بسم الله الرحمن الرحیم...سلام...می دانیم حضرت ادم ع از دستور خدا سرپیچی کرد و او یک پیامبر و اولین پیامبر خداست...از طرفی گفته شده پیامبران معصوم اند و عصمت دارند و گناه و نافرمانی خدا را نمی کنند...این دو چگونه با هم توجیه می شوند....سوال بعد...اگر خدا از اول حضرت ادم رو برای بهشت در بهشت افرید و از روی نافرمانی او را در زمین قرار داد پس قبل از اینکه وارد دنیا بشه هدف خلقت تکامل نبوده....و زندگی در بهشت بوده یا نه.....سوال مرتبط بعد.... گویا در تورات خوندم که حضرت ادم از درخت نیک و بد خورد که فهمید بدی چیه و خوبی چیه....کلا می خوام بگم چرا خدا ما انسان ها رو سر خوب و بد امتحان کرد چرا بین معمولی و خوب و خوب تر امتحان نکرد که این همه ظلم و بدبختی بوجود نیاره و یک کلام همه بوجود نیاریم چون من مطمئنم خدا هم نقش داره در بوجود امدن ظلم و بدبختی ....ظلم رو ما می کنیم اما خدا هم می تونه جلوشو بگیره قبل اینکه انجام بدیم و نمی گیره یعنی دخیله در این جور امور....
[/font][/color] در تمام مذاهب و اديان الهى آمده است كه حضرت آدم و حوا پس از آن که توسط شیطان فریب خوردند از بهشت رانده شده و به دنیای زمینی تبعید شدند . اما آیا تصور و توهم فریب خوردن حوا توسط شیطان و سپس فریب دادن حضرت آدم بوسیله حوا از کجا ناشی شده است ؟
در اینجا به اختصار نگاه ادیان " اسلام – مسیحی و یهودی " برای پاسخ به سوال فوق مورد بررسی قرار می گیرد :
1- قرآن
از نظر قرآن كريم ، آدم و حوّا از کرامت و جایگاه یکسانی نزد خداوند برخوردار بوده بطوری که از هر دوى آنها به يك لحن سخن مىگويد و همانطور که در ادامه آورده شده است ، هر دو را به طور يكسان در سرپيچى از حكم خداوند مقصّر می داند .
پس از خلقت همسر آدم ، خداوند به اين دو ميفرمايد كه در بهشت ساكن شوند واز ميوه هر درختى كه بخواهند ميل نمايند .
" و گفتيم: « اى آدم! تو با همسرت در بهشت سکونت کن ؛ و از ( نعمتهاى ) آن ، از هر جا مىخواهيد ، گوارا بخوريد . "
ولى به يكى از درختان اشاره ميكند و امر می نماید كه بهآن درخت نزديك نشوند ، كه نزديكى به آن درخت موجب ظالم شدن آنان ميگردد .
آنجا که حضرتش ميفرمايد :
" و لا تقربا هذه الشجره فتكونا من الظالمين ." 2
" (اما) نزديک اين درخت نشويد ؛ که از ستمگران خواهيد شد. "
و نيز به آنانهشدار داده بود كه شيطان دشمن آنان ميباشد و مواظب باشند كه آنان را از بهشت خارجنكند كه به رنج و زحمت خواهند افتاد :
آنجا که می فرمایند :
" فقلنا يا آدم إنّ هذا عدوّ لك ولزوجك فلايخرجنّكما من الجنّه فتشقى . " 3
" پس به آدم گفتیم : این ( شیطان ) دشمن تو و همسر توست ، مباد که با وسوسه هایش شما را از بهشت بیرون کند و باعث مشقت شما گردد . "
اما در نهایت این شیطان بود که پیروز میدان وسوسه آدم و حوا بود ؛
آنجا که خداوند می فرمایند :
" فوسوس لهما الشيطان " 4
" سپس شيطان ( هر دو ) آنها را وسوسه كرد . 5
و با این وسوسه هر دو را گمراه كرد .
آنجا که می فرماید :
" فَاَزَلَّهما الشيطان " 6
" پس شيطان موجب لغزش آنها از بهشت شد. "
پس از آن بود که هر دو مورد توبيخ خداوند قرار گرفتند .
آنجا که می فرماید :
"و ناداهما ربّهما الم أنهكما عن تلكما الشجرة و اقل لكما انّ الشيطان عدو مبين "7 " و پروردگارشان آن دو را ندا داد كه : آيا شما را از آن درخت نهى نكردم و نگفتم كه شيطان براى شما دشمن آشكارى است ؟! "
و تبعا مجازات هر دوى آنها با بيرون رانده شدن از بهشت مساوى بود .
آنجا که می فرماید :
" فَاَخْرَجَهُما ممّا كانا فيه " 8
" و آن دو را از آنچه در آن بودند ( بهشت ) ، بيرون كرد .
البته آن دو بدرگاه حضرت ربوبی استغاثه کرده و توبه کردند .
آنجا که می فرماید :
" قالا ربّنا ظلمنا انفسنا و ان لم تغفر لنا و ترحمنا لنكوننّ من الخاسرين " 9 " گفتند: پروردگارا ! ما به خويشتن ستم كرديم ! و اگر ما را نبخشى و بر ما رحم نكنى ، از زيانكاران خواهيم بود !
و خداوند نیز توبه آنها را پذیرفت .
آنجا که می فرماید :
" فتاب عليه انّه هو التّواب الّرحيم " 10
" و خداوند توبه او را پذيرفت چرا كه خداوند توبهپذير و مهربان است. "
پس نتيجه اين مىشود كه از نظر قرآن شیطان هر دو ( آدم و حوا ) را مورد وسوسه و فریب قرار داده و هر دو در امر تخلف از امر الهی مقصرند ؛ و تبعا هیچکدام از آن دو بر دیگری سبقتی در این امر نداشته و باعث فریب دیگری نبوده است .