استخاره آنلاین (نیت کن... خیر است ان شاء الله)
تبهای اولیه
[="darkgreen"]درصورت اینکه با فلش جاری در پست اول منتقل نشدید
فلش پیوست این پست رو دانلود کرده و مجدد عملیات را انجام دهید.
برگرفته از سایت : شهید آوینی[/]
در خواست استخاره از مدیریت سایت یا روحانی ها عزیز
آداب و شرایط استخاره
[=Times New Roman]استخاره به معناي طلب خيز از خداوند است، و چون مؤمنين در مواردي خيرو صلاح كار خود را نمي دانند، به استخاره متوسل مي شوند.
[=Times New Roman]1-...وَعِندَهُ مَفاتِحُ الغَيبِ لايَعلَمُها اِلا هُو
[=Times New Roman]...كليدهاي غيب نزد خداست و كسي جز او آنهارا نمي داند
[=Times New Roman]2- اميرالمؤمنين (عليه السلام) مي فرمايد: پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) مرا به سوي يمن فرستاد؛ و به من سفارش كرد: ياعلي كسي كه استخاره كند ضعيف و شكسته نمي شود...
[=Times New Roman]3- از [=Times New Roman]امام باقر (عليه السلام)[=Times New Roman] روايت شده: ما استخاره را ياد مي گرفتيم چنانچه سوره هاي قرآن را مي آموختيم.
[=Times New Roman]4- از [=Times New Roman]امام صادق (عليه السلام)[=Times New Roman] روايت شده: هر كس در امري، بدون استخاره داخل شود و به بلائي مبتلا شود، خدا او را در آن بلا اجر ندهد.
[=Times New Roman]5- از امام صادق (عليه السلام) روايت شده كه حقتعالي مي فرمايد: از شقاوت بنده ام آن است كه در كارهايش از من طلب خير ننمايد.
[=Times New Roman]1- وقت و ساعت استخاره:
[=Times New Roman]استخاره در هر وقت و ساعتي جايز است، ولي بهترين وقت هنگام نماز است؛ زيرا شيطان در آن هنگام از هر وقت ديگر از انسان دورتر است.
[=Times New Roman]2- مكان استخاره:
[=Times New Roman]استخاره در هر مكان جايز و درست است ولي بهترين مكان؛ مساجد، مشاهد شريفه و حرم[=Times New Roman] اولياء دين (عليهم السلام) است.
[=Times New Roman]3- استخاره توسط خود شخص:
[=Times New Roman]هر چند سيره مؤمنين برا ي استخاره، رجوع به عالمان دين و مؤمنان وارسته و صاحبان فضيلت و اشخاص با نفس مي باشد ولي[=Times New Roman] اولياء دين (عليهم السلام) معمولاً طريقه استخاره را به مردم ياد ميداده اند كه خود شخصاً انجام دهند.
[=Times New Roman]4- راضي بودن به نتيجه استخاره:
[=Times New Roman]استخاره كننده بايد به نتيجه استخاره راضي و خشنود باشد، گرچه ظاهراً خوشايند او نباشد زيرا خداوند آگاه به خير و شر و صلاح انسان است.
[=Times New Roman]از[=Times New Roman] امام صادق (عليه السلام) نقل شده: «من باكي ندارم هنگامي كه استخاره كردم بر هر جهتي وقوع يابد».
[=Times New Roman]مرحوم علامه مجلسي ( قدس سره)[=Times New Roman] هشت نوع استخاره معرفي فرموده اند كه برخي ار آنها عبارتند از[=Times New Roman]:
[=Times New Roman]1- «استخاره مطلقه»[=Times New Roman] يعني آن كه انسان هنگام تصميم به هر كاري خير و صلاح خود را ازخداوند طلب نمايد.
[=Times New Roman]در روايت آمده: مردي خدمت[=Times New Roman] امام صادق (عليه السلام)رسيد و عرض كرد: فدايت شوم گاهي كاري مي كنم و سپس پشيمان مي شوم، حضرت فرمود: چرا استخاره نمي كني؟ عرض كرد: فدايت شوم چگونه استخاره كنم؟ فرمود: پس از نماز صبح دست ها را برابر صورت بلند كن و بگو:
[=Times New Roman]« اللّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ وَ لااَعْلَمُ، وَ اَنْتَ عَلّامُ الْغُيُوبِ، فَصَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ خِرْلي في جَميعِ ما عَزَمْتُ بِهِ مِنْ اُمُوري خِيارَ بَرَكَةٍ وَ عافِيَةٍ»
[=Times New Roman]در روايت آمده:[=Times New Roman] امام سجاد ( عليه السلام) هنگامي كه اراده حج، عمره، آزادكردن بنده ويا خريدو فروشي مي كرد وضو مي گرفت و دو ركعت نماز مي گذاشت ركعت اوّل بعد از فاتحه سوره الرحمن و در ركعت دوم بعد از حمد سوره حشر مي خواندو بعد از نمازش دويست مرتبه از خداوند طلب خير مي كرديعني مي فرمود: « اَسْتَخيرُاللهَ» يا « اَسْتَخيرُاللهَ بِرَحْمَتِهِ خِيَرَةً في عافِيَةٍ» سپس سوره هاي توحيد، فلق و ناس را مي خواندو مي فرمود:
[=Times New Roman]«اللّهُمّ اِنّي قَدْ هَمَمْتُ بِاَمْرٍ قَدْ عَلِمْتَهُ، فَاِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اَنَّهُ خَيرٌلي في ديني و دُنْيايَ وآخِرَتي فَاَقْدِرْهُ لي، وَ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اَنَّهُ شَرٌّ لي في ديني وَ دُنْيايَ وَ آخِرَتي فَاَصْرِِِفْهُ عَنّي، رَبِّ اعْزِِِِمْ لي علي رُشْدي وَ اِنْ كَرِِِِِِهَتْ اَوْ اَحَبَّتْ ذلِكَ نَفْسي، بـِبـِسْمِ اللهِ[=Times New Roman] الْرَحْمنِ الرَّحيم، ماشاءَالله لا حَوْلَ وَلا قُوَةَ اِلّا بـِاللهِ، حَسْبـِيَ اللهُ وَ نِعْمَ الْوَكيلُ» سپس متوجه آن كار مي شد و عزم بر آن مي نمود.
[=Times New Roman]2- «استخاره با قرآن»[=Times New Roman] از استخاره هاي متداول و معروف در بين مؤمنين و متشرعين مي باشد، ولي ناگفته نماند كه چنين استخاره اي در توان معنوي هركس و امثال ما نميباشد و بهتر است توسط كسي انجام گيرد كه با قرآن سنخيت معنوي و عملي داشته باشد؛ولي به هر حال استخاره با قرآن آداب و شرائط ويژه اي دارد كه در روايات و توصيه عالمان دين به آنها اشاره شده است كه مختصراً به برخي از آنها اشاره مي شود:
[=Times New Roman]1) [=Times New Roman]روايت شده كه «يسع بن عبدالله قمي» به[=Times New Roman] امام صادق (عليه السلام)عرض كرد: من اراده مي كنم كاري را و طلب خير از حقتعالي مي كنم و رأيم بر يك طرف قرار نمي گيرد، حضرت فرمود: كه نظر كن در هنگامي كه به نماز برمي خيزي –زيرا كه دورترين احوال شيطان از آدمي حالتي است كه به نماز مي ايستد- پس ببين كه چه چيز در دلت مي افتد و أخذ كن به آن، و بگشا مصحف را پس نظر كن به سوي اول چيزي كه مي بيني در مصحف، پس به آن عمل كن انشاءالله.
[=Times New Roman]2)[=Times New Roman] در حديث آمده: هر گاه خواستي تفأل نمايي به كتا ب خدا، پس سه مرتبه سوره «قل هو الله احد» بخوان و سه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد برسد، پس بگو:
[=Times New Roman]«اَللهُمَّ تَفَأَّلْتُ بِكِتابِكَ وَ تَوَكَّلْتُ عَلَيْكَ فَأرِني مِنْ كِتابِكَ ما هُوَ المَكْتُومُ مِنْ سِرّكَ الْمَكْنُونُ في غَيْبِكَ[=Times New Roman]»پس مصحف شريف را بگشا و عمل كن به آنچه در سطر اول صفحه راست ظاهر مي شود بي آنكه اوراق و سطور را بشماري.
[=Times New Roman]متأسفانه بعضي از مردم همانگونه كه در بسياري از احكام و معارف ديني دقت درستي ندارند در مورد استخاره هم دقت درستي ندارند.[=Times New Roman]
[=Times New Roman]اولاً:[=Times New Roman] تصور مي كنند استخاره اي خوب است كه استخاره كنند را به اهداف و نياتي كه دوست دارند برساند؛ در حالي كه معناي صحيح و درست استخاره طلب خير و صلاح از خداوند است، ولو برخلاف ميل باطنيشان باشد؛ قرآن مي فرمايد:[=Times New Roman]
[=Times New Roman]... عَسي أنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَ عَسي أنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ[=Times New Roman]
[=Times New Roman]...چه بسا چيزي را خوش نداريد، در حالي كه خير شما درآن است و چه بسا چيزي را دوست داريد، در حالي كه شر شما درآن است[=Times New Roman]
[=Times New Roman]... فَعَسي أنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ يَجْعَلَ اللهُ فيهِ خَيْراً كَثيراً[=Times New Roman]
[=Times New Roman]...چه بسا شما چيزي را خوش نداريد، ولي خداوند، خير فراوان در آن قرار داده باشد.[=Times New Roman]
[=Times New Roman]ثانياً:[=Times New Roman] براي هر كار كوچك و ناچيز يا كارهايي كه مي توانند با تعقل و مشورت راه درست و صحيح را پيدا كنند بلافاصله استخاره مي كنند، مثلاً استخاره ميكنند كه:[=Times New Roman]
[=Times New Roman]آيا فلان معامله خوب است؟ آيا مسافرم از سفر برمي گردد؟ آيا در امتحان قبول مي شوم؟ آيا ازدواج با فلان كس خوب است؟ آيا پسرم از سربازي معاف مي شود؟و... در حالي كه خداوند انسان را موجودي عاقل آفريده و او را ابتداء به[=Times New Roman] «تعقّل»سپس به «مشورت» در كارهايش دستور داده است، و «استخاره» آخرين چاره او مي باشد.يعني:به ترتيب: «تعقّل»، «استشاره» و «استخاره»[=Times New Roman]
[=Times New Roman]بنابراين از استخاره نبايد به صورت فال گيري استفاده شود و يا بخواهيم با غيب و شبيه غيب آينده را پبيش بيني كنيم و هرگاه بخواهيم عملي چون: «انتخاب شغل»؛ «ازدواج»؛ «طلاق»؛ «مسافرت»؛ «خرويد و فروش»؛ «رفاقت با كسي»؛ «صحبت كردن با كسي»؛ «شركت با كسي در شغلي» را انجام دهيم بايد به مقدمات ذيل به ترتيبي كه آمده عمل كنيم:[=Times New Roman]
[=Times New Roman]«مقدمه اول تعقّل» است؛ يعني انسان از نعمت عقل، كه خداوند به او عطا فرموده؛ استفاده كند و اگر با تعقّل راه «خير و صلاح» را پيدا كرد به خدا توكّل كند و در همان راه قدم بردارد.[=Times New Roman]
[=Times New Roman]«مقدمه دوم مشاوره» است: يعني هر گاه انسان از تعقّل خويش نتيجه اي نگرفت از عقول افراد صاحب نظر و آگاه و دلسوز وخيرخواه استفاده كند و راه «خير و صلاح» را از آنان جويا شود كه در اين صورت نيز لازم است به خدا توكّل كند و در همان راهي كه راهنماييش مي كنند قدم بردارد.[=Times New Roman]
[=Times New Roman]«مقدمه سوم استخاره» است: يعني هر گاه انسان از تعقّل و مشاوره مأيوس شد آخرين چاره اش استخاره است و پس از مشخص شدن راه «خير و صلاح» به خدا توكّل كند و در همان راه قدم بردارد.[=Times New Roman]
[=Times New Roman]مرحوم علامه طباطبايي (قدس سره) در اين باره مي فرمايند: [=Times New Roman]
[=Times New Roman]« ... حقيقت امر اين است كه انسان وقتي بخواهد به كاري دست بزند ناچار است زيرو روي آن كار را بررسي نموده و تا آنجا كه مي تواند فكر خود را كه غريزه و موهبتي است خدادادي به كار بياندازد، و چنانچه از اين راه نتوانست صلاح خود را در آن كار تشخيص دهد ناگزير بايد از ديگران كمك فكري گرفته و تصميم خود را با كساني كه صلاحيت مشورت و قدرت تشخيص صلاح و فساد را دارند در ميان بگذارند، تا به كمك فكر آنها خير خود را در انجام دادن و ترك آن كار تشخيص دهد، و اگر از اين راه هم چيزي دستگيرش نشد چاره اي جز اين كه متوسل به خداي خود شده و خير خود را از او مسئلت نمايد ندارد. و اين همان «استخاره» است...»[=Times New Roman]
[=Times New Roman]1- [=Times New Roman]آیا عمل به استخاره واجب است؟ [=Times New Roman]
[=Times New Roman]الزام شرعى در عمل به استخاره وجود ندارد ولى بهتر است بر خلاف آن عمل نشود.[=Times New Roman]
[=Times New Roman]۲-[=Times New Roman] بنابر آنچه گفته مىشود که در کارهاى خیر نیازى به استخاره نیست. آیا در مورد کیفیت انجام آنها و یا در مورد مشکلات پیش بینى نشدهاى که در خلال انجام آنها ممکن است پیش بیاید، استخاره جایز است؟ و آیا استخاره راهى براى شناخت غیب محسوب مىشود یا اینکه فقط خدا از آن آگاه است؟
[=Times New Roman]استخاره براى رفع حیرت و تردید در انجام کارهاى مباح است ، اعم از اینکه تردید در اصل عمل باشد یا در چگونگى انجام آن .بنابر این در کارهاى خیر که در آنها حیرت وجود ندارد، استخاره لازم نیست و همچنین استخاره براى آگاهى از آینده شخص یا عمل نمىباشد.[=Times New Roman]
[=Times New Roman]۳[=Times New Roman]-آیا در مواردى مثل تقاضاى طلاق یا عدم آن استخاره با قرآن صحیح است؟ و در صورتى که شخصى استخاره کند ولى طبق آن عمل نکند، حکم چیست؟
[=Times New Roman]جواز استخاره با قرآن یا تسبیح اختصاص به مورد خاصى ندارد، بلکه در هر امر مباحى که شخص راجع به آن تردید و حیرت داشته باشد بطورى که قادر بر اتخاذ تصمیم نباشد، مىتوان استخاره گرفت و از نظر شرعى عمل به استخاره واجب نیست هر چند بهتر است انسان با آن مخالفت نکند.[=Times New Roman]
[=Times New Roman]۴-[=Times New Roman] چند بار استخاره براى یک کار صحیح است؟
[=Times New Roman]چون استخاره براى رفع حیرت است، بعد از برطرف شدن حیرت با استخاره اول ، تکرار آن معنى ندارد مگر آنکه موضوع تغییر کند.
[=Times New Roman]منبع:انهار[=Times New Roman]
حجة الاسلام و المسلمين فاضل مرندي نقل مي كند: يك بار براي ناهار منزل آيت الله احمدي ميانجي(قدس سره) مهمان بوديم، يك جواني آمد و چند سؤال شرعي از حاج آقا پرسيد و آخر سر هم استخاره اي خواست، آيت الله ميانجي فرمود: با تسبيح استخاره كنم يا با قرآن؟ ايشان گفتند: با قرآن! آيت الله ميانجي فرمودند: ولي سند استخاره با تسبيح قويتر است، آنگاه براي آن جوان استخاره كرد...
3- «استخاره با تسبيح» تقريباً بيشتر از استخاره با قرآن رايج است!
مجلسي از پدرش(قدس سرهما) نقل مي كند: كه شيخ بهايي (قدس سره) فرمود: ما دست به دست، از مشايخ خود شنيده ايم كه از حضرت صاحب الامر (صلوات الله عليه) روايت مي شده هنگام استخاره با تسبيح سه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمدفرستاده شود و تسبيح را بگيرند و دو تا دو تا بشمارند، اگر طاق باشد خوب، و اگر جفت باشد بد است. و والد مبرور (رحمه الله) اكثر اوقات در اموري كه عجله داشتند، اينگونه استخاره مي كردند.
مرحوم مجلسي (قدس سره) مي فرمايند: طريق ديگري در ميان عوام شهرت دارد كه سه تا سه تا بشمارند، اگر يك بماند خوب و اگر دو بماند، وسط و اگر سه بماند بد است ولي اين طريق در كتب مشهره به نظر فقير نرسيده، ولي يكي از فضلاي بحرين از كتاب «السعادات» از حضرت صادق (عليه السلام)روايت كرده كه «حمد» يك مرتبه و سوره «قل هو الله» را سه مرتبه و پانزده مرتبه «صلوات» بر محمد و آل محمد بفرستد، پس بگويد:
«اَللّهُمَّ اِنّي أسْئَلُكَ بِحَقِّ الحُسَيْنِ وَ جَدِّهِ وَ أبيهِ وَ أُمِّهِ وَ أخيهِ وَ الْأئِمَةِ مِنْ ذُرّيَتِهِ أَنْ تُصَلّي عَلي مُحَمّدٍ وَ آلِ مُحَمّدٍ وَ أنْ تَجْعَلَ لي الخِيَرَةِ في هذهِ الْسُبْحَةِ وَ أن تُريَني ما هُوَ الْاَصْلحُ لي فِي الدّينِ و الدُّنيا، اللهُمَّ إنْ كان الاصلحُ في ديني و دُنيايَ و عاجِلْ اَمري و آجِلِه فِعْلَ ما أنا عازمٌ عليهِ فأمُرني و الّا فَانْهَني، فَأنَّكَ علي كلِّ شَيءٍ قَديرٍ»
پس قبضه اي از تسبيح مي گيري و مي شماري و مي گويي:«سبحان الله والحمدلله و لا اله الا الله» تا آن قبضه تمام شود، اگر آخرش «سبحان الله» باشد مخيري ميان انجام دادن يا ندادن، و اگر «الحمدلله» باشد امر است، و اگر«لا اله الا الله» باشد، نهي است.
این روزها به مدد کامپیوتر و فضای اینترنت می توان در هر مکانی به بسیاری از نرم افزار ها و سایت های اینترنتی دسترسی پیدا کرد و تنها با چند کلیک، در خصوص امر مهمی که در ذهن می گذرد، استخاره گرفت.
اگر به فارسی در سایت google "استخاره اینترنتی" را جست و جو کنیم، 185000 صفحه در این زمینه پیدا می شود. بسیاری از افراد از این نرم افزار ها و سایت ها برای نتیجه کار و امر مهمی که در ذهن دارند استخاره می گیرند. برای برخی این سوال پیش می آید که آیا شرایط استخاره در این موارد محقق می شود و آیا به نتایج این استخاره ها می توان استناد کرد. خبرنگار خبرگزاری برنا حکم فقهی این مساله را از مراجع عظام تقلید سوال نمود که می توانید پاسخ آن را ببینید.
استخاره با کامپیوتر و نرم افزارها صحیح است؟ آیا می توان به آنها اعتنا کرد؟
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی): موارد مختلف است. اگر طبق روش های معمولی است مانعی ندارد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: هرگاه طوری تنظیم شده باشد که آیات آغاز یکی از صفحات قرآن را بدون اطلاع قبلی منعکس کند مانعی ندارد.
حضرت آیت الله سیستانی: روش استخاره گرفتن در مفاتیح الجنان موجود است مراجعه شود.
حضرت آیت الله نوری همدانی: اگر استخاره کننده وارد در آن رشته باشد و بتواند از قرآن مجید برداشت مناسب و نزدیک به واقع داشته باشد اشکال ندارد.
همچنین یک تن از مجتهدین و مدرسین حوزه علمیه این گونه پاسخ داده اند:
آیت الله علوی گرگانی: اگر بگونه صحیح انجام شود مانعی ندارد گرچه اعتنا کردن به اینگونه استخاره ها از نظر ما محل تردید است.
نکاتی پیرامون استخاره برنامه فوق
پاسخ استخاره سایت شهید آوینی عیناً از روی ترجمه کتاب (خیرة الامام جعفر الصّادق) چاپ انتشارات العصامی بغداد نوشته شده است.
همچنین دعای استخاره سایت نیز از روی دعای استشاره کتاب مفاتیح الجنان به نقل از کتاب شریف بحار الانوار نقل شده است.
برگرفته از :سایت شهید آوینی
سلام
با کمال احترام به حضور محترم مدیریت فرهنگی
استخاره واقعی بسته به نفس استخاره کننده است
حال شما چطور نرم افزاری را جهت استخاره معرفی می نمایید؟
سبحان الله
استخاره موهبتی از جانب خداوند هست هر کسی جواب استخاره را نی تواند بطور کامل بفهمد به همین دلیل باید از اهل این کار بخواهیم که برایما استخاره کنند نه از هر پیش نماز مسجد و یا نرم افزاری
خودمان اگه خواستیم استخاره کنیم بهتره با تسبیح استخاره کنیم همان طور کن دوستان هم فرمودند اشخاصی مثل ایت الله قاضی یا شیخ بهایی که حتی از اولیاء خداوند هستند باتسبیح استخاره می کردند
اسخاره را باید اهلش باز کند مثل مرحوم آیت الله بهجت که با قرآن استخاره می کردند
دقیقا
حال با یک نرم افزار که فاقد هرگونه عقل و شعوری است چطور می توان به قران عظیم استخاره زد؟
و ایا این به نوعی توهین به شان قران نیست؟
قرانی که بزرگان برای استخاره زدن با ان دستشان به لرزش می افتاد و با احتیاط به این عمل دست می زدند و استخاره با تسبیح را بهتر می دانستند....
[="Blue"] با کمال احترام به حضور محترم مدیریت فرهنگی استخاره واقعی بسته به نفس استخاره کننده است حال شما چطور نرم افزاری را جهت استخاره معرفی می نمایید؟ سبحان اللهسلام
به نام خدا
با سلام وتحیات
و درود از دغدغه عبدالله عزیز
[="Red"][="Red"]بزرگوار این پست را خواندید یا نه؟[/][/]
در استفتایی که از دفاتر مراجع عظام شده
استخاره با کامپیوتر و نرم افزارها صحیح است؟ آیا می توان به آنها اعتنا کرد؟
http://www.askdin.com/showpost.php?p=123742&postcount=7
مراجع بزرگوار ما بعضا مانعی ندانسته اند
پس حجت تمام است.
موفق باشید
منبع[/]