سوال در مورد ماه مبارک رمضان
تبهای اولیه
سوال در مورد ماه مبارک رمضان
در زمان های قبل از شهادت حضرت علی(ع)،آیا درماه مبارک رمضان اون زمان روزه هم وجود داشته است؟یا اینکه این عمل بعد از شهادت حضرت شروع شده؟
عرض سلام و احترام
تشکر
یا علی:Gol:کارشناس بحث : صدر
[="]
[="]
[="]با سلام
[="]
[="]با سلام
[="]در جواب سوال شما باید بگویم به طور قطع روزه از قبل از این زمان بر مسلمانان واجب بوده است. هم از جهت تاریخی و هم از این جهت که ماهیت شرع و ادیان توحیدی توسط خداوند تعریف می شود. یعنی اگر وجوب روزه از سوی خداوند بر پیامبر نازل نشده بود هیچکس دیگری نمی توانست این وجوب را تاسیس نماید.(بدعت امری حرام و مذموم است)
[="]اما از جهت تاریخی دو مسئله در تاریخ ثبت است. یکی اصل روزه و دیگری وجوب آن در ماه رمضان. در بخش اول آنچه در تاریخ ثبت است نشان می دهد روزه از همان سالهای ابتدایی بعثت وجود داشته است، گرچه ماه مشخصی و روز های خاصی برای آن مورد نظر نبوده است. مثلا از سخنان جعفر بن ابيطالب در حضور نجاشى در داستان هجرت حبشه استفاده مى شود كه روزه سالها قبل از هجرت در اسلام بوده اگر چه به صورت غير فرض و يا در هر ماه سه روز [="]آمده باشد. (1)
[="]در پارهاى روايات تاریخی(البته غیر معتبر از جهت سند) استفاده مى شود، كه روزه ماه رمضان در مكه فرض شده است، چنانكه در داستان اسلام عمرو بن مرة جهنى كه در سالهاى اول بعثت مسلمان شد آمده است كه [="][="]رسول خدا[="](ص)او را به سوى قومش فرستاد و چون به نزد ايشان آمد بدانها گفت[="]: [="] «انى رسول من رسول الله اليكم، ادعوكم الى الجنة و احذركم من النار، و امركم بحقن الدماء و صلة الارحام و عبادة الله و رفض الاصنام و حج البيت، و صيام شهر رمضان، شهر من اثنى عشر شهرا، فمن اجاب فله الجنة»
[="](من فرستاده [="][="]رسول خدا[="]يم به سوى شما و شما را به بهشت مى خوانم و از دوزخ برحذر مى دارم و به جلوگيرى از خونريزى و صله رحم و پرستش خدا و ترك بتها و حج خانه خدا و روزه ماه رمضان يكى از دوازده ماه دستور مىدهم، و هر كس كه پذيرفتبهشت از آن اوست[="])(2)
[="] اما در بخش دوم و وجوب روزه ماه رمضان این مسئله تقریبا اجماعی است که در ماه شعبان سال دوم، روزه ماه رمضان بر مسلمانان واجب شده است و فاصله ميان تغيير قبله و فرض روزه ماه رمضان - به گفته برخى - يك ماه بود و مسلمانان موظف شدند تا ماه رمضان را روزه بگيرند. در آغاز چنان بود كه جماع با زنان در تمام اين ماه بر مسلمانان حرام بود و اين حكم در سال پنجم نسخ شد، و خوردن و آشاميدن و مفطرات ديگر تا طلوع فجر و سپيده صبح بر آنان حلال شد.[="](3)
[="]پى نوشتها[="]:
[="]1.[="]تفسير على بن ابراهيم، ج 1، ص 65[="].
[="]2.[="]البداية و النهاية، ج 2، ص 252. مجمع، ج 8، ص 244[="].
[="]3. أنسابالأشراف،ج1،ص:273 ؛[="] رسولى محلاتى ، زندگانى [="][="]حضرت محمد[="](ص) ص 294 [="]
[="Tahoma"]آیا این گفته درسته که : در قدیم به جای یک ماه،سه ماه روزه میگرفتند؟دلیل این چی بوده است؟و چرا حالا یک ماه شده؟
با تشکر
یا علی
«سید رضوی»;246963 نوشت:
آیا این گفته درسته که : در قدیم به جای یک ماه،سه ماه روزه میگرفتند؟دلیل این چی بوده است؟و چرا حالا یک ماه شده؟
در جواب شما دوست عزیز باید بگویم در هیچ دوره ای از تاریخ اسلام چنین امری به وقوع نپیوسته است و همیشه مسلمانان بر اساس همان یک ماه رمضان روزه می گرفته اند.