طهارت و وسواس
تبهای اولیه
طهارت و وسواس
سلام
من دچار وسواس فکری شدم.اینجوریم نیستم اگه بهم بگن فلان چیز پا که بگم دلم راضی نیست یعنی وسواس عملی ندارم خیلی...مشکلم اینه به وسواس هام یقین دارم....مثلا یادم میاد در گذشته فلان جا نجس شده و واقعا خیلی سخت میشه برام اگه بخوام به این فکر بها بدم و همه جاهایی که فکر میکنم رو بشورم...مثلا نجاست گوشی و از طریق اون به جاهای دیگه...چند تا سوال دارم۱.میشه فقط وقتی عین نجاست رو دیدم اون رو بشورم و به این افکار توجه نکنم؟۲.میشه حتی در صورت یقین درباره مسائل گذشته بهشون اعتنا نکنم ؟
واقعا خیلی این مسئله اذیتم میکنه،با اینکه میدونم اصل بر طهارت همه چیزه تا نجاستش ثابت بشه ولی این مسئله برام کافی نیست...
ممنون میشم جواب بدین و راهنمایی کنین
سلام
عبادت و طاعتتون قبول باشه!
بزرگوار معمولا ریشه وسواس به اضطراب بر می گردد. اینکه در ذهنتان مرور می کنید و در گیر هستید که نکنه به کار حرامی مرتکب بشوید؛ یا جایی نجس بوده و باید پاک بشه؛ این در مقام رفتار و فکر شما را به رفتار وسواسی و یا اختلال وسواسی می کشاند. برای اینکه بتوانیم به شما کمک بکنیم که وسواستون درمان بشه، چندین راهکار قبال تصور است؛
1. مراجعه کردن به یک روانشناس بالینی که دز زمینه وسواس کار کرده.
2. رفع جهل
گاهی وسواس هایی که در مسائل دینی اتفاق می افتد، به خاطر جهل به حکم و طهارتی است که شارع بیان کرده. بنابراین بهتر است که شما اطلاعات کافی در مورد طهارت و رفع نجاست از دیدگاه شرعی را اخذ بکنید. در این صورت با وظیفه خودتان به خوبی اشنا خواهید شد و دیگر ترس و اضطرابی نیست تا حالت وسواس در رفتارهای شما بروز بکند. مطلب دیگر اینکه اگر سوالی در باب احکام طهارت و نجاست دارید که از کارشناسان دینی بپرسید تا رفع تکلیف شود. اگر این اطمینان را پیدا کردید که شما وظیفه خودتان را به خوبی عمل کرده اید؛ دیگر خیالتان راحتر خواهد شد و احساس ترس و اضطراب نخواهید داشت.
3. حساسیت زادیی منظم
....
زهرا.م said in طهارت و وسواس
سلام من دچار وسواس فکری شدم....چند تا سوال دارم۱.میشه فقط وقتی عین نجاست رو دیدم اون رو بشورم و به این افکار توجه نکنم؟۲.میشه حتی در صورت یقین درباره مسائل گذشته بهشون اعتنا نکنم ؟ ممنون میشم جواب بدین و راهنمایی کنین1. بله شستن عین نجاست کافی است. یعنی وقتی با آب کر( همان آب شیر) یکبار اب روی شی نجس ( که اول بهتر است اصل نجاست را رفع بکنید) برای طهارت کافی است. اگر احکام طهارت نجاست را خوب ملاحظه بفرمایید؛ کاملا متوجه خواهید شد که وقتی شیی را که یقین دارید نجس شده؛ پاک بکنید( با اب کر یکبار) و با اب قلیل( 2 الی 3 بار) دیگر خیالتان راحتر خواهد شد. در فقه این قاعده وجود داره که همه اشیاء پاکند مگر اینکه یقین بکنید نجس شده. بنابراین اگر به جایی شک کردید که شاید نجس شده یا نه؛ طبق فقه نباید اعتناء کرد و توجه داشته باشیم که در باب احکام ما باید تابع حکم الهی باشیم؛ بنابراین نمی شود به صورت تمایلی و بر اساس سلیقه برخورد کرد. وقتی تکلیف از سوی شارع مشخص می شود؛ دیگر باید خیال ما راحتر شود و ما فراتر از آن تکلیفی نداریم. اعتقاد به این مسئله در رفع وسواس خیلی موثر می باشد. اما سوال دوم؛ اگر یقین دارید یعنی 100 درصد که فلان شی نجس شده است. خوب اگر نجس است باید پاکش کرد.( باز تاکید می کنم احکام نجاست را خوب یاد بگیرید و اگر متوجه نشدید از دیگری بپرسید؛ تا مسئله برایتان کاملا روشن تر شود.) اگر نظرتون در مورد نجاست اشیاء بر اساس ظن و گمان و شک( یعنی 100 درصدی نیست) باشد و سابقه قبلی آن شئ هم پاک بوده؛ نباید به شک اعتناء بکنید.