عدم تشخيص حق

تب‌های اولیه

2 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
عدم تشخيص حق

سلام
در قرآن درباره رابطه فرقان وتقوي آمده
خب مثلا بنده ميدانم متقي نيستم واز اين موضوع خودم هم درعذابم حال يك سوال
با توجه به رابطه فرقان وتقوا بنده علي القاعده خيلي وقتها حتي اگر از ته دل وبدون درنظر داشتن هواي نفس بخوام حق رو تشخيص بدم احتمالش زياده كه نتونم وخودم هم خيلي اوقات احساس ميكنم نميتوانم درعين صداقت وصحت دل(ازنظر خودم)،حق را دريابم
اگر حضرت تشريف بيارن وبنده متاسفانه نتونم تشخيص بدم كه حق هستند واحتمالآ نه جزء دشمنان باشم ونه ياران تكليفم چيست؟مؤاخذه مي شوم؟لعنت چطور؟چون داريم لا يكلف الله نفسآ الا وسعها.فرض هم كنيد كه بنده تلاشم را ميكنم خوب بشوم ونشود وتوانم براي ترك عادات وتغيير خلق كم است.


کارشناس بحث : عبدالرحمان

غم قائم;300572 نوشت:
سلام
در قرآن درباره رابطه فرقان وتقوي آمده

با سلام خدمت شما

بله همانگونه که بیان کردید خداوند متعال در چندین آیه قرآن به عبارت های مختلف آورده است که هر کسی که تقوی الهی داشته باشد خداوند راه تشخیص حق و باطل را به او نشان خواهد داد. برخی از این آیات عبارتند از :

يَأَيهَُّا الَّذِينَ ءَامَنُواْ إِن تَتَّقُواْ اللَّهَ يجَْعَل لَّكُمْ فُرْقَانًا وَ يُكَفِّرْ عَنكُمْ سَيَِّاتِكمُ‏ْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ (انفال/29)

اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد! اگر از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد، براى شما وسيله‏ اى جهت جدا ساختن حق از باطل قرار مى‏ دهد (روشن‏ بينى خاصّى كه در پرتو آن، حق را از باطل خواهيد شناخت) و گناهانتان را مى‏ پوشاند و شما را مي آمرزد و خداوند صاحب فضل و بخشش عظيم است!



" فرقان" صيغه مبالغه از ماده" فرق" است و در اينجا به معناى چيزى است كه به خوبى حق را از باطل جدا مى‏ كند.
اين جمله كوتاه و پر معنا يكى از مهم‏ترين مسائل سرنوشت‏ ساز انسان را بيان كرده و آن اينكه در مسير راهى كه انسان به سوى پيروزى‏ ها مى‏ رود هميشه پرتگاه ها و بيراهه‏ هايى وجود دارد كه اگر آنها را به خوبى نبيند و نشناسد و پرهيز نكند چنان سقوط مى‏ كند كه اثرى از او باقى نماند در اين راه مهم‏ترين مساله، شناخت حق و باطل، شناخت نيک و بد، شناخت دوست و دشمن، شناخت مفيد و زيان بخش، و شناخت عوامل سعادت و يا بدبختى است، اگر به راستى انسان اين حقائق را به خوبى بشناسد رسيدن به مقصد براى او آسان است.
مشكل اين است كه در بسيارى از اين گونه موارد انسان گرفتار اشتباه مى‏ شود باطل را به جاى حق مى‏ پندارد و دشمن را به جاى دوست انتخاب مى‏ كند، و بيراهه را شاهراه. در اينجا ديد و درك نيرومندى لازم است و نورانيت و روشن‏بينى فوق العاده.آيه فوق مى‏ گويد: اين ديد و درك ثمره درخت تقوى است‏.(تفسير نمونه، ج‏7، ص141-140.)

در آیه دیگر خداوند متعال می فرماید :

وَ اتَّقُواْ اللَّهَ وَ يُعَلِّمُكُمُ الله‏ ... (بقره/282)

از خدا بپرهيزيد! و خداوند به شما تعليم مى‏ دهد.



جمله‏ هاى " وَ اتَّقُوا اللَّهَ"،" وَ يُعَلِّمُكُمُ اللَّهُ" گر چه به صورت جمله‏ هاى مستقل عطف بر يكديگر آمده است ولى قرار گرفتن آنها در كنار يكديگر نشانه‏ اى از پيوند ميان آن دو است، و مفهوم آن اين است كه تقوا و پرهيزكارى و خدا پرستى اثر عميقى در آگاهى و روشن‏ بينى و فزونى علم و دانش دارد، آرى هنگامى كه قلب انسان به وسيله تقوا صيقل يابد، همچون آيينه حقايق را روشن مى‏ سازد، اين معنى كاملا جنبه منطقى دارد زيرا صفات زشت و اعمال ناپاک حجابهايى بر فكر انسان مى‏ اندازد و به او اجازه نمى‏ دهد چهره حقيقت را آن چنان كه هست ببيند، هنگامى كه به وسيله تقوا حجابها كنار رفت، چهره حق آشكار مى‏ شود. (تفسير نمونه، ج‏2، ص391-390.)

همچنین در آیه دیگر آمده است که رعایت تقوی باعث می شود که خداوند در تنگناهای زندگی راه نجاتی را مقابل انسان قرار دهد.

وَ مَن يَتَّقِ اللَّهَ يجَْعَل لَّهُ مخَْرَجًا * وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يحَْتَسِب‏ (طلاق/2-3)

و هر كس تقواى الهى پيشه كند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مى‏ كند، و او را از جايى كه گمان ندارد روزى مى‏ دهد.

موضوع قفل شده است