مستحبات و مكروهات دفن
تبهای اولیه
سلام با تشکر از کارشناس عزیز جناب سجاد
ولی میشه لطفا یه کمی هم در مورد وظایف افرادی چون فامیلهای وابسته رو بگید اینها بیشتر احکامش بود .
بعد یه سوال دیگه واسه تلقین دوم فرمودید که ولی باید تلقین را بخونه ولی وقتی که شرایط روحی شون جور نیست افرادی چون ما براشون بخونیم ؟ واسه ی عمه ام هم من خوندم اخه شوهرشون که خیلی وقت پیش فوت کردند یه پسر هم که بیشتر نداشتند که اون هم تو شرایطی نبود که بخواد بخونه. واسه ایشون که الاه فوت کردن( پسر خاله ام ) به نظرتون من بخونم اشکال نداره؟
اخه خانموش که خیلی حالش بده بچه هاش هم که خیلی کوچیکن پدرو مادرو خواهرو برادراش هم وضعیت مناسبی ندارن. ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام با تشکر از کارشناس عزیز جناب سجاد ولی میشه لطفا یه کمی هم در مورد وظایف افرادی چون فامیلهای وابسته رو بگید اینها بیشتر احکامش بود . بعد یه سوال دیگه واسه تلقین دوم فرمودید که ولی باید تلقین را بخونه ولی وقتی که شرایط روحی شون جور نیست افرادی چون ما براشون بخونیم ؟ واسه ی عمه ام هم من خوندم اخه شوهرشون که خیلی وقت پیش فوت کردند یه پسر هم که بیشتر نداشتند که اون هم تو شرایطی نبود که بخواد بخونه. واسه ایشون که الاه فوت کردن( پسر خاله ام ) به نظرتون من بخونم اشکال نداره؟ اخه خانموش که خیلی حالش بده بچه هاش هم که خیلی کوچیکن پدرو مادرو خواهرو برادراش هم وضعیت مناسبی ندارن. ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام و عرض تسليت خدمت شما آنچه كه وظايف فقهي محسوب مي شد ، عرض شد ذكر بقيه مستحبات مانند خواندن سوره هاي خاص و غيره نياز به فرصت بيشتري دارد .
همانطور كه در اينجا عرض شد :
و از آن جمله اينكه- پس از پايان دفن و برگشتن و انصراف تشييعكنندگان، ولىّ ميت يا كسى كه ولىّ به او امر مىكند، با صداى بلند، اصول دين و مذهبش را، كه عبارت از اقرار به توحيد و پيامبرى خاتم انبياء و امامت ائمه معصومين (عليهم السلام) و اقرار به آنچه كه پيغمبر (صلّى اللّه عليه و آله) آورده است و به رستاخيز و حشر و حساب و ميزان و صراط و بهشت و جهنم است، به او تلقين كند و به سبب اين تلقين ان شاء اللّه جلو سؤال نكير و منكر گرفته مىشود.
شما با اجازه ولي ميت مي توانيد تلقين دوم را انجام دهيد و اگر هم شرايط اجازه وجود ندارد مي توانيد رجاء انجام دهيد
موفق باشيد
تلقین میت
در بحارالانوار از كافى از حضرت صادق عليه السّلام روايت كرده كه امام عليه السّلام فرمود در زمان رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله يك نفر در حال جان دادن بود به رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله گزارش دادند آن حضرت با جمعى از اصحاب بالين او حاضر شدند، آن محتضر بيهوش بود، رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود اى ملك الموت ! او را بازدار تا از او پرسشى كنم . محتضر بهوش آمد، رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به او فرمود چه مى بينى ؟ عرض كرد سفيديهاى بسيارى و سياهيهاى فراوانى مى بينم (يعنى صورتهاى نورى لذتبخش و صورتهاى تاريك وحشت انگيز) فرمود كدام يك به تو نزديكتر است ؟
عرض كرد: سياهيها. فرمود بگو:((اَللّهُمَّ اغْفِرْلِىَ الْكَثير مِنْ مَعاصيكَ وَاْقبَلْ مِنّىِ الْيَسيَر من طاعتك )) گفت و سپس بيهوش شد. باز رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: اى ملك الموت ! ساعتى او را بازدار تا از او پرسشى نمايم ، باز بهوش آمد، رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: حال چه ديدى ؟ عرض كرد باز همان سفيديها و سياهيها است ، فرمود: كداميك به تو نزديكتر است ؟ گفت سفيديها.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: خداوند او را آمرزيد، سپس حضرت صادق عليه السّلام فرمود هرگاه بالين محتضرى بوديد اين دعا را به او تلقين كنيد تا بخواند.:Gol: