برطرف شدن عین نجاست
تبهای اولیه
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
1.سوال این است که برطرف شدن عین نجاست یعنی چه و در مورد نجاسات چطور صورت
میگیرد؟
2.برای نمونه جهت تطهیر خون بر روی فرش میگویند با دستمال خیس،عین نجاست را رفع کنید و
بعد با آب فلان طور بشویید.اما ما همه میدانیم که با دستمال خیس تمام ذرات خون از
فرش برداشته نمیشود.و ذرات باقی مانده یا با دقت بیشتر قابل مشاهده است و یا با ذره بین.و خلاصه علم اثبات میکند که خون از روی فر با دستمال تر و خیس کشیدن برطرف نمیشود.
.3یا مثلا در مورد ادراد و یا منی چطور میشود حکم به برطرف شدن عین نجاست کرد ؟
با تشکر
کارشناس بحث : نور
بسم الله الرحمن الرحیم با سلام 1.سوال این است که برطرف شدن عین نجاست یعنی چه و در مورد نجاسات چطور صورت میگیرد؟ 2.برای نمونه جهت تطهیر خون بر روی فرش میگویند با دستمال خیس،عین نجاست را رفع کنید و بعد با آب فلان طور بشویید.اما ما همه میدانیم که با دستمال خیس تمام ذرات خون از فرش برداشته نمیشود.و ذرات باقی مانده یا با دقت بیشتر قابل مشاهده است و یا با ذره بین.و خلاصه علم اثبات میکند که خون از روی فر با دستمال تر و خیس کشیدن برطرف نمیشود. .3یا مثلا در مورد ادراد و یا منی چطور میشود حکم به برطرف شدن عین نجاست کرد ؟ با تشکر
با سلام و احترام
درمثل خون و منی که عین دارد با کشیدن دستمال روی آن برطرف می شود(خصوصا اگر تازه باشد) و دراین مورد دقت های علمی(مثل ذره بین) منظور نیست بلکه دقت های عرفی ملاک است درمثل ادرار هم تاوقتی تراست و عینیت دارد به راحتی با دستمالی پاک می شود و اگر خشک شده باشد برطرف کردن عین موضوعیت ندارد و فقط باید به نحو صحیح(با آب کر یا قلیل) تطهیر شود.
استفتا از دفتر آیه الله مکارم شیرازی در قم
[="Tahoma"][="Indigo"]با سلام مجدد
1.اگر خون بر روی فرش یا پارچه بریزد،مقداری از آن جذب فرش و یا پارچه میشود.در این صورت با
کشیدن دستمال تر بر روی فرش و یا پارچه،فقط جرم روی فرش ریخته شده زایل میشود،اما مقداری
که درون فرش نفوذ کرده و حتی شاید با گذشت زمان در عمق فرش نفوذ کرده باشد،زایل نشده و
عین نجاست باقی میماند.آیا در ریختن حون روی فرش و پارچه هم برطرف کردن عین نجاست به
همین دستمال تر کشیدن میسر میشود؟
2.اگر بر اثر جنابت در خواب،منی بر روی پارچه بریزد و بماند و خشک شود،چطور برطرف میشود؟
در لباس های رنگی هرچه میشوییم انگار جرم زایل نمیشود و بعد از خشک شدن لباس ذرات خشک
شده ای دیده میشود.
با تشکر از شما:Gol::Gol:[/]
با سلام مجدد 1.اگر خون بر روی فرش یا پارچه بریزد،مقداری از آن جذب فرش و یا پارچه میشود.در این صورت با کشیدن دستمال تر بر روی فرش و یا پارچه،فقط جرم روی فرش ریخته شده زایل میشود،اما مقداری که درون فرش نفوذ کرده و حتی شاید با گذشت زمان در عمق فرش نفوذ کرده باشد،زایل نشده و عین نجاست باقی میماند.آیا در ریختن حون روی فرش و پارچه هم برطرف کردن عین نجاست به همین دستمال تر کشیدن میسر میشود؟ 2.اگر بر اثر جنابت در خواب،منی بر روی پارچه بریزد و بماند و خشک شود،چطور برطرف میشود؟ در لباس های رنگی هرچه میشوییم انگار جرم زایل نمیشود و بعد از خشک شدن لباس ذرات خشک شده ای دیده میشود. با تشکر از شما
با سلام و عرض ادب مجدد
1.دقت های اینچنینی که زمینه ساز وسواس خواهد بود،لازم نیست و همین مقدار که از ظاهر فرش عین نجاست را پاک کنید کافی است.
2.اگر خشک شده و قبل از شستن کمی خیسانده شود،قطعا جرم نجاست از بین می رود و درصورتی که رنگ یا جای نجاست باقی مانده باشد پاک است.
استفتا از دفتر آیه الله مکارم در قم
بسم الله الرحمن الرحیم
جمع بندی تاپیک
سوال:
1.سوال این است که برطرف شدن عین نجاست یعنی چه و در مورد نجاسات چطور صورت میگیرد؟
2.برای نمونه جهت تطهیر خون بر روی فرش میگویند با دستمال خیس،عین نجاست را رفع کنید و بعد با آب فلان طور بشویید.اما ما همه میدانیم که با دستمال خیس تمام ذرات خون از فرش برداشته نمیشود.و ذرات باقی مانده یا با دقت بیشتر قابل مشاهده است و یا با ذره بین.و خلاصه علم اثبات میکند که خون از روی فر با دستمال تر و خیس کشیدن برطرف نمیشود.
3.یا مثلا در مورد ادراد و یا منی چطور میشود حکم به برطرف شدن عین نجاست کرد ؟
4.اگر خون بر روی فرش یا پارچه بریزد،مقداری از آن جذب فرش و یا پارچه میشود.در این صورت با کشیدن دستمال تر بر روی فرش و یا پارچه،فقط جرم روی فرش ریخته شده زایل میشود،اما مقداری که درون فرش نفوذ کرده و حتی شاید با گذشت زمان در عمق فرش نفوذ کرده باشد،زایل نشده و عین نجاست باقی میماند.آیا در ریختن حون روی فرش و پارچه هم برطرف کردن عین نجاست به همین دستمال تر کشیدن میسر میشود؟
5.اگر بر اثر جنابت در خواب،منی بر روی پارچه بریزد و بماند و خشک شود،چطور برطرف میشود؟در لباس های رنگی هرچه میشوییم انگار جرم زایل نمیشود و بعد از خشک شدن لباس ذرات خشک شده ای دیده میشود.
پاسخ:
با سلام و احترام
درمثل خون و منی که عین دارد با کشیدن دستمال روی آن برطرف می شود(خصوصا اگر تازه باشد) و دراین مورد دقت های علمی(مثل ذره بین) منظور نیست بلکه دقت های عرفی ملاک است درمثل ادرار هم تاوقتی تراست و عینیت دارد به راحتی با دستمالی پاک می شود و اگر خشک شده باشد برطرف کردن عین موضوعیت ندارد و فقط باید به نحو صحیح(با آب کر یا قلیل) تطهیر شود.
دقت های اینچنینی که زمینه ساز وسواس خواهد بود،لازم نیست و همین مقدار که از ظاهر فرش عین نجاست را پاک کنید کافی است.
اگر خشک شده و قبل از شستن کمی خیسانده شود،قطعا جرم نجاست از بین می رود و درصورتی که رنگ یا جای نجاست باقی مانده باشد پاک است.
پی نوشت:
استفتا از دفتر آیه الله مکارم شیرازی در قم