جمع بندی تثبيت اعتقادات!
تبهای اولیه
تثبيت اعتقادات!
سلام وقت بخیر
ببخشید من در عقاید دینی ام دچار شک شدم و چند وقتی هست که میخواهم خودم از طریق تحقیق بدستشون بیارم اما نمیتونم. در اثبات خدا ، اثبات راستی قرآن ،منزه بودن خدا ، حق بودن،عدالت و مهربانی و... دچار تردید شدم . نمیدونم چرا اینجوری شد در صورتی که کاملا به این ها باور داشتم و الان هم باور دارم اما به حس درونی مانع میشه و میگه که نه باید ثابت کنی. من چه کار کنم؟ دارم گناه میکنم ؟ممکنه شما جواب سوالتان رو بدید
۱۵ سال دارم نمیدونم اینا طبیعیه یا برم دنبالشون...؟
جمع بندی
پرسش:
من 15 سالم هست و چند وقتی است در عقاید دینی ام دچار شک شدم، هر چه میخواهم خودم از طریق تحقیق پاسخشان را به دست بیاورم، نمیتوانم. آیا دارم گناه میکنم؟ برای رسیدن به پاسخ آنها چکار کنم؟ مرا راهنمایی کنید.
پاسخ:
در این خصوص باید به چند نکته توجه بفرمایید:
نکته اول:
برای هر کسی ممکن است سوال پیش بیاید، این نشان دهنده ذهن فعال و کنجکاو است و اصلا علامت بدی نیست. بنابراین اصلا از داشتن چنین سوالاتی نباید حس گناه به شما دست بدهد. ما خودمان هم بارها اتفاق افتاده که سوالی برایمان پیش آمده و سپس با تحقیق به دنبال برطرف کردن آن بوده ایم، اینطور نیست که برای ما پاسخگویان هیچ سوالی پیش نیاید.
نکته دوم:
گاهی شبهات از سر وسواس ذهنی است، یعنی شبهه خاصی به ذهن انسان نمی آید، اما همینطوری یک حالت وسواس گونه به ذهن خطور می کند که از کجا معلوم خدا باشد، از کجا معلوم قرآن از جانب خدا باشد و...؛ طبق روایات این نوع افکار که ناخواسته به ذهن انسان خطور می کنند اصلا گناه ندارند، اما گناه پنداشتن آنها موجب میشود که ذهن روی آنها حساس تر شده و در ذهن پررنگ تر شوند. اما با بی خیالی نسبت به آنها کم کم کمرنگ میشوند.
به هر حال اگر احساس می کنید که افکار شما از این سنخ هستند حتما باید با مشاورین صحبت بفرمایید.
نکته سوم:
با توجه به پراکندگی ذهن شما و سن کمتان باید در ضمن عدم توجه به این افکار، برای رفع شبهاتتان موضوع به موضوع از اعقادات پایه مثل وجود خدا با کارشناسان صحبت کنید، تا عقائدتان متکی به دلیل باشد و همچنین یک سیر مطالعاتی برای خودتان ترسیم کنید. مثلا از کتاب اصول عقائد آقای قرائتی و کتاب 50 درس اصول عقائد برای جوانان نوشته آیت الله مکارم شیرازی شروع کنید.