جمع بندی جنب نشدن پس از ترک خودارضائی
تبهای اولیه
width: 700 | align: center |
---|---|
[TD="align: center"]با نام و یاد دوست | |
[/TD] | |
[TD="align: center"][/TD] | |
کارشناس بحث: استاد همدل | |
[TD][/TD] | |
اساساً جنابت و احتلام شبانه برای نوجوانان در دوران بلوغ و جوانان در هنگام خواب امر طبیعی است. این را بدانید، در دوران بلوغ و به دنبال ترشح هورمون های جنسی بدن انسان شروع به تولید مایع منی می کند. بخش عمده ای از مایع منی به مصرف خود بدن می رسد و مازاد آن طبق فرایند احتلام شبانه از بدن خارج می شود و این برای سلامت بدن، استخوان سازی و عملکرد بهتر دستگاه تناسلی و قدرت باروری ضروری است.
اگر شما محتلم نمی شوید و یا دیر به دیر می شوید جای نگرانی نیست. این را بدانید که از نظر پزشكی دارویی وجود ندارد كه موجب احتلام انسان شود؛ بلكه هر وقت كیسه های منی به حد كافی پر شوند خود به خود پدیدۀ احتلام ایجاد می شود و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
اگر شما محتلم نمی شوید؛ یعنی اینکه مایع منی مازاد ندارید و باید به بدن تان استراحت دهید تا بدن تان فرصت تولید این مایع حیاتی را پیدا بکند تا هم به مصرف خود بدن تان برساند و هم مازاد آن در طی فرایند احتلام از بدن تان خارج شود و جای نگرانی نیست.
این نکته را نیز بدانید، برخی از افراد با خودارضایی سبب خروج مایع منی خویش که برای رشد بدن نوجوان و جوان بسیار ضروری است، می شوند و در واقع باعث عدم رشد بدن شان شده و آسیب های زیادی را متوجه خود می گردانند؛ بنابراین اگر از گوشه و کنار می شنوید و یا متوجه می شوید که برخی از همسن و سالان شما زیاد دچار احتلام شبانه می شوند و یا مایع منی فراوانی دارند، این مسئله حُسنی برای آنها تلقی نمی شود و ممکن است به ضرر آنها تمام شود.
جمع بندی
پرسش:
پسر نوزده ای ساله هستم که تا جایی که یادم هست تا حالا محتلم نشده ام، البته مبتلا به خودارضایی هستم و هفته ای یکی دو بار خودارضایی دارم. الآن یک ماهی است که خودارضایی را ترک کرده ام، اما هنوز محتلم نشده ام آیا این طبیعی است؟
پاسخ:
موفقیت در ترک خودارضایی
در ابتدا اگر شما به خودارضایی اعتیاد پیدا کرده اید و الآن با اراده و اختیار خود آن را ترک کرده اید در این فرض موفقیت شما را در ترک خودارضایی صمیمانه به شما تبریک می گوییم؛ چراکه خیلی از مبتلایان به خودارضایی چنین قدرت و اراده ای را ندارند که با این پدیدۀ شوم و آسیب زا مقابله کنند و آن را ترک نمایند؛ حتی اگر باز پای تان بلغزد و مجدداً آلوده گردید این مقدار لغزش های غیراختیاری در فرایند ترک خودارضایی طبیعی است. هرگز نباید ناامید شوید؛ بلکه باید از همه ظرفیت خویش برای موفقیت در ترک کامل خودارضایی استفاده کنید تا به ترک کامل برسید و بتوانید آسیب ها و عوارض ناخوشایند خودارضایی را از بین ببرید.
فواید احتلام شبانه و جنب شدن در هنگام خواب
اساساً پدیدۀ احتلام شبانه و جنب شدن در هنگام خواب برای نوجوانان در دوران بلوغ و جوانان امر طبیعی است. در دوران بلوغ و به دنبال ترشح هورمون های جنسی بدن انسان شروع به تولید مایع منی می کند. بخش عمده ای از مایع منی به مصرف خود بدن می رسد و مازاد آن طبق فرایند احتلام شبانه از بدن خارج می شود و این برای سلامت بدن، استخوان سازی و عملکرد بهتر دستگاه تناسلی و قدرت باروری ضروری است.
یکی از مسایلی که در دوران نوجوانی و جوانانی برای انسان ها اتفاق می افتد مسئله احتلام شبانه و جنب شدن در هنگام خواب است و این یک چیز بسیار عادی و طبیعی است که خداوند با تدبیر و قدرت خود این فرایند را در وجود انسان قرار داده است تا اسپرم های قدیمی با اسپرم های جدید جایگزین گردد و نیز مازاد مایع منی تولید شده از بدن انسان خارج شود و بدین وسیله سلامت دستگاه تناسلی انسان تأمین گردد.
اگر شما محتلم نمی شوید و یا دیر به دیر می شوید جای نگرانی نیست. این را بدانید که از نظر پزشکی دارویی وجود ندارد که موجب احتلام انسان شود؛ بلکه هر وقت کیسه های منی به حد کافی پر شوند خود به خود پدیدۀ احتلام ایجاد می شود و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
اگر شما محتلم نمی شوید؛ یعنی اینکه مایع منی مازاد ندارید و باید فعلاً به بدن تان استراحت دهید و خودارضایی را برای همیشه ترک کنید تا بدن تان فرصت تولید این مایع حیاتی را پیدا بکند تا هم به مصرف خود بدن تان برساند و هم مازاد آن در طی فرایند احتلام از بدن تان خارج شود و جای نگرانی نیست.
این نکته را نیز بدانید، برخی از افراد با خودارضایی سبب خروج مایع منی خویش که برای رشد بدن نوجوان و جوان بسیار ضروری است، می شوند و در واقع باعث عدم رشد بدن شان شده و آسیب های زیادی را متوجه خود می گردانند؛ بنابراین اگر از گوشه و کنار می شنوید و یا متوجه می شوید که برخی از همسن و سالان شما زیاد دچار احتلام شبانه می شوند و یا مایع منی فراوانی دارند، این مسئله حُسنی برای آنها تلقی نمی شود و ممکن است به ضرر آنها تمام شود.
معرفی منابع برای مطالعۀ بیشتر:
- حسین پناه، فرهاد و دیگران، بلوغ جسمی و روحی روانی در پسران، تهران: ما و شما، 1391.
- سلحشور، ماندانا، بلوغ به زبان ساده برای نوجوانان، تهران: نقش و نگار، 1394.
- حسینی، سیدشمس الدین و الهام آرام نیا، بلوغ در پسران: آشنایی با تغییرات بدنی و جنسی در مرحله بلوغ راهنمای رشد و تحول برای نوجوانان، تهران: پیکان، 1396.
- ساداتیان، سیدحسن و دیگران، بلوغ پسران، تهران: باهدف، 1396.
- احمد پناهی، علی، شکفتن سهم توست: راهکارهای عملی برای موفقیت و بالندگی پسران نوجوان، قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، 1388.