جمع بندی در انتخاب شغل بلا تکلیفم!
تبهای اولیه
در انتخاب شغل بلا تکلیفم!
سلام
مشکلی که دارم اینکه دنبال کارم ونمیدونم چی امتحان بدم وچکارکنم؟
یه بار تصمیم میگیرم امتحان قضاوت بدم- بعدچن مدت میگم امتحان سطح۳حوزه میدم- بعدش میگم درآزمون آموزش وپرورش شرکت میکنم- وبعدش میگم درآزمون بخش عقیدتی سپاه شرکت میکنم وآخرشم براهرکدومش یه مانع میبینم و اقدامی نمیکنم وبلاتکلیف میمونم.کیمیاعالم,ایتا
برچسب:
سلام
خواهر بزرگوارم؛ دغدغه شما را درک می کنیم. امیدوارم بتوانیم در تصمیم گیری شما موثر واقع شویم.
فرمودید: هدفتان این است که در آینده یک شغل موفقی را داشته باشید. این مسئله خیلی مهم می باشد و فکر خیلی معقول بوده و شما حتما می توانید موفق بشوید.
منتها توجه داشته باشید برای رسیدن به اهداف بزرگ؛ فاکتورهای دیگری هم لازم است که باید در نظر بگیرید.
آگاهی از وضعیت توانایی و استعداد فردی، میزان علاقه، استقامت در برنامه و تصمیم گیری ها، آشنایی با مهارت مدیرت زمان، آشنایی با مهارتهای مطالعه، منظم بودن، داشتن سطح علمی خوب و قوی، تمرکز حواس و محیط مناسب برای مطالعه و داشتن یک برنامه منظم و محکم.
این موارد خیلی مهم بوده و می تواند شما را به اهدافتان برساند.
اما: اولویت بندی رشته های دلخواه و شغل مناسب.
در اینجا روحیه و توانایی شما خیلی مهم بوده و باید در کنار شغل مورد نظر بسنجید.
مثلا:
شرکت در آزمون قضاوت.
شرط موفقیت در این رشته و شغل؛ لوازمی دارد؛که شما باید قبل از شروع به آن بنگرید و عاقلانه بسنجید.
1. روحیه محکم و شجاع و پرانرژی باید داشته باشید.
2. وضعیت علمی شما درمباحث فقهی و اصولی باید خیلی قویتر باشد.
با حفظ کردن کار پیش نمی رود. آیا لمعه و اصول را واقعا فهمیده اید؟
در آزمون قضاوت امتحان از مباحث فقه و اصول می باشد و افرادی که توانایی تحلیل قوی و مطالعه سنگینی داشته باشند؛ می تونن موفق باشند. باید خودتان وضعیت را بسنجید.
در کل شرکت در آزمون قضاوت نیاز به تلاش بیشتر، سطح علمی قوی در مباحث فقه و اصول و ادبیات عرب دارد که روحیه قوی و محکم هم در کنار اینها مهم می باشد. آیا چنین وضعیتی دارین؟
پس باید یک خود ارزیابی از خودتان داشته باشید تا تصمیم قطعی بگیرید.
تمام ابعاد باید اینگونه سنجیده شود؛ تا تصمیم صحیح و درست اتخاذ بکنید.
....
از آنجایی که هدف اصلی شما اشتغال می باشد؛ فکر درستی است. چون حداقل شما سطح 2 را تمام کردید و بعدا می توانید سطح3 و یا کارشناسی ارشد را ادامه بدهید. اما اشتغال بازه زمانی خاصی دارد. بنابراین برای اینکه دغدغه شما حل شود و از این حالت حیران بیرون بیایید؛ می توانید اولویت اولتان اشتغال باشد. در مرتبه بعدی ادامه تحصیل.
اما شما را نا امید نمی کنیم؛ اگر تلاش مستمر و محکم داشته باشید؛ به ویژه از دوستانتان که علاقمند هستند می توانید کمک بگیرید، مثلا: دروس فقه و اصول (مواد آزمون قضاوت) را با هم مباحثه بکنید؛ خیلی موثر می شود و حتما در آزمون و مصاحبه ها موفق می شوید.
روش مطالعه در قبولی آزمونها خیلی مهم می باشد. شما بهتر است روشی هدفمند و علمی و صحیح را اتخاذ بکنید. مثلا: برای موفقیت در آزمون قضاوت:
روش مطالعه فقه( لمعه ها): مراجعه به متن اصلی و عربی لمعه با شرح شیروانی و شرح النضید و خلاصه برداری از مباحث. البته آقای مسجد سرایی کتاب لمعه را به صورت نموداری خلاصه کرده است؛ می توانید این کتاب را تهیه و در کنار شروح به دقت مطالعه بکنید.
در فقه: مطالعه دقیق، مرور و تکرار و دقت خیلی مهم می باشد. سعی کنید مباحث را رمز گذاری بکنید تا ذهنتان به خوبی مباحث را یاد اوری بکند.
روش مطالعه اصول فقه (حلقه ثانی: شهید صدر): این کتاب ترجمه و شرح مختصری هم دارد. می توانید تهیه کرده و به دقت مرور بکنید. منتها سعی کنید مفاهیم را با مثال بخوانید که در موقع توضیح کم نیاورید.
روزانه5 الی 6 ساعت وقت بگذارید و حواستان جمع جمع باشد؛ بدون نگرانی بخوانید و یاد بگیرید و مفاهیم را خوب در ذهنتان تحلیل بکنید؛ حتما موفق خواهید شد.
جمع بندی
پرسش:
بنده طلبه فارغ التحصیل سطح دو حوزه خواهران هستم؛ دوست دارم به یک کاری مشغول شوم؛ منتها در تصمیماتم مردد هستم؛ یکبار برای آزمون قضاوت ثبت نام می کنم، بعد منصرف می شوم، به فکر شرکت در آزمون آموزش و پرورش می افتم؛ از آن طرف شرکت در آزمون سطح سه ذهنم را مشغول کرده، واقعا نمی دانم چه کار کنم؟! لطفا راهنمایی بفرمایید.
پاسخ:
از آنجایی که هدفتان این است که در آینده یک شغل موفقی را داشته باشید. این مسئله خیلی مهم می باشد و فکر خیلی معقول بوده و شما حتما می توانید موفق بشوید.
منتها توجه داشته باشید برای رسیدن به اهداف دلخواه؛ فاکتورهای دیگری هم لازم است که باید در نظر بگیرید و باید جدی گرفته شود.
آگاهی از وضعیت توانایی و استعداد فردی، میزان علاقه، استقامت در برنامه و تصمیم گیری ها، آشنایی با مهارت مدیریت زمان، آشنایی با مهارتهای مطالعه، منظم بودن، داشتن سطح علمی خوب و قوی، داشتن تمرکز حواس قوی و محیط مناسب برای مطالعه و داشتن یک برنامه منظم و محکم؛ از ارکان موفقیت می باشد.
این موارد خیلی مهم بوده و رعایت آنها می تواند شما را به اهدافتان برساند.
اما: اولویت بندی رشته های دلخواه و شغل مناسب.
در اینجا روحیه و توانایی شما خیلی مهم بوده و باید قبل از توجه به ابعاد اجتماعی و موقعیتی آن؛ روحیه خودتان را هم باید در نظر بگیرید والا نمی توانید موفق شوید.
مثلا:
برای شرکت در آزمون قضاوت.
شرط موفقیت در این رشته و شغل؛ لوازمی دارد؛ که شما باید قبل از شروع به خواندن منابع آزمون و سپری کردن مراحل آن، بایستی از ابعاد مختلف به آینده آن و موقعیت خودتان بنگرید و ارزیابی بکنید. بعد تصمیم جدی بگیرید و مقدمات لازم را انجام بدهید.
برای فرض این رشته؛
1. یک روحیه محکم و شجاع و پرانرژی را می طلبد.
2. یک روحیه تیز و فراست بالا را می طلبد.
3. وضعیت علمی شما درمباحث فقهی و اصولی و حقوقی باید خیلی قویتر باشد.
بدون این روحیات و توانایی علمی؛ نمی توان نتیجه گرفت.
در آزمون قضاوت امتحان از مباحث فقه و اصول می باشد و افرادی که توانایی تحلیل قوی و مطالعه دقیق و منظمی داشته باشند؛ می توانند موفق باشند. باید وضعیت موجودتان را بسنجید.
در کل؛ شرکت در آزمون قضاوت نیاز به تلاش بیشتر، سطح علمی قوی در مباحث فقه و اصول و ادبیات عرب دارد که روحیه قوی و محکم و تیز بودن؛ هم در کنار اینها مهم می باشد. آیا چنین وضعیتی دارید؟
پس بایستی؛ شما ارزیابی بشوید.(با مراجعه به یک مشاور متخصص تحصیلی؛ می توانید این مسئله را دریابید)
از آنجایی که هدف اصلی شما اشتغال می باشد؛ فکر درستی است. چون حداقل شما سطح دو را تمام کردید و بعدا می توانید سطح سه و یا کارشناسی ارشد را ادامه بدهید. اما اشتغال بازه زمانی خاصی دارد. بنابراین برای اینکه دغدغه شما حل شود و از این حالت حیران بیرون بیایید؛ می توانید اولویت اولتان اشتغال باشد. در مرتبه بعدی ادامه تحصیل.
اما شما را نا امید نمی کنیم؛ اگر تلاش مستمر و محکمی داشته باشید.
روش مطالعه در قبولی آزمونها خیلی مهم می باشد. شما بهتر است روشی هدفمند و علمی و صحیح را اتخاذ بکنید. مثلا: برای موفقیت در آزمون قضاوت:
روش مطالعه فقه (لمعه ها): یک روش خاصی دارد.
مثلا: مراجعه به متن اصلی و عربی لمعه با شرح شیروانی و شرح النضید و خلاصه برداری از مباحث برای یادگیری دقیق لازم است. البته آقای مسجد سرایی کتاب لمعه را به صورت نموداری خلاصه کرده است؛ می توانید این کتاب را تهیه و در کنار شروح به دقت مطالعه بکنید.
در فقه: مطالعه دقیق، مرور و تکرار و دقت خیلی مهم می باشد. سعی کنید مباحث را رمز گذاری بکنید تا یاد آوری ذهنی مباحث راحتر شود.
روش مطالعه اصول فقه (حلقه ثانی: شهید صدر): این کتاب ترجمه و شرح مختصری هم دارد. می توانید تهیه کرده و به دقت مرور بکنید. منتها سعی کنید مفاهیم را با مثال بخوانید که در موقع توضیح کم نیاورید.
روزانه5 الی 6 ساعت وقت بگذارید و حواستان جمع جمع باشد؛ بدون نگرانی بخوانید و یاد بگیرید و مفاهیم را خوب در ذهنتان تحلیل بکنید؛ حتما موفق خواهید شد.
رشته بعدی مثلا: معلمی
شرکت در آزمون آموزش و پرورش؛
آن هم لوازمی دارد.
مثلا: داشتن صبر و حوصله بیشتر، علاقمند بودن به یاد دادن دیگران، داشتن روحیه نقدپذیری و اهل مطالعه بودن
برای موفقیت در آزمون آموزش و پرورش؛ نیاز به تلاش جدی است. با یک مطالعه اساسی و دقت در آزمون، حتما می توانید موفق بشوید.
سایر رشته ها هم چنین هستند.
مهم علاقه و توانایی شماست که باید آن را خودتان کشف بکنید.
وقتی هدفتان روشن شد، می توانید با یک تلاش اساسی و مقاومت در انجام برنامه ها؛ خودتان را به آنچه دلخواهتان هست، برسانید.