ღ✧ღبیایید هر روز پنج دقیقه درباره امام زمان (عج) مطالعه کنیم (1001 نکته کوتاه مهدوی)ღ✧ღ
تبهای اولیه
سلام خدمت همه کاربران سایت
با یاری خداوند در این تاپیک هر روز
با صرف زمان کمی حدود 5 دقیقه
مطالب کوتاه درباره
امام زمان (عج) رو با هم مطالعه خواهیم کرد
امیدوارم همه بتونیم از رهروان و منتظران واقعی
آن حضرت باشیم
دعای فرج فراموش نشود
التماس دعا
[=B Zar]نکته 1 چرا این همه سخن از مهدیعلیه السلام
[=B Zar]چرا از حضرت مهدی عجّل اللَّه تعالی فرجه الشّریف آن همه سخن به میان آمده است؟
پیامبرصلی الله علیه وآله و ائمّهعلیهم السلام در فرصتهایِ مختلف از آن حضرت سخن گفتهاند، حتّی به جزئیات و شمایل و خصوصیات مربوط به آن حضرت تصریح نموده که درباره هیچ یک از ائمّهعلیهم السلام چنین کاری نکردهاند.
این همه توجّه پیامبر و ائمهعلیهم السلام به حضرت مهدی عجّلاللَّه تعالی فرجه الشّریف و ذکر ویژگیهای شخصی آن حضرت و قیام او... به چند جهت است:
1- اینکه مردم در طول زمان، خود را آماده ظهور آن حضرت نموده و با داشتن هدف مشخص، دنبال حکومت آن حضرت را بگیرند تا حکومت جهانی از دست استکبار جهانی بیرون آید و در دستِ صالحان قرار گیرد که این کار با نهضتهایِ اسلامی عمیق و پیگیر قابلِ اجرا است.
2- ذکرِ خصوصیات آن حضرت برایِ آن است که افراد دروغگو که از معتقداتِ مذهبی مردم سوء استفاده کرده و در طول تاریخ خود را همان مهدی موعود خواندهاند، شناخته شوند و رسوا گردند.
3- اهمیتِ سخن گفتن از مهدی عجّل اللَّه تعالی فرجه الشّریف و انقلابَش که امیدِ همه مردم جهان در تاریخ است، عاملی است تا قلبها و روحها به نامِ نامیِ آن حضرت سرشار از امید و توجّه به آینده گردد، و مؤمنان و مستضعفان بدانند که خداوند آنها را به خودشان واگذار نکرده؛ بلکه به وسیله حجّت بر حق خود که رهبری معصوم است، پشتیبانِ آنهاست و با چنین پشتیبانیای از هیچ چیز و هیچ کس نهراسند و تحتِ رهبریِ او به پیش روند و دریابند که در طولِ زمانِ غیبت، با توجّه به اوصافِ او، که چه کسی میتواند به نیابت عام آن حضرت، زمامِ امور و رهبری را به دست گیرد. رهبری که باید نزدیکترین فرد به این خصوصیات و اوصاف بوده و به عنوان ولایت فقیه مردم را رهبری کند.
حال اگر این خصوصیات ذکر نمیشد و این همه اهمیت به آن داده نمیشد، مردم در بسیاری از امور سیاسی و اجتماعی و معنوی، راه را گم میکردند و از صراط مستقیم به سویِ شرق و غرب پناه میبردند.
نکته 2 از ماست مهدیعلیه السلام
[=B Zar]روزی پیامبرصلی الله علیه وآله به دختر گرامیاش فاطمهعلیها السلام رو کرد و فرمود: «بهترین پیامبران پدرت است، و از ما است بهترین اوصیاء که شوهرت علیعلیه السلام است و از ما است بهترین شهدا که عمویِ من حمزه است و از ماست آن کس که دو بال دارد و با آن دو بال، هر جای بهشت که بخواهد به پرواز در میآید، و او پسر عموی پدرت، جعفر است و از ماست دو سبط این امّت، دو آقایِ جوانان اهل بهشت، حسن و حسینعلیهما السلام فرزندانِ تو و از ماست مهدی عجّل اللَّه تعالی فرجه الشّریف و او از فرزندانِ تو است».(2)
2) المجالس السنیه سید محسن جبل عاملی : 5
نکته 3 پسرِ من!
امام عسکریعلیه السلام فرمود: «به خدا سوگند! به زودی پسری خواهم داشت که زمین را پر از عدل و داد میکند».(3)
3) غیبت شیخ طوسی: 123
نکته 4 از نعمتهای خداوند
امام محمّد باقرعلیه السلام میفرمایند: «امیرالمؤمنین علی بن ابیطالبعلیه السلام وقتی که از جنگ نهروان به کوفه برگشتند برایِ مردم خطبهای خواندند... در آن خطبه نخست خدا را سپاس گفتند و درود به روان پیامبرصلی الله علیه وآله فرستادند و نعمتهایی را که خداوند به رسولش و بر خود آن حضرت عنایت کرده را یکی یکی شمرده، سپس فرمودند: از جمله نعمتهای خداوند بر من، آن است که مهدیّ این امّت از فرزندان من است».(4)
[=B Zar]4) معانیالاخبار 1 : 138
نکته 5 از فرزندانِ حسینعلیه السلام
[=B Zar]ابن عیاش در کتاب مقتضب میگوید: شیخ ابوالحسین بن عبدالصّمد بن علی از نوح بن دراج و چند نفر دیگر نقل کرد که آنها در حضور امیرالمؤمنینعلیه السلام بودند، وقتی امام حسینعلیه السلام وارد شد حضرت به ایشان فرمودند: پدرم به قربان پدر فرزند بهترین کنیزها!
به آن حضرت گفته شد: یا امیرالمؤمنین! به چه علّت برایِ امام حسینعلیه السلام این تعابیر را به کار میبرید؟ فرزند بهترین کنیزها کیست؟ حضرت علیعلیه السلام در جواب فرمودند: او گمشدهای است که از نزدیکان و خویشاوندان و وطن خود دور است، نام او «محمد» فرزند حسن بن علی بن محمّد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمّد بن علی بن الحسین است؛ در این هنگام دست خود را بر سر مبارک امام حسینعلیه السلام نهاده فرمودند: همین حسین.(5)
5) کمالالدّین 1 : 304 و اثباةالهداة 6 : 395
نکته 6 او را نمیبینید
[=B Zar]امام هادیعلیه السلام فرمودند: «جانشینِ من، پسرم حسنعلیه السلام است ولی چگونه خواهید بود با جانشین او؟ عرض شد: جانمان فدایت باد! منظور شما چیست؟ فرمود: چون او را نمیبینید.(6)
[=B Zar]6) غیبت شیخ طوسی: 122