عید سعید فطر از دیدگاه مقام معظم رهبری
تبهای اولیه
بسم الله الرحمن الرحیم
عید فطر از دیدگاه رهبر!:Gol:
عید فطر، روز محاسبه
در روز عيد، مسلمانان بايد به خود بنگرند و ببينند كه از ضيافت الهى در ماه مبارك رمضان، چه استفاده و بهرهيى بردهاند. ماه رمضان، ماه خودسازى و تقواست. آيا با روزه و با عبادات در آن ماه شريف، توانستهايم بر خودمان چيزى اضافه كنيم و خويش را بسازيم، يا نه؟ امروز به اين حساب رسيدگى كنيد، و اگر ديديد كه در ماه رمضان دستاوردى پيدا كردهايد، سعى كنيد آن را در طول سال حفظ كنيد.
خطبههاى نماز عيد فطر 07/اردیبهشت/1369
عید فطر، روز پاداش نیکوکاران
عيد سعيد فطر را به همهى شما عزيزان نمازگزار وبه همهى ملت بزرگ ايران و به همهى مسلمين عالم، تبريك عرض مىكنم. روزى بزرگ، پس از روزها و شبهايى بسيار با عظمت است. اميرالمؤمنين، عليهالصلاةوالسلام در يكى از خطبه هاى روز عيد فطر چنين فرمود: «ايها الناس! ان يومكم، هذا يوم مثاب فيه المحسنون»؛ اى مردم! امروز روزى است كه در آن نيكوكاران پاداش و اجر خود را از خداى متعال مىگيرند؛ اجر روزه، اجر عبادات ماه رمضان، اجر امساكها و جلوگيريها از هواى نفس. «و يخسر فيه المبطلون»؛ و كسانى كه حركت و عمل نادرست داشتهاند، در چنين روزى، خسارت بدكارگى خود را خواهند يافت. امروز، روز جزاست. «و هو اشبه يوم بيوم قيامكم»؛ امروز، شبيه روز قيامت است. «فاذكروا بخروجكم من منازلكم الى مصلاكم، خروجكم من الاجداث الى ربكم»؛ از خانه كه به طرف مصلاى نماز عيد فطر خارج مىشويد، به ياد بياوريد هنگامى را كه از قبرهاى خود در روز قيامت خارج مىشويد تا به طرف ميدان عظيم قيامت و محل ثواب و عقاب الهى روانه گرديد. «واذكروا بوقوفكم فى مصلاكم وقوفكم، بين يدى ربكم»؛ در مصلا كه براى نماز مىايستيد، به ياد بياوريد هنگامى را كه در قيامت، در پيشگاه پروردگار ايستادهايد و براى حساب و كتاب آماده مىشويد. «واذكروا برجوعكم الى منازلكم، رجوعكم الى منازلكم فى الجنه»؛ از مصلا كه به خانههاى خود برمىگرديد، به ياد بياوريد وقتى را كه از عرصهى قيامت به سوى منازل بهشتى خود روانه مىشويد تا در آنها سكنا گزينيد.
بيانات در خطبههاى نماز «عيد فطر» 22/اسفند/1372
عید طهارت و پاکیزگی
روز عيد فطر، روز طهارت و پاكيزگى است. ممكن است اين پاكيزگى، به خاطر آن باشد كه يك ماه روزه گرفتهايد، رياضت كشيدهايد و خود را از آلودگيها پاك كردهايد. ممكن است علاوه بر اين، به خاطر آن باشد كه در چنين روزى، با حضور در اين ميدان عبادت، به عبادت دستجمعى روى آوردهايد. بههرحال، مسأله اين است كه انسان مسلمان بعد از ماه رمضان در روز عيد فطر، در عرصهى طهارت و تزكيه است.
بيانات در خطبههاى نماز عيد فطر 21/بهمن/1375
روز عید روز حساب
صدوق عليهالرحمة از امام صادق عليهالصلاةوالسلام نقل مىكند: «عن ابيه عن جده عليهالسلام قال: خطب اميرالمؤمنين على عليهالسلام للناس يوم الفطر». يعنى اميرالمؤمنين در روز عيد فطر براى مردم خطبه ايراد فرمود و در آن خطبه اينطور بيان كرد: «فقال ايها الناس ان يومكم هذا يوم يثاب فيه المحسنون و يخسر فيه المسيئون»؛ يعنى اى مردم! اين روز، روزى است كه در آن نيكوكاران به ثواب خود مىرسند و كسانى كه در ماه رمضان كردار بد داشتهاند، زيان مىكنند و محروم مىمانند.
بيانات در خطبههاى نماز عيد سعيد فطر 09/بهمن/1376
باران رحمت الهی
در خطبهى اول نماز عيد فطر، فقط دو مطلب را به شما برادران و خواهران عزيز نماز گزار عرض مىكنم. اول، تبريك اين عيد بزرگ اسلامى است. تبريك عيد فطر، به معناى تبريك گذراندن موفقيتآميز ماه مبارك رمضان است. خدا را شكرگزاريم كه ملت ما را موفق كرد كه امسال هم ماه رمضان حقيقتا مباركى را بگذراند. فضاى كشور در سرتاسر ماه رمضان، با توجهات مؤمنان و احساسات پاك جوانان مؤمن و انفاس قدسيهى روزهداران معطر بود. امسال بحمدالله ماه رمضان از لحاظ توجهات و توسلات و موفقيتهاى مردم در زمينههاى خودسازى معنوى، از سال گذشته و سالهاى قبل از آن بهتر بود. اين را قدر بدانيم و اثرات مباركش را براى خود و ملتمان حفظ كنيم. ماه رمضان، ماه خودسازى است و خودسازى براى حركت به سمت جلو است. انشاءالله اين راه و اين سير و اين حركت مبارك را - كه ملت بزرگ ايران در طول اين بيستويكى دو سال دنبال مىكند - با موفقيت ادامه دهيم، و اين همان نكتهى دومى است كه خواستم عرض كنم؛ قدردانى از بركات الهى و توفيقاتى كه در اين ماه بر ملت ايران نازل فرموده است.
بيانات در خطبههاى نماز عيد سعيد فطر 07/دی/1379
پایان نامه دانشگاه عبادت
عيد سعيد فطر را به همهى آحاد ملت مسلمان ايران و به همهى امت اسلامى و به شما نمازگزاران عزيز تبريك عرض مىكنم. گذراندن ماه رمضان با عبادت، با روزهدارى، با توسل و ذكر و خشوع و ورود در روز عيد فطر، براى مؤمن يك عيد به معناى حقيقى است. اين عيد از جنس جشنهاى مادى دنيوى نيست؛ اين عيد رحمت خداست؛ اين عيد مغفرت الهى است؛ اين عيد شكر و سپاس مردمى است كه موفق شدهاند ماه رمضان را با عبادت حق و با ورود در ضيافت پرشكوه الهى به سلامت و عافيت بگذرانند و در ماه رمضان در حد وسع و توان و امكان خود، از ذكر و دعا و توسل و خشوع و روزه و نماز بهره ببرند. اين عيد مسلمانانى است كه پايان يك دورهى عبادت و رياضت را با اميد مغفرت و پاداش الهى به روز فطر رساندهاند.
بيانات در خطبههاى نماز عيد سعيد فطر 13/آبان/1384
عید شکر
عيد رمضان در حقيقت عيد شكر است؛ شكر به خاطر توفيق گذراندن دوران يك ماهه ى ضيافت الهى، شكر روزه دارى، شكر توفيق عبادت و ذكر و خشوع و توسل به بارگاه كبريائى حضرت حق. حقيقتاً هم براى اين شكر، انسان مؤمن بايد عيد بگيرد.
بيانات در خطبههاى نماز عيد سعيد فطر 21/مهر/1386
عيد انسجام امت اسلامى
با يك نگاه عيد فطر را ميشود عيد اجتماع امت اسلامى و انسجام امت اسلامى به حساب آورد. علت هم اين است كه در طول ماه رمضان دلها نورانى و رقيق شده است و عوامل شيطانى اختلاف در وجود انسانها ضعيف شده است. عيد فطر هم در واقع رجوع به فطرت است. فطرت انسان گرايش به خداى متعال و به توحيد و به مركز واحدِ متعالى اى است كه همه ى انگيزه هاى انسانها، همه ى احساسات انسانها در آنجا ميتوانند مجتمع شوند و كنار هم قرار گيرند.
نماز عيد فطر هم مظهرى از همين وحدت در هر نقطه اى از نقاط دنياى اسلام است. لذا در اين دعائى كه ما در قنوت ميخوانيم؛ «الّذى جعلته للمسلمين عيدا و لمحمّد (صلّى اللَّه عليه و اله) ذخرا و شرفا و كرامتا و مزيدا»؛ براى وجود مقدس نبى اكرم اين عيد يك ذخيره است، وسيله ى شرف است، وسيله ى كرامت و ازدياد مقام عالىِ متعالىِ آن وجود مقدس است. كِى اين خصوصيات حاصل ميشود؟ آن وقتى كه اين عيد، عيد آشتى كنان دلهاى مسلمانان با يكديگر باشد. هم در ابعاد ملى اين حرف صادق است، هم در ابعاد وسيع امت اسلامى اين حرف صادق است.
بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار كارگزاران نظام در روز عيد سعید فطر 21/مهر/1386
ضیافت الهی
بسيارى از شما و آحاد مردم كشورمان و مسلمانان عالم در ماه رمضان از سفره ى ضيافت الهى حداكثر استفاده را بردند. باب توبه، باب استغفار، باب ذكر و توجه و تضرع و انس با خداى متعال در اين ماه باز بود. دهان روزه و نفس خويشتندار كمك بزرگى بود براى بندگان خدا كه بتوانند از نعم معنوى الهى در اين ماه استفاده كنند. اين ضيافت الهى است كه در آن، دلهاى مردم مسلمان، لذت ذكر و مناجات را ميچشند، به فطرت الهى خود نزديك ميشوند، اراده ى خود را تقويت ميكنند و ذخيره ى تقوا را كه توشه ى حقيقى انسان است، براى خودشان فراهم ميكنند.
ديدار مسئولان نظام به مناسبت عيد فطر۱۳۸۷/۰۷/۱۰
شروع یک سال پر برکت
مسلمان از ماه رمضان با نورانيت خارج ميشود. ماه رمضان با روزه اش، با ذكر و دعا و ثناى الهى در آن، با تلاوت قرآن، با حسنات فراوان ديگر كه انسان مؤمن از آن برخوردار ميشود، دل را نورانى ميكند، زنگارها را از دل و جان انسان ميزدايد. در حقيقت از شب قدر، انسان مؤمن روزه دار، سال نوى را آغاز ميكند. در شب قدر تقدير او در دوران سال براى او از سوى كاتبان الهى نوشته ميشود. انسان وارد يك سال نو، مرحله ى نو و در واقع يك حيات نو و ولادت نو ميشود. در راهى به حركت در مى آيد، با ذخيره ى تقوا اين راه را طى ميكند، در اثناى اين راه هم مقاطع گوناگون براى تجديد خاطره و يادآورى مجدد براى او قرار داده اند و روز عيد فطر يكى از اين مقاطع ميان راه است. اين روز را بايد مغتنم شمرد.
ديدار مسئولان نظام در روز عيد فطر ۱۳۸۸/۰۶/۲۹
نماز عید، شکرانه نعمات الهی
اين نماز روز عيد فطر به يك معنا شكرانه ى نعمت الهى در ماه رمضان است. شكرانه ى اين ولادت جديد است. در نماز عيد فطر بارها به خداوند عرض ميكنيم: «ادخلنى فى كلّ خير ادخلت فيه محمّدا و آل محمّد»؛ ما را به آن بهشت مصفاى ايمان و اخلاق و عمل كه اين برگزيدگان را در آن جا دادى، وارد كن. «و اخرجنى من كلّ سوء اخرجت منه محمّدا و آل محمّد صلواتك عليه و عليهم»؛ از آن دوزخ عمل ناشايست، اخلاق ناشايست، عقيده ى ناشايست كه اين بزرگواران و عزيزان عالم خلقت را از آن محفوظ و مصون نگاه داشتى، ما را خارج كن. اين هدف بزرگ را براى خودمان در روز عيد فطر ترسيم ميكنيم، آن را از خدا طلب ميكنيم و خودِ ما هم البته وظيفه داريم، تكليف داريم كه سعى كنيم، تلاش كنيم كه در اين صراط مستقيم بمانيم. اين همان تقواست.
ديدار مسئولان نظام در روز عيد فطر۱۳۸۸/۰۶/۲۹
عید فطر، روز محاسبه
عید فطر، روز پاداش نیکوکاران
عید طهارت و پاکیزگی
روز عید روز حساب
...
رهبری (مدظله) تک تک گفته هاشون دارای تدبیر خرد و اندیشه و مصلحت است
به خاطر همین است که ما یقین داریم ایشان نائب بر حق امام زمان (عج) هستند
عزیزان سلام!
مقام معظم رهبری فرمودند:
عید سعید فطر بر همه ی مسلمانان جهان مبارک باد!
التماس دعا!:Gol: