عقود مرابحه در بانک یعنی چی؟

تب‌های اولیه

4 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
عقود مرابحه در بانک یعنی چی؟

عقود مرابحه در بانک یعنی چی؟ رهبری
وامی می دهند به عنوان مرابحه می خواستم ببینم صحیح است"؟

برچسب: 

با نام و یاد دوست





کارشناس بحث: استاد سجاد

[="Tahoma"][="Black"]

محدثه83;793979 نوشت:
عقود مرابحه در بانک یعنی چی؟ رهبری
وامی می دهند به عنوان مرابحه می خواستم ببینم صحیح است"؟

با تشکر از سؤال شما

بیع مرابحه به معامله‌ای گفته می‌شود که فروشنده با اعلام قیمت خرید، آن را گران‌تر و همراه با سود (به صورت نقد یا اقساط) می فروشد.

اگر شرایط شرعی وام مرابحه رعایت شود بدین صورت که بانک در واقع خریدار کالای مورد نیاز شما بوده و بعد از فروش آن (همراه با سود) به شما ، بهای آن را به اقساط از شما بگیرد، مانعی ندارد.

در پناه حضرت حق باشید

پی نوشت:
استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم[/]

با سلام

عقد مرابحه در بانکداری اسلامی مانند فروش اقساطی از عقود مبادله‌ای (با پیش‌بینی بازده معین) به‌شمار می‌آید. اما به دلیل تنوع کاربرد، انعطاف‌پذیری فوق‌العاده، نحوه بازپرداخت مختلف و همچنین تحقق واقعی بانکداری اسلامی بر عقود مبادله‌ای دیگر برتری دارد . به‌عنوان مثال، کاربرد فروش اقساطی به لحاظ کاربرد موضوعی و پوشش منحصر به کالاها و بخش‌های خاصی است درحالی که عقد مرابحه را می‌توان برای تمامی کالاهای مصرفی و با دوام مورد نیاز خانوارها، موسسات تولیدی، صنعتی و بازرگانی استفاده کرد. از طرف دیگر روش بازپرداخت فروش اقساطی عموما به‌صورت تدریجی است اما در عقد مرابحه انواع روش‌های بازپرداخت یکجا و تدریجی وجود دارد. همچنین با استفاده از عقد مرابحه می‌توان نسبت به انتشار اوراق مرابحه (صکوک مرابحه) اقدام کرد. امکان بهره‌برداری از عقد مرابحه برای اشخاص حقوقی نیز در چارچوب ضوابط و مقررات امکان‌پذیر است.

در سال 1390 به پیشنهاد بانک مرکزی و به استناد ماده 98 قانون برنامه پنجم توسعه با تصویب دولت عقد مرابحه به همراه دو عقد خرید دین و استصناع به عنوان عقود بانکی به آیین نامه فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا الحاق شد. مرابحه قراردادی است که به موجب آن عرضه کننده بهای تمام شده اموال و خدمات را به اطلاع متقاضی می رساند، سپس با افزودن مبلغ یا درصدی اضافی به عنوان سود، آن را به صورت نقدی، نسیه دفعی یا اقساطی، به اقساط مساوی یا غیرمساوی در سررسید یا سررسیدهای معین به متقاضی واگذار می کند ...

موضوع قفل شده است