سوالی در مورد ترس از قیامت

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
سوالی در مورد ترس از قیامت

اینكه در قران در سوره نمل می فرماید همه مردم در زلزله روز قیامت در ترس و هراسند .مگر در روایات نداریم كه مردم در عالم برزخ می فهمند كه بهشتی هستند یا جهنمی . و فردی كه بهشتی است می داند كه عاقبت به خیر شده چرا باید بترسد؟

محمد;2127 نوشت:
اینكه در قران در سوره نمل می فرماید همه مردم در زلزله روز قیامت در ترس و هراسند .مگر در روایات نداریم كه مردم در عالم برزخ می فهمند كه بهشتی هستند یا جهنمی . و فردی كه بهشتی است می داند كه عاقبت به خیر شده چرا باید بترسد؟

سلام

از آنجا که برای عقل امکان دسترسی دقیق، به جزئیات مربوط به مرگ و معاد وجود ندارد، این امور را باید از ادله نقلی یعنی قرآن و روایات بدست آورد و در برابر آنها خاضع بود.

بحث علائم هولناک قیامت نیز از آن دسته اموری است که قرآن و روایات به کرات به آن اشاره دارند لذا آگاهی کامل از علت وقوع چنین حوادثی از قدرت عقل خارج است اما در عین حال شاید بتوان مواردی را به عنوان بخشی از علت به صورت احتمال ذکر کرد و آن این است که:

بخشی از علائم قیامت مربوط به نفخ صور اول و دوم است یعنی صیحه­ای که همه را می میراند (نفح اول) و صیحه ای که همه را زنده می­کند(نفخ دوم)، روشن است که انتقال از این دنیا یا عالم برزخ و ورود به صحنه قیامت که صحنه حسابرسی و بازخواست است، فی نفسه موجب ترس و وحشت می­­شود گر چه ترس و وحشت همگان یکسان نیست و به تناسب انس با عالم مادی فرق می کند. (دقت کنید)

چنانکه در مرحلۀ انتقال انسان از دنیا به عالم برزخ، این ترس و وحشت یکسان نیست. و همۀ انسانها به میزان ایمان و اعتقاد و معرفت و دستیابی به حقیقت در درجه ای از حزن و اندوه و ترس قرار دارند.

از اینرو بدون شک، وحشت روز قیامت نیز، برای همگان یکسان نیست. چنانکه در بعضی از آیات قرآن به آن تصریح شده، عده­ای از این وحشت در امانند در آیه 89 سوره نمل آمده است که«من جاء بالحسنة فله خیر منها و هم من فزع یومئذ آمنون»:«کسانی که کار نیکی انجام دهند، پاداشی بهتر از آن خواهند داشت و از وحشت آن روز (روز قیامت) در امانند.»

علاوه بر اینها، چه بسا این وحشت همانند سختی ها و مشکلات پیش از مرگ و سکرات موت، برای مومن خیر باشد و او را پاک تر و خالصتر وارد صحنه قیامت کند.

در هر حال، چنانکه گفته شد، علم و آگاهی ما نسبت به حوادث روز قیامت و پیش از آن محدود به فرموده­هایی از قرآن و اهل بیت علیهم السلام است که بی تردید باید با کمال خضوع آنها را پذیرفت.(1)

برای مطالعۀ بیشتر رجوع کنید به:

1. عدل و معاد، آیة الله علم الهدی

2. یاد یار، استاد محقق آیة الله مکارم شیرازی

3. و ...

موفق باشید ...:roz:

پاورقی_____________________________

1. بنقل از حوزه نت، مبحث معاد و قیامت، با تغییر و حذف و اضافات.

[=times new roman]بسم الله:Sham::Sham:
[=times new roman]از آنجا که مومن باید همیشه بین خوف و رجا باشد [=times new roman]شخص مومن همیشه این حالت را در خود دارد
[=times new roman]وتا زمانی که به قرارگاه ابدی خود نرسد این حالت برای او هست حتی در عالم برزخ ،چراکه هنوز قیامت نشده تا بداند در پیشگاه الهی آیا مورد رحمتش قرار می گیرد یا خیر؟نکته دیگر اینکه همچنانکه هنگام ورود به عالم دنیا کودک میترسد ومی گرید هنگام انتقال از دنیا به آخرت نیز هراس دارد و از آنجایی که دو گونه نفخ صور داریم نفخ اول توسط اسرافیل که پس از آن همه موجودات میمیرند و حتی خود اسرافیل را خداوند قبض روح میکند در نفخ دوم خداوند خود در صور می دمد که به موجب آن همه موجودات برای حسابرسی قیامت از گورها برمی خیزند و زمین وزمان در هم می پیچد واتفاقات دهشتناکی رخ می دهد که باعث ترس و هراس موجودات می شودبنابراین این نحو انتقال از عالم برزخ به قیامت باعث ترس و وحشت همگان حتی مومنین می شود.
[=times new roman]معاد ایة الله فلسفی ،ج 1
موضوع قفل شده است