اگر افراد زیادی از خداوند یک حاجت بخواهند
تبهای اولیه
اگه تعداد زیادی انسان {مثلا 1000 نفر} واسه به دست اوردن یه چیز دعا كنن كه اون حاجت فقط میتونه به یه نفر از این آدما داده بشه همچین مواقع ای چی میشه ، همه دعا كردن و همه امید اجابت دارن بلاخره به كدوم یك از این آدما داده میشه؟
مسلما دعای همه کسانی که شرائط استحابت دعا را داشته باشند، مستجاب می شود؛ ولی استجابت هر یک به خواست الهی به گونه ای است که بیشترین مصلحت برای او در آن است.
بر این اساس، ممکن دعای همه این هزار نفر مستجاب شود، ولی استجابت یکی به ان باشد که به مضمون دعا برسد، و دیگری در این که به چیزی برسد که خیر او در آن بیش از آنی است که در دعا خواسته است. در روایت است که گاه خداوند استجابت دعای شخصی را به آخرت وامی گذارد و در آنجا آن چنان نعمتی به بنده می دهد که او می گوید ای کاش هیچکدام از دعاهای من را در دنیا مستجاب نمی کردی و به اخرت احاله می دادی.
با سلاماين چه نوع سوالي بود كه خودتون جوابش رو دادين ؟ :Gig: :Nishkhand:
یکی از روشهای خطابه اینه که مطلبت رو با سوال بیان کنی تا برای مخاطبی مثل شما جذاب باشه:Kaf:
اگه تعداد زیادی انسان {مثلا 1000 نفر} واسه به دست اوردن یه چیز دعا كنن كه اون حاجت فقط میتونه به یه نفر از این آدما داده بشه همچین مواقع ای چی میشه ، همه دعا كردن و همه امید اجابت دارن بلاخره به كدوم یك از این آدما داده میشه؟
با سلام و تشکر:Gol:
در تکمیل پاسخ جناب محمد لازم بذکر است: در كتاب اصول كافى چهار معنا براى اجابت دعاکننده ،بيان شده كه عبارتند از:
1. خداوند مطلوبِ دعاكننده را فوراً عطا می كند.
2. خداوند درخواست او را اجابت مىكند و می پذيرد ولى به خاطر اينكه دوست دارد صدایش را بشنود، مطلوب او را مدتى به تأخير مىاندازد.
3. خداوند دعاى او را مىپذيرد و مستجاب مىكند ولى اثرش، پاك كردن و كفارهى گناهان او قرار مىگيرد.
4. دعايش را مىپذيرد و آن را، ذخيره و توشه قرار مىدهد براى آخرت.(1)
از مطالب فوق استفاده می شود كه معناى اجابت دعای دعاکنندگان، به اين معنا نيست كه دعای همگان، در یک زمان، فوراً و با یک کیفیت مستجاب و آثار آن سريعاً ظاهر گردد و دعاكنندگان، فوراً به مطلوب خود برسند چرا كه در آيهى 89 از سورهى "يونس" يادآور مىشود كه خداوند دعاى موسى عليه السلام را مستجاب نمود، و به خاطر مصالحى اثر آن را كه نابودى فرعون بود بعد از چهل سال ظاهر و آشكار گردانيد.
و گاهى اثر اجابت دعا اينگونه ظاهر می شود كه خداوند چند برابر خواستهى دعاكننده را در آخرت به او مىدهد -به كسى كه صلاح خود را در خواسته اش نمىدانسته- به طورى كه وقتى در آخرت، عوض مطلوب و خواستهى خود را مشاهده مىكند، تمنا مىكند كه اى كاش هيچ حاجتى از من در دنيا مستجاب نمىشد. این مطلب نیز تصديق مىكند كه دعايش به طور كامل مستجاب شده است.(2)
نتیجه آنکه اگر شرایط استجابت دعا باشد، 1000 نفر که سهل است، اگر به عدد خلایق عالم یک حاجت و درخواست مشخص داشته باشند، خداوند به قدرت و حکمت بی انتهایش، بنا به مصالح هر فرد، حوائج تک تکِ خلائق را به یکی از شیوه های چهارگانه که در بالا گذشت، اجابت می کند.
موفق باشید ...:Gol:
پاورقی_________________________________
1- کلينى، الكافى، والروضه، ج 1، ص 330، پاورقى.
2- مجلسى، محمد باقر، مرآة العقول، ج 12، صص 5 - 1.