بیانات امام خامنه ای درباره مذاکرات لوزان+بازتاب سخنانشان
تبهای اولیه
[="Black"]رهبر انقلاب: همه بدانند نه در مسائل منطقه و نه بینالمللی هیچ مذاکرهای با آمریکا نداریم/ مذاکره هستهای تجربهای خواهد شد/اگرطرف مقابل از کجتابیهای معمولیاش دست برداشت، تجربه میشود که خب در موارد دیگر هم میشود با آنها مذاکره کرد/ اما اگر دیدیم باز هم کجراهه میروند مسلما تجربهی گذشتهی ما تقویت میشود.
رهبر انقلاب: ما با سعودیها در مسائل مختلف اختلافات متعددی داریم اما همیشه میگفتیم در سیاست خارجی متانت و وقار نشان میدهند اما چند جوان بیتجربه امور آن کشور را در دست گرفته و دارند جنبهی توحش را بر جنبهی ظاهرسازی غلبه میدهندکه به ضررشان تمام خواهد شد.
رهبر انقلاب: سعودیها باتجاوز به یمن خطا و اشتباه کردند و بدعت بدی را در منطقه بنیان گذاشتند/ کار سعودیها در یمن مشابه جنایات صهیونیستها در غزه است/ اقدام علیه ملت یمن،"جنایت، نسلکشی و قابل تعقیب بینالمللی"است.
رهبر انقلاب: توانایی دفاعی کشور، مشت محکم ملت درعرصهی نظامی است، این باید محکم بماند و محکمتر بشود/ حمایت ما از برادران مقاوم درنقاط مختلف جهان مطلقا نباید درمذاکرات مورد خدشه قرار بگیرد/ توسعهی علمی و فنی حتما باید ادامه پیدا کند.
رهبر انقلاب: به مسئولین تذکردادهایم به هیچ وجه نباید اجازه داده شود به بهانهی نظارت،حریم امنیتی و نظامی کشور نفوذ شود/مسئولین نظامی مأذون نیستند به بهانهی بازرسی، بیگانگان را به حریم امنیتی کشور راه دهند یا توسعه دفاعی کشور را متوقف کنند.
رهبر انقلاب: تحریمها،اگر چنانچه به یک توافق رسیدند، در همان روز توافق باید لغو بشود/ میبینید که یکی (ازطرف مقابل) میگوید ۶ماه بعدازتوافق،یکی میگوید یکسال بعد تحریمها برداشته میشود/ اگر لغو تحریمها قرارست منوط به یک فرایند بشود،پس برای چه مذاکره کردیم اصلا.
رهبر انقلاب: به مسئولین گفتهایم به طرف مقابل اعتماد نکنید، به لبخند او فریب نخورید، به وعدهی نقد او اعتمادنکنید، چون وقتی خر او ازپل گذشت به شما میخندد/ دیدید ژست رئیسجمهور آمریکا را بعد از انتشار یک بیانیهی صرفا مطبوعاتی.
رهبر انقلاب: ممکن است بگویند فقط ۳ماه وقت داریم، خب حالا ۳ماه بشود ۴ماه، آسمان که به زمین نمیآید، کما اینکه طرف مقابل ما دردوره ای ۷ماه مذاکرات رابه عقب انداخت.
رهبرانقلاب: من هیچوقت به مذاکره با آمریکا خوشبین نبودم/با اینکه خوشبین نبودم با این مذاکرات موردی موافقت کردم و از مذاکره کنندگان حمایت کردم و میکنم/ با توافقی که منافع و عزت ملت را حفظ کند موافقیم/ اما توافق نکردن شرف دارد به توافقی که منافع و عزت ملت از بین برود.
رهبر انقلاب: همه چیز درجزئیات است، ممکن است طرف بدعهد مقابل بخواهد درجزئیات، کشور ما را محصور کند/ اینکه حالا به بنده و دیگران تبریک میگویند بیمعنی است/ آنچه تاکنون انجام شده نه اصل توافق و محتوای آن را تضمین میکند، نه حتی اینکه مذاکرات تا به آخر برسد.
رهبر انقلاب دردیدار مداحان: میپرسند چرا فلانی(رهبری) درباره هستهای موضع نگرفته/ جایی برای موضعگیری وجود نداشته/ مسئولین میگویند هنوز کاری انجام نشده و چیز الزامآوری نیست/نه موافقم نه مخالف.[/]
[="Black"]حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار جمعی از بانوان، شاعران و ذاکران اهل بیت علیهمالسلام ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، مطالب بسیار مهمی را درخصوص مذاکرات هستهای و همچنین تحولات یمن بیان کردند.
ایشان سخنان خود را با این مقدمه شروع کردند که «برخی سؤال میکنند چرا رهبری درباره مذاکرات اخیر هستهای موضعگیری نکرده است؟»
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: علت موضعگیری نکردن رهبری این است که جایی برای موضعگیری وجود ندارد زیرا مسئولان کشور و مسئولان هستهای میگویند هنوز کاری انجام نگرفته و هیچ موضوع الزامآوری میان دو طرف بوجود نیامده است. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: چنین وضعیتی نیاز به موضعگیری ندارد.
ایشان گفتند: اگر از من سؤال شود که «شما موافق مذاکرات اخیر هستهای هستید یا مخالف»، میگویم نه موافق هستم و نه مخالف، چون هنوز اتفاقی نیفتاده است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: همهی مشکل بعد از این است که باید درباره جزئیات بحث و گفتگو شود زیرا طرف مقابل، لجوج، بدعهد، بدمعامله و اهل از پشت خنجر زدن است و ممکن است در دورهی بحث درباره جزئیات، کشور و ملت و مذاکره کنندگان را در حصار قرار دهند.
ایشان گفتند: آنچه که تاکنون اتفاق افتاده نه اصل توافق، نه مذاکره منتهی به توافق و نه محتوای توافق را تضمین نمیکند و حتی این موضوع را هم تضمین نمیکند که این مذاکرات به توافق منتهی شود، بنابراین تبریک گفتن معنایی ندارد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه چند نکته را متذکر شدند و گفتند: من هیچگاه درخصوص مذاکره با آمریکا خوشبین نبودم و این موضوع هم بواسطه یک توهم نیست بلکه بدلیل تجربهای است که در این باره وجود دارد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: اگر در آینده جزئیات مسائل و حوادث و یادداشتهای مذاکرات هستهای این روزها منتشر شود، همه متوجه خواهند شد که این تجربه ما از کجا نشأت میگیرد.
ایشان خاطرنشان کردند: با اینکه به مذاکره با آمریکا خوشبین نبودم اما از این مذاکرات موردی با تمام وجود حمایت کردم و اکنون نیز حمایت میکنم.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: من از توافقی که عزت ملت ایران را تأمین کند، صددرصد حمایت میکنم و اگر کسی بگوید که رهبری با رسیدن به توافق مخالف است، سخن خلاف واقع گفته است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه ایشان با توافقی که منافع ملت و کشور را تأمین کند، کاملاً موافق هستند، افزودند: البته این را هم گفتهام که «توافق نکردن بهتر از توافق بد است»، زیرا قبول نکردن توافقی که بخواهد منافع ملت ایران را پایمال کند و عزت ملت را از بین ببرد، شرف دارد بر توافقی که بخواهد ملت ایران را تحقیر کند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به یک ابهام صراحتاً پاسخ دادند و گفتند: برخی اوقات گفته میشود که جزئیات این مذاکرات، زیر نظر رهبری است در حالی که این سخن دقیق نیست.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: من نسبت به مذاکرات بی تفاوت نیستم اما تا بحال در جزئیات مذاکرات دخالت نکردهام و از این پس هم دخالت نخواهم کرد.[/]
[="Black"]ایشان خاطرنشان کردند: من مسائل کلان، خطوط اصلی، چارچوبها و خط قرمزها را عمدتاً به رئیسجمهور و در برخی موارد محدود به وزیر امور خارجه گفتهام اما جزئیات در اختیار آنها است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: بنده به مجریان مذاکرات هستهای اعتماد دارم و تاکنون تردیدی نسبت به آنها نداشتهام و انشاءالله که در آینده هم، اینچنین باشد اما درخصوص مذاکرات هستهای، دغدغه جدی دارم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به طرف مقابل که اهل فریب و دروغ و عهدشکنی و حرکت درخلاف مسیر صحیح است، علت دغدغه جدی را این موضوع دانستند و گفتند: یک نمونه از چنین رفتارهای طرف مقابل در مذاکرات اخیر اتفاق افتاد و کاخ سفید بعد از گذشت حدود دو ساعت از پایان مذاکرات، بیانیه چند صفحهای را در تبیین مذاکرات منتشر کرد که در اغلب موارد خلاف واقع بود.
ایشان افزودند: نگارش چنین بیانیهای در مدت ۲ ساعت امکانپذیر نیست بنابراین آنها در همان زمانی که در حال مذاکره با ما بودند، مشغول تدوین بیانیهای مخدوش، غلط و برخلاف محتوای مذاکرات بودند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه طرف مقابل ما، طرف بدعهد و متقلبی است، خاطرنشان کردند: نمونهی دیگر این است که آنها بعد از هر دور مذاکرات، سخنان علنی بیان میکنند و سپس خصوصی میگویند، این سخنان برای آبروداری در داخل و برای مقابله با مخالفان است در حالیکه این مسائل به ما ربطی ندارد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: آنها براساس همان ضربالمثل معروف که «کافر همه را به کیش خود پندارد» میگویند اگر رهبری ایران هم مخالفتی با مذاکرات کند، سخن واقعی آنها نیست بلکه برای آبروداری داخلی است در حالیکه آنها واقعیات داخل ایران را نمیفهمند.
ایشان تأکید کردند: سخنان رهبری با مردم براساس اعتماد متقابل است و همانطور که مردم به بندهی حقیر اعتماد دارند، من هم نسبت به مردم اعتماد کامل دارم و معتقدم که همواره دست خدا با این مردم است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: حضور مردم در سرمای ۲۲ بهمن، و در گرمای ماه رمضان در روز قدس، همه نشانههای دست خدا است و ما هم بر همین اساس به مردم اعتماد کامل داریم و سخن ما با آنان در چارچوب این احساس و صدق و بصیرت مردم است.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: من نسبت به نحوهی رفتار طرف مقابل در ادامهی مذاکرات دغدغه دارم. ایشان با اشاره به برخی موافقتها و مخالفتها با مذاکرات هستهای خاطرنشان کردند: نباید در این خصوص مبالغه و عجله شود بلکه باید صبر کرد و دید که چه اتفاقی خواهد افتاد.
رهبر انقلاب اسلامی در عین حال به مسئولان تأکید کردند که باید مردم و بخصوص نخبگان را در جریان جزئیات قرار دهند و آنها را از واقعیات مطلع کنند زیرا هیچ چیز محرمانهای وجود ندارد.
حضرت آیتالله خامنهای در جریان قرار دادن مردم و نخبگان را از جزئیات مذاکرات هستهای، مصداق همدلی مسئولان با مردمخواندند و تأکید کردند: همدلی یک موضوع دستوری نیست بلکه باید آن را بوجود آورد و رشد داد که شرایط کنونی فرصت مناسبی برای بوجود آمدن همدلی با مردم است.
ایشان در ادامه یک پیشنهاد را به مسئولان مطرح کردند و گفتند: مسئولان که افراد صادق و علاقمند به منافع ملی هستند باید منتقدین شاخص مذاکرات را دعوت کنند و با آنان صحبت کنند؛ اگر در مطالب آنان، نکتهای بود، از آن برای پیشبرد بهتر مذاکرات، استفاده کنند و اگر نکتهای هم نبود، آنان را قانع کنند. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: این مصداق همدلی و یکسان سازی دلها و عمل ها است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: ممکن است مسئولان بگویند به علت فرصت سهماهه برای رسیدن توافق، زمان زیادی به منظور بحث و شنیدن سخنان منتقدین وجود ندارد که در پاسخ باید گفت این فرصت سهماهه یک موضوع غیرقابل تغییر نیست و اگر این مدت زمان افزایش یابد هیچ اشکالی ندارد همانگونه که طرف مقابل در برههای از مذاکرات، زمان را هفت ماه عقب انداختند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه بار دیگر با تأکید بر اینکه مذاکره با آمریکاییها فقط در مورد موضوع هستهای است و نه هیچ موضوع دیگری خاطرنشان کردند: البته مذاکرات درخصوص موضوع هستهای یک تجربه است. اگر طرف مقابل از کجتابیهای خود دست بردارد، این تجربه را میتوان در مسائل دیگر ادامه داد اما اگر طرف مقابل به کجتابیهای خود ادامه دهد، تجربهی قبلی ما در بیاعتمادی به آمریکا تقویت خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اظهار گلایه از برخی موضع گیریها که طرف مقابل را جامعه بینالمللی میداند افزودند: طرف مقابل ملت ایران که بدعهدی میکند، آمریکا و سه کشور اروپایی است و نه جامعهی بینالمللی. جامعهی بینالمللی همان ۱۵۰ کشوری هستند که رؤسا و نمایندگان ارشد آنها چند سال پیش در اجلاس غیرمتعهدها در تهران شرکت کردند و اینکه گفته میشود طرف مقابل ما جامعهی بینالمللی است که باید به ما اعتماد کند، سخن بیموردی است.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به مواردی که ایشان در جلسات خصوصی از مسئولان در موضوع هستهای مطالبه کردهاند، اشاره کردند و گفتند: من اصرار دارم که مسئولان، دستاوردهای کنونی هستهای را بسیار با اهمیت تلقی کنند و آنها را کمارزش و سبک نشمارند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه صنعت هستهای یک ضرورت برای کشور است، افزودند: اینکه برخی روشنفکرنماها بگویند «صنعت هستهای را برای چه میخواهیم؟»، یک فریب است.
ایشان با اشاره به نیاز کشور به صنعت پیشرفتهی هستهای در عرصههای انرژی، تولید رادیودارو، شیرین کردن آب دریا، و کشاورزی خاطرنشان کردند: مهمترین ویژگی صنعت هستهای کشور این است که دستیابی به این صنعت بسیار مهم، نتیجهی انفجار استعدادهای ذاتی جوانان ایرانی بوده است، بنابراین روند پیشرفت در صنعت هستهای باید ادامه یابد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ادعاهای چند کشور جنایتکار همچون آمریکا که ازبمب اتمی استفاده کرده و یا فرانسه که آزمایشهای هستهای خطرناک انجام داده است، گفتند: آنها ما را متهم به تلاش برای ساخت بمب اتمی میکنند، در حالی که نظام اسلامی ایران بر مبنای فتوای شرعی و همچنین بر مبنای عقلانی، هیچگاه به دنبال سلاح هستهای نبوده و نخواهد بود، و آن را مایهی دردسر میداند.
حضرت آیتالله خامنهای مطالبهی بعدی از مسئولان را، اعتماد نکردن به طرف مقابل خواندند و افزودند: اخیراً یکی از مسئولان صریحاً گفت که ما به طرف مقابل اعتماد نداریم، که اینگونه موضعگیریها خوب است.
ایشان با تأکید بر اینکه نباید فریب لبخند طرف مقابل را خورد و نباید به وعدههای نقد او اعتماد کرد، گفتند: نمونهی بارز این مسئله، مواضع و سخنان رئیسجمهور آمریکا بعد از بیانیهی اخیر است.
رهبر انقلاب، لغو یکجای تحریمها را یکی دیگر از مطالبات از مسئولان بیان کردند و افزودند: این موضوع بسیار مهم است وتحریمها باید در همان روز توافق به طور کامل لغو شوند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اگر قرار باشد لغو تحریمها به یک فرآیند جدید مرتبط شود، اساس مذاکرات بیمعنا خواهد بود، زیرا هدف از مذاکرات برداشته شدن تحریمهاست.[/]
[="Black"]حضرت آیتالله خامنهای در بیان مطالبهی بعدی به بحث بازرسیها اشاره و تأکید کردند: مطلقاً نباید اجازه داده شود که به بهانهی نظارت، به حریم امنیتی و دفاعی کشور نفوذ کنند و مسئولین نظامی کشور نیز به هیچ وجه اجازه ندارند که به بهانهی نظارت و بازرسی، بیگانگان را به این حریم راه دهند یا توسعهی دفاعی کشور را متوقف کنند.
ایشان افزودند: لازم است توانایی دفاعی کشور و مشت محکم ملت در عرصهی نظامی همچنان محکم بماند و روزبروز نیز محکمتر شود. همچنین به هیچ وجه نباید در مذاکرات، حمایت از برادران مقاوممان در نقاط مختلف مورد خدشه قرار گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی در خصوص شیوهی نظارت بر برنامهی هستهای ایران نیز تأکید کردند: هیچگونه شیوهی نظارت غیرمتعارف که ایران را به یک کشور اختصاصی از لحاظ نظارتها تبدیل کند، مورد قبول نیست و نظارتها باید تنها در محدودهی همان نظارتهای متعارفی که در همهی دنیا انجام میشود اعمال شود، نه بیشتر.
تذکر آخر رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت تداوم توسعه فنی برنامه هستهای کشورمان بود. ایشان تأکید کردند: توسعهی علمی و فنی در ابعاد گوناگون باید ادامه یابد البته تیم مذاکره کننده ممکن است لازم بداند که برخی محدودیتها را قبول کند که در این زمینه حرفی نداریم اما توسعهی فنی باید حتماً ادامه یابد و با قدرت پیش رود.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: تأمین این خواستهها برعهدهی مذاکره کنندگان است و باید با بهرهگیری از نظرات افراد مطلع و امین و همچنین نظرات منتقدان، شیوههای درست مذاکراتی را پیدا و دنبال کنند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات بسیار مهم یمن اشاره و تأکید کردند: سعودیها با تجاوز به یمن، خطا و اشتباه کردند و بدعت بدی را در منطقه بنیان گذاشتند.
رهبر انقلاب کار این روزهای دولت سعودی در یمن را مشابه جنایت صهیونیستها در غزه خواندند و به دو جنبهی مهم این موضوع پرداختند.
ایشان اقدام علیه ملت یمن را «جنایت، نسلکشی و قابل تعقیب بینالمللی» دانستند و افزودند: کشتن کودکان، تخریب خانهها و نابود کردن زیر بناها و ثروتهای ملی یک کشور، جنایتی بزرگ است.
رهبر انقلاب تأکید کردند: یقیناً سعودیها در این مسئله خسارت و ضرر خواهند کرد و به هیچ وجه پیروز نخواهند شد. حضرت آیتالله خامنهای درخصوص دلیل پیشبینی شکست سعودیها گفتند: دلیل این پیشبینی واضح است، زیرا توانایی نظامی صهیونیستها چندین برابر سعودیها و منطقهی غزه نیز یک منطقه کوچک بود، اما آنها نتوانستند موفق شوند، در حالی که یمن، کشوری پهناور و با جمعیت دهها میلیونی است.
رهبر انقلاب تأکید کردند: سعودیها در این ماجرا قطعاً ضربه خواهند خورد و بینی آنها به خاک مالیده خواهد شد.
ایشان با اشاره به سوابق سعودیها در مسائل سیاست خارجی گفتند: ما با سعودیها در مسائل گوناگون سیاسی اختلافات متعددی داریم اما همیشه میگفتیم که آنها در سیاست خارجی متانت و وقار نشان میدهند، اما چند جوان بیتجربه امور آن کشور را در دست گرفته و دارند جنبهی توحش را بر جنبهی متانت و ظاهرسازی غلبه میدهند، که این کار قطعاً به ضررشان تمام خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به دولت سعودی تأکید کردند: این حرکت در منطقه قابل قبول نیست و من هشدار میدهم که باید دست از حرکت جنایتآمیز در یمن بردارند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس به حمایت و دفاع آمریکا از دولت سعودی اشاره کردند و افزودند: این طبیعت آمریکاست که در همهی قضایا بجای اینکه از مظلوم حمایت کند، طرف ظالم را میگیرد، اما آنها نیز در این موضوع ضربه خواهند دید و شکست خواهند خورد.
ایشان با اشاره به ادعای دخالت ایران در یمن گفتند: هواپیماهای جنایتکارشان آسمان یمن را ناامن کرده و بهانههای ابلهانهای که از نظر خداوند، ملتها و منطق بینالمللی مردود است برای دخالت در یمن جور می کنند، اما این کارها را دخالت نمیدانند و در مقابل، ایران را متهم میکنند.
رهبر انقلاب، ملت یمن را ملتی کهن و با سابقهی دیرین که ظرفیت و توانایی تعیین دولت خود را دارد خواندند و مجدداً تأکید کردند: لازم است دولت سعودی هرچه زودتر دست از این جنایتهای فاجعهبار بردارد.
حضرت آیتالله خامنهای نقشهی اولیهی طراحی شده توسط بدخواهان ملت یمن را، ایجاد خلأ قدرت و بوجود آوردن شرایطی مشابه وضعیت بسیار بد و رقتبار لیبی خواندند و گفتند: خوشبختانه در تحقق چنین هدفی ناکام ماندند زیرا جوانان مؤمن، علاقمند و معتقد به راه و روش حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام اعم از شیعه، سنی، زیدی و حنفی مقابل آنان ایستادند و از این به بعد نیز ایستادگی کرده و پیروز خواهند شد.
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای بیانات خود ضمن گرامیداشت یاد مرحوم آهی، به عنوان مداحی متعهد، پایبند، خیرخواه و پر تلاش نکاتی را خطاب به مداحان متذکر شدند.
«قدر دانستن فرصت حضور جمعیت انبوه بویژه جوانان در مجالس اهل بیت علیهمالسلام» و «لزوم ترویج معارف دین و سبک زندگی اسلامی و سوق دادن مخاطبان برای عمل به مسئولیتهای بزرگ این دوران»، اولین نکتهای بود که رهبر انقلاب خطاب به مداحان بیان کردند.
«پرهیز از انحراف و خرافهگرایی و ایجاد گره در اعتقادات جوانان» نیز از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند.[/]
اظهارات امروز مقام معظم رهبری درخصوص تحولات یمن و مذاکرات هسته ای ایران بازتاب گسترده ای در رسانه های عربی داشته است.
مهر: حضرت آیت الله خامنه ای صبح امروز دردیدار جمعی از بانوان، شاعران و ذاکران اهل بیت (ع) ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمه (س)، مطالب بسیار مهمی را درخصوص مذاکرات هسته ای و همچنین تحولات یمن بیان کردند.
ایشان در اظهارات امروز خود اعلام کردند که به دلیل الزام آور نبودن تفاهمنامه لوزان موضع خاصی را در این خصوص اتخاذ نکرده اند و با اشاره به تجاوز آشکار عربستان به یمن این اقدام را محکوم به شکست دانستند.
اظهارات اخیر ایشان در این جمع بازتاب گسترده ای در رسانه های عربی داشت.
پایگاه لبنانی العهد ضمن ارائه گزارش کاملی از فرمایشات ایشان به نقل از مقام معظم رهبری نوشت: چند جوان بی تجربه امور کشور عربستان را به دست گرفته اند و جنبه توحش را بر جنبه متانت آن غالب می کنند.
بر اساس این گزارش رهبر انقلاب اسلامی در ادامه فرمودند: عربستان ضربه سختی در یمن متحمل خواهد شد و بینی اش به خاک مالیده می شود آمریکا که از عربستان در حمله به بمن حمایت می کند نیز شکست خواهد خورد.
اما شبکه لبنانی المنار به آن بخش از سخنان مقام معظم رهبری درخصوص تفاهم لوزان بیشتر پرداخت و با انتشار گزارشی با «تیتر عدم توافق در مسأله هسته ای ایران بهتر از توافق بد است » به نقل از مقام معظم رهبری بر غیر الزام آور بودن تفاهمات صورت گرفته تا دستیابی به توافق نهایی، خوش بین نبودن به مذاکرات با آمریکا و حمایت از تیم مذاکره کننده تاکید کرد.
شبکه المیادین و پایگاه النشره نیز به اظهارات رهبر انقلاب اسلامی درخصوص حمله عربستان به یمن پرداختند.
اما شبکه اسکای نیوز عربی با برداشت التقاطی از اظهارات رهبر انقلاب اسلامی درخصوص توافق هسته ای با انتشار گزارشی در این خصوص اعلام کرد که رهبر ایران درخصوص دستیابی به توافق نهایی خوش بین نیست.
شبکه عراقی سومریه نیوز در گزارش خود در این خصوص بر اظهارات ایشان درخصوص توافق هسته ای و این مسأله که هرتوافقی نباید به دوستان ایران در جبهه مقاومت آسیبی برساند پرداخت.
پایگاه المسله نیز تیتر «حمله به یمن یک جنایت است» را برای عنوان گزارش خود درخصوص اظهارات اخیر مقام معظم رهبری انتخاب کرد.
رهبر معظم ایران در سخنرانی که به صورت زنده از تلویزیون دولتی ایران پخش شد گفت: «من نه از این توافق حمایت می کنم و نه با آن مخالف هستم. همه چیز در گرو جزئیات توافق است. امکان دارد طرف فریبکار مقابل بخواهد ما را در این جزئیات محدود کند».
به گزارش نامه نیوز، خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم پریسا حافظی نوشت:
آیت الله علی خامنه ای رهبر معظم ایران روز پنجشنبه خواستار آن شد که همه تحریم های اعمال شده علیه ایران همزمان با امضای توافق نهایی با قدرت های بزرگ در مورد کاهش فعالیت هسته ای تهران، لغو شود
آیت الله خامنه ای که در مورد مسائل مهم دولتی حرف آخر را می زند، این مطلب را در نخستین اظهار نظر خود در مورد چارچوب توافق هسته ای که هفته گذشته در لوزان بین ایران و کشورهای قدرتمند جهان تدوین شد بیان کرد.
وی بار دیگر اعتماد خود را به تیم مذاکره کننده حسن روحانی رئیس جمهور ایران اعلام کرد. اما آیت الله خامنه ای در اظهاراتی در مورد نیات «شیطانی» آمریکا هشدار داد.
رهبر معظم ایران در سخنرانی که به صورت زنده از تلویزیون دولتی ایران پخش شد گفت: «من نه از این توافق حمایت می کنم و نه با آن مخالف هستم. همه چیز در گرو جزئیات توافق است. امکان دارد طرف فریبکار مقابل بخواهد ما را در این جزئیات محدود کند».
موضع آیت الله خامنه ای در مورد لغو تحریم ها با اظهارات روحانی مطابقت داشت که گفته بود ایران تنها زمانی توافق نهایی را امضاء خواهد کرد که همه تحریم های مربوط به برنامه هسته ای این کشور همان روز لغو شوند. این تحریم ها شامل قطعنامه های سازمان ملل در مورد فعالیت های هسته ای ایران و همچنین تحریم های اقتصادی است که آمریکا و اتحادیه اروپا علیه این کشور اعمال کرده اند.
آیت الله خامنه ای گفت: «همه تحریم ها باید همزمان با امضای توافقنامه لغو شود. اگر لغو تحریم ها به فرایندهای دیگر وابسته است پس به چه دلیل این مذاکرات را برگزار کردیم»؟
با این حال، آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد تحریم های اعمال شده علیه ایران باید بر اساس توافق فراگیر به تدریج لغو شوند.
آمریکا و اتحادیه اروپا از اوایل سال 2012 تاکنون بیش از یک و نیم میلیون بشکه از نفت صادراتی ایران را کاهش دادند و با اعمال تحریم باعث شدند میزان صادرات نفت ایران به حدود یک میلیون بشکه در روز برسد.
اکنون یکی از مشکلات این است که شاید ایران و کشورهای قدرتمند از آنچه در چارچوب توافقنامه مورد توافق دو طرف قرار گرفت تفسیرهای متفاوتی داشته باشند. این نکته ای بود که آیت الله خامنه ای به آن اشاره کرد.
وی گفت: «آمریکایی ها اندکی پس از آنکه مذاکره کنندگان ما به گفتگوهای خود پایان دادند بیانیه ای منتشر کردند. مفاد این بیانیه که آن را فکت شیت نامیدند در مورد بسیاری از مسائل نادرست بود».
* دشمنی و بی اعتمادی پابرجاست
از زمانی که روابط ایران و آمریکا پس از انقلاب سال 1979 دچار افت شدید شد تندروهای ایرانی همواره نفرت از آمریکا را در دستور کار خود قرار داده اند.
رهبر معظم ایران گفت: «من هرگز در مورد مذاکره با آمریکا خوشبین نبودم... با این حال با مذاکرات موافقت کردم و از مذاکره کنندگان حمایت کردم و همچنان حمایت می کنم».
این اظهار نظر با شعار مرگ بر آمریکا در میان جمعیت همراه شد.
وی افزود «من از توافقی که منافع و عزت ایران را حفظ کند حمایت می کنم» و تمدید احتمالی مذاکرات پس از ضرب الاجل 30 ژوئن اهمیتی نخواهد داشت.
این توافق موقت که روز دوم آوریل پس از هشت روز مذاکره پیاپی در سوییس به دست آمد، راه را برای توافقی هموار می کند که نگرانی غرب را در مورد احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته ای از بین ببرد و در مقابل تحریم های اقتصادی علیه این کشور را لغو خواهد کرد.
مذاکره کنندگان ایران، آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین در روزهای آینده مذاکرات را از سر خواهند گرفت تا شرایط را برای رسیدن به توافق نهایی فراهم کنند.
آمریکا و متحدان غربی آن گفته اند این بسیار مهم است که ایران به طور کامل در زمینه تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت های هسته ای گذشته ایران که احتمال دارد به ساخت سلاح مرتبط باشد، همکاری کند.
اما ایران به نوبه خود اعلام کرده است در مورد احتمال وجود جنبه نظامی در فعالیت های این کشور حاضر به تغییر موضع نیست.
یک مقام ایرانی در این مورد گفت: «جنبه نظامی احتمالی منتفی است. این موضوع نمی تواند مورد بحث قرار گیرد».
این در حالی است که این موضوع هنوز حل و فصل نشده است.
آیت الله خامنه ای نیز هرگونه «اقدامات نظارتی فوق العاده» را در مورد فعالیت های هسته ایران رد کرد.
وی گفت: «مکان های نظامی ایران نمی تواند به بهانه نظارت بر فعالیت های هسته ای مورد بازرسی قرار گیرد».
* «نظارت غیر عادی»
توافق نهایی شامل یک چارچوب شدید نظارتی است تا در مورد همکاری ایران و پایبندی آن به تعهدات خود اطمینان حاصل شود. مذاکره کنندگان در مورد ساز و کار نظارتی که آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در آن نقش خواهد داشت سرگرم مذاکره بوده اند. البته این موضوع از موارد مهم و برجسته در مذاکرات نبود.
روحانی روز پنجشنبه در مراسم روز ملی فناوری هسته ای ایران گفت هدف تهران تامین حقوق هسته ای ملت ایران است. وی در یک سخنرانی گفت: «هدف ما در گفتگوها این است که حقوق هسته ای مردم حفظ شود. ما به دنبال نتیجه ای هستیم که به سود همه باشد. ملت ایران در مذاکرات پیروز بوده و خواهد بود».
با این حال آیت الله خامنه ای گفت این توافق موقت تضمینی برای رسیدن به توافق نهایی تا ضرب الاجل تعیین شده در 30 ژوئن نخواهد بود.
وی گفت: «آنچه تاکنون به دست آمده است تضمینی برای قرارداد یا حتی برای اینکه مذاکرات تا پایان ادامه پیدا کند نخواهد بود».
رهبر معظم ایران تاکید کرد تمدید مذاکرات پس از زمان تعیین شده مشکلی ایجاد نخواهد کرد. وی همچنین بار دیگر تاکید کرد ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست.
در همین حال، یک مقام دفاعی اسرائیل نگرانی های این رژیم را در مورد اینکه در صورت لغو یکباره تحریم ها احتمال دارد ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند و از گروه های مقاومت حمایت کند تکرار کرد.
آموس گلعاد پس از سخنرانی روحانی در یک مصاحبه رادیویی گفت: «لحظه ای که تحریم های ایران لغو شود دهها میلیارد دلار به حساب ایرانی ها واریز خواهد شد و آنها ثروتمند خواهند شد. به این ترتیب آنها قدرت خواهند داشت از شبکه موشک ها و راکت ها پشتیبانی کنند».
منبع: خبرآنلاین
[h=1][/h]
[/HR] بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در مورد توافق لوزان بر همگان مسیر را روشن ساخت و هم موافقان بسیار خوش بین و هم مخالفان بسیار بد بین را به این سمت هدایت کرد که از مواضع غیر متعارف خود دست بردارند و در عین واقع نگری، بر طبل همدلی بکوبند و راه را برای دولت در این راه هموار کنند.
[/HR]
![](http://img1.tebyan.net/big/1394/01/207191165217781365225752061631481895461.jpg)
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات اخیرشان در مورد بیانیه هسته ای لوزان میان ایران و 1+5، با تاکید بر اینکه هنوز کاری انجام نگرفته و هیچ موضوعالزام آوری میان دو طرف بوجود نیامده است، در واقع هشداری و تلنگر به کسانی زدند که غیرواقع بینانه از این بیانیه انتقاد می کنند و دولت و تیم مذاکره کننده هسته ای را به حراج دستاوردهای ملی ایران متهم می کنند. همچنین این اظهارات هشدار به کسانی بود که بدون درنظرگرفتن خوی ریاکاری، خدعه گری و دروغ گویی غرب اعتماد بی چون و چرایی به غرب دارند و بر این باورند که هرآنچه توافق شد، از سوی آنان قابل اجراست. باید بر این نکته تاکید کرد که تاریخ حداقل 100 سال اخیر جهان و ایران، مشحون از خباثت ها و خیانت های غربیان به سایر ملت و ایرانیان است و از این رو اعتماد کامل ثمری جز فریب خوردن ندارد. در این میان باید تاکید کرد که تیم مذاکره کننده هسته ای کشور نیز تیمی فارغ از هرگونه توانایی نبوده و با در نظر گرفتن تمام این موارد وارد عرصه شده است.
بدون شک ایستادگی مردم ایران به عنوان دستاوردی عظیم، پشتوانه تیم مذاکره کننده هسته ای بوده و تیم با این اقتدار وارد عرصه شده است. تلاش های شبانه روزی تیم هسته ای چیزی نیست که به راحتی از آن گذشت و آنان را متهم به امضای توافق بد کرد. رهبر معظم انقلاب چه در گذشته و چه در بیانات اخیرشان، بر امضای توافق خوب تاکید کردند و عدم توافق را بهتر از توافق بد دانستند. این مساله همواره نصب العین تیم مذاکره کننده بوده و باید باشد و مسیر حرکت خود را بر این معیار تنظیم کنند.
نکته مهم در جریان این توافق، روشن شدن جزئیات مربوطه است که باید با دقت و روشن بینی مورد بررسی و مداقه قرار گیرد. روند طی شده از سوی غرب در این خصوص نشان داده که این کشورها قابل اعتماد نیستند و از این رو باید با اعمال روش های دیپلماتیک و حقوقی، راه را برای ترفندهای آنان سد کرد. از این رو چون هنوز توافقی نهایی شده و در مورد جزئیات توافقی حاصل نشده، مبنایی برای تبریک گفتن ایجاد نمی کند و باید منتظر توافق نهایی شد و آنگاه موضع گیری کرد.
در سال های اخیر، رهبر معظم انقلاب چند بار اجازه مذاکره با آمریکا را صادر کردند و لذا انتقاد به این روند دارای مبنای درستی نیست و کسانی که از این مذاکرات انتقاد شدید می کنند باید فرمایشات اخیر را نصب العین قرار دهند. از سوی دیگر نگاه خوشبینانه به مذاکره با آمریکا نیز درست نیست و همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند این مساله بواسطه یک توهم نیست بلکه بدلیل تجربهای است که در این باره وجود دارد. البته حمایت موردی ایشان از این مذاکرات می تواند پشتوانه ای قوی برای تیم مذاکره کننده باشد که با قدرت و قوت وارد عرصه شوند.
در مسیر مذاکرات هسته ای آنچه که می تواند رضایت مردم و رهبری را به بار آورد، توافقی است که عزت ملت ایران را تامین کند و کسانی که ادعای مخالفت رهبری با هرگونه توافقی را مطرح می کنند در واقع ظلم به رهبری و کشور می کنند. این دسته یا مغرض اند و یا همراهان و دوستان نادان هستند. توجه به بیانات رهبری در این مسیر می تواند راهگشا باشد و جلوتر از ایشان نباید حرکت کنند. خوشبختانه رهبر معظم انقلاب به مجریان مذاکرات اعتماد کامل دارند که این خود پشتوانه ای قوی برای مذاکره کنندگان و هشدار به منتقدین غیر منصف است. در این مسیر توجه به این بیانات رهبری مبنی بر عدم مبالغه و عجله در مورد روند مذاکرات نیز بسیار مهم و راهگشاست. ضمن اینکه اطلاع مردم از روند مذاکرات و تحلیل و بررسی نخبگان می تواند کمک کار تیم مذاکره کننده هسته ای باشد و همدلی و همزبانی دولت و ملت را تقویت کند. همچنین بهره گیری از نظرات افراد صادق و علاقهمند به منافع ملی می تواند به پربار شدن روند مذاکرات کمک کند.
عدم تعجیل در دست یابی به توافق نهایی نیز امری است که مورد تاکید رهبری قرار گرفت و از این رو تیم مذاکره کننده نباید عجله ای برای رسیدن به تفاهم ظرف مدت سه ماه داشته باشد و با ایجاد محدودیت زمانی برای خود تحمیلات را پذیرفت. از سوی دیگر نباید این چند کشور را جامعه بین المللی نامید و از این واژه فریب خورد و آن را مایه ارعاب تلقی کرد. همچنین باید ضمن توجه به دستاوردهای هسته ای کشور و مهم تلقی کردن آن، فریب برخی ادعاهای روشنفکری در مورد عدم نیاز به فناوری هسته ای را خورد.
این روند می تواند به قدرت مذاکره و چانه زنی تیم مذاکره کننده بی افزاید و توان تیم را در بحث ایستادگی بر سر رفع کامل تحریم ها در روز اجرای توافق فراهم نماید. البته توجه به این نکته نیز ضروری است که این توافق نباید مبنایی برای بازدید بی چون وچرا از تاسیسات نظامی ایران و نفوذ به حریم امنیتی و دفاعی کشور شود. در این راستا هرگونه نظارت غیرمتعارف که ایران را به یک کشور اختصاصی از لحاظ نظارتها تبدیل کند، مورد قبول نیست و باید مورد توجه تیم مذاکره کننده قرار گیرد.
در مجموع باید گفت که پس از چند روز از بیانیه لوزان، بیانات رهبری مسیر حرکت تیم هسته ای و روند موضع گیری ها را مشخص کرد و شرایط را برای ملت ایران روشن کرد. تقدیر و تشکر ویژه از این بیانات لازم و ضروری است که توانست افکار ملت ایران را روشن نماید.
[h=1][/h]
[/HR] «قاطعیت و انقلابی بودن رهبر ایران موجب شده طرف غربی برخی توقعات اولیه خود را کنار بگذارد».
[/HR]
![](http://img1.tebyan.net/big/1393/12/139220642037173173178170566811128144203212.jpg)
روایت روزنامه آمریکایی از قاطعیت رهبر انقلاب
روزنامه آمریکایی سیاتل تایمز با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات هستهای نوشت: از این سخنان میتوان فهمید رهبر ایران هنوز آمریکا را دشمن اصلی خود میداند، دوم اینکه غرب بیش از (آیتالله) خامنهای خواستار رسیدن به توافق است؛ زیرا وی گفت: «من هرگز در مورد مذاکره با آمریکا خوشبین نبودهام». این روزنامه مینویسد: مواضع رهبر ایران به هیچ وجه تغییر نکرده است. این موضوع نشان میدهد چرا مذاکرهکنندگان غربی مجبور بودند بسیاری از مطالبات اولیه خود را کنار بگذارند. آمریکا از ابتدا بر پایان برنامه هستهای ایران و تعلیق غنیسازی اصرار داشت، اما برای اینکه ایران از مذاکرات خارج نشود واشنگتن در این مورد تسلیم شد.
سومین درس از سخنان رهبر ایران این بود که (آیتالله) خامنهای خواستار اعتماد تمام و کمال غرب بود در حالی که در عوض بیشترین میزان نارضایتی را نشان میدهد.
روزنامه آمریکایی میافزاید: او در سخنانش احساس برتر بودن مذهبی را نسبت به غرب دارد و بارها گفته که غرب باید به کلی همه تحریمها را در روز امضای توافق لغو کند و هیچ ناظری نمیتواند تأسیسات نظامی ایران را بازدید کند.
سیاتل تایمز خاطرنشان کرد: چهارمین نکته در سخنان رهبر ایران این بود که آمریکا و ایران واقعیتهای متفاوتی را میبینند و آمریکاییها دروغ میگویند.
این روزنامه در پایان نوشت: اوباما تصور میکند ایران تغییر کرده اما آمریکا معمولاً هرگز به درستی جریانات را در خاورمیانه پیشبینی نکرده است. دولتهای قبلی آمریکا چه دموکرات و چه جمهوریخواه همواره منتظر نقطه عطف در خاورمیانه بودهاند اما خورشید آمریکا هرگز طلوع نمیکند.
[/HR] منبع : جهان نیوز
[/HR] من موافق مذاکره زیر شبحِ تهدید نیستم. مسئولان سیاست خارجی و مذاکرهکنندگان باید خطوط قرمز و اصلی را به دقت رعایت کنند و همزمان با ادامه مذاکرات، باید از عظمت و هیبت ملت ایران نیز دفاع کنند و زیر بار هیچ تحمیل، زور، تحقیر و تهدیدی نروند.
[/HR]
![](http://img1.tebyan.net/big/1394/02/1937624027357623249162192441391010624202.jpg)
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار وزیر و مسئولان آموزش و پرورش و جمع زیادی از معلمان سراسر کشور ضمن تبیین جایگاه بیبدیل آموزش و پرورش و همچنین نقش بسیار مهم و تأثیرگذار معلم در تربیت نسلی با ایمان، دانا، روشنبین، دارای اعتماد به نفس، پرنشاط و امیدوار، تحقق چنین اهداف والایی را در گرو اجرای منسجم و کامل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دانستند و تأکید کردند: مسئولان دولت بویژه مسئولان اقتصادی باید نسبت به آموزش و پرورش و مسائل معیشتی معلمان نگاه ویژه و فراتر از دستگاههای دیگر داشته باشند و بدانند هرگونه هزینه در این مجموعه، سرمایهگذاری برای آینده و ایجاد ارزش افزوده است.
ایشان همچنین با اشاره به تهدیدهای اخیر مقامات رسمی آمریکا همزمان با برگزاری مذاکرات هستهای تأکید کردند: من موافق مذاکره زیر شبحِ تهدید نیستم. مسئولان سیاست خارجی و مذاکرهکنندگان باید خطوط قرمز و اصلی را به دقت رعایت کنند و همزمان با ادامه مذاکرات، باید از عظمت و هیبت ملت ایران نیز دفاع کنند و زیر بار هیچ تحمیل، زور، تحقیر و تهدیدی نروند.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت خاطرهی شهید آیتالله مطهری، مهمترین ویژگی ایشان را، معلم بودن همراه با اخلاص و تلاش خستگیناپذیر دانستند و با اشاره به نقش بیبدیل آموزش و پرورش در ساختن آیندهی کشور، گفتند: در آموزش و پرورش، معلم کانونیترین و تأثیرگذارترین نقش را در شکلدهی شخصیت فکری و روحی دانشآموزان و نسل آیندهی کشور دارد به گونهای که حتی پدر و مادر و محیط زندگی چنین تأثیرگذاری بر دانشآموز ندارند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: با توجه به جایگاه آموزش و پرورش و معلمان در آیندهی کشور، هرگونه هزینه در این بخش، در واقع سرمایهگذاری است.
ایشان با تأکید بر اینکه باید با چنین نگاهی، برای اقتصاد آموزش و پرورش برنامهریزی شود، به نقش معلم در تربیت انسانهای بزرگ و شخصیتهای برجسته اشاره کردند و گفتند: وظیفه معلم تربیت نسلی با ایمان، دانا، دارای اعتماد به نفس، امیدوار به آینده، با نشاط، روشنبین، با اراده و دارای سلامت جسمی و روحی است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: وظیفهی معلم در واقع ایجاد جامعهی انسانی برتر و والاتر است که در امتداد وظیفهی انبیاء یعنی تعلیم و تزکیه است.
حضرت آیتالله خامنهای محقق شدن رسالت واقعی معلمان را نیازمند الزاماتی دانستند و گفتند: یکی از این الزامات توجه به مسئلهی معیشت معلمان است. مسئولان دولتی بویژه مسئولان اقتصادی باید با وجود محدودیتها، نگاه ویژهای به آموزش و پرورش و معلمان داشته باشند و آن را در مسائل اولویتدار خود قرار دهند.
ایشان با تأکید بر اینکه اگر درخصوص مسئلهی معیشت معلمان غفلت شود، دشمن سوءاستفاده خواهد کرد، افزودند: البته معلمان انسانهای مومن، نجیب و هوشیاری هستند و متوجه توطئههای دشمنان و افراد کینهتوز نسبت به نظام اسلامی هستند که میخواهند به بهانهی معیشت معلمان شعارهای فتنهگرانه و خطی و سیاسی مطرح و برای نظام دردسر درست کنند.
رهبر انقلاب اسلامی، موضوع دانشگاه فرهنگیان را نیز از جهت آنکه جذب و آموزش معلمان از طریق آن انجام میشود، بسیار مهم دانستند و تأکید کردند: همه فرآیندها در این دانشگاه بویژه بررسی صلاحیتها برای جذب معلمان، محتوای دروس و انتخاب اساتید و اعضای هیأت علمی باید سالم و مطابق با معیارهای اسلام و انقلاب باشد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، و تأیید آن از جانب کارشناسان زبده و برجسته، افزودند: لازمه نتیجهبخش بودن این سند، اجرای منسجم و کامل مواد آن است و اگر بخشی از سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش اجرایی شود و بخش دیگری مورد غفلت قرار گیرد، این سند تأثیرگذار نخواهد بود و تحولی رخ نخواهد داد.
ایشان لزوم آشنا کردن بدنهی آموزش و پرورش و معلمان با مطالبات این سند را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: در این خصوص دستگاههای تبلیغاتی بویژه صدا و سیما باید به کمک آموزش و پرورش بیایند.
رهبر انقلاب اسلامی استفاده از ظرفیت برنامهی ششم که انشاءالله بر اساس سیاستهای کلی در آینده تدوین خواهد شد، و نگاه ویژه در این برنامه به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را ضروری برشمردند و خطاب به مسئولان آموزش و پرورش تأکید کردند: مراقب باشید برنامههای سطحی و روزمره جایگزین تحول بنیادین در آموزش و پرورش نشود.
حضرت آیتالله خامنهای شرایط کشور را مهیا و آماده برای تحول اساسی در آموزش و پرورش دانستند و گفتند: امروز خوشبختانه کشور دارای ثبات و امنیت است و مسئولان دولتی با علاقهمندی مشغول کار هستند و در چنین شرایطی، زمینه برای کیفی کردن آموزش و پرورش و رساندن آن به نقطهی مطلوب فراهم است.
ایشان در پایان این بخش از سخنان خود با تجلیل مجدد از معلمان گفتند: من از همین جا به همهی معلمان سراسر کشور سلام و درود می فرستم.
رهبر انقلاب اسلامی بخش دوم سخنان خود را به موضوع نحوه برخوردهای اخیر مقامات رسمی آمریکا با ملت ایران، همزمان با مذاکرات هستهای، اختصاص دادند و نکات مهمی را بیان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای ابتدا به یک واقعیت انکارناپذیر اشاره کردند و گفتند: در طول 35 سال گذشته، دشمنان نظام اسلامی با وجود رجزخوانیهای فراوان، اما همواره متوجه عظمت و هیبت ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی بودند.
ایشان تأکید کردند: این هیبت و عظمت، متوهمانه نیست بلکه واقعی است زیرا کشور بزرگ ایران با جمعیتی بیش از هفتاد میلیون، دارای سابقهی فرهنگی و تاریخی اصیل و عمیق و شجاعت و عزم مثالزدنی است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه این ملت همواره از هویت و شخصیت خود دفاع کرده است خاطرنشان کردند: در هشت سال دفاع مقدس، همهی قدرتهای جهان تلاش کردند تا این ملت را به زانو درآورند اما نتوانستند، بنابراین باید این عظمت و هیبت را حفظ کرد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: به اذعان آشکار و پنهان بسیاری از مسئولان سیاسی کشورهای گوناگون، اگر تحریمها و فشارهای کنونی بر ضد ملت ایران، علیه هر کشور دیگری اعمال میشد، آن کشور منهدم میشد اما جمهوری اسلامی ایران مقاوم و استوار ایستاده است.
ایشان تأکید کردند: این مسائل، موضوعات کوچکی نیستند، ولی تبلیغات جهانی همواره تلاش داشته است مردم کشورهای مختلف از واقعیات ایران مطلع نشوند اما بسیاری از ملتها نیز این واقعیات را میدانند و مسئولان سیاسی دنیا هم به خوبی به این واقعیات واقف هستند اگر چه بر زبان نمیآورند و بگونهای دیگر سخن میگویند.
رهبر انقلاب اسلامی بعد از بیان این مقدمه خطاب به مسئولان کشور بویژه مسئولان سیاست خارجی و همچنین نخبگان جامعه گفتند: بدانید، اگر یک ملتی نتواند از عظمت و هویت خود در مقابل بیگانگان دفاع کند، قطعاً تو سری خواهد خورد، بنابراین باید قدر هویت و شخصیت ملت را دانست.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تهدید نظامی دو مقام رسمی آمریکا در روزهای اخیر و همزمان با مذاکرات هستهای، افزودند: مذاکره در زیر شبح تهدید معنایی ندارد و ملت ایران مذاکره زیر سایهی تهدید را بر نمیتابد.
ایشان با اشاره مجدد به اظهارات مقامات رسمی آمریکا در روزهای اخیر که گفته بودند اگر چنین شرایطی پیش آید ما حملهی نظامی میکنیم، خطاب به دولتمردان آمریکایی گفتند: اولاً غلط میکنید. ثانیاً همانطور که در زمان رئیسجمهور قبلی آمریکا هم گفتم، دوران بزن و در رو تمام شده است و ملت ایران کسی را که بخواهد به او تعرض کند، رها نخواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی بار دیگر با تأکید بر اینکه همه مسئولان بویژه مذاکرهکنندگان باید به این موضوع توجه داشته باشند، افزودند: مذاکرهکنندگان هستهای همواره باید خطوط قرمز و اساسی مد نظرشان باشد و انشاءالله از این خطوط عبور نخواهند کرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: این، قابل قبول نیست که همزمان با مذاکرات، طرف مقابل دائماً تهدید کند.
ایشان افزودند: آمریکاییها نیازشان به مذاکره اگر بیشتر از ما نباشد، کمتر نیست. ما تمایل داریم که مذاکرات به سرانجام برسد و تحریمها برداشته شوند اما این بدان معنا نیست که اگر تحریمها برداشته نشوند، ما نمیتوانیم کشور را اداره کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اکنون برای همه در داخل ثابت شده است که اینگونه نیست که حل مشکلات اقتصادی کشور وابسته به رفع تحریمها باشد بلکه مشکلات اقتصادی باید با تدبیر و اراده و تواناییهای خودمان حل شوند، چه تحریمها باشند و چه نباشند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: البته اگر تحریمها نباشد، شاید حل مشکلات اقتصادی راحتتر باشد اما در صورت ادامه تحریمها نیز، حل مشکلات امکانپذیر است.
ایشان با تأکید بر اینکه موضع جمهوری اسلامی نسبت به مذاکرات هستهای چنین موضعی است، در بیان دلیل نیاز بالای دولت آمریکا به مذاکرات کنونی، گفتند: آنها برای آنکه در کارنامه خود یک نقطهی اساسی مطرح کنند، بشدت نیازمند این هستند که بگویند «ما ایران را سر میز مذاکره آوردیم و برخی موضوعات را به او تحمیل کردیم!».
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: با مذاکراتی که زیر شبح تهدید باشد، موافق نیستم. حضرت آیتالله خامنهای خطاب به تیم مذاکرهکننده افزودند: به مذاکره با رعایت خطوط اصلی ادامه دهید و اگر در این چارچوب به توافق هم رسیدید اشکالی ندارد اما به هیچوجه زیر بار تحمیل، زور، تحقیر و تهدید نروید.
ایشان با تأکید بر اینکه امروز دولت آمریکا، بیآبروترین دولت در جهان است، یک دلیل آن را حمایت صریح آمریکا از جنایات دولت آل سعود در یمن دانستند و گفتند: دولت آل سعود بدون هیچ توجیهی و تنها با این بهانه که چرا مردم یمن فلان شخص را برای ریاست قبول ندارد، سرگرم کشتار مردم بیگناه و زنان و کودکان در یمن هستند و آمریکاییها نیز از این جنایت عظیم پشتیبانی میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه آمریکا در میان ملتهای منطقه هیچ آبرویی ندارد، خاطرنشان کردند: آمریکاییها بدون آنکه خجالت بکشند، از کشتار مردم یمن حمایت میکنند اما ایران را که به دنبال کمک دارویی و مواد غذایی به مردم یمن است، متهم به دخالت در این کشور و ارسال سلاح میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: ملت مبارز و انقلابی یمن نیازی به سلاح ندارد زیرا همهی مراکز نظامی و پادگانها را در اختیار دارد، آنها به دلیل محاصره دارویی و غذایی و انرژی که شما ایجاد کردید نیازمند کمکهای انسانی هستند ولی شما حتی اجازهی ورود هلال احمر را نیز نمیدهید.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه راهی را که ملت ایران انتخاب کرده است، راه متین، مستحکم و خوش عاقبتی است، گفتند: به توفیق الهی و به کوری چشم دشمنان، این راه به نتایج خود خواهد رسید و همه خواهند دید که دشمنان نخواهند توانست اهداف شوم خود را در مورد ملت ایران، عملی کنند.
پیش از بیانات رهبر انقلاب اسلامی، آقای فانی وزیر آموزش و پرورش با گرامیداشت یاد و خاطرهی شهیدان رجایی، باهنر و مطهری و همچنین هفتهی معلم، خاطرنشان کرد: تشکیل ستاد اجرایی و تهیهی نقشهی راه سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش، افزایش اردوهای دانشآموزی راهیان نور، اجرای حفظ موضوعی قرآن کریم در مدارس، افزایش اردوهای تربیتی و پرورشی به منظور آموزش سبک زندگی ایرانی اسلامی، برگزاری المپیادهای ورزشی درون مدرسهای با تکیه بر سه اصل «تحصیل، تهذیب و ورزش»، توجه ویژه به دانشآموزان مناطق محروم، اصلاح رویکرد برنامههای درسی مبتنی بر سیاست های جمعیتی و اقتصاد مقاومتی، افزایش مشارکت خیرین مدرسهساز و ارتقای توانمندیهای معلمان از جمله اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دورهی جدید بوده است.
[/HR] منبع : پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سیدعلی خامنهای