بهترین دوست کیست؟/ از مرحوم فلسفی بشنوید
تبهای اولیه
به نام علی اعلی
تاثیر دوست خوب و بد در زندگی امری اجتناب ناپذیر است.
چه بسا به فرموده امیر مؤمنان، حضرت علی (ع)،« همنشین خوب نعمت و همنشین بد، بلا و مصیبت است.»
مرحوم استاد محمدتقی فلسفی با بیانی موجز و شیرین، یکی از صفات دوست خوب را که منجر به شناخت او می شود، بیان کرده است.
سخنان این عالم ربانی در این باره را بشنوید.
منبع
[="Arial"]سلام علیکم
:Gol:عوامل زیادی درسرنوشت انسان تأثیرگذاراست که یکی ازآن عوامل، دوست و همنشین است.
این که اسلام بردقت درانتخاب دوست، فراوان تأکید می کند به خاطر همین تأثیر گذاری همنشین است.
باید توجه داشت که دوست و دوستی باهم تفاوت دارند. دوست یعنی همنشین ، همدم ، همراز و....اما دوستی متعلق به اخلاق ورفتاراست، به همین خاطر است که دررستاخیز از دوستی ها سوال می شود.
دوستی نیز مانند دیگر مفاهیم اخلاقی دارای ضوابط، شرایط و آداب خاصی است. در این برنامه به برخی از آداب دوستی که درکلام مولاعلی(ع)بدان اشاره شده،خواهیم پرداخت.
[="Blue"]راستگویی[/] امر مهمی در دوستی با افراد است چرا که سبب ارتقاء روحیه صداقت در فرد می شود. نوشته اند: مردی بسیار به امام مجتبی (علیه السلام) علاقه مند بود. خدمت امام آمد و از او خواست که دوست و همنشین او باشد. امام مجتبی علیه السلام با چهره ای گشاده به او تبسم نمود و پاسخ مثبت داد و فرمود: «من تو را به دوستیِ خود بر می گزینم اماچند شرط دارد که باید در دوستی با من رعایت نمایی». مرد گفت: «هر چه باشد می پذیرم». امام فرمود: «اگر می خواهی با من دوست باشی نباید مرا مدح نمایی زیرا من خود را بهتر از تو می شناسم؛ مبادا به من دروغ بگویی زیرا دروغ را ارزش و اعتباری نیست؛ و مبادا نزد من از کسی غیبت نمایی». مرد اندکی سکوت کرد و چون آن شرایط را درخود نمی دید به امام گفت: «ای فرزند رسول خدا! به من اجازه بده تا باز گردم». امام با لبخندی فرمود: «اگر این گونه می خواهی اشکالی ندارد.»:Gol:
و مسئله بعدی رعایت احترام است و مسائل دیگر...
موفق و پیروز باشید!
[="RoyalBlue"]دوست به منزله ی خویشاوند است؛دوست حقیقی کسی است که در غیبت هم در دوستی اش صادق باشد.هوا و هوس شریک رنج و الم است...چه بسا بیگانه ای که خویشاوندتر از خویشاوند است و چه بسا خویشاوندی که از بیگانه،بیگانهتر است؛غریب کسی است که او را دوستی نباشد.هر که از حق تجاوز کند به تنگنا افتد.هرکس به مقدار خویش بسنده کند قدر ومنزلتش برایش باقی بماند؛استئارترین رشته ی پیوند،رشته ی پیوند میان تو و خداست؛هر که در اندیشه تو نیست دشمن توست.گاه نومید ماندن به منزله ی یافتن است هنگامیکه طمع سبب هلاکت باشد...نه هر خللی را به آشکارا توان دید و نه هر فرصتی به دست آید؛چه بسا بینا در راه به خطا رود و نابینا به مقصد برسد.... (گزیده ای از فرمایشات علی علیه السلام در نهج البلاغه)[/]