ازدواج موقت
تبهای اولیه
اين هم سخنراني دكتر رفيعي در برنامه سمت خدا
سؤال: من به عنوان یک جوان معتقد به اسلام این سوال برایم پیش آمده است . اینکه اسلام برای جلوگیری از گناه تنها ازدواج را پیشنهاد می کند و تنها راه حل آن همین است ، آیا این نشانه ی ضعف دین نیست ؟ چون جوانی که از هفده سالگی احتیاج به غرایز جنسی دارد و تا بیست و هفت سالگی هم نمی تواند ازدواج بکند ، معلوم است که به گناه می افتد . از نظراسلام چه راه حلی جز ازدواج وجود دارد ؟
پاسخ: اسلام دین کاملی است و همه ی جوانب را دیده است. اینکه گفته تنها راه ارضای غرایز ازدواج است دلیلش این است که کانون خانواده متزلزل نشود . اگر قرار باشد که هر دختری با هر پسری بدون حدود با هم ارتباط داشته باشند چه اتفاقی در جامعه می افتد؟ به مراتب فساد بیشترمی شود ، تولدهای حرام ، عدم شانس ازدواج برای دختر خانمی که بی مبالاتی کرده و ... که قوام زندگی را بهم می ریزد . ازدواج تنهاترین راه نیست کامل ترین و زیباترین راه است. توصیه ی اسلام ازدواج در سن کم است . در سن نوزده سالگی باید شرایط جامعه را آماده کرده تا پسر ازدواج بکند . اسلام نمی گذارد که جوان و خانواده ها به معصیت کشیده بشوند . در اینجا راه کاری وجود دارد. بحث ازدواج موقت مطرح است ولی این انگیزه ای برای همسردارهای ما شده است. نمی خواهم بگویم که این کار اشکالی دارد ولی اسلام این بحث را برای مجردها در نظر گرفته است. در این بحث برای پسر اشکالی وجود ندارد ولی بعضی مراجع برای دختر اذن پدر را لازم می دانند.
عقل حکم می کند که دختر بگوید که این باید شرایط ازدواج ما بشود و با خانواده ها صحبت کنند. این بیشتر برای افرادی است که زمینه ازدواج را ندارند یا وقت ازدواج آنها گذشته است. ما خانم های جوانی داریم که یا طلاق گرفته اند یا شوهر از دست داده اند و پنج درصد آنها زمینه ی ازدواج دائم را دارند . این خانم می تواند با یک دانشجو با همه ی ضوابط و با اطلاع خانواده اش، چند سال ازدواج موقت داشته باشد . ما شرع را فدای عرف می کنیم. چرا ما چیزی را که شرع مجاز دانسته، عرفا آنرا حرام بکنیم ؟ بعضی از خانم ها حاضرند که بدون صیغه با مردی ارتباط داشته باشند در حالیکه این گناه است .
در واقع ما ترویج ربا را می کنیم برای اینکه یک بیع شرعی انجام نشود.
پس اسلام بن بست ندارد و راه کار اسلام در این موارد ازدواج موقت است. این راه کار برای بوالهوسی مردان نیست وباری پاسخ دادن به نیاز این افراد است . بعضی ها می گویند که اگر پدرم بفهمد ناراحت می شود پس این کار خلاف است.
شما که با این پسر پارک می روی، به منزلش می روی و همه نوع ارتباطی داری آیا این حرام نیست؟
شهید مطهری نظرش این بود که این باید نهادینه بشود تا جوانان در هنگام تحصیل دچار این آسیب ها نشوند. آقایی به من می گفت که ما در غرب مشکل غرایز جنسی را حل کرده ایم و ازدواج نداریم مگر در وقتی که سن ما بالا برود . در اسلام شما راه را بسته اید. آیا واقعا غرب با این راه حل به نتیجه رسیده است؟ آیا مراکز فساد ، فرزندهای حرام ، قتل و غارت کم شده است؟
اسلام می فرماید که جوان ازدواج کند و الا عفت بورزد و خودش را کنترل کند. اگر به کسی فشار می آید ، اسلام راه کار ازدواج موقت را در نظر گرفته است.[HL] باید کارشناسان به این بحث در صدا و سیما بپردازند و از آن نترسند. [/HL] آنرا مطرح و نهادینه کنند.
زنی پیش پیامبر آمد و گفت که یا رسول الله من همسر می خواهم. حضرت فرمود: چه کسی حاضر است که با او ازداوج کند؟
فردی گفت من و مهریه ای هم برای او در نظر گرفت. ما کار را سخت کرده ایم. ما از حلال الهی دوری کرده ایم و به حرام الهی پرداخته ایم . اگر بچه ی ما دوست دختر داشته باشد هیچ اشکالی ندارد ولی اگر با فردی دو سال ازواج موقت داشته باشد که یا مقدمه ی ازدواج دائم بشود یا نشود و گناه نکند، به این کار زشت می گوییم.
حضرت علی (ع) در نهج البلاغه می فرماید: زمانی می رسد که مردم بیع را گناه و ربا را خوب می شمارند. با شبهات به گناه رنگ و لعاب می دهند . الان در مراکز غربی به اینکار عنوان هم خانه یا شریک خانه داده اند.
تذكر: متن بالا خلاصه سخنراني استاد است. ولي متأسفانه بد سانسور شده. صدا و سيما دوستي هاي دختر و پسر را در سريال ها سانسور نمي كنند اين جا چرا؟
از دقيقه 40 بشنويد