جمع بندی من جواب اینو چی بدم؟
تبهای اولیه
من جواب اینو چی بدم؟
واکنش علما حوزه علمیه به اختلاس های نجومی: سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به املاک_نجومی: سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به فساد های اداری: سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به رشوه خواری ها: سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به کلیه فروشی: سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به داستان سرایی های جنسی یالثارات: سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به فحاشی های زنجیره ای مداحان : سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به بخشیدن دریای خزر به روسیه : سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به نمایندگان فاسد مجلس : سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به وزیران فاسدو میلیاردر و فساد خانوادگی دختر و پسر آنها:سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به تصرف عدوانی خانه های اشراف سابق توسط افراد حکومتی مانند روحانی,ولایتی, و........... و قصر نشینی آنها :سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به فساد مالی بستگان و پسران و نوه های خود,:سکوت
واکنش حوزه علمیه به فقر وفلاکت اکثر مردم,و بی عدالتی حاکمان نظام :سکوت
واکنش حوزه علمیه به دستگیری و شکنجه معلمان و کارگران معترض به بی عدالتی : سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به مکیدن خون مردم توسط بانکهای ربا خوار :سکوت
واکنش علما حوزه علمیه به ورشکسته شدن اقتصادی مملکت:سکوت
,,,,,,,,,,,,
و اما ,,و اما ,,,,
واکنش علما حوزه علمیه به تار موی زنان : وامصیبتا,! اسلام به خطر افتاده,,نیروی انتظامی اقدام کند,,
واکنش علما حوزه علمیه به ورزشگاه رفتن زنان :وامصیبتا,اسلام به خطر می افتد!
و درمورد حجاب حوزه علمیه بيانيه ميدهد كه ,,مراجع ساکت نمی مانند,!
و...............
برچسب:
با سلام خدمت شما دوست گرامی
این شبهات از سوی افراد مغرضی در فضای مجازی پخش می شود که خود هم می دانند خلاف واقع می گویند و از اصل ماجرا آگاهی دارند اما به چند منظور این شبهات را پخش می کنند:
1-شبهه که پخش شد اگر واقعیت نداشته باشد و جواب هم داده شود بلاخره یک سری آن را باور می کنند و همین برای تخریب حوزه های علمیه از سوی معاندان و دشمنان قسم خورده آنان کافی است
2-حوزه از دیر باز در وسط میدان بوده و به معضلات اجتماعی از هر نوعی که باشد اعتراض می کرده است حال دشمنان می خواند با القای نادرست این شبهه حوزه را ضعیف و در حد چند مورد مثلا حجاب زنان محدود بدانند.
3- هدف اصلی القای این شبهات این است که مساله مهم حجاب و عفاف را که از سوی مراجع دائما تذکر داده می شده است را بایکوت کنند و هر وقت مرجعی در این باره تذکر داد بگویند خب در کشور اختلاس هست دزدی هست و .. با یک جرم می خواهند جرم دیگر را بپوشانند .
4- شبهه افکن با بیان برخی از حقایق جامعه از جمله گرانی، ربای بانکی و ... برخی از موارد غیر واقع را در لیست خود قرار داده تا فردی که شبهه را می خواند در بین کثرت شبهات همه آنها را تلقی به قبول کند(مثلا: واکنش حوزه علمیه به دستگیری و شکنجه معلمان و کارگران معترض به بی عدالتی : سکوت)
ادامه دارد....
اما پاسخ اصلی:
حوزه در باره همه مسائل اجتماعی و سیاسی به جا و به موقع موضع گیری کرده و حرف خود را زده است حال دولت به بیانات علما و اساتید حوزه و مجموعه حوزه های علمیه عمل نمی کند و متاسفانه موضع های دوگانه می گیرد این حرف دیگری است اگر بخواهیم به سراغ تک تک این ادعا ها برویم وقت زیادی می طلبد ولی به صورت گذرا برخی از این موارد را پی می گیریم که ببینید ادعای شبهه افکن واهی است.
جامعه مدرسین حوزه، مراجع تقلید، روحانیون ، نمایندگان مجلس خبرگان و ... نماینده های سرشناس حوزه علمیه و سخن گویان آنها هستند به راحتی می توانید در یک سرچ مختصر در اینترنت موضع گیری آنها را در این موارد ببینید آیا یک فرد منصف می تواند بگوید که آنها در این موارد سکوت کرده اند؟؟
به واقع این بی انصافی است که موضع گیری صریح علما در این موارد را نبینیم و اسم سکوت بر آن بگذاریم. بی انصاف است کسی که فریاد های آیه الله جوادی درباره وضعیت اقتصادی و وضعیت ربای بانکی ، نابسامانی مدیریتی و ... را نشنود و ننویسد و آن را سکوت بنامد . بی انصاف است کسی که فریاد های آیه الله مکارم درباره اختلاس ها و وضعیت اقتصادی و بانکی کشور و ... را نبیند و نشنود و آن را سکوت بنامد و... آری وضعیت حجاب و وضعیت فرهنگی کشور هم باید گفته شود که مراجع به اقتضای حال آن را می گویند.
روز های چهار شنبه دروس خارج مراجع تقلید بحث های سیاسی و اخلاقی بیان می شود اگر کسی می خواهد ببیند که در این سالها چقدر این بزرگواران داد مردم را سر داده اند یک سری به آرشیو فرمایشات آنها بزند.
ادامه دارد...
ادامه...
ما نمی توانیم همه آنچه که در برهه های مختلف مراجع فرموده اند را بیاوریم ولی از با نمونه چند تای از آن را ذکر می کنیم.
به گزارش تابناک؛ آیتالله العظمی صافی گلپایگانی، آیتالله العظمی نوری همدانی، آیت الله العظمی مکارم شیرازی مراجع عظام تقلید همزمان با افزایش شدید قیمت شماری از کالاها، شرایط بیثبات اقتصادی، نقدهای جدی نسبت به وضعیت کنونی اقتصاد و سطح فساد مطرح کردند و خواستار برخورد قاطع با عاملان این وضعیت شدند.
آیتالله نوری همدانی:
– با اخلالگران اقتصادی به عنوان خائن برخورد شود
آیتالله حسین نوری همدانی در دیدار عدهای از طلاب و دانشجویان تهران با تاکید بر اینکه مردم میگویند چرا مراجع و علما در شرایط کنونی سکوت کردهاند، بیان داشت بنده مکرر از مسئولان محترم اجرایی چه به صورت خصوصی چه به صورت عمومی نه تنها تذکر دادم بلکه خواهش کردیم به وضع مردم رسیدگی کنید، مردم در رنج هستند.
این مرجع تقلید افزود: خیلی از مشکلات معیشتی ربطی به تحریم ندارد، با مدیریت صحیح و نظارت بر بازار و قیمتها حل میشود. باید مبارزه با مفاسد جدی گرفته شود. مردم ناراحت هستند میشنوند که فلان آقا چند هزار میلیارد اختلاس میکند ولی عدهای در رنج هستند؛ دستگاه قضایی باید هرچه سریعتر به پرونده مفسدان اقتصادی رسیدگی کند و به مردم گزارش دهد.
وی با تاکید بر اینکه باید مسئولان اقتصادی با مردم صادقانه صحبت کنند، ادامه داد: مردم اگر بدانند تبعیض نیست، بی عدالتی نمیشود و بدانند که مسئولان در تلاش هستند، مطمئناً تحریم را تحمل میکنند و مثل همیشه از نظام و انقلاب حمایت میکنند.
آیتالله نوری همدانی تصریح کرد: مردم ایران چون متکی بر ایمان هستند و انقلاب را دوست دارند و دشمنشناس هستند، هیچگاه زمینه را برای جولان آمریکا و ایادی آنان فراهم نخواهد کرد. عدهای هم از این وضعیت در حال سوءاستفاده هستند. با هر کسی در اقتصاد کشور اخلال ایجاد کند و موجب افزایش مشکلات مردم شود، به عنوان یک خائن باید برخورد شود.
این مرجع تقلید هرگونه مذاکره با آمریکا را محکوم کرد و ابراز داشت: چطور عدهای این همه ظلم و جنایت را از آمریکا علیه مردم ایران میبینند، باز از آمریکا دم میزنند؟
آیتالله نوری همدانی حفظ نظام اسلامی را واجب دانست و افزود: مسئولان محترم هرچه سریعتر به مشکلات اقتصادی مردم رسیدگی کنند.
آیت الله صافی گلپایگانی:
– چرا میلیاردها از سرمایه ملّت را غارت کردند؟
– گرانی و فساد، کمر مردم را شکسته است
– چرا نباید مدیران نالایق را به سزای اعمال خود رساند؟
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در دیدار جمعی از مردم با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، ضمن تاکید بر اینکه مسئولان همین امروز در رفع مشکلات مردم، همّت جهادی نمایند که دیگر، فردا دیر است، گفت: مسئولان باید ببینند مردم چه می خواهند نه اینکه خود را نماینده مردم معرّفی کنند ولی بر خلاف میل آنها رفتار نمایند! آیا وقت آن نرسیده است که مسئولان، به وضعیت بد اقتصادی مملکت، سر و سامان بدهند و قشر ضعیف جامعه را از این مشکلات طاقت فرسا نجات دهند؟
او در قسمت دیگری از توصیه های خود خطاب به مسئولان افزود: اینجانب بارها و بارها در ملاقات ها و پیام ها و نامه های خود درباره این مشکلات و راه حلّ آن تذکر داده ام و اکنون هم تذکر می دهم که زندگی برای بسیاری از مردم دشوار شده است. عدم ثبات اقتصادی، گرانی، بیکاری، طلاق و مفاسد اخلاقی روز به روز بیشتر می شود.
آیت الله صافی گلپایگانی ادامه داد: ربا و رشوه و منکرات بجای احقاق حق و عدالت در بعضی از ادارات به طور سرسام آوری وارد شده است. چرا نباید بعضی از مدیران نالایق -اگر نگوییم فاسد- که این همه ضرر و خسارت به مملکت و مردم ضعیف می رسانند را به سزای اعمال خود رساند؟ منابع خبری اعلام کردند که طیّ دو سه ماه اخیر، میلیاردها دلار ارز تخصیص داده اند. چه اندازه از آن به کشور برگشته است خدا می داند.
او تصریح کرد: آیا می دانید با این همه پول که سرمایه انبوهی برای مردم است، چه خدمت ها می شد به کشور نمود؟ میلیاردها دلار را غارت نموده و ارزش پول مملکت را پایین آوردند. آیا بهتر نبود مسئولان فقط با مقداری از آن، مایحتاج اولیه مردم را تامین می کردند تا اجناس ضروری گران نشود؟ چرا آنها را به مصرف دارو و درمان و تجهیزات پزشکی نرساندند؟ آیا پیش خدا مسئول نیستند؟
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود، راه حل مشکلات موجود را همت جهادی و کنارگذاشتن منافع جناحی دانسته و بیان کرد: مسئولان باید ببینند مردم چه می خواهند نه اینکه خود را نماینده مردم معرّفی کنند ولی بر خلاف میل آنها رفتار نمایند! مردمِ همیشه در صحنه ی ما، عزّت و شرف و سربلندی مملکت را می خواهند و مسئولان باید پاسخگوی این همه خوبیِ مردم باشند. از تمامی مسئولان و دست اندرکاران می خواهم که با کنار گذاشتن منافع حزبی و جناحی و با وحدت کلمه و نیّت خالص، همین امروز در رفع مشکلات مردم، همّت جهادی نمایند که دیگر، فردا دیر است.
آیت الله مکارم شیرازی:
– مردم قضاتی میخواهند که به این وضع شرمآور مفسدان پایان دهند
– چرا این تیم ضعیف را عوض نمیکنند و صاحبنظران باتجربه اقتصادی را فرا نمیخوانند؟
آیت الله مکارم شیرازی با صدور بیانیهای با بیان اینکه مردم از مسئولین شکایت دارند، تاکید کرد: «بارها در جلسات خصوصی و عمومی مشکلات مردم را گوشزد کردهایم.» در متن این بیانیه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بسیاری از مردم از طرق مختلف با ما تماس میگیرند و می گویند چرا مشکلات ما از طریق مراجع، به مسئولین تذکر داده نمیشود؟
ما بارها در جلسات خصوصی و عمومی این مشکلات را گوشزد کردهایم، باز هم عرض میکنیم مردم از چند موضوع به شدت از مسئولین شکایت دارند:
اول اینکه در مسائل اقتصادی با تورم شدید و بالا رفتن جهشی قیمتها تهیّه نیازهای اولیه زندگی برای آنها بسیار مشکل شده، میگویند گرچه تحریمهای خارجی فشار بر اقتصاد ما وارد میکند، امّا چنان نیست که راهحلی نداشته باشد. همچنین آنها معتقدند، تیم اقتصادی دولت ضعیف است. چه اصراری دارند که مشکلات به دست آنها حل شود؟ چرا این تیم ضعیف را عوض نمیکنند؟ چرا صاحبنظران باتجربه اقتصادی را فرا نمیخوانند؟ چرا به جای اینکه کارخانهها را فعال کنند و جوانان ما را به کار دعوت نمایند، ثروتهای مردم را از گردش اقتصادی خارج کرده و به صورت سکه و دلار در خانهها محبوس میکنند؟ چرا نقدینگی بدون در نظر گرفتن راهکارهای اقتصادی از طریق استقراض از بانک مرکزی، بیحساب و کتاب افزوده میشود؟
مردم از دستگاه قضایی نیز به شدت شکایت دارند. میگویند اگر آنها با قاطعیت، شجاعت و سرعت با مفسدان اقتصادی برخورد کنند این جرثومههای فساد به سرعت برچیده میشوند. اگر ده، بیست نفر از آنها با محاکمه سریع، یعنی حداکثر در یکی دو ماه، نه چند سال، محاکمه کنند و اموالشان مصادره و به اشد مجازات، مجازات شوند، اوضاع عوض میشود و اگر آنها به افراد صاحب نفوذی مربوطند ـ که حتماً مربوطند ـ آن صاحبان نفوذ را با شجاعت پای میز محاکمه بکشند و با محاکمه سریع، حکم آنها را اجرا کنند و آنها را با مجازات شدید، مجازات کنند، به یقین کسی جرأت نمیکند که سرمایههای عظیم مردم را به حساب خود بریزد.
اگر در مسأله چهار، پنج هزار خودروی قاچاق که اسناد آن کاملاً در دست است، در چند هفته حکم صادر و اجرا شود، دیگران جرأت آن سوء استفادههای کلان را نخواهند کرد.
تکرار میکنم، مردم قضاتی میخواهند شجاع، با قاطعیت و با سرعت که به این وضع شرمآور مفسدان پایان دهند.
در ضمن به مردم عزیزمان این توصیه را دارم که آنها حق مطالبه حل مشکلاتشان را دارند ولی بدانند بدون انسجام داخلی و اتحاد همه گروهها، مشکلات حل نمیشود. آنها که از خارج مردم را به آشوب دعوت میکنند، دشمنان قسم خورده ملت ایرانند و تشنه خون ما میباشند، هرگز نباید به شیطنتهای آنها توجه کرد.
خداوندا! به مسئولین بیداری، هوشیاری، اراده و تصمیم برای حل مشکلات مردم خوبمان عنایت فرما.
والسلام علیکم و رحمه الله
درباره بانک ها:
آ»ن قدر بر حرام بودن اخذ دیرکرد تاکید میکنم تا متوقف شود»
این سخنان آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید در اعتراض به نظام بانکداری کشور است. آیت الله نوری همدانی در ادامه انتقاد خود به نظام بانکداری گفت: روزی نیست که نامهای در زمینه دیرکرد نداشته باشیم حتی بیان میکنند چرا این قدر بیان میکنید باید به اندازهای بیان کرد که دیگر این امر صورت نگیرد.
به گزارش رزاق، اما این تنها اعتراض مراجع تقلید به ساختار بانکداری کشور نیست پیشتر هم آیت الله جوادی آملی در انتقاد به نظام بانکداری ربوی کشور گفته بود: وقتی آمریکا می گوید گزینه نظامی ما روی میز است به سوی آمادگی کشور برای جنگ می رویم و احتیاط می کنیم اما چرا وقتی خداوند عالم که سلطان جهان است از گزینه نظامی(ربا) صحبت می کند ما کاری نمی کنیم؟
وی در ادامه گفت: بانک های ربوی خون مردم را می مکند، اگر کسی با دلیل ورشکست شد و کم آورد و کوتاهی نکرده بود، او را نمیشود دستبند زد و به زندان برد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی هم در انتقاد از ساختار بانکداری کشور گفته است: دریافت هزینه دیرکرد توسط بانکها “ربای آشکار” است؛ این اقدام بهجایی رسیده که گاهی در اخبار اعلام میشود بیشترین درآمد بانک ها از محل جریمه تأخیر بوده، این اقدامات خلاف شرع و دریافت هزینه دیرکرد توسط بانکها ربای آشکار است.
این مرجع تقلید معتقد است: توجیهکنندگان این اقدامات گناهشان سنگینتر است.
آیت الله نوری همدانی : آنقدر بر حرام بودن اخذ دیرکرد تاکید میکنم تا متوقف شودسلام چند نکته دارم اما قبلش عرض کنم مطالبی که استارتر محترم در تاپیک قرار دادند سراسر مغلطه و پر از ایرادات اساسی است و کاملاً مشخص است که به چه هدفی طراحی شده است. اما بزرگنمایی و سیاهنمایی مغرضان دال بر این نیست که کلاً هیچ سیاهی وجود ندارد. اشاره من نیز در ادامه به مشکلات حقیقی جامعه است نه به سخنان عجیب و غریب ابتدای تاپیک اولاً استاد عزیز ما چه کنیم که در همین سایت گفتیم تعداد قابل توجهی از وامهای بانکی و بخصوص جریمه دیرکرد در بانکها ربوی است، اما همکاران شما گفتند خیر! ربوی نیست! حالا ما سخن همکاران شما را بپذیریم یا سخن مراجع را؟! ثانیاً چطور در زمان اعطای امتیاز تنباکو جناب میرزای شیرازی حکم به تحریم دادند و پیشاپیش مردم دست به اعتراض و ایجاد جنبش بر علیه اعطای امتیاز تنباکو زدند؟ چطور وقتی رضا شاه مرتکب اعمالی شد که برخلاف منافع ملت بود، کسی مثل امام خمینی تمام قد جلوی او ایستاد تا جایی که کار به انقلاب و بیرون راندن شاه رسید؟ اما حالا که نمونههای مشابهای داریم از جمله انحصار قدرت خودروسازی در دست یکی دو خودرو ساز داخلی بدون وجود رقابت که نتیجهاش شده قیمتگذاری عشقی از سوی خودروسازان بر روی خودروها؛ یا امتیازاتی که در انحصار برخی افراد یا برخی خانوادههاست که اگر خواستید اسم هم خواهم برد با مدرک؛ نهایت اعتراض علمای بزرگوار همین است که در جلسهای بگویند این کار بد است! آیا با گفتن این کار بد است یا جنگ با خداست یا جایگاه شما جهنم است، این انحصارطلبها از اعمال خود باز خواهند ایستاد؟ آیا با عوض شدن ظالم؛ برخورد با ظلم هم باید متفاوت باشد؟ ثالثاً من نمیدانم این چه داستانی است که هی میگویند این بخش نظام از آن بخشش جداست! میگوئیم خودروسازها؛ میگوئید این از حکومت اسلامی جداست میگوئیم زمینخواری؛ میگوئید از نظام اسلامی جداست و........ خواهشاً برای یک بار هم که شده به بنده حقیر بفهمانید دقیقاً کدام بخش از امور کشور بر عهده نظام اسلامی است؟!
اولاً استاد عزیز ما چه کنیم که در همین سایت گفتیم تعداد قابل توجهی از وامهای بانکی و بخصوص جریمه دیرکرد در بانکها ربوی است، اما همکاران شما گفتند خیر! ربوی نیست! حالا ما سخن همکاران شما را بپذیریم یا سخن م راجع را؟!با سلام طبیعی است در این مورد هر کسی باید به نظر مرجع خودش مراجعه کند.
ثانیاً چطور در زمان اعطای امتیاز تنباکو جناب میرزای شیرازی حکم به تحریم دادند و پیشاپیش مردم دست به اعتراض و ایجاد جنبش بر علیه اعطای امتیاز تنباکو زدند؟ چطور وقتی رضا شاه مرتکب اعمالی شد که برخلاف منافع ملت بود، کسی مثل امام خمینی تمام قد جلوی او ایستاد تا جایی که کار به انقلاب و بیرون راندن شاه رسید؟ اما حالا که نمونههای مشابهای داریم از جمله انحصار قدرت خودروسازی در دست یکی دو خودرو ساز داخلی بدون وجود رقابت که نتیجهاش شده قیمتگذاری عشقی از سوی خودروسازان بر روی خودروها؛ یا امتیازاتی که در انحصار برخی افراد یا برخی خانوادههاست که اگر خواستید اسم هم خواهم برد با مدرک؛ نهایت اعتراض علمای بزرگوار همین است که در جلسهای بگویند این کار بد است! آیا با گفتن این کار بد است یا جنگ با خداست یا جایگاه شما جهنم است، این انحصارطلبها از اعمال خود باز خواهند ایستاد؟ آیا با عوض شدن ظالم؛ برخورد با ظلم هم باید متفاوت باشد؟فرق این زمان با آن زمان وجود و عدم حکومت است وقتی که حکومت دینی و سازکار های مناسب برای بیان مشکلات هست عقل حکم می کند که با بیان مشکلات و پیگیری های قانونی آن و سازکارهای مناسب آن به نتیجه مطلوب برسند و این متفاوت است با وقتی که حکومت طاغوت است و هیچ ساز و کاری برای پیگیری مطالبات علما نیست. حکومت جمهوری اسلامی برخواسته از متن دین و به دستور دین است پس متولیان دین در جامعه اگر سخنی داشته باشند باید از سازو کارهای عیین شده آن اهداف خود را پیش بگیرند نه با تغییر نظام و به همریختن آن که این نقض غرض است .
ثالثاً من نمیدانم این چه داستانی است که هی میگویند این بخش نظام از آن بخشش جداست! میگوئیم خودروسازها؛ میگوئید این از حکومت اسلامی جداست میگوئیم زمینخواری؛ میگوئید از نظام اسلامی جداست و........ خواهشاً برای یک بار هم که شده به بنده حقیر بفهمانید دقیقاً کدام بخش از امور کشور بر عهده نظام اسلامی است؟!هیچ بخشی از کشور خارج از سازکار حاکمیت نیست اما در این حکومت دینی نقش مردم آنقدر پر رنگ است که بسیاری از مسئولیت های آن به خود مردم معطوف است مثلا مردم رئیس جمهور را مشخص می کنند و این رئیس جمهور و قوه مجریه کشور است که امور اجرایی کشور را در دست دارد بازرسی و کنترل امور اقتصادی و فرهنگی و سیاسی در دست قوه مجریه است و رئیس و به تبع مسئولان این قوه را مردم با رای مستقیم انتخاب می کنند اگر می خواهند اصلاحی رخ دهد و یا مسیر درست طی شود باید درست رای دهند . این است که می گویند این قسمت معطوف به خود مردم است و نظر حاکمیت اعمال نمی شود . آری خط و مشی ها توسط حاکمیت ترسیم می شود اما این که دولتی در این خط و سیر حرکت کند انتخابش به دست مردم است رهبر به اقتصاد درون زا اصرار دارند دولت منتخب مردم به اقتصاد برون گرا و سرمایه گذاری خارجی، رهبری به خصوصی سازی سالم و نظارت دقیق دولت اصرار دارند و آقایان به... رهبری نسخه اقتصاد مقاومتی را توصیه می کنند و آقایان چه عمل می کنند نظریه رهبری اقتصاد بر اساس عدالت اجتماعی است اما آنچه که عملا در حال اجرا است نسخه توسعه لیبرالیستی است. برای این که ثابت کنیم آن مقداری که در اختیار حاکمیت بوده پیشرفت ها در اوج است می توانید به پیشرفت های موشکی و هسته ای و نانو و ... که اغلب با تفکر جهادی و تحت نظر مستقیم رهبری و نهاد های حاکمیتی اداره می شود توجه نمایید . مگر ساخت خودرو مرغوب داخلی از ساخت موشک های نقطه زن با برد بیش از 3000 کیلومتر سخت تر است ؟ آن هم در این همه تحریم و با دست خالی. مردم باید به این بلوغ برسند که در انتخاب های خود مدیرانی را انتخاب کنند که روحیه جهادی داشته باشند و در این مدار حرکت کنند تا مشکلات به حد اقل برسد و گرنه ناگزیر در انتخابات همیشه افراد متعدد با گرایش ها و سلیقه های مختلف وجود دارند و این مردم هستند که مشخص می کنند چه کسی بر آنها حکومت کند.
"مردم باید به این بلوغ برسند که در انتخاب های خود مدیرانی را انتخاب کنند که روحیه جهادی داشته باشند"
اینکه مرد باید به این بلوغ برسند حرف درستی است اما جوری میفرمائید که گویی تمام سیستم امروزی اداره کشور را مردم ساختهاند و تمام مسئولین را نیز مردم به مسند نشاندهاند. آیا بروکراسی پیچیده و مملو از کاغذبازی هم تقسیر مردم است؟ آیا قوانین غیر شفاف که به راحتی میشود آنها را دور زد تقصیر مردم است؟ عدم کنترل بانکها تقسیر مردم است؟ مردم نماینده مجلس را انتخاب میکنند اما وقتی نماینده وارد مجلس شد هیچ راهی برای نظارت بر کار آن نماینده وجود ندارد. ایران جزء معدودترین (یا شاید هم تنهاترین) کشور در جهان است که مجلسش هیچگونه شفافیتی ندارد! نه میزان درآمد نمایندگان مشخص است، نه نوع مشارکت آنها در آراء و تصویب یا رد طرحها و لوایح. اینها هم تقصیر مردم است؟ اینکه طرف را بابت اختلاس میگیرند و بعد بجای محاکمه سریع و صدور حکم، چند ماهی با او مدارا میکنند تا کمکم اوضاع سرد شود و آخرش هم معلوم نشود چه اتفاقی افتاد، این هم تقصیر مردم است؟ استاد عزیز، من در مقصر بودن مردم تردیدی ندارم. اما ضعفهای سیستم و عدم نظارت صحیح هیچ ارتباطی به این تقصیرات ندارد
مطلب بعد اینکه من هنوز نفهمیدم نظام اسلامی یعنی چه؟! شما یک رهبر و چند نفر انسان مخلص مثل ایشان را جدا کردهاید و میگوئید نظام ایران یعنی همین چند نفر! خب استاد گرامی، چگونه است که ما با داشتن پشتوانهای به نام اسلام، آن هم اسلام شیعی که مدعی هستیم بهترین نسخه برای شکل گیری جامعه است (و من هم اعتقاد دارم که هست)، بعد از گذشت 40 سال هنوز نتوانستهایم تعداد قابل توجهی از افراد صالح و مخلص را تربیت کنیم که وقتی موعد انتخابات میشود آنقدر از این نیروها وارد عرصه بشوند که دیگر جایی برای آنهایی که من و شما میدانیم باقی نماند؟
شما میگوئید مردم. به نظر شما الان اگر سردار سلیمانی برای یک سمت کاندید شوند، چند نفر به ایشان رای میدهند؟ من اطمینان دارم نه فقط افراد مذهبی، که حتی غیرمذهبیها و حتی بخش زیادی از مخالفان دین هم به ایشان رای خواهند داد. خب چرا 10 نفر مثل سردار سلیمانی نداریم که وارد عرصههایی مثل مدیریت و یا مجلس شوند؟ چرا تعداد امثال ایشان در این بخشها کم است؟ قبول بفرمائید که در تربیت نیروی انسانی مخلص و متخصص خیلی ضعیف عمل کردیم
اینکه مرد باید به این بلوغ برسند حرف درستی است اما جوری میفرمائید که گویی تمام سیستم امروزی اداره کشور را مردم ساختهاند و تمام مسئولین را نیز مردم به مسند نشاندهاند. آیا بروکراسی پیچیده و مملو از کاغذبازی هم تقسیر مردم است؟ آیا قوانین غیر شفاف که به راحتی میشود آنها را دور زد تقصیر مردم است؟ عدم کنترل بانکها تقسیر مردم است؟ مردم نماینده مجلس را انتخاب میکنند اما وقتی نماینده وارد مجلس شد هیچ راهی برای نظارت بر کار آن نماینده وجود ندارد. ایران جزء معدودترین (یا شاید هم تنهاترین) کشور در جهان است که مجلسش هیچگونه شفافیتی ندارد! نه میزان درآمد نمایندگان مشخص است، نه نوع مشارکت آنها در آراء و تصویب یا رد طرحها و لوایح. اینها هم تقصیر مردم است؟ اینکه طرف را بابت اختلاس میگیرند و بعد بجای محاکمه سریع و صدور حکم، چند ماهی با او مدارا میکنند تا کمکم اوضاع سرد شود و آخرش هم معلوم نشود چه اتفاقی افتاد، این هم تقصیر مردم است؟ استاد عزیز، من در مقصر بودن مردم تردیدی ندارم. اما ضعفهای سیستم و عدم نظارت صحیح هیچ ارتباطی به این تقصیرات نداردبا سلام رهبری در شروع درس خارج امسالشان این مطلب را دو باره یاد آوری کردند که همه این نظام و کارهای آن در دست مردم است اگر مردم درست تصمیم نگیرند و کار نکنند امور اصلاح نمی شود بهتر است اصل مطلب را نقل کنم برادران، خواهران، کسانی که این سخن را خواهید شنید! زمام امور بهبود اوضاع این کشور، دست مردم این کشور است؛ بخصوص دست جوانان. همه چیز در سایهی عزم مردم، تصمیم مردم، بصیرت مردم، و ایمان مردم در این کشور میتواند در مجرای صحیح خودش قرار بگیرد و کشور را به نقطهی مطلوب خودش برساند. اینکه ما دائم میگوییم «ظرفیّتهای داخلی، ظرفیّتهای داخلی»، این را باید جدّی گرفت؛ هم در زمینهی مسائل فرهنگی، هم در زمینهی مسائل اقتصادی، هم در زمینهی مسائل اجتماعی. در همهی زمینهها، حتّی در زمینههای اختصاصی دستگاهها، مثل زمینههای امنیّتی و غیره هم این مردم هستند که میتوانند کمک کنند، پیش ببرند کارها را و اصلاح کنند. (بیانات رهبر معظم انقلاب 1398/6/26) ما کم نداریم قوانین نظارتی و متعالی اقتصادی و الگوهای مترقی پیشرفت (مخصوصا این چند سال که رهبری با مشاوره های متعدد الگو های پیشرفت را بیان کرده اند) و یا الگو های مبارزه با فساد و کار جهادی و ... پس چرا درست اجرا نمی شود؟ مشخص است در قسمت اجرای این قوانین ما مشکل داریم اجرا در دست کیست؟ چه کسی مجریان را انتخاب می کنند؟ در مورد مجلس و قوانین آن هم باید بدانید مجلس تنها ارگانی است که قوانین نظارتی بر خود را خود تصویب می کند همین بحث شفافیت رای های نماینده ها را این روزها ملاحظه می فرمایید !! مردم درست انتخاب کنند قوانین درست می شود. مردمی که به خاطر آسفالت خیابان ها و یا بودجه دهیاری ها و شهرداری ها به نماینده ای رای می دهند بهتر از این هم انتظار نباید داشت آن نماینده ای موفق تر خواهد بود که بتواند با وزراء بهتر لابی کند!! و بیشتر پول برای شهرستانش به ارمغان ببرد!! این شده معیار انتخاب. وقتی می گوییم بلوغ سیاسی در انتخابات همین است که مردم بدانند کار نماینده در مجلس چیست و نقش آن کجاست! و بعد به او رای بدهند.
مطلب بعد اینکه من هنوز نفهمیدم نظام اسلامی یعنی چه؟! شما یک رهبر و چند نفر انسان مخلص مثل ایشان را جدا کردهاید و میگوئید نظام ایران یعنی همین چند نفر! خب استاد گرامی، چگونه است که ما با داشتن پشتوانهای به نام اسلام، آن هم اسلام شیعی که مدعی هستیم بهترین نسخه برای شکل گیری جامعه است (و من هم اعتقاد دارم که هست)، بعد از گذشت 40 سال هنوز نتوانستهایم تعداد قابل توجهی از افراد صالح و مخلص را تربیت کنیم که وقتی موعد انتخابات میشود آنقدر از این نیروها وارد عرصه بشوند که دیگر جایی برای آنهایی که من و شما میدانیم باقی نماند؟بله این حرف شما را قبول دارم که ما در کادر سازی کم کاری کرده ایم البته کارهایی صورت گرفته (مانند موسسه حضرت امام ، دانشگاه امام صادق و ...) اما کافی نبوده است ولی در همان جاهایی که این نیرو های همسوی تفکر رهبری و جهادی به میدان آمده اند مردم به آنها رای نداده اند و فریب تبلیغ دروغ رقبای آنها را خورده اند و با عنصر وعده و تهدید رای آنها منحرف شده است. ابزرا تبلیغات متاسفانه در اختیار قشر رقیب نیرو های موافق تفکر انقلابی است و این یک مطلب جدیدی نیست در زمان اهلبیت هم هر گاه ائمه کاری را در دست می گرفتند دشمن با تبلیغات سوء کار را منقلب می ساختند. این یک امر طبیعی است که تبلیغات هر چقدر با رنگ و لعاب تر باشد و وعده و وعید و تهدید در آن پر رنگ تر باشد تاثیر بیشتری دارد کسانی که تفکر انقلابی دارند متعهد اند که تبلیغات صحیح داشته باشند در مقابل رقیب آنها هیچ تعهد اخلاقی در این باره ندارد و به قول خودشان هدف وسیله را توجیه می کند هر دروغی می گویند تا این که به منسب و کرسی برسند . معاویه قرآن سر نیزه می کرد ساده لوحان باور می کردند عمر و عاص قسم می خورد ساده لوحان باور می کردند در حالی که نه معویه به قرآن اعتقاد داشت و نه عمر و عاص به صاحب قسم!! بلکه فقط می خواستند به هدفشان برسند و وسیله برایشان مهم نبود که راست باشد یا دروغ. به عنوان نمونه : یک کاندیدای مجلس شورای اسلامی اگر دارای تفکر انقلابی باشد هیچ گاه دنبال لابی گری و وعده های آسفالت و فضای سبز و ... نخواهد بود در حالی که رقبای آنها با همین وعده ها و لابی گری ها کارشان را پیش می برند و موفق هم می شوند. این مردم هستند که باید سره را از نا سره تشخیص دهند. و یا در رقابت ریاست جمهوری ؛ برخی با عکس گرفتن با بازیگران محبوب تلوزیون و سینما، دعوت از خواننده های معروف در میتینگ های تبلیغاتی خود ، ارعاب مردم از جنگ و سایه جنگ، تخریب رقیب به این که او جنگ طلب است و حتی گذر از هر تعهد اخلاقی به دروغ مطلبی را به طرف مقابل نسبت دادن و ... رای جمع می کنند و رای طرف مقابل را می شکنند آیا رایی که با این شگرد های تبلیغاتی برای فردی جمع شود می تواند کشور را به صلاح و فلاح و رستگاری برساند ؟ و یا رقیب او که تفکر انقلابی دارد می تواند در تبلیغات خود از این شگرد های غیر اخلاقی در مقابل رقیب خود به کار ببرد؟!! آیا جایز است؟ این جاست که می گویند حکومت بر اساس دین و اخلاق کار بسیار مشکلی است. چون نمی توانی از هر وسیله ای برای رسیدن به هدف استفاده کنی.
شما میگوئید مردم. به نظر شما الان اگر سردار سلیمانی برای یک سمت کاندید شوند، چند نفر به ایشان رای میدهند؟ من اطمینان دارم نه فقط افراد مذهبی، که حتی غیرمذهبیها و حتی بخش زیادی از مخالفان دین هم به ایشان رای خواهند داد. خب چرا 10 نفر مثل سردار سلیمانی نداریم که وارد عرصههایی مثل مدیریت و یا مجلس شوند؟ چرا تعداد امثال ایشان در این بخشها کم است؟ قبول بفرمائید که در تربیت نیروی انسانی مخلص و متخصص خیلی ضعیف عمل کردیمهمین نمونه ای هم که شما مثال زدید (که بنده بنا نداشتم روی نمونه ها بحث کنم) اگر وارد میدان سیاست شود با این که محبوبیت خوبی دارد بنگاه های تبلیغاتی آنچنان به او هجمه می آوردند که به سرعت از نظر مردم ساقط می شود کلیپ ها، تحلیل های دروغ، نسبت های نا روای فساد مالی و .. در کمتر از چند ماه جوی را می آفریند که او را هم از نظر ساقط می کند شاید بگویید پس کاری نمی شود کرد؟!! بله در این وضعیت که مردم گوششان به تبلیغات است و هر کلیپی را بدون تامل دست به دست می چرخانند و هر چیز پر تکراری را تلقی به قبول می کنند وضعیت همین است. مگر این که مردم به یک بلوغ سیاسی و اجتماعی برسند که به این راحتی ها متاثر از تبلیغات نشوند. چقدر شنیده اید و دیده اید کلیپی را که یک نفر دیدده است وقتی می گویید شایعه است می گوید اگر چیزی در بین نباشد این قدر پخش نمی شود(گر نباشد چیزکی مردم نگویند چیز ها!!) در شام تبلیغ کردند که علی(ع) از دین خارج شده و اعمال دینی را قبول ندارد !! وقتی امام علی (ع) در محراب به شهادت رسید خبر به آنها رسید گفتند مگر علی(ع) نماز می خوانده که در محراب باشد!!؟
هعییییییی استاد.... سخن از زبان ما میگویی....
چند روز پیش سوار خودرویی بودم و راهی شهرستان. راننده میگفت:
"چیزی نمانده بود که "برجام" به نتیجه برسد و آمریکا داشت تمام تحریمها را برمیداشت که یک دفعه این بسیجیهای فلان فلان شده (توهینهای بدی کرد) عمداً رفتند رزمایش موشکی انجام دادند که آمریکا تحریمها را برندارد!!!!! آخر ما چه نیازی به نیروی نظامی داریم؟ اگر به حرف آمریکا گوش کنیم خودش امنیت ما را تضمین میکند. خب این موشکهای به درد نخور را هم بدهیم برود چه اصراری به این لجبازی داریم؟ (اما شاهکار صحبتش این بخش بود) کسانی که نمیگذارند ما با آمریکا صلح کنیم، نمیدانم روز قیامت میخواهند جواب خدا را چه بدهند؟!!! "
یکی از همکاران ما هم توی شرکت که از بتدا طرفدار سرسخت "برجام" بود، حالا که دیده چه گندی بالا آوردهاند و از طرفی آنقدر سواد دارد که مثل آن راننده تاکسی چرت و پرت نگوید، از آنجایی که راهی برای فرار ندارد میگفت:
"مقصر تمام این اتفاقها شخص رهبر است! چرا وقتی دید که جناح ما دارد مسیر اشتباهی را میرود جلوی آنها را نگرفت؟ هر توافقی صورت گرفته با اطلاع رهبر بوده پس تمام تقصیرها هم گردن اوست!"
صحبت این همکارمان مرا یاد خوارج انداخت. آنها هم امام علی(ع) را تحت فشار قرار دادند که حکمیت! حکمیت! ، و با ایجاد شلوغی و هرج و مرج امام را وادار کردند که حکمیت را بپذیرد. بعد که امام به اجبار حکمیت را پذیرفت، پیشنهاد داد افرادی مانند مالک حکم شوند، اما باز هم اخلال ایجاد کردند و گفتند نه! فقط ابوموسی اشعری! وقتی هم ابوموسی رفت و گند بالا آورد، به روی امام شمشیر کشیدند که حالا ما خر بودیم و نفهمیدیم؛ تو چرا جلوی خریت ما را نگرفتی؟! زود باش بابت اینکه ما خر هستیم توبه کن!!
در شگفتم استاد تاریخ مدام تکرار میشود اما بیشتر انسانها هرگز درس نمیگیرند. خدایا با کیا شدیم 80 میلیون!!!
هعییییییی استاد.... سخن از زبان ما میگویی....فهم این حرف ها انسان را پیر می کند وقتی که می بینی ولی خدا می خواهد جامعه را به صلاح برساند ولی بی بصیرتی و انتخاب های برخی مردم اجازه نمی دهد انسان رنج می برد و بازگوی این نقاط تاریخی است که باید باعث تجربه و بصیرت مومنین شود که نخواهند دوباره تاریخ را تجربه کنند. شیعه بودن یعنی پیروی از امیر : على (ع) در نامه تاریخیش به امام حسن ضمن سفارش به مسائلی در باره اهمیت تاریخ چنین مى فرماید: أَیْ بُنَیَّ إِنِّی وَ إِنْ لَمْ أَکُنْ عُمِّرْتُ عُمُرَ مَنْ کَانَ قَبْلِی فَقَدْ نَظَرْتُ فِی أَعْمَالِهِمْ وَ فَکَّرْتُ فِی أَخْبَارِهِمْ وَ سِرْتُ فِی آثَارِهِمْ حَتَّى عُدْتُ کَأَحَدِهِمْ بَلْ کَأَنِّی بِمَا انْتَهَى إِلَیَّ مِنْ أُمُورِهِمْ قَدْ عُمِّرْتُ مَعَ أَوَّلِهِمْ إِلَى آخِرِهِم؛ فرزندم! من هر چند عمر پیشینیان را یک جا نداشته ام، ولى در اعمال آنها نظر افکندم، در اخبارشان اندیشه نمودم، و در آثارشان به سیر و سیاحت پرداختم، آن چنان که گویى همچون یکى از آنها شدم، بلکه گویى من به خاطر آنچه از تجربیات تاریخ آنان دریافتهام با اولین و آخرین آنها عمر کرده ام"!. اگر درس نگیریم: من لم یعتبر بغیره لم یستظهر لنفسه، کسى که از تاریخ دیگران پند نگیرد و تجربه نیاموزد در برنامه زندگى خود پشتیبانى نگرفته است. من لم یعتبر بتصاریف الأیام لم ینزجر بالملام، هر کس به تغیّرات روزگار عبرت نگیرد به ملامت بازداشته نمی شود. من لم یتعظ بالناس وعظ الله بالناس به، هر کس از مردم پند نگیرد خدا به وسیله مردم به او پند می دهد. من لم یعتبر بغیر [بعبر] الدنیا و صروفها لم تنجع فیه المواعظ، هر کس به حوادث دنیا و تغیّرهاى آن عبرت نگیرد در او موعظهها سود نمی دهد. لا فکر لمن لا اعتبار له، براى کسى عبرت گرفتن نیست برای او فکرى نیست؛ یعنى از چیزها به چیزهاى دیگر پى نمی برد.[2] اگر اهل درس گرفتن از تاریخ شدیم : وَ مَنِ اعْتَبَرَ أَبْصَرَ وَ مَنْ أَبْصَرَ فَهِمَ وَ مَنْ فَهِمَ عَلِم، على (ع) فرموده است: هر کس از وقایع گذشتگان عبرت بگیرد بینا مىشود، کسى که بصیرت و بینائى پیدا کرد مىفهمد، و آن کس که فهمید عالم مىشود. امور دنیا مشابه اند پس باید پیش بینی و پیشگیری کرد: استدلّ على ما لم یکن بما قد کان، فإنّ الأمور أشباه، و لا تکوننّ ممّن لا تنفعه العظة إلّا إذا بالغت فی إیلامه، فإنّ العاقل یتّعظ بالآداب، و البهائم لا تتّعظ إلّا بالضّرب. اطرح عنک و اردات الهموم بعزائم الصّبر و حسن الیقین. امام على (ع) به فرزندش حضرت مجتبى (ع) فرموده است: براى امور واقع نشده به آنچه واقع شده است استدلال نما و با مطالعه قضایاى تحقّق یافته، حوادث یافت نشده را پیشبینى کن؛ زیرا امور جهان، همانند یک دیگرند، از آن اشخاص نباش که موعظه سودش ندهد، مگر توأم با آزار و رنج باشد؛ زیرا انسان عاقل باید از راه آموزش و فکر، پند بپذیرد، این بهائم هستند که جز با کتک، فرمان نمىبرند.
فهم این حرف ها انسان را پیر می کند
همینطور است استاد. ببینید من کلیت حرف شما را قبول دارم ولی با برخی جزئیات آن مخالفم
مثلاً درمورد سردار سلیمانی، بله ایشان نباید وارد سیاست شوند. اما حرف من این است میتوان افرادی مانند ایشان را داشت که از ابتدا وارد سیاست شوند، منتهی با رویکرد انقلابی
این هم که میفرمائید هجوم رسانهای صورت میگیرد نیز حرف درستی است. اما اولاً وقتی اینگونه افراد یکی دو نفر باشند راحت میشود آنها را از دور خارج کرد، اما وقتی زیاد باشند دشوار میشود
از طرفی اصلاً چرا همان رسانهها را بچههای انقلابی در اختیار نمیگیرند؟
استاد عزیز، ما چقدر طلبه و غیرطلبهء مخلص داریم؟ قطعاً همه جا بد و خوب وجود دارد اما بدون شک تعداد بچههای انتقلابی و مخلص خیلی زیاد است
اما چه نیازی است همگی به یک شکل عمل کنند؟ ببینید استاد الان کسی مثل استاد حسن عباسی کلاسهای کلبه کرامت را برگزار میکنند
یا استاد رائفیپور موسسه مصاف را راه انداختهاند که حتی دارد چیزهایی مثل اسلحه، دستگاه برش لیزری، بازی کامپیوتری و.... نیز تولید میکند
ممکن است من و شما و این اساتیدی که نام بردم و سایر افراد و اساتید انقلابی، اختلاف نظر هم با هم داشته باشیم. آن یک موضوع درون گروهی است
ولی به هرحال تلاش این دو نفر یا افرادی مشابه ایشان که شاید باشند و من بیخبرم، همان تلاشی است که مد نظر من است
یعنی مستقیماً وارد گود شدن و وارد بطن موضوع شدن. به نظر من این چیزی است که امروز بچههای انقلابی از آن غافل ماندهاند
ببینید استاد ما درمورد ظهور هم همین حالت را به خود گرفتهایم. یعنی بیشتر اوقات منتظریم! در حالی که ظهور پیش نمیآید، بلکه باید آن را پیش آورد
شما ببینید گروه مقابل با اینکه سایه هم را با گلوله میزنند اما چطوری در مقابله با جریان انقلابی پشت هم هستند
بدترین گندکاریها در دوره آنها اتفاق میافتد ولی بقیه روی آن سرپوش میگذارند
من نمیگویم مثل آنها باشیم. به قول شما ما از این کارها بهتر از آنها هم بلدیم، اما مشی ما چیز دیگری است. اما حداقل میتوانیم یکدیگر را تخریب نکنیم
مثلاً همان کلیپهای تخریبی که گفتید، آدم آنجایی دلش میسوزد که میبیند بخشی از همین کلیپها را بچههای انقلابی برای کوبیدن هم جناحی خود ساختهاند!
نکتهء مهمتر اینکه از این طرف یکدیگر را تخریب میکنیم، اما از سوی دیگر جاهایی که اتفاقاً نباید اقماض کرد، یک دقعه یاد مصلحت اندیشی میفتیم!
مثلاً یک سخنران انقلابی یک جملهای گفته که به ذوق ما خوش نمیآید، کلیپ میسازیم و تخریبش میکنیم
اما شخصی از جناح ما اختلاس میکند، میگوئیم صدایش را در نیاورید چون مصلحت نیست!
از طرفی اصلاً چرا همان رسانهها را بچههای انقلابی در اختیار نمیگیرند؟با سلام رسانه داری و سوار شدن بر موج رسانه ای امروز گاهی با انقلابی بودن و مقید بودن به شریعت سازگاری ندارد این که امروز بنگاه های بزرگ درو غ پردازی با شگرد های عوام فریبی کار خودشان را پیش می برند تا جایی که اگر رسانه ای از این شگرد های غیر شرعی استفاده نکند توفیقی علی الظاهر نمی یابد. فرد انقلابی به بهانه توفیق در این امر (توفیق رسانه ای) از اصول اخلاقی خود بر نمی دارد : امام علی(ع) در پاسخ مغیره بن شعبه که بقای معاویه را در «شام»، موافق سیاست روز می دانست، فرمودند: «به خدا سوگند! اشتباه می کنید. معاویه از من زیرک تر نیست. او دغل باز و فاسد است. من نمی خواهم دغل بازی بکنم و از جادّه حقیقت منحرف شوم و فسق و جور مرتکب شوم. اگر خدای تبارک و تعالی، دغل بازی را دشمنی نمی پنداشت، در آن وقت می دیدید که زرنگ ترین مردم دنیا، علی(ع) است. دغل بازی، فسق و جور است و این گونه فجورها، کفر است و من می دانم که هر فریب کاری در قیامت محشور می شود، در حالی که یک پرچم دارد.»
رسانه داری و سوار شدن بر موج رسانه ای امروز گاهی با انقلابی بودن و مقید بودن به شریعت سازگاری ندارد این که امروز بنگاه های بزرگ درو غ پردازی با شگرد های عوام فریبی کار خودشان را پیش می برند تا جایی که اگر رسانه ای از این شگرد های غیر شرعی استفاده نکند توفیقی علی الظاهر نمی یابد
سلام مجدد
با این حساب انقلابیها بهتر است کلاً در خانه بنشینند و هیچ کاری نکنند از این حرفتان خیلی تعجب کردم استاد
مگر شهید آوینی از همین رسانه استفاده نمیکرد؟ مگر فیلم پیامبر مصطفی عقاد (همان محمد رسول الله) با استفاده از همین رسانه ساخته نشد؟
اگر رسانه ای از این شگرد های غیر شرعی استفاده نکند توفیقی علی الظاهر نمی یابد
انحراف در رسانه کار شیطان است نه خود رسانه
یک زمانی هم در صدر اسلام میگفتند اگر تعداد ما به اندازه دشمن نباشد شکست میخوریم
یعنی مسلمانان بر اساس ظاهر حکم میدادند. اما پیامبر(ص) به آنها فرمودند اگر دلهایتان با خدا باشد و مخلصانه شمشیر بزنید، پیروز خواهید شد، ولو با تعداد کمتر
پس اینجا هم میتوان گفت اگر دل را به خدا بسپاریم و مخلصانه وارد عرصه رسانه بشویم پیروز خواهیم شد، حتی بدون استفاده از شگردهای غیرشرعی
با این حساب انقلابیها بهتر است کلاً در خانه بنشینند و هیچ کاری نکنند از این حرفتان خیلی تعجب کردم استاد مگر شهید آوینی از همین رسانه استفاده نمیکرد؟ مگر فیلم پیامبر مصطفی عقاد (همان محمد رسول الله) با استفاده از همین رسانه ساخته نشد؟من نگفتم که انقلابی ها رسانهها را در دست نگیرند و از آن استفاده نکنند بلکه عرایض من در جواب فرمایشات شما که منتقد بودید چرا بعد از 40 سال امور را دست نگرفته ایم. به قول فلاسفه: "ما لا یدرک کله لا یترک کله" آب دریا را اگر نتوان چشید پس به قدر تشنگی باید چشید. ما باید سعی و تلاش خود را بکنیم (کما این که زحمت های فراوانی در این زمینه کشیده شده است ) ولی عرض بنده این بود که کار رسانه در عصر امروزی اگر بخواهد کارآمد به معنای واقعی رسانه باشد یک سری بی اخلاقی هایی درون نهاد آن است استفاده از شگرد ها ، دروغ پردازی ها ، موج سواری ها و... که این ها از یک فرد انقلابی به معنای واقعی به دور است.
انحراف در رسانه کار شیطان است نه خود رسانه یک زمانی هم در صدر اسلام میگفتند اگر تعداد ما به اندازه دشمن نباشد شکست میخوریم یعنی مسلمانان بر اساس ظاهر حکم میدادند. اما پیامبر(ص) به آنها فرمودند اگر دلهایتان با خدا باشد و مخلصانه شمشیر بزنید، پیروز خواهید شد، ولو با تعداد کمتر پس اینجا هم میتوان گفت اگر دل را به خدا بسپاریم و مخلصانه وارد عرصه رسانه بشویم پیروز خواهیم شد، حتی بدون استفاده از شگردهای غیرشرعیآری این وعده خداست "ان تنصر الله ینصرکم" " «کم فئةٍ قلیلة غلبت فئةً کثیرة باذن اللَّه " ولی مشکل در همین اعتماد عمومی به رهبر الهی است . که اگر کم رنگ شود و به وعده های خدا اعتقاد نداشته باشند رسانه های مقابل تاثیر خودشان را می گذارند. کما این که در جنگ احد این چنین شد. بلاخره باید دانست که به هیچ بهانه ای در راه خدا نباید دست از تلاش و کوشش برداشت و نصرت های الهی برای آن ملتی است که متحد به وعده های خدا اعتقاد داشته باشند و اتفاقا رسانه های دنیا این را فهمیده اند و روی این باور ملت اسلامی کار منفی می کنند.
عرض بنده این بود که کار رسانه در عصر امروزی اگر بخواهد کارآمد به معنای واقعی رسانه باشد یک سری بی اخلاقی هایی درون نهاد آن است استفاده از شگرد ها ، دروغ پردازی ها ، موج سواری ها و... که این ها از یک فرد انقلابی به معنای واقعی به دور استخب اینگونه نیست استاد! محدودیتهایی که میگوئید قطعا وجود دارند اما کار را آنقدری که میگوئید سخت نمیکند جور دیگری مطرح میکنم تا به نتیجه برسیم استاد گرامی، به نظر شما ما در عرصه رسانه به آن میزانی که شرایط و شرع به ما اجازه میداد و قدرت عمل داشتیم، آیا عالی عمل کردهایم؟ شما میگوئید عالی نبودهایم و نقصهایی داشتهایم اما خوب بودهایم؛ اما من میگویم حتی متوسط هم نبودهایم. شما میگوئید کارمان ایراد داشته است به این دلیل که یک سری محدودیتها داشته ایم (از نظر امکانات و یا از نظر شرعی). اما من میگویم کارمان ایراد داشته است چون سواد کافی نداشتیم و مدیریت صحیح انجام ندادیم. محدودیتها دلیل اصلی اینکه امروز رسانه در دست ما نیست، نبودهاند.
زحمت های فراوانی در این زمینه کشیده شده استاز نظر کمی، شاید؛ اما از نظر کیفی قطعاً زحمات مناسبی کشیده نشده است. اساساً مشکل ما که در این جبهه هستیم این است که همه چیز را کمی نگاه میکنیم نه کیفی ما خوشحالیم از اینکه روز قدیر 10000 نفر با علی(ع) بیعت کردند اما جبههء مقابل میگوید صبر کنید ببینید در آخر چند نفرشان با علی(ع) میمانند (این صرفاً یک مثال است و ارتباطی با خود موضوع قدیر ندارد)
معاویه قرآن سر نیزه می کرد ساده لوحان باور می کردند عمر و عاص قسم می خورد ساده لوحان باور می کردند در حالی که نه معویه به قرآن اعتقاد داشت و نه عمر و عاص به صاحب قسم!! بلکه فقط می خواستند به هدفشان برسند و وسیله برایشان مهم نبود که راست باشد یا دروغمن این حرف شما را دربست قبول دارم استاد. قبلاً هم پستی نوشتم و اشاره کردم که با شما همدردم. منتهی حرف این است که آیا میشد کاری کرد که امروز بجای اینکه فرضاً 1000 نفر گول تبلیغات رسانهای را بخورند، این تعداد بشود 700 نفر؟ بشود 500 نفر؟ من معتقدم که میشد. مثالهایی که زدید در زمانی واقع شده که ائمه(ع) اولاً فرصت چندانی برای برنامهریزی نداشتند؛ ثانیاً ابزار کافی و مناسب نیز در اختیار نداشتند. شرایط امروز انقلاب ما خیلی از شرایط آن روزهای ائمه(ع) بهتر و مناسبتر است. امکانات رسانهای مناسبی در اختیار داریم و نیروهایمان هم آنقدر هستند که بشود بهترین بهرهبرداری را از ایشان انجام داد. چه کنم استاد که همسر و زندگی دست و بالم را حسابی بسته است، وگرنه خودم برنامههای زیادی در سر دارم.
من این حرف شما را دربست قبول دارم استاد. قبلاً هم پستی نوشتم و اشاره کردم که با شما همدردم. منتهی حرف این است که آیا میشد کاری کرد که امروز بجای اینکه فرضاً 1000 نفر گول تبلیغات رسانهای را بخورند، این تعداد بشود 700 نفر؟ بشود 500 نفر؟ من معتقدم که میشد. مثالهایی که زدید در زمانی واقع شده که ائمه(ع) اولاً فرصت چندانی برای برنامهریزی نداشتند؛ ثانیاً ابزار کافی و مناسب نیز در اختیار نداشتند. شرایط امروز انقلاب ما خیلی از شرایط آن روزهای ائمه(ع) بهتر و مناسبتر است. امکانات رسانهای مناسبی در اختیار داریم و نیروهایمان هم آنقدر هستند که بشود بهترین بهرهبرداری را از ایشان انجام داد. چه کنم استاد که همسر و زندگی دست و بالم را حسابی بسته است، وگرنه خودم برنامههای زیادی در سر دارم.با این هجمه ای که از اطراف بر سر آرمان ها و ارزشهای ما هوار می شود هر چقدر هم که کار کنیم کم است وقتی که ده ها ماهواره فارسی زبان انقلاب و ارزش های آن را می کوبد وقتی هزاران صفحه اینترنتی پول می گیرند که اراده ها را سست کنند و ارزش ها را وارونه نشان دهند وقتی که به قول مقام معظم رهبری موریانه ها از داخل به جان انقلاب می افتند و جریان نفوذ شکل می گیرد هر چقدر هم که کار کنیم کم است. باید تلاش کرد از همه ظرفیت ها استفاده کرد و به وعده خدا نیز اطمینان داشت. اما هیچ گاه این اشتباه راهبردی را نکنیم که داشته های خود را نبینیم و به خود کم بینی مبتلا شویم. در جریان واقعه غدیر اگر درست مطالعه کنیم خدا از همه جهات حجت را بر همه تمام کرد تا جایی که هیچ کسی نتواند فردا ادعا کند اگر تبلیغ ولایت امام علی(ع) بیشتر بود ما ایمان می آوردیم کار از سمت خدا کامل و جامع بود پس نمی توان گفت برای هدایت کار بیشتر از سوی خدا نیاز بوده بلکه عنصر اراده و اختیار و عده و عده دشمن را نیز از نظر نباید دور ساخت.
جمع بندی
سوال:
چرا مراجع و علما در مقابل بر خی از اتفاقات جامعه مانند پیدا شدن چند تار موی زن ها و یا به ورزشگاه رفتن آنها و یا ...دائما اعتراض می کنند ولی در مقابل اختلاس ها فسادهای اداری و مالی و همچنین حقوق های نجومی و دستگیری معلمان و کارگران معترض بی عدالتی و ... سکوت می کنند این دوگانگی را چگونه توجیه می کنید؟
جواب:
این شبهات از سوی افراد مغرضی در فضای مجازی پخش می شود که خود هم می دانند خلاف واقع می گویند و از اصل ماجرا آگاهی دارند اما به چند منظور این شبهات را پخش می کنند:
1-شبهه که پخش شد اگر واقعیت نداشته باشد و جواب هم داده شود بلاخره یک سری آن را باور می کنند و همین برای تخریب حوزه های علمیه از سوی معاندان و دشمنان قسم خورده آنان کافی است
2-حوزه از دیر باز در وسط میدان بوده و به معضلات اجتماعی از هر نوعی که باشد اعتراض می کرده است حال دشمنان می خواند با القای نادرست این شبهه حوزه را ضعیف و در حد چند مورد مثلا حجاب زنان محدود بدانند.
3- هدف اصلی القای این شبهات این است که مساله مهم حجاب و عفاف را که از سوی مراجع دائما تذکر داده می شده است را بایکوت کنند و هر وقت مرجعی در این باره تذکر داد بگویند خب در کشور اختلاس هست دزدی هست و .. با یک جرم می خواهند جرم دیگر را بپوشانند .
4- شبهه افکن با بیان برخی از حقایق جامعه از جمله گرانی، ربای بانکی و ... برخی از موارد غیر واقع را در لیست خود قرار داده تا فردی که شبهه را می خواند در بین کثرت شبهات همه آنها را تلقی به قبول کند(مثلا دستگیری معلمان و معترضان و...)
اما پاسخ اصلی:
حوزه در باره همه مسائل اجتماعی و سیاسی به جا و به موقع موضع گیری کرده و حرف خود را زده است حال دولت به بیانات علما و اساتید حوزه و مجموعه حوزه های علمیه عمل نمی کند و متاسفانه موضع های دوگانه می گیرد این حرف دیگری است اگر بخواهیم به سراغ تک تک این ادعا ها برویم وقت زیادی می طلبد ولی به صورت گذرا برخی از این موارد را پی می گیریم که ببینید ادعای شبهه افکن واهی است.
جامعه مدرسین حوزه، مراجع تقلید، روحانیون ، نمایندگان مجلس خبرگان و ... نماینده های سرشناس حوزه علمیه و سخن گویان آنها هستند به راحتی می توانید در یک سرچ مختصر در اینترنت موضع گیری آنها را در این موارد ببینید آیا یک فرد منصف می تواند بگوید که آنها در این موارد سکوت کرده اند؟
به واقع این بی انصافی است که موضع گیری صریح علما در این موارد را نبینیم و اسم سکوت بر آن بگذاریم. بی انصاف است کسی که فریاد های آیه الله جوادی درباره وضعیت اقتصادی و وضعیت ربای بانکی ، نابسامانی مدیریتی و ... را نشنود و ننویسد و آن را سکوت بنامد . بی انصاف است کسی که فریاد های آیه الله مکارم درباره اختلاس ها و وضعیت اقتصادی و بانکی کشور و ... را نبیند و نشنود و آن را سکوت بنامد و... آری وضعیت حجاب و وضعیت فرهنگی کشور هم باید گفته شود که مراجع به اقتضای حال آن را می گویند.
علاوه بر این روز های چهار شنبه دروس خارج مراجع تقلید بحث های سیاسی و اخلاقی بیان می شود اگر کسی می خواهد ببیند که در این سالها چقدر این بزرگواران داد مردم را سر داده اند یک سری به آرشیو فرمایشات آنها بزند.
ما نمی توانیم همه آنچه که در برهه های مختلف مراجع فرموده اند را بیاوریم ولی از باب نمونه چندتای از آن را ذکر می کنیم:
به گزارش تابناک؛ آیتالله العظمی صافی گلپایگانی، آیتالله العظمی نوری همدانی، آیت الله العظمی مکارم شیرازی مراجع عظام تقلید همزمان با افزایش شدید قیمت شماری از کالاها، شرایط بیثبات اقتصادی، نقدهای جدی نسبت به وضعیت کنونی اقتصاد و سطح فساد مطرح کردند و خواستار برخورد قاطع با عاملان این وضعیت شدند.
آیتالله نوری همدانی:
– با اخلالگران اقتصادی به عنوان خائن برخورد شود
آیتالله حسین نوری همدانی در دیدار عدهای از طلاب و دانشجویان تهران با تاکید بر اینکه مردم میگویند چرا مراجع و علما در شرایط کنونی سکوت کردهاند، بیان داشت بنده مکرر از مسئولان محترم اجرایی چه به صورت خصوصی چه به صورت عمومی نه تنها تذکر دادم بلکه خواهش کردیم به وضع مردم رسیدگی کنید، مردم در رنج هستند.
این مرجع تقلید افزود: خیلی از مشکلات معیشتی ربطی به تحریم ندارد، با مدیریت صحیح و نظارت بر بازار و قیمتها حل میشود. باید مبارزه با مفاسد جدی گرفته شود. مردم ناراحت هستند میشنوند که فلان آقا چند هزار میلیارد اختلاس میکند ولی عدهای در رنج هستند؛ دستگاه قضایی باید هرچه سریعتر به پرونده مفسدان اقتصادی رسیدگی کند و به مردم گزارش دهد.
وی با تاکید بر اینکه باید مسئولان اقتصادی با مردم صادقانه صحبت کنند، ادامه داد: مردم اگر بدانند تبعیض نیست، بی عدالتی نمیشود و بدانند که مسئولان در تلاش هستند، مطمئناً تحریم را تحمل میکنند و مثل همیشه از نظام و انقلاب حمایت میکنند.
آیتالله نوری همدانی تصریح کرد: مردم ایران چون متکی بر ایمان هستند و انقلاب را دوست دارند و دشمنشناس هستند، هیچگاه زمینه را برای جولان آمریکا و ایادی آنان فراهم نخواهد کرد. عدهای هم از این وضعیت در حال سوءاستفاده هستند. با هر کسی در اقتصاد کشور اخلال ایجاد کند و موجب افزایش مشکلات مردم شود، به عنوان یک خائن باید برخورد شود.
این مرجع تقلید هرگونه مذاکره با آمریکا را محکوم کرد و ابراز داشت: چطور عدهای این همه ظلم و جنایت را از آمریکا علیه مردم ایران میبینند، باز از آمریکا دم میزنند؟ آیتالله نوری همدانی حفظ نظام اسلامی را واجب دانست و افزود: مسئولان محترم هرچه سریعتر به مشکلات اقتصادی مردم رسیدگی کنند.
آیت الله صافی گلپایگانی:
– چرا میلیاردها از سرمایه ملّت را غارت کردند؟
– گرانی و فساد، کمر مردم را شکسته است
– چرا نباید مدیران نالایق را به سزای اعمال خود رساند؟
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در دیدار جمعی از مردم با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، ضمن تاکید بر اینکه مسئولان همین امروز در رفع مشکلات مردم، همّت جهادی نمایند که دیگر، فردا دیر است، گفت: مسئولان باید ببینند مردم چه می خواهند نه اینکه خود را نماینده مردم معرّفی کنند ولی بر خلاف میل آنها رفتار نمایند! آیا وقت آن نرسیده است که مسئولان، به وضعیت بد اقتصادی مملکت، سر و سامان بدهند و قشر ضعیف جامعه را از این مشکلات طاقت فرسا نجات دهند؟
وی در قسمت دیگری از توصیه های خود خطاب به مسئولان افزود: اینجانب بارها و بارها در ملاقات ها و پیام ها و نامه های خود درباره این مشکلات و راه حلّ آن تذکر داده ام و اکنون هم تذکر می دهم که زندگی برای بسیاری از مردم دشوار شده است. عدم ثبات اقتصادی، گرانی، بیکاری، طلاق و مفاسد اخلاقی روز به روز بیشتر می شود.
آیت الله صافی گلپایگانی ادامه داد: ربا و رشوه و منکرات بجای احقاق حق و عدالت در بعضی از ادارات به طور سرسام آوری وارد شده است. چرا نباید بعضی از مدیران نالایق -اگر نگوییم فاسد- که این همه ضرر و خسارت به مملکت و مردم ضعیف می رسانند را به سزای اعمال خود رساند؟ منابع خبری اعلام کردند که طیّ دو سه ماه اخیر، میلیاردها دلار ارز تخصیص داده اند. چه اندازه از آن به کشور برگشته است خدا می داند.
او تصریح کرد: آیا می دانید با این همه پول که سرمایه انبوهی برای مردم است، چه خدمت ها می شد به کشور نمود؟ میلیاردها دلار را غارت نموده و ارزش پول مملکت را پایین آوردند. آیا بهتر نبود مسئولان فقط با مقداری از آن، مایحتاج اولیه مردم را تامین می کردند تا اجناس ضروری گران نشود؟ چرا آنها را به مصرف دارو و درمان و تجهیزات پزشکی نرساندند؟ آیا پیش خدا مسئول نیستند؟
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود، راه حل مشکلات موجود را همت جهادی و کنارگذاشتن منافع جناحی دانسته و بیان کرد: مسئولان باید ببینند مردم چه می خواهند نه اینکه خود را نماینده مردم معرّفی کنند ولی بر خلاف میل آنها رفتار نمایند! مردمِ همیشه در صحنه ی ما، عزّت و شرف و سربلندی مملکت را می خواهند و مسئولان باید پاسخگوی این همه خوبیِ مردم باشند. از تمامی مسئولان و دست اندرکاران می خواهم که با کنار گذاشتن منافع حزبی و جناحی و با وحدت کلمه و نیّت خالص، همین امروز در رفع مشکلات مردم، همّت جهادی نمایند که دیگر، فردا دیر است.
آیت الله مکارم شیرازی:
– مردم قضاتی میخواهند که به این وضع شرمآور مفسدان پایان دهند
– چرا این تیم ضعیف را عوض نمیکنند و صاحبنظران باتجربه اقتصادی را فرا نمیخوانند؟
آیت الله مکارم شیرازی با صدور بیانیهای با بیان اینکه مردم از مسئولین شکایت دارند، تاکید کرد: «بارها در جلسات خصوصی و عمومی مشکلات مردم را گوشزد کردهایم.» در متن این بیانیه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بسیاری از مردم از طرق مختلف با ما تماس میگیرند و می گویند چرا مشکلات ما از طریق مراجع، به مسئولین تذکر داده نمیشود؟
ما بارها در جلسات خصوصی و عمومی این مشکلات را گوشزد کردهایم، باز هم عرض میکنیم مردم از چند موضوع به شدت از مسئولین شکایت دارند:
اول اینکه در مسائل اقتصادی با تورم شدید و بالا رفتن جهشی قیمتها تهیّه نیازهای اولیه زندگی برای آنها بسیار مشکل شده، میگویند گرچه تحریمهای خارجی فشار بر اقتصاد ما وارد میکند، امّا چنان نیست که راهحلی نداشته باشد. همچنین آنها معتقدند، تیم اقتصادی دولت ضعیف است. چه اصراری دارند که مشکلات به دست آنها حل شود؟ چرا این تیم ضعیف را عوض نمیکنند؟ چرا صاحبنظران باتجربه اقتصادی را فرا نمیخوانند؟ چرا به جای اینکه کارخانهها را فعال کنند و جوانان ما را به کار دعوت نمایند، ثروتهای مردم را از گردش اقتصادی خارج کرده و به صورت سکه و دلار در خانهها محبوس میکنند؟ چرا نقدینگی بدون در نظر گرفتن راهکارهای اقتصادی از طریق استقراض از بانک مرکزی، بیحساب و کتاب افزوده میشود؟
مردم از دستگاه قضایی نیز به شدت شکایت دارند. میگویند اگر آنها با قاطعیت، شجاعت و سرعت با مفسدان اقتصادی برخورد کنند این جرثومههای فساد به سرعت برچیده میشوند. اگر ده، بیست نفر از آنها با محاکمه سریع، یعنی حداکثر در یکی دو ماه، نه چند سال، محاکمه کنند و اموالشان مصادره و به اشد مجازات، مجازات شوند، اوضاع عوض میشود و اگر آنها به افراد صاحب نفوذی مربوطند ـ که حتماً مربوطند ـ آن صاحبان نفوذ را با شجاعت پای میز محاکمه بکشند و با محاکمه سریع، حکم آنها را اجرا کنند و آنها را با مجازات شدید، مجازات کنند، به یقین کسی جرأت نمیکند که سرمایههای عظیم مردم را به حساب خود بریزد.
اگر در مسأله چهار، پنج هزار خودروی قاچاق که اسناد آن کاملاً در دست است، در چند هفته حکم صادر و اجرا شود، دیگران جرأت آن سوء استفادههای کلان را نخواهند کرد.
تکرار میکنم، مردم قضاتی میخواهند شجاع، با قاطعیت و با سرعت که به این وضع شرمآور مفسدان پایان دهند.
در ضمن به مردم عزیزمان این توصیه را دارم که آنها حق مطالبه حل مشکلاتشان را دارند ولی بدانند بدون انسجام داخلی و اتحاد همه گروهها، مشکلات حل نمیشود. آنها که از خارج مردم را به آشوب دعوت میکنند، دشمنان قسم خورده ملت ایرانند و تشنه خون ما میباشند، هرگز نباید به شیطنتهای آنها توجه کرد.
خداوندا! به مسئولین بیداری، هوشیاری، اراده و تصمیم برای حل مشکلات مردم خوبمان عنایت فرما.
والسلام علیکم و رحمه الله
درباره بانک ها:
آن قدر بر حرام بودن اخذ دیرکرد تاکید میکنم تا متوقف شود»
این سخنان آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید در اعتراض به نظام بانکداری کشور است. آیت الله نوری همدانی در ادامه انتقاد خود به نظام بانکداری گفت: روزی نیست که نامهای در زمینه دیرکرد نداشته باشیم حتی بیان میکنند چرا این قدر بیان میکنید باید به اندازهای بیان کرد که دیگر این امر صورت نگیرد.
به گزارش رزاق، اما این تنها اعتراض مراجع تقلید به ساختار بانکداری کشور نیست پیشتر هم آیت الله جوادی آملی در انتقاد به نظام بانکداری ربوی کشور گفته بود: وقتی آمریکا می گوید گزینه نظامی ما روی میز است به سوی آمادگی کشور برای جنگ می رویم و احتیاط می کنیم اما چرا وقتی خداوند عالم که سلطان جهان است از گزینه نظامی(ربا) صحبت می کند ما کاری نمی کنیم؟
وی در ادامه گفت: بانک های ربوی خون مردم را می مکند، اگر کسی با دلیل ورشکست شد و کم آورد و کوتاهی نکرده بود، او را نمیشود دستبند زد و به زندان برد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی هم در انتقاد از ساختار بانکداری کشور گفته است: دریافت هزینه دیرکرد توسط بانکها “ربای آشکار” است؛ این اقدام بهجایی رسیده که گاهی در اخبار اعلام میشود بیشترین درآمد بانک ها از محل جریمه تأخیر بوده، این اقدامات خلاف شرع و دریافت هزینه دیرکرد توسط بانکها ربای آشکار است.
این مرجع تقلید معتقد است: توجیهکنندگان این اقدامات گناهشان سنگینتر است.