سوال در مورد چگونگی خواندن تعقیبات نمازهای یومیه
تبهای اولیه
سلام
ببخشید برای من تو خوندن تعقیبات نماز های یومیه یه سوالی بوجود اومده و اینه که مفاتیح الجنان بین نوشته ها ویرگول گذاشته...حالا من نمیدونم به اون ویرگول ها که میخوام برسم قبلش باید اون کلمه رو مثل آخر آیات قرآن که میرسیم میخونیم بخونم یا نه باید پیوسته بخونم؟!!
ممنون
سلام به شما پرسشگر گرامی
این «ویرگول ها» هیچ اعتباری ندارد. ظاهرا این کار، از سوی ناسخ ها یا ویراستارهای مفاتیح صورت گرفته، و این طور که بنده برداشت می کنم، این کار برای راحت تر خواندن فقرات دعا انجام شده، تا خواننده در حال مناجات، با مکث کوتاه و تازه کردن نفس، فقره بعدی دعاها را بخواند.
در هر حال، این کار در مورد ادعیه لزومی ندارد، چون فقرات ادعیه آهنگین است و ابتدا و انتهای جمله های دعا هم کوتاه و مشخص است و معمولا با «اللهم» یا «یا ربّ» و مانند آن شروع می شود و نیازی به «ویرگول» ندارد.
اما ویرگول گذاشتن برای آیات قرآنی، به نظر بنده، کار مناسبی نیست، چون اولا فقرات رسا و آهنگین آیات، کاملا مشخص است و از این نظر نیازی به ویرگول ندارد. دوم اینکه، علایم وقف و ابتدایی که برای آیات قرآنی طراحی شده و در همه چاپ های قرآنی هم دیده می شود، علایم خاصی است و برای تلاوت کفایت می کند. سوم اینکه، برخی آیات را که نگاه کردم متوجه شدم که محل درج ویرگول های آیات هم به درستی انجام نشده و ویراستار تنها به فقره فقره کردن جملات آیات پرداخته و به معنای آیات توجهی نداشته است!
سلام
خسته نباشید
ممنون از تو ضیحات خوبتون
پس مثلا در خط زیر که تعقیب نماز عشائ هست من باید آخرش رو آ بخونم یا بصورت تنوین دار؟
و مَاخذهُ قریباَ
سلامسلام
خسته نباشید
ممنون از تو ضیحات خوبتون
پس مثلا در خط زیر که تعقیب نماز عشائ هست من باید آخرش رو آ بخونم یا بصورت تنوین دار؟
و مَاخذهُ قریباَ
ممنون از توجه شما
اگر می خواهید در انتهای همین عبارت مکث کنید، بدون تنوین خوانده می شود: «وَ مَأْخَذَهُ قَرِيبا»
و اگر می خواهید، بدون مکث، آن را به جمله بعد وصل کنید، می توانید با تنوین و یا به صورت ادغام در حرف واو بعدی بخوانید: «وَ مَأْخَذَهُ قَرِيباً وَ لا تُعَنِّنِي بِطَلَبِ مَا لَمْ تُقَدِّرْ لِي فِيهِ رِزْقاً...».
موفق باشید