جمع بندی آیا با چنین فردی ازدواج کنم؟
تبهای اولیه
آیا با چنین فردی ازدواج کنم؟
با سلام و تشکر از سایت خوبتون. بنده فوق لیسانس دارم و 31 ساله هستم و کارمندم حدود یکماه ونیم هست که با اقایی به قصد ازدواج درارتباطم که ایشون هم 32 ساله کارمند و فوق لیسانس دارن و این آقا با شوهر همکارمن همکار هستن و آشنایی ما از این طریق بوده که اول از همه خواهر ایشون تماس گرفتن و کسب اجازه کردن که من و برادرشون با هم آشنا بشیم بعدش من و ایشون ارتباطمون رو ازطریق فضای مجازی و بعدش تماس تلفنی و بعدش دیدار حضوری شروع کردیم و بعدش دوباره بخاطر شرایط کرونا و محدودیت هایی که من به عنوان دختر داشتم بیشتر از طریق چت کردن نسبت بهم شناخت پیدا کردیم و راجع به موضوعات مختلف صحبت کردیم و اینکه هر دو تیپ و قیافه و ظاهر هم رو پسندیدیم و اینکه خانواده ها کاملا درجریان هستن و از سه چهار نفری راجع به ایشون تحقیق کردیم که همه گفتن خودش و خانوادشون خوبن و هر دو مبنای کارمون رو اول از همه عقل و منطق گذاشتیم و بعدش صداقت اما مشکلی که وجود داره من و ایشون تفاوت هایی با هم داریم اینکه من نسبتا حساس و زودرنجم ولی ایشون نه، من تعارفی هستم ایشون کاملا رک، من نماز میخونم ایشون فقط ماه رمضون ولی یه مشکل اساسی که هست ایشون مشروب میخورن و اهل قلیون هستن که من نظر مساعدی نسبت به این موضوع ندارم خیلی هم راجع به این موضوع بحث کردیم ایشون نظرشون اینه که اگه من بهش جواب مثبت بدم و اگه تو زندگی بهش اجازه ندم اینها رو میذاره کنار اما الان چون هنوز جواب مثبت بهش ندادم نمیذاره کنار و اینکه ایشون حدود 15 ساله مشروب میخورن از همان اوائل نوجوانی و به گفته خودشون مشروب و قلیون هیچ ضرری تا حالا به زندگیشون نزده و بقول خودشون به اندازه مصرف میکنن و چون کارمند هستن فقط تو جمع خانواده خودشون مصرف میکنن و کسی اطلاع نداره من میدونم به قصد تغییر دادن ایشون نمیتونم باهاش ازدواج کنم اما ایشون نظرش اینه که موضوع مشروب و قلیون جزئی هست و باعث اختلاف تو زندگی نمیشه و اگر من اجازه ندم حاضره برای همیشه بذاره کنار اما واقعا من از این موضوع نگرانم ایشون خونه و ماشین ندارن ولی من گفتم چون هر دو شاغلیم میتونیم با کمک هم موضوع خونه و ماشین رو حل کنیم ولی از بابت مشروب و قلیون نگرانم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
اگرچه آرزوی هر دختری است که همسر ایده آل خود را بیابد و با ازدواج به زندگی خود سر و سامان دهد و زندگی مستقلی برای خود همراه همسری موافق شروع نماید، اما با توصیفی که از خواستگارتان داشته اید نگرانی شما کاملاً بجا و منطقی است؛ چون اگر مسئله بی نمازی و شرابخواری وی حل نگردد برای دختر متدینی همچون شما که به مسائل دینی و اسلامی پایبند بوده و اهمیت می دهید، زندگی سخت و دشوار خواهد بود.
تعارضات و کشمکش هایی که به صورت طبیعی در زندگی مشترک بر سر این مباحث خواهید داشت و اختلافاتی که در معاشرت ها، تربیت فرزند، انجام مناسکات دینی و... بروز خواهد کرد بر شدت تنش ها و درگیری های شما خواهد افزود؛ بنابراین علی رغم اینکه خواستگارتان موضوع را بسیار جزئی و پیش پا افتاده تلقی می کنند، به نظر می رسد موضوع بسیار جدی است؛ چون در تمام ابعاد زندگی مشترک ظهور و بروز خواهد کرد.
علاوه بر این ممکن است خواستگارتان در سایر مباحث دینی و دستورات الهی نیز پایبندی نداشته باشد و همین مسئله باعث اختلافات گسترده ای در زندگی مشترک تان گردد و نهایتاً شکست در ازدواج را به ارمغان آورد.
برای تصمیم گیری درست و منطقی دربارۀ آینده ازدواج تان لازم است یک بازده زمانی مشخص برای خواستگارتان در نظر بگیرید و حالات و رفتار او را در این مدت به دقت رصد کنید. اگر خواستگارتان قبل از ازدواج با شما تمام شرایط تان را بپذیرند و در عمل صدق نیت و پایبندی خویش را به مسائل دینی واقعاً نشان دهند در این فرض، اگر واقعاً ثابت شود که او تغییر یافته و تغییر یافتن او نه به خاطر ازدواج با شما، بلکه بیشتر به خاطر این بوده که او حقیقتاً متوجه سوءرفتار و اشتباهاتش شده در این فرض می توان با او ازدواج نمود.
البته باید توجه داشت، برای اینکه مطمئن شوید او واقعاً تغییر یافته باید مدتی به او فرصت بدهید و به صورت نامحسوس توسط برخی از محارم و دیگران، مدتی او را زیر نظر بگیرید و حالات او را در مقاطع مختلف مشاهده کنید و مورد بررسی قرار دهید. اگر مورد مشکوکی مشاهده نگردید و او در عمل واقعاً پایبندی خویش را به آموزه های دینی و تعالیم اسلامی نشان داد و نیز مشاوره های تخصصی سلامت و صحت ازدواج تان را تأیید کردند؛ در این فرض می توانید گذشته خواستگاراتان را نادیده بگیرید و با او ازدواج نمایید، اما اگر پایبندی خواستگارتان تصنعی بود و بیشتر برای دلخوش و راضی کردن شما به ازدواج بود در این فرض معلوم است که او به درد ازدواج با شما نمی خورد و بهتر است با دختری که شبیه خود اوست ازدواج کند. شما نیز می توانید خیلی راحت به او پاسخ منفی دهید و از ازدواج با او صرف نظر کنید.
نکتۀ مهم
برای شناخت بهتر و بیشتر خواستگارتان لازم نیست مدتی با او در ارتباط باشید بلکه می توانید از مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) بهره بجویید و تکلیف خودتان را مشخص کنید. مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) این فرصت را برای دختر و پسر فراهم می آورد که با کمک و همراهی کارشناسان و متخصصان ازدواج در ازدواج انتخابی آگاهانه و بر اساس معیارها و ملاک های ازدواج داشته باشند. ریسک ازدواج با مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) به شدت پایین می آید و طبیعتاً میزان اختلافات زناشویی و شکست در ازدواج پایین خواهد بود.
امروزه باتوجه به گسترش جوامع و پیدایش شهرهای بزرگ و پیچیده شدن شناخت افراد از یکدیگر، لزوم مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) بیش از پیش آشکار می گردد تا لایه های پنهان شخصیتی افراد آشکار گردد و دختر و پسر با شناخت کامل و آگاهی از صحت و سلامت ازدواج شان تصمیم به ازدواج با هم بگیرند و درصد خطا را پایین بیاورند. البته مشاورة پیش از ازدواج علی رغم در نظر گرفتن پارامترهای ضروری که تحقیقات بسیاری در سطح جهان بر روی آنها انجام گرفته فقط در حدود 75% می تواند به پیش بینی موفقیت یک ازدواج حکم نماید و 25% بقیه مربوط به رعایت مسائلی است که بعد از ازدواج می تواند در غنی سازی زندگی مشترک نقش جدی داشته باشد.
روال مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) بدین گونه است که طرفین بعد از آشنایی های اولیه که با اطلاع و زیر نظر خانواده ها صورت می گیرد و معمولاً پنج شش جلسه بطول می انجامد به یک مشاوری که متخصص در امر مشاورة قبل از ازدواج است مراجعه می نمایند و ایشان با تسلط بر آیتم هایی تعیین کننده ای چون تاریخچة خانوادگی طرفین و خاطرات دوران کودکی آنها و گرفتن تست های کتل و گلاسر و Ass و یا سایر تست هایی که بومی شده برای ایران هستند و نیز همخوانی و همسانی نگرش های طرفین در مسائل مختلف اخلاقی، اجتماعی، باورهای دینی، سیاسی و غیره که در طی چندین جلسه انجام می گیرد نظر خود را راجع به ازدواج آن دو اعلام می کند.
بدین صورت که:
1. در حدوده پانزده درصد از موارد می گوید این پسر و دختر علی رغم علاقه ظاهری که به هم دارند در صورت ازدواج با همدیگر؛ دچار مشکل خواهند شد و بعد از اُفت علایق احساسی و عاطفی به هم؛ وارد فاز درگیری های لفظی و احیاناً فیزیکی خواهند شد.
2. در حدود پانزده و بیست درصد از موارد می گوید این دو با توجه به آیتم های مختلف شخصیتی و خانوادگی و فرهنگی و اجتماعی کاملاً به درد ازدواج با هم می خورند و بعد از ازدواج با مشکل جدی ای برنخواهند خورد.
3. در حدود شصت هفتاد درصد از موارد می گوید این دو می توانند با هم ازدواج کنند به شرطی که فلان توصیه ها را به طور جدی در زندگی مدنظر داشته و فلان امور را رعایت کنند، مثلاً به پسر می گوید شما می توانید با این خانم ازدواج کنید، اما ایشان بسیار عاطفی و احساسی هستند و لذا اگر فردا از جنبۀ عاطفی محرومیتی را به وی تحمیل نمایید ممکن است بر سر سفرۀ دیگری که از جهت عاطفی او را سیراب می کند، بنشیند! و یا مثلاً به دختر می گوید دختر خانم ازدواج شما با این آقا پسر بلامانع است، اما باید بدانید که او وابستگی زیادی به مادرش دارد لذا باید در این جهت با او مدارا نمایید.
جمع بندی
پرسش:
دختری 31 ساله، فوق لیسانس و کارمند هستم حدود یکماه و نیم هست که با آقایی 32 ساله، فوق لیسانس و کارمند به قصد ازدواج در ارتباطم.
خانواده ها در جریان ارتباط ما هستند، هر دو یکدیگر را پسندیده ایم و از چند نفری که تحقیق کردیم، گفتند که خود پسر و خانواده اش خوب هستند؛ اما مشکلی که وجود دارد این است که ما تفاوت هایی با هم داریم اینکه من نسبتاً حساس و زودرنجم ولی ایشون نه، من تعارفی هستم ایشون کاملا رُک، من نماز می خونم ایشون فقط در ماه رمضان نماز می خوانند.
مشکل اساسی تر این هست که ایشون حدود 15 ساله مشروب می خورند و اهل قلیون هستند. ایشون نظرش اینه که موضوع مشروب و قلیون جزئی بوده و باعث اختلاف تو زندگی نمیشه و اگر من بهش جواب مثبت بدم و در زندگی بهش اجازه ندم اینها رو کنار می گذاره. حالا من از بابت مشروب و قلیون نگرانم؛ لطفاً راهنمایی کنید؟
پاسخ:
اگرچه آرزوی هر دختری است که همسر ایده آل خود را بیابد و با ازدواج به زندگی خود سر و سامان دهد و زندگی مستقلی برای خود همراه همسری موافق شروع نماید، اما با توصیفی که از خواستگارتان داشته اید نگرانی شما کاملاً بجا و منطقی است؛ چون اگر مسئله بی نمازی، قلیان کشیدن و شراب خواری وی حل نگردد، برای دختر متدینی همچون شما که به مسائل دینی و اسلامی پایبند بوده و اهمیت می دهید، زندگی سخت و دشوار خواهد بود.
تعارضات و کشمکش هایی که به صورت طبیعی در زندگی مشترک به خاطر اختلافات اعتقادی و تضاد در باورها خواهید داشت و اختلافاتی که در معاشرت ها، شیوه زندگی، اوقات فراغت، تربیت فرزند، نوع پوشش، انجام مناسکات دینی و... بروز خواهد کرد بر شدت تنش ها و درگیری های شما خواهد افزود؛ بنابراین علی رغم اینکه خواستگارتان موضوع را بسیار جزئی و پیش پا افتاده تلقی می کنند، به نظر می رسد موضوع بسیار جدی است؛ چون در تمام ابعاد زندگی مشترک ظهور و بروز خواهد کرد.
علاوه بر این ممکن است خواستگارتان در سایر مباحث دینی و دستورات الهی نیز پایبندی لازم را نداشته باشد و همین مسئله باعث اختلافات گسترده ای در زندگی مشترک تان گردد و نهایتاً شکست در ازدواج را به ارمغان آورد.
برای تصمیم گیری درست و منطقی دربارۀ آینده ازدواج تان لازم است یک بازۀ زمانی مشخص برای خواستگارتان در نظر بگیرید و حالات و رفتار او را در این مدت به دقت رصد کنید. اگر خواستگارتان قبل از ازدواج با شما تمام شرایط تان را بپذیرند و در عمل صدق نیت و پایبندی خویش را به مسائل دینی واقعاً نشان دهند و سوءرفتار خویش را اصلاح نمایید در این فرض، اگر واقعاً ثابت شود که او تغییر یافته و تغییر یافتن او نه به خاطر ازدواج با شما، بلکه بیشتر به خاطر این بوده که او حقیقتاً متوجه سوءرفتار و اشتباهاتش شده در این فرض می توان با او ازدواج نمود.
البته باید توجه داشت، برای اینکه مطمئن شوید او واقعاً تغییر یافته باید مدتی به او فرصت بدهید و به صورت نامحسوس توسط برخی از محارم و دیگران، مدتی او را زیر نظر بگیرید و حالات او را در مقاطع مختلف مشاهده کنید و مورد بررسی قرار دهید. اگر مورد مشکوکی مشاهده نگردید و او در عمل واقعاً پایبندی خویش را به آموزه های دینی و تعالیم اسلامی نشان داد و نیز مشاوره های تخصصی سلامت و صحت ازدواج تان را تأیید کردند؛ در این فرض می توانید گذشته خواستگاراتان را نادیده بگیرید و با او ازدواج نمایید، اما اگر پایبندی خواستگارتان تصنعی بود و بیشتر برای دلخوش و راضی کردن شما به ازدواج بود در این فرض معلوم است که او به درد ازدواج با شما نمی خورد و بهتر است با دختری که شبیه خود اوست ازدواج کند. شما نیز می توانید خیلی راحت به او پاسخ منفی دهید و از ازدواج با او صرف نظر کنید.
نکتۀ مهم
برای شناخت بهتر و بیشتر خواستگارتان لازم نیست مدتی با او در ارتباط باشید؛ بلکه می توانید از مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) بهره بجویید و تکلیف خودتان را مشخص کنید. مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) این فرصت را برای دختر و پسر فراهم می آورد که با کمک و همراهی کارشناسان و متخصصان ازدواج در ازدواج انتخابی آگاهانه و بر اساس معیارها و ملاک های ازدواج داشته باشند. ریسک ازدواج با مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) به شدت پایین می آید و طبیعتاً میزان اختلافات زناشویی و شکست در ازدواج پایین خواهد بود.
امروزه باتوجه به گسترش جوامع و پیدایش شهرهای بزرگ و پیچیده شدن شناخت افراد از یکدیگر، لزوم مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) بیش از پیش آشکار می گردد تا لایه های پنهان شخصیتی افراد آشکار گردد و دختر و پسر با شناخت کامل و آگاهی از صحت و سلامت ازدواج شان تصمیم به ازدواج با هم بگیرند و درصد خطا را پایین بیاورند.