آیا برای تفکر محدودیتی وجود دارد؟
تبهای اولیه
با سلام :Gol:
امسال هم در نمایشگاه کتاب شاهد بودیم که برخی کتب و انتشارات به دلایل مختلف از نمایشگاه جمع آوری شدند. بخشی از دلایل این جریان حتماً سیاسی است که فعلاً با آن کاری ندارم، سؤالم از بخش دینی و فقهی آن است. سؤال این است: «1- آیا خواندن کتبی که ضاله تشخیص داده میشوند، ایراد دارد؟ 2- مرجع صالح برای تشخیص ضاله بودن کتاب چیست؟»
امسال هم در نمایشگاه کتاب شاهد بودیم که برخی کتب و انتشارات به دلایل مختلف از نمایشگاه جمع آوری شدند. بخشی از دلایل این جریان حتماً سیاسی است که فعلاً با آن کاری ندارم، سؤالم از بخش دینی و فقهی آن است. سؤال این است: «1- آیا خواندن کتبی که ضاله تشخیص داده میشوند، ایراد دارد؟
با سلام و عرض ادب
خريد و فروش و نگهدارى کتابهاى گمراه کننده جايز نيست و حکم به جواز خواندن اين کتب فقط به خاطر شناخت و افزايش اطلاعات، مشکل است، البته خواندن آنها براى کسى که قدرت شناخت و تشخيص مطالب باطل را دارد به قصد ابطال و ردّ آنها جايز است به شرطى که به خود مطمئن باشد که از حق منحرف نمى شود.
آیه الله خامنه ای،اجوبه الاستفتائات،س1332و1326
2- مرجع صالح برای تشخیص ضاله بودن کتاب چیست؟»
مرجع شناخت کتب ضاله،متخصصین و اهل فن در علوم دینی می باشند.
موفق و موید باشید.
با سلام و تشکر از شما:Gol:
به نظر میرسد منظور از این دو نفر یکی و در واقع همان مکلف باشد.
کسى که قدرت شناخت و تشخيص مطالب باطل را دارد
متخصصین و اهل فن در علوم دینی
اما تأسف از ممنوع الچاپ شدن کتب کسانی چون سروش، آجودانی، بهنود و حتی صادق هدایت پابرجاست. به نظرم در این قبیل تصمیمات نشانی از تخصص دینی نیست، بلکه اینها ناشی از محافظه کاری های سیاسی است.
با سلام و تشکر از شما به نظر میرسد منظور از این دو نفر یکی و در واقع همان مکلف باشد. نقل نمایش پست ها نوشته اصلی توسط : نور کسى که قدرت شناخت و تشخيص مطالب باطل را دارد نقل متخصصین و اهل فن در علوم دینی در این دوران که فضای اینترنت پر شده است از مطالب انحرافی و ضد دینی به نظر میرسد وظیفه شخص مکلف است که تشخیص دهد خواندن مطلبی ممکن است به ایمان او آسیب بزند یا نه.
با سلام و تشکر از توجه شما
مکلفی که قدرت شناخت و تشخيص مطالب باطل را دارد،منظور است در غیر این صورت یعنی در جایی که قدرت تشخیص ندارد باید به اهل فن در علوم دینی مراجعه نماید.