را نگاشته اند.(که اگر دوستان تمایل داشته باشند متن عربی آن را در اختیار بگذارم)
توسل در بریلویان نیز اگر بیشتر از شیعه نباشد کمتر نمی باشد.
در میان علمای شوافع کردستان و گلستان و هرمزگان که اعتقادات اشعری دارند توسل به شیوخ و مشایخ اظهر من الشمس است.
البته تفرقهافكنان بهويژه وهابيت همواره تلاش مىكنند كه مجموعه عقايد و باورهاى مورد اتفاق را به گونه اختلافى نشان دهند. براى روشن شدن اين واقعيتها بخشى از نظرات علماى اهلسنّت را ذكر مىكنم.
نظر علماى ديوبند هند
در ميان مسلمانان حنفى مذهب شبه قاره هند دو فرقه مهم وجود دارد كه از نظر ديدگاههاى اعتقادى متفاوت اند، اين دو فرقه عبارت اند از ديوبندىها و بريلوىها. فرقه بريلوى در اصل منسوب به روستاى بريله هندوستان است، بدين جهت به آن بريلوى گفته شده كه رهبر آن به نام مولانا احمد رضا خان از آن روستا بوده است و اين مسلك را پايه ريزى كرده است.
ديوبند نيز روستايى در هند است كه دارالعلوم اسلامى در آنجا تأسيس شده است كه به آنان ديوبندى مى گويند. اين دو گروه در آغاز به يكديگر نزديك بودند امّا به مرور زمان اختلافات اعتقادى فراوانى بين آنان بروز كرد، به گونهاى كه امروز ديوبندى ها، بريلوى ها را مشرك، و بريلوى ها ديوبندى ها را وهابى مى دانند و هر گروه به دفاع از خود مى پردازد.
از جمله اعتقادات بريلوى ها مى توان به مواردى چون علم غيب، مفتاح الغيب بودن پيامبر اكرم، حاضر و ناظر بودن پيامبر، نور بودن پيامبر اكرم، مدد خواستن اولياى الهى، طواف بر قبر و...اشاره كرد.
در مورد گستره اين دو گروه بايد گفت بيشتر علماى اهل سنّت پاكستان، هند و ايران ديوبندى هستند. پس از گسترش وهابيت در سرزمين حجاز آنان ارتباطاتى با برخى از كشورهاى اسلامى از جمله شبه قاره هند برقرار كردند. در زمانى كه خاندان شريف به كمك عثمانى ها و وهابى ها از حرمين بيرون رانده شد، احمد رضا خان نامهاى به علماى حرمين نوشت و در آن نامه سعى كرد وهابى بودن ديوبندى ها را ثابت كند. وى در آن نامه هفتاد ايراد بر ديوبندىها وارد كرد و فتوا به كفرشان داد.
پس از آن ديوبندى ها نيز نامهاى نوشتند و سخنان او را افترا دانسته و تصريح كردند كه آنها مقلد و پيرو مذهب امام اعظم بوده و وهابى نمى باشند و 26 سؤال اعتقادى آنان را پاسخ داده و براى علماى حرمين فرستادند كه مورد تأييد آنان قرار گرفت. اين نامه همراه پرسشها و پاسخها به نام «المهند على المفند»چاپ شده است.
اين كتاب بهترين نوشتهاى است كه در عقايد و ديدگاههاى اهلسنّت نوشته شده زيرا درگيرى و نزاع اعتقادى بين گروه بريلوى و ديوبندى سبب شد كه هريك از اين دو گروه ديدگاههاى خويش را روشن و خود را از نسبت وهابى بودن پاك و مبرّا سازند.
كتاب المهند على المفند در پاسخ اين پرسش كه آيا جايز است كسى پس از وفات پيامبر(صلی الله علیه وآله) در دعا به آن حضرت متوسل شود، مى نويسد:
«عندنا و عند مشايخنا يجوزالتوسل فى الدعوات بالانبيأ و الصالحين من الاوليأ و الشهدأ والصديقين فى حياتهم و بعد وفاتهم بأن يقول فى دعائه اللهم انى أتوسل اليك بفلان أن تجيب دعوتى و تقضى حاجتى الى غير ذلك كما صرح به شيخنا و مولانا الشاه محمد اسحق الدهلوى و بينه فى فتاواه شيخنا و مولانا رشيد احمد الگنگوهى»[1].
«از ديدگاه بزرگان و اساتيد ما توسل در دعاها به پيامبران،افراد شايسته از اوليا، شهدا و صديقين در حيات و پس از مرگ جايز است به اين صورت كه خدايا به واسطه فلان پيامبر يا بنده خوبت به تو متوسل مى شوم تا دعاى مرا اجابت و خواسته مرا بر آورده سازى. به اين ديدگاه مولانا محمد اسحاق دهلوى تصريح فرموده و مولانا رشيد احمد گنگوهى آن را در فتاواى خود روشن ساخته است».
[1]. المهند على المفند، مولانا خليل احمد سهارنپورى«م:1346ه»، همراه با ترجمه اردو، ص 36 ـ 37.ادارۀ اسلامیات ،انار کلی لاهور.
ببخشید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اصلا همان پدر مادرهای پیر هم در محرم و عاشورا عزاداری نمیکنند و فقط به خاطر همنشینی با شیعیان یه کمی منحرف شده بودند. تازه گفتم که الان نسل کاملا عوض شده و خدا رو شکر به اصل دین برگشته اند
سلام بر اهل دقت
تازه گفتم که الان نسل کاملا عوضی شده و خدارو شکر ( با پول و تبلیغ وهابیت ) از اصل دین برگشته اند .
خدا آنها را با بزرگانشان که به فاطمه ع ظلم کردند محشور فرماید
دراين كتاب برخى از عقايد اهلسنّت را به روشنى بيان شده كه از جمله آن مى توان به موارد زير اشاره كرد:
1- زيارت رسول الله داراى برترين درجات قرب و بالاترين ثواب هاست چنان كه - مىتوان گفت - قريب به واجب است. لذا در وصف كسى كه صرفاً براى زيارت پيامبر به مدينه برود و هيچ انگيزهاى نداشته باشد، خود پيامبر فرموده است: «بر من حقى است كه در قيامت شفيع او باشم».
2- زمينى كه جسدمطهرپيامبر(صلی الله علیه وآله) روى آن قراردارد افضل على الاطلاق است و حتى بر عرش و كرسى برترى دارد.[1]
3 - جايز است در برابر قبر شريف پيامبر(صلی الله علیه وآله) ايستاد و گفت: يا رسول الّله براى آمرزش و مغفرت من شفاعت كن و يا با توسل به شما مى خواهم مسلمان بميرم.[2]
4- ابوهريره از پيامبر اكرم(صلی الله علیه وآله) روايت كرده كه حضرت عيسى(علیه السلام) هبوط نموده و مراسم حج انجام مى دهد و بر قبر من حاضر شده و بر من سلام مى دهد و من جواب سلام او را مى دهم. طبيعى است كه جواب دادن هنگامى مصداق دارد كه جواب دهنده سلام را بشنود.
5- همه پيامبران در قبور خود با جسد مادى مانند دنيا زنده هستند و نماز، روزه و... انجام مىدهند از اين رو بعضى گفته اند كه ارث آنان قابل تقسيم نيست و كسى نمى تواند با همسرشان ازدواج كند.
نزد اهلسنّت و مشايخ آنان بهتر آن است كه در وقت زيارت و دعا رو به طرف چهره مبارك پيامبر(صلی الله علیه وآله) نمود.
6 - از بزرگان ديوبند نقل شده است كه رسول خدا(صلی الله علیه وآله) در قبر شريف زنده اند و علاوه بر شنيدن سلام از نزديك، سلامى كه از دور به آن حضرت فرستاده شود توسط فرشتگان به ايشان مى رسد و حتى اعمال امت نيز توسط فرشتگان بر آن حضرت عرضه مى شود، ولى آنچه در اين عصر شنيده مى شود كه ثواب سلام و صلوات به روح حضرت نمى رسد بر خلاف اجماع امت است...».
[1].همان ص:49.
[FONT=Times New Roman][2] .همان.41.
باسلام وتشکر از جواب آقای صدرا و لینک زیبایی که آقای العبد قرار دادند
من به جوابم رسیدم متشکرم.
به جز این کتاب عربی «چون عربی ما ضعیفه ببخشید» اهل سنت ایران کتابی به فارسی در این رابطه نوشتن؟اگر هست لطف کنید بیان بفرمائید.:Gig:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
دوست گرامی جناب ایمان
وقتی مطلبی می نویسم یا نمی خوانید و یا جوابی نمی دهید!!! بنده قبلا عرض کرده ام که کاری که الان یک نفر انجام بدهد را نباید به کل آن مذهب چسباند. شاید فردا یک شیعه و یا تعدادی شیعه بیایند و بگویند که مثلا ما نماز را پشت به قبله می خوانیم آیا می توان گفت که تمام شیعیان پشت به قبله نماز می خوانند و آنهایی که رو به قبله می خوانند پیر و با افکار قدیمی هستند؟؟؟!!!
پس این سخن شما درست نیست بلکه باید دید در منابع اهل سنت در مورد توسل چه آمده و بزرگان اهل سنت در این باره چه ها گفته اند.
البته من برای مثال تنها یک حدیث می آورم امیدوارم که اگر جوابی داشته باشید بفرمایید ببینیم که آیا اهل سنت به توسل اعتقاد نداشتند یا اینکه آنهایی که الان ادعای اهل سنت بودن می کنند اینچنیند!!!
حال خوب به این حدیث عنایت فرمایید :
أن أعمى أتى إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم فقال يا رسول الله ادع الله أن يكشف لي عن بصري قال أو أدعك قال يا رسول الله إنه قد شق علي ذهاب بصري قال فانطلق فتوضأ ، ثم صل ركعتين ، ثم قل : اللهم إني أسألك ، وأتوجه إليك بنبيي محمد نبي الرحمة ، يا محمد ! إني أتوجه إلى ربي بك أن يكشف لي عن بصري ، اللهم شفعه في ، وشفعني في نفسي فرجع وقد كشف الله عن بصره الراوي: عثمان بن حنيف المحدث: الألباني - المصدر: صحيح الترغيب - الصفحة أو الرقم: 681
خلاصة حكم المحدث: صحيح
چند نکته :
1. سند حدیث نزد وهابیون ( که مدیریت سایت درر رو دارن ) صحیح است چه برسد به اهل سنت.
2. شما که می گویید اهل سنت فقط می گویند یا الله و یا محمد و ... نمی گویند این هم یک مثال برای اشتباه شما و اونایی که یا محمد رو نمی گویند!!!
3. برای دیدن احادیثی از این قبییل می تونید خیلی ساده در سایت درر سرچ نموده و مشاهده کنید که من برای شما در مورد " اتوجه " این کار را کرده ام که نتیجه را می توانید در لینک زیر ببینید:
http://dorar.net/enc/hadith/%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%AC%D9%87/+p
منتظر پاسخ قانع کننده شما می مانم.
لازم به یادآوری است که بنده این مطلب را در تاپیکهای دیگری هم که با شما در بحث بودیم طرح نموده ام ولی جوابی ندیده ام!!!
باتشکر - یاعلی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
این هم یک حدیث دیگر که قبلا آورده بودم با لینکش :
أنه علم رجلا أن يدعو فيقول : اللهم إني أسألك وأتوسل إليك بنبيك نبي الرحمة ، يا محمد يا رسول الله إني أتوسل بك إلى ربي في حاجتي لتقضى لي ، اللهم فشفعه في الراوي: - المحدث: ابن تيمية - المصدر: مجموعة الرسائل والمسائل - الصفحة أو الرقم: 1/18
خلاصة حكم المحدث: صحيح
جالب است که توجه کنید که ناقل این حدیث جناب ابن تیمیه هست همو که خودش با توسل بسیار مشکل دارد!!!
اما بنده این را در تاپیک زیر گفته بودم ولی ظاهرا ندیده بودید :
http://www.askdin.com/showthread.php?t=8241&page=6
باتشکر - یاعلی
با سلام به دوستان عزیز
عزیزان در پاسخ دادن، عنوان تایپیک را حتما مد نظر خود قرار دهید عنوان این تایپیک چنین است:«آیا اهل سنت ایران اعتقاد به توسل دارند ؟نه اثبات اصل توسل» لذا برای اینکه این تایپیکها برای کاربرانی که به دنبال موضوع خاصی اند مفید واقع شود، از چارچوب این عنوان خارج نشویم.
متشکرم.